Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ Π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΑ Δ.ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/ac8506acf0ff27750e1f2a199e48d874_XL.jpg 
Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012
Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση για να δικαστεί, για την επίθεση με βρισιές και σπρωξιές μέσα στον προαύλιο χώρο της Βουλής και...
για τις συκοφαντίες που έριξε αργότερα ονομάζοντας τον έναν εμπρηστή της Μαρφίν ζήτησε σήμερα κατά την μήνυση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή Πέτρος Κωνσταντίνου.
Στην συνέντευξη που παραχωρήθηκε αργότερα στην ΕΣΗΕΑ ο Τζαβέντ Ασλάμ τόνισε πως δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα δεχόταν επίθεση ακόμα και μέσα στο ίδιο το κτήριο της Βουλής από τραμπούκους της ακροδεξιάς. Εξήγησε πως είναι φανερό πως όλος αυτός ο εκνευρισμός ήταν αποτέλεσμα της τεράστιας συγκέντρωσης των 15.000 μεταναστών που απαιτούσαν εδώ και τώρα την τιμωρία αυτών που τους επιτίθενται στους δρόμους δηλαδή των μελών της φασιστικής συμμορίας. «Είμαστε απλοί εργαζόμενοι και διεκδικούμε να έχουμε ίσα δικαιώματα απέναντι στο νόμο», τόνισε.
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου εξήγησε πως ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες. «Ζητάμε να αρθεί η βουλευτική ασυλία του Δ. Κουκούτση για να δώσει εξηγήσεις και για τις επιθέσεις του και για τις απειλές για μαχα’ιρωμα και για τις συκοφαντίες για εμπρησμό της ΜΑΡΦΙΝ». Ό υπουργός Προ.Πο. Δένδιας είναι συνυπεύθυνος για αυτή την συμπεριφορά. Είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για την συνεργασία αστυνομίας και Χρυσής Αυγής. Είναι αυτός που δίνει θάρρος στις δολοφονικές επιθέσεις με τις πολιτικές, της στοχοποίησης των μεταναστών, των πογκρόμ του «Ξένιου Δία», των στρατοπέδων συγκέντρωσης. « Για μας η συνέχεια είναι το ίδιο το κίνημα που παλεύει ενάντια στις περικοπές και τη φτώχεια. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή μαζί με τα συνδικάτα στη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ για να διώξουμε την συγκυβέρνησης της λεηλασίας και του ρατσισμού.
Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αγγελική Κατριβάνου που ήταν παρούσα τη στιγμή της επίθεσης και προπηλακίστηκε και προσωπικά από τον Βουλευτή Κουκούτση, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη της δημιουργίας ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου. «Φτάνουμε στο σημείο που ο χαρακτηρισμός «σκουπίδια» να ακούγεται για ανθρώπους και να γίνεται αποδεκτός ακόμα και μέσα στη βουλή. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη νοσηρή κατάσταση τρόμου που θέλουν να μας επιβάλουν οι νεοναζί».
Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ
Θα ήθελα να εκφράσω την ολόθερμη συμπαράστασή μου στον Πέτρο Κωνσταντίνου και τον Τζαβέντ Ασλάμ, και να εκφράσω, όσο πιο καθαρά μπορώ, την οργή μου για την επίθεση του Δ. Κουκούτση, αλλά και όλη τη δράση της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα.
1. Το γεγονός της επίθεσης του Χρυσαυγίτη βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση είναι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά, είναι πρωτοφανές τουλάχιστον στα χρόνια της μεταπολίτευσης: ένας βουλευτής, εντελώς απρόκλητα, εφορμά σαν μαινόμενος ταύρος, στον περίβολο της Βουλής, εναντίον της αντιπροσωπείας της πορεία που μόλις έχει επιδώσει, κανονικότατα, ψήφισμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.
