Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τέξας: Αεροπλάνο συνετρίβη σε κτήριο - ΒΙΝΤΕΟ


ERTonline
aeroplano_se_ktirio
Ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη την Πέμπτη σε κτήριο στο Όστιν του Τέξας, όπως μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όπως αναφέρει τοπική ιστοσελίδα, στην περιοχή κατέφτασαν πυροσβέστες και έριξαν νερό στο επταόροφο κτίριο.
Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα της συντριβής, ενώ σύμφωνα με το CNN ενδέχεται το αεροσκάφος να προσέκρουσε και σε δεύτερο κτίριο.




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο
"Προς το παρόν δεν έχουμε ιδέα αν υπάρχουν τραυματίες ή πόσοι" δήλωσε ο Τζέιμς Σάμαρντ, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι είδε το αεροσκάφος να πετάει πάνω από τη λεωφόρο, μετά έγειρε και συνετρίβη στο κτίριο.
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
   

Κακοί οιωνοί για Πιερικό...

altΜε την τύχη του πρέπει να τα... έχει ο προπονητής των Κατερινιωτών, Σούλης Παπαδόπουλος. Τα προβλήματα τραυματισμών που αφορούν τους ποδοσφαιριστές του 42χρονου τεχνικού, αντί να μειώνονται, πληθύνονται.
Έτσι μετά τον Λουτσιάνο Όλγκιν (15/4) και ο Μαρσέλο Πέντα (19/1) τραυματίστηκε στο ευαίσθητο σημείο του ώμου, γεγονός που κάνει αμφίβολη τη συμμετοχή του στο κυριακάτικο ματς με τον Ιωνικό, εντός έδρας. Οι δύο παίκτες υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία η οποία θα δείξει ακριβώς το μέγεθος της ζημιάς.
Στα αγωνιστικά, το πρόγραμμα προπόνησης την Πέμπτη το μεσημέρι, περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης αλλά και μπάλας. Να τονιστεί πως με την ομάδα δε γυμνάστηκε ούτε ο Φώτης Κωνσταντινίδης (2/0) καθώς ταλαιπωρείται από μια ίωση.

Πιερικός Αρχέλαος

ΠΕΜΠΤΗ 18-2-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή στην Κομοτηνή στις 5 το απόγευμα.
Κομοτηνή - Πιερικός Αρχέλαος
Δηλώσεις για τον αγώνα με την Καλαμαριά
                                                                                  
● Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει αγώνας που να είναι εύκολος στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Όλα τα παιγνίδια έχουν την ίδια βαρύτητα, όπως αυτό την Κυριακή που ο Πιερικός Αρχέλαος αγωνίζεται στις 5 το απόγευμα στην Κομοτηνή με τον τοπικό ΓΑΣ.

Πάντως, τον αγώνα της Τετάρτης με την Καλαμαριά όσοι φίλαθλοι -και από τις δύο ομάδες- τον παρακολούθησαν απόλαυσαν θέαμα και αγωνία και όσοι δεν ήταν…έχασαν.
. Για τον αγώνα της Τετάρτης με την Καλαμαριά, μετά τη λήξη του οι Δημήτρης Γαλάνης – προπονητής, Βαγγέλης Κουλακιώτης – βοηθός προπονητή και Μιχάλης Παπαμιχαήλ – καλαθοσφαιριστής, δήλωσαν στους δημοσιογράφους τα εξής:
Δ. Γαλάνης: «Το παιγνίδι όπως περιμέναμε ήταν και πολύ δύσκολο και πολύ σκληρό. Η Καλαμαριά είναι και πολύ καλή ομάδα και δεν είχε τίποτε να χάσει. Δεν μπορούμε να πούμε άλλα γι΄ αυτό το παιγνίδι γιατί μας περιμένει ένα εξίσου σημαντικό την Κυριακή. Κοιτάμε το επόμενο παιγνίδι».
Β. Κουλακιώτης: «Το παιγνίδι ήταν αρκετά δύσκολο και ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτή την ομάδα. Είχαμε δει ότι έχει βελτιωθεί με την έλευση του νέου προπονητή που δούλεψε αρκετά καλά στο θέμα της άμυνας και από ότι φάνηκε, συγκριτικά με τα άλλα παιγνίδια, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο παιγνίδι αυτό. Εμείς δεν είχαμε βρει το ρυθμό και πιστεύω ότι ήταν οριακό το παιγνίδι, αλλά παρόλα αυτά βρήκαμε το κουράγιο στο τέλος και καταφέραμε με δύο σωστές επιθέσεις να πάρουμε τη διαφορά που χρειάζεται και να νικήσουμε στον αγώνα».
Μ. Παπαμιχαήλ: «Καταρχήν ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, καθώς ο αντίπαλος είναι μια πολύ καλή ομάδα και συγχρόνως κατέβηκε να παίξει χωρίς να έχει να χάσει κάτι. Εμείς θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη και είμαστε χαρούμενοι που την κατακτήσαμε, έστω και με αυτόν τον δύσκολο τρόπο. Κοιτάμε τώρα το ματς με την Κομοτηνή, την Κυριακή, το οποίο είναι και αυτό επικίνδυνο. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και ευελπιστούμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας για τη θερμή συμπαράσταση του και να ευχηθώ να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και ακόμη πιο δυναμικά, ως το τέλος της σεζόν».
● Από τους τυχερούς ήταν και οι μικροί φίλαθλοι που όχι μόνο χάρηκαν και πανηγύρισαν τη νίκη, αλλά στο τέλος του αγώνα πήραν αυτόγραφα στα ημερολόγια από τους αγαπημένους τους παίκτες.
● Τέλος, οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και Κατερίνη 2008 το Σαββατοκύριακο, για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ, έχουν τους παρακάτω αγώνες:
-                     Ανδρικό / Β΄ κατηγορία - B΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Σάββατο 20.2.2010, γυμναστήριο Μελίκης, ώρα 16,00 / Ηρακλής Μελίκης - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ.
-                     Εφηβικό / Τελική φάση, Α΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 21.2.2010, γυμναστήριο Αξιούπολης, ώρα 12,00 / Αλέξανδρος Αξιούπολης - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ και
-                     Παιδικό / Τελική φάση, Α΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 21.1.2010, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟΚ Βεροίας.
ΦΩΤΟ:

Επισπεύδονται οι δίκες για τα δομημένα ομόλογα

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010 (ΠΟΝΤΙΚΙ)
thumb
Μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή η κυβέρνηση φαίνεται να επιδιώκει να ξεκαθαριστούν ορισμένες ανοικτές και καυτές υποθέσεις που εκκρεμούν στην δικαιοσύνη και ιδιαίτερα αυτές οι οποίες αφορούν την διαχείριση κα την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα και μετά το πρωτοσέλιδο του «Π» με τον τίτλο «Χειροπέδες εδώ και τώρα» έχουμε την παραπομπή για κακούργημα του Π Ψωμιάδη καθώς και την παραγγελία του υπουργού δικαιοσύνης για επίσπευση  δικών που αφορούν την διασπάθηση του δημοσίου χρήματος.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης απέστειλε σήμερα προς την υγεσία του Αρείου Πάγου παραγγελία προκειμένου να διεξαχθούν κατά προτεραιότητα οι δίκες που αφορούν την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και την διασπάθιση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ουσιαστικά ζητείται η κατά προτεραιότητα η επίσπευση των δικών για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, της «ΑΚΡΟΠΟΛΊΣ Χρηματιστηριακή» καθώς και της «Ασπίς».
Οι καθυστερήσεις υποστηρίζει ο υπουργός δικαιοσύνης στην παραγγελία του, δεν συνάδουν με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, με την απόδοση δικαιοσύνης αλλά με την εύρυθμη λειτουργία της.
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
 

Διαβάστε στο «Π» που κυκλοφορεί

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010
thumb
«Χειροπέδες εδώ και τώρα!»  τις έξι καραμπινάτες περιπτώσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών για φοροδιαφυγή …Θα τολμήσει η Κυβέρνηση; Φόβοι ότι οι «διαρροές» περί συλλήψεων οδηγούν στην εξαφάνιση των φοροφυγάδων! Σελ.9
Ακόμη… Τι συμβαίνει με την εξεταστική επιτροπή για τις ευθύνες στα θέματα της οικονομίας; Πως οδηγούμαστε ολοταχώς στην πόλωση; Γιατί ο Γιώργος χρησιμοποιεί την απειλή για το ΔΝΤ σελ. 4-5.
Και την ίδια ώρα, ενώ ο τόπος καίγεται στο γαλάζιο στρατόπεδο οξύνονται με τα εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα…σελ. 10-11.
Επίσης το θέμα για το εκμεταλλεύσιμο πετρέλαιο που διαθέτει η χώρα μας και το έβγαλε το «Π» στο προηγούμενο φύλλο….άναψε φωτιές στα πατζάκια του Γιώργου για το πως θα το διαχειριστεί. Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ότι   υπουργοί και Αμερικανοί το ήξεραν το από τον Νοέμβριο!!! Σελ.12.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος γράφει για το ασφαλιστικό και τον ακρωτηριασμό του, ενώ θα βρείτε απαντήσεις σε δεκατρείς ερωτήσεις για τις αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό.
Στο ένθετο Ποντίκι Art θα διαβάσετε για όσα συμβαίνουν στο πολιτισμό με συνέντευξη του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Μην χάσετε επίσης την προσφορά  με τα βιβλία της συλλογής Πολιτικά Κείμενα στην Αθήνα το βιβλίο του Κροπότκιν «Το κράτος και ο ιστορικός του ρόλος» και στην επαρχία το βιβλίο του Δάντη Αλιγκέρι « Περί μονομαχίας»…
Καλό διάβασμα…
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 18-2-2010
http://www.olympio-bima.gr/images/mainimage/Big
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ 18-2-2010
Πρωτοσέλιδο 18.2.2010

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Γ. Παπανδρέου: Συναίνεση με κράτος δικαίου

Papadreou_exagelies_VouliΣυνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το άτυπο υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια του οποίου, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, οι οποίες και κατέληξαν σε κοινή δήλωση πολιτικής στήριξης στην Ελλάδα των 27 αρχηγών-κρατών και κυβερνήσεων. Όπως τόνισε "δεν ζητάμε χρήματα από άλλους, δεν ζητάμε χρήματα από Γερμανούς, Ιταλούς, Γάλλους ή οποιουσδήποτε άλλους φορολογούμενους. Ζητάμε τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας που θα εξασφαλίσει στη χώρα την αξιοπιστία και τη δυνατότητα να δανείζεται με κανονικούς όρους".
Συνεχίζοντας ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι:

Siemens: Σκληροί χαρακτηρισμοί από Γ. Ματζουράνη

siemensΣκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο συνήγορος του διευθυντικού στελέχους της εταιρείας, Γιώργου Σκαρπέλη, Γιάννης Ματζουράνης, στην κατάθεσή του για την υπόθεση της Siemens, στην εξεταστική επιτροπή. Αποδέκτης των χαρακτηρισμών ήταν ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, τον οποίο χαρακτήρισε σαν πολιτικό φερέφωνο και καθοδηγούμενο από τον εισαγγελέα Σανιδά.
Ο κ. Ματζουράκης δήλωσε πως ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός δεν του έδινε τα έγγραφα της δικογραφίας από τα οποία προέκυπταν επαφές στελεχών των δυο μεγάλων κομμάτων με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Εξεταστική Επιτροπής για τη Siemens, Σήφης Βαλυρακης, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αίτημα την ενημέρωσή του για το αν και πότε παρελήφθη το σύστημα Σι Φορ Αϊ και αν αυτό λειτουργεί.Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΒΡΙΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.. ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ .. ΑΠΙΘΑΝΟ

ΠΕΜΠΤΗ 18-2-2010

Ποια είναι η αλήθεια;

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πάνω από δυο εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μήπως είναι αυτοί σ’αυτή τη φτώχεια που παίρνουν δυο, τρεις, τέσσερις ή πέντε χιλιάδες αμοιβές τον μήνα και άλλα τόσα επιδόματα. Μήπως είναι αυτοί που παίρνουν 52 επιδόματα, μήπως είναι αυτοί που παίρνουν 16 μισθούς;
Ακουσον –άκουσον
Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία του. Γιατί λοιπόν την έγκυρη προσέλευση στην εργασία του πρέπει να παίρνει επίδομα;
Ας ρωτήσουν όλοι αυτοί οι κύριοι, σε ποια ευρωπαϊκή ....

Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ - την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 στο μνημείο των πεσόντων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010
Επέτειος της ομαδικής εκτέλεσης των Ελλήνων πατριωτών από τους Γερμανούς
Ο δήμαρχος Κατερίνης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού σας προσκαλούν να παραστείτε στην επιμνημόσυνη δέηση, που θα τελεστεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 11.30 στο μνημείο των πεσόντων  στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να τιμήσουμε την επέτειο της ομαδικής εκτέλεσης των Ελλήνων πατριωτών από τους Γερμανούς, με πρώτο τον αείμνηστο δήμαρχο Κατερίνης Αιμίλιο Ξανθόπουλο, τον Φλεβάρη του 1943 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης.
Πρόγραμμα
1.Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της εκτέλεσης στην οδό Δ.Ακρίτα στο Σ.Σταθμό Κατερίνης
2.Ομιλία-αναφορά στο ιστορικό της ημέρας
3.Κατάθεση στεφάνων

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης - Κακοτεχνίες σε πεζόδρομους της Κατερίνης

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010
* Δημότες και επισκέπτες παραπατούν ενώ έχουν συμβεί και ατυχήματα
* Το Δ.Σ. αποφάσισε για ανακατασκευές στις οδούς Γεωργάκη Ολυμπίου, Σολωμού και Αγίας Λαύρας
Ένα από τα θέματα που είχαν αναδειχθεί από την προηγούμενη τετραετία, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης η δημοτική αρχή. Πρόκειται για κακοτεχνίες σε πεζόδρομους του δήμου, που έχουν προκαλέσει προβλήματα ως προς την ασφάλεια διέλευσης δημοτών και επισκεπτών.
Ανασφάλεια στη διέλευση πεζών
Συγκεκριμένα, λόγω αυτών των κακοτεχνιών, εδώ και κάποια χρόνια, δημότες και επισκέπτες έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα κατά τη διέλευσή τους από εκεί, σε κάποιους από αυτούς έχουν συμβεί ατυχήματα (βγαλσίματα, στραμπουλήγματα κλπ) ενώ σε άλλους έχει συμβεί να καταστρέψουν ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010
Εδώ είμαστε πάλι. Και τα προβλήματα εδώ είναι. Και  η φτώχεια μας εδώ είναι. Και η γκρίνια μας εδώ είναι.
Επειδή τα προβλήματα είναι πολλά ας ασχοληθούμε με πιο ευχάριστα πράγματα αρχικά.
Η ομόφωνη εκλογή του νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου στην επιτροπή «Φυσικοί Πόροι» (ΝΑΤ) της Επιτροπής των Περιφερειών   κατά τη διάρκεια της 83ης Συνόδου της Ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2010 στις Βρυξέλλες.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, χαρούμενος με περισσότερο άγχος όμως για την ευθύνη και τις αυξημένες υποχρεώσεις του....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010
Ναι, πήραμε δανεικά και ζήσαμε σχετικά καλά. Άλλοι λιγότερο καλά, άλλοι περισσότερο.
***
Όσοι μπορούσαν και εκβίαζαν καταστάσεις από θέσεις ισχύος ήταν οι τυχεροί.
***
Με δανεικά βολέψαμε πολύ κόσμο. Ε, ήρθε η ώρα του ξεβολέματος, γιατί δεν πάει άλλο.
***
Πολύς λόγος για τα διαφαινόμενα νέα μέτρα που θα ....

Πλαίσιο αρωγής

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010
Σε ετοιμότητα η Ευρωπαική Επιτροπή να παράσχει κάθε βοήθεια στην Ελλάδα, δήλωσε ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Όλι Ρεν
Πλαίσιο αρωγής
Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει, εφόσον χρειαστεί, ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρωγής της ΕΕ προς την Ελλάδα, με συντονισμένη και αποφασιστική δράση, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου 'Ολι Ρεν.
Η απόφαση ελήφθη στην τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Το ζήτημα της Ελλάδας ήταν από τα βασικά θέματα συζήτησης.
Αναφερόμενος σε αυτή την απόφαση, ο ίδιος σημείωσε πως, αν κριθεί αναγκαίο, η Επιτροπή έχει τα εργαλεία και τους μηχανισμούς για τη διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης, υπενθυμίζοντας, πάντως, ότι, όπως επισημαίνεται και στην πρόσφατη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική στήριξη.
Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ακόμη ότι η Επιτροπή θα παρακολουθεί ενδελεχώς την εφαρμογή των μέτρων, που έχει λάβει η Ελλάδα και την επίπτωσή τους στον προϋπολογισμό, μέτρα τα οποία έχουν ως ...

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
«Αιδώς Αργείοι. Ντροπή, Φαρισαίοι υποκριτές της ΝΔ για την κατάντια στην οποία οδηγήσατε τη χώρα. Και έρχεστε στη Βουλή με θράσος να γίνετε τιμητές της αξιοπιστίας της χώρας», ανέφερε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Πα.Σο.Κ. Χρήστος Παπουτσής.
Το ίδιο, ισχύει και για εκείνους που άλλα υποσχέθηκαν προεκλογικά και τώρα σχεδιάζουν την κατάργηση ακόμη και του 14ου μισθού…

Ζητούνται λύσεις αναζητούνται ευθύνες

BASIKO

Επί τάπητος θα τεθεί το πρόβλημα της μη έκδοσης οικοδομικών αδειών στη νότια Πιερίας, λόγω μη έγκρισής τους από την αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία «δεσμεύει» τεράστιες εκτάσεις στην περιοχή, που έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός-ιστορικός τόπος
Σημαντική θεωρείται η έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, την Παρασκευή το απόγευμα, με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την τακτική που ακολουθεί η αρχαιολογική υπηρεσία στην έκδοση οικοδομικών αδειών στη νότια Πιερία.
Στην συνεδρίαση, την οποία ζήτησε να διεξαχθεί ο Γιώργος Παπαθανασίου, εκτός από τους βουλευτές, τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και τους δημάρχους έχουν κληθεί ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η Γενική ....