Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-2-2010
Μία όμορφη και ζεστή εκδήλωση - συγκέντρωση έγινε σήμερα στο SPORTS ARENA απο τους γονείς του προπαιδικού τμήματος του Πιερικού και τον υπεύθυνο έφορο του τμήματος κ Καλαιτζή Δημήτρη. Η προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του υπευθύνου του τμήματος, είχε ώς θέματα: 
"Γνωριμία των γονέων μεταξύ τους, συζήτηση για την πορεία του τμήματος, τα προβλήματα ακι ο προγραμματισμός για τα τουρνουά που πρέπει να συμετάσχει η ομάδα του ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ για το ΠΑΣΧΑ αλλά και το καλοκαίρι."
Η συνάντηση και η συζήτηση κράτησε 2 ώρες, οι γονμείς εξέθεσαν την άποψή τους για την πορεία του τμήματος, είπαν τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν, όπως το γηπεδικό, που θεωρείται βασικό πράοβλημα όλων των ετών.Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την οργάνωση και τη δουλειά που γίνεται με τα παιδιά και υποσχέθηκαν ότι θα είναι κοντά και συμπαραστάτες και εικείνοι σε όποια προβλήματα υπάρχουν. Απο κοινού έγινε προγραμματισμός για την συμμετοχή του τμήματος σε ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, καθώς επίσης και σε δύο καλοκαιρινά τουρνουά.Να σημειωθεί, ότι παρόντες ήταν οι γονείς όλων των παιδιών του τμήματος.
Απο πλευράς του υπευθύνου του τμήματος υπήρξε η υπόσχεση οτι το τμήμα θα συνεχίσει να λειτουργεί με την αγαστή συνεργασία όλων, εφόρου, γονεών και προπονητή..

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ.. ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ.. ΒΙΝΤΕΟ


ΔΕΥΤΕΡΑ 22-2-2010
Λέει ο υπουργός τί πρέπει να κάνουμε για να συλλαμβάνοντια οι κλέφτες... ακούστε τον...


Αλλά ο Σταυρίδης έχει αντίθετη άποψη και μάλλον έχει δίκιο.. δηλαδή,
κλέβεις λίγα...σε τσακώνουνε και μέσα.. κλέβεις περισσότερα σε ξανατσακώνουνε και μέσα.. κλε΄βεις πιό πολλά...ίσα ίσα που μπορεί να βγείς... βάζεις χέρι σε εκατομμύρια..... την κάνεις με βούλεμμα... κλπ.
Επίκαιρος ο Σταυρίδης και πάντα αληθινός.. άν έχετε αμφιβολία..; 
δείτε το βίντεο

Απίστευτος Σαμαράς .. Ελληνοφρένειας

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-2-2010
Απίστευτος Σαμαράς .. Ελληνοφρένειας
 

Επιχείρηση... διαφάνεια

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 

thumb

Τέλος στη διαφθορά του δημόσιου βίου επιχειρεί να βάλει ο Χάρης Καστανίδης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε το νέο νομοσχέδιο για τη διαφάνεια το οποίο προβλέπει αυστηρότερες ποινές για τους δημόσιους λειτουργούς που διέπραξαν οικονομικά εγκλήματα, ενώ δίνει και επιπλέον κίνητρα σε όσους επιθυμούν να συνεργάζονται με τις αρχές για υποθέσεις που βλάπτουν το Δημόσιο.
Για παράδειγμα, όποιος προσκομίσει στοιχεία για την εμπλοκή υπαλλήλου σε πράξη διαφθοράς και η πράξη του αυτή βοηθά στην καταπολέμηση της διαφθοράς, τότε αυτό έχει ως συνέπεια την ατιμωρησία του. Το ίδιο θετικές είναι και οι συνέπειες για τον καταγγέλλοντα υπάλληλο, ο οποίος συμβάλλει στην αποκάλυψη κυκλώματος διαφθοράς ή στην αποκάλυψη πράξεων διαφθοράς των προϊσταμένων του. Aπό την άλλη, βέβαια, σε περίπτωση που οι καταγγελίες αφορούν αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, ο καταγγέλλων ο οποίος εμπλέκεται δεν θα απαλλάσσεται, αλλά θα μειώνεται η ποινή του.
Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης διατηρεί το δικαίωμα παρέμβασης σε πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν κατηγορίες εις βάρος τους και μπορεί να ζητά και τον εξατομικευμένο έλεγχο του «πόθεν έσχες».
Επιπλέον, η συμμετοχή των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες» σε off shore εταιρίες, θα επιφέρει αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση του μεριδίου της συμμετοχής στις συγκεκριμένες εταιρίες, ενώ ανάγεται σε κακούργημα ο παράνομος πλουτισμός των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες» προσώπων, όπου υπερβαίνει το ποσόν των 73.000 ευρώ.
Τέλος, ο Χάρης Καστανίδης τόνισε πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα συνδυαστούν και με την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

«Άνθρωπος είναι, έκανε λάθος» (video

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-2-2010
Η... γκάφα της χρονιάς έχει χαρακτηριστεί από τον γερμανικό Τύπο το λάθος που έκανε ο Ρενέ Άντλερ στην αναμέτρηση της Λεβερκούζεν με τη Βέρντερ στη Βρέμη και επέτρεψε στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν σε 1-1. Ο διεθνής Γερμανός τερματοφύλακας σε μία εύκολη φάση έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του επιτρέποντας στον Πισάρο να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ένα γκολ που τελικά στοίχισε στους φιλοξενούμενους, καθώς έμειναν στο 2-2.
Ο Σάμι Χίπια, που απουσίαζε λόγω τιμωρίας, στάθηκε στο πλευρό του συμπαίκτη του. «Δεν είναι μηχανή, είναι άνθρωπος. Και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Συμβαίνουν αυτά», είπε ο αμυντικός της Λεβερκούζεν.http://www.sport-fm.gr/article/218621
Δείτε το μοιραίο λάθος του Άντλερ:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-2-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημήτρης Γαλάνης: «Θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις
για την υλοποίηση των στόχων»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου στην Κομοτηνή επί της τοπικής ομάδας του Γ.Α.Σ. ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Γαλάνης, δήλωσε:
ΠΙ
«Όταν κάνεις μία τιτάνια προσπάθεια έρχονται και δυσκολίες, έρχονται και αναποδιές. Δεν μπορούμε να μείνουμε ούτε στο παιγνίδι αυτό, ούτε στην εμφάνιση. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο μπροστά του και μπορούμε να πούμε ότι είναι στην κόψη του ξυραφιού. Εμείς θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση των στόχων».

Μπρος συστάσεις και πίσω...επιτόκια...

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 

thumb
Ο τζάμπας πέθανε… Ούτε η πολιτική στήριξη πλέον δεν παρέχεται τιμής ένεκεν. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δηλώνουν διατεθειμένοι να σπρώξουν –μακρόθεν και προφορικώς-  την ελληνική σακαράκα στην ανηφόρα, αλλά με σαφή ανταλλάγματα. Περικοπές στις συντάξεις, αύξηση των ορίων ηλικίας, φρένο στις αυξήσεις, ενίσχυση ΦΠΑ, επιβολή νέων φόρων πολυτελείας, έμμεσοι φόροι, περιστολή δαπανών κλπ είναι μερικά από τα μέτρα που συστήνει το Ecofin  το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητάει την κεφαλή του μέσου Έλληνα, εν  τω κοφίνι.
Η εφαρμογή των προτάσεών του θα πρέπει να δρομολογηθεί ταχύτατα (ως το 2012), χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι ο χαρακτήρας των αλλαγών θα είναι παροδικός. Αντιθέτως. Ό,τι γράψει τώρα, δύσκολα θα ξεγράψει. Κι αν τα δικαιώματα σβηστούν απ’ το χάρτη, αργότερα, όταν η κρίση θα παρέλθει, πουθενά δε θα πιάνει μελάνι… Τέλος, επειδή ο ρόλος της Ευρώπης είναι συμβουλευτικός (άμα έχεις τέτοιους συμβούλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς) όλα όσο προτείνουν οι υπουργοί Οικονομικών για την Ελλάδα, είναι προαιρετικά. Τόσο προαιρετικά, ώστε αν δε τα βάλουμε σε διάταξη, είμαστε καταδικασμένοι να πέσουμε πάλι στα νύχια των κερδοσκόπων και στα επιτόκια αέρος- αέρος…  Τέτοιο δίλημμα είναι να μη σου τύχει...

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες 22 Φεβρουρίου 2010
Ερώτηση Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις πλημμύρες στον Έβρο.
Τις δυνατότητες δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού προληπτικού μηχανισμού συμπληρωματικού στους υφιστάμενους αποτρεπτικούς μηχανισμούς των Κρατών-Μελών, ζητούν να εξετάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ερώτησή τους οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Σταυρακάκης.
Με αφορμή τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών που για ακόμη μία φορά έπληξαν το νομό Έβρου οδηγώντας τον σε κατάσταση ....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22 2 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-2-2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ.. ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-2-2010

Η οικονομία, στο μικροσόπιο των ρεπόρτερ..Αναλυτικό ρεπορτάζ, δηλώσει πολιτικών, φορέων, συνδικαλιστών... δείτε το βίντεο ρεπορτάζ!!

Editorial "Ο Πυγμαλίωνας, ο Μπρέχτ και ο Πολ Κρούγκμαν" του Γιάννη Κορομήλη

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-2-2010
«Γιώργο μπλέξαμε!», έγραφε πρόσφατα το μήνυμα της ΠΑΣΚ δασκάλων στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού. Και είχε δίκιο.
Ότι η οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση και η κοινωνία στο παρά πέντε του «δεν πάει άλλο» το έχουν καταλάβει πια όλοι. Ότι οι περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη έχει αποφασίσει η κυβέρνηση (και όσες ενδέχεται να τις ακολουθήσουν) είναι αδύνατο να είναι απολύτως δίκαιες το αντιλαμβάνονται ακόμη κι οι πέτρες, λόγω της επιδοματικής πολιτικής σειράς δεκαετιών. Ότι συνδικαλιστική και πολιτική συναίνεση για έξοδο από την κρίση δεν πρόκειται να επιτευχθεί το διδάσκει η ιστορία του τόπου. Ότι η χώρα έχει διασυρθεί όσο ποτέ άλλοτε… «ο κόσμος τόχει τούμπανο» Ότι αρκετές από τις συζητήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στα ΜΜΕ είναι για το θεαθήναι το αποδεικνύουν οι παράλληλοι μονόλογοι των .....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-2-2010
http://www.olympio-bima.gr/images/mainimage/Big

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Άννυ Ποδηματά και Σταύρος Λαμπρινίδης: Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν και κατά πόσο έχει ζητήσει και από άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξηγήσεις για την χρήση χρηματοοικονομικών εργαλείων γνωστών ως «swaps»

Μετά την κατάθεση της Ερώτησης, οι κκ. Λαμπρινίδης και Ποδηματά δήλωσαν σχετικά:
«Το δημοσίευμα των Νew Υork Τimes όπως και άλλα δημοσιεύματα και πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρονται σε παραπάνω από ένα κράτη μέλη της ευρωζώνης που έκαναν χρήση των μεθόδων των swaps. Υπάρχουν ωστόσο βάσιμες υπόνοιες από σχετικές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Eurostat έστειλε επιστολή μόνο προς τις ελληνικές αρχές ζητώντας διευκρινίσεις. Η Επιτροπή οφείλει να διαψεύσει άμεσα τις υπόνοιες αυτές. Σε αντίθετη περίπτωση, εγείρονται σοβαρότατα ερωτηματικά για την επιλεκτική ‘στοχοποίηση’ της Ελλάδας από την Επιτροπή και τη Eurostat , με αποτέλεσμα η χώρα μας να πλήττεται συνεχώς από το διεθνή τύπο με πρόδηλες συνέπειες για την οικονομία της».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010
Ο καθένας το χαβά του. Σε στιγμές μεγάλης οικονομικής κρίσης με αισθητή την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών βαλθήκαμε να εφαρμόσουμε τον Καλλικράτη. Δουλειές του ποδαριού.
***
Η προχειρότητα χαρακτηριστικό γνώρισμα της φυλής μας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει όσες νέες αρχές και νέες πορείες να χαράξουμε.
***
Σε μια εποχή που όλοι μας κλείνουν τις .....

έκτακτα μέτρα

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010
Μελετά η κυβέρνηση ώστε να «κλειδώσει» ο στόχος της μείωσης  του ελλείμματος κατά 4%
έκτακτα μέτρα
Έκτακτα οικονομικά μέτρα, ώστε να «κλειδώσει» ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά 4% το 2010 αποφασίζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή τους θα είναι άμεση -μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου- και αποτελούν την ύστατη λύση με εθνικά χαρακτηριστικά. Μεταξύ των μέτρων είναι η αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ κατά 2%, η επιβολή νέου συντελεστή ΦΠΑ 23% για τα είδη πολυτελείας, η νέα αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, όπως και τον «πράσινο» φόρο στην ενέργεια.
Επιπλέον, προβλέπονται πρόσθετες περικοπές 10% στα επιδόματα , το «πάγωμα» των αμοιβών στις ΔΕΚΟ, καθώς και περικοπές δαπανών στα νοσοκομεία.
Τα μέτρα αναμένεται να φέρουν στα δημόσια ταμεία επιπλέον 3 δισ. ευρώ.
Οι σχετικές ανακοινώσεις ενδέχεται να γίνουν και εντός της επόμενης εβδομάδας, προτού φθάσει την Αθήνα το κλιμάκιο της Κομισιόν.
Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους ....

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-2-2010
Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ Π.Α.Ε.
Πλατεία Ελευθερίας 1 Κατερίνη
Τηλ: 23510 47850-1-2
Φάξ: 23510 47853
E-mail: pierikos@otenet.gr
Τ.Κ. 60100
www.pierikos.gr      
Κατερίνη:   21/02/ 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Πιερικού Πόλυ Φουλίδη και Λάκη Παπαιωάννου βράβευσε η οικογένεια του Πιερικού και συγκεκριμένα  η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, ο σύλλογος Παλαιμάχων Πιερικού, ο ΣΟΠ-ΘΥΡΑ 5, ο σύνδεσμος Φιλάθλων  «Μελανόλευκοι» καθώς και ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού.
Η βράβευση έγινε στο ημίχρονο της αναμέτρησης ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ, μπροστά σε περίπου 1500 φιλάθλους,  μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και περηφάνιας αφού τόσο ο Π. Φουλίδης, όσο και ο Λ. Παπαιωάννου συμμετείχαν ως υποψήφιοι για την ανάδειξη της Χρυσής Ενδεκάδας των 50 χρόνων της Α’ Εθνικής. Μάλιστα ο Λάκης Παπαιωάννου ψηφίστηκε ως το Χρυσό Δεκάρι της δεκαετίας του 1980.  
Εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, τον Π. Φουλίδη βράβευσε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Πιερικού Δημήτρης Ελευθεριάδης και τον Λάκη Παπαιωάννου ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Ντούμος.
Εκ μέρους του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης τις βραβεύσεις έκανε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Γιώργος Γκοτζαμανίδης.
Εκ μέρους του συλλόγου των παλαιμάχων ο αντιπρόεδρος κ. Κυζίρογλου απένειμε τιμητική πλακέτα στον Λ. Παπαιωάννου και ο κ. Κυζίρογλου (μέλος-υπεύθυνος Επικοινωνίας) βράβευσε τον κ. Φουλίδη.
Ο πρόεδρος του ΣΟΠ-ΘΥΡΑ 5, Λευτέρης Βασιλειάδης απένειμε.....

Πριν το Πάσχα θα ανοίξουν τα Τέμπη

Την πεποίθησή του ότι το κλειστό από τις κατολισθήσεις τμήμα των Τεμπών θα ανοίξει πριν από τις γιορτές του Πάσχα, εξέφρασε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.
Ο υπουργός δήλωσε ότι «με την εντατικοποίηση των εργασιών» είναι δυνατόν να παραδοθεί σε χρήση «και πριν το Πάσχα» το κλειστό σήμερα από τις κατολισθήσεις, τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
«Θέλω το μήνυμα, που δώσαμε από την πρώτη στιγμή» τόνισε, αναφερόμενος στην επίσπευση των εργασιών και στην...

Ο ΚΑΙΡΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-2-2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

REPPAS
Με την ευκαιρία των κατολισθήσεων στα Τέμπη, είπε χθες στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, δόθηκε η δυνατότητα να ερευνηθούν καλύτερα και να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στους τοπικούς και περιφερειακούς άξονες.
Ελπίζω να μην πει παρόμοιες ανοησίες και στους Πιεριείς που θα τον επισκεφθούν αύριο, γιατί είναι πολύ αγριεμένοι και δε σηκώνουν ....αστεία τέτοιες ώρες.


Bolaris_Makedonia_crp_medium
 
Παραγωγικότατος ο υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης. Δεν περνάει μέρα που να μη λάβουμε δελτίο τύπου από το γραφείο του, τα οποία μας πληροφορούν για τις εθιμοτυπικές του συναντήσεις, για τις συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα και για την παρουσία του σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.
Μια τέτοια δουλειά (χαλαρή) ήθελα κι εγώ, αλλά δε βρήκα ακόμη χρηματοδότη

Την πρότασή του για τη συνένωση των 13 δήμων της Πιερίας σε έναν προωθεί ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης.
Από την  κυβέρνηση όμως δε βλέπουμε κινητικότητα στο θέμα και πολύ φοβούμαι ότι πάλι φιλολογική (περί διοικητικής μεταρρύθμισης) συζήτηση θα κάνουμε.

SKITSO
 
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (της Marc για το Έθνος της Κυριακής) το 57,6% των πολιτών θεωρούν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 75,8% των πολιτών θεωρεί ότι τα συνδικάτα και οι επαγγελματικές οργανώσεις πρέπει να επιδιώξουν κοινωνική ειρήνη μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση,
Μα καλά, τραπεζίτες ρώτησαν;

Παραδίδεται οσονούπω (τέλη Φλεβάρη, από την Ιντρακάτ) το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, που το είχαμε εγκαινιάσει πρόωρα πριν από πέντε μήνες.
Τόσοι περίπου μήνες πέρασαν κι από την ώρα που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, η οποία όμως δεν πρόλαβε μέχρι σήμερα να κάνει τίποτε (να προκηρύξει τις θέσεις, δηλαδή) και όψιμα θα ενδιαφερθεί, μαθαίνουμε, μόλις καταφέρει να τοποθετήσει νέο Διοικητή.
Για περισσότερα, διαβάστε την ΕΠΤΑ που κυκλοφορεί αυτή τη βδομάδα.

1
 
Ένας τρελός, όπως λέει και το γνωμικό, έριξε μια πέτρα στο πηγάδι και 10 γνωστικοί προσπαθούν να την βγάλουν...
Σύσκεψη με φορείς της Πιερίας για τις συνέπειες τις οποίες υφίσταται ο νομός μας προκάλεσε ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας για τα δημόσια έργα.
Ο Μιχάλης Χαλκίδης, ήταν ένας από αυτούς που «κύρωσαν»-ως βουλευτής της ΝΔ-τη σύμβαση δημοσίου και «ΑΙΓΑΙΟ». Όπως ένας από αυτούς ήταν ο Αντώνης Καρπούζας και ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Οι δύο τέως βουλευτές του νομού ήτανε παρόντες στη σύσκεψη και κατέθεσαν τις απόψεις τους.
Μάλιστα, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ως μέτοχος σε εταιρία η οποία πλήττεται από το κλείσιμο των Τεμπών, αναφέρθηκε στη διαμορφωθείσα κατάσταση με μελανά χρώματα.

2
 
Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες ο Δημήτρης Ρέππας. Αφού ο υπουργός ανέβηκε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τόσο δύσκολο ήταν να περάσει μια βόλτα και από την Πιερία, ώστε να γλιτώσει την ταλαιπωρία και η πιερική αντιπροσωπεία που θα κατέβει την Τρίτη στην Αθήνα για να τον συναντήσει;
Αλλά, άλλο Λάρισα κι άλλο Πιερία…

«Μας ενώνει η κοινή μας πορεία» ανέφερε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας.
Μπα; Ήταν και η Ντόρα μαζί σου στο ΚΕΠ, πρόεδρε;


4
 
Χωρίς πεζοπόρα τμήματα του Στρατού, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την Επέτειο της Επανάστασης του Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, ύστερα από σχετική απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Έτσι ματαίως περίμεναν οι επίσημοι (που εν τω μεταξύ είχαν σηκωθεί όρθιοι στην εξέδρα) να παρελάσει ο Στρατός, ενώ το Κράτος πρέπει να εξοικονόμησε πακτωλό χρημάτων, αφού ποιος ξέρει πόσο κόστιζε η μεταφορά μερικών δεκάδων στρατιωτών από το στρατόπεδο του Λιτοχώρου, μέχρι τον… κεντρικό δρόμο!

Θεατής ο υπουργός

BASIKO_1
Το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Πιερίας, από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος των Τεμπών, συζήτησε με φορείς της Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου ο τομεάρχης Δημοσίων έργων της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Χαλκίδης, σε ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Πιερίας.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και την κραυγή αγωνίας των Πιεριέων, εκφράζοντας τη διάθεση του κόμματός του να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών στο νομό.
BASIKO_2Στη σύσκεψη, εκτός από τον βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ Κ. Κουκοδήμο, τον νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου , τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλ. Χατζηχριστοδούλου, και της ΕΞΕΠ Γ. Μπούρο, συμμετείχαν και οι δύο τέως βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Αντώνης Καρπούζας.
Ο Μιχάλης Χαλκίδης, δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της όσον αφορά το πρόβλημα που προέκυψε, χαρακτηρίζοντας «θεατή» τον Υπουργό....

Γιάννης Αμοιρίδης: Όχι, δεν ενδιαφέρομαι για δήμαρχος

AMOIRIDHS
Μπορεί η κυβέρνηση να μη έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της για το χωροταξικό του Καλλικράτη, ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, ωστόσο, προσπαθεί να ανοίξει επίσημα και δημόσια τη συζήτηση στο νομό, επανακαταθέτοντας την πρότασή του «όλος ο νομός ένας δήμος», ενώ, απαντώντας σε όσους βλέπουν πίσω από αυτήν την πρόθεσή του να ξανακαθίσει σε δημαρχιακό θώκο (και μάλιστα τέτοιων διαστάσεων), ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα, ακόμη κι αν του ασκηθούν πιέσεις.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κυβερνητικός βουλευτής στα ....

Τίμησαν την Επανάσταση

TIMHSAN_1
Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε χθες στο Λιτόχωρο η επέτειος της Επανάστασης του 1878, η οποία αποτέλεσε τη «σπίθα» για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου και την μετέπειτα απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον τουρκικό ζυγό.

TIMHSAN_2Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Λιτοχώρου, την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ παρούσα ήταν η θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου μας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την Δοξολογία, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων και κορυφώθηκαν με την παρέλαση σχολείων και συλλόγων της περιοχής, στην....

Γκαζάκια σε αυτοκίνητο


Γκαζάκια κάτω από το αυτοκίνητο 55χρονου πυροδότησαν άγνωστοι δράστες χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ν. Εφεσσο Πιερίας.
 
Από την έκρηξη και τη φωτιά που προκλήθηκς καταστράφηκε το μεγαλύτερο τμήμα του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού του παθόντα.
Η αστυνομία αποδίδει την εμπρηστική ενέργεια σε ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Κώστας Κουκοδήμος: Οφειλόμενη διευκρίνιση

«Με αφορμή τη δήλωσή μου, πως ουδέποτε έλαβα πρόσκληση να πάρω μέρος στη σύσκεψη που προγραμματίζεται μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Πιερίας Γ.Αμοιρίδη με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Ρέππα την προσεχή Τρίτη, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:
Koukos33Η πρόσκληση σύμφωνα με όσα με διαβεβαίωσε ο συνάδελφος βουλευτής κ. Αμοιρίδης, εστάλη τις απογευματινές-βραδινές ώρες της Παρασκευής στην ηλεκτρονική διεύθυνση του πολιτικού μου γραφείου στην Κατερίνη.
Ως εκ τούτου και για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης ή καταλογισμού πρόθεσης οφείλω να διευκρινίσω ότι λόγω του Σαββατοκύριακου και μη λειτουργίας του πολιτικού μου γραφείου, δεν ενημερώθηκα για την ύπαρξη της εν λόγω  πρόσκλησης.
Όφειλα να αντιδράσω, όχι για λόγους αντιπολιτευτικούς αλλά ουσιαστικούς, όπως οφείλω με την παρούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια».(
Πολιτεία)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-02-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2022-02-2010.jpg