2. Ωστόσο, το πρωτοφανές αυτό γεγονός παύει, δυστυχώς, να είναι πρωτοφανές, όταν εστιάσουμε την προσοχή μας στον δράστη και την οργάνωσή του. Όταν θυμηθούμε ότι την επόμενη μέρα της απρόκλητης επίθεσης του βουλευτή Κουκούτση, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έκανε λόγο για «τάγματα εφόδου». Όταν αναλογιστούμε τα δεκάδες κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων, που πολλαπλασιάζονται εφιαλτικά το τελευταίο διάστημα και τις βίαιες απειλές εναντίον δημοκρατικών πολιτών και φορέων. Όταν ανακαλέσουμε στη μνήμη τις ανατριχιαστικές δηλώσεις περί «σκουπιδιών» που έκανε άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ή το γεγονός ότι ο ίδιος ο Δ. Κουκούτσης όχι μόνο δεν εξέφρασε οποιαδήποτε «μεταμέλεια», αλλά ύβρισε με ακατανόμαστες εκφράσεις και συκοφαντίες τα θύματα της επίθεσής του. Όταν λοιπόν, αναλογιστούμε όλα αυτά, καταλαβαίνουμε ότι η επίθεση του Δ. Κουκούτση όχι μόνο δεν είναι «πρωτοφανής» για τη Χρυσή Αυγή, αλλά εντάσσεται πλήρως στην καθημερινή πρακτική της. Μια πρακτική που παρουσιάζεται ως αντισυστιμική αλλά στην ουσία στρέφεται εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη, κάθε διαφορετικού ανθρώπου, κάθε ευάλωτης κοινωνικής ομάδας και κάθε άλλο παρά κατά του συστήματος.
3. Είναι εντελώς αυτονόητο ότι συμπαραστέκομαι, με κάθε τρόπο, στον Πέτρο Κωνσταντίνου και τον Τζαβέντ Ασλάμ. Όχι μόνο επειδή ήμουν μπροστά, όχι μόνο επειδή εισέπραξα κι εγώ τη βία και τις απειλές του κ. Κουκούτση. Αλλά και επειδή θεωρώ ότι η δράση της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρώτιστο κίνδυνο για την τη δημοκρατία, τον πολιτισμό, τη συμβίωση, τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή μας.
Και πιστεύω ότι για την ανάσχεση της δράσης αυτής απαιτείται η κινητοποίηση κάθε δημοκρατικού φορέα και πολίτη του τόπου.
Δημήτρης Χριστόπουλος , αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Η βιαιοπραγίες του βουλευτή της Χ.Α. Δ.Κουκούτση εντός του ελληνικού κοινοβουλίου εγγράφονται σε μια σειρά test που το κόμμα αυτό υποβάλλει στις πολιτειακές αντοχές της Ελληνικής Δημοκρατίας. "Δοκιμάζουμε και όσο δρούμε ανενόχλητοι, τόσο δοκιμάζουμε περισσότερο". Αυτό είναι το λανθάνον σύνθημα της ομάδας. Για το λόγο αυτό, η συμμορία πρέπει να πάρει ένα μήνυμα: πως η δημοκρατία τιμωρεί. Τιμωρεί εκείνους που αρνούνται να συμμορφωθούν με τους κανόνες της. Όχι γενικά με τους κανόνες μιας κοινωνικής ευπρέπειας - φαντάζομαι ότι το να είναι αγενής ο δράστης το θεωρεί τιμή του - αλλά με εκείνους της αξιοπρέπειας της προσωπικότητας που τόσο δοκιμάζεται σήμερα.
Με κάθε τρόπο οι θεσμικές δυνατότητες άμυνας απέναντι στη ναζιστική - αλλά και όποια - βία πρέπει να αξιοποιηθούν διότι αύριο οι δράστες και οι ομοϊδεάτες τους θα δοκιμάσουν κάτι χειρότερο.
Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημήτρης Τσουκαλάς αφού τόνισε την σημασία της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης στις 24 Αυγούστου αναφέρθηκε στην υποκρισία του πολιτικού συστήματος που επιτρέπει συμμορίες σαν την Χρυσή Αυγή να βρίσκονται μέσα στη βουλή. «Από την μία ο Μιχαλολιάκος λέει μέσα στη Βουλή πως δεν υπάρχουν Ομάδες Κρούσης και Τάγματα Εφόδου και από την άλλη πάει στις Θερμοπύλες και ομολογεί ανοιχτά πως αυτοί είναι τα τάγματα εφόδου και μάλιστα μας καλεί να πάμε να τους πιάσουμε αν μπορούμε. Σήμερα απειλεί μετανάστες, ρομά ομοφυλοφιλους ανάπηρους, αύριο τους άστεγους και τους χρήστες, μεθαύριο όποιον δεν του αρέσει», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τσουκαλάς. «Όσο για το θέμα της Μαρφίν, που προσωπικά σαν συνδικαλιστής για δεκαετίες και πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ, έψαξα προσωπικά αφού είχαμε τον θάνατο τριών δικών μας ανθρώπων, συναδέλφων τραπεζοϋπαλλήλων έχω να τονίσω, κατ’ αρχήν την τεράστια βοήθεια που πρόσφερε ο Πέτρος Κωνσταντίνου για να σβηστεί και να μην επεκταθεί παραπάνω αυτή η φωτιά, με την προσωπική του παρουσία, να ανοίξει ο δρόμος να φτάσουν οι πυροσβέστες. Όμως έχω να θυμίσω πως δεν τιμωρήθηκαν ποτέ οι υπεύθυνοι της τραγωδίας της Μαρφίν. Αυτοί που είχαν κλειδώσει του υπάλληλους μέσα για να μην απεργήσουν. Που κλείδωσαν τις διόδους ασφαλείας. Που δεν είχαν ούτε καν τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλεια. Εκεί να ψάξουμε για τους υπεύθυνους της τραγωδίας της Μαρφίν»
Ο Πάνος Γκαργκάνας μέλος του Πανελλαδικού Σώματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο περιστατικό της Μαρφίν, εξηγώντας πως ήταν πάρα πολύ κοντά με τον Πέτρο Κωνσταντίνου και έβλεπε τις προσπάθειες συντονισμού ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να περάσουν τα οχήματα της πυροσβεστικής. «Ωστόσο», τόνισε, «τον Πέτρο Κωνσταντίνου τον γνωρίζω πάνω από 30 χρόνια, όταν μαθητής ακόμα ήρθε πρόσφυγας από την Κύπρο επειδή κάποιες άλλες φασιστικές συμμορίες, εκείνες του Σαμψών και του Γρίβα προσπαθούσαν να πατήσουν πόδι δημιουργώντας τελικά την τραγωδία της Κύπρου και τον ξεριζωμό χιλιάδων. Στόχος των φασιστών τότε στόχος των φασιστών και τώρα είναι ο Πέτρος Κωνσταντίνου, και το φέρνω σε αντιπαραβολή για να θυμίσω τις ρίζες της σημερινής φασιστικής συμμορίας. Πρέπει να θυμίζουμε πως οι σημερινοί νοσταλγοί του Χίτλερ έχουν τις ρίζες τους στους Γερμανοτσολιάδες και ταγματασφαλίτες συνεργάτες των Γερμανών. Στους δολοφόνους του Λαμπράκη και στους χουντικούς βασανιστές. Αυτοί που έχουν σήμερα τυλιχτεί με την ελληνική σημαία και το παίζουν πατριώτες είναι που επανηλημένα στην νεώτερη ιστορία έχουν οδηγήσει τη χώρα στον πόλεμο, στον πόνο, την έχουν κυλήσει στο αίμα».
Τέλος ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης που έχει αναλάβει την υπόθεση αφού αναφέρθηκε στις κατηγορίες Εξύβριση, Απειλή για Σωματική Βλάβη και Συκοφαντική Δυσφίμηση, αναφέρθηκε στην διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας, ενώ τόνισε πως ακόμα και μέσα σε 45 μέρες θα μπορούσε να παρθεί απόφαση άρσης της ασυλίας αν πραγματικά το προεδρείο της Βουλής λάμβανε σοβαρά υπόψη της τις κατηγορίες. «Δυστυχώς με τα χρόνια δεν έχουμε τέτοια δείγματα και για ακόμα μια φορά φαβάμαοι πως θα κρυφτούν πίσω από την ασυλία τους».
Ο Κώστας Παπαδάκης δικηγόρος δήλωσε ότι είναι τιμή του που του ανατέθηκε αυτή η υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: