Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Διαγραφές εξπρές - Σακοράφα, Δημαράς, Οικονόμου εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Μπακογιάννη εκτός ΝΔ.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010
Ενα κύμα διαγραφών, τρεις στο ΠΑΣΟΚ και μία στη Νέα Δημοκρατία (η τελευταία προαναγγελθείσα) σφράγισαν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη συμφωνία δανεισμού της χώρας. Προηγήθηκαν οι διαγραφές της κυρίας Σακοράφα και των κυρίων Οικονόμου και Δημαρά που ψήφισαν "παρούσα" και "παρών" αντίστοιχα, και ακολoύθησε η διαγραφή της κυρίας Μπακογιάννη που...

Κόντρα «εξ απαλών ονύχων» - Ενα ερμηνευτικό λάθος του πρωθυπουργού ανέβασε ανάμεσα σε άλλα την ένταση στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα του κοινοβουλίου στη συζήτηση για το σχέδιο διάσωσης.

Παρασκευή 7 Μάιος 2010  
http://ellispoint.gr
Μια παραδρομή στη γλώσσα του πρωθυπουργού που έκανε ένα «δόκιμο» πλέον λάθος για πολλούς έλληνες (που χρησιμοποιούν το εξ απαλών ονύχων που σημαίνει «από παιδί» στη θέση του «ακροθιγώς») ήταν αρκετή για να ανέβει το θερμόμετρο στην αίθουσα του κοινοβουλίου, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου απαντούσε σε αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά. Η αντιπαράθεση των δύο αρχηγών πέρασε από διακυμάνσεις έντασης με τον πρωθυπουργό να κλιμακώνει την αντίδρασή του όταν με ύφος στα όρια της έκρηξης αναφώνησε «ναι είμαι έλληνας της διασποράς, και είμαι περήφανος».
Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις ομιλίες των δύο ανδρών.
 


Επίσης διαβάστε και εδώ με πλήρες ρεπορτάζ και βίντεο:ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!!

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 7 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Διαφωνεί με την κατανομή των εδρών όπως αυτή προβλέπεται για τη νέα Περιφερειακή Διοίκηση, ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης.
Ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ. έχει εκφράσει την άποψη ότι οι σύμβουλοι που θα εκλέγονται στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο από το νομό Θεσσαλονίκης δεν θα πρέπει να είναι στο σύνολό τους περισσότεροι από τους μισούς.
Την άποψη του κ. Αμοιρίδη, φαίνεται να συμμερίζονται και συνάδελφοί του από τους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βουλευτές της Ημαθίας, της Πιερίας και της Πέλλας είναι αποφασισμένοι να εισηγηθούν τη δημιουργία Περιφέρειας από τη συνένωση των νομών τους, αν δεν εισακουστεί το αίτημά τους για δίκαιη κατανομή των εδρών σε όλους τους νομούς

PIKETES
Τη μέρα που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωναν στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και αλλού, στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης μαζευτήκαμε πάλι τρεις κι ο κούκος….
Το μόνο αξιοσημείωτο ήταν οι ευρηματικές πικέτες της ΕΛΜΕ Πιερίας.   
PAME
…παραδίπλα το ΠΑΜΕ είχε τουλάχιστον παλμό …

Αν θα ισχύσει η προβλεπόμενη ρύθμιση από τη σύμβαση για μείωση του κομίστρου διέλευσης οχημάτων από το Σταθμό Διοδίων Λεπτοκαρυάς (μετά τη συμφωνία για τα Μάλγαρα) και αν η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει την άμεση εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου, ώστε αρκετά πριν το καλοκαίρι να τεθεί σε ισχύ η μείωση του κομίστρου, ώστε αυτή να επιδράσει ευεργετικά στην αύξηση των επισκεπτών σε μια περιοχή, η οποία επλήγη σημαντικά από τον πολύμηνο αποκλεισμό της, λόγω της κατολίσθησης στην Κοιλάδα των Τεμπών, ρωτούσε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης.
Η απάντηση του κ. Μαγκριώτη (όπως μας την έστειλε χθες το γραφείο του βουλευτή) ήταν: «Το ύψος των χρεώσεων στους σταθμούς διοδίων της περιοχής θα επανακαθορισθεί μετά την ολοκλήρωση των εκτελούμενων εργασιών στην Κοιλάδα των Τεμπών».
Τελικά ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, από σήμερα τα μεσάνυχτα ο δρόμος δίνεται στη κυκλοφορία και το ύψος των χρεώσεων στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς παίρνει τον ανήφορο, αντί να πάρει τον κατήφορο.

Μετά την ψήφιση των νέων ΔΝΤμέτρων στη Βουλή σας προτείνουμε να χαλαρώσετε με το παρακάτω CD.
1a_kapsourika_front
1b_kapsourika_back
2a_kapsourika_front
2b_kapsourika_back

Να αποκαλυφθούν αυτοί που πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό 48 (στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους προερχόμενοι από την περιφέρεια) βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, προς τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, επειδή οι βουλευτές «καθημερινά δέχονται τη χλεύη και την πλήρη απαξίωση» είναι πλέον απαίτηση σύσσωμης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να επέλθει κάθαρση και διαφάνεια. Γι’ αυτό και οι υπογράφοντες βουλευτές ζητούν αυστηρό έλεγχο «του πόθεν έσχες και κυρίως του πόθεν για όσους διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια».
Συγκεκριμένα, οι υπογράφοντες ζητούν να ερευνηθούν τα πόθεν έσχες της Βουλής, υπουργών, πρωθυπουργών, γενικών γραμματέων υπουργείων, διοικητών, προέδρων, διευθυντών οργανισμών και λοιπών φορέων του δημοσίου. Επιπλέον ζητούν στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί αδικαιολόγητη απόκτηση περιουσίας να δρομολογείται η κατάσχεση των στοιχείων. Διαφορετικά προειδοποιούν το αρνητικό κλίμα θα συνεχίζεται επί δικαίων και αδίκων.
Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων δυο δικοί μας βουλευτές (Γιάννης Αμοιρίδης και Θανάσης Παπαγεωργίου) και δυο απ’ τους διαγραφέντες χθες (γιατί δεν ψήφισαν τα μέτρα στη Βουλή), ο Οικονόμου κι ο Δημαράς.

Πλούσιοι και φτωχοί- μας χωρίζει χάος
Στο 5,9 διαμορφώθηκε το 2008 ο δείκτης οικονομικής ανισότητας της χώρας, ο οποίος μειώθηκε κατά 1,7 φορές σε σύγκριση με το 7,6 που ήταν το 1994, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών για το 2008 της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Ο συγκεκριμένος δείκτης σημαίνει ότι το 2008 το μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι 5,9 φορές μεγαλύτερο από το μερίδιο του εισοδήματος του φτωχότερου 20% του πληθυσμού.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 η Ελλάδα εκτιμάται ότι καταλαμβάνει την 21η θέση ως προς την ανισοκατανομή του εισοδήματος, με τη μικρότερη ανισότητα να καταγράφεται στη Σλοβενία και τη μεγαλύτερη στη Λετονία.
Σχετικά με τη μισθολογική ανισότητα στην Ελλάδα, οι αμοιβές των μισθωτών ανδρών υπερτερούν των αντίστοιχων των γυναικών κατά 10%. Ειδικότερα, οι αμοιβές των μισθωτών του δημόσιου τομέα υπερτερούν εκείνων των γυναικών κατά 3,8%, ενώ στον ιδιωτικό τομέα υπερτερούν κατά 15,2%.

Δημοψήφισμα στο δήμο Μεθώνης
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγαθούπολης, Μεθώνης και Μακρυγιάλου και ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Π. Ελευθεροχωρίου, καλούν σε δημοψήφισμα τους συνδημότες τους, την Κυριακή, 9 Μαΐου (στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μεθώνης, από τις ώρες 8.00 π.μ. έως και τις 6.00 μ.μ) με σκοπό να διεκδικήσουν την έδρα (στο Μακρύγιαλο) του νέου δήμου της Βόρειας Πιερίας.
Το αποτέλεσμα είναι μάλλον προβλέψιμο.

Στο σφυρί το Χιονοδρομικό Ελατοχωρίου!

BASIKO_1
Ή πληρώνετε τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές σας εισφορές ή σας βγάζουμε στο «σφυρί», προειδοποιεί το ΙΚΑ τη ναυαρχίδα του χειμερινού τουρισμού της..

Παίρνουν… φωτιά οι τιμές στα διόδια Λεπτοκαρυάς!

Από  30 λεπτά έως 1,70 ευρώ πάνω οι τιμές
1._PINAKAS
 
Από σήμερα τα μεσάνυχτα δίδεται οριστικά στην κυκλοφορία η εθνική Οδός στο τμήμα της Κοιλάδας των Τεμπών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε, η οποία ...

Ο Άγιος Σπυρίδωνας στην εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό» της ΕΤ3

Παρασκευή 7 Μάιος 2010  
AG._SPYRID._1
Την Κυριακή 9 Μαΐου στις 15.00 η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» θα μεταφέρει τους τηλεθεατές της, σ’ έναν τόπο μαγευτικό, σ’ ένα χωριό που τιμά την παράδοση, σε μια εκδήλωση γεμάτη νοσταλγία, μνήμες κι ελπίδα για ..

…τα σχολεία της αρρωστιάρας πόλης

Για μια ακόμη φορά, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, μια ακόμη υπουργός παιδείας καταθέτει το καινούργιο νομοσχέδιο. Είκοσι βασικές μεταρρυθμίσεις από τις οποίες δύο ή τρεις αφορούν άμεσα το σχολείο, τη λειτουργία του, τους μαθητές του. Αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης των ...

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010
Και βέβαια ήταν προβοκάτσια. Και κανείς νοήμων δεν μπορεί να φορτώσει τα δολοφονικά χτυπήματα ούτε στο ΠΑΜΕ ούτε στη Χρυσή Αυγή.
***
Και όσο να ξεχειλίζει ο φανατισμός ..

ο Δημήτρης μιλάει από τις φυλακές


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-5-2010



Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η περηφάνεια ενός ανθρώπου, θύμα των εθνοπροδοτικών ηγεσιών
"..το να σε βάζουν στην φυλακή οι υπεύθυνοι όλων των παραπάνω, είναι τίτλος τιμής.."Δημήτρης Παπαγεωργίου
Όπου "παραπάνω" βάλτε (κοινωνική, εθνική κατρακύλα, διαφθορά, εθνική προδοσία)
Σε αντίθεση με την περίπτωση του ..