Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

PAPAND-SARKOZ

Την προηγούμενη φορά που έκανε θερμή χειραψία ο Καραμανλής με τον Σαρκοζί αγοράσαμε αυτοκίνητα, για να ξελασπώσουμε τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Τώρα που o Σαρκοζί παρέθεσε γεύμα  στον Παπανδρέου, στο Παρίσι, αγοράζουμε φρεγάτες, έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σαν πολύ δε μας κοστίζουν αυτές οι αβρότητες με τους Γάλλους και μάλιστα σε μια περίοδο που «δεν υπάρχει σάλιο», κατά πως λέει η κυβέρνηση;
Εκτός κι αν εννοεί ότι δεν υπάρχει σάλιο μετά τα …

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΙΕΡΙΚΟΥ - ΔΟΞΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
 
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Μυρίστηκαν ζεστό χρήμα

XRHMA
Ανακοίνωση Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ με αφορμή την εκδήλωση του ΕΒΕ
Την ώρα που καλούν το λαό στο όνομα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης για την οποία δεν ευθύνεται σε μόνιμη πολιτική λιτότητας, στο να υποστεί ακόμη σκληρότερα μέτρα με περικοπή μισθών, παραπέρα υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων, διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων και άλλα. Το αστικό πολιτικό προσωπικό του νομού μας με βουλευτές και αιρετούς της αυτοδιοίκησης από το δικομματικό μπλόκ ΠΑΣΟΚ,Ν.Δ μαζί με μεγαλοεπιχειρηματίες του νομού μας συμμετέχουν σε.....

Τμηματική η καταβολή ΦΠΑ, αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης ενημερώνει τα μέλη του ότι έχει ψηφιστεί ο Νόμος Ν.3814/2010 (ΦΕΚ 3Α), με τον οποίο κυρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί Τμηματικής Καταβολής ΦΠΑ, Προσωποκράτησης κλπ.
Κατά τις διατάξεις του νόμου αυτού:
• Παρέχεται η δυνατότητα τμηματικής Καταβολής του ΦΠΑ (καταβολή ποσοστού 30% τουλάχιστον του οφειλόμενου φόρου με την υποβολή της δήλωσης και καταβολή του υπολοίπου φόρου σε δύο ισόποσες δόσεις κλπ.).
• Καταργείται η αύξηση του ποσοστού των επισφαλών απαιτήσεων των επιχειρήσεων, οι οποίες παραμένουν στα επίπεδα του 0,5% και 1% (σύμφωνα με το άρθρο 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, τα ποσοστά αυτά αυξάνονταν σε 1% και 1,5% αντίστοιχα).
• Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος που ενεργοποιεί την προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο παραμένει στο επίπεδο των 150.000 ευρώ και άνω. Σημειώνεται ότι αναμένεται η καθαρογραφή της απόφασης του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αμετάκλητα ως αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο.
• Αναστέλλονται έως 30 Ιουνίου 2010 οι πλειστηριασμοί για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ προς Τράπεζες και εταιρείες παροχής πιστώσεων.

Για την αξιοπρεπή σύνδεση του ΚΤΕΛ με την πόλη της Θεσσαλονίκης

Την προκήρυξη της μελέτης για τη «Διευθέτηση Οδικών Συνδέσεων στη Δυτική Είσοδο Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ, υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.
Η μελέτη προκηρύσσεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας και περιλαμβάνει:
- Προμελέτη και οριστική μελέτη οδοποιίας της συνδετήριας οδού του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ με την οδό Γιαννιτσών.
- Προμελέτη και οριστική μελέτη οδοποιίας της δεξιάς παράπλευρης οδού της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, από τον ισόπεδο κόμβο Αγίου Αθανασίου μέχρι την άνω διάβαση του οικισμού Αγίου Αθανασίου.
- Οριστική μελέτη οδοποιίας της συνδετήριας ....

Θανάσης Παπαγεωργίου: Να πληρώσει ο ΟΠΑΔ τα χρωστούμενα στους γιατρούς της Πιερίας

Από τον Μάιο του 2009 περιμένουν να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα οι συμβεβλημένοι ιατροί του νομού
Να επισπευσθεί η διαδικασία αποπληρωμής των οφειλόμενων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.) Πιερίας, στους ιατρούς, στις άλλες κατηγορίες των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό, όπως κλινικές και φαρμακεία, αλλά και τα διάφορα επιδόματα που αποδίδει ο Ο.Π.Α.Δ. στους δικαιούχους, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου.

PAPAGEORGIOYΌπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, οι ιατροί της Πιερίας περιμένουν να πληρωθούν για παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Δημοσίου από τον Μάιο του 2009 και η
καθυστέρηση αυτή προκαλεί προβλήματα κυρίως σε νέους και εργαστηριακούς ιατρούς, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ παραμένουν απλήρωτοι καλούνται να καταβάλλουν προκαταβολικά φόρους και Φ.Π.Α. για εισοδήματα που ακόμα δεν έχουν εισπράξει.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Παπαγεωργίου, την οποία κοινοποιεί και προς τη υπουργό Υγείας, έχει ως ακολούθως:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2011-02-2010.jpgΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Οδηγίες προς φορολογούμενους

Σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αν το ετήσιο εισόδημά σας είναι 6.000 ευρώ (και ζείτε ακόμα!) δεν είστε υποχρεωμένοι να προσκομίσετε καμία απόδειξη. Αν όμως το υπερβαίνετε, έστω και κατά 10 ευρώ, θα πρέπει να ξεκινήσετε (αν δεν ξεκινήσατε ήδη) το κυνήγι των αποδείξεων.
Από 6.000 ευρώ έως και 12.000 ευρώ θα απαιτούνται αποδείξεις που θα αντιστοιχούν στο 10% του εισοδήματος. Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος δηλώνει 8.000 ευρώ, θα πρέπει να μαζέψει αποδείξεις ύψους 800 ευρώ.
Αποδείξεις αγαθών και υπηρεσιών που αντιστοιχούν στο 30% του δηλωθέντος εισοδήματος θα πρέπει να συγκεντρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν ετήσιες αποδοχές πάνω από 12.000 ευρώ, ώστε να εξασφαλίσουν το σύνολο του αφορολογήτου ορίου. Για .....

"ΑΥΡΙΟ 11-2--2010 ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 35.957.300 ΕΥΡΩ".

TETARTH 10-2-2010
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή και ο Υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, ενημερώνει ότι αύριο, 11 Φεβρουαρίου του 2010 θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ στους δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις συνολικού ύψους 35.957.300 Ευρώ.
Αναλυτικότερα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. εκκαθαρίσθηκαν και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις 31.252 παραγωγών 50 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή κυρίως από παγετούς, χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα, πλημμύρα και καύσωνα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 σε διάφορες καλλιέργειες.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν  παραγωγούς των Νομών:

Ολοι μας φοροδιαφεύγουμε.. αλλά καιρός να αλλαξουμε.. όλοι μας...


ΤΕΤΑΡΤΗ 10-2-2010
Γράφει ο Δημ.Καλαιτζής
Ο φόρος πρέπει να συνδέεται  με τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός.
Η χρηματοδότηση των κοινωνικών σκοπών του κράτους θα πρέπει να στηρίζεται πρωτίστως στη φορολογία, αλλά με τρόπο δίκαιο.Πολλές οι αλλαγές που σνυτελούνται αυτές τις ημέρες. Η ευκαιρία τώρα είναι μπροστά μας.Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει.Οι Ελληνες πρέπει να αρχίσουμε σιγά σιγά, να αφήνουμε πίσω τον παλιό μας εαυτό, να αφήσουμε πίσω τον τρόπο που λειτουργούσαμε και φερόμασταν στο κράτος, με τη φοροαδιαφυγή και κάποιοι αρκετοί..με τη συνεχή "οικονομική ρεμούλα".
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο δρόμος που ακολουθούσαμε όλοι μας, είναι αδιέξοδος.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση της πατρίδος μας κάποτε θα έφτανε ώς θηλειά στο λαιμό μας.
Νομίζω ότι άν ο καθένας μας , ανοίξει την καρδιά του και σκεφτεί μόνος του αυτό που δέν τολμά να παραδεχτεί.. θα πεί "νάι όλοι μας φοροδιαφεύγουμε", άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, άλλοι προκλητικά και άλλοι ξεδιάντροπα.
Και το λέω μετά λόγου γνώσεως.
Γιατί τη μεγάλη φοροδιαφυγή δέν την κάνουν " οι έχοντες και κατέχοντες", αυτοί ούτως ή άλλως πάντα είχαν τον τρόπο να "μεταφέρουν" όπου γής και εν παντί τρόπω τα "κέρδη" τους, εξάλλου όπως λέει και ο λαός μας " το κεφαλαιο δέν έχει πατρίδα".
Η μεγάλη φοροδιαφυγή προέρχεται απο εμάς τους απλούς, απο εμάς τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Ο καθένας απο εμάς γνωρίζει πόσες βίλλες, πόσα περιουσιακά στοιχεία έχουν άνθρωποι που θεωρούνται μέσης οικονομικής επιφάνειας, φοροκλέβοντας, εισφοροδιαφεύγοντας και ότι άλλο βάλλει ο νούς σας. 
Βέβαια θα μπρούσαμε να ανρωτηθούμε και να πούμε.. μας "εμείς πρέπει πάντα να πληρώνουμε;".
Ναί, όχι γιατί δέν πρέπει να πληρώνουν οι "μεγάλοι", αλλά οι πρώτοι που πρέπει να αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση, είμαστε εμείς της μέσης οικονομικής επιφάνειας,γιατί διαφορετικά είμαστε οι αίτιοι που θα υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας.
Γιατί τα  παιδιά του μέσου οικονομικά πολίτη , δέν θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, γιατί αυτά τα παιδιά εν τέλει έχουν την ανάγκη του οργανωμένου κοινωνικού κράτους.Τα παιδιά των "λίγων" και οικονομικά επιφανών, έχουν λυμμένο το οικονομικό τους πρόβλημα.
Ετσι λοιπόν όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου, όποιας κομματικής απόχρωσης, πρέπει να αποκτήσουμε χρόνω σύν το χρόνο φορολογική συνείδηση τέτοια, που να μπορούμε να ξεχωρήσουμε την αναγκαιότητα της συμβολής όλων μας σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές.
Ομως αυτό για να επιτευχθεί,πρέπει και η ίδια η πολιτεία να δώσει απτό δείγμα γραφής , ότι ο καθένας απο εμάς θα πληρώνει σύμφωνα με τη φοροδοτική του ικανότητα και ότι η συνεισφορά του πολίτη θα πιάνει τόπο και η οικονομική διαχείρηση του ιδρώτα του λαού, θα είναι συνετή και υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων.Μόνο έτσι θα υπάρχει κοινωνική ειρήνη και διάθεση προσφοράς απο όλους μας.
Τα νέα φορολογικά μέτρα, τείνουν προς θετική κατεύθυνση με το βλέμμα στην ελάφρυνση του μέσου οικονομικά πολίτη.Αυτό προκύπτει και απο τις νές φορολικές κλίμακες που ανακοινώθηκαν.
Αν όμως στην πράξη αποδειχθούν και αποτελεσματικά, τότε ίσως πειστεί και ο πολίτης για την ανγκαιότητα της δικής τους αγόγγυστης συνεισφοράς, γιατί θα πιστέψει για την δίκαια κατανομή των βαρών σε ποσοστό που να ανταποκρίνεται στην οικονομική δυνατόητα του καθένα μας..
Και όλα αυτά γιατί είναι κοινή πεποίθηση στην πλειοψηφία των πολιτών, ότι το φορολογικό μας σύστημα χρειαζόταν ριζοσπαστικές αλλαγές, για να μειωθεί η παραοικονομία, να είναι λειτουργικό, αποδοτικό,δίκαιο,σύστημα που να αποδίδει φορολογικά έσοδα, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν δίκαια και προς όφελος του λαού, γιατί μόνον έτσι οι πολίτες θα αποκτήσουν εμπιστοσύνη και δέν θα ψάχνουν άλλοθι για κάθε μορφή παραβατικότητας, με τελικό σκοπό την φοροδιαφυγή και την αποφυγή να αναλάβει ο καθε πολίτης την δική του ευθύνη απέναντι στην πολιτεία, απέναντι στην κοινωνία και εν τέλει απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό και το μέλλον των παιδιών του.
Ετσι.... αισθάνθηκα την ανάγκη να εκφραστώ μεγαλοφώνως και γραπτώς, αισθάνθηκα την ανάγκη να πώ..αυτό που καιρό στριφογύριζε στο νού μου και ίσως δημιουργούσε μέσα μου και ενοχές.. ενοχές γιατί όλοι μας φοροδιαφεύγουμε.. αλλά καιρός να αλλαξουμε.. όλοι μας...

"Παρασιτικά" "προσκολλημένοι" στην εξουσία

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-2-2010
Σκέφτομαι πολλές φορές και αναπολώ τα περασμένα χρόνια, τα χρόνια τα φοιτητικά, τα όνειρα της νιότης, τους φοιτητικοίς αγώνες, τους αγώνες για τη δημοκρατία και το μέλλον της γεννιάς μου.
Παρόμοιους αγώνες, έστω και με διαφορετική μορφή και σε διαφορετικές εποχές δίνουν σήμερα και η νέα γεννιά.
Το μόνο που έυχομαι σε αυτά τα παιδιά της σημερινής εποχής, έιναι να μήν απογοητευθούν και μετανοιώσουν για τους αγώνες τους.
Και τα λέω αυτά, παίρνοντας αφορμή και συγκρίνοντας τους δικούς μας αγώνες και πόσο αυτοί σήμερα απέδωσαν.
Πέρασαν 25 χρόνια και μου φαίνεται ότι στην πολιτική σκηνή, δέν άλλαξε τίποτε απο πλευράς, νοοτροπίας και πρακτικής.
Κάτι νέο πάει να δημιουργήσει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά δέν βιαζόμαστε να εξάγουμε συμπεράσματα, γιατί παντού υπάρχουν τα αρπακτικά, έτοιμα να κατασπαράξουν κάθε τί καινούργιο και ριζοσπαστικό.
Και μήν πάει ο νούς σας... στο" κεφάλαιο κλπ κλπ.." ,αλλά ο κίνδυνος προέρχεται στα μέσα του ιδίου του κυβερνώντος κόμματος.
Ο κίνδυνος έρχεται απο τα ίδια πρόσωπα που επι σειρά ετών ζούν και επιβιώνουν "παρασιτικά" "προσκολλημένοι" στην κάθε εξουσία.Γιατί η εξουσία για την εξουσία είναι η πρακτική τους..
Αλλάζουν δεδομένα στη χώρα μας..Αλλάζει ο χάρτης της χώρας και όλη η δομή του κράτους και τα εμπόδια που φαίνονται να υψώνονται ώς τείχη μπροστα μας, δημιουργούνται και κτίζονται απο αυτούς τους ανθρώπους.
Σχεδιάζεται ο Καλλικράτης και οι μόνοι που πρέπει νάχουν λόγο είναι οι ίδιοι οι πολίτες και όχι οι καρεκλοκένταυροι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει με κάποιο τρόπο να εκφραστούν, αφού όμως απομονωθούν οι "παραπληροφοριοδότες" "τοπικοί άρχοντες", που δυσκολεύονται να αποχωριστούν τη μεγάλη "ερωμένη τους" , την καρέκλα της εξουσίας..
Σήμερα, γίνονται προσπάθειες να εμφανιστούν νέα πρόσωπα, αφθαρτα, με όρεξη για δουλειά, με κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, γίνονται προσπάθειες για ανανέωση σε "κινηματική μορφή", αλλά  οι νοσταλγοί της "καρέκλας" ξεκίνησαν αγώνα "λάσπης" για να μπορέσουν να επιβιώσουν .. πολιτικά.
Μετέρχονται μέσα που προσβάλλουν τη νοημοσύνη κάθε συνετού πολίτη αυτού του τόπου.
Εχουν ξεσαλώσει οι "θεόσταλτοι" και όπου σταθούν και όπου βρεθούν, μιλούν για τη " θεότητά" τους και για την ανάγκη υπαρξής τους...
Είναι αυτοί που θεωρούν εαυτούς αναντικατάστατους και " απαραίτητους".
Δέν παραδειγματίζονται απο την "ανανέωση" στην πολιτική σκηνή, πρωτίστως στο κυβερνών κόμμα και ακολούθως και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δέν κατάλαβαν ακόμη, ότι με "λάσπη" και ειρωνίες δέν πείθουν για το "υποτιθέμενο μεράκι" να προσφέρουν στα κοινά του τόπου.
Δέν καταλαβάινουν ότι μπορεί να μήν τους το λένε κατάμουτρα, αλλά ο απλός ο κόσμος έχει πιά καταλάβει ότι, "όλοι οι υποτιθέμενο αγώνες τους" αποσκοπούσαν στην προσωπική τους ανέλιξη.Δέν θέλουν να καταλάβουν ότι τους "πήρανε χαμπάρι" κατά την απλή καθομιλουμένη.
Και άς αφήσουν κάποιοι τις "αθέμιτες πλαγιοκοπήσεις", γιατί στην πολιτική, όσο και άν αυτή κατά τεκμήριο πάσχει αποτέτοια σύνδρομα, υπάρχει και αλήθεια και η αλήθεια άν "κάποιοι το επιδιώξουν", μπορεί να λάμψει. 
Και τότε τα "θεικά " τους όνειρα θα "αναληφθούν" και δέν θάναι ορατά απο τον απλό πολίτη.. και ο νοών νοείτο...(του ΔΗΜ.ΚΑΛΑΙΤΖΗ)

ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ


TETARTH 10-2-2010
                          


















ΔΕΙΤΕ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΕΣ ΦΟΡΟΛΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ!

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-2-2010
Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Τον τελευταίο καιρό …κάτι άρχισε να κινείται στην πόλη μας και αυτό είναι άκρως ενθαρρυντικό! Κινείται, δεν παράγει ρύπους , είναι αθόρυβο, οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και προπάντων τρέχει και έχει συνέχεια.  Ναι! Δειλά, δειλά στην πόλη μας αναπτύσσεται ένα νέο κίνημα πολιτών, φίλων του ποδηλάτου, το οποίο καθημερινά προσελκύει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Μέσα σε μόλις 5 μήνες στην πόλη της Κατερίνης οργανώνεται η 3η ποδηλατοπορεία! Λέτε κάποια μέρα να αξιωθούμε σε αυτό τον τόπο να δούμε ποδηλατόδρομους με το σήμα του ποδηλάτη ζωγραφισμένο στο οδόστρωμα και πινακίδες σήμανσης για ποδηλάτες στους δρόμους μας; Αν κι εσείς έχετε την τόλμη να κάνετε σκέψεις σαν κι αυτές, τότε είστε οι ιδιαιτέρως καλεσμένοι μας! Σας ανακοινώνουμε λοιπόν το ποδηλατικό διήμερο που οργανώνουν 14 φορείς και σύλλογοι του νομού μας –μεταξύ αυτών και η Εθελοντική Ομάδα Δράση Ν. Πιερίας - και καλούμε τα μέλη, τις φίλες, τους φίλους της ομάδας μας, όπως και όλους τους συμπολίτες μας, να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις της 20ης και 21ης Μαρτίου 2010.
Δεν χρειάζεται να το σημειώσετε πουθενά! Θα σας το ξαναθυμίσουμε.
 Φιλικά
Εθελοντική Ομάδα Δράση Ν. Πιερίας
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ - ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 10-2-2010

Από 1 έως 31 Μαρτίου 2010
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
 
Σήμερα και ώρα 18:00
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010
Αποκριάτικη εκδήλωση ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κατερίνης 
 
Ανακοίνωση
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010
Ανακοίνωση προς τους φίλους του Ορφέα και Λείβηθρα
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010
«ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2010» (ΤΟΠΙΚΗ)

Η Πιερία στην Πράγα

PRAGA
Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Πράγας «Holiday World 2010», που διήρκησε από 4 έως 7 Φεβρουαρίου, συμμετείχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας.
Και φέτος η Πιερία έδωσε το «παρών» σε μια ενδιαφέρουσα τουριστική αγορά, επενδύοντας στην προσέλκυση των Τσέχων τουριστών, με πλούσιο υλικό που διέθετε από το δικό της σταντ στον ίδιο χώρο με το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και τις άλλες ελληνικές αποστολές. Στην έκθεση συμμετείχαν αποστολές από 47 χώρες, 7.200 επαγγελματίες, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 35.000 πολίτες.
Το περίπτερο της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο .....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου

Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2010 - Πολιτεία
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
SXOLH_GONEON_1
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην ημερίδα που οργάνωσε η Σχολή Γονέων για τον καρκίνο του μαστού, την περασμένη Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.
Πέντε διακεκριμένοι ογκολόγοι ιατροί του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στο κοινό (και εικονογραφημένα, με διαφάνειες) τα νέα ιατρικά επιτεύγματα που αφορούν την.....

Γιάννης Αμοιρίδης: Ανάγκη νέου σχεδιασμού

Τοποθέτηση του βουλευτή κατά τη συζήτηση για την αναστολή εφαρμογής των διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων χώρων
Η Κυβέρνηση βάζει τέλος σε λογικές προηγούμενων ετών οι οποίες επιβάρυναν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις πόλεις και τους πολίτες για να κερδίσει χρήματα το κράτος, υποστήριξε κατά την ομιλία του στη Βουλή, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την αναστολή εφαρμογής διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων χώρων, ο βουλευτής Πιερίας του Πα.Σο.Κ. Γιάννης Αμοιρίδης.
AMOIRIDHSΟ κ. Αμοιρίδης, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για «ημιυπαίθρια λογική νομιμοποίησης», η οποία οδήγησε σε μια «ταχύτατη παραγωγή νομιμοποίησης ημιυπαίθριων χώρων» με μοναδικό σκοπό να επωφεληθεί το Κράτος και όχι να δώσει ουσιαστικές λύσεις σε ένα υπαρκτό πρόβλημα.
Υποστήριξε ότι το ζήτημα αφορά άμεσα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι το 2002 είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια για 108 δήμους της χώρας να εντάξουν τα σχέδια πόλης τους στο Γ’ΚΠΣ, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε αφού το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν ασχολήθηκε μέχρι σήμερα, «ούτε μια ώρα».
«Κανένα σχέδιο από εκείνα δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα σήμερα να κλείνονται ημιυπαίθριοι χώροι κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα», είπε, επισημαίνοντας ότι .....

Θωμάς Παπαδημητρίου: Η χώρα δεν είναι σε «φάση» Καλλικράτη

BASIKO1Ουδέτερη στάση κρατάει ο δήμαρχος Πέτρας και Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, Θωμάς Παπαδημητρίου, στην πρόταση που κατατέθηκε επισήμως από τον βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη, για τη συνένωση, στο πλαίσιο του Καλλικράτη, των 13 δήμων του νομού σε έναν και μοναδικό, ενώ εκτιμά ότι για την ώρα, το μείζον θέμα δεν είναι η διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά το φορολογικό και το ασφαλιστικό.
«Δεν θα συμφωνήσω, αλλά ούτε θα διαφωνήσω με τη διατύπωση της πρότασης του κ. Αμοιρίδη», είπε χαρακτηριστικά ο Θωμάς Παπαδημητρίου, εκτιμώντας πάντως πως ό,τι θα γίνει τελικά με τον Καλλικράτη έχει ήδη προαποφασιστεί.
Ο δήμαρχος Πέτρας, υποστήριξε ότι τα γεγονότα έχουν προλάβει τον «Καλλικράτη», θεωρώντας πως αυτήν τη χρονική περίοδο το μείζον θέμα δεν είναι η διοικητική μεταρρύθμιση, αλλά η .....

Κερδοσκόποι... Υπάρχει άμυνα της Ε.Ε. απέναντι στην κερδοσκοπία;

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

του Ελευθερίου Τζιόλα

Μεγάλος θόρυβος για την κερδοσκοπία και τους κερδοσκόπους...
Μια συζήτηση με έντονα τα στοιχεία σκόπιμης ασάφειας και δαιμονοποίησης, σε μια κοινωνία επιρρεπή στη συνομωσία, το κουτσομπολιό και το παρασκήνιο. Και σ’ ένα σύστημα (το καπιταλιστικό) που το κέδρος είναι η ψυχή του. Μια κοινωνία που δεν έχει διαπαιδαγωγηθεί να αναλύει και να συζητά, αλλά να καταναλώνει... Να καταναλώνει χαμηλής ποιότητας ειδήσεις, εικόνες, απόψεις, φαντασιώσεις. Και ένα σύστημα, όπου οι θεωρίες συνομωσίας επιτυγχάνουν ακριβώς το αντίθετο, το καθιστούν στα μάτια των απλών ανθρώπων πολυμήχανο και ακατανίκητο. Απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις, συμπεριφορές και κυρίαρχες λογικές ‘’μέσου πολίτη’’ η ....

Λίγο βιαστικά, ξεκίνησαν οι εργασίες

BIASTIKA_1
Οι εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Τερζοπούλου και Αγ. Λαύρας ξεκίνησαν χθες, με εκσκαφή του μισού (εντός του οδοστρώματος) κύκλου, ενώ ο νοικάρης του υπαίθριου πάρκινγκ (Ευκαρπίδη) απειλεί με ασφαλιστικά μέτρα αν προχωρήσει η εκσκαφή και του άλλου μισού που βρίσκεται μέσα στο πάρκινγκ.
BIASTIKA_2Από το πρωί χθες και μέχρι αργά το μεσημέρι, τα συνεργεία του δήμου είχαν ήδη διαμορφώσει το μισό του κυκλικού κόμβου, χωρίς να μπουν στα όρια του πάρκινγκ, ο  ενοικιαστής του οποίου υποστηρίζει ότι δεν έχει λήξει το συμβόλαιό του για τη χρήση του, το οποίο είχε υπογράψει με τους ιδιοκτήτες του χώρου, πριν αυτοί το πουλήσουν στο δήμο Κατερίνης.
«Δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα η ένσταση του ενοικιαστή», μας διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος .......

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010
Άντε θα καλοκαιριάσει …πού θα πάει; Μπορεί ο Φλεβάρης στην Πιερία να είναι συνδεδεμένος με χιόνια και κρύο τσουχτερό….φέτος το κρύο μόνο είδαμε προς το παρόν και αντί για χιόνι…έναν ήλιο λαμπερό.
Όλα συνηγορούν πως αυτές οι Αποκριές αν και τόσο νωρίς θα είναι ιδανικές για εξορμήσεις και ήδη οι δήμοι σε όλη την Πιερία οργανώνονται για το αποκριάτικο –εορταστικό τριήμερο.
Όλοι οι δρόμοι θα οδηγήσουν στη Βροντού στο .....

Το ΙΚΑ φροντίζει για τους… εργοδότες

IKA
Πριν από δυο χρόνια προσέφυγε στην Τοπική Διοικητική Επιτροπή του υποκαταστήματος ΙΚΑ Κατερίνης, ζητώντας αναγνώριση ενσήμων (που ο εργοδότης της, ο δήμος Κατερίνης, δεν είχε φροντίσει να της κολλήσει), προσκομίζοντας μάλιστα και δικαστική απόφαση που τη δικαίωνε. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Η περίπτωση της εργαζόμενης στο δήμο Κατερίνης δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, μας είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Νίκος Κωνσταντίνου, αφού το ΙΚΑ, που λογικά πρέπει να ελέγχει και να διώκει ανηλεώς τη .....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010
Άλλο και τούτο. Το άκουσα δια στόματος Αμοιρίδη. Ένας δήμος όλη η Πιερία. Όλη η πόλη μια αγκαλιά. Τρελάθηκε τ’αφεντικό και τα πουλάει τζάμπα.
***
Βρε Γιάννη, δεν είδες το χάρτη ότι είναι μπλε, Λακωνία, Πιερία συμμαχία;
***
Τώρα ως πασόκοι, αν πρέπει να τα ξεχάσουμε όσα .....

Επί τάπητος το σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό

OKEΤην πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε προχθές η Ο.Κ.Ε. Αθλητισμού υπό την προεδρία του Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού Ν.Δ, βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου.
Την πρώτη συνεδρίαση της ΟΚΕ Αθλητισμού απασχόλησε το σχέδιο νόμου που ήδη έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΓΑ και αφορά την ποινική αντιμετώπιση του ντόπινγκ και την ποινική αντιμετώπιση των προσυνεννοημένων αγώνων.
Η Ν.Δ. πολύ σύντομα θα καταθέσει πρόταση επί των .....

Η ώρα "της λυπητερής"

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010
Την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2010 ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου
Η ώρα
"της λυπητερής"
Την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2010 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου έπειτα από διαδοχικές μαραθώνιες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και προκειμένου να σταματήσουν οι διαρροές. To νομοσχέδιο προβλέπει πάγωμα μισθών (χορηγείται μόνο η εισοδηματική ωρίμανση στους δικαιούχους) και μείωση 10% σε όλα τα επιδόματα και τις πρόσθετες αποζημιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης αναστέλλεται η τιμαριθμική αναπροσαρμογή σε όλα τα επιδόματα που προβλέπεται.
Δεν μειώνονται το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών, τα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας, για όσους τα δικαιούνται.
Μειώνεται το όριο των υπερωριών κατά 30%, καταργείται η αμοιβή/αποζημίωση για τους δημοσίους υπαλλήλους που συμμετέχουν σε Ομάδες/Επιτροπές Εργασίας, τροποποιείται το νομικό πλαίσιο περί οδοιπορικών εξόδων μειώνοντας σημαντικά τις δαπάνες για .....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

TETARTH 10-2-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2010-02-2010.jpg  

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/