Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση εργασίας των δύο Διοικητών - Μέχρι τέλη του έτους ενοποιούνται ΨΝΠΟ και Νοσοκομείο


Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 Τοπικά
Επιτροπή στελεχών ετοιμάζει μελέτη χρήσης των κτιρίων του παλιού Νοσοκομείου
Συνάντηση εργασίας των Διοικητών των δύο Νοσοκομείων της... Πιερίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία διοίκηση του ΨΝΠΟ. Οι Διοικητές κ. Μανώλης Κοσμαδάκης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου και ο κ. Αστέριος Φαρμάκης του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, συναντήθηκαν για να επεξεργαστούν υπηρεσιακά θέματα βελτίωσης των λειτουργιών των δύο Νοσοκομείων και να εξετάσουν την πορεία συνένωσης των υγειονομικών μονάδων της Πιερίας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν
Α) Η χρήση των παλιών εγκαταστάσεων του γενικού Νοσοκομείου που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες υγείας-Πρόνοιας. Ήδη έχει συμφωνηθεί να αναλάβει επιτροπή στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών των δύο Νοσοκομείων την εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης των χώρων.
Β) Η διαδικασία ενεργοποίησης διοικητικών διαδικασιών για τη συνένωση των δύο Νοσοκομείων. Σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας του ΨΝΠΟ στο Γεν. Νοσοκ. Κατερίνης. στη συνέχεια θα προχωρήσει η μεταφορά και η λειτουργία της κλινικής οξέων περιστατικών με ένταξή της στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Γ) Η δυνατότητα ενοποίησης των λειτουργιών σε θέματα Διοικητικής και Τεχνικής Υπηρεσίας ώστε να αναδιοργανωθούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας, βελτίωσης της ποιότητας του παραγόμενου έργου και περιστολής των δαπανών λειτουργίας.
Σε επόμενη συνάντηση των δύο διοικητών θα αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα και δράσεις που θα οδηγήσουν στην πλήρη συγχώνευση των δύο Νοσοκομείων.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΥΥΚΑ μέχρι το Β' εξάμηνο του 2011 θα έχει επέλθει η ενοποίηση ΨΝΠΟ και Γ.Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: