Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της λίστας

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013
Σύμφωνα με όσα είπαν συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου στην "Κοινωνία Ώρα MEGA", ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι οι πρόσφατες εξελίξεις τον επιβεβαιώνουν καθώς τα χρήματα είναι φορολογημένα και άρα δεν είχε κίνητρο για την αλλοίωση.
Επιπλέον στέκονται στο ...
γεγονός ότι η ημερομηνία αντιγραφής του USB είναι μετά την παράδοσή του σε αυτόν.
Οι χθεσινές αποκαλύψεις του MEGA σημειώνουν ότι στην δικογραφία των οικονομικών εισαγγελέων που ερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ υπάρχει έγγραφο που αναφέρει ότι ημερομηνία δημιουργίας του USB με την λίστα είναι η 8η Ιουλίου του 2011, περίοδο κατά την οποία το στικάκι βρισκόταν στα χέρια του Ιωάννη Διώτη.
Χθες το πρωί οι τρεις συγγενείς του Γιωργου Παπακωνσταντίνου έδωσαν εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς για τους λογαριασμούς τους στην ελβετική τραπεζα που σβήστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ.
Η εξαδέλφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ότι τα εισοδήματά της, δικαιολογούν και με το παραπάνω την κατάθεση του 1,2 εκατ. δολαρίων στην HSBC, ενώ ο επιχειρηματίας Ανδρέας Ροσσώνης -σύζυγος της άλλης εξαδέλφης του Γιωργου Παπακωνσταντίνου - ισχυρίστηκε ότι ο δεύτερος λογαριασμός είχε χρήματα, τα οποία έφερε πίσω στην Ελλάδα ο ίδιος προ επταετίας, με το νόμο Αλογοσκούφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: