Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ζαγοράκης: "Ούτε η μπάλα μπορεί να εξηγήσει το 4-0"

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
http://dikisports.blogspot.com
Πτήση 114 της Aegean προς Θεσσαλονίκη,πριν λίγο.
Συνταξιδεύουμε με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τη σύζυγο του Ιωάννα Λίλη.Τον συγχαίρουμε για τη χθεσινοβραδινή βράβευσή του στο Μέγαρο Μουσικής ως αρχηγού της καλύτερης 11άδας της δεκαετίας του 2000, αλλά το μυαλό του Θοδωρή είναι αλλού.
Είναι σκασμένος με τον ΠΑΟΚ...
Όταν του ανοίγουμε κουβέντα για τη βαριά ήττα στα Γιάννενα, δεν διστάζει:
"Τι τους ζητήσαμε; Aυτό το ματς να κερδίσουν. Ηταν το πιο σημαντικό απ΄όλα...Και κοντέψαμε να φάμε περισσότερα από τέσσερα..."
Επισημαίνουμε ότι τέτοια αποτελέσματα μόνο η μπάλα μπορεί να τα εξηγήσει.
Αντιδρά:
"Ούτε η μπάλα μπορεί να εξηγήσει πως χάσαμε έτσι στα Γιάννενα..."
Αλλάζουμε κουβέντα.
Τι να πούμε;
Ότι μπορούν να δώσουν την εξήγηση ο Γκαρσία,ο Βιτόλο ή ο Κοντρέρας;
Ή μήπως το λογιστήριο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;
>>>ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ: Πάντως, στην αυριανή προπόνηση ο Ζαγοράκης θα ανακοινώσει στους παίκτες πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη στην Ετήσια Δεξίωση του Επιμελητηρίου Πιερίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ι. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΗΛ.: 2351078317, ΦΑΞ: 2351047269
E-mail: press-office@champie.ondsl.gr  
                                    
Κατερίνη, 04 Φεβρουαρίου 2010


              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη στην Ετήσια Δεξίωση του Επιμελητηρίου Πιερίας
Η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στην Ετήσια Δεξίωση του Επιμελητηρίου Πιερίας, με την ευκαιρία του Νέου Έτους, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 07 Φεβρουαρίου 2010, στις 7:30 το απόγευμα.
Επίσης, στη Δεξίωση θα παραστεί και ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης.

Μετά την Ελλάδα, η Πορτογαλία έχει γίνει η νέα λεία των αγορών


«Μετά την Ελλάδα, η Πορτογαλία έχει γίνει η νέα ‘λεία’ των αγορών», δήλωσε την Πέμπτη ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Φερνάντο Τεϊζέιρα ντος Σάντος,
ο οποίος έκανε λόγο για «παράλογη» συμπεριφορά των επενδυτών.
«Οι επενδυτές (...) επικεντρώθηκαν πολύ σε μια λεία τους, την Ελλάδα. Η Ελλάδα φαίνεται ότι τους ξεφορτώθηκε και τώρα θα στραφούν σε μια άλλη λεία, στρέφονται σε μας», δήλωσε ο υπουργός, ερωτηθείς από την κρατική τηλεόραση RTP σχετικά με την απότομη πτώση, από την Τετάρτη, των πορτογαλικών ομολόγων.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος, αυτό δεν δικαιολογείται» επαναβεβαίωσε. «Οι επενδυτές έχουν μια 'ζωώδη αντίληψη', υπάρχει κάτι το παράλογο στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται» είπε και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καμία σχέση με την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας «τις διαφορές στην οικονομική πραγματικότητα, αλλά επίσης και στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και την ευρωστία των δημοσίων οικονομικών».
Η πορτογαλική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα αναθεώρησε προς τα πάνω το έλλειμμα της, που έφθασε το 9,3% του ΑΕΠ το 2009. Μέχρι το τέλος του μήνα, πρέπει να υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πρόγραμμα της σταθερότητας και ανάπτυξης για την περίοδο 2010-2013. «Το σχέδιό μας δεν θα είναι λιγότερο φιλόδοξο από το ελληνικό», διαβεβαίωσε ο κ. Τεϊζέιρα ντος Σάντος. Πρόσθεσε όμως ότι «θα πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα που είναι διαφορετική».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ''ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ'' ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ'' ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΠΙΝΟΥ ΣΤΟ EXTRA 3

Πέμπτη 4, Φεβρουάριος 2010
http://www.patriwtes.gr
Aπό τη πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης να θέσει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες και την απόδοση ιθαγένειας στους τριτοκοσμικούς εισβολείς διαλύοντας έτσι το Ελληνικό Έθνος σταθήκαμε στη πρώτη γραμμή της Αντίστασης πλάι σε όλους εκείνους που έχουν τις ίδιες προθέσεις με εμάς. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι αλλά όλοι μαζί.
Διαδώσαμε την αντίθεση μας με πράξεις δουλεύοντας και μέσα στα πλαίσια του διαδικτύου αλλά κυρίως στο δρόμο. Αυτή ήταν άλλωστε η πρόθεση μας από την αρχή.
Γιατί δεν είχαμε, ούτε έχουμε καμιά αυταπάτη περί του ....... συνεχίστε παρακάτω δείτε και το βίντεο ..

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟ)

ΠΕΜΠΤΗ 4-2-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι. 

 ΑΣΕ Δούκας - Πιερικός Αρχέλαος

● Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει ο αγώνας του πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου μεταξύ του Δούκα και του Πιερικού Αρχελάου. Ο αγώνας θα φιλοξενηθεί στο νέο κλειστό γυμναστήριο των Μελισσίων και ήδη κατερινιώτες φίλαθλοι έχουν ετοιμάσει την κάθοδό τους για την Αθήνα, όπως έγινε και στη Θεσσαλονίκη όπου, γύρω στους εκατό, παραβρέθηκαν δυναμικά και στήριξαν για μια ακόμη φορά την αγαπημένη τους ομάδα στον αγώνα με το Μαντουλίδη.  
Για τον αγώνα ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Γαλάνης, δήλωσε: «Πάρα πολύ δύσκολο παιγνίδι, καθώς αυτή η ομάδα πλημμυρίζει από επιθετικό ταλέντο. Έχει έναν προπονητή ο οποίος ξέχωρα από τον άριστο χαρακτήρα του, χρησιμοποιεί τρικ και γενικά αυτή η ομάδα μεταμορφώνεται θετικά παίζοντας με δυνατούς αντιπάλους. Εμείς θα κοιτάξουμε από την πλευρά μας να φανούμε αντάξιοι των συνθηκών και του επιπέδου».
● Διαιτητές στον παραπάνω αγώνα ορίσθηκαν οι κ.κ. Αναστόπουλος και Επιτροπάκης.
● Σημαδιακό (;) το φλουρί που κέρδισε ο Πιερικός Αρχέλαος στην ....

Την 6η Φεβρουαρίου 2010 ημέρα Σάββατο και ώρα 09.00 - Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικών

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010
Το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε χρόνου καθιερώθηκε και επίσημα, ως ημέρα Μνήμης υπέρ των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικών.
Κατά την ημέρα αυτή οι δεκάδες νεκροί αστυνομικοί κατά την εκτέλεση του καθήκοντος καταδεικνύουν κατά απόλυτο τρόπο το επικίνδυνο της εργασίας και το ύψιστο της προσφοράς προς την Ελληνική Κοινωνία.
Την 6η Φεβρουαρίου 2010 ημέρα Σάββατο και ώρα 09.00 θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών που προσέφεραν και την ίδια τους τη ζωή για την προστασία του Κοινωνικού συνόλου.
Σημ.Καφές θα προσφερθεί στην αίθουσα του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

DEYAK
«Με προσωπική επίβλεψη του προέδρου» ξεκίνησαν τα έργα στην οδό Κλαζομενών, λέει ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κατερίνης.
Στη φωτό βέβαια διακρίνουμε άλλους τρεις να επι-βλέπουν (να βλέπουν από πάνω, δηλαδή) δυο εργάτες που σκάβουν.
Ελπίζουμε αυτή η αναλογία να μην είναι καθεστώς στα δημοτικά έργα.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα της φορολογίας της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι (από της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους μέχρι τις μέρες μας) ένα θέμα ταμπού, ένα θέμα που καίει και τσουρουφλάει για κάποιον που θέλει να διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία.
Το Επιμελητήριο Πιερίας τόλμησε να σπάσει αυτό το ταμπού (όπως φαίνεται από τις προτάσεις που κατέθεσε για το φορολογικό), βοηθούσης βέβαια και της δεινότατης οικονομικής συγκυρίας.
«Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών της εκκλησίας δεν είναι προσβολή του ιερού σκοπού της πίστης, αλλά ικανοποίηση του κοινού αισθήματος δικαίου των πολιτών», λέει η Διοίκηση του ΕΒΕ.

SKITSO
Σοσιαλισμός με πρόσωπο αγοράς
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το κράτος δεν μπορεί πλέον να είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», λέει ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. «Μόνο ο ιδιωτικός τομέας», προσθέτει, «μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη, αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει να ιδιωτικοποιήσουμε και κυρίως να απελευθερώσουμε την οικονομία από αυτές τις δεσμεύσεις».
Μα καλά, δεν ξεπουλήσαμε ακόμη;
Θυμάμαι το 2003 ο Γ. Αλογοσκούφης κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ότι «πουλά τα ασημικά της οικογένειας χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Το 2006, ο Π. Ευθυμίου του ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση Ν.Δ (και τον Αλογοσκούφη που προΐστατο του υπουργείου Οικονομικών), ότι «πουλάει το ίδιο το σπίτι του ελληνικού λαού».
Τι έμεινε να πουλήσουν τώρα; Τα σώβρακα του ελληνικού λαού;

Ποιος κινδυνολογεί;
«Αυτές οι τιμές (σ.σ: των κολοβακτηριοειδών που βρέθηκαν στο νερό του σχολείου της Χράνης) έπρεπε να είναι στο μηδέν», αναγνώρισε μιλώντας στο «Έθνος» (χθεσινό ρεπορτάζ) ο χημικός της ΔΕΥΑΚ, Α. Καραβέργος, ο οποίος απέδωσε το φαινόμενο σε πιθανή διαρροή σε κάποιο σημείο του δικτύου. «Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με αυξομείωση της χλωρίωσης του νερού και έλεγχο του εσωτερικού δικτύου» είπε, προσθέτοντας πως μέχρι τότε θα έπρεπε τα παιδιά να μην πίνουν από το νερό της βρύσης.
Εμείς τα γράφαμε αυτά δυο μέρες πριν, αλλά μας κατηγόρησε η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ότι «κινδυνολογούμε».
Μακάρι να κινδυνολογούσαμε έτσι και για τα μέτρα ασφάλειας στα έργα της, πριν καταπλακωθεί ο άτυχος υπάλληλός της.
Μακάρι να κινδυνολογούσαμε έτσι για την αδράνεια των υπηρεσιών του δήμου να εφαρμόσουν το νόμο για τις παράνομες πινακίδες, πριν σκοτωθεί ο άτυχος εργάτης στο σούπερ μάρκετ.
Μακάρι να κινδυνολογούμε κάθε μέρα, μπας και σφίξουν οι κώλοι, που κάθονται χαλαροί πάνω μας, την ώρα που πρέπει να τρέχουν και να μη φτάνουν.

A_1
Τριτοκοσμική, (για να μην μπω άθλια) είναι η κατάσταση που επικρατεί στο προπονητήριο του κλειστού γυμναστηρίου της Κατερίνης.
Για του λόγου το αληθές η σχετική φωτογραφία την οποία τράβηξε γονέας παιδιού που προπονείται στο εν λόγω «προπονητήριο» και η οποία δημοσιεύθηκε στο Pieria-gr.blogspot.com.
Πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος υπεύθυνος έκρινε κατάλληλο για προπονήσεις τον συγκεκριμένο κτίριο… το ποιοι δεν κάνουν τίποτα για την επισκευή του το ξέρουμε…

Μετά τη «Σολομώντεια» λύση, υπάρχει και η «Σολομώντεια» ερμηνεία.
Τελικώς ένας νόμος είναι καλός, όταν ερμηνεύεται έτσι ώστε να δίνεται λύση στα αδιέξοδα που δημιουργούνται.
Στην περίπτωση του Δήμου Παραλίας, η συγκεκριμένη ερμηνεία του Κώδικα έδωσε λύσεις και όχι μόνο στην πλειοψηφία. Έχω την εντύπωση ότι όλοι είναι ανακουφισμένοι από το τελικό αποτέλεσμα, αφού πέτυχαν όλες οι πλευρές όσα από την αρχή επεδίωκαν.

