Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Με δύο γκολ του Μαρσελίνιο, η Ξάνθη πήρε την πρόκριση απέναντι στη Λίνφιλντ

Με δύο γκολ του Μαρσελίνιο, η Ξάνθη<br>πήρε την πρόκριση απέναντι στη Λίνφιλντ
Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013
Ιστορική πρόκριση στην 3η προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε η Ξάνθη νικώντας στην παράταση την Λίνφιλντ στο... Μπέλφαστ με 2-1, ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1 του πρώτου αγώνα στα Πηγάδια. Αυτό ήταν το πρώτο νικηφόρο Ευρωπαϊκό αποτέλεσμα στην ιστορία της ομάδας, ενώ μπροστά της στην 3η προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, βρίσκει την Σταντάρ Λιέγης με το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, να γίνεται στα Πηγάδια , την πρώτη ημέρα του Αυγούστου.
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ομάδας, την ακόλουθη δήλωση: «Συγχαρητήρια σε όλους γιʼ αυτή την πρόκριση υπό αυτές τις συνθήκες. Θα πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να διδαχθούμε από αυτά τα δύο παιχνίδια. Ο καθένας από το πόστο που έχει χωρίς να εξαιρούμαι εγώ».
Με δύο γκολ του Μαρσελίνιο, η Ξάνθη<br>πήρε την πρόκριση απέναντι στη ΛίνφιλντΟ MVP της αναμέτρησης, ήταν ο Μαρσελίνιο ο οποίος πέτυχε το 0-1 στο 25ʼ, στέλνοντας την ομάδα του στην παράταση. Η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν σαφέστατα διαφορετική, αν ο Φλισκας δεν έβλεπε την κόκκινη κάρτα στο 45ʼ για ένα σκληρό και αψυχολόγητο μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου. Η Λίνφιλντ ισοφάρισε στο 98ʼ με τον Γκόλτ, ενώ στο 105ʼ ο Μαρσελίνιο έκανε το 1-2 και χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του.
Λίνφιλντ: Τάφεϊ, Γκολτ, Λόουρι (90ʼ Μακάουλ), Τόμσον, Κάρβιλ, Γ. Μπερνς, Α. Μπερνς (70ʼ Μακάλιστερ), Γουόρντ, Κλαρκ, Νόουλς (46ʼ Μάλγκριου), Έρβιν.
Ξάνθη: Κυριακίδης, Παΐτο, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Φλίσκας, Μάνταλος (56ʼ Μπαξεβανίδης), Βασιλακάκης (98ʼ Γκοχουρί), Ντιέ, Μαρίν (56ʼ Μπέρτος), Μαρσελίνιο. 
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: