Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-2-2010



Απεργιακή συγκέντρωση κατά των νέων σκληρών αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης σήμερα το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, όπου μίλησε ο πρόεδρος Νίκος Κωνσταντίνου. Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων διακρίναμε τον πρόεδρο εργαζομένων ΟΤΕ Πιερίας Θόδωρο Καραμπουλάκη και τον αντιπρόεδρο Φώτη Τσενεκίδη και ο βετεράνος συνδικαλιστής Πλήρης  στοίχισητων Οικοδόμων Βασίλης Αδαμίδης.

Ανταποκριτής του blog ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Προδρομίδης Γιώργος

ΜΕ ΘΥΜΟ.....απο την Κατερινη


24/02/2010

http://wwwaristofanis.blogspot.com/
Αγαπητοί φίλοι
Ζούμε σε μια πόλη όπου οι τοπικοί άρχοντες δεν ξεκουράζονται ούτε τον Αύγουστο. Αφού ξεμπέρδεψαν με τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της πόλης άρχισαν να ασχολούνται με τους πολίτες της. Και φυσικά ξεκίνησαν από εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά. Με τους ενημερωμένους, εκείνους που τολμoύν να αμφισβητήσουν το μεγάλο και σημαντικό έργο που συντελείται σε αυτήν την πόλη. ΄Εργο που μεταμορφώνει την πόλη από «μεγάλο χωριό» (όπως την αποκάλεσe φίλος επισκέπτης από άλλη πόλη) σε μια «σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη». Άρχισαν έτσι να μηνύουν όλους όσοι αμφισβητούν, κρίνουν και λένε μάλιστα δημόσια τη γνώμη τους. Και πολύ καλά κάνουν! Αφού δεν ξεκινήσαμε εμείς πρώτοι, καλά μας κάνουν. Δεν προλάβαμε να τους μηνύσουμε εμείς για όλα όσα θα έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν, για όλα όσα υποσχέθηκαν να κάνουν και δεν έκαναν.
Να τους μηνύσουμε γιατί ακόμη υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν σε διπλοβάρδια
Να τους μηνύσουμε γιατί στις αυλές πολλών σχολείων της πόλης μας –όσο κομμάτι δε χτίστηκε – στριμώχνονται διπλάσια παιδιά από αυτά που χωράνε.
Να τους μηνύσουμε για τους ανύπαρκτους ελεύθερους χώρους στις γειτονιές. Για τα παιδιά που πηδάνε τα κάγκελα των κλειδωμένων σχολείων (γιατί άραγε) για να παίξουν μπάσκετ.
Να τους μηνύσουμε για το φανάρι που δεν υπάρχει, ενώ χρόνια το ζητάνε οι σύλλογοι γονέων στην Τ. Τερζοπούλου στο ύψος των σχολικών κτιρίων, για να μπορούν τα παιδιά μας να διασχίζουν τον δρόμο με ασφάλεια. Για τα κιγκλιδώματα που είπε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος αλλά δεν τοποθετήθηκαν ποτέ (μέχρι να μελετήσουν το θέμα με το φανάρι).
Να τους μηνύσουμε για όλες τις υποδομές πολιτισμού και άθλησης που λείπουν για τους νέους.
Να τους μηνύσουμε για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που γίνεται στους δρόμους της πόλης.
Να τους μηνύσουμε για τους ποδηλατόδρομους που λείπουν, για το πράσινο που λείπει, για….. για….
Όχι βέβαια! Τα προβλήματα της πόλης, τα ζητήματα της ποιότητας της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας δεν λύνονται στα δικαστήρια, αγαπητοί τοπικοί άρχοντες. Οι ενημερωμένοι πολίτες, οι δραστήριοι πολίτες –ή μήπως προτιμάτε οι πολίτες σε δράση– υπάρχουν, κινητοποιούνται και σας βάζουν και σε δουλειά. Το είδαμε με τον Πέλεκα, το είδαμε με τη διεκδίκηση των στρατοπέδων .
Είμαστε εδώ, βλέπουμε, κρίνουμε, ελέγχουμε, φωνάζουμε, διεκδικούμε. Και ενώ στην Αθηναϊκή δημοκρατία θα μας έλεγαν χρήσιμους εσείς μας θέλετε υπόδικους. Οι μηνύσεις σας δεν αφορούν μόνο τον Ηλία, τον Βασίλη, τους δημοσιογράφους και τους εκδότες των εφημερίδων της πόλης μας! Αφορούν όλους μας! Αυτές οι μηνύσεις απευθύνονται σε όλους εμάς .
Με θυμό
Χαϊλατζίδου Γνωσούλα
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Βίντεο με τις σημερινές πορείες

24 Φεβ 2010
Από τα Γερμανικά ΜΜΕ...Αφού έγινε της μόδας η Γερμανία...
Δείτε το:

Αναρτήθηκε από taxalia

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ



ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ..

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-2-2010
Χθές συγκεκριμένα συζητούσαμε μία παρέα για τη συνέντευξη του Βγενόπουλου και κοινή αποψη όλων ήταν, ότι τα είπε έτσι που δέν μας τα λένε οι πολιτικοί..Ας θυμηθούμε τί είπε..

ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ














ΤΕΤΑΡΤΗ 24-2-2010

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ


ΤΕΤΑΡΤΗ 24-2-2010
Εξω απο τα δόντια τα είπε ο Ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής του Φιλελεύθερου Γερμανικού Κόμματος, μιλώντας στον ΑΛΦΑ.Είπε λοιπόν:...
http://s.enet.gr/resources/2009-10/alogoskoufisss-thumb-large.jpg 

...Ο "μεγάλος καθηγητής" ο Αλογοσκούφης,ήταν η αιτία που υπάρχει το κλίμα αυτό εναντίον της Ελλάδος.Είπε δέ ότι το γερμανικό περιοδικό με το δυσφημιστικό δημοσίευμα, δέν εννούσε τον Ελληνικό λαό, αλλά τον Αλογοσκούφη και την προηγούμενη κυβέρνηση..
...Ερριξε τις ευθύνες για το χάλι μας καθαρά στον Αλογοσκούφη και απομένως στην κυβέρνηση Καραμανλή που είναι και ομοιδεάτες του.... 
...Είπε ότι η εξεταστικές επιτροπές στην Ελλάδα για ένα τέτοιο θέμα παραποίησης στοιχείων, πρέπει εκτός απο πολιτικές ευθύνες να επιβάλλει και τιμωρίες.
....Είπε για τον επιτηρητή ότι ο Λουκάς Παπαδήμας είναι ο πιό κατάλληλος και άν διοριστεί ο ίδιος θα αναγκαστεί να είναι., άν ακι δέν θατόθελε λόγω της Ελληνικής του καταγωγής.Μίλησε και για τα μέτρα της Ελληνικής κυβέρνησης.
Τα ακούς αυτά Αντώνη Σαμαρά που ευθυγραμμίζεσαι σιγά σιγά με εκείνους;
Τ ακούς Μαρκόπουλε που δέν ντρέπεσαι εσύ και ο Παυλόπουλος να επιμένετε καθημερινά στις παράδεκτες δηλώσεις σας; 
Τ ακούτε κύριοι συνδικαλιστές και κύριοι του ΚΚΕ που κατηγορείτε τον πρωθυπουργό για "δεξιό" , που αναγκάζεται να ενεργεί με  μέτρα  που δέν είναι στη φιλοσοφία του;
Κύριοι της ΝΔ ζητήστε και καμία συγνώμη δέν βλάπτει και ύστερα μας λέτε για τις εξεταστικές.Ο ελληνικός λαός είναι μεγαλόψυχος, θα σας συγχωρήσει.Εκείνο που δέν συγχωρεί είναι η επιμονή στην κοροιδία.

