Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΚΑΡΙΤΣΑ - 10η έκθεση αγροτικών προϊόντων και τεχνολογίας

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/6714931A7B58262FF1E2BCF67BDF7412.jpg 
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
* ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 21, 22 & 23/9 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ, ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
* 22/9 ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ – ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Για 10η συνεχή χρόνια πραγματοποιείται στην Καρίτσα Δ.Δίου-Ολύμπου η καθιερωμένη έκθεση... αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας Νομού Πιερίας.
Η φετινή έκθεση, που συνδιοργανώνεται από τον δήμο Δίου-Ολύμπου και την αντιπεριφέρεια Πιερίας, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 21/9 (Παρασκευή), 22/9 (Σάββατο) και 23/9 (Κυριακή) στο δημοτικό στάδιο Καρίτσας.
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7.30 το βράδυ. 

Κάθε χρόνο στην έκθεση συμμετέχουν όχι μόνο τοπικοί, αυτοδιοικητικοί και αναπτυξιακοί φορείς, συμμετέχουν και τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, κάποια στελέχη των οποίων, ιδιαίτερα την ημέρα των εγκαινίων, παρουσιάζουν παραδοσιακό πρόγραμμα για ψυχαγωγία όλων των επισκεπτών.
Ολόκληρο το πρόγραμμα του τριήμερου έχει ως εξής:
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 7.30 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από πολιτιστικούς φορείς της Πιερίας με τη συνοδεία τοπικών μουσικών σχημάτων.
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 5.00 μ.μ. Ημερίδα με θέμα «Το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας και η Νέα ΚΑΠ 2014 – 2020» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας.
Ώρα 7.30 μ.μ. Αγιασμός – Χαιρετισμοί Επισήμων – Εγκαίνια Έκθεσης.
Ώρα 8.30 μ.μ. Παραδοσιακή Μουσική Βραδιά με το συγκρότημα της Φυλιώ Πυργάκη – Αντάμωμα  Χορευτικών Τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 8.00 μ.μ. Έντεχνη Λαϊκή Μουσική με την Ορχήστρα Νέων Δίου.
Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Όπως είναι γνωστό, η δημοτική ενότητα Δίου τού δήμου Δίου-Ολύμπου, είναι μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή με κύρια παραγωγή τον καπνό. Παλιότερα, με την ολοκλήρωση της συγκομιδής τού καπνού, κάθε Σεπτέμβριο, οι αγρότες γιόρταζαν αυτό το γεγονός το οποίο είναι γνωστό, μέχρι σήμερα, με την επωνυμία «Κριτσμάς».
Ωστόσο, η μεγάλη ποικιλία των αγροτικών προϊόντων που παράγει η πιερική γη, οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και οι απαιτήσεις των καιρών άνοιξαν τον δρόμο ώστε ο δήμος Δίου-Ολύμπου να δώσει ένα νέο χαρακτήρα στη μικρή αυτή γιορτή, μετατρέποντάς την σε μια πρωτοποριακή και αναγνωρισμένη αγροτική έκθεση στη Βόρεια Ελλάδα.
Με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, την ποιοτική – βιολογική γεωργία, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων τής περιοχής, τις εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο, το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό αλλά και την προβολή και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων τού δήμου και του νομού, δημιουργήθηκε μια νέα πραγματικότητα.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ
Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας αποτελεί πλέον έναν θεσμό που ξεκίνησε το 2003 από τον τ. δήμο Δίου και που συνεχίζει να παρουσιάζει και να αναδεικνύει κάποιες νέες δυνατότητες του αγροτικού κόσμου ενώ παρέχει πληροφορίες για τις προοπτικές στην αγροτική οικονομία τής περιοχής.
Επιπλέον, κατά την ημέρα των εγκαινίων, κάθε χρόνο, παρουσιάζονται από αρμόδιους προσκεκλημένους κάποια από τα προβλήματα του αγροτικού χώρου, κατατίθενται ορισμένες προτάσεις για επίλυσή τους, γίνονται όμως και ανακοινώσεις για σημαντικά ζητήματα καθώς και για νέες εξελίξεις στην αγροτική ανάπτυξη.
Ακόμη, αρμόδια πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα της έκθεσης και να κουβεντιάσουν με παλιούς και νέους αγρότες για θέματα που τους απασχολούν.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, με την ενοικίαση χώρων για εγκατάσταση περιπτέρων κλπ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη δημοτική ενότητα Δίου (2351 351 000 και 002) καθώς και με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Κιάφα (6976 61 61 51).

Δεν υπάρχουν σχόλια: