Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Οργισμένη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου για την εσκεμμένη παραπληροφόρηση

 

..

Οργισμένη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου για την εσκεμμένη παραπληροφόρηση

omilia-g-papandreou-kinima-dimokraton-sosialiston
Την οργισμένη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν σειρά δημοσιευμάτων στον Ελληνικό τύπο, που εσκεμμένα (;) παραποίησαν δήλωση Γερμανού βουλευτή του SPD, σύμφωνα με την οποία ήταν λάθος που η Γερμανική Κυβέρνηση δεν επέτρεψε το 2011 το δημοψήφισμα.
Μια αναφορά που στον Ελληνικό τύπο παρουσιάστηκε παντελώς διεστραμμένα και παραποιημένα, αφού η πλειοψηφία των εγχώριων ΜΜΕ εμφάνισαν  τον Γερμανό βουλευτή να μιλά για λάθος του Παπανδρέου και όχι για λάθος της Γερμανικής κυβέρνησης – όπως είναι και το ορθό.
Δείτε αναλυτικά την, οργισμένη. δήλωση του προέδρου του Κινήματος Γ.Παπανδρέου:  
“Σήμερα το πρωί, η Γερμανική Βουλή ενέκρινε τη συμφωνία των εταίρων με την Ελλάδα.
Αμέσως μετά, Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, μας «ενημέρωναν» ότι, ο βουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Σνάϊντερ και το SPD, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, είπαν ότι: «ακόμη πληρώνουμε το λάθος του Παπανδρέου με το δημοψήφισμα.»
sosialdimokrates-akribo-to-grexit-gia-ti-germania_2.w_l
Θα μπορούσε να είναι και έτσι… αν πράγματι είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο. Εξάλλου, κανείς δεν επιβάλει να συμφωνούμε όλοι. Δημοκρατική αρχή…
Μόνον, που δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, αλλά… ακριβώς το αντίθετο.
Γιατί, ο κ. Σνάϊντερ, είπε: «το αποφασιστικό λάθος ήταν ότι, η τότε Γερμανική Κυβέρνηση εμπόδισε να γίνει δημοψήφισμα για τα μεταρρυθμιστικά μέτρα – υπήρχε τότε μια πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό το πολιτικό λάθος πληρώνουμε και σήμερα.»
Η λαθροχειρία, η συνειδητή διαστρέβλωση και η δημοσιογραφία στην υπηρεσία της σκοπιμότητας, δεν μας εκπλήσσει. Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά πολλοστή.
Όπως δεν μας εκπλήσσει ότι, το «λάθος» αφορά συνήθως τον ίδιο άνθρωπο, τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τα παραδείγματα άπειρα.
Η ντροπή, είδος εν ανεπαρκεία.
Και η πραγματικότητα, όπως την παρακολουθούμε όλοι την τελευταία περίοδο, αμείλικτη.
Και για την αλήθεια και για την Ιστορία.
Τίποτα δεν μπορεί να κρύψει πλέον τη γύμνια των υποκριτών και όσων ευελπιστούν ότι, θα ξεπλύνουν τις δικές τους αμαρτίες με την αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.”
http://lykavitos.gr/archives/175814

ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ


.....

oi-4-epoxes-tou-olumpou-se-3-imeres

ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣτης Ρένιας Τσιτσιμπίκου

Τρεις φίλοι, τρεις ημέρες, 2917 μέτρα. Αυτό που δεν είχαν προβλέψει στο σχεδιασμό τους ο Αχιλλέας, ο Πάνος και ο Γιώργος, ήταν ότι στην ανάβασή τους στο «βουνό των Θεών», τον Όλυμπο, θα περνούσαν σε μόλις 72 ώρες μια βόλτα και από τις τέσσερις εποχές ενός χρόνου. Κι ας πραγματοποίησαν την αποστολή τους το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.
Ο καιρός στον Όλυμπο εκείνη την εβδομάδα ήταν άστατος και με ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες που έφταναν ως και τους -12°C. Μάλιστα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έπεσε το πρώτο χιόνι στο οροπέδιο των Μουσών.


1η μέρα: Καταφύγιο Κορομηλιά ως Καταφύγιο Κάκκαλος

Οι τρεις πεζοπόροι ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί από το Λιτόχωρο. Ο ήλιος ξεπροβάλλει μέσα από τα σύννεφα και αφήνει να διαφανεί η θέα προς το Αιγαίο, όσο με το αμάξι από το Λιτόχωρο πλησιάζουν στο μονοπάτι της Κορομηλιάς, με το ομώνυμο καταφύγιο, στα 1000 μέτρα υψόμετρο, απ' όπου μπορεί κάποιος να προσεγγίσει εύκολα την Πετρόστρουγκα και το Οροπέδιο των Μουσών. Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος με έντονη υγρασία. Οι πρώτες ώρες της πεζοπορίας γίνεται μέσα στο δάσος, στο φθινοπωρινό σκηνικό, που η μονοτονία του σπάει από τα κίτρινα και πορτοκαλί φύλλα των δέντρων.


 Λίγο πριν το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, στα 1900 υψόμετρο, ο καιρός εξελίσσεται σε χειμερινός και όσο το υψόμετρο αυξάνεται, ο καιρός «κλείνει» πάνω από τα υπεραιωνόβια ρόμπολα. Τα μαυρόπευκα που πλαισιώνουν τη διαδρομή έχουν ασπρίσει και η έξοδος στη ράχη του Λαιμού γίνεται με ριπές παγωμένου χιονιού. Γάντια, σκούφος, κουκούλα για το κεφάλι και κουκούλα για τη τσάντα, είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ για προστασία από τη χιονόπτωση.
Το «πέρασμα του Γιόσου» - από το όνομα του Γιόσου Αποστολίδη - γίνεται σε εντελώς χειμερινό σκηνικό με πολύ ομίχλη, κρύο και δυνατό αέρα. Η ορατότητα δεν ξεπερνά τα 10 μέτρα στερώντας την πρώτη οπτική επαφή με το θρόνο του Δία και το Μύτικα.


Αριστερά ή δεξιά; Η επιλογή γίνεται: πορεία 30 λεπτών προς το καταφύγιο Κάκαλος, του οποίου διαχειριστής είναι ο Μιχάλης Στύλας, πολύ καλός αναρριχητής και ορειβάτης και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει με τις πολύτιμες πληροφορίες του για το βουνό.
Μόλις περάσουν ανατολικά από το χιονισμένο οροπέδιο των Μουσών, βρίσκονται στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος» στα 2.648μ. Το όνομά του το οφείλει στον πρώτο Έλληνα, ο οποίος μαζί με δύο Ελβετούς ορειβάτες πραγματοποίησαν την πρώτη καταγεγραμμένη ανάβαση στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, τον Αύγουστο του 1913.


Η θερμοκρασία είναι -5°C - εξαιτίας της κακοκαιρίας κάποιες κρατήσεις ακυρώνονται και έτσι οι τρεις φίλοι αντί για τις σκηνές, διανυκτερεύουν στο καταφύγιο «Αποστολίδη», το οποίο είναι χτισμένο στα 2.697 υψόμετρο και είναι το μοναδικό κτίσμα στην Ελλάδα σε τέτοιο υψόμετρο. Το καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης» πήρε το όνομα του ιδρυτή του μετά το θάνατό του, μετά από δυστύχημα που προκλήθηκε το Πάσχα του 1964 στο «Λούκι» του Μύτικα.

 

2η μέρα: Περιπλάνηση στο Οροπέδιο των Μουσών και στις γύρω κορυφές

Η Κυριακή ξημερώνει με ομίχλη, αλλά ευτυχώς, κατά τις 10:00 γίνεται το πολυπόθητο άνοιγμα του καιρού. Τα μονοπάτια «Ζωνάρια» και «Λούκι» του Μύτικα είναι δυστυχώς παγωμένα – κομμάτια που είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολα, ειδικά το Λούκι έχει συχνές κατολισθήσεις και χρειάζεται πολλή προσοχή από τους ορειβάτες- και για αυτό γίνονται σύντομες επισκέψεις στις εύκολες κορυφές της Τούμπας (2801μ.) και του Προφήτη Ηλία (2803μ.).
 
Τα πετρώματα του Ολύμπου άρχισαν να σχηματίζονται πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια στο βυθό μιας σχετικά ρηχής θάλασσας, από όπου αναδύθηκε και άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει τη δική του μορφή. Στην περίοδο των παγετώνων έγιναν σημαντικές ανακατατάξεις στη μορφή του βουνού αφού οι πάγοι που έλιωσαν μετέφεραν τεράστιες ποσότητες πετρωμάτων από τις κορυφές προς τους πρόποδες του βουνού. Με το λιώσιμο και των τελευταίων πάγων, εδώ και 10.000 χρόνια περίπου, ο Όλυμπος πήρε τη σημερινή του μορφή.
Επιβλητική πάντως είναι και η εικόνα από τον «Θρόνο του Δία» ή αλλιώς, την κορυφή Στεφάνι, στα 2909μ., εντυπωσιακή και απόκρυμνη, με τα τελευταία 200 μέτρα τόσο κατακόρυφα υψωμένα, ώστε να είναι εξαιρετικά απαιτητικά για τον αναβάτη.
 


Μέχρι το μεσημέρι όλοι οι ορειβάτες αποχωρούν και οι τρεις φίλοι μένουν μόνοι στο καταφύγιο Κάκκαλος, να απολαμβάνουν στον περίβολο του καταφυγίου τσίπουρα συνοδευόμενα από υπέροχους μεζέδες! Στο σούρουπο οι μοναδικοί νέοι επισκέπτες ήταν τα αγριόγιδα! Με τη δύση του ηλίου η θερμοκρασία πέφτει αισθητά και πλέον οι πεζοπορικές εμπειρίες και ιστορίες που ανταλλάσσουν οι πεζοπόροι με τον διαχειριστή του καταφυγίου συνεχίζονται στην τραπεζαρία μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και οι πεζοπόροι επιστρέφουν στο καταφύγιο «Αποστολίδη» με φακούς κεφαλής για να βλέπουν τη διαδρομή μες το σκοτάδι.



Ο προφήτης Ηλίας χιονισμένος τέλος Σεπτεμβρίου. Η ψηλότερη εκκλησία της Ελλάδας σε υψόμετρο 2802 μέτρα.

3η μέρα: Κατάβαση από τα 2.648 στα 1000 μέτρα

Η Δευτέρα ξεκίνησε με τον ήλιο να λιώνει το περισσότερο χιόνι. Το τοπίο θύμιζε και πάλι φθινόπωρο. Στις 11:00 ξεκινά η κατάβαση για τη θέση Κορομηλιά, που θα διαρκέσει 6 ώρες. Η θερμοκρασία είναι πλέον καλοκαιρινή και το κοντομάνικο μπλουζάκι επιβεβλημένο.




Κατεβαίνοντας από την κορυφή, τα αλπικά οισυστήματα αρχίζουν και υποχωρούν και εμφανίζονται τα ρόμπολα που επιβιώνουν στα 2000 μέτρα– είναι τα μόνα που μπορούν ν' αντέξουν στο ψύχος. Το τοπίο αλλάζει σταδιακά και εμπλουτίζεται με δάση οξιάς, ελάτης, μαύρης πεύκης, με φτελιές αγριοκερασιές και κρανιές, ενώ στα φαράγγια του Ολύμπου κρύβονται πλατάνια και ιτιές, που ζουν από τα γάργαρα νερά. 


 Είναι η καλύτερη στιγμή για ν' αντιληφθείς, χαλαρός πλέον, τη μαγεία του Ολύμπου, ως εθνικού δρυμού, με την πλουσιότερη χλωρίδα της Ελλάδας: 1700 είδη, εκ των οποίων 23 είναι ενδημικά και 16 σπάνια ή προς εξαφάνιση - ευτυχώς, η παρουσία λιονταριών έχουν καταγραφεί μόνο στην εποχή του Παυσανία και οι αρκούδες έχουν «μεταναστεύσει» σε γειτονικά βουνά. Σήμερα η πανίδα το Ολύμπου περιλαμβάνει 32 καταγεγραμμένα είδη θηλαστικών – από αγριοκάτσικα και ζαρκάδια μέχρι αγριογούρουνα και αλεπούδες - πληθώρα σπάνιων πτηνών και αρπακτικών και πεταλούδες, για τις οποίες φημίζεται το βουνό.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δημητριάδης
http://www.thetoc.gr/

Όταν ο Σαμαράς δημιούργησε τον Τσίπρα

 ..

Με εντολή Αλέξη Τσίπρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία των διαχειριστών του blog που έβριζε το Βαγγέλη

 

...

ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ; ΕΚΤΟΣ Η ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ...

..

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν καταργείται και αναλαμβάνει τα ηνία του ένας θεωρητικός της δραχμής

..

Τα ιστορικά μουσικά στέκια της Θεσσαλονίκης

..

ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: «ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΕΣΤ…Σ! ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΑΣ»!


..

Τραγικές ώρες για την Ελένη: Το απόλυτο σοκ λίγο πριν τη γέννα!

..

Λαπαβίτσας: Σχέδιο-τρέλα για δραχμή με... δελτίο στα καύσιμα

..

Ο Γκάλης θα ξαναπαίξει μπάσκετ!

..

Κάποτε κατηγορούσαμε το κράτος γιατί αργούσε, Τώρα δεν στέλνουμε τα αιτήματα!

..

Αντιμέτωπος με τα ισόβια δεσμά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

..

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

...

Αλλα λόγια να αγαπιώμαστε....

..

Morgan Stanley: Τα πέντε πολιτικά λάθη που μπορούν να οδηγήσουν στο Grexit...

..

Μοσκοβισί: Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος

..

Η ΑΕΠΙ έχασε στο δικαστήριο από 156 Σερραίους Επιχειρηματίες

aepi 
Με μια απόφαση-σταθμό, το δικαστήριο Σερρών έκρινε αθώους το πρωί της Παρασκευής 156 Σερραίους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, καφενείων, cafe που βρέθηκαν...

Ο συνεργάτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου εξηγεί τα νομικά ερείσματα ακύρωσης του χρέους

..

Σπάνια μάχη: 5 σκύλοι εναντίον τεράστιου φιδιού [βίντεο]

..

Μεγαλύτερη πίεση αντί για "χαλάρωση" από την ΕΚΤ

..

Γιατί γκρεμίζεται το ευρώ

..

Στις φλόγες κάδοι απορριμμάτων και ένα αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

..

Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Ν. Βούτση για τις μονομερείς ενέργειες

..

Αντιδράσεις για την Επιτροπή Ελέγχου Χρέους

..

Θερμό επεισόδιο για το «σενάριο Κύπρου»

..

Reuters: Εξοργισμένοι οι εταίροι με την Ελλάδα - Ξεχειλίζει το ποτήρι

..

«Αντετοκούνμπο, αξίζει να τον δεις»

..

Λαπαβίτσας: Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τέλειωσε - Μόνη λύση η έξοδος από το ευρώ

...

Στο κενό ο εκβιασμός

..

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΕΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

..

Ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το ποσό που του αναλογεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις - ΒΙΝΤΕΟ

...

Την Πέμπτη το πρωί η κρίσιμη πενταμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες

...

«Πρεμιέρα» στις 18 Μαΐου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

..

Μανώλης Σφακιανάκης για το "Ηλεκτρονικό Έγκλημα" στη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

..

Κόλαση στη Βουλή: Ολοι οι βουλευτές εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου

..

«Βέτο» των θεσμών στον νόμο για 100 δόσεις και ανθρωπιστική κρίση

..