Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ

Κυριακή 03 Ιουνίου 2012
Η υποκρισία στην πολτική είναι ανίατο σύμπτωμα, ακόμη και απο εκείνους που πρεσβεύουν το νέο και την ανανέωση.
Και για να γίνω πιό σαφής.
- Χρόνια η αριστερά στο επίκεντρο της πολιτικής της, μεταξύ των άλλων είχε και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μόλις τα ποσοστά του όμως ....
ξεκόλησαν απο το 3 και κάτι, (φαίνεται λόγω των μικρών ποσοστών ήθελε απλή αναλογική), ξέχασε την απλή αναλογική και μπρος για την εκμετάλλευση του μπόνους των 50 εδρών.
Προσδοκώντας αυτά , δέν ήθελε να γίνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου , κάτι που το πέτυχε με τα παλιοκομματικά κόλπα του Τσίπρα.
- Με την προσφυγή στις κάλπες στις 17 Ιουνίου, το σκεπτικό του Τσίπρα ήταν, απο τη μία να εκμεταλευτεί τον φρέσκο θυμό του λαού και την ορμή που συνήθως παίρνει ένα κόμμα όταν πλησιάζει στην πλειοψηφία, με δεδομένο τότι ο λαός θέλει κυβέρνηση και όχι τρίτες εκλογές και απο την άλλη έτσι πιστεύει ότι θα πετύχει την συρίκνωση των άλλων αριστερών κομμάτων (ΚΚΕ,ΔΗΜΑΡ κλπ) και ο πολύ φιλόδοξος Τσίπρας να είναι ο κυρίαρχος της αριστεράς.
Ισως το πετύχει.Αν και εγώ πιστεύω όχι.
- Και μή μου πείτε ότι τον αδικώ τον Αλέξη τον Τσίπρα.
Αυτές ήταν και είναι οι σκέψεις του. Εξάλλου πολλά στελέχη του μίλησαν για αυτοδυναμία (προχθές το είπε ο Μανώλης ο Γλέζος).
Αν ήταν διαφορετικές θα λειτουργούσε άλλιώς.
Πχ. Είμαι βέβαιος, ότι θα ήταν πρώτος μάγκας (και τα λόγια θ αγίνονταν πράξη) άν έβγαινε καθαρά στο λαό και έλεγε, εγώ ώς κόμμα είμαι υπέρ της απλής αναλογικής, εγώ δέν κάνω το ΣΥΡΙΖΑ κόμμα, δέν θα εκμεταλλευτώ το μπόνους των 50 εδρών, θα το αφήσω να μοιραστεί αναλογικά σε όλα τα κόμματα (προβλέπεται απο τον εκλογικό νόμο). Τότε πιστεύω ο λαός θα στήριζε με μεγαλύτερη ορμή το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα πείθονταν ότι ώς κόμμα είναι κάτι διαφορετικό, είναι κόμμα που κάνει όσα λέει και ενοεί και πιστεύω ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπερνούσαν το 40%.
Τώρα μία απο τα ίδια και ίσως και χειρότερα.
- Εχω δέ βαρεθεί όλες αυτές τις ημέρες να παρακολουθώ  στα τηλεοπτικά παράθυρα των εκπομπών να  ακούω και να βλέπω με ποιόν τρόπο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειρωνεύονται στελέχη άλλων κομμάτων (ειδικά του ΠΑΣΟΚ) με φράσεις του τύπου "τι μιλάτε εσείς του 13%".
- Αν αυτό δέν είναι αλλαζονία τότε τί είναι.Με 17 % παρά κάτι στις εκλογές της 6ης Μαίου, καβάλησαν όλοι τους απο ένα καλάμι και πάνε.
- Ξεχνάνε όμως ότι ο λαός τον κυβερνητισμό, τον παλιοκομματισμό, τον λαικισμό και την αλαζονία (στοιχεία που εμπεριείχε το ΠΑΣΟΚ) τα τιμώρησε και δέν θα διστάσει να τα τιμωρήσει ξανά.
Τα στοιχεία εκείνα που αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, απο κόμμα σοσλιαλιστικό  σε καθεστώς κυβερνητικό των επαγγελματιών συνδικαλιστών και  πολιτικών, μπήκαν τώρα σε ένα αριστερό κόμμα που περιλαμβάνει πολλές συνιστώσες, οι οποίες όμως τώρα εμπλουτίστηκαν απο τους πρωτεργάτες "του λεφτά υπάρχουν", την κ Κατσέλη.
- Δέν αδικώ τον Αλέξη Τσίπρα όταν τον κρίνω αρνητικά, είναι πολλά τα λάθη του έως τώρα.Εκμεταλλεύεται τον πόνο του λαού πουλώντας φρούδες ελπίδες και όταν τον κατηγορεί κάποιος αντιδρά.Γιατί Αλέξη;
- Χαρακτήρισε με τα χειρότερα λόγια τους αντιπάλους του όταν τον κατηγόρησαν γιατί  πρότεινε τον "κάτσε καλά Γεράσιμε" για πρωθυπουργό ότι ήταν προιόν πολιτικής συναλλαγής, ήταν ψέμμα; 
- Οχι, απέδειξε ότι ήταν αλήθεια και ορθά τον κατηγόρησε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.Να θυμίσω τί έλεγε για τα "λεφτά υπάρχουν", ποιόν κατηγορούσε; την κ Κατσέλη και τον Κ Καστανίδη ώς εμπνευστές όλων αυτων των οικονομικών μέτρων και τώρα "αγκαλίτσα"; Αυτό είναι αριστερή πολιτική και συμπεριφορά;
- Οχι είναι συμπεριφορά που επέδειξε πολλά χρόνια "το βαθύ ΠΑΣΟΚ", που τώρα βέβαια έχει θρονιαστεί  στην αγκαλίτσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ολοι αυτοί, που  στο ΠΑΣΟΚ στήριζαν πάντα για αρχηγούς τους ισχυρούς, αυτοί που έκαναν δέκα κολωτούμπες για να είναι πάντα "στον αφρό" και να κρατάνε τις κυβερνητικές θεσούλες τους..εχουν πιά εσωματωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ...μάλλον γιατί μυρίζονται και τώρα θεσούλες...... 
- Εγώ κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είμαι αριστερός (όχι ΠΑΣΟΚ) ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ για κόμμα αριστερό και με αρχές αριστερές και σοσιαλιστικές, ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μαίου, χωρίς να είμαι κομματικά ενταγμένος εκεί.
- Ομως όλο αυτό το διάστημα παρακολουθώ με πολύ σκεπτικισμό και ενδιαφέρον στα όσα ακούω και βλέπω (και ξέρετε μία εικόνα στην ΤΒ όσο χίλιες λέξεις).
Αηδίασα πραγματικά και χωρίς καμμία υπερβολή, απο την αλαζονία, που δείχνουν καθημερινά τα περισσότερα στελ΄χη του ΣΥΡΙΖΑ.
- Μάλλον ακολουθώντας την αλαζονία του αρχηγού τους ,την οποία ο κ Τσίπρας φρόντισε να την δείξει και με την πρώτη του επίσκεψη στην Γαλλία. 
Ηταν δέ τόση η αλαζονία του που,  εκτός απο τη φράση  "ΟΛΑΝΤΡΕΟΥ" που θα μείνει στην  ιστορία, διεπίστωνε κανείς ότι η φράση αυτή καθ εαυτή  "ωχριά" μπρός το υπεροπτικό και αλαζονικό ύφος που είχε ο κ Τσίπρας, όταν αποκαλούσε έτσι τον Γάλλο Πρόεδρο. 
- Δέν θα αναφερθώ δέ καθόλου στον προγραμματικό του λόγο, και την περιπέτεια της επρχόμενης χρεωκοπίας και δραχμής,το αφήνω σε άλλους. Εγώ μιλώ με την καρδιά και την ψυχή ώς απλός πολίτης που σκέφτεται αριστερά κα θέλει να ψηφίζει αριστερά.
- Αυτό δέν είναι αριστερά κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι "ότι προκύψει" και με "όποιον προκύψει".
- Φτάνει κανείς σε τέτοιοι σημείο απογοήτευσης, γιατί πρίν "αλέκτωρ λαλήσει τρείς" ο πολύς κ Τσίπρας γίνεται το χειρότερο παράδειγμα της αριστεράς..χειρότερο παράδειγμα υπέρμετρης φιλοδοξίας και πολιτικού αμοραλισμού.... (μάλλον είχαν δίκιο όσοι τον κατηγορούσαν, στις εσωκομματικές κόντρες του τότε με Αλαβάνο και Κουβέλη), 
- Είναι κρίμα γιατί είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της αριστεράς να δείξει ότι είναι διαφορετική και ότι έχει επίγνωση του ιστορικού της ρόλου..
(του Γιάννη Παπαδόπουλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: