Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Η Ζωή εν τάφω - Πέτρος Γαϊτάνος [video]


Το Πάσχα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας - Εντός και εκτός Αττικής

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-4-2010
Στα Ιωάννινα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, θα περάσει τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ την Κυριακή θα μεταβεί στη Σκύρο, όπου θα επισκεφθεί την 135 ΣΜ.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί οικογενειακώς στην Ύδρα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στην Πελοπόννησο: τη Μ.Παρασκευή και το Μ.Σάββατο θα βρίσκεται στο Ναύπλιο, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφθεί την Κόρινθο.
Εντός των τειχών θα παραμείνουν η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.(ΝΕΑ)

Διαδικασίες-εξπρές μετά το Πάσχα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων - Αρχή με τα φορτηγά

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-4-2010
Σε διυπουργική επιτροπή αμέσως μετά το Πάσχα θα τεθεί το ζήτημα των κλειστών επαγγελμάτων με στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να ψηφιστεί το καλοκαίρι, έναντι του φθινοπώρου που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
Όπως αναφέρεται στα Νέα η αρχή θα γίνει με τα φορτηγά ΔΧ. Ήδη με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων η κυβέρνηση έχει αρχίσει διάλογο με στόχο, όπως είπε ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας, «να ανοίξουν οι ...

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ Η 91χρονη συνήγορος των φτωχών

Η Σίρλεϊ Άντελσον Σίγκελ θυμάται ημερομηνίες, ονόματα επιτροπών και  νόμους με απίστευτη διαύγεια. Και  κυρίως δεν ξέχασε ποτέ τα μαθήματα της Μεγάλης Ύφεσης και την ελπίδα του Νιου Ντιλ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010
Τη Δευτέρα το πρωί πέρασε την είσοδο του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Μπρούκλιν η Σίρλεϊ Άντελσον Σίγκελ. Ετών 91. Για να προσφέρει εθελοντικά τις δικηγορικές της υπηρεσίες σε μία νεαρή γυναίκα που της κατέσχεσαν το σπίτι επειδή αδυνατούσε να αποπληρώσει το στεγαστικό της.
Η κ. Σίγκελ είχε πάνω από είκοσι χρόνια να εξασκήσει το επάγγελμα. Η κρίση όμως την έπεισε πως έπρεπε να επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες. Η εμπειρία της σίγουρα θα αποδειχθεί χρήσιμη στην...

Η Ζωή Εν Τάφω, Άξιον Εστί, Αι Γενέαι Πάσαι: Πετρ. Γαϊτάνος


Μ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02Απρίλιος 2010  
Όσο κι αν δεν πάμε την κοσμική και προκλητική συμπεριφορά των δεσποτάδων, συγκινούμαστε στο άκουσμα των εγκωμίων της Μ.Παρασκευής: Η Ζωή Εν Τάφω, Άξιον Εστί και Αι Γενέαι Πάσαι.(ΠΗΓΗ)
Ακούστε τρία από τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής με την φωνή του Πέτρου Γαϊτάνου. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
Η Ζωή Εν Τάφω
Άξιον Εστί
Αι Γενέαι Πάσαι


«Ή τώρα, ή ποτέ»

Μ. Παρασκευή 2 Απριλίου 2010  Πολιτικό Σχόλιο
Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr
Ανάγκη να το καταλάβουμε όλοι. Κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι και πολίτες. Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία, όπου η γνωστή φράση του Λένιν, «ή τώρα, ή ποτέ» πραγματικά απεικονίζει και τις προοπτικές και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε.
Οι πολίτες το έχουν καταλάβει. Διό και ...

Δεν φταίει για όλα ο "μέσος" Έλληνας...

Μ. Παρασκευή 2 Απριλίου 2010
«Cogito, ergo sum» (Σκέφτομαι άρα υπάρχω) έχει πει ο Καρτέσιος. Και φυσικά κάθε άνθρωπος σκέφτεται με το δικό του νου. Η σκέψη είναι μια λειτουργία που δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε κάποιους άλλους.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στα ΜΜΕ παρελαύνουν καθημερινά, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, πολιτικοί, επιστήμονες, δημοσιογράφοι κα τόσο στα ...

Μετατάξεις - Απολύσεις για πάνω από 200.000 υπαλλήλους



Μ. Παρασκευή 2 Απριλίου 2010
Μόνο το μόνιμο προσωπικό θα μείνει στους δήμους
Μόνο το μόνιμο προσωπικό θα παραμείνει στους Δήμους καθώς, όπως προβλέπει ο νέος διοικητικός χάρτης της χώρας, πάνω από 200.000 θα μεταταγούν υποχρεωτικά ή και θα απολυθούν, εξαιτίας της κατάργησης χιλιάδων ανενεργών και ζημιογόνων οργανισμών των σημερινών δήμων.
Η μεταρρύθμιση προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ώς τις αρχές του νέου έτους, ενώ το σχέδιο ...

Την Τρίτη ημέρα του Πάσχα - Ο Γιάννης Μαγκριώτης στο Νομό μας

Μ. Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Θα επισκεφθεί το νέο Νοσοκομείο, τον Άξονα 13 και τον Περιφερειακό Κατερίνης
Επίσκεψη στο νέο Νοσοκομείο, τον Άξονα 13 και τον Περιφερειακό της Κατερίνης θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ημέρα του Πάσχα ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη συνέχεια ο κ. Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση με βουλευτές και τη Νομαρχιακή Επιτροπή στα γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας, ενώ αποχωρώντας, ο κ. Μαγκριώτης θα επισκεφθεί τα Τέμπη.


ΚΡΑΧΤΗΣ 

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Μ. Παρασκευή 2 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

KARTES_GIA_KARKINOPATHEIS
Οι κυρίες της Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης έστησαν χθες το πρωί το τραπεζάκι τους στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης για να διαθέσουν (προς ένα μόλις ευρώ) τις κάρτες που ...

Τροχαίο δυστύχημα με δυο νεκρούς και τραυματίες στην Πιερία

Μ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02Απρίλιος 2010 
Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου που σημειώθηκε, γύρω στις 8 το βράδυ, στο 450ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Κορινού Πιερίας.
Όπως έγινε γνωστό από την ...

Φθηνότερα 6.500 φάρμακα έως το τέλος του έτους με το νέο σύστημα τιμολόγησης Μείωση έως και 25% στα φάρμακα

 

Μ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02Απρίλιος 2010
Την Τετάρτη μετά το Πάσχα έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Επιτροπή Τιμών και Φαρμάκων του υπουργείου Οικονομίας και να προχωρήσει στην έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων.
Το νέο δελτίο θα περιλαμβάνει τις τιμές για το σύνολο των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην αγορά.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ...

Τα Τέμπη «γονάτισαν» τις επιχειρήσεις

Μπορεί τα Τέμπη να άνοιξαν προσωρινά για τις ημέρες του Πάσχα, το πρόβλημα όμως που δημιουργήθηκε από τους τρεις προηγούμενους μήνες που παρέμειναν κλειστά, κάθε άλλο παρά προσωρινό είναι για τις επιχειρήσεις της Πιερίας. Έρευνα του ΕΒΕ Πιερίας, δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του νομού επλήγησαν σημαντικά, ενώ ο δρόμος διεκδίκησης αποζημιώσεων και ειδικών ρυθμίσεων για αυτές, φαντάζει ως μονόδρομος για την επιβίωσή τους.
Την δραματική κατάσταση ....

Άνοιξαν τα Τέμπη

TEMPH
Εκατοντάδες Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά, είχαν παραταχθεί χθες από νωρίς το πρωί στο δρόμο της κοιλάδας των Τεμπών περιμένοντας το σήμα του αφέτη. Στις 12.00 ακριβώς το μεσημέρι και ενώ η αναμονή είχε μετατραπεί σε διαμαρτυρία, δόθηκε το «πράσινο φως» και τα οχήματα διέσχισαν τον κλειστό από τα περασμένα Χριστούγεννα δρόμο.
Προηγουμένως ο γενικός γραμματέας Υποδομών Στ. Λαμπρόπουλος και η γενική γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας Π. Γερακούδη, διέσχισαν την κοιλάδα και σε δηλώσεις ....