Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η πρόταση Κ. Κουκοδήμου για την αποφυγή της άδικης φορολόγησης των φωτοβολταϊκών

Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1r4oUXpgfMoFoZBj8g43h6xuJPJVOwLGvadMH_3hL-LEC6HoCcIFhTbqlHcjK9_TmWdop-KcDzG0gdm57TLhOy2IPmypuiBik1Kb3Yf_idSCP811bfb2z8lRJdT3wZLeuZBW1URsoK1Y/s1600/koukodimos2.jpg
Τη λήψη ισοδύναμων μέτρων για την αποφυγή της άδικης φορολόγησης των φωτοβολταϊκών σταθμών ιδιωτών επενδυτών πρότεινε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος
 Η πρόταση του εξετάζεται και αναμένονται εξελίξεις
 Έπειτα και από συντονισμένες...
προσπάθειες και έντονη διαμαρτυρία του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου προς το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα, κατέστη δυνατή η άμεση ανακίνιση του κρίσιμου ζητήματος της άδικης φορολόγησης μέσω έκτακτης εισφοράς 25-35%  επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών σταθμών ιδιωτών επενδυτών (πλην οικιακών) που δημιούργησε έντονο προβληματισμό σε εκατοντάδες επενδυτές σε ολόκληρη τη χώρα. Σημειωτέον ότι τα φωτοβολταϊκά επιβαρύνονται ούτως ή άλλως και με φόρο (εταιρικό και μερισμάτων) της τάξης του 40% επί των κερδών, ανεβάζοντας τη συνολική φορολόγηση σε εξωπραγματικά ύψη και καθιστώντας μη βιώσιμες πολλές επενδύσεις.
Ο κ. Κουκοδήμος, προκειμένου να αρθεί  αυτή η έκδηλη αδικία κατά των ιδιωτών επενδυτών των φωτοβολταϊκών σταθμών, πρότεινε την λήψη ισοδύναμων μέτρων αντί της συγκεκριμένης επιβολής φορολογίας, όπως αυτό της φορολόγησης αιολικών πάρκων και υδροηλεκτρικών σταθμών προκειμένου με τον τρόπο αυτό, να απαλειφθεί ή να μειωθεί στο ελάχιστο η φορολόγηση των φωτοβολταϊκών σταθμών των ιδιωτών.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αφού άκουσε με προσοχή την στοιχειοθετημένη επιχειρηματολογία του κ. Κουκοδήμου, κατανόησε το άδικο της συγκεκριμένης φορολόγησης και δεσμεύθηκε να μελετήσει άμεσα τα προτεινόμενα από τον ίδιο ισοδύναμα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: