Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΗΣΗΣ - Τα τρωκτικά - Ως αναγνωστικό επιδόρπιο

ΤΡΙΤΗ 16-2-2010
Αυτό είναι ένα μοναδικό στο είδος βιβλίο που  θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες απο τις εκδόσεις "ΑΛΚΩΝ", που μιλά για τα τρωκτικά,.... θα μπείτε στον κόσμο των τρωκτικών, θα μάθετε απίστευτα πράγματα... στο τέλος δέ το βιβλίο καταλήγει... με το παρακάτω κείμενο.. και ποίημα.. το αναγνωστικό επιδόρπιο... φοβερό.. (συγγραφείς ΖΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ τηλ.6936880540 και ΑΡΓΥΡΗΣ ΟΛΟΚΤΣΙΔΗΣ) διαβάστε το.. 


Ως αναγνωστικό επιδόρπιο
Κλείνουμε την περιήγησή μας στον παράξενο και ενδιαφέροντα κόσμο των τρωκτικών με ένα ποίημα. Υπάρχουν αρκετοί που ισχυρίζονται ότι τα τρωκτικά, ιδιαίτερα οι αρουραίοι, έχουν πολλά κοινά με τους ανθρώπους, αναφορικά με τη βιολογία και τον τρόπο ζωής τους. Κάποιους ανθρώπους, μάλιστα, των οποίων η συμπεριφορά Θυμίζει τη συμπεριφορά των θηλα¬στικών αυτών, έχει επικρατήσει να τους ονομάζουν <πρωκτικά».
Το παρακάτω ποίημα έχει σκοπό να τραβήξει μερικές σατυρικές πινελιές επάνω στον καμβά, στον οποίο απεικονίζονται τα τεκταινόμενα στις αν¬θρώπινες κοινωνίες, και ιδιαίτερα στην ελληνική.




Τα τρωκτικά

Στο ζωικό βασίλειο πολλά είναι τα ζώα
άλλα είναι παμπόνηρα κι άλλα είναι αθώα.
Άλλα τρώνε αφρόκρεμες κι άλλα τρώνε σαπίλες 
άλλα ζούνε σ' υπόγεια κι άλλα ζούνε σε βίλες.

M' απ' όλα πιο αχόρταγα τα τρωκτικά μασάνε 
όπου δούνε φαγώσιμο απάνω του ορμάνε. 
Έχουν νύχια για σκάιμιμο, έχουνε και κοπτήρες 
έχουν γλώσσα για γλείιριμο, έχουν και μασητήρες.


Σκάβουν, δαγκώνουν, γλείφουνε, κόβουνε, ροκανίζουν 
τρύπες ανοίγουνε παντού κι όλα τα αφανίζουν.
Τρώνε χαβιάρι κι αστακό, τρώνε και μαρμελάδα
τρώνε σπίτια κι οικόπεδα, τρώνε και την Ελλάδα.


Τρυπώνουνε σε εκκλησιές, τρυπώνουν σε υπουργεία 
τρυπώνουνε σε τράπεζες και σε νοσοκομεία.
Ούτε τους νόμους σέβονται, τους κάνουνε κουρέλια
κι ενίοτε τους γράφουνε      ανάμεσα στα σκέλια.


Διότι εκεί, στ' απόκρυφα, κάτω απ' την ουρά τους 
φυλάσσουνε, τα τρωκτικά, τα όσια και ιερά τους. 
Εκεί είναι η δόξα τους, εκεί και η τιμή τους 
εκεί 'ναι η ταυτότητα, εκεί και τ' ΑΦΜ τους.

Στα οχήματά τους, τα Κομψά, οι κυβισμοί χιλιάδες 
βολτάρουν και με κότερα σε Ιόνιο και Κυκλάδες. 
Χαίρουνε υπολήιμεως παντού, σ' όλη τη χώρα
και έχουν κι ελικόπτερο για την... «κακιά την ώρα».


Βγαίνουν στην τηλεόραση σεμνά και με ευθύνη 
μιλάνε για ισότητα και για δικαιοσύνη.
Με θέρμη υπερασπίζονται των ταπεινών τα δίκια 
κι αποτελούνε πρότυπο για τα μικρά ποντίκια.

Κι εγώ, που 'μαι μικρούλικο ποντίκι, το καημένο 
έχω ένα όνειρο, βαθειά, μες την ψυχή κρυμμένο. 
Ένα μεγάλο τρωκτικό κάποια μέρα να γίνω
Και στων κορόιδων την υγείά να τρώω και να πίνω.
Αργύρης Ολοκτσίδης

Σε ρυθμό εκλογών οι ΟΝΝΕΔίτες

onnedΟ υποψήφιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελλάδος Κώστας Χατζής στο πλαίσια των προεκλογικών ομιλιών του ξεκινάει τις ομιλίες του την ερχόμενη Πέμπτη με πρώτο του σταθμό την Πιερία. Ο κ. Χατζής αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμά του και να συνομιλήσει με όλους νεολαίους της Νέας Δημοκρατίας θα αποφασίσουν να παρακολουθήσουν την ομιλία του.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Τ.Ο. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κέντρου Κατερίνης επί της Βάρναλη 2 και Μ. Αλεξάνδρου γωνία την Πέμπτη στις 9 το βράδυ.
«Καλεσμένοι είναι όλα τα μέλη της Ν.Δ. και όχι .....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

1
 
Την τιμητική τους είχαν οι… ιερές διεκδικήσεις και στο καρναβάλι της Βροντούς.
Οι Βροντινοί σχολίασαν με σκωπτικό τρόπο, τα όσα περνάνε οι συνδημότες τους του Δίου, των οποίων τις εκτάσεις στις οποίες τους εγκατέστησε το κράτος, διεκδικεί και η Μονή Αγίου Διονυσίου.

2
Την τιμητική της είχε και η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, η φωτογραφία της οποίας κοσμούσε το άρμα με τα μπλόκα των αγροτών…
Κι ύστερα λένε, ότι οι αγρότες δεν θέλουνε να τη δούνε, ούτε ζωγραφιστή!

3
Τι τραβάνε όμως και οι δήμαρχοι… έναν χορό σε κάθε κοπή πίτας, σε κάθε γάμο και σε κάθε άλλη εκδήλωση του Σαββατοκύριακου που είναι καλεσμένοι αν ρίχνουν, πού μετά  να τους μείνουν δυνάμεις για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.
Κρατάτε δυνάμεις, καθότι διανύουμε και προεκλογικό έτος.

4
 
Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ecofin.
Ναι, έχει μαζί της, εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ψεύτης να βγω, αλλά βλέπω το Πάσχα οι Έλληνες εργαζόμενοι να παίρνουν για τελευταία φορά «δώρο».

Μεγαλύτερο σεβασμό προς τους ιστορικούς δήμους και κοινότητες, ζήτησε ο δήμαρχος Κολινδρού, κατά τις δηλώσεις του για την επέτειο της Επανάσταση του 1878. Το οποίο σημαίνει, «προσοχή στον Κολινδρό, ενόψει Καλλικράτη».

6
 
Την χαμένη αξιοπιστία της Ελλάδας προσπαθεί να αποκαταστήσει η Κυβέρνηση, παραδίδοντας «ειλικρινή» και μόνον στοιχεία στους καλούς εταίρους μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειλικρίνεια παντού κατά πως λέει και ο prime minister. Το κακό είναι ότι σ’ αυτόν τον (υπερχρεωμένο) τόπο η «ειλικρίνεια» επανέρχεται ως φιλοσοφία των κυβερνώντων την επομένη των εκλογών.

Τρία «παλικάρια» 29, 23 και 25 ετών, συνέλαβαν στον Κορινό άνδρες της ΟΠΚΕ, με πλήθος κλοπιμαίων. Ένας φορητός υπολογιστής, μία σακούλα με χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 2.000 Ευρώ, μία σακούλα με πλήθος διαφόρων χρυσαφικών και κοσμημάτων καθώς επίσης φυλαχτά και ένα αντρικό μπουφάν, συνολικής χρηματικής αξίας 1.100 ευρώ, ήταν η λεία των τριών ανδρών από κλοπές που είχαν διαπράξει σε περιοχές του νομού Λάρισας, τις προηγούμενες μέρες.

Επίκαιρο μήνυμα

BASIKO_1Την 132η επέτειο της  Επανάσταση του Ολύμπου γιόρτασαν την Κυριακή στον Κολινδρό, όπου σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, παρέστη στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Κολινδρού. Η Επανάσταση του 1878 κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην Ελληνική ιστορία, αφού μπορεί να απέτυχε, αλλά αποτέλεσε αιτία των εξελίξεων που ακολούθησαν με την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το μεσημέρι της ίδιας μέρας με την καθιερωμένη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του Κολινδρού. Παρά το κρύο, πολύς ήταν ο κόσμος που τις παρακολούθησε, μεταξύ αυτών οι βουλευτές Πιερίας, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μαρία Μίχου και Κώστας ....

Απεργούν οι τελωνειακοί

APERGOYN
Προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα αναμένεται να προκαλέσει η τριήμερη απεργία που στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν οι τελωνειακοί από σήμερα  έως και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.
Οι τελωνειακοί διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδομάτων και του εισοδήματός τους.
Για τον ίδιο λόγο, απεργία για ολόκληρη την εβδομάδα, εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για τους εργαζόμενους στις εξής υπηρεσίες: ΚΕΠΥΟ, Χημείο Κράτους, Λογιστήριο του Κράτους, κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, Στατιστική Υπηρεσία, Νομικό Συμβούλιο του ....

Ανοιξε ο δρόμος

ANOIKSE

Κανονικά γίνεται η κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φωτεινών-Φτέρης, μετά την ολιγοήμερη διακοπή της κυκλοφορίας, την οποία προκάλεσαν οι κατολισθήσεις στο ύψος της «Στενούρας».
Η κυκλοφορία, αποκαταστάθηκε ήδη από την Παρασκευή το απόγευμα, αφού μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης φρόντισαν να απομακρύνουν τους μεγάλους όγκους χωμάτων που είχαν κλείσει τον δρόμο. Παρόλα αυτά συνίσταται στους οδηγούς, που θα διασχίσουν την περιοχή, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες και ...

Μαραθώνιος κεφιού

MARATHONIOS_KEFIOY_1
 
Με σημείο αναφοράς την πολυπληθή παρουσία των δημοτών και των επισκεπτών του εορταστικού τριημέρου και παρά τις έντονες βροχοπτώσεις(την  Κυριακή), η αυθεντική ελληνική αποκριά γιορτάστηκε φέτος σε...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 16-2-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2016-02-2010.jpgΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/