Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Hμερίδα για το βαμβάκι και τον καπνό


Στο πλαίσιο της 23ης ετήσιας έκθεσης AGROTICA που πραγματοποιείται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεση Θεσσαλονίκης, η ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΚΗ και η ΚΑΠΝΙΚΗ οργανώνουν από κοινού, το ερχόμενο Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, ημερίδα για τα προβλήματα, το παρόν και το μέλλον των  καλλιεργειών βάμβακος και καπνού.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στην αίθουσα C στο Περίπτερο 8, στις 2.30 το μεσημέρι.
Στην ημερίδα, που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, έχει κληθεί και θα παραστεί η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΕΛΓΑ, των Διευθύνσεων Γεωργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και άλλοι.
(Πολιτεία)

Αδιέξοδο στην Παραλία - ΒΙΝΤΕΟ

ADIEKSODO_1
 
Ερώτημα στην αρμόδια νομική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει καταθέσει η Διεύθυνση Περιφέρειας, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος Παραλίας
Σε παρατεταμένη κρίση, έχει μπει ο Δήμος Παραλίας, αφού για 5η συνεχή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε. Το δημοτικό συμβούλιο Παραλίας συνεδρίασε εκτάκτως χθες το πρωί (είχαν προηγηθεί άλλες δύο έκτατες οι οποίες δεν έγιναν λόγω μη απαρτίας) και με ψήφους 11 κατά και 7 υπέρ, απέρριψε τον προϋπολογισμό.
Δεκαέξι (από τους 17) σύμβουλοι ήταν παρόντες στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ μόνο οι 11 συμμετείχαν στην ψηφοφορία, αφού στη διάρκεια της συνεδρίασης αποχώρησε ο συνδυασμός του κ. Αλμπάνη, αφήνοντας τους συμβούλους της πλειοψηφίας «να βγάλουν το φίδι από την τρύπα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κατά, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Κήπου και Σίμος Συμεών, καθώς και οι δύο από τους τρεις ανεξάρτητους πλέον δημοτικοί σύμβουλοι, Αθανασιάδης και Κουθουρίδης, παρότι διευκρίνισαν ότι εγκρίνουν τους κωδικούς που αφορούν τις πληρωμές του .....ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας;


Αβάσιμο, αναληθές και κινδυνολογικό χαρακτηρίζει η ΔΕΥΑΚ το προχθεσινό ρεπορτάζ μας για το νερό της Χράνης, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Εκ των διευκρινίσεών της όμως … μας ζώσανε τα φίδια.
Στην έγγραφη απάντηση που μας έστειλε χθες η Δημοτική Επιχείρηση, αναφέρει:
«Μετά από πρόσφατους προγραμματισμένους προληπτικούς υγειονομικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία του υδρευτικού δικτύου του Δήμου Κατερίνης με προτεραιότητα τα σχολικά συγκροτήματα, διαπιστώθηκε ότι τα δείγματα που ελέγχθηκαν εκπληρώνουν πλήρως τους όρους των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων ΚΥΑ Υ2/2600/2001.
Μοναδική εξαίρεση σε αυτούς τους ελέγχους καταγράφηκε στο δίκτυο Χράνης (το οποίο υδροδοτείται μεικτά από γεώτρηση στο Δ.Δ. Χράνης και από τον Σύνδεσμο Βόρειας Πιερίας) και μόνο στο εσωτερικό του Δημοτικού Σχολείου ως προς την ύπαρξη κολοβακτηριδίων σε τιμές 47/100 ml στον πρώτο έλεγχο και 11/100 ml στον δεύτερο, ενώ το Ε coli (παθογόνα) και εντερόκοκκοι είχαν μηδενικές τιμές.
Η προαναφερθείσα παράμετρος των κολοβακτηριδίων περιλαμβάνεται στις 'ενδεικτικές παραμέτρους' (μέρος Γ) και όχι στις μικροβιολογικές παραμέτρους (μέρος Α) της ΚΥΑ Υ2/2600/2001.
Οι 'ενδεικτικές παράμετροι' (μέρος Γ) καθορίζονται σύμφωνα με την.....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3-2-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2003-02-2010.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ http://www.greekamericannewsagency.com
nd_teaser_1_.pngnd_taeser_2.png
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΡΕΥΝΑ:ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το Greek American News Agency φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια είδηση αποκάλυψη βόμβα στο εσωτερικό της ΝΔ (κυρίως στις ΗΠΑ)! Μια είδηση crash test όχι τόσο για τον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, το ήθος του οποίου δεν έχει αμφισβητηθεί ποτέ κατά το παρελθόν σε οποιαδήποτε θέση και αν θήτευσε από τα χρόνια της μαθητείας του στον Ευάγγελο Αβέρωφ,  όσο για τα όργανα και τα νέα επιτελικά στελέχη  του κόμματος. Είδηση αποκάλυψη,  την  οποία τα νέα κομματικά στελέχη και οι αξιωματούχοι της νέας ηγεσίας  καλούνται να αποδείξουν ότι διαφέρουν κατά πολύ, σε νοοτροπία και ήθος από αυτό που εξέφραζε η απερχόμενη κομματική νομενκλατούρα της πλευράς που έχασε στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009... Είδηση που αναλόγως πράξεων και ενεργειών  θα δείξει αν ορθώς εμπιστεύτηκε θέσεις και αξιώματα ο Αντώνης Σαμαράς. Η σημερινή αποκάλυψη που θα προκαλέσει ισχυρό σεισμό, μετασεισμούς  και   κραδασμούς όχι μόνο στην Ελληνική Κοινότητα  στην Νέα Υόρκη αλλά  και όλη την κομματική διάρθρωση στις τοπικές κομματικές οργανώσεις του εξωτερικού,  αλλά και στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα κληθεί  αποδείξει και τα ισχυρά αντανακλαστικά των νέων κομματικών στελεχών και  οργάνων που σχηματίζονται σταδιακά. 
 
Την υπόθεση που σήμερα αποκαλύπτουμε με στοιχεία,.......

