Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχισαν οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjExODDwuCcry8AXxNsR3BCyUKhAW_s2qxmmGfzHeX5nh5803nt5yCmR_PWvZuwKdKf70aY-BYVOCABKd9RB1SpjnzWnKEdEELW-LaInSZn7CQFjMm1M0ciduBoiMlu1B2MvCyMm1YV3exl/s1600/epal4.jpg 
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012
Το  Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης  απευθύνεται κυρίως σε ενήλικους εργαζόμενους μαθητές, οι οποίοι επιθυμούν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον...
εαυτό τους για μάθηση.
Το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης στεγάζεται  στο σύγχρονο κτίριο της οδού Τερζοπούλου 150 στο συγκρότημα του 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης. Τα εργαστηριακά μαθήματα διεξάγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΣΕΚ Κατερίνης.
Το βραδινό ωράριο λειτουργίας του Σχολείου είναι (18:40-21:45) και προσφέρεται για εκείνους που οι επαγγελματικές, προσωπικές ή οικογενειακές τους υποχρεώσεις δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν σε πρωινό σχολείο.
Δικαίωμα εγγραφής στην Α’ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) έχουν οι εργαζόμενοι ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα και οι άνεργοι, οι οποίοι είναι απόφοιτοι Γυμνασίου. Οι απόφοιτοι Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου γράφονται απευθείας στην Β’ Τάξη Σπουδών και παρακολουθούν μόνο μαθήματα ειδικότητας (απαλλάσσονται από τα γενικά μαθήματα), ώστε να αποκτήσουν Επαγγελματικό Πτυχίο Ειδικότητας.
Οι απόφοιτοι του Σχολείου αποκτούν ταυτόχρονα: Ισότιμο Απολυτήριο Λυκείου – Αναγνωρισμένο Επαγγελματικό Πτυχίο – Δικαίωμα ευνοϊκής πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ).Φέτος η επιτυχία των μαθητών ήταν μεγάλη στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Επιδίωξη του Σχολείου είναι να αναδείξει με κάθε τρόπο τις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες του κάθε μαθητή κάνοντάς τον ενεργό συμμέτοχο στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Στο Σχολείο λειτουργούν 7 σύγχρονοι Τομείς Σπουδών: Μηχανολογίας, Οχημάτων, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής, Δομικών Εργων, Πληροφορικής, Οικον. και Διοικ. Υπηρ., Υγείας και Πρόνοιας με πολλές ειδικότητες όπως:  Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, Ψυκτικων Εγκαταστάσεων και Κλιματισμού, Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου, Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων, Σχεδιαστών Δομικών Εργων, Υποσ.Συστ.,Εφαρμ.καιΔικτ.Η/Υ, Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών  Υπηρεσιών, Βοηθων Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθών Νοσηλευτών
Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, το σχολείο συμμετέχει και σε πολλές άλλες εξωδιδακτικές δράσεις-περιβαλλοντικά προγράμματα-προγράμματα αγωγής υγείας – πολιτιστικά κα. Επιπλέον εκπαιδευτική διαδικασία εμπλουτίζεται από διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών, συμμετοχή σε εκθέσεις – διαγωνισμούς και εκδηλώσεις με στελέχη της αγοράς εργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φοίτηση στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2351047985 ή στη διεύθυνση του Σχολείου: Τερζοπούλου 150 ή στον δικτυακό τόπο πηγη:http://epal-esp-kater.pie.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: