Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

 Είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Τα είπαν στην υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, που βρέθηκε πρόσφατα στην Πιερία, ζητάνε να τα πουν και στους υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών: αν δεν ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου των Τεμπών, θα δοθεί τελειωτικό χτύπημα στις επιχειρήσεις της περιοχής, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

EKTAKTOY_ANAGKHS
 
Αυτό αναφέρει τα Επιμελητήριο Πιερίας σε υπόμνημα που απευθύνει και στους τρεις εμπλεκόμενους υπουργούς (Οικονομικών, Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών και Μεταφορών), ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του οδικού άξονα στο ύψος των Τεμπών, την ....

Σημαντική επιτυχία

SHMANTIKH
Ομόφωνα εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής «Φυσικοί Πόροι» (ΝΑΤ) της Επιτροπής των Περιφερειών ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια της 83ης Συνόδου της Ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.
Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, απόρροια της πολύχρονης συμμετοχής και εμπειρίας του κ. Παπαστεργίου στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της αναγνώρισης της δράσης του από τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών. Η θητεία του Νομάρχη στην προεδρία του θεσμικού οργάνου της Επιτροπής των Περιφερειών είναι 2,5 χρόνια, έως το 2012.
Είναι η πρώτη φορά που την προεδρία μιας εκ των έξι επιτροπών την αναλαμβάνει Έλληνας αιρετός. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ....

Μάθε, παιδί μου, τέχνη

MATHE_1
Μαθήματα καλλιτεχνικής δημιουργίας και παραστάσεις κουκλοθέατρου περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Τέχνη και παιδί» του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Κατερίνης, που ξεκίνησε πιλοτικά το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου.
Όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαράλαμπος Καρατζόγλου, φιλοδοξία του προγράμματος είναι να δώσει στους μικρούς μαθητές της πόλης δημιουργική διέξοδο, να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν δεξιότητες και να ...

Ανάπλαση και περισσότερο πράσινο

anaplash_1
Στην ανάπλαση του χώρου μπροστά από την είσοδο του 14ου Δημοτικού Σχολείου προχώρησε η αντιδημαρχία Πρασίνου του δήμου Κατερίνης, φυτεύοντας θάμνους και δέντρα.
anaplash_2«Το πράσινο είναι για μας προτεραιότητα και σε αυτό οφείλουμε να επενδύσουμε για ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζηκώστας, προσθέτοντας πως στόχος είναι όλες οι γειτονιές να έχουν χώρους πρασίνου και  αναψυχής.
Τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον αντιδήμαρχο Πρασίνου ευχαρίστησε με δήλωσή του, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης, ο Διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βασίλης  Χανδόλιας.(
Πολιτεία) 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 18-2-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2018-02-2010.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Η βιογραφία του Δία

ΑΘΗΝΑ 17/02/2010

Tom Stone
ΔΙΑΣ
Ένα ταξίδι μέσα από τα βήματα των θεών
Μετάφραση από τα αγγλικά: Μαρία Παππά
Εκδόσεις Λιβάνη
Σελίδες: 423
Τιμή: € 17,00 (με ΦΠΑ)
Μα δεν μπορεί κανείς να γράψει τη βιογραφία ενός θεού – ή μήπως μπορεί; Σε ένα βιβλίο που συνδυάζει τον μύθο με ιστορικά στοιχεία, το παρελθόν και το παρόν, ο αμερικανός συγγραφέας Tom Stone, σαν σύγχρονος περιηγητής, αφηγείται με χιούμορ μια συναρπαστική ιστορία ακολουθώντας τα βήματα του πιο ισχυρού θεού της αρχαίας Ελλάδας. Ο συγγραφέας, αν και μελέτησε διεξοδικά την σχετική βιβλιογραφία (παρατίθεται στο τέλος του βιβλίου) και παραπέμπει με αναλυτικές σημειώσεις στις πηγές του, δεν διεκδικεί ακαδημαϊκές δάφνες. Ανήκει σε μια  σύγχρονη σχολή περιηγητών, θα μπορούσαμε να πούμε, το νέο ρεύμα στην ταξιδιωτική λογοτεχνία, αλλά και στο ντοκιμαντέρ. Οι περιηγητές αυτοί είναι γνώστες των περιοχών και του αντικειμένου που.....

Πιερικός Αρχέλαος – Απόλλων Καλαμαριάς 76 – 73


ΤΕΤΑΡΤΗ 17-2-2010
                       Πιερικός Αρχέλαος – Απόλλων Καλαμαριάς 76 – 73
Ακόμη ένα πολύ ωραίο παιγνίδι πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη. Έγινε ένας αγώνας που ξεσήκωσε για μια ακόμη φορά τις κερκίδες, αφού ο Πιερικός Αρχέλαος νίκησε, με δυσκολία βέβαια, το φιλοξενούμενο Απόλλωνα Καλαμαριάς με 76 – 73. Οι Θεσσαλονικείς ήρθαν στην Κατερίνη για να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά …το πείσμα των Κατερινιωτών για τη διατήρηση της πρώτης θέσης τους εμπόδισε.
Τα δεκάλεπτα: 11-14, 40-38, 60-57, 76-73.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Μερτζάνης και Φακίτσας.
Οι συνθέσεις:
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Γαλάνης): Τσαϊτουρίδης, Μητσάκης 19(3), Μόρφης, Νίτσιος, Παπαμιχαήλ, Βίλλας, Ράπτης 4, Γκογκίδης 8, Γκέρος, Ροδοστόγλου 15(2), Ψαρόπουλος 4, Τσουκ 26.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Γράψας): Γκαμούρας 14, Δημητρίου 13(3), Κλουντζός 10(2), Τζινόπουλος 5, Νάνης 18 (2), Θυμνιός 7, Βαλαβανίδης 3(1), Πάντσιος, Παπαθανασίου, Χατζατούροβ 3(1), Κουγιουμτζής, Μελίδης.
Στην επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 21.2.2010): Κομοτηνή - Πιερικός Αρχέλαος.  Κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, ώρα 5 μ.μ.
ΦΩΤΟ:

"Δεν θα πρέπει κάποιος να πάει φυλακή;"

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/02/2010
Βολές κατά της προηγούμενης διακυβέρνησης για την οικονομική κατάσταση της χώρας εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την ανεξαρτητοποίηση της στατιστικής υπηρεσίας. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι "οι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας βρίσκονται στους κόλπους της ΝΔ και θα λογοδοτήσουν".
Σημείωσε, δε, ότι όποτε βρίσκεται στις Βρυξέλλες οι συνάδελφοι του υπουργοί του θέτουν διαρκώς το ερώτημα: "Δεν πρέπει κάποιος να πάει φυλακή;".
Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να προχωρήσει σε αυτοκριτική, ενώ .....

Ύποπτο δέμα στο πολιτικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-2-2010
 
Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται.(ΝΕΑ) 
 

Πελεκάνος «κλέβει» τη θέση παρουσιαστή

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
Συνέβη στην Αυστραλία. Πελεκάνος ζήλεψε... τη δόξα του παρουσιαστή στο δελτίο καιρού και του επιτέθηκε την ώρα που εκείνος μετέδιδε σε απ'ευθείας σύνδεση τις πληροφορίες για την πρόγνωση.
Ο παρουσιαστής Στιβ Τζέικομπς ήρθε σε δύσκολη θέση αλλά κράτησε την ψυχραιμία του και, γυρίζοντας την πλάτη, προσπάθησε να αποφύγει το τσίμπημα του επίμονου πελεκάνου, που ακούει στο όνομα Μάρνι.
Ο Τζέικομπς μετέδιδε τον καιρό από τον ζωολογικό κήπο Taronga.
Το βίντεο της επίθεσης του πελεκάνου έγινε γρήγορα μεγάλη επιτυχία μέσω του διαδικτύου.(ΝΕΑ)

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης Οι βασικές προδιαγραφές

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-2-2010
Ανοικτή πρόσκληση προς όλες τις εταιρείες που επιθυμούν να υποβάλουν γραπτά τις προτάσεις τους, μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, σχετικά με την υλοποίηση του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συνταγογράφησης δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, δημοσιοποιώντας τις βασικές προδιαγραφές του. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προωθεί την ανάπτυξη και εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συνταγογράφησης, για την πλήρη, ηλεκτρονική καταγραφή των συνταγογραφήσεων σε όλους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς της χώρας.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται στην ανοικτή πρόσκληση ότι:

Σαμαράς: Τέλος στη συναίνεση Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την οικονομία

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
Σκληρή κόντα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία με αντικείμενο την οικονομική κατάσταση της χώρας ξέσπασε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά.
«Η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία. Η κυβέρνηση την εξέλαβε ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής ανιπολίτευσης, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο κλίμα συναίνεσης.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι  «όποιος στο όνομα της λιτότητας χτυπάει τις ζωτικές ανάγκες, δεν φέρνει εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, φέρνει ασφυξία της οικονομίας και έκρηξη της κοινωνίας». «Σε αυτή την ασφυξία εμείς δεν συναινούμε. Αυτή την πολιτική που οδηγεί σε έκρηξη εμείς δεν τη στηρίζουμε. Η κυβέρνηση έχει την .....

Εστειλε μήνυμα...ΠΑΟ - ΜΑΡΟΥΣΙ 82-68

Χέσλιπ, Διαμαντίδης, Σπανούλης και Πέκοβιτς εκτέλεσαν το Μαρούσι

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-2-2010
Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση για το 2010 και νίκησε το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά με 82-68. Οι "πράσινοι" έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ και έδειξαν να είναι πανέτοιμοι για τον τελικό του κυπέλλου τους προσεχούς Σαββάτου κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο. ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Bίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ απο το μακελειό στο Βύρωνα


Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010



troktiko.blogspot.com
NTOKOYMENTO

Δείτε μερικές στιγμές απο την χθεσινή ανταλλαγή πυροβολισμών στον Βύρωνα που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας αθώος πολίτης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-2-2010


Μετά τον Αντώνη Σαμαρά, τον πρωθυπουργό είδε και Ο ΓΙώργος Καρατζαφέρης.Βγαίνοντας απο το μέγαρο Μαξίμου έκανε δηλώσεις.. ήταν τόσο μακροσκελείς δηλώσεις....... δευτερόλεπτα όλα κι όλα.. δέν να πεί τίποτε παραπάνω ο κατα τα άλλα λαλίστατος πολιτικός;









ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

SPORTS NEWS ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ


http://1.bp.blogspot.com/_sYQpBq0l67I/S3la5oG7CUI/AAAAAAAAAN4/LMrwgjzQrMQ/S1600-R/BANER+ATHLITIKI+PIERIAS++me+sportsnews.GIF
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Καλά νέα για Ολγκίν στον Πιερικό

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-2-2010
Οι παίκτες του Πιερικού πανηγυρίζουν το γκολ του Ολγκίν Η επιστροφή στις νίκες αποτελεί το στόχο του Πιερικού στο κυριακάτικο ματς με τον Ιωνικό. Ο τεχνικός της ομάδας της Μακεδονίας, Σούλης Παπαδόπουλος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον Παστό, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι ο Ολγκίν θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες μιας και δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στους προσαγωγούς.
Στο μεταξύ, το Γυμνάσιο και το λύκειο της Κονταριώτισσας θα επισκεφτούν την Παρασκευή οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού προκειμένου να μοιράσουν δωρεάν προσκλήσεις στους μαθητές για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ιωνικό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιπροσωπεία της ομάδας επισκέπτεται σχολεία της Πιερίας και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τους ποδοσφαιριστές του Πιερικού αλλά και να συζητήσουν θέματα του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη προσπάθεια που κάνει η ΠΑΕ να έρθει κοντά στη νέα γενιά φιλάθλων της Πιερίας.
Τέλος, η τιμή στα εισιτήρια του αγώνα ορίστηκε στα δέκα ευρώ.(novasports.gr
)

ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ 3-0 - ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΡΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Τεταρτη 17-2-2010
Στα ημιτελικά του κυπέλλου πέρασε ο ΑΡΗΣ μετά την θριαμβευτική του νίκη επι της Ξάνθης με 3-0 στον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου.Με τα γκόλ του Κάμπορα στο 17, του Αντού στο 23 και του Κόκε στο 65, ο Αρης απο την αρχή ήτνα η ομάδα που θα έπαιρνε το εισητήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου.Κυριάρχησε στον αγώνα και πρόσφερε και καλό θέαμα στους φιλάθλους του.Η Ξάνθη δέν έπαιξε καλά, ήταν άνρχη και ασύνδετη στο παιγνίδι της και με τέτοια εμφάνιση δέν δικαιούνταν κάτι καλύτερο.Μόνη καλή στιγμή το ωραίο΄σούτ φάουλ στο δοκάρι του αγέραστου Λουτσιάνου, που " ο λύκος και άν εγέρασε.. την τέχνη δέν εξέχασε"....

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Νασούτι, Ρονάλντο, Πρίττας, Φερνάντες (60' Ναφτί), Κάλβο, Αντού (67' Χαβίτο), Κόκε (76' Τζόνσον), Κάμπορα
SKODA Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Τζιωρτζόπουλος, Βάλλας, Στρμπα, Βασιλακάκης, Μάριτς, Κιντάνα (59' Ζίεντσουκ), Μαρσελίνιο, Μπούγκα (68' Λουτσιάνο), Έλινγκτον (46' Σουάνης)

ΔΕΊΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-2-2010
http://www.olympio-bima.gr/images/mainimage/BigΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

Πρωτοσέλιδο 17.2.2010


ΤΕΤΑΡΤΗ 17-2-2010

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Π.Α.Ε. ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Π.Α.Ε. Πιερικός
Βρίσκεστε στον επίσημο ιστότοτοπο της Π.Α.Ε. Πιερικός.  Μέσα από αυτές τις σιελίδες θα μπορείτε να παρακολουθείτε άμεσα και γρήγορα όλα τα τελευταία νέα από την Π.Α.Ε. Πιερικός, όπως βαθμολογία, σχόλια, Δελτία Τύπου, ανακοινώσεις, λεπτομερή στοιχεία για τον έμψυχο υλικό της ομάδας μας, σχέδια για το μέλλον και άλλα πολλά.
Ο ιστότοπος είναι υπό ριζική κατασκευή, ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση, σύντομα όλες οι ενότητες θα είναι διαθέσιμες.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
KOLINDROS_1
Συνεχίζονται (αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Κολινδρού) οι δημιουργικές παρεμβάσεις του δήμου στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης. Μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες ολοκληρώθηκε το έργο «Κατασκευή στέγης στο σχολικό  συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου  Τ.Δ. Κολινδρού».
Το οποίο το χαρακτηρίζει ως «μια αναγκαία παρέμβαση που, εκτός του ότι αναβαθμίζει αισθητικά το όλο εκπαιδευτικό συγκρότημα, αποτελεί ...

Στα ίχνη κυκλώματος σωματεμπόρων η ΕΛ.ΑΣ.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
Το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και στην Πιερία
Στα ίχνη πολυμελούς κυκλώματος σωματεμπόρων που προωθούσε στην πορνεία γυναίκες από τη Ρωσία και δραστηριοποιούνταν σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, έφτασε η Αστυνομία.
Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Φλώρινας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21 ατόμων (16 Έλληνες και 5 αλλοδαποί), για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, σωματεμπορία, παράνομη κατακράτηση, καθώς και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του νόμου περί όπλων.
Από την έρευνα προέκυψε ότι από....

Τραγικό ανέκδοτο

BASIKO_1
 
Οι εμπλεκόμενοι συνεχίζουν να παίζουν την «κολοκυθιά», ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο
Θα μπορούσε να είναι ένα σπαρταριστό ανέκδοτο, αν οι συνέπειές του δεν ήταν τόσο τραγικές για τον τόπο: παρά τις στενές συσκέψεις, τις ευρείες συσκέψεις, τις προειδοποιητικές «συστάσεις» των βουλευτών του νομού και, εσχάτως, τις «εντολές» της περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Βιολογικός Σταθμός Νότιας Πιερίας, δε λέει-εδώ και δέκα χρόνια-να πάρει μπρος, ενώ οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες συνεχίζουν να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο κι όλοι μαζί στο Διαδημοτικό Σύνδεσμο, η πολιτική εξουσία συνεχίζει να νίπτει τας χείρας της και η δικαστική εξουσία δε φαίνεται να ψάχνει αιτία κι αφορμή να παρέμβει για να λύσει το γόρδιο δεσμό.
Η μη λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού της .....

Σ.Β. Ο ΑΦΕΛΗΣ - ΟΥΦ…….ΘΑ ΣΚΑΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010
Κάτσε Γιάννη να σε κάψω να σ’ αλείψω λάδι» λέει μια παλιά παροιμία.
Καμένοι οι Έλληνες από τις αναδομήσεις , επανιδρύσεις , φιλελευθεροποιήσεις και παντός άλλου είδους περιποιήσεις από τους ταγμένους , όπως λένε οι ίδιοι , διαχειριστές της εξουσίας , περιμένουν την σωτηρία από τα οικονομικά και άλλα δεινά που τους κατατρέχουν.
Και να που εμφανίστηκαν οι σωτήριες λύσεις . Χαρακτηριστικές της αναδομημένης επανίδρυσης του φιλελευθερισμού . Λύσεις οι οποίες αφορούν την παραπαίουσα οικονομία και το ασφαλιστικό .
Η οικονομία έφτασε σε αυτό το ...

Ανακατασκευή πεζοδρόμων του Κέντρου

ANAKATAS_1
Την ανακατασκευή των πεζοδρόμων της Αγίας Λαύρας και της Γεωργάκη Ολυμπίου αποφάσισε, μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, κατά πλειοψηφία.
Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Λιακόπουλου, η ανακατασκευή περιλαμβάνει την απομάκρυνση των γρανιτοκυβόλιθων, ώστε η διέλευση των πεζών να γίνεται με ασφάλεια, αφού δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα για την αντικατάσταση του....

Στα ύψη η αμόλυβδη - Ακραίες τιμές καταγράφονται στην Πιερία σύμφωνα με τη δειγματοληψία της ΓΓ Εμπορίου

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
Μετά το προχθεσινό φαινόμενο να αυξάνονται σε μία μέρα οι τιμές της αμόλυβδης μέχρι και 20 λεπτά, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη σε συνεργασία με το υπουργείο ΠΕΚΑ έδωσε εντολή να ξεκινήσουν έλεγχοι στα πρατήρια για να διαπιστωθεί το ακριβές επίπεδο αύξησης της λιανικής τιμής.
Επίσης, κλιμάκια ελεγκτών της Γ.Γ. Εμπορίου θα προχωρήσουν σε ελέγχους για πιθανές αγορανομικές παραβάσεις των πρατηριούχων, όπως η μη ενημέρωση του παρατηρητηρίου τιμών καυσίμων, ενώ ...

Κώστας Κουκοδήμος: Να στηριχθούν, πάση θυσία

KOYKODHMOS
 
Θα ωφελήσουν και τον αθλητισμό, αλλά και τον τουρισμό της Θεσσαλίας και της Πιερίας, που πλήττονται από το κλείσιμο του δρόμου των Τεμπών, υποστηρίζει ο βουλευτής
Το θέμα της καθυστέρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλων παρεμβάσεων και έργων υποδομής για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 στο Βόλο απασχόλησε τη Βουλή των Ελλήνων, μετά από επερώτηση που κατέθεσαν ο Τομεάρχης Αθλητισμού Κώστας Κουκοδήμος και βουλευτές της Ν.Δ.
Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή... ..

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
Είπαμε κάτω τα χέρια απ’ τους μπλόγκερς αν και σίγουρα απαιτείται ένα πλαίσιο λειτουργίας τους.
Ειδικά, όταν στο πρόσφατο παρελθόν είδαμε εντελώς αναληθή και ανυπόστατα δημοσιεύματα.
Το διαδίκτυο κερδίζει συνεχώς περισσότερους φανατικούς υποστηρικτές, πλην όμως, οι κίνδυνοι και οι περιπτώσεις ασυδοσίας δεν λείπουν.
Κι αν δεν είδαν τα μάτια μας.
Κι ενώ στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά ή ....

Ένας Ελληνοαμερικανός για τη Γερουσία των ΗΠΑ

ELLHNOAMERIK_1
Ο ομογενής πολιτικός Αλέξης Γιαννούλιας από το Σικάγο κέρδισε στις προκριματικές εκλογές της 2 Φεβρουαρίου 2010 και έλαβε το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπενθυμίζεται ότι τη θέση αυτή την κατείχε ο σημερινός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αλέξης Γιαννούλιας γεννήθηκε στο Σικάγο στις 16 Μαρτίου του 1976 από Έλληνες μετανάστες γονείς. Η μητέρα του κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης και ο πατέρας του από τα Καλάβρυτα. Σπούδασε οικονομικά και νομικά σε πανεπιστήμιο του Σικάγο, της Βοστώνης και της ....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
Τι Κούλουμα κι αυτά. Με το βλέμμα αστραμμένο στο Ecofin μήπως μας κόψουν και τη φασολάδα. Οι δήμαρχοι πάντως ήταν σε ετοιμότητα, απέδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν και σε περίπτωση λαϊκού συσσιτίου.
***
Οι Γερμανοί μας έτριξαν τα δόντια. Δεν μας θέλουν ούτε στην Ευρωζώνη. Άμα ξαναδείτε δικό μου ευρώ γράψτε μου. Το πιάσατε.....

Προγράμματα κατάρτισης α’ εξαμήνου 2010

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο λειτουργίας της Σχολής του και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, με το οποίο υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας στις 31-10-2010, πρόκειται να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
1η Θεματική ενότητα «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ  και ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ».Περίοδος υλοποίησης: 08/03/2010 έως 24/03/2010.
2η Θεματική ενότητα «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ (Επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων, Ανάπτυξη Δημιουργικής Σκέψης, Αποδοτική Διαχείριση Προσωπικού Χρόνου, Αποδοτική Ανάθεση Αρμοδιοτήτων, Προσωπική και Επαγγελματική Δικτύωση, Ηγέτης και manager)». Περίοδος υλοποίησης: 07/4/2010 έως 26/04/2010
Διάρκεια: 26 ώρες κάθε θεματική ενότητα (24 ώρες παρουσίαση + 2 ώρες εξετάσεις, για πιστοποίηση) *
Τόπος Διεξαγωγής: Επιμελητηριακή Σχολή, Γ. Ολυμπίου 1
Σε ποιους απευθύνεται: Επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ ανά .....

Τελεσίγραφο!

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010
Προθεσμία μέχρι τα μέσα Μαΐου από το Ecofin για έκτακτα μέτρα στην οικονομία
Τελεσίγραφο!
Προθεσμία μέχρι τις 15 Μαΐου έδωσαν στην Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να λάβει «έκτακτα μέτρα» για τη μείωση του ελλείμματος.
«Το Συμβούλιο [...] ζητεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παρουσιάστηκαν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Ecofin.
Το Ecofin ενέκρινε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και έδωσε προθεσμία ως τα τέλη του 2012 για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Η ελληνική οικονομία εισήλθε και τυπικά σε καθεστώς ασφυκτικής επιτήρησης.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι δυνατόν, μετά τα μέσα Μαρτίου, τα πρόσθετα μέτρα στην οικονομία να αποφασίζονται από τις Βρυξέλλες ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης, αφού η κοινοτική νομοθεσία για τα υπερβολικά ελλείμματα προβλέπει ότι το κράτος με υπερβολικό έλλειμμα δεν ....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-2-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2017-02-2010.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/