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ -ΒΙΝΤΕΟ 2 2 2010


ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
Δραματική η κατάσταση της οικονομίας.., πλάνο για την εισοδηματική πολιτική..,φορολογικά μέτρα.., ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και τα αναγκαί μέτρα παίρνει η κυβέρνηση.., το πήρε πάνω του σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου.. ,προχωρεί σε άμμεσα μέτρα.. τώρα.Διέψευσε όσους φοβόντουσαν ότι θα χάσουμε και άλλο χρόνο.. Προχωρεί στο υποχρεωτικό πλάνο και με δεδομένη τη συναίνεση και του Αντώνη Σαμαρα.., Θετικά μηνύματα απο τις Βρυξέλες και την αγορά..Εκλεισε και τα στόματα όσων στο ΠΑΣΟΚ θα μιλούσαν για αντίθετα μέτρα.. Το πήρε πάνω του και τέλειωσε.. δέν υπάρχει δεύτερη κουβέντα..
Αρκετό και σοβαρο πακέτο μέτρων και σύμφωνα και με όσα ζητάει και η ΕΕ. 
Δείτε τα βίντεο και ολόκληρο το διάγγελμα εδώ:
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ:
 
ΔΕΥΤΕΡΟΜΕΡΟΣ:
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ Π.Α.Ε.
Πλατεία Ελευθερίας 1 Κατερίνη
Τηλ: 23510 47850-1-2
Φάξ: 23510 47853
E-mail: pierikos@otenet.gr
Τ.Κ. 60100
www.pierikos.gr
           
Κατερίνη:   02/02/ 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ευκαιρία να εξηγήσει του λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του να υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Πιερίας είχε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Δημήτρης Ελευθεριάδης στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΣ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (01.02.2010) το απόγευμα.
Ο πρόεδρος του Πιερικού αναφέρθηκε στα διαιτητικά σφάλματα που αντιμετωπίζει η ομάδα σχεδόν σε κάθε αγώνα και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη βαθμολογική καθήλωση της. Ο κ. Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στη συντονισμένη προσπάθεια και τη στήριξη που θα πρέπει να έχει ο Πιερικός από τους φορείς της Πιερίας και φυσικά από την ΕΠΣ Πιερίας προκειμένου να αντιμετωπίσει φαινόμενα, όπως αυτά της διαιτησίας, που υπονομεύουν το μέλλον και την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.
Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο συντάχθηκε με τις θέσεις του προέδρου του Πιερικού και κατανόησε την μεγάλη ανάγκη στήριξης που έχει η ομάδα. Αποφάσισαν μάλιστα από κοινού να θωρακίσουν την ομάδατου Πιερικού σε όλα τα μέτωπα. Για το λόγο αυτό το ΔΣ της ΕΠΣ δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Ελευθεριάδη.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΣ - ΠΑΟΚ 4-0 - ΤΑ ΓΚΟΛ - ΒΙΝΤΕΟ


ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
Δείτε τα 4 γκόλ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ απο τον ΠΑΣ στο κύπελλο:

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΙ ΜΑΝΧΑΤΑΝ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
Η ρωμιοσύνη μεγαλουργεί στις χώρες της διασποράς. Οχι μόνο στις επιστήμες και στις τέχνες, αλλά και στην επιχειρηματικότητα.Πρώτοι και καλύτεροι οι Ελληνες εστιάτορες  στο Μανχάταν.. δείτε το βίντεο!!

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΑΝ ΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Αθήνα, 02 Φεβρουαρίου 2010
Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΑΝ ΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην «Καθημερινή» την Κυριακή 17/01/2010 ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γιώργος Παπαλιός, εξαπέλυσε αήθη και προσβλητική επίθεση κατά της Διασωματειακής του Κινηματογράφου προσβάλλοντας έτσι βάναυσα τους ιστορικούς φορείς της και τα χιλιάδες μέλη τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν στίψετε αυτούς που εκπροσωπούν την Διασωματειακή δεν θα βγάλετε μια μικρή μήκους ταινία» και πολλά άλλα προσβλητικά τόσο για τα σωματεία όσο και για τις προηγούμενες Διοικήσεις του Ε.Κ.Κ..
Η Διασωματειακή απάντησε αμέσως με κείμενό της ζητώντας από τον Διευθυντή της Εφημερίδας κ. Αλέξη Παπαχελά να δημοσιευθεί το κείμενο αυτό στην ίδια στήλη της επόμενης Κυριακάτικης εφημερίδας με τα ίδια στοιχεία όπως θα έπρεπε για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 
Δυστυχώς όμως η απάντηση δεν δημοσιεύθηκε σε κανένα από τα επόμενα τεύχη της κυριακάτικης εφημερίδας αλλά μόλις σήμερα, στο καθημερινό φύλλο στην στήλη «επιστολές των αναγνωστών» μειώνοντας κατά τα ¾ το αρχικό κείμενο.
Στο σημείο αυτό θέλουμε να σας αναφέρουμε ότι κανένα κείμενό μας τον τελευταίο καιρό δεν δημοσιεύεται στην εφημερίδα, ενώ δημοσιεύονται με το παραμικρό οτιδήποτε δίνεται από θεσμικούς φορείς και οποιοδήποτε κείμενο επιτίθεται εναντίον της Διασωματειακής του Κινηματογράφου.
Συγκεκριμένα:

Κρίτων Αρσένης: "10 Ελλάδες λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μας εξασφαλίζουν οι Ελληνικοί υγρότοποι"

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Βρυξέλλες, 2 Φεβρουαρίου 2010


Κρίτων Αρσένης: "10 Ελλάδες λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μας εξασφαλίζουν οι Ελληνικοί υγρότοποι"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων ο Κρίτων Αρσένης έκανε την  ακόλουθη δήλωση: "Κάθε μέρα συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο πόσο σημαντικές είναι οι υπηρεσίες των οικοσυστημάτων. Η σημερινή ημέρα μας δίνει αφορμή να σκεφτούμε τη σημασία αλλά και την ανάγκη προστασίας των Ελληνικών και παγκόσμιων υγροτόπων, που αποτελούν  αναντικατάστατους συμμάχους μας στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.  Στους υγροτόπους της Ελλάδας είναι αποθηκευμένοι έως και 300 εκατομμύρια τόνοι άνθρακα. Με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ, αυτό ισοδυναμεί με 1,1 δις τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Οι ετήσιες εκπομπές της Ελλάδας από ανθρωπογενείς δραστηριότητες το 2007 ήταν περίπου 110 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα. Με λίγα λόγια, η διατήρηση των Ελληνικών υγροτόπων προστατεύει  τη Γη από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ίσες με τις ετήσιες εκπομπές έως και 10 χωρών σαν την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, οι υγρότοποι της Ελλάδας συνεχίζουν να υποβαθμίζονται με τραγικότερη την περίπτωση της προστατευόμενης από τη συνθήκη Ραμσάρ  Λίμνης Κορώνειας που έχει μετατραπεί σε περιστασιακό νερόλακκο. Υπολογίζεται ότι πριν δύο γενεές, η Ελλάδα είχε τριπλάσια έκταση υγροτόπων, που σημαίνει ότι η έως σήμερα καταστροφή των υγροτόπων έχει οδηγήσει σε εκπομπές 20 φορές περισσότερου διοξειδίου του άνθρακα από ότι εκπέμψαμε το 2007.
Για να καταφέρουμε να αναστρέψουμε την Κλιματική Αλλαγή,  οφείλουμε να προστατεύσουμε τους υγροτόπους, αλλά και συνολικότερα να κατανοήσουμε τις υπηρεσίες των οικοσυστημάτων και να τις υπολογίζουμε πάντα όταν σχεδιάζουμε έργα και πολιτικές.
Οι υπηρεσίες την υγροτόπων βέβαια δεν περιορίζονται στην αποθήκευση άνθρακα αλλά αφορούν την βιοποικιλότητα την οποία φιλοξενούν, την πολύ σημαντική προστασία από πλημμύρες και διάβρωση που παρέχουν, την διατήρηση, εμπλουτισμό και καθαρισμό των φυσικών αποθεμάτων νερού, τη ρύθμιση του μικροκλίματος και την σύνδεσή τους με τον πολιτισμό και την εξέλιξη ολόκληρων περιοχών".

ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ


ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
Σας ανακοινώνουμε την απόφαση του ΣΚΑΙ και ΣΚΑΙ 100,3 να στηρίξει την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και ειδικά το «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2010» ως χορηγός επικοινωνίας. Σήμερα λάβαμε τα λογότυπα από το τμήμα επικοινωνίας του σταθμού τα οποία ήδη έχουν τοποθετηθεί στην ιστοσελίδα μας.
Στο εξής, οι δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, θα προβάλλονται από τους ΣΚΑΙ 100,3 και ΣΚΑΙ, ειδικά από την εκπομπή ECO NEWS της κυρίας Χριστοφυλίδου.
Θεωρούμε πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, μια αναγνώριση των κοινών προσπαθειών μας τα δύο τελευταία χρόνια. Η φωνή των ενεργών πολιτών της Πιερίας ακούγεται εδώ και πολύ καιρό σε ολόκληρη την Ελλάδα και βρίσκει πλέον την αναγνώριση και την προσοχή που της αξίζει.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, τους φίλους της, τους φορείς της πόλης της Κατερίνης και ιδιαίτερα τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, ειδικά του Νομού Πιερίας, που συνεργάστηκαν μαζί της, στήριξαν και προέβαλλαν τις δράσεις της.
Για την Ομάδα
Ηλίας Τσολακίδης

Τον "έπνιξε" στη... λίμνη - ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ 4-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ


ΤΡΙΤΗ 2-2-2010

Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα πανηγυρίζουν ένα από τα τέσσερα γκολ εις βάρος του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και προκρίθηκε εις βάρος του ΠΑΟΚ στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας, επικράτώντας με 4-0! Ο "Αγιαξ" της Ηπείρου, διέλυσε τον "δικέφαλο" του Βορρά και την περίφημη άμυνά του σκοράροντας τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο! Ντιμπαλά (7', 81'), Κούσας (24') και Σνάουτσνερ (43' αυτ.), τα γκολ των νικητών.
Προχθές οι παίκτες του ΠΑΠΟΚ δεν θέλησαν να προπονηθούν γιατί δεν είχαν πληρωθεί, με τους διοικούντες της ΠΑΕ να τους εξηγούν πως απλά υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση.
Μάλιστα όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός "Sentra 103,3", οι τόνοι στις συζητήσεις μεταξύ των αρχηγών του "δικεφάλου" του βορρά και του Σέρτζιο Κονσεϊσάο ανέβηκαν επικίνδυνα.
Την ώρα που ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ ζητούσε υπομονή και κατανόηση, λέγοντας πως η ομάδα έχει μπροστά της κρίσιμα παιχνίδια, κάποιος εκ των τεσσάρων αρχηγών του απάντησε: "Έχετε δίκιο, αλλά εσείς δεν πρέπει να μιλάτε, γιατί κάθε 27 και 28 του μήνα φωνάζατε πως αν δεν είχαν μπει τα λεφτά δεν θα παίζατε!(novasports.gr)
Ολα αυτά είχαν άμεση επίπτωση στην σημερινή ντροπιαστική ήττα του ΠΑΟΚ απο τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ με το βαρύ σκόρ 4-0 και τον αποκλεισμό του απο τους 4 του κυπέλλου Ελλάδος.
Θα δούμε ποιές θα είναι οι εξελίξεις εντός των επόμενων ωρών....

Κάντο όπως ο Spiderman

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010

http://www.enet.gr
Οι εξωπραγματικές ικανότητες του ανθρώπου - αράχνη γίνονται πραγματικότητα. Τουλάχιστον, αυτό υπόσχεται μια νέα συσκευή, σε μέγεθος παλάμης, η οποία επιτρέπει στα χέρια να κολλάνε με ασφάλεια στους τοίχους.
Τη συσκευή ανέπτυξαν ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Κορνέλ. Χρησιμοποιεί την επιφανειακή τάση του νερού και των άλλων υγρών ως δεσμούς συγκόλλησης σε μια επιφάνεια. Σύμφωνα με τους μελετητές, μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή γαντιών και παπουτσιών, που θα κολλάνε και θα ξεκολλάνε κατά βούληση από κάθετες επιφάνειες.
Με τον τρόπο αυτό, θα γίνει εφικτή η αναρρίχηση των ατόμων σε μέρη που μέχρι σήμερα μπορούν να φτάσουν μόνο με τη...

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - ΥΜΝΟΣ!! ΠΗΔΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
Ρέ τους λεβέντες ..απαιχτοι..κοιτάμε πώς συνδυα΄ζουν το τραγουδάκι στην εκπομπή της Μπεκατόρου.. η καμπάν χτυπά στη Μενεγάκη.. δείτε το βίντεο!!

Μίλτος Πασχαλίδης Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο «Αερικό», στην Κατερίνη

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ο σπουδαίος τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή «Αερικό», στην Κατερίνη, για να μας χαρίσει ακόμη μία φορά μοναδικές στιγμές και με έναν καινούριο δίσκο στις αποσκευές του.
Ο νέος του δίσκος με τίτλο “Ξένιος - Η Κρήτη εντός μου”, συμπληρώνει την επί 15 χρόνια πορεία του στη δισκογραφία, δίνοντας για ακόμη μία φορά το στίγμα του γνήσιου καλλιτέχνη.
Το νέο μουσικό του εγχείρημα είναι αφιερωμένο στη Κρήτη, μέσω της βιωματικής του διαδικασίας. «Αν τα 16 χρόνια της ζωής μου στο Νησί ήταν ταινία, το υλικό αυτό θα αποτελούσε σίγουρα το soundtrack», αναφέρει ο ίδιος.
Τρία καινούρια τραγούδια, ο «Ξένιος» και η «Παρουσία», το «Δεν πίνω μονάχος» στην πρώτη του εκδοχή- παρέα με τον Χρήστο Θηβαίο, τα «Παλιά καλοκαίρια» του Χάρη και Πάνου ενορχηστρωμένα απ τον Θάνο Μικρούτσικο,  δύο ορχηστρικά και τρία παραδοσιακά, το τραγούδι «Ακροβάτης» από την εποχή των Χαϊνηδων, ο Βασίλης Σκουλάς σε ένα εμβόλιμο στιγμιότυπο, και ο Ψαραντώνης να τραγουδά τον Ερωτόκριτο,  πολυποίκιλα στοιχεία που ενσωματώνονται χαρισματικά σε ένα δίσκο και αφήνουν στο τέλος μια «γλυκόπικρη» νοσταλγία. Η σφραγίδα του Θύμιου Παπαδόπουλου στην ενορχήστρωση των κομματιών συμπληρώνει το καθαρό, μεστό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
    Μαζί του ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, ο Στέλιος Κάτσαρης στο πιάνο και η ερμηνεύτρια Άννα Λινάρδου.

ΘΕΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ Ν.Δ., ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΞΕΚΑΘΑΡΟ «ΟΧΙ» ΑΠΟ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ Ζήτησε συστράτευση, έλαβε μερική συναίνεση

Δραματική έκκληση για κοινή συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και του ελληνικού λαού, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και βρήκε την κατ' αρχήν συναίνεση, σε ό,τι τουλάχιστον αφορά το Πρόγραμμα Σταθερότητας αλλά και τα εν γένει οικονομικά μέτρα, τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από τον ΛΑΟΣ. Το επικριτικό σχόλιο των αρχηγών και των δύο κομμάτων εστιάστηκε κυρίως στην καθυστέρηση της λήψης και εφαρμογής των κυβερνητικών αποφάσεων.
Αντίθετα, τα κόμματα της Αριστεράς ξεκαθάρισαν ότι δεν συναινούν στα υποδεικνυόμενα από την Ε.Ε. μέτρα που θέτουν τη χώρα υπό την κηδεμονία και τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου και των αδίστακτων κερδοσκόπων.
Ολοι τους είπαν «ναι» στις διμερείς συναντήσεις που ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να πραγματοποιηθούν σήμερα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Σύμπνοια Ν.Δ., ΛΑΟΣ
Ωστόσο, συναίνεση ο Γ. Παπανδρέου δεν συναντά από τον Αντ. Σαμαρά και τον Γ. Καρατζαφέρη σε τρεις βασικούς άξονες της .....

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΙΟΣ:ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ(;)…ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ….

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010

http://www.stinfora.com

Έπειτα από 9 χρόνια κοινής ζωής και την απόκτηση 3 ανήλικων ακόμα παιδιών, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον ο καθένας χωριστά ως πρόσωπα αλλά πάντα μαζί ως γονείς που μοιράζονται την αγάπη για τα παιδιά τους και την αγωνία για το μέλλον τους. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφασή μας αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή από όλους.
Γιάννης Λάτσιος, Ελένη Μενεγάκη
Μελίσσια 29-01-2010
Η ειδηση κυκλοφορουσε εδω και καιρο σε διαφορων ειδων πηγαδακια,αλλα δεν μπορουσαμε να πουμε κατι,για ευνοητους λογους…
Αυτες τις μερες πολλα θα γραφτουν και πολλα θα λεχθουν γι’αυτον το χωρισμο…αλλα τα μισα να πιστεψετε…....

ο Ζόζεφ Στίγκλιτς στο συνέδριο του ECOMIST - βίντεο

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
Δείτε τί είπε ο νομπελίστας οικονομολόγος Ζόζεφ Στίγκλιτς στο συνέδριο του ECOMIST, για την ελληνική οικονομία!!! 
δείτε απόσπασμα της ομιλίας στο βίντεο:
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΑΠΑΙΧΤΟΣ - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ - ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΒΙΝΤΕΟ


ΤΡΙΤΗ 2-2-2010

Δείτε την ξεφτίλα του Κατερίνιώτη, που δέν ντράπηκε να καμαρώνει για το κατόρθωμά του.Ντροπή!! Θέλουμε να μάθουμε ποιός είναι να το βρίζουμε ομαδικώς.. έκανε την Κατερίνη θέμα αρνητικών σχολίων πανελλαδικά..Ντροπή του..  



δείτε το ρεπορτάζ: 

Ο καιρός σε βίντεο...

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010


ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΝΕΤ - ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ


ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
Για θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού στο ΝΤΑΒΟΣ, μίλησε ο Τσίπρας στη ΝΕΤ, δέν θα συναινέσει είπε..ωραία λόγια, αερολογίες.. του τάχωσαν οι δύο.. δέν έδωσε σοβαρή απάντηση για το δια ταύτα... τί πρέπει να γίνει με δεδομένη την υπαρκτή οικονομική κατάσταση κλπ.., μόνο που δέν μας είπε πώς πρέπει να βγούμε απο την κρίση,... τόριξε και στην επανάσταση τώρα...πάρτε και μέτρα για την ανεργία είπε..  μα ποιός διαφωνεί; αυτά πρέπει να ακολουθήσουν.. τώρα τί γίνεται πές μας κ Τσίπρα, τί πρέπει να κάνουμε..για τις απόψεις του αυτές δέν συμφωνούνε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει τριχογνωμία...

ακούστε τον:
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
 

ΑΠΑΙΧΤΟΣ - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ - ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
geraki_1
Ένας («λεβέντης» μάλλον κι αυτός) Κατερινιώτης, «στόλισε» το αμάξι του με ένα σκοτωμένο γεράκι (το κάρφωσε σε στάση εσταυρωμένου, το φτωχό!) και έκοβε βόλτες στην πόλη, καμαρώνοντας για το επίτευγμά του!
geraki_2Το είδαν και δεν πίστευαν στα μάτια τους, οι άνθρωποι! Φώναξαν την πρόεδρο του Ζωοφιλικού Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» Μαραμίς Χάρλαν Μαρία, που κόντεψε να πάθει έμφραγμα η γυναίκα από το αποτρόπαιο θέαμα και κάλεσε την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί, μάθαμε, πήγαν αλλά, αυτεπαγγέλτως, είπαν, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε ..αν ήθελε να κάνει μήνυση η πρόεδρος καλώς, αλλιώς …
Φαίνεται πως, η οργανωμένη κοινωνία των ανθρώπων, δεν προβλέπει κυρώσεις για τους ανεγκέφαλους φονιάδες των άλλων συγκατοίκων της στον πλανήτη.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 2 2 2010

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
 

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
 

Των οικιών ημών…

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Του Παναγιώτη Ν. Κρητικού

Σε μια εποχή βαθειάς οικονομικής κρίσης στην οποία όλο και περισσότερο βυθίζεται η χώρα, η οποία κρίση θα έπρεπε να έχει σημάνει εθνικό συναγερμό, φοβούμαι πως η κυβέρνηση, μακράν από την επίγνωση των κινδύνων, και καλοπροαιρέτως δέσμια προεκλογικών υποσχέσεων ή και αντιλήψεων, έχει προγραμματίσει μια επουσιώδους σημασίας ιεράρχηση νομοθετικού έργου. Ενός έργου το οποίο στη συγκεκριμένη στιγμή εκτρέπει την κυβέρνηση δυναμικά, από την πολιτική της ουσίας στην πολιτική των εντυπώσεων και ταυτόχρονα αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα μείζονα και κρίσιμα προβλήματα όπως είναι η οικονομία, η κοινωνική συνοχή και η εθνική ομοψυχία. Προς αυτούς τους τρεις κορυφαίους στόχους θα έπρεπε η κυβέρνηση να επικεντρώσει την δράση της και να κατευθύνει όλες τις ενέργειες δυνάμεις του τόπου  μέσα από ένα πλαίσιο αυστηρής εφαρμογής κανόνων δίκαιης κατανομής οικονομικών βαρών, σε συνδυασμό με την αναλογική προσφορά σε θυσίες.
Αντ΄αυτών η κυβέρνηση ιεράρχησε κατά προτεραιότητα το τρίπτυχο: α) Διοικητική αναδιάρθρωση (Καλλικράτης), β) Μεταναστευτικό (ιθαγένεια και ψήφος στους αλλοδαπούς και γ) εκλογικός νόμος (γερμανικό σύστημα).
Η «τριλογία» έτσι όπως έχει προκύψει από τα «………………….» ή επιλεκτικώς ανακοινωθέντα στοιχεία των περιεχομένων ενός εκάστου των μερών της, αποδεικνύει ότι έχει «ομφάλιο λώρο» με την έννοια ότι στοχεύουν τα δύο κυρίως μέρη (Καλλικράτης και εκλογικός νόμος) σε αποδυνάμωση του κοινοβουλευτικού χαρακτήρα του πολιτεύματος, σε μείωση της λαϊκής κυριαρχίας και ενίσχυση, διοικητικών δομών ηγεμονικού τύπου, το δε τρίτο (μεταναστευτικό) σε βαθμιαία και βέβαιη αλλοίωση των εθνικών χαρακτηριστικών της ελληνικής κοινωνίας.
Αποφεύγουμε σήμερα, ελλείψει χώρου,  να αναλύσουμε  τις επιπτώσεις των νομοσχεδίων δηλαδή, του εκλογικού νόμου και της διοικητικής αναδιάρθρωσης (του τελευταίου δεν παραγνωρίζουμε την αναγκαιότητα και για το οποίο επιφυλασσόμαστε σε άλλη ευκαιρία) ανάλυση με αναφορά τόσο σε κραυγαλέες αντισυνταγματικότητες και τραγελαφικές αντιφάσεις (αλήθεια ο κορυφαίος συνταγματολόγους που αποτελεί και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του αρμόδιου Υπουργείου και ο οποίος είχε «διαπιστώσει» πριν από τις εκλογές, υπονόμευση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας από την μη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, στην εκλογή του δεν βλέπει ούτε τις αντισυνταγματικότητες, ούτε τις αντιφάσεις, θα επικεντρώσουμε ελάχιστες παρατηρήσεις σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου (ιθαγένειας, η οποία δεν είναι δικαίωμα αλλά πράξη της διοίκησης) είναι πρόχειρες, βιαστικές αμελέτητες, πολιτικά ανεπεξέργαστες, με τεράστιες επιπτώσεις μεσοπρόθεσμα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και μακροπρόθεσμα σε εθνικό επίπεδο. Η λύση του μεταναστευτικού αντιμετωπίζεται προληπτικά με μέτρα αποκλεισμού τις εισόδου λαθρομετανάστευσης, ακριβή καταγραφή οικογενειακή, εθνοτική, φυλετική, εργασιακή, με γεωγραφική κατανομή των υπαρχόντων και διαβιούντων στην Ελλάδα μεταναστών και εν συνεχεία λήψη μέτρων.
*
Στην ιστορική επιστήμη υπάρχει το αξίωμα, «το προλαμβάνειν (διαγιγνώσκει) προτιμότερο το θεραπεύει, του οποίου αν είχε γεύση η πολιτική εξουσία, θα είχε αντιληφθεί, τις βαθύτερες διεργασίες οι οποίες συντελούνται στο κοινωνικό υπόστρωμα του λαού μας, οι οποίες συνεπικουρούμενες και τροφοδοτούμενες από συνεχώς διογκούμενες βιοτικές ανάγκες, σε συνδυασμό με την οικονομική αθλιότητα των μεταναστών συνιστούν το πλέον εκρηκτικό μίγμα της σύγχρονης κοινωνίας των μεγαλουπόλεων ιδιαίτερα της Αθήνας, Δείγματα αυτής της υποδόριας διεργασίας έχουμε καθημερινά από τις κινητοποιήσεις καταπιεζόμενων πολιτών των οποίων η οργή είναι έκδηλη (μια πρόσφατη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο μας καταθορύβησε) αλλά κυρίως από τους χιλιάδες μηνύματα διαχέουν τα διαδικα…… που στέλνουν χιλιάδες έλληνες πολίτες. Δεν υπάρχει χειρότερη πόλωση σε μια κοινωνία από τη φυλετική πόλωση, η οποία αν καταστεί συγκρουσιακή θα έχει οδυνηρά και ανεξέλεγκτα αποτελέσματα. Θα ανοίξει έτσι ο φαύλος κύκλος της ανασφάλειας, η οποία θα φέρει την αυτοδικία, η αυτοδικία το κοινωνικό χάος και τι χάος την κοινωνική αποσύνθεση;
Δεν τα βλέπει όλα αυτά η πολιτική ηγεσία; (Διαπράττει όμως το τραγικό λάθος) παρασυρόμενος όμως από τις φωτισμένες ηγεσίες, δηλαδή, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, βλέπει σ΄αυτές τις αντιδράσεις ευάριθμα ρατσιστικά φαινόμενα, τα οποία πιστεύει ότι βαθμιαία θα εκτονωθούν, υπάρχουν και αυτά. Διαπράττει όμως ανιστόρητο ιστορικό λάθος, όπως η Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Διαπράττει τραγικό ιστορικό λάθος αν αγνοεί το ένστικτο αυτοσυντήρησης, αυτοπροστασίας, το οποίο διαθέτει κάθε λαός, ο οποίος έχει εθνική ομοιογένεια και άρα ενιαία εθνική συνείδηση.
Αυτή η άγνοια των ιθυνόντων είναι εκείνη που εκχωρεί στην αξιοποίηση από ρατσιστικά στοιχεία την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. Συγχαρητήρια. Εμείς δεν την εκχωρούμε. Για το λόγο αυτό μια είναι η διέξοδος.Δημοψήφισμα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

skitsoΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Δεν υπονοώ τίποτε, αλλά …« …Και φυσικά βγήκε στη δημοσιότητα-δεν θέλω να είμαι προκλητικός-μία επιστολή του κυρίου Καραμανλή. Εγώ δεν λέω ότι σημαίνει κάτι αυτή η επιστολή. Γιατί ένας από τους κυρίους που ομιλούν σήμερα, δεν μας λέει, τι λέει αυτή η επιστολή επιτέλους, γιατί αυτές οι ευχαριστίες;»…
Θανάσης Παπαγεωργίου, μιλώντας στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής διερεύνησης της υπόθεσης Ζήμενς

Λάβαμε χθες μια πρόσκληση από το δήμο Λιτοχώρου και πολύ μας προβλημάτισε.
Το ερχόμενο Σάββατο (λέει) θα δώσουν συνέντευξη τύπου, με θέμα «Εξελίξεις στις υποθέσεις διεκδικήσεων δημοτικών εκτάσεων από την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω», ο δήμαρχος Λιτοχώρου, ο δήμαρχος Δίου, ο δήμαρχος Πύδνας και ο δήμαρχος … Βεργίνας.
Τι έγινε ρε παιδιά; Διεκδικεί δημοτικές εκτάσεις και στην Ημαθία το Μοναστήρι;

Με επείγουσα ανακοίνωση, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης καλεί τους κατοίκους να μη χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόση και μαγείρεμα, διότι σε αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα νερού από συγκεκριμένα σημεία του δικτύου ύδρευσης, βρέθηκαν ενδεικτικές παράμετροι ορισμένων μετάλλων πάνω από τα όρια που καθορίζουν οι σχετικές υγειονομικές διατάξεις.
«Παρά του ότι οι παραπάνω ενδείξεις δεν αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, για προληπτικούς και μόνο λόγους και μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από τις σχετικές διατάξεις διαδικασίες γενικού ελέγχου ολόκληρου του δικτύου, συνιστούμε στους καταναλωτές να μη χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου μέχρι να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα από το παραπάνω γενικό έλεγχο, οπότε και θα επανέλθουμε για ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωσή μας», λέει η Δημοτική Επιχείρηση.
Η παραπάνω είδηση δεν αφορά τη ΔΕΥΑ Κατερίνης, αλλά ΔΕΥΑ δήμου της Κω. Απλά, (μετά από αυτά που μάθαμε για το νερό του σχολείου της Χράνης), το αναφέρουμε ως καλή πρακτική, που θα μπορούσε να υιοθετηθεί και από τη δική μας ΔΕΥΑ.

lebentes
Λεβέντες μου!
«Το 100% της στήριξης του ΛΑΟΣ» θα έχει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αν κατέλθει υποψήφιος περιφερειάρχης, ξεκαθάρισε ο Γιώργος  Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη.
Οι δυο άνδρες γευμάτισαν μαζί το Σάββατο και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και το θέμα της ιθαγένειας των μεταναστών, όπου ο Ψωμιάδης επαναξεκαθάρισε ότι στηρίζει 100% το αίτημα του ΛΑΟΣ να γίνει δημοψήφισμα.
Σε συνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το μεταναστευτικό, ο Γ Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια «προσβάλλει τη λεβεντιά των Ελλήνων γιατί φέρεται μπαμπέσικα» και προανήγγειλε πρωτοβουλία συνεργασίας με αδελφά πολιτικά σχήματα και από το εξωτερικό (Αγγλία, Ιταλία και Δανία) για τη συλλογή υπογραφών κατά του νομοσχεδίου.
Πληροφοριακά (και περισσότερα στη σελ.14) Έλληνες μετανάστες δεύτερης γενιάς στη Γερμανία συγκεντρώνουν υπογραφές στήριξης των εδώ μεταναστών. Ελπίζουμε να μην τους πάρει φαλάγγι, για μπαμπεσιά, ο Καρατζαφέρης ο λεβέντης.

geraki_1
Ένας («λεβέντης» μάλλον κι αυτός) Κατερινιώτης, «στόλισε» το αμάξι του με ένα σκοτωμένο γεράκι (το κάρφωσε σε στάση εσταυρωμένου, το φτωχό!) και έκοβε βόλτες στην πόλη, καμαρώνοντας για το επίτευγμά του!
geraki_2Το είδαν και δεν πίστευαν στα μάτια τους, οι άνθρωποι! Φώναξαν την πρόεδρο του Ζωοφιλικού Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» Μαραμίς Χάρλαν Μαρία, που κόντεψε να πάθει έμφραγμα η γυναίκα από το αποτρόπαιο θέαμα και κάλεσε την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί, μάθαμε, πήγαν αλλά, αυτεπαγγέλτως, είπαν, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε ..αν ήθελε να κάνει μήνυση η πρόεδρος καλώς, αλλιώς …
Φαίνεται πως, η οργανωμένη κοινωνία των ανθρώπων, δεν προβλέπει κυρώσεις για τους ανεγκέφαλους φονιάδες των άλλων συγκατοίκων της στον πλανήτη.

Σαν μια ωραία γυναίκα, «με γαλλικά και πιάνο», όπως είπε χαρακτηριστικά, την οποία όμως κανείς δεν τολμά να πλησιάσει, παρουσίασε την Πιερία, ο  πρόεδρος της ΤΕΔΚ, στην Περιφερειάρχη, Μ. Λιονή.
Εύστοχη παρομοίωση του δημάρχου, αλλά με μια… υποσημείωση. Ποιος είπε ότι δεν πλησιάζουν την Πιερία; Την πλησιάζουν, αλλά για να της πιάσουν τον «ποπό». Τέσσερα διόδια σε μήκος 100 χιλιομέτρων, ποιος άλλος νομός έχει;

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», ανέφερε ο δήμαρχος Αιγινίου, σχολιάζοντας τη διάθεση της κ. Λιονή να ακούσει τους δημάρχους της Πιερίας και να συνεργαστεί μαζί τους για την προώθηση των έργων που έχουν σχεδιάσει.
Πάντως για να ακριβολογούμε, η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με  συννεφιά και αργότερα έστρωσε.  

a_3
Σχολιάζοντας τη συνάντηση εργασίας με την Περιφερειάρχη, ο Γρ. Παπαχρήστος υποστήριξε ότι δεν γίνεται στην καλύτερη στιγμή, αφού πραγματοποιείται στο τέλος της τετραετίας και μάλιστα λίγο πριν από μια διοικητική μεταρρύθμιση και «σε μια στιγμή που προσπαθούμε να κλείσουμε τρύπες».
Εμ για αυτό ήρθε αυτή τη στιγμή δήμαρχε! Διότι του χρόνου, ποιος θα θυμάται (και ποιος θα καταλογίζει και ευθύνες) για τα όσα είπε (ή δεν είπε) χθες η Γραμματέας αφού δεν θα υφίσταται ως θεσμός, αν και εφόσον προχωρήσει ο Καλλικράτης.

Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Είμαστε θυμωμένοι, είμαστε αγανακτισμένοι είπε ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ζητώντας από την Περιφερειάρχη να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της 13ης Εθνικής Οδού και της Περιφερειακής της Κατερίνης.
Ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ., προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση «δεν έχει νόημα να εκπροσωπώ την Πιερία, δεν έχει νόημα να περιφέρουμε τη μιζέρια μας από γραφείο, σε γραφείο».

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, δεν είχε απαρτία το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Παραλίας το οποίο θα συνεδρίαζε εκτάκτως για την έγκριση ή μη του προϋπολογισμού.
Η συνεδρίαση, ορίστηκε για σήμερα το πρωί στις 11 και ο… Θεός βοηθός!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Κήπου, εμμένει στην απόφασή του να μην ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αν πρώτα δεν δοθεί στο συμβούλιο η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών από τις εκποιήσεις ακινήτων.
Στη σημερινή συνεδρίαση, δεν απαιτείται απαρτία, αφού σύμφωνα με τον Κώδικα, αν συγκληθεί εκτάκτως για τρίτη συνεχόμενη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο επειδή τις προηγούμενες δύο δεν είχε απαρτία, ο προϋπολογισμός μπορεί να εγκριθεί μόνο επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων.
Κάτι μου λέει ότι σήμερα θα υπάρχει απαρτία και ο δήμος θα συνεχίσει να μένει χωρίς προϋπολογισμό!

Συνένοχες και οι εμπλεκόμενες τράπεζες

DIODIA_1
 
…γιατί επένδυσαν τις καταθέσεις των πολιτών σε ένα έργο που ΚΑΙ η νομιμότητά του είναι αμφισβητούμενη ΚΑΙ περιορίζει συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, λέει η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου
Την παρέμβαση των δυο οικονομικών υπουργείων της χώρας, της Τράπεζας της Ελλάδας, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ζητά η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων, εγκαλώντας τις τράπεζες που χορήγησαν δάνεια στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» για ανορθόδοξες επιλογές.
Σε επιστολή που απευθύνει προς τους παραπάνω, η Επιτροπή παραθέτει μια σειρά επιχειρήματα που, όπως υποστηρίζει, καθιστούν υπόλογες τις δανειοδότριες του παραχωρησιούχου τράπεζες, όπως:
-Δεν ήλεγξαν τη νομιμότητα των έργων. Για την κατασκευή του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο είναι αμφίβολο, τονίζει, αν η ....

Θανάσης Παπαγεωργίου: Αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να λήξει

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS συμμετέχει ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου.
thanasis-papageorgiouΗ Επιτροπή, που αποτελείται από 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 6 της Ν.Δ και από έναν του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδριάζει για πρώτη φορά σήμερα στις 4.00 το απόγευμα και θα υποβάλει το σχετικό πόρισμά της μέχρι τις 17Μαρτίου.
Ο βουλευτής του νομού, μιλώντας στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, την περασμένη βδομάδα, είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι είμαστε η μόνη χώρα που δε διερεύνησε το σκάνδαλο της εταιρίας SIEMENS όταν δεκάδες χώρες, ακόμη και υποανάπτυκτες, χωρίς μηχανισμούς ισχυρής δημοκρατίας, έχουν διερευνήσει το μεγάλο παγκόσμιο αυτό έγκλημα και έχουν αποδοθεί ευθύνες.
«Η εκκρεμότητα αυτή πρέπει να λήξει», τόνισε, «διότι υπάρχει κίνδυνος να αδικηθούν πολίτες και πολιτικοί για την εμπλοκή τους. Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι διαφεύγουν των ....

Πιστωτική ασφυξία

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010
"Βολές" Λ. Κατσέλη κατά τραπεζών 
Πιστωτική
ασφυξία
«Βολές» κατά των τραπεζών ότι αν συνεχιστεί η πιστωτική «ασφυξία» θα αυξηθούν οι επισφάλειες «και θα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα», εξαπέλυσε την Δευτέρα η υπουργός Οικονομίας Λ.Κατσέλη, μιλώντας σε ημερίδα. Κατά την ομιλία της στην ημερίδα της εφημερίδας Απογευματινή «Τράπεζες και Οικονομία: Το επόμενο βήμα», η υπουργός σημείωσε ότι οι τράπεζες θα βρουν μπροστά τους τις επισφάλειες. «Πρέπει να επιτευχθεί η μείωση των επισφαλειών» τόνισε και αναφέρθηκε στη σημασία των πρωτοβουλιών (ρυθμίσεις για ρευστότητα επιχειρήσεων και υπερχρεωμένα νοικοκυριά) του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση.
Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε και στο ρυθμό πιστωτικής επέκτασης, εκφράζοντας την πεποίθησή της για μια ακόμη φορά ότι «θα είναι περιορισμένη», ενώ αρκετές φορές στην ομιλία της σημείωσε ότι πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα να μειωθεί ο πιστωτικός κίνδυνος, πέρα από τη σημασία που δίνεται στην αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας, «διότι αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία, θα αυξηθούν οι .....

