Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΝΠΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2010
Δείτε στα αποκλειστικά έγγραφα με κλίκ για μεγένθυση τα ονόματα των νέων διοικήσεων  του Νοσοκομείου Κατερίνης και του ΨΝΠΟ..

.

























ΚΡΑΧΤΗΣ

Ψ.Ν.Π.Ο - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ ΣΤΑ ΜΜΕ


kosmadakis_1
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2010
Διαβάστε παρακάτω σε αποκλειστικότητα ολόκληρη την συνέντευξη του Διοικητή του ΨΝΜΠΟ Μανώλη Κοσμαδάκη στα μέσα Ενημέρωσης της Πιερίας.

Η ΣΤΕΛΛΑ ΠΕΝΤΖΕΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2010
Η Στέλλα Μπεζετάκου εμφανίστηκε στον Μακρύγιαλο Πιερίας.Έφαγε σε κοσμικό παραλιακό μαγαζί συνοδεύομενη απο φιλική παρέα.Μίλησε με κάτοικους του χωριού και εξέφρασε την επιθύμια να συμμέτεχει στους αγώνες φουσκωτών σκαφών που θα γίνουν στις 26-27 Ιουνίου.
Δέν ξέφυγε  απο το έμπειρο μάτι του Αποστόλη Λάγιου και τράβηξε την φωτογραφία και μας έστειλε την δημοσίευση.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 26 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
kosmadakis
«Επειδή πολλά ακούστηκαν για γράφτηκαν το προηγούμενο διάστημα για την επιλογή μου ως Διοικητή έχω να κάνω τη εξής δήλωση», είπε χθες ο νέος Διοικητής του Ψ.Ν.Π.Ο Μανώλης Κοσμαδάκης:
«Επιλέχθηκα από το γραφείο του Πρωθυπουργού με τη νέα πρωτόγνωρη διαδικασία του open.gov δηλαδή της ανοικτής διακυβέρνησης. Έκανα ηλεκτρονική αίτηση τον Δεκέμβριο και επιλέχθηκα τον Μάρτιο, και τοποθετήθηκα στις 31/3/2010 από την Υπουργό κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που είχε τον τελικό λόγο επιλογής. Με ρώτησε αν δέχομαι και φυσικά αποδέχθηκα.
Δεν έχω καμιά κουμπαριά με την κ. Αρσένη και τον κ. Τσοχατζόπουλο. Έχω δουλέψει μαζί τους στο παρελθόν και τους τιμώ ως πολιτικά πρόσωπα που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην πολιτική, στο Κίνημα και τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Έχω τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή από τους τρεις τοπικούς βουλευτές με τους οποίους έχω άριστες σχέσεις και πολύ καλή συνεργασία. Άλλη εμπλοκή στη διαδικασία επιλογής δεν έχει κανείς και η διαδικασία ήταν ξεκάθαρα αξιοκρατική.
Αυτά προς απάντηση σε ό,τι έχει γραφτεί στον τύπο και τα διάφορα blogs».
Και ..όσοι δεν τα διαβάσατε στον τύπο και στα blogs, τουλάχιστον ενημερωθήκατε από … τη διάψευση.
Αυτό που δεν μπορέσαμε πάντως να μη χρεώσουμε ως θετικό στο νέο Διοικητή, είναι ότι εμφανίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη, ένα μόλις μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πλήρως ενημερωμένος για το αντικείμενό του.
Και πανέτοιμος και πρόθυμος να ενημερώσει και τους δημοσιογράφους με τέτοιο αναλυτικό τρόπο, που καμιά προηγούμενη διοίκηση δε φιλοτιμήθηκε να κάνει.

«Ανάμεσα στα υπό διερεύνηση θέματα της νέας διοίκησης του Ψ.Ν.Π.Ο είναι και οι πολεοδομικές παρανομίες», είπε ο νέος Διοικητής.
«Τι εννοείται;», τον ρωτήσαμε.
«Εννοώ ότι εδώ που βρισκόμαστε» (δηλαδή στο ισόγειο του κτιρίου του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στην 25ης Μαρτίου) είναι κανονικά πυλωτή και όχι γραφεία»!

Στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης απέστειλε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή τις καταγγελίες για αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις παραγωγών για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2010. Πιο συγκεκριμένα, οι καταγγελίες που περιήλθαν στη γνώση του Υπ.Α.Α.Τ και διασταυρώθηκαν από επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφορούν τις πρακτικές των ΕΑΣ Θεσσαλονίκης και Πιερίας.
Οι συγκεκριμένες ΕΑΣ σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ.Α.Α.Τ. χρέωσαν αδικαιολόγητα υψηλά ποσά για την υποβοήθηση των αγροτών στη συμπλήρωση των αιτήσεων τους, κατά παράβαση της συμφωνίας που είχε συναφθεί μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΑΣ.
«Όλα έγιναν στο φως της ημέρας» σχολίασε ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας, Θανάσης Γκουντάρας, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στο ζήτημα που προέκυψε, τις επόμενες μέρες.
«Θα γνωστοποιηθούν και άλλες υποθέσεις εφόσον αυτές εξεταστούν και από την διασταύρωση των στοιχείων» δήλωσε σχετικώς η Κατερίνα Μπατζελή η οποία συμπλήρωσε πως «Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα αλλά και τη βάση για την εφαρμογή της στρατηγικής μας στο χώρο της αγροτικής οικονομίας. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να σπιλώνει την διαδικασία αυτή και πολύ πιο περισσότερο τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και του αγροτικού εισοδήματος. Εκτός από τα τιμολόγια θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις των αρμόδιων Συνεταιριστικών οργάνων».

2
 
Στο «πιτς φυτίλι» το κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού διερεύνησε τις καταγγελίες εναντίον της κ. Τζάκρη (για δήθεν παρεμβάσεις σε διαγωνισμό πρόσληψης υπέρ συγγενών της) και έβγαλε και πόρισμα, στο οποίο δεν τις αποδίδονται ευθύνες.
Άμα θέλει να δουλέψει το σύστημα, πόσο εύκολο είναι. Το κακό είναι ότι δείχνει τις ικανότητές του, μόνον όταν πρόκειται να απαλλάξει των «κατηγοριών» πολιτικά πρόσωπα…


3
 
Μύθος είναι η άποψη ότι με το άνοιγμα (του κλειστού) επαγγέλματος των δικηγόρων θα πέσουν οι τιμές, όπως υποστηρίζουν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης.
Η εισβολή στο χώρο μεγάλων (πολυμετοχικών) εταιριών, δεν σημαίνει και μείωση του κόστους, αφού όπως λένε, αυτό θα δημιουργήσει ολιγοπώλια, τα ολιγοπώλια θα γίνουν καρτέλ και τα καρτέλ θα καθορίζουν το ύψος των αμοιβών, αφού πρώτα εξαφανίσουν από την πιάτσα (μετατρέποντας σε υπάλληλό τους) τον δικηγόρο.
Και μην πει κανείς ότι θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, διότι αν είναι να λειτουργήσει όπως με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ζήτω που καήκαμε!

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην Α.Ε. του Χιονοδρομικού Ελατοχωρίου. Μπορεί τα χρονικά περιθώρια να είναι στενά, αλλά ήδη ξεκίνησαν οι προεργασίες, ενώ από μέρα σε μέρα, αναμένεται να αναλάβουν δράση και ορκωτοί λογιστές οι οποίοι θα αποτυπώσουν πλήρως την οικονομική κατάσταση της Εταιρίας.

Συνέντευξη τύπου χθες του Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης


Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
Αντιδρούν οι δικηγόροι!
* Προβλέπουν εμπορευματοποίηση των νομικών υπηρεσιών με την εφαρμογή του νόμου περί απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους
* Κάνουν λόγο ακόμη και για φόβους κλεισίματος των δικηγορικών συλλόγων, κατάργησης πειθαρχικών...

Στον εισαγγελέα για χρεώσεις ενεργοποίησης δικαιωμάτων -Αφορά τις ΕΑΣ Πιερίας και Θεσσαλονίκης -Δηλώσεις Κατερίνας Μπατζελή και επιστολή Θ.Παπαγεωργίου

http://vatopaidi.files.wordpress.com/2010/01/batzeli-katerina.jpg 

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
Τις πρακτικές των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών σε Πιερία και Θεσσαλονίκη, οι οποίες χρέωναν αδικαιολόγητα υψηλά ποσά στους αγρότες που βοηθούσαν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις ενεργοποίησης ..

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
Ξεκινάω ανάλαφρα αλλά δώστε βάση. Το κινητό μου τηλέφωνο είναι: 6976 335588. Παρακαλώ λοιπόν, από το να πάτε γύρω-γύρω και να κάνετε τα σχολιάκια σας περί των σχολίων μου σε ανθρώπους που δεν ....

Το μεγάλο φαγοπότι

kosmadakis_1
Υπάλληλοι πληρώνονταν υπερωρίες ενώ βρίσκονταν σε άδεια, ο φούρναρης χρέωνε για προμήθεια ψωμιού ποσότητες δεκαπλάσιες από τις πραγματικές, και τα ενοίκια δομών που στεγάζονται στις παρυφές της πόλης, σε πρώην στάβλους, συναγωνίζονται σε ...

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
Στην Πέμπτη θέση η Πιερία από πλευράς λουκέτων. Οι μικρομεσαίοι εκπέμπουν ΣΟΣ.
***
ΣΟΣ και από...