Δείτε την ενδιαφέρουσα πραγματικά συνέντευξη  στο βίντεο:

(το θέμα αποκλειστικά απο την ομάδα συντακτών του ΚΡΑΧΤΗ)

*****Να σας θυμήσουμε και ένα παλιό βίντεο για τον "ιδιοφυή οικονομολόγο" κ Αλογοσκούφη... δείτε το..

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

1
 
Το μόνο που είπε ξεκάθαρα ο υπουργός, ήταν ότι τα διόδια Αιγινίου θα λειτουργήσουν, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ, εμφανώς απογοητευμένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον κ. Ρέππα.
Κάτι είναι κι αυτό πρόεδρε. Τουλάχιστον ο άνθρωπος δεν προσπάθησε να ταΐσει κουτόχορτο την πιερική αντιπροσωπεία, όχι επειδή ίσως δεν το ήθελε, αλλά επειδή όση ποσότητα απ’ αυτό άντεχε ο οργανισμός μας, μας την χορήγησε αφειδώς ο κ. Σουφλιάς

Τέσσερις βουλευτές συμμετείχαν στην ίδια σύσκεψη και ούτε καν στο περίπου δεν κατάλαβαν τα ίδια. Πάνε εκείνες οι καλές εποχές που έβγαιναν οι τρεις νεοδημοκράτες βουλευτές περιχαρείς από τα υπουργεία ανακράζοντας «τα πήραμε όλα», άσχετα αν το «όλα» ήταν επί της ουσίας «τίποτα». Διότι, αν τα είχαν πάρει όλα οι προηγούμενοι δεν θα υπήρχε και κάτι να ζητήσουμε σήμερα, οπότε τι τους θέλαμε τους βουλευτές!

Η μόνη λύσις για να υπάρξει ομοφωνία και πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ των βουλευτών της Πιερίας, είναι ο νομός μας να γίνει μονοεδρικός! (αν και πάλι παίζει το ενδεχόμενο, ο ένας και μοναδικός βουλευτής, να μην μπορεί να τα βρει ούτε με τον εαυτό του)

Είναι εκπληκτικό το πόσες διαφορετικές διατυπώσεις μπορούν να υπάρξουν για ένα και το αυτό πράγμα ….όταν δεν είναι πολύ συγκεκριμένο!
Για το θέμα, πιχι, της 13ης εθνικής οδού και της περιφερειακής οδού Κατερίνης,
-η βουλευτής Μαρία Μίχου λέει «ο κ. Ρέππας επεσήμανε πως, παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια που μπορεί να γίνει»,
-ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης λέει «είναι θετικά είναι τα μηνύματα»,
-ο βουλευτής Θανάσης Παπαγεωργίου σημειώνει «το σημαντικό είναι ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχει ιεραρχήσει ως άμεσης προτεραιότητας τα βασικά οδικά έργα που λείπουν από την Πιερία»
Τελικά, το μόνο σαφές από τη χθεσινή συνάντηση της Πιερικής αντιπροσωπείας με τον υπουργό Υποδομών είναι ότι διάθεση, για να λυθούν τα προβλήματα του νομού, υπάρχει.
Και (επίσης) ότι η ΑΙΓΑΙΟ, μπορεί ανά πάσα στιγμή να θέσει σε λειτουργία το σταθμό διοδίων του Αιγινίου.
Κι ότι η σύμβαση παραχώρησης της εθνικής οδού (που κύρωσαν από κοινού στη Βουλή Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) είναι μπετόν αρμέ και δεν επιδέχεται επιδιορθώσεις.
Κι ότι τις αποζημιώσεις στους επιχειρηματίες (που επλήγησαν λόγω κατολισθήσεων στο δρόμο της εταιρείας) θα της πληρώσουμε από το δημόσιο κορβανά.
Μετά από αυτά, λογικό είναι χαρακτηριστεί «ουσιαστική» η συνάντηση με τον υπουργό.

Δεν ξέρω γιατί νομίζουν οι Γερμανοί ότι εμείς τους τρώμε τα λεφτά τους κι όχι το αντίθετο.
Παράδειγμα πρόχειρο: στην Κατερίνη δυο γερμανικά σούπερ μάρκετ (LIDL και ALDI) παίρνουν τα λεφτουδάκια των Ελλήνων και τα πάνε στη Γερμανία.
Για να μη μιλήσουμε για τα χοντρότερα (λεφτά) για τα οποία μιλάει δίπλα (εύγλωττα) η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης.

Απεργεί σήμερα και το ΕΚΑΒ
Στη σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας «Όλυμπος».
Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι ενημερώνουν τους πολίτες του νομού ότι το Ε.Κ.Α.Β. θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας και τους παρακαλούν η χρήση ασθενοφόρου να γίνεται με σύνεση και σε εξαιρετικά επείγουσες καταστάσεις.


Takeit
 
«Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια», «οι Έλληνες μάς στερούν τα χρήματά μας», «απατεώνες του Νότου θα αρπάξουν τα λεφτά των τίμιων Γερμανών φορολογουμένων», είναι  μερικές από τις αναφορές-πρόκληση του περιοδικού «Focus»….
Πληρωμένη απάντηση, από την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας
Αξιότιμε κύριε Helmut Markwort, αρχισυντάκτη του περιοδικού Focus,
Το εξώφυλλο του περιοδικού σας (αριστερά) είναι κακόγουστο και χυδαίο. Ανησυχείτε για τα «φράγκα» σας και αυτό δεν σας εμποδίζει να προσβάλλετε την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μου.
Πολιτισμός κ. Markwort είναι το εξώφυλλο του περιοδικού της Ομάδας μας (δεξιά). Πολιτισμός είναι ο Σάτυρος του Αρχαιολογικού Μουσείο Αθηνών. Ελπίζω να τον γνωρίζετε.
Η σημερινή έκδοση του περιοδικού μας και η παρουσία του Σατύρου είναι αφιερωμένη σε εσάς, στους συνεργάτες σας και στο έγκυρο περιοδικό σας!
Ας σταθούμε όμως στα «φράγκα» γιατί, από όλα όσα γράφετε, αυτά και μόνο σας ενδιαφέρουν.
Ας πληρώσει η Γερμανία τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, ας επιστρέψει τον χρυσό που υφάρπαξε από τη χώρα μου και τότε θα δούμε ποιος χρωστάει ποιόν!
Όσο για τους απατεώνες, σας συμβουλεύουμε να τους ψάξετε στις φυλακές του Μονάχου. Απάτη δεν γίνεται μόνο με έναν. Χρειάζονται δύο! Το όνομα SIEMENS, das Fackschiff Deutschlands και οι δωροδοκίες, σας θυμίζουν τίποτα;
Ή πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας για τα υποβρύχια που γέρνουν στου Σκαραμαγκά και τα τανκ που δεν δέχεται να ψωνίσει η Ελλάδα από τη χώρα σας;
Ή μήπως δεν γνωρίζατε πως η Γερμανία έχει μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια στο μεγαλύτερο προμηθευτή οπλικών συστημάτων της Ελλάδας και πιέζει ασφυκτικά με κάθε τρόπο την Ελλάδα να αγοράσει το Eurofighter;
Δε φταίτε όμως εσείς. Φταίει ο Έλληνας πολίτης που ανέχεται προσβολές σαν τη δική σας αλλά και την ανεπάρκεια των πολιτικών που κακώς επέλεξε να τον κυβερνούν.

Παρουσιαστής με μαθητευόμενη δημοσιογράφο

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-2-2010

no name

Έρωτας μεγάλος και δυνατός
Παρουσιαστής πρωινής εκπομπής είναι ερωτευμένος με μια 22χρόνη νεαρά που δουλεύει στην εκπομπή του. Φυσικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν ο εν λόγω κύριος δεν ήταν παντρεμένος.
Πριν από λίγο καιρό την πήρε μαζί του σε δημοσιογραφική αποστολή εκτός Αθηνών. Στο ξενοδοχείο που κατέλυσαν έκλεισαν διαφορετικά δωμάτια. Την επομένη όμως μέρα κάποιος από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας διαπίστωσε πως τα σεντόνια στο ένα δωμάτιο ήταν άθικτα. Ο παρουσιαστής δεν είχε κοιμηθεί στο δωμάτιο του.
Όλα πια κρέμονται σε μια κλωστή. Ο δημοσιογράφος έχει τρελαθεί με την μικρή και οι φίλοι του στην εκπομπή προσπαθούν να τον συγκρατήσουν για να μην παρατήσει για χάρη της γυναίκα και παιδιά.

Πιερικός - Ρεπό χθες οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού Σήμερα φιλικό με την ομάδα Νέων

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
Δεν προπονήθηκαν χθες οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού κάνοντας το ρεπό που συνήθως έχουν κάθε εβδομάδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Πιερικός δε παίζει Κυριακή αλλά τη Δευτέρα στο γήπεδο της Φυλής με το Θρασύβουλο. Το φιλικό με την ομάδα των Νέων θα γίνει σήμερα, στο οποίο θα παίξουν όσοι δεν έπαιξαν στο παιχνίδι πρωταθλήματος ενώ οι άλλοι θα προπονηθούν.
Δικαιολογημένα απών ο Εξουζίδης
Ένα προσωπικό του θέμα υποχρέωσε τον Εξουζίδη να μεταβεί στη Γερμανία. Για την απουσία του αυτή ζήτησε άδεια και του την έδωσε ο προπονητής του κ. Σούλης; Παπαδόπουλος.
Ο  Εξουζίδης αναμένεται να επιστρέψει αύριο και να μπει στο πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας για το παιχνίδι της Δευτέρας. Αντίθετα είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στις προπονήσεις ο Ολγκίν.
Στα εκτός έδρας με Καρδίτσα και Εθνικό Αστέρα θα εκτίσει την ποινή του ο Μαρτίνεζ.
Η ηγεσία του ποδοσφαιρικού τμήματος σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας κ. Σούλη Παπαδόπουλο δήλωσαν τα παιχνίδια στα οποία θα εκτίσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεζ την ποινή των δύο αγωνιστικών που του έχει επιβληθεί επειδή συμπλήρωσε επτά κάρτες.
Τα παιχνίδια στα οποία θ’ απουσιάσει ο Μαρτίνεζ είναι με τη Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Εθνικό Αστέρα που θα γίνουν στην Κατερίνη.(ΤΟΠΙΚΗ)

Β ΕΘΝΙΚΗ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ - ΓΚΟΛ - 22Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-2-2010 

Ολυμπιακός - Μπορντό 0-1

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

Ολυμπιακός - Μπορντό 0-1
Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μπορντό και οι πιθανότητες πρόκρισης στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, λιγόστευσαν. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το αποτέλεσμα, από μία Μπορντό που δεν ήταν καλύτερη. Το γκολ πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σιανί. Ακυρώθηκε γκολ του Μαρέσκα στις καθυστερήσεις, ως φάουλ του Ντάρμπισιρ πάνω στον Καρασό.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Στολτίδης, Μαρέσκα, Λούα Λούα, Ντάτολο, Μήτρογλου.
Μπορντό (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σαλμέ, Πλανούς, Σιανί, Τρεμουλινάς, Σανέ, Φερνάντο, Πλάσιλ, Ουέντελ, Γκουρκούφ, Σαμάκ.http://realsnews.blogspot.com/

Σε χθεσινό φιλικό παιχνίδι - Ικανοποίηση για την εμφάνιση Βατανιακός – Ηρακλής Θεσ/νίκης 0-2 Ο Βατανιακός με διαφορετική εντεκάδα σε κάθε ημίχρονο

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
Πολύ καλός χθες ο Βατανιακός τόσο με τη βασική του εντεκάδα όσο και με τους αναπληρωματικούς κόντραρε στα ίσα τους επαγγελματίες του Ηρακλή στέλνοντας το ευχάριστο μήνυμα ότι το μέλλον είναι δικό του.
Οι δύο διαφορετικές εντεκάδες που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτε από τους αντιπάλους τους παρά μόνο την εμπειρία και την ψυχολογία του καλύτερου, στοιχεία που θ’ αποκτήσουν πολύ γρήγορα.
Το τελικό 0-2 θα μπορούσε να συνοδευτεί και με κάποιο γκολ των γηπεδούχων γιατί δημιούργησαν τις προϋποθέσεις όπως βέβαια ότι και ο Ηρακλής θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ ακόμα.
Σε τέτοια όμως παιχνίδια σημασία έχει η εμφάνιση και όχι το σκορ, και στον τομέα αυτό όλοι οι παίκτες του Βατανιακού στάθηκαν πολύ καλά απέναντι σε επαγγελματίες παίκτες της Α’ Εθνικής.
Οι σπουδαιότερες φάσεις και τα γκολ
Στο 21’ μετά από κόρνερ του Κομπαγιάσι, ο Γιάκομπ κέρδισε την κεφαλιά και τροφοδότησε τον Καρλίνιο. Ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση έπιασε πολύ δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο 27’ ο Γάκομπ μετά από πάσα του Καρλίνιο με συρτό διαγώνιο σουτ από δεξιά έστειλε τιη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1.
Στο 40’ Μπατσαράς και Ανδρονικίδης συνδυάστηκαν άψογα παίζοντας το ένα – δύο, μπήκαν στην περιοχή με τελευταίο αποδέκτη της μπάλας τον Ανδρονικίδη που βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα Μπαντή ο οποίος και απέκρουσε με τα πόδια σώζοντας βέβαιο γκολ.
Στο 43’ σουτ από χτύπημα φάουλ του Μπατσαρά από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 50’ μετά από παράλληλη σέντρα του Βασιουρή ο Αγγελάκης έπιασε πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ηρακλή.
Στο 60’ ο Ριμόλντι έφυγε γρήγορα από αριστερά, έβγαλε τη μπάλα στον Τσίτα που από πολύ κοντά έπιασε το απευθείας σουτ και έστειλε τη μπάλα άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
Στο 80’ μετά από κόρνερ του Κωνσταντινίδη ο Αγγελάκης κέρδισε την καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Στο 84’ ο Βέρα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών και με δυνατό σουτ από κοντά έγραψε το 0-2.
Στο 89’ ο Μακρής έπεσε και μπλόκαρε το συρτό σουτ του Χρυσόπουλου.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ίσαρης με βοηθούς τους κ.κ. Λέφα και Νταμπώση Γιάννη.
Οι συνθέσεις
Βατανιακός: Χατζηεπίδης (46’ Σπανός), Κολαξίδης (46’ Μπέης), Τριανταφύλλου (46’ Καργιώτης, 82’ Μπουζούκης), Λαζαρίδης Γ. (46’ Δολμίδης), Παπείρας, (46’ Ζανέτας), Λαζαρίδης Χ. (46’ Τσιώμης Γ.), Γιαπιτζής (46’ Κωνσταντινίδης), Μπατσαράς (46’ Μυστρίδης), Ανδρονικίδης (46’ Βασιουρής), Καλαμπαλίκης (46’ Αγγελάκης, 85’ Τσιώμης Β.), Μπουζούκης (46’ Χρυσόπουλος).
Ηρακλής: Μπαντής (70’ Μακρής), Περπερίδης (25’ Πιλότο), Καρλίνιο, Ιωαννίδης, Γιάκομπ (61’ Ευσταθίου), Ριμόλντι (73’Νταντίδης), Σαρακατσάνος, Κατσικάς, Μιλάνο (46’ Τσίτας), Κομπαγιάσι (70’ Νατσιόπουλος), Βέρα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Ανοιχτή Γραμμή - Μπάκας Δημήτρης, Διδάκτορας του Πανεπιστημιου του Λονδίνου

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
Τo παρόν κείμενο δεν αποτελεί σχόλιο δημοσιογραφικής χροιάς, αλλά μάλλον προσωπική κατάθεση σκέψεων. Αφορμή της συγγραφής αυτού είναι τα γεγονότα που έλαβαν  χώρα προ ημερών σχετικά με την Ιερά μονή Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο. Η προσωπική μου θέση είναι ότι ίσως είναι καιρός για κάποιους από εμάς που έχουμε ζήσει μέσα στο περιβάλλον του μοναστηριού, να καταθέσουμε σε προσωπικό επίπεδο τις εμπειρίες μας. Να αφήσουμε δηλαδή να φανεί το πολυποίκιλο-πνευματικό πρωτίστως-αλλά και κοινωνικό/πολιτιστικό κατ’επέκταση έργο που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στην περιοχή μας. Και θεωρώ ότι τίποτα  δεν μπορεί να κάνει τόσο εμφανή την σημαντικότητα της παρουσίας της Μονής στην Πιερία, όσο η προσωπική κατάθεση εμπειριών όλων ....

Θανάσης Παπαγεωργίου - Δίνεται λύση στο πρόβλημα των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Πιερίας

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
Μετά την ομόφωνη απόφαση, του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), για την επαναφορά των συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. της Πιερίας στον κλάδο υγείας του Ι.Κ.Α., ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Οι συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε. της Πιερίας βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα και αντιμετωπίζονται άνισα σε σχέση με όλους τους άλλους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε. στην υπόλοιπη Ελλάδα, εξαιτίας της πιλοτικής εφαρμογής – μόνο για τους συνταξιούχους Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας – αλλαγής του φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Ι.Κ.Α. στην ελεύθερη επιλογή γιατρού (κλάδος Υγείας Ο.Α.Ε.Ε.) που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2009.
   Η πιλοτική αυτή εφαρμογή μόνο για τους συνταξιούχους Ο.Α.Ε.Ε. της Πιερίας όπως υλοποιήθηκε, προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα και τις εύλογες διαμαρτυρίες των συνταξιούχων.
   Τα Σωματεία των Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας σε κοινό υπόμνημά τους από τις 2 Νοεμβρίου 2009 ζήτησαν την επιστροφή στον κλάδο υγείας του Ι.Κ.Α. και όπως με ενημέρωσαν σε σύσκεψη στο γραφείο μου ήταν επιτακτική η ανάγκη να ανακληθεί αυτή η απόφαση και να σταματήσει η άνιση  μεταχείριση των συνταξιούχων ΟΑΕΕ της Πιερίας σε σχέση με τους άλλους συνταξιούχους του ίδιου φορέα σ όλη την Ελλάδα.
   Αυτήν την ομόφωνη απόφαση των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας και το ομόθυμο αίτημά τους, μετέφερα με επιστολή μου (23-11-2009) στον αρμόδιο Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
   Όπως με διαβεβαίωναν σε κατ' ιδίαν συναντήσεις και συζητήσεις το αίτημα αυτό θεωρείται δίκαιο από την ηγεσία του Υπουργείου και θα ικανοποιηθεί μετά και την σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Ε.
   Αυτή η απόφαση πάρθηκε ήδη από το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ στη συνεδρίαση της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2010 και τώρα μένει η σχετική νομοθετική ρύθμιση για να υλοποιηθεί.
   Έτσι δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας οι οποίοι ταλαιπωρούνται και – δίκαια – αισθάνονται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωά για ένα χρόνο, χωρίς να έχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και την ίση  μεταχείριση με τους άλλους συνταξιούχους του ίδιου φορέα”

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
Των Τεμπών έγινε ρε παιδιά σ’αυτή τη σύσκεψη. Έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Οι δηλώσεις δε των βουλευτών είναι σαν να ήταν ο καθένας σε άλλη σύσκεψη. Είναι αυτό που λέμε κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και κάποιοι μισογεμάτο.
Επίσης ισχύει το άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου.
Στην προκειμένη περίπτωση μπορεί άνετα να παίξει ως τίτλος και το «Ορέ…παιδιά, να οργανωθούμε».
Καλά λέει ο λαός. Η πολιτική γλώσσα είναι τόσο....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
Οι Γερμανοί ξανάρχονται. Όχι βέβαια με τη μορφή του κατακτητή ούτε με ψηλή μαύρη μπότα της Κατοχής αλλά αρκετά πιο εξευγενισμένοι με γόβα στιλέτο της Μέρκελ και μ’ένα σωρό κανόνες προτεσταντικής ηθικής.
***
Παίρνω λοιπόν την ευκαιρία, επικαλούμενος τις αναφορές του πατέρα της κοινωνιολογίας Max Weber να αιτιολογήσω τη συμπεριφορά των Γερμανών, κάτι για μας....