Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Βομβιστική επίθεση με τραυματίες, σύμφωνα με το Reuters Ιράν: Θρίλερ με τη δολοφονική απόπειρα κατά του Αχμαντινετζάντ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
Διαψεύδει τώρα η ιρανική κυβέρνηση την είδηση για βομβιστική επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον ιρανό Πρόεδρο Μαχμούντ ..

Ο Ντέμης Ρούσσος στην Πιερία στην αγκαλιά του Αρχαίου Θεάτρου Δίου και του Φεστιβάλ Ολύμπου Σάββατο 7 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
Ο νέος που γοήτευσε με τη φωνή του την Ελλάδα και τον Κόσμο, ο Ντέμης, που σημάδεψε τις δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980, επιστρέφει το 2010 στο κοινό, που τον πρωτοανέδειξε, για ..

Την πρώτη δόση υποψήφιων δημάρχων ανακοίνωσε χθες το απόγευμα το ΠΑΣΟΚ - Χωρίς "στήριξη" ακόμη η Πιερία

 

Τετάρτη 04.08.2010 Ελλάδα

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ανακοίνωσε χθες το..

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Κοντά στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ τα χρέη των δήμων των δημοτικών επιχειρήσεων και των Οργανισμών τους…
Το νούμερο (που όλοι ξέρανε ότι είναι μεγάλο) «έσκασε» τώρα στη δημοσιότητα και βέβαια αυτό δεν έγινε τυχαία.
Οι νέοι δήμοι που θα προκύψουν την 7η Νοεμβρίου, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν «Γολγοθά», που για να τον ανέβουν θα υποχρεωθούν να θυσιάσουν υπηρεσίες που σήμερα παραδοσιακά παρέχουν. Αρκεί να σκεφτεί κανείς, το νέο δήμο Κατερίνης και το πόσα χρήματα θα πρέπει να επενδύσει μόνο στην καθαριότητα. Ποιος πιστεύει ότι μπορεί να διαθέσει τόσα χρήματα και να προχωρήσει σε δεκάδες προσλήψεις στην καθαριότητα για να καλύψει όλο το νέο γεωγραφικό του χάρτη;
Η εύκολη λύση, θα είναι η παραχώρηση (με το αζημίωτο βέβαια) και αυτής της υπηρεσίας στους ιδιώτες.


2Μου φαίνεται «παρατραβηγμένος» ο λόγος αποχώρησης από τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας του αντιπεριφερειάρχη, ο συγκεκριμένο που προβάλλει ο δήμαρχος Πέτρας.
Δεν ξέρω αν πιστεύει κανένας σ’ αυτόν τον νομό, ότι ο Θωμάς Παπαδημητρίου έκανε πίσω, (και με δεδομένο ότι δεν έχει δεχθεί πρόταση για επιστροφή στην τοπική αυτοδιοίκηση) επειδή έθεσε «βέτο» στην υποψηφιότητά του ο νομάρχης Πιερίας.
Ο Σεπτέμβριος θα δείξει…


3
Στην αγορά 250 ή 300 βιβλίων (ανάλογα με το κονδύλι που υπάρχει), αποφάσισε να προχωρήσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας, κατόπιν σχετικής πρότασης.
Το συγκεκριμένο βιβλίο, αφορά την ιστορία και τις αρχαιότητες της βόρειας Πιερίας και συγγραφέας του είναι ο αρχαιολόγος Μάνθος Μπέσιος.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση πάντως είναι, ότι ζητήθηκε από τους νομαρχιακούς συμβούλους να συγκροτηθεί μια επιτροπή για να εισηγηθεί επί του βιβλίου.
Η συγκεκριμένη πρόταση, προκάλεσε την εύλογη αντίδραση του κ. Γκουγκουρέλα, ο οποίος ρώτησε το σώμα τι αξία έχει μια επιτροπή νομαρχιακών συμβούλων και πώς μπορεί αυτή να εισηγηθεί για ένα βιβλίο του οποίου συγγραφέας είναι ένας εγνωσμένης αξίας επιστήμονας, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στο ανασκαφικό έργο της βόρειας Πιερίας…
Συμφωνούμε και προσυπογράφουμε την άποψη του κ. Γκουγκουρέλα…


4
Την ΕΑΣ Πιερίας επισκέφθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής το απόγευμα της Τρίτης. Ο κ. Χουντής συζήτησε εκτενώς με τον Διευθυντή της Ένωσης Θανάση Γκουντάρα για τις δράσεις της Ένωσης και τις προοπτικές της, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του καπνού και στον τερματισμό των επιδοτήσεων, καταθέτοντας κάποιες προτάσεις, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες για τους έλληνες καπνοπαραγωγούς


papandreou
Σ(κ)ιόπα και κολύμπα
Τι σας λέγαμε χθες από τούτη δω τη στήλη!
Μπορεί να πήγε διακοπές στην Πάρο ο πρωθυπουργός μας, αλλά δεν κάθεται ο άνθρωπος. Διαλογίζεται.
Κι εκεί που διαλογιζόταν, του ‘ρθε φαεινή ιδέα να προσλάβει έναν Ιταλό γκουρού να μας σώσει.
skiopa
Το όνομα αυτού Σκιόπα. Τομάσο Πάντοα-Σιόπα, πρώην υπουργός Οικονομικών της κεντροαριστερής κυβέρνησης Πρόντι στην Ιταλία (2006-2008) και πρώην αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αναλαμβάνει, λέει, καθήκοντα συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα Οικονομίας και συγκεκριμένα, μακροοικονομίας, φορολογικά, τραπεζικά και διαχείρισης χρέους.          
Η πλάκα είναι ότι ο Σκιόπα, την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών (το 2006) είχε βαθμολογηθεί (από τους «Φαϊνάνσιαλ Tάιμς» στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για τις επιδόσεις των υπουργών Oικονομικών των 12 χωρών της Eυρωζώνης) χαμηλότερα από τον τότε δικό μας Γιώργο Αλογοσκούφη!
Για να καταλάβετε, ο Αλογοσκούφης, που είχε βαθμολογηθεί με 2 «αστέρια», εθεωρείτο επαρκέστερος μόνον από τον Σκιόπα!
Στο μόνο που ισοβάθμησαν τελικά (εκ των υστέρων κρίνοντας) ήταν ότι ούτε τις κυβερνήσεις τους έσωσαν, ούτε τη οικονομία των χωρών τους.
Τώρα, γιατί ο Γιωργάκης του έχει αναθέσει (του Σκιόπα) τις ελπίδες όλες, εξηγείται μάλλον μόνον με τη μεταφυσική.
Η οποία (μεταφυσική) χαίρει της άκρας εκτίμησης του νέου οικονομικού μας συμβούλου, όπως ανακαλύψαμε.
Καθότι, όταν το 2006 ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας έλεγε στον Σκιόπα (που ως υπουργός των Οικονικών του Πρόντι είχε εισηγηθεί προϋπολογισμό) ότι κινούνται στη σφαίρα της μεταφυσικής οι εκτιμήσεις του, αυτό απάντησε ότι η μεταφυσική, όπως δίδασκε ο Αριστοτέλης, είναι η πιο πραγματική και συγκεκριμένη από τις επιστήμες...
Άρα, μπορούμε να αρχίσουμε να προσευχόμαστε.


Οδηγίες για ...συζύγους
Στον βελτιωμένο Κώδικα Δεοντολογίας της πολιτικής ηγεσίας, για την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων και θέματα διαφάνειας (που προωθεί το Μαξίμου και πρόκειται τον Σεπτέμβριο να συζητηθεί και να εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο), γίνεται μνεία και για τους κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να διέπουν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και τις... οικογένειές τους.
Απαγορεύεται, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 11, στις/στους συζύγους και στα τέκνα των μελών της κυβέρνησης, καθώς και των λοιπών ασκούντων πολιτική εξουσία, «να εμπλέκονται σε καταστάσεις οι οποίες ενδέχεται να δημιουργήσουν στους πολίτες την εντύπωση ότι επωφελούνται προσωπικά, κατά τρόπο αθέμιτο, από τη σχέση τους με πρόσωπα τα οποία ασκούν πολιτική εξουσία».
Αυτό θα ισχύει και για τους πολιτικούς της αυτοδιοίκησης, ή μόνο της κυβέρνησης;

Αγνοείται η τύχη του Δημήτρη Λαμπαδαρίου

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2010
Από το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουλίου αγνοείται και αναζητείται από τους οικείους του, ο Δημήτρης Λαμπαδαρίου ετών 80 και ύψους 1,75. Ο αγνοούμενος κατά την εξαφάνισή του φορούσε γκρι σκούρο παντελόνι, ανοιχτόχρωμο γκρι μπλουζάκι και μπεζ πάνινο καπέλο και πάσχει από άνοια ενώ η τελευταία παρουσία του ήταν στο ΚΑΠΗ του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης. Όποιος έχει δει κάποιον με τα παραπάνω στοιχεία να τηλεφωνήσει στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

η ΚΟΝΤΡΑ ΘΩΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΒΕΤΟ ΚΑΙ... ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

papadhmhtrioy
Την απόφασή του να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, εξέφρασε με επιστολή του προς τον Παναγιώτη ...

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΑΝΑΝΕΩΣΕ Ο ΠΕΝΤΑ


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010
Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την ανανέωση τη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Marcelo Penta. Ο αργεντίνος μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής, το μεσημέρι της Τρίτης, υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο.


Εμφανώς...

Τα γκολ από το ΠΑΟ-Ίντερ (BINTEO)

Τα γκολ από το ΠΑΟ-Ίντερ (BINTEO)  

04 Αυγ, 05:54 Από sportdogteam
Κάνοντας μια καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-2 την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ιταλίας, Ίντερ στο Τορόντο.
Δύο γκολ για τους «πράσινους» πέτυχε ο περσινός πρώτος σκόρερ της superleague Τζιμπρίλ Σισέ ενώ ένα ακόμα πρόσθεσε ο Λέτο από εξαιρετική ασίστ του Σωτήρη Νίνη. Ετό και Κουτίνιο πέτυχαν τα γκολ για τους «νερατζούρι», στην πρώτη ήττα του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο τους.