Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Δέκα εννέα τουρίστες νεκροί από έκρηξη σε αερόστατο

 
Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 



Αερόστατο συνετρίβη κοντά στο Λούξορ της Αιγύπτου σκοτώνοντας 19 τουρίστες που επέβαιναν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που...
διαθέτει τα αερόστατα για πτήσεις επάνω από την τουριστική περιοχή.
Ο Αχμεντ Αμπούντ διευκρίνισε ότι ένα άτομο από την 20μελή ομάδα των τουριστών και ο χειριστής του αερόστατου επέζησαν. Το δυστύχημα οφείλεται σε έκρηξη υγραερίου που σημειώθηκε σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος.
"Είκοσι άτομα επέβαιναν στο αερόστατο. Σημειώθηκε έκρηξη και σκοτώθηκαν 19 επιβάτες. Ένας τουρίστας και ο πιλότος επέζησαν", δήλωσε τηλεφωνικά ο εκπρόσωπος.
Η τουριστική εταιρία Thomas Cook ανακοίνωσε πως δύο Βρετανοί σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από την συντριβή αερόστατου. Λίγο νωρίτερα το τουριστικό πρακτορείο Kuoni ανακοίνωσε πως εννιά τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Τα θύματα είναι πέντε γυναίκες και τέσσερις άντρες ηλικίας 33 ως 62 ετών, που ανήκαν σε γκρουπ 15 ατόμων που είχαν αναχωρήσει από το Χονγκ Κονγκ στις 25 Φεβρουαρίου.  Στην Ιαπωνία, το ταξιδιωτικό γραφείο JTB ανακοίνωσε πως τέσσερις πελάτες του εμπλέκονται στο δυστύχημα και τουλάχιστον δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια: