Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 06 Ιουνίου 2012
Όλοι σε αναμονή, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Η επόμενη μέρα θα δείξει προς τα πού πάμε και κατά πόσο η εθνική μελαγχολία θα συνεχιστεί ή θα πάρει ...τέλος.
***
Κακά τα ψέματα, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ένας ολόκληρος λαός στην πλειονότητα βυθίζεται στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και καθημερινά καταπιέζεται όλο και περισσότερο.
***
Το’γραψα κι άλλη φορά ότι οι άνεργοι συντηρούνται οριακά με τη βοήθεια συγγενών και φίλων, οι νέοι από τη μαδημένη σύνταξη του μπαμπά ή του παππού, οι μικρομεσαίοι «τρώγοντας» το πενιχρό ΦΠΑ που συλλέγουν, τις ασφαλιστικές εισφορές που δεν αποδίδουν και τα ενοίκια που καθυστερούν.
***
Ένας φαύλος κύκλος που απειλητικά μας ζώνει όλους και από πάνω μας πλανάται η απειλή πως αν δεν ψηφίσουμε τους ηθικούς αυτουργούς της κατάντιας μας θα μας προκύψουν και χειρότερα.
***
Κινδυνολόγοι και καταστροφολόγοι δίνουν τα ρέστα τους στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν το φαινόμενο Τσίπρα που ίδιοι εκκόλαψαν με τα λάθη τους, το γιγάντωσαν και τώρα πανικόβλητοι λασπολογούν.
***
Πήγε λέει ο Κοτσακάς, φίλος του Άκη με τον Τσίπρα. Ωιμέ τι πάθαμε. Πήγε κι ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ. Ωιμέ τι συμφορά. Αχρείοι. Εδώ μετακόμισε το 30% του ελληνικού λαού στην αριστερά και τους έφταιξε η όποια Σακοράφα;
***
Για τα καμουφλαρισμένα πρωτοπαλίκαρα του διεθνούς φασισμού που απορροφήθηκαν από τη Ν.Δ. ούτε λόγος. Σε λίγο θα τους περιτυλίξουν με φωτοστέφανο αγνότητας και καθαρότητας.
***
Δεν έχω καμία πρόθεση και πάρω εργολαβία τη στήριξη της Αριστεράς, γιατί έχω και τις ιδεολογικές μου διαφορές. Εκείνο που με εξοργίζει ως σχετικά νοήμονα πολίτη και περιορισμένου βεληνεκούς δημοσιογράφο είναι η χυδαιότητα των επιχειρημάτων που εκπέμπονται από κάτι περίεργους μισθοφόρους του συστήματος τύπου Μιχελάκη, Καψή, Πρετεντέρη κ.α.
***
Δυστυχώς η δημοσιογραφία παραπαίει, δεν στέκεται στο ύψος της και είναι υπεύθυνη στο βαθμό που της αναλογεί για την κατάπτωση αξιών.
***
Μας κατάντησαν μια κοινωνία με διογκωμένο το στοιχείο του ατομικισμού, εμφανή την έλλειψη συλλογικότητας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και προσπαθούν να μας διχάσουν με ψευτο-διλήμματα.
***
Είναι άδικο να κηρύσσουν πόλεμο κατά της αριστεράς που δεν δοκιμάστηκε. Έχουμε κάθε δικαίωμα στο πείραμα και στην καλόπιστη κριτική, αφού τα προηγούμενα εγχειρήματα μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: