Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Πάρκο στο Βατάν


batan_2
Δημοπρατείται την επόμενη εβδομάδα η μελέτη που αφορά την κατασκευή πάρκου στο Βατάν, στο χώρο όπου στεγάζονταν παλιότερα το Δημοτικό Γκαράζ.
«Πρόκειται για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής που είχε ανακοινώσει στις αρχές του 2009 ο Δήμαρχος Κατερίνης, όταν έγινε ο καθαρισμός για πρώτη φορά εκείνου του χώρου των ...

Ανοίξτε τα Τέμπη

basiko_1

Κραυγή αγωνίας από φορείς και επαγγελματίες της νότιας Πιερίας και της βόρειας Λάρισας
Διορία δύο εβδομάδων στο Δημήτρη Ρέππα, για να δεσμευτεί ότι η Κοιλάδα θα ανοίξει μέχρι το Πάσχα
Σε συμβολική κατάληψη της Σιδηροδρομικής Γραμμής προχώρησαν χθες το μεσημέρι φορείς και επαγγελματίες της νότιας Πιερίας και της βόρειας Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για τις ζημιές που έχουν υποστεί από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών. Οι καταληψίες ....

Δήλωση συμπαράστασης του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου

Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και σε όλους τους κατοίκους των παρολύμπιων περιοχών που πλήττονται εδώ και μήνες από το κλείσιμο των Τεμπών.
Είναι βέβαιο ότι οι συνέπειες που όλοι βιώνουμε, αλλά κύρια οι επαγγελματίες και πολίτες της παρολύμπιας ζώνης, έρχονται να επιτείνουν ήδη σωρευμένα ....

Έργα 400.000 ευρώ στη 13η εθνική οδό, μετά το Πάσχα

13_odos
Ανοιχτό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα, για την ανάθεση του έργου «Συντήρηση -βελτίωση Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνη-Αγ. Δημήτριος-όρια Ν. Λάρισας», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, προκήρυξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ένα πρώτο και πολύ μικρό μέρος των έργων που είχε δεσμευτεί την Πρωτοχρονιά η περιφερειάρχης ότι θα γίνουν επειγόντως, προκειμένου να διορθωθεί, όσο το δυνατόν, η επισφάλεια του δρόμου που έγινε παρακαμπτήριος της ΠΑΘΕ μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη...

Πιάστηκε ο ληστής με το μαχαίρι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtXTTBAIuNMA85yO6k3khT4Cw8LSrXKyn1XKUKLt76LtNw_JJKXETHd2-jM-SVnwVC65EfTt3sukgcaSCtYebOkn1O5j8kz5fwL8FY82GmrjBqzXkl7NalVjuMLjeLk6Kzy-sH_lVMQKU/s400/%CE%9C%CE%91%CE%A7%CE%91%CE%99%CE%A1%CE%99+2.JPG 

Ο νεαρός που, με την απειλή μαχαιριού, λήστευε μίνι μάρκετ στην Κατερίνη «χτυπώντας» την ώρα που βρίσκονταν σε αυτά γυναίκες (ιδιοκτήτριες ή εργαζόμενες), φαίνεται πως έπεσε τελικά στα χέρια της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, δράστης είναι ένας 25χρονος μετανάστης από την ...

Απεργιακό “μπλακ άουτ”

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα σε όλη τη χώρα
Απεργιακό
“μπλακ άουτ”
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα όλη η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως διοργανώνουν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση» και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια θα κάνει το ΠΑΜΕ.
Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΓΑΔΑ από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, νοσοκομεία, σχολεία, εφορίες και τελωνεία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν και οι γιατροί...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 11-3-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2011-03-2010.jpg
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Προσφυγή στο ΔΝΤ μόνο αν η Ευρώπη αποτύχει στο να φτιάξει μηχανισμούς στήριξης, λέει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου: «Δεν αναζητούμε αποδιοπομπαίους τράγους»

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-3-2010
Η Ελλάδα εργάζεται για να βάλει σε τάξη το σπίτι της και δεν προσπαθεί να βρει αποδιοπομπαίους τράγους για τα δημοσιονομικά της προβλήματα, κατηγορώντας τους κερδοσκόπους.», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους με αφορμή την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.
 
"Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι από τη στιγμή που κάνουμε αυτό που πρέπει, αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και ότι δεν υπάρχουν δυνάμεις που να εργάζονται εναντίον μας.", σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος....

Την επιμέλεια δύο παιδιών κέρδισε τραβεστί στην Αργεντινή

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-3-2010


Τη μόνιμη επιμέλεια δύο παιδιών, κέρδισε μία 37χρονη τραβεστί στη Κόρντομπα, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά από τότε που ήταν μικρά, όταν αντιλήφθηκε ότι κακοποιούνταν από την βιολογική τους οικογένεια.
"Το επόμενο βήμα είναι η υιοθεσία, αν και δεν τρέφω αυταπάτες, επειδή είναι δύσκολο", δήλωσε στους δημοσιογράφους η τραβεστί Μαρία Μπέλεν Ότσοα. "Γνωρίζουν ποιο είναι το φύλο μου" πρόσθεσε η 37χρονη, αναφερόμενη στα παιδιά. Το κορίτσι είναι σήμερα τεσσάρων ετών και το αγόρι επτά.
"Το κορίτσι υπέφερε από υποσιτισμό και έχει ξυλοκοπηθεί, ενώ το.....

Συνελήφθη διευθυντής χειρουργικής για δωροδοκία


ΑΘΗΝΑ 10/03/2010

Για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων γιατρός, διευθυντής χειρουργικής κλινικής στο Ασκληπιείο Βούλας.
Όπως ανακοινώθηκε από την ...

Α. Γκερέκου: «Ο Τουρισμός είναι ο σημαντικότερος τομέας της οικονομίας μας, δεδομένου ότι δίνει 18 ως και 20% στο ΑΕΠ.»


 http://www.nealefkadas.gr/images/stories/gerekou.jpg 


Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Αναστασία Ζήγου.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο τουρισμός ήταν πάντα ένα βασικό επενδυτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα. Τι προοπτικές υπάρχουν, με δεδομένο τα αρνητικά σχόλια που έχουμε βιώσει για τη χώρα μας, από τη Διεθνή κοινότητα;…»...

ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ : "ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΩΡΑ! ΚΟΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ"

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-3-2010

 Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες πολλοί πολίτες έδωσαν το βροντερό παρών σήμερα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ραψάνης για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών με σύνθημα : "ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΩΡΑ! ΚΟΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ".

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί του Α.Τ. Καλαμάτας για απόδραση


ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03/2010

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας με απόφαση του επιτελάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου, για την απόδραση 29χρονου που κρατούνταν με δικαστική απόφαση, αλλά διέλαθε της προσοχής τους και εξαφανίστηκε την Τρίτη, στις 4 το απόγευμα.
Οι δύο αστυνομικοί που ....

Κρατούσαν την κόρη τους φυλακισμένη σε παράγκα για 15 χρόνια


ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03/2010

Την υπόθεση «Κωσταλέξι» στην Ελλάδα θυμίζει η περίπτωση νεαρής γυναίκας , η οποία, όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 Κύπρου, ζούσε για 15 χρόνια απομονωμένη από την κοινωνία και σε άθλιες συνθήκες, σε παράγκα πίσω από το σπίτι των γονιών της.
Χθες, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η ...

Νεαρό ζευγάρι λήστεψε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη


ΑΘΗΝΑ 10/03/2010

Σε 890 ευρώ ανέρχεται το χρηματικό ποσό από την ένοπλη ληστεία - τύπου «Μπόνι και Κλάιντ»- που σημειώθηκε, το πρωί, σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είναι νεαρό ζευγάρι. Με την απειλή όπλου ....

Έτοιμος ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ για την Ελλάδα


ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03/2010

Τη διαβεβαίωση ότι ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας είναι έτοιμος να παρέμβει εφόσον κριθεί άμεσα αναγκαίο και εφόσον ζητηθεί, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ο οποίος σημείωσε παράλληλα ότι μέχρι στιγμής δεν συντρέχουν λόγοι για οιαδήποτε παρέμβαση της ΕΕ καθώς δεν έχει υπάρξει σχετικό αίτημα από .

Φιγιόν: "Πρέπει γρήγορα να δοκιμαστεί η ιδέα του ΕΝΤ"


ΑΘΗΝΑ 10/03/2010

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, τόνισε με δηλώσεις του στο Βερολίνο ότι, "θέλει γρήγορα να δοκιμαστεί, στην πράξη" η ιδέα ενός "Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου", για να συνδράμει κράτη-μέλη της ΕΕ αντιμέτωπα με δημοσιονομικές δυσχέρειες, όπως είναι σήμερα η Ελλάδα....

Η υποκρισία των "εταίρων" μας και η εχθρική συμπεριφορά τους

ΤΕΤΑΡΤΗ 10.03.2010
Γράφει ο Α.Π. Τερζής
Πριν στεγνώσει, καλά - καλά, το μελάνι των δύο προηγούμενων σημειωμάτων μας, αποκαλύφθηκε και δημοσιοποιήθηκαν αρκετά στοιχεία τα οποία είχαμε υπαχθεί. Κυρίως όμως ο άκρατος κεροσκοπισμός κάποιων εταίρων μας, που εκφράζονται με μοναδική και προκλητική θρασύτητα, όπως κάποια κοινοβουλευτικά στελέχη της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής του κόμματος των Ελευθερών Δημοκρατών Φρανκ Σέφλερ ο οποίος με ιδιαίτερη ιταμότητα, μάλιστα, δήλωσε στην εφημερίδα BILDS, απευθυνόμενος στην κυβέρνησης της.....

Κάρλα Μπρούνι: "Εμπιστεύομαι το Νικολά Σαρκοζί"

sarkozy-bruniΤην απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύζυγο της Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε η Κάρλα Μπρούνι, η οποία δήλωσε ότι ο γάλλος πρόεδρος δε θα την απατούσε ποτέ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το γάμο τους ως ένα "αληθινό παραμύθι".Οι δηλώσεις της πρώτης κυρίας της Γαλλίας πραγματοποιήθηκαν στο βρετανικό κανάλι Sky News, διαψεύδοντας τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες και ήθελαν το προεδρικό ζεύγος να διατηρεί εξωσυζυγικές....

ΝΑΤΟ: Αντιπειρατικές επιχειρήσεις μέχρι το 2012

somalia_peirateia_usa_stratosMέχρι το τέλος του 2012, θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις του το ΝΑΤΟ στον κόλπο του Άντεν. Πρόκειται για αντιπειρατικές επιχειρήσεις στα ανοιχτά της Σομαλίας, που ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2009.
Η εκτίμηση που διατυπώθηκε από τον εκπρόσωπο της Ατλαντικής Συμμαχίας, Τζέιμς Απάθουραϊ, ήταν ότι: "Το 2009 χάρη στις διεθνείς προσπάθειες, περιλαμβανόμενων και των προσπαθειών του ΝΑΤΟ οι επιτυχημένες πειρατείες μειώθηκαν κατά 40% σε σχέση με το 2008, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των επιθέσεων αυξήθηκε".
 Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Γερμανικό - http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Πυροβόλησαν σωφρονιστικό υπάλληλο

astynomia_mplokoΑιματηρό επεισόδιο λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι στη διασταύρωση Κουντουριώτου και Παλαιολόγου στον Κορυδαλλό. Δύο άτομα, ο ένας πρώην κρατούμενος των φυλακών, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.  Τα αίτια διερευνώνται και οι δράστες αναζητούνται.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης που πυροβόλησε ήταν αλλοδαπός - τρόφιμος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, ο όποιος είχε αποφυλακιστεί πριν από ένα χρόνο περίπου.
ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8 - http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ - ΑΡΣΕΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στρασβούργο, 10 Μαρτίου 2010
 Όχι στον γεωπολιτικό ανταγωνισμό για τα πετρέλαια και τους διαδρόμους ναυσιπλοΐας στην Αρκτική
Παρέμβαση Κρίτωνα Αρσένη προς την Κάθριν Άστον  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Να μείνει η ΕΕ έξω από τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό .....

Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών - βιντεο


επιλέξτε κανάλι...
10-3-2010 
Τα καλύτερα των πρωινών εκπομπών
Αποσπάσματα από τις πρωινές εκπομπές 10/03/10.

Νιόπλιας: «Δεν είμαστε φαβορί»

Πηγή:ANT1  Δημιουργία:10/3/2010



Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Νίκος Νιόπλιας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Σταντάρ Λιέγης για τη φάση των «16» του UEFA Europa League. Ο Έλληνας τεχνικός δεν δέχθηκε τον χαρακτηρισμό του «φαβορί», που αποδίδεται στους «πράσινους» και αποκάλυψε πως προτίθεται να κάνει 4-5 αλλαγές στην ενδεκάδα.
Οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σε κλοιό σκουπιδιών

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-3-2010   
Σε κλοιό σκουπιδιών βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι περισσότερες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων, έχει ως αποτέλεσμα στους δρόμους των πόλεων να συσσωρεύονται ημερησίως περισσότεροι από 1.500 τόνοι απορριμμάτων.
Την ίδια ώρα, φαίνεται πως....

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή:ANT1  Δημιουργία:10/3/2010



Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο απόδοσης ιθαγένειας σε μετανάστες.
Ο Αντώνης Σαμαράς, που παρενέβη στη συζήτηση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη μαζικής λαθραίας μετανάστευσης και προανήγγειλε ότι, όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, θα καταργήσει το νόμο.
Εξαπέλυσε ακόμη σφοδρή.....

Θετικά «βλέπει» η ΝΔ τη συνάντηση Παπανδρέου - Ομπάμα - ΒΙΝΤΕΟ


Πηγή:ANT1  Δημιουργία:10/3/2010  


 
Θετική χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την εξέλιξη της υπόθεσης της βίζας, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε πλήρη ενημέρωση από τον Γιώργο Παπανδρέου για τις συναντήσεις που είχε στο εξωτερικό.
Ο κ. Σαμαράς μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με υπουργούς Οικονομικών Ευρωπαϊκών χωρών.
Ο κ. Σαμαράς την ερχόμενη Τρίτη ....

Θερμή συνάντηση Ομπάμα - Παπανδρέου - Πήρε στήριξη Ομπάμα Κατάργηση της βίζας. Δέσμευση του Αμερικανού Προέδρου για τους κερδοσκόπους - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-3-2010
Ο κ. Ομπάμα   δήλωσε στον  κ. Παπανδρέου  ότι στηρίζει τις  προσπάθειες  της ελληνικής  κυβέρνησης  στην οικονομία  και εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός στις πρωτοβουλίες του  Έλληνα Πρωθυπουργού   στην περιοχή  μας   
Με «βίζα» του Μπαράκ Ομπάμα στις αποσκευές του έφυγε από τον Λευκό Οίκο ο Γιώργος Παπανδρέου. Η κατάργηση της βίζας, που χρόνια τώρα αποτελούσε πάγιο αίτημα των ελληνικών κυβερνήσεων, αποτελεί μια θεαματική επίδειξη στήριξης από πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ως «ψήφο εμπιστοσύνης...... ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Ούτε το Πάσχα ανοίγουν τα Τέμπη


ΤΕΤΑΡΤΗ 1-3-2010


M005F11CNS30
Τραγικές, πλέον, οι οικονομικές επιπτώσεις.
Στον δρόμο 350 εργαζόμενοι, θύματα του μαρασμού που προκάλεσε στην περιοχή το κλείσιμο της εθνικής οδού.
Διαψεύστηκαν οι ελπίδες ότι η κοιλάδα των Τεμπών θα δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το Πάσχα. “Καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά όλα εξαρτώνται από τον… καιρό”, λέει η κατασκευάστρια εταιρεία...

"Αλλάξτε επιτέλους τους εκλεκτούς του κ. Μαρκόπουλου..."Εξαντλήθηκε η υπομονή των εργαζόμενων και ζητούν από τον Π. Γερουλάνο να ορίσει επιτέλους νέα διοίκηση στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης‏!

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010
Από τον Πετρο Παππα
http://press-gr.blogspot.com
http://press-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_8391.html.
Εργαζόμενοι ζητάνε από υπουργό του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει - επί τέλους- την Διοίκηση που τοποθέτησε ο κ. Μαρκόπουλος!!!
Οι εργαζόμενοι στην ΕΤΑ αφού είδαν ότι με την υπομονή και με το να πιστεύουν τις ... υποσχέσεις των "ιθυνόντων" δεν είδαν καμία προκοπή αποφάσισαν να δράσουν και ετοιμάζονται να στείλουν στον αρμόδιο υπουργό κ. Γερουλανο ένα ψήφισμα- καταγγελία για την στασιμότητα και ....

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

TETARTH 10-3-2010
 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πριν το Πάσχα, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» θα θέσει σε λειτουργία το σταθμό διοδίων του Αιγινίου, το νέο χαράτσι για το νομό μας. Εμείς, οι Πιεριείς, δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει αυτός ο σταθμός και θα αντισταθούμε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ και ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ που διαθέτουμε. Για να μην μας αιφνιδιάσουν, έχουμε οργανώσει μια ομάδα άμεσης δράσης, η οποία μπορεί να «απαντήσει» εντός λίγων λεπτών από τη ....

«Οργή και αποτροπιασμός» από τον ΠΑΣ Γιάννινα για τις φήμες σχετικά με στημένο ματς «Ακατανόητη συκοφαντική επίθεση»

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-3-2010
Την αγανάκτηση και την οργή της για τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον ΠΑΣ Γιάννινα στο σκάνδαλο των ύποπτων αγώνων, που περιέχονται στον φάκελο που έστειλε η UEFA στην ΕΠΟ, εξέφρασε η ΠΑΕ της Ηπείρου. Οι Γιαννιώτες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για συκοφαντική επίθεση και αφήνουν αιχμές κατά του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κάνοντας λόγο για επιλεκτική διαρροή.
Αναλυτικά, αναφέρει η ανακοίνωση:

Νέα επεισόδια με ακροδεξιούς στα Χανιά

Χανιά,Επεισόδια  

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010
Επεισόδια σημειώθηκαν αργά χθες βράδυ στο κέντρο των Χανίων ανάμεσα σε ομάδα ατόμων ακροδεξιάς οργάνωσης και νεαρούς από τον χώρο της αριστεράς.
Οι ακροδεξιοί μοίραζαν έντυπα στην πλατεία Χορτατσών ενώ σε μικρή απόσταση οι νεαροί της ...

Μισοβυθίστηκε εγκαταλειμμένο πλοίο στο λιμάνι του Βόλου


Κλίση περίπου 25 μοιρών με αποτέλεσμα να είναι μισοβυθισμένο, πήρε στη θαλάσσια περιοχή των Πευκακίων Βόλου το μότορσιπ «Ευαγγελίστρια» λόγω εισροής υδάτων στα αμπάρια του.
Τη μεγάλη κλίση  που είχε  πάρει το μότορσιπ την είδε  πρώτος ο ...

Τέλος η βίζα για τις ΗΠΑ - Ολες οι λεπτομέρειες για την κατάργηση της βίζας για τους Ελληνες πολίτες

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010
Σε «περίπου 30 ημέρες» από σήμερα θα τεθεί σε ισχύ η κατάργηση της βίζας για τους πολίτες της χώρας μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.
Σε δήλωσή της, η αρμόδια υπουργός Τζάνετ Ναπολιτάνο συνεχάρη τους ...

Πελόζι: «Στεκόμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό»

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-3-2010
Τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών μετέφερε στον Γιώργο Παπανδρέου η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον.
«Ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι σίγουρος ότι οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» δήλωσε η Νάνσι Πελόζι στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό στο Καπιτώλιο...

Πρόκριση για Αρσεναλ και Μπάγερν με εντυπωσιακό τρόπο Δύο σπουδαίες ρεβάνς την Τετάρτη

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-3-2010
Στα προημιτελικά του Champions League προκρίθηκαν Αρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου, αμφότερες με εντυπωσιακό τρόπο ανατρέποντας το εις βάρος τους 2-1 από τα πρώτα ματς. Οι «κανονιέρηδες» συνέτριψαν την Πόρτο με 5-0, ενώ οι Βαυαροί νίκησαν τη Φιορεντίνα με 3-2 μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι». Αρσεναλ-Πόρτο 5-0 ....

Στήριξη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ προς την πρωτοβουλία της Ελλάδας Και ο Ομπάμα στο μέτωπο κατά των κερδοσκόπων

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-3-2010
Την υποστήριξή του προς την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Ελλάδα, από κοινού με τους εταίρους της στην Ευρώπη, για την αντιμετώπιση των κερδοσκόπων, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, ο κ. Ομπάμα αποφάσισε την άρση του καθεστώτος της βίζας για τους Έλληνες που επισκέπτονται τις Ηνωμένες ....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 10 Μαρτίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Δύο στους δέκα απειλούνται με φτώχεια στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα της eurostat.
Κάτι μου λέει, ότι πάλι «πειραγμένα» στοιχεία δώσαμε, καθότι είναι μάλλον αισιόδοξο το το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας. Έχω την εντύπωση ότι έτσι όπως πάει το πράγμα οι δύο .....

Μια ωραία ατμόσφαιρα! ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

BASIKO_1
Επί μία ώρα δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι αντάλλασσαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, μέχρι που ο δήμαρχος έθιξε και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, καταλογίζοντάς του πλημμελή τήρηση της διαδικασίας, εκείνος δήλωσε ότι παραιτείται και η συνεδρίαση έληξε πριν καν αρχίσει η συζήτηση των...

Για να μην περάσουν τα μέτρα

Afissa2Τη μαζική συμμετοχή των Πιεριέων στην αυριανή 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στις 10.00 το πρωί,  και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, ζητούν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας να συμμετάσχουν μαζικά, αγωνιστικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό μας Κέντρο, για να απαιτήσουμε από ...

Κλείνουν τις γραμμές για να ανοίξουν τα Τέμπη

GRAMMES
Σε συμβολικό, ωριαίο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στο σταθμό της Ραψάνης θα προχωρήσει σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Αγώνα για το άνοιγμα των Τεμπών.
Με σύνθημα «Ανοίξτε την κοιλάδα των Τεμπών τώρα-Τέρμα στον οικονομικό μαρασμό της περιοχής», επαγγελματίες από τη ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010
Ο χιονιάς τέλος. Ο Μάρτης μπορεί να είναι γιδάρης αλλά ο,τι και να κάνει θα μυρίσει άνοιξη που να χτυπιέται κάτω.
Τους τελευταίους του βρυχηθμούς αφήνει ο χειμώνας.
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και μάλλον υποτονικά θα έλεγα τα πράγματα. Οι δήμοι, οι σύλλογοι, οι φορείς…μάλλον αγνόησαν την ....

Μαραμένη μου πετούνια…


EDOLIO
Στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, οδηγείται η υπόθεση της «πετούνιας» η οποία ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Ιούλη, ύστερα από έγκληση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και οι πέντε αντιδήμαρχοι εναντίον του Ηλία Τσολακίδη. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης ο Εκδότης της Πολιτείας Κώστας Παπακώστας, ο διευθυντής της ίδιας εφημερίδας Βαγγέλης Ζαμαντζάς, καθώς και οι εκδότες Γιάννης Χατζηιωάννου (Ημερήσια) και Ιωάννα Δερμίση (Πιερικοί Αντίλαλοι) ....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010
Η μισή Ελλάδα στενάζει από τα οικονομικά μέτρα,  η άλλη μισή στενάζει με τη Τζούλια.
***
Η καλή συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας φαίνεται και στο dvd της Τζούλιας. Ελλάς-Γαλλία-Συνουσία.
***
Αντίδοτο στην κρίση. Πρέσβειρα καλής θέλησης η Αλεξανδράτου δεν χαλάει χατίρι σε ....

Προσθήκες αιθουσών ελαφριάς προκατασκευής


Στην προμήθεια και τοποθέτηση εννέα συνολικά νέων προκατασκευασμένων αιθουσών στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πιερίας προχωρά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης και την υπογραφή της σχετικής εργολαβικής σύμβασης από τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου. ...