A_3
Άντε και καλή Τσικνοπέμπτη, καθότι η φτώχεια θέλει καλοπέραση…

Το διερευνούμε…

TRENO
«Ο Σιδηρόδρομος σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο, έχει ξεκινήσει τις αναγκαίες ενέργειες (έργα υποδομής) έτσι, ώστε ενεργοποιώντας και την παλαιά γραμμή στο τμήμα Σ.Σ. Ραψάνης-Τεμπών, να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέρος του αριθμού των φορτηγών που κινούνται στο οδικό τμήμα Λάρισας-Κατερίνης, φροντίζοντας για την εξεύρεση και ενοικίαση ειδικών σιδηροδρομικών οχημάτων».
Την παραπάνω απάντηση, ενάμιση μήνα μετά το κλείσιμο του δρόμου των Τεμπών, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δ. Ρέππας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη, Λ. Αμμανατίδου και Γρ. Ψαριανό, οι οποίοι είχαν καταθέσει (στις 21 Δεκεμβρίου του 2009) από κοινού ερώτηση για τα Τέμπη, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, την επαναλειτουργία της ....

Αύξηση σε ληστείες, κλοπές και απάτες

Περισσότερες ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σημειώθηκαν στη Πιερία το 2009 σε σχέση με το 2008, σύμφωνα με συγκριτικά στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας ανά νομό της χώρας, που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως φαίνεται η μεγάλη οικονομική κρίση οδήγησε σε σημαντική αύξηση των «εγκλημάτων» κατά της ιδιοκτησίας ανά την επικράτεια, αλλά και στο νομό.
Έτσι, οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 200% (από 4 σε 12), οι κλοπές και διαρρήξεις κατά 54,44% (από 90 σε 139), οι κλοπές τροχοφόρων κατά 33,63% (από 113 σε 151), ενώ αυξήθηκαν κατά 60% τα περιστατικά παράνομης οπλοφορίας και πλαστογραφίας (100%).
Αύξηση επίσης σημειώθηκε στις απάτες (κατά 250%), αλλά και στην επαιτεία, κατά 200%.
Ευτυχώς είχαμε μείωση στους βιασμούς (το 2009 δεν είχαμε κανένα κρούσμα) και μικρή μείωση (17,49%) στα ναρκωτικά.
Σε γενικές γραμμές πάντως, η Πιερία δείχνει να απέχει παρασάγγας από τα μεγέθη εγκληματικότητας που εμφανίζουν όχι μόνο μεγάλες πόλεις, αλλά και πληθυσμιακά παρόμοιοι νομοί της χώρας.
PINAKAS

Συνεχείς οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής - Σκουπίδια, μπάζα και επικίνδυνα χημικά στον Πέλεκα * Ρίχνουν τα σκουπίδια στις όχθες του ποταμού και μετά τα …καίνε!

ΠΕΜΠΤΗ 4-2-2010
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατοίκων για τη ρίψη μπαζών στις όχθες αλλά και στα νερά του Πέλεκα καθ’ όλο το μήκος του ποταμού.
Η κατάσταση συνεχίζει να είναι σοβαρή δεδομένου ότι κάποιοι ασυνείδητοι ρίχνουν εκεί όχι μόνο μπάζα και σκουπίδια αλλά και σκευάσματα που περιέχουν χημικές ουσίες που είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
 «Και επικίνδυνα σκευάσματα»
 Όπως είπε κάτοικος της περιοχής, υπολείμματα φαρμάκων και άλλων μιγμάτων, εισέρχονται στο υπέδαφος ή οδηγούνται στη θάλασσα. «Φοβάμαι ακόμα και για τα ζώα. Σκυλιά, γατιά αλλά και πρόβατα κάνουν βόλτες στο ποτάμι και πίνουν από τα νερά αυτά. Άρα νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, υπέδειξε και νερά που εισέρχονται στον Πέλεκα, που είναι αφρίζοντα, και επομένως «κάποιος αρμόδιος πρέπει να έρθει εδώ και να .....

Καλώς τα … και ας άργησαν

APOZHMIOSEIS
Υπεγράφη και στάλθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην πληρωμή των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που είχαν υποστεί ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στον μηχανολογικό τους εξοπλισμό, από τις πλημμύρες που έπληξαν τον νομό στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2008.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, που υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών-Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας-Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παρέχεται επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των ζημιών στις επιχειρήσεις των περιοχών του Νομού Πιερίας, που έχουν οριοθετηθεί ως πλημμυρόπληκτες.
Η επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται σε 540.000 ευρώ, συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του δημοσίου και είναι ίση με το 30% του συνόλου της εκτιμηθείσας ζημιάς από τις Νομαρχιακές Επιτροπές που είχαν συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, με απόφαση του Νομάρχη Πιερίας.
Πλέον αναμένονται οι ονομαστικές καταστάσεις από τον ΕΟΜΜΕΧ στις οποίες θα αναγράφεται το δικαιούμενο ποσό ανά δικαιούχο. Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα κληθούν να προσέλθουν στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Για τις πλημμύρες του 2009, ζήτησε 6,6 εκ. ευρώ, πήρε 523.000

Στο μεταξύ, έφθασε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας από το Υπουργείο Εσωτερικών και η επιχορήγηση ύψους 522.962 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2009.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας είχε αιτηθεί 6.610.000 ευρώ για τις δαπάνες των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που απαιτούνταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Δήμων και των Υπηρεσιών της Νομαρχίας.(
Πολιτεία)

Tο 15ο αντάμωμα των απανταχού δημοτών Δίου - Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Συμπληρώνονται φέτος δεκαπέντε χρόνια από την αναβίωση του παραδοσιακού ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ των καταγομένων με τους διαμένοντες στο Δίον Πιερίας, έθιμο που πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Εφημέριου του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής του Δίου, πατρός Δημητρίου Κουτσιμάνη και του τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.
antamomaΌπως είναι γνωστό το έθιμο του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ αποσκοπεί και αποβλέπει στη διατήρηση της επικοινωνίας και συνοχής των καταγομένων από το Δίον οι οποίοι όμως διαβιούν μακριά από την ιδιαίτερη τους πατρίδα, με τους διαμένοντες στον ιστορικό Δήμο της Πιερικής γης.
Ιδιαίτερα φέτος το έθιμο αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα και ανάλογο κύρος μιας και το 15ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ είναι αφιερωμένο στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, δεδομένου ότι στο χώρο του σημερινού Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Δίου στις αρχές του περασμένου αιώνα προϋπήρχε Ιερόν Μονύδριον της Αγ. Παρασκευής υπαγόμενο στην δικαιοδοσία του Μοναστηρίου του «οικιστή του Ολύμπου» του Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω του Θαυματουργού.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι υπήρξε σημαντική και καθοριστική η συμβολή της Ορθόδοξης Ελλαδικής Εκκλησίας τόσο στη διατήρηση της ταυτότητας του Ελληνισμού, όσο και στη διαιώνιση των εθίμων του λαού μας, ιδιαίτερα στα δύσκολα και επίπονα χρόνια που αντιμετώπισε η ρωμιοσύνη.
Το 15ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ των απανταχού Δημοτών του Δίου θα ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010
Στα ψιλά πέρασε ακόμη και η είδηση της επανεκλογής του Κάρολου Παπούλια. Αυτό κι αν δεν είναι είδηση.
Κάποια μέσα ενημέρωσης μάλιστα, δεν έκαναν ούτε καν αναφορά στην προαναγγελία της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας που χθες έλαβε χώρα στη βουλή των Ελλήνων.
Εκεί που φτάσαμε, μας ενδιαφέρει περισσότερο αν η Μενεγάκη ήταν θλιμμένη στη χθεσινή της εκπομπή από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Είπα μέτρα; Την άλλη εβδομάδα θα έχει και τα φορολογικά, μετά θα έχει τα έκτακτα, μετά τα πρόσθετα.
Ενημερώστε μας ρε παιδιά από πόσες πλευρές θα μας τα πάρετε συνολικά να τελειώνουμε.
Όλο νομίζουμε ότι κλείσαμε λογαριασμούς και όλο μας....

Καιρός να φορολογηθεί και η εκκλησιαστική περιουσία

FOROLOGIKO
«Οφείλουμε ως κράτος να οδεύσουμε προς ένα δικαιότερο, περισσότερο αναδιανεμητικό, αποδοτικότερο, απλούστερο, διαφανές και πάνω από όλα σταθερότερο-με δεκαετή τουλάχιστον ισχύ-φορολογικό πλαίσιο», τονίζει το Δ.Σ του ΕΒΕ Πιερίας, το οποίο, συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση κατέθεσε τις προτάσεις του στον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη.
Με την επιφύλαξη να μπορεί να επανέλθει με νέες προτάσεις, μέσω και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, μόλις το νομοσχέδιο παρουσιαστεί στην τελική του μορφή, το ΕΒΕ Πιερίας προτείνει μεταξύ άλλων:
Για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων
Ναι στην ενιαία προοδευτική τιμαριθμοποιημένη φορολογική ......

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010
Και εγένετο πρόγραμμα σταθερότητας κατά τας επιταγάς. Και μέσα στην τρελή χαρά οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων ανέκραξαν, «Γιώργο, μαζί σου για μια Ελλάδα νέα». Δεν κάνει βέβαια ρίμα όσο το «Ανδρέα μαζί σου, για μια Ελλάδα νέα» αλλά μη περιμένουμε και πολλά πράγματα στης κρίσης τον καιρό.
***
Κουτσά-στραβά μαζί θα πορευτούμε Γιώργο, κι αυτοί με τα πολλά κι εμείς με  τα ολίγα φτάνει να είναι ευχαριστημένος ο Αλμούνια.
***
Μεγάλη μέρα η χθεσινή, σύντροφοι. Οι Ευρωπαίοι αδελφοί μας έκαναν....

Κι όμως πέρασε!

PERASE
 
Ο Δήμος Παραλίας, έχει προϋπολογισμό, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων του ΥΠΕΣ για το αποτέλεσμα της πρόσφατης ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τέλος στο αδιέξοδο που είχε περιέλθει ο Δήμος Παραλίας, έδωσαν οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίοι σε γνωμοδότησή τους, αναφέρουν ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του προϋπολογισμού προέκυψε απόφαση έγκρισης, αφού από τους παρόντες συμβούλους οι περισσότεροι ψήφισαν θετικά.  Ο προϋπολογισμός πλέον έχει πάρει το δρόμο για την Περιφέρεια και η εκτέλεσή του, θα ξεκινήσει άμεσα και εφόσον δεν υπάρξουν άλλες παρατηρήσεις.
Σχετικό ερώτημα (όπως ανέφερε η «Π» στο χθεσινό της φύλο), απεύθυνε στη νομική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ο Διευθυντής .....

Θυσία στις Αγορές

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010
Έγινε δεκτό το πρόγραμμα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας 
"Θυσία"
στις Αγορές
Ικανοποίηση στην Κομισιόν, η οποία χθες ενέκρινε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προκάλεσαν τα νέα σκληρά μέτρα για την οικονομία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στο εσωτερικό της χώρας όμως οι αντιδράσεις κλιμακώνονται, τόσο από πλευράς πολιτικών κομμάτων, ιδίως της Αριστεράς, όσο και από πλευράς συνδικάτων.
Μετά την ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία στις 10 Φεβρουαρίου, και η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε απεργία στις 24 Φεβρουαρίου και αποχώρηση από το διάλογο για το Ασφαλιστικό. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δέχθηκε βροχή ερωτήσεων στο press room για τα νέα μέτρα, διαψεύδοντας σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και για τριετές πάγωμα των μισθών. Για τα μεν όρια ηλικίας είπε ότι θα εξειδικευτούν μέσα από το διάλογο, ενώ για το πάγωμα των αυξήσεων χαρακτήρισε το μέτρο προσωρινό.
Έντονη ήταν επίσης η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 4-3-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2004-02-2010.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/