Ολοκληρώθηκε η φηφιοποίηση...

  TA_MISA_THA_PAROYN«Μετά από μια πρωτόγνωρη και επίμονη προσπάθεια έξι μηνών, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η ψηφιακή χαρτογράφηση όλων των αγροτεμαχίων του νομού, μέσα στα προκαθορισμένα χρονικά περιθώρια που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δηλώνει ο διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας.
Σύμφωνα με τον κ. Γκουντάρα, το σύνολο των χαρτογραφημένων αγροτεμαχίων του νομού είναι 90.387 και η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, που ήταν η προκαθορισμένη ημερομηνία λήξης της διαδικασίας.
«Σε συνδυασμό και με την ολοκλήρωση των επιτόπιων και διασταυρωτικών ελέγχων εντός του τρέχοντος μήνα από πλευράς της Πολιτείας, ανοίγει ο δρόμος ώστε να αποπληρωθούν στους δικαιούχους αγρότες οι κοινοτικές ενισχύσεις για το οικονομικό έτος 2009», αναφέρει ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας.(
Πολιτεία)

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010
Άντε και θα το μυρίσουμε το καλοκαίρι που θα πάει. Καλό μας μήνα και ηλιόλουστο από όλες τις απόψεις.
Διότι ο ήλιος δεν φωτίζει μόνο τις ημέρες μας αλλά και τις ψυχές μας. Και εδώ εμείς στην Πιερία, επειδή χορτάσαμε από σύννεφα και γκρίζους ουρανούς ήταν καλοδεχούμενος αυτές τις ημέρες.
Το διήμερο που μεσολάβησε μέχρι να τα πούμε έγιναν και πολλά και ενδιαφέροντα και σημαντικά και …ασήμαντα. Με τα ασήμαντα δεν θα ασχοληθώ καθόλου. Θα σας δώσω μόνο μια μικρή γεύση από τα σημαντικά.
Ξεκινώντας από τον πολιτισμό και την τέχνη. Έτσι για να χαλαρώσουμε και λίγο. Η Κάρμεν Ρουγγέρη μάγεψε και κέρδισε πολλούς φίλους στο δήμο Δίου με την απλότητα και την ζεστασιά των λόγων της.
Η ίδια βέβαια δήλωσε ενθουσιασμένη με το δήμαρχο Δίου Γρ.Παπαχρήστο ενώπιον μάλιστα πολυπληθούς ακροατηρίου το βράδυ της ......

Το ΕΣΠΑ θέλει επιτάχυνση


ESPA
Η Μαρία Λιονή έφτασε στη Νομαρχία λίγο μετά τις 10 το πρωί, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, αλλά και από τους τρεις βουλευτές του Πα.Σο.Κ. στο νομό μας.
Στη νομαρχία την Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο κ. Παπαστεργίου, ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα χρηματοδότησης της 13ης Εθνικής Οδού, ενώ εξέφρασε για μια ακόμη φορά την έντονη δυσαρέσκειά του, στο ότι την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μια ακόμη σύσκεψη στο Νομό Λάρισας παρουσία του Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και δεν υπήρξε πρόσκληση της Νομαρχίας Πιερίας ή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο νομάρχης, εξέφρασε την ικανοποίησή του που για ....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010
Διαβάζω Θ.Τζάκρη: Η κρίση είναι και μια ευκαιρία. Αυτό έλεγα κι εγώ. Ευκαιρία για δίαιτα.
***
Και συνεχίζει η αξιολάτρευτη κυρία υφυπουργός. Να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Κι αν δεν έχουμε κάνει… Κι αν δεν έχουμε επανιδρύσει το κράτος.  Απ’την εποχή των Μαυρομιχαλαίων.
***
Έλεος. Δεν θέλω άλλο να ακούω για μέτρα, για τεκμήρια, για φόρους. Ανοίγεις την τηλεόραση και σε πιάνει κατάθλιψη, ανοίγεις τις εφημερίδες και σε ζώνουν μαύρα φίδια.
***
Ρε που μας κατάντησαν. Αντί να διαβάζουμε ......

Ο χορός των round about …… και το έλλειμμα της δημόσιας διαβούλευσης

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/epta%2030-01-2010.jpg 

basiko_1
Μπορεί το εφαρμοζόμενο σχέδιο της διοίκησης του δήμου για το κυκλοφοριακό της πόλης να μην είναι γνωστό, ούτε στην ολότητά του, ούτε στις λεπτομέρειές του, άρχισε πάντως να διαμορφώνεται ήδη η περίμετρος του πρώτου εσωτερικού δακτύλιου στο κέντρο της πόλης, με σημεία αναφοράς επτά κυκλικούς κόμβους (round about), δυο εκ των οποίων είναι ήδη έτοιμοι (στην οδό 25ης Μαρτίου, και στην οδό Θεσσαλονίκης), δυο βρίσκονται σε εξέλιξη (πίσω από το Δημοτικό Πάρκο και στο Υδραγωγείο) κι άλλοι τρεις περιμένουν σειρά.
basiko_2Ο αμέσως επόμενος (αρχίζει άμεσα η χάραξή του, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Λιακόπουλο), είναι αυτός των οδών Τερζοπούλου και Αγ. Λαύρας, στο υπαίθριο, προσφάτως αποκτηθέν από το δήμο, πάρκινγκ και θα ακολουθήσουν ο κυκλικός κόμβος της συμβολής των οδών Αγ. Παρασκευής και Παρμενίωνος και ο κυκλικός κόμβος στην οδό  7ης Μεραρχίας, στο ύψος του Νοσοκομείου. Η δημιουργία των κόμβων συνεπάγεται και τη μετατροπή των δρόμων σε διπλής κατεύθυνσης, που θα σημάνει, .....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 2-2-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2002-02-2010.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/