Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Τα σχολεία άνοιξαν ... κι έκλεισαν!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
 

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012



Mε προβλήματα αρχίζει σήμερα η νέα σχολική χρονιά , λόγω....
της 24ωρης απεργίας και της τρίωρης στάσης εργασίας, που έχουν προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη , την επομένη του αγιασμού, δάσκαλοι και καθηγητές, αντιδρώντας για τις προωθούμενες περικοπές στα μισθολόγιά τους.

Το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί μέσα από αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών να δοθεί μια λύση, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος κατά τη χθεσινή του συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ τόνισε ότι « αυτή τη στιγμή προέχει το εθνικό συμφέρον και να σωθεί η χώρα ».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας «έχουμε δώσει τη μάχη του αυτονόητου και έχουμε εξασφαλίσει τα βιβλία, αύριο να είναι με τον αγιασμό στα σχολεία. Επίσης οι εκπαιδευτικοί να έχουν τοποθετηθεί στην συντριπτική πλειοψηφία. Τα κενά, αν υπάρξουν, θα είναι ελάχιστα και αυτά θα τα αναπληρώσουμε αμέσως».

Από την πλευρά τους δάσκαλοι και καθηγητές έθεσαν στον κ. Αρβανιτόπουλο τα προβλήματα με τα οποία αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, κάνοντας λόγο για συσσωρευμένα προβλήματα αλλά και για οφειλές των σχολείων.

« Το περιβάλλον μέσα στο οποίο αρχίζει η νέα σχολική χρονιά προκαλεί θλίψη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), Κομνηνός Μαντάς. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση αλλά ούτε καν για κιμωλίες και πρόσθεσε ότι μέσα σε όλα αυτά καλείται να διδάξει ο πρωτοδιόριστος, ειδικά, εκπαιδευτικός, με μόλις 640 ευρώ το μήνα

Στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για αύριο ΔΟΕ και ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, η οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε «φάρσα» τη χθεσινή συνάντηση που είχε το προεδρείο της με τον υφυπουργό Παιδείας.


www.ana.gr
aegeantimes.gr

αρχική καταχώρηση στις 11/9/2012, 08:35
τελ. ενημέρωση 11/9/2012

/

Δεν υπάρχουν σχόλια: