Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Έκλεισαν λόγω οικονομικής κρίσης οι κατασκηνώσεις του υπ. Υγείας

http://content-aka.feed.gr/filesystem/images/20110602/engine/assets_LARGE_t_420_94731_type12128.jpg

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

«Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υποχρεώθηκε λόγω μείωσης των εγκεκριμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού καθώς και περιορισμού του..
αριθμού πρόσληψης εποχικού προσωπικού κατά 50%, να προβεί στην αναστολή λειτουργίας κατασκηνώσεων», εξηγεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Είχε προηγηθεί η κατάθεση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κόλλια για την αναστολή λειτουργίας μιας «πανέμορφης παιδικής κατασκήνωσης» στο Κλημέντι Κορινθίας, ένα ορεινό χωριό σπάνιας φυσικής ομορφιάς η οποία ήταν άρτια οργανωμένη και από το 1954 φιλοξενούσε κάθε καλοκαίρι περίπου 300 παιδιά μέχρι 16 ετών. Ο βουλευτής είχε επισημάνει ότι ανεστάλη και άλλη κατασκήνωση αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας στη Μεσσηνία με αποτέλεσμα να στερούνται πολλά παιδιά της δυνατότητας παραθερισμού.
Όπως εξηγεί στο έγγραφό του ο υπουργός, οι κατασκηνώσεις που δεν λειτούργησαν αυτό το καλοκαίρι επιλέχθηκαν αφού εκτιμήθηκαν από το υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι δυνατότητες των κατασκηνώσεων για εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού κατασκηνωτών και η εξυπηρέτηση περισσότερων κατηγοριών ευπαθών ομάδων (άτομα με αναπηρίες, φιλοξενία παιδιών Ιδρυμάτων κλπ).
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: