Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010

 http://lefteria.blogspot.com/

Δεν πέρασε σήμερα για άλλη μια φορά ο προϋπολογισμός του δήμου Παραλίας, λόγω μη απαρτίας του δημοτικού συμβουλίου και η διαδικασία αναβλήθηκε για αύριο το πρωί στις 11:30. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς και οι σύμβουλοι της "ομάδας των διαφωνούντων" που έχουν αποχωρήσει από το συνδυασμό "Αναγέννηση" του δημάρχου Γιώργου Κεραμιδιώτη. Ο προϋπολογισμός έχει καταψηφιστεί δύο φορές ως τώρα και έχουν αναβληθεί άλλες δύο συνεδριάσεις πάλι για τον προϋπολογισμό, λόγω μη απαρτίας του δημοτικού συμβουλίου.
Υ.Γ Με όσα συμβαίνουν στον Δήμο Παραλίας,άντε να δούμε ποιός πληρώνςει τη νύφη.. μάλλον οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.. που σε λίγο θα αναγκαστούν να βγάλουν δίσκο

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ!!!


ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010


Οταν λέμε ότι δέν πρόκειται να ακουσετε στα κανάλια, ρεπορτάζ κατά των ταπεζιτών που κατακλέβουν τον ιδρώτα των δανειοληπτών, το λέμ και το ενοούμε, γιατί απο τις τράπεζες τα κονοαμάνε..Αν έχετε καμμία αμφιβολία δείτε τις διαφημίσεις πρίν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων..  



δείτε το βίντεο..
Kαι εκεί που είχα κάνει την ανάρτηση αυτή να!!!!!! η επιβεβαίωση των όσων παραπάνω αναφέρω.. δείτε πως καλύπτουν την απροθυμία  των τραπεζών να συνεισφέρουν στην οικονομική κρίση.. δείτε τους.. έτσι απροκάλυπτα....

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
  

ΒΟΥΛΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΑΜΑΡΑΣ - ΠΑΠΑΡΗΓΑ 1-2-2010 - ΒΙΝΤΕΟ


ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
Δείτε τί είπαν στη βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς στη συζήτηση για την διαφάνεια στη βουλή.
Δραματική η κατάσταση της οικονομίας, όπως την περιέγραψε ο ΓΙώργος Παπανδρέου. Καλό σχετικά το κλίμα, καλή και συναινετική τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά... χωρίς βέβαια να λείψουν και οι αντιπολιτευτικές κορώνες...
αφού ο Αντώνης Σαμαράς έπρεπε να στηρίξει το παρελθόν της ΝΔ.Η ουσία όμως είναι ότι για πρώτη φορά υπήρεξε συμφωνία για το παρόν και το μέλλον και για την κατάσταση που σήμερα υπάρχει..
Ακούστε και την κ Παπαρήγα στο γνωστό τροπάριο..
Δείτε τα μεγαλύτερα τμήματα των ομιλιών σε βίντεο:
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΙΝΤΕΟ 1
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΙΝΤΕΟ 2

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΙΝΤΕΟ 1
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΙΝΤΕΟ 2
ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ




Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ Π.Α.Ε.
Πλατεία Ελευθερίας 1 Κατερίνη
Τηλ: 23510 47850-1-2
Φάξ: 23510 47853
E-mail: pierikos@otenet.gr
Τ.Κ. 60100
www.pierikos.gr         
Κατερίνη:  01/ 02/ 2010
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας, κοινή συναινέσει, με τον ποδοσφαιριστή Αχιλλέα Αγγελόπουλου. Εύχεται στον ποδοσφαιριστή καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλλάζουν οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης



ΔΕΥΤΕΡΑ -1-2-2010
Φρένο στα τροχαία ατυχήματα και στην μειωμένη οδική ασφάλεια στους αυτοκινητόδρομους  - καρμανιόλες στοχεύει να βάλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με αλλαγές στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.
Ήδη το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας επεξεργάζεται προτάσεις για την αναμόρφωση του συστήματος εξετάσεων, εστιάζοντας στο ενδεχόμενο επανεξέτασης των παλιών οδηγών, αλλά και το δικαίωμα απόκτησης διπλώματος οδήγησης στα 16 έτη και όχι στα 18 που ισχύει σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα, οι προτάσεις που εξετάζονται αυτή τη στιγμή είναι οι εξής:
- Εξέταση των θεωρητικών και μηχανολογικών γνώσεων για το .....

ΧΑΣΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

[χασισι.jpg] 


ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες χασίς στο νομό της Λάρισας εντόπισαν οι αρχές σε εγκαταλελειμμένο σχολείο στο χωριό Μυρά. Οι εμπλεκόμενοι έκρυβαν ποσότητα 62 κιλών και φαίνεται ότι το σχολείο αποτελούσε τόπο συνδιαλλαγών τους τελευταίους μήνες.
Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο Έλληνες, ενώ εγκέφαλος εικάζεται ότι είναι αλλοδαπός που εισήγαγε τις ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία.
Οι δύο Έλληνες συνεργοί του εμπόρου ναρκωτικών συνελήφθησαν από την ομάδα δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
Η σύλληψη των δύο έγινε μετά από πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσεις στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και οι οποίες υποδείκνυαν ότι από το χωριό Μυρά διακινούνταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που ήταν αποθηκευμένες στο λεβητοστάσιο του σχολείου.
Η περιοχή τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και τελικά, η αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη των δύο Ελλήνων,  ενώ αναζητείται ο τρίτος που φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος του εμπορίου.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή.(news247.gr)

Χορήγηση δανείων στην εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ
Χορήγηση δανείων στην εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ»

http://4.bp.blogspot.com/_3LiReBZW0PA/SwlLDhZu4SI/AAAAAAAAALM/ixpzj9qv6pA/s1600/%CE%94%CE%99%CE%9F%CE%94%CE%99%CE%91++%CE%91+.jpg


Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

Όπως είναι γνωστό ο αυτοκινητόδρομος «Ράχες» Μαλιακός – «Κλειδί» Ημαθίας παραχωρήθηκε στην εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», αποκαλούμενη στο εξής «η εταιρία», με Σύμβαση Παραχώρησης η οποία κυρώθηκε με το ν. 3605/2007 που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ελληνική Βουλή με τη διαδικασία της δεδηλωμένης. Διαδικασία που αποκηρύχτηκε από το σημερινό Πρωθυπουργό.
Για την υλοποίηση του ως άνω έργου, η εταιρία έλαβε δανειοδοτήσεις από ....

Μετά τα γιοφύρια, θα μας κάνουν και παιδιά!


ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-12010
Ο κ. Σαμαράς, αφού τα πάει τόσο καλά στην διαφύλαξη των αρχών της αξιοπρέπειας και της αξιοκρατίας στο κόμμα που προεδρεύει και αφού είδε ότι το κράτος τα έχει καταφέρει πολύ καλά στα του οίκου του, βρίσκει «επαναστατική» την ιδέα για δημιουργία υπουργείου οικογένειας…
Εκεί στη Νέα Δημοκρατία μάλλον μας δουλεύουν. Την ίδια στιγμή που καλούν την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου – που εκείνοι βέβαια επιβάρυναν όσα χρόνια έμειναν στην εξουσία-, οι ίδιοι – ακόμη και σε επίπεδο ηγεσίας- υιοθετούν έναν οξύ λόγο κενό περιεχομένου. Εξαιρετικά διαφωτιστική προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η ομιλία του κ. Σαμαρά, ο οποίος απευθυνόμενος στις γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι το αίτημα για τη δημιουργία ενός υπουργείου οικογένειας είναι εξαιρετικά επαναστατικό.
Ομολογώ ότι αδυνατώ να καταλάβω. Αφού μας ....

Νέες κλήσεις για τα «γαλάζια ομόλογα» και τις «ιερές ανταλλαγές»

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010

Στην κορύφωσή της βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία για τη διαλεύκανση, στο πλαίσιο απόδοσης ποινικών ευθυνών, των δύο από τα μεγαλύτερα οικονομικοπολιτικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών.
Ο λόγος για τις υποθέσεις των «γαλάζιων ομολόγων» και των «ιερών ανταλλαγών» (βλέπε «σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου»), που βρίσκονται στο κρίσιμο στάδιο της σύνταξης και αποστολής και νέων κατηγορητηρίων σε πρόσωπα για τα οποία, σύμφωνα με την αποτίμηση των στοιχείων της ανάκρισης, υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν διαδραματίσει αξιόποινο ρόλο.
Τόσο ο εφέτης-ειδικός ανακριτής Γ. Λέκκας, που χειρίζεται τη δικογραφία των ομολόγων, όσο και η Ειρήνη Καλού, η οποία σε χρόνο-ρεκόρ διενήργησε τις αναγκαίες ανακριτικές πράξεις για τη διαλεύκανση του σκανδάλου του Βατοπεδίου, πρόκειται να αποστείλουν μέσα στην εβδομάδα και νέες κλήσεις σε ...

Στήριξη Αλμούνια στα ελληνικά σχέδια περικοπών «Εγκρίνουμε τους στόχους της κυβέρνησης»

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
«Τα σχέδια δημοσιονομικών περικοπών της ελληνικής κυβέρνησης είναι φιλόδοξα, εμπεριέχουν κινδύνους, αλλά είναι εφικτά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα εγκρίνει πλήρως» δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο πρακτορείο Ρόιτερ.
 
Οι δηλώσεις του πραγματοποιούνται δύο ημέρες πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει στη δημοσιότητα τις συστάσεις για τον τρόπο και για τον χρόνο κατά τον οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να περιορίσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα ώστε να φθάσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
"Αυτό που λέμε στις ελληνικές αρχές είναι: το σταθεροποιητικό σας πρόγραμμα έχει θέσει φιλόδοξους στόχους και εγκρίνουμε πλήρως αυτούς τους φιλόδοξους στόχους", δήλωσε ο Χοακίν Αλμούνια.
"Θεωρούμε ότι η επίτευξη των στόχων αυτών τα επόμενα τρία χρόνια, πριν από το τέλος του 2012, είναι απολύτως αναγκαία. Αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν, αλλά περιβάλλονται από κινδύνους", είπε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει την Τετάρτη στη ....

Βγήκαν τα αποτελέσματα για την κατάταξη στον στρατό ξηράς

Δευτερα, 01 02 2010

stratiotesΣτη δημοσιότητα δόθηκαν χθες, με ειδική εντολή του υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, τα αποτελέσματα για την κατάταξη στον στρατό ξηράς 2.000 επαγγελματιών οπλιτών ανδρών και γυναικών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βλέπουν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ www.army.gr, με κωδικό τον αριθμό της ταυτότητας τους ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για όσους θα συνεχίσουν τις αθλητικές και ψυχοτεχνικές διαδικασίες για τις προσλήψεις στην Πολεμική Αεροπορία, το Ναυτικό και τη Στρατολογία. Πηγή: ΝΕΤ 105,8

Εξετάζεται η επιβολή τέλους στις τράπεζες

trapezaΤη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου, όπου θα συγκεντρώνονται τα ειδικά τέλη που προτείνεται να επιβληθούν στις τράπεζες διεθνώς, εξετάζουν τραπεζίτες και πολιτικοί, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί μέχρι στιγμής κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Η ιδέα που απέσπασε την υποστήριξη της Γερμανικής Ντόιτσε Μπανκ και της βρετανικής Μπέρκλεϋς, εξετάζεται θετικά και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται σε αυτό το ταμείο από τα τέλη των τραπεζών θα διατίθενται στις τράπεζες για τη διάσωσή τους, σε περιπτώσεις κρίσεων, για να μην χρησιμοποιούνται χρήματα των φορολογουμένων, όπως έγινε κατά την τελευταία κρίση. Μεταξύ των τραπεζών που τα επέστρεψαν ήδη είναι και η Γκόλντμαν Σακς, τώρα όμως ετοιμάζεται να δώσει μέχρι 100 εκατομμύρια μπόνους, σε κορυφαία στελέχη της, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, που ετοιμάζεται για μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.Πηγή: ΝΕΤ

Όλα τα γκολ της SuperLeague - 20η αγωνιστική - ΒΙΝΤΕΟ


 
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  της SuperLeague εδω!! κάντε κλικ!!

ΑΛΕΚΑ - ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΟΥ

http://thecoyote.yooblog.gr/files/2007/09/paparigab.jpg 


ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
Καινούργιος μήνας.Τα μπλόκα καλά κρατανε, με λίγη διάσπαση βέβαια, αλλά ο Μπούτας ακολουθεί την εντολή "κήρυξη πολέμου" όπως είπε η Αλέκα.Ή ανευθυνότητα των "σύγχρονων" "παλαιολιθικών κουμουνιστών σε όλο του το μεγαλείο.Η οικονομία στα χειρότερα της. Ο πρωθυπουργός στην Ευρώπη και οχι μόνο, με περηφάνεια, αλλά και πίκρα να προσπαθεί να δημιουργήσει όλες τις θετικές προυποθέσεις να σταματήσει στα πόδια της η οικονομία, να πείσει όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα αλλάζει, είναι φερέγγυος ο λόγος της, να σταματήσει τα παιγνίδια κερδοσκοπίας  εις βάρος της χώρας μας και του ΕΥΡΩ.
Η μεγάλη προσπάθεια να ζωντανέψει το πτώμα που άφησε ο "πρώην καταλληλότερος Καραμανλής, ΄χει κόστος, οικονομικό και θα το πληρώσουμε όλοι μας και πρέπιε να είμαστε έτοιμοι γιαυτό.
Ο Σαμαράς  με υπευθυνότητα να δηλώνει ότι θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης. Τώρα θα μου πείτε γιατί δέν κάνει το ίδιο και η Αλέκα; Βέβαια πάντα ιστορικά τα τελευταία 20 χρόνια, αυτη είναι ητ ακτική του ΚΚΕ.Καλή η επαναστατική γυμναστική, αλλά με την καταστροφή της οικονομίας μας, δέν πετυχαίνει ούτε ανατροπή του καπιταλισμού, ούτε επάνοδο στην εποχή του Σοβιέτ...
Βέβαια, τα λάθη του ΠΑΣΟΚ των προηγουμένω ετών, δέν πρέπει να τα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, άν οι κάθε λογής συντεχνίες, δημιουργησουν πρόβλημα στην ανάταξη της εθνικής οικονομίας, μή διστάσει να το καταγγείλει.Ακόμη και με πτώση της κυβέρνησης και προκήρυξη νέων εκλογών..Αυτό πιστεύουν κύκλοι ότι θα είναι το αποτέλεσμα άν, δέν τα καταφέρει η κυβέρνηση..
Αν εκεί οδηγηθούν τα πράγματα, μήν νομίσουν οι ΚΚΕδες ότι θα ανέβουν οι μετοχές τους.. ο πάτος θα τους φάει...γιατί Αλέκα είναι " ύποπτος ο ρόλος σου.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ.. ολίγον πρώην κουμουνιστής...

Υποχωρούν τα spreads

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
Σημαντική υποχώρηση σημειώνει το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού bund το πρωί της Δευτέρας.
Πιο συγκεκριμένα, η διαφορά της απόδοσης κυμαίνεται σταθερά κάτω από τις 370 μονάδες βάσης και λίγο πριν τις 11:00 έφτανε στα επίπεδα των 350 μονάδων βάσης.
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα το spread είχε αγγίξει νέα ιστορικά υψηλά, καθώς είχε ξεπεράσει και τις 400 μ.β

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ

http://1.bp.blogspot.com/_FzkphjiTux8/Sd342VlY1vI/AAAAAAAAAzo/BQiVQWHSmcQ/s320/%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%9F%CE%A3-4.jpg 

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια του Γαλαξιδίου. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός είχε ένταση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για μια περιοχή με υψηλή σεισμικότητα. 

Στροφή Σαμαρά για να συσπειρώσει τους γαλάζιους ψηφοφόρους

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010
▅Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποφάσισε να επενδύσει  στον «κομματικό πατριωτισμό» κλιμακώνοντας παράλληλα την πολεμική κατά  της κυβέρνησης
Στροφή στην αντιπολιτευτική τακτική κάνει ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκοντας να αυξήσει τη συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποφάσισε να επενδύσει στον «κομματικό πατριωτισμό» κλιμακώνοντας παράλληλα την πολεμική κατά της κυβέρνησης.
Αυτό αναμένεται να είναι το στίγμα της παρέμβασής του στη σημερινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για θέματα διαφάνειας, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση ότι η συναίνεση που προσφέρει η Ν.Δ. «έχει ημερομηνία λήξης». Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και η απόφαση της Ρηγίλλης να παράσχει απόλυτη κάλυψη στον Κ. Καραμανλή για τις «αμαρτωλές σελίδες» της κυβέρνησής του.
Αποσυντονίζουν
Η νέα ηγεσία της Ν.Δ. έχει καταλήξει ότι το συναινετικό κλίμα με την κυβέρνηση και οι ρήξεις με το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν του κόμματος αποσυντονίζουν τους γαλάζιους ψηφοφόρους. Στη βάση αυτή, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος στη σημερινή συζήτηση να μην περιοριστεί μόνο στα ζητήματα διαφάνειας, αλλά να τοποθετηθεί και εφ΄ όλης της ύλης, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, το αγροτικό και τα εθνικά θέματα.
Ειδικά για την οικονομία, κομματικές πηγές .....

"Μπορούμε ή όχι να ξεπεράσουμε την κρίση: A' Πως έχουν τα πράγματα" του Γιάννη Κορομήλη

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
Το βασανιστικό αυτό ερώτημα ταλανίζει τον τελευταίο καιρό όλους σχεδόν τους Έλληνες. Εξαιρούνται οι αδιάφοροι, οι άσχετοι, οι πάμπτωχοι (που δεν είναι και λίγοι και φυσικά δεν έχουν να χάσουν και τίποτα) και οι υπεραισιόδοξοι της άποψης: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».
Και φυσικά και οι πολύ πλούσιοι που έχουν καταθέσεις σε πολλές χώρες και σε πολλά νομίσματα. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι συχνά – κι όσο περνούν οι μέρες συχνότερα – αναρωτιόμαστε: τελικά θα ξεπεράσουμε ως χώρα την κρίση ή θα ακούσουμε τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει το του Χαριλάου Τρικούπη: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»; Τα πράγματα είναι σε τέτοια λεπτή φάση οι απόψεις των μεγαλύτερων ειδικών του κόσμου αλληλογρονθοκοπούμενες ώστε κάθε απάντηση είναι παρακινδυνευμένη. Μέχρι αδύνατη.
Εδώ και ο «προφήτης της καταστροφής» (ο μόνος που προέβλεψε έγκαιρα την τωρινή παγκόσμια κρίση) ο πολύς κ. Ρουμπινί ενώ πριν έξι – εφτά ημέρες γνωμάτευσε ότι «η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει» αναγκάστηκε ....

Αφορολόγητο & Αποδείξεις - Νέα κλίμακα για τα εισοδήματα του 2010 - Μικρές ελαφρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα, - μεγάλες επιβαρύνσεις σε μεσαία και μεγάλα - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών η νέα φορολογική κλίμακα, η οποία θα προβλέπει ελαφρύνσεις για τα εισοδήματα ως 30.000 ευρώ και επιβαρύνσεις για τα υψηλότερα εισοδήματα.
Η νέα κλίμακα
Το κυριότερο σενάριο προβλέπει συντελεστή 15% για κλιμάκιο εισοδήματος από 12.000 ως 15.000 ευρώ (υπάρχει πιθανότητα και για 10%), ενώ το επόμενο κλιμάκιο εισοδήματος, που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί από 15.000 ως 23.000 ευρώ, θα φορολογηθεί με 20%.
Σημειώνεται ότι με βάση την κλίμακα που ισχύει σήμερα εφαρμόζεται συντελεστής 24% για εισοδήματα από 12.000 ως 30.000 ευρώ.

 
Επιβαρύνσεις
Για εισοδήματα από 23.000 ως 30.000 ευρώ, ο φορολογικός ....

Νέα συνεδρίαση των αγροτών - Αμετακίνητοι στα μπλόκα

agrotes_mploka_m_copyΣυνεδριάζει σήμερα Δευτέρα το νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών που συστάθηκε στα Μάλγαρα, ενόψει της αυριανής συνάντησης με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, στην οποία απέστειλε υπόμνημα με τα αιτήματα των παραγωγών. Στο μεταξύ οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τα μπλόκα στις εθνικές οδούς να συνεχίζονται για 3η εβδομάδα ενώ οι παραγωγοί από το μπλόκο της Αλαμάνας, που είχαν αποφασίσει να εξετάσουν το θέμα της προσωρινής αναστολής των κινητοποιήσεων τους, ανέβαλαν τελικά χθες Κυριακή τη γενική τους συνέλευση. Στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες, στα υπόλοιπα μπλόκα, σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα.
Τα σημεία που υπάρχουν αγροτικά μπλόκα
Ομαλά λειτουργούν τα τελωνεία του Ορμενίου και των Κήπων στο νομό του Έβρου, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν δεξιά και ....

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010

 
Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συνελήφθη 33χρονος Έλληνας ο οποίος μετέφερε στις αποσκευές του 3,29 κιλά κοκαΐνης, μέσω Τσεχίας με πτήση από το Καράκας της Βενεζουέλας. Είχε κρυμμένες τις ναρκωτικές ουσίες σε βαλίτσα με διπλό πάτο. 

Σύλληψη μέλους σπείρας διαρρηκτών μετά από άγρια καταδίωξη

astinomia_mikriΣκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της Κυριακής στο Κορωπί. Μετά από άγρια καταδίωξη τα ξημερώματα συνελήφθη νεαρός Αλβανός, μέλος σπείρας διαρρηκτών που δρούσε στα Νοτιοανατολικά προάστια. Ο νεαρός με δύο ακόμη συνεργούς του μπήκαν σε δυο σπίτια στο Κορωπί, αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, αλλά πολύτιμα αντικείμενα και δυο ΙΧ. Περιπολικό της ΕΛΑΣ εντόπισε τα κλεμμένα ΙΧ στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και τα καταδίωξε. Λίγο αργότερα τα κλεμμένα ΙΧ ακινητοποιήθηκαν και ο νεαρός συνελήφθη. Οι δυο συνεργοί διέφυγαν και αναζητούνται στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.Πηγή ΝΕΤ 105.8 

Απόπειρα απαγωγής

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.02.2010 | 
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Σταμάτησαν το αυτοκίνητο δίπλα στο πεζοδρόμιο, πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και προσπάθησαν να βάλουν
με τη βία στο πίσω κάθισμα έναν άνδρα που περπατούσε αμέριμνος στο πεζοδρόμιο περιέγραψαν στους αστυνομικούς οι κάτοικοι στη συμβολή των οδών Βασιλέως Αλεξάνδρου και Υμηττού στην Καισαριανή.
Μόλις είχε πέσει ο Ήλιος, χθες το απόγευμα, οι κάτοικοι βγήκαν ανάστατοι στα μπαλκόνια τους ακούγοντας τον πυροβολισμό.
Είδαν ένα αυτοκίνητο σταματημένο στην άκρη του δρόμου και τρεις άνδρες να προσπαθούν να βάλουν σε αυτό έναν περαστικό.
Ο άνδρας αντέδρασε, οι περίοικοι “έβαλαν τις φωνές” και τελικά οι δράστες μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν έναν κάλυκα και ένα καπέλο, ωστόσο εκτός από τους δράστες άφαντος ήταν και ο άνδρας που λίγο έλειψε να απαγάγουν.
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
  

Το άλμα του κόστους κρατικού δανεισμού φέρνει υψηλότερα επιτόκια στα δάνεια Ανησυχία για τη ρευστότητα

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
 
Η μεγάλη αύξηση του κόστους δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου οδηγεί υψηλότερα το κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών, γεγονός που αναμένεται να περάσει και στα επιτόκια των δανείων, σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία.

Έφοδοι ΣΔΟΕ με λίστα επαγγελματιών Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και συμβολαιογράφοι στο στόχαστρο

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Φιντικάκης

«Μαύρη λίστα» με γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και συμβολαιογράφους που στη φορολογική τους δήλωση εμφανίζουν είτε ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα είτε πολύ υψηλές δαπάνες, προκειμένου να μειώσουν τα καθαρά τους κέρδη, έχει ετοιμάσει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΕΕ), το πρώην ΣΔΟΕ.
Με βάση τα στοιχεία αυτά η ΥΠΕΕ πρόκειται να αρχίσει μπαράζ ελέγχων μέσα στον Φεβρουάριο, σχέδιο που εντάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης για εξονυχιστικούς ελέγχους σε επαγγέλματα που, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, παρουσιάζουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων έχει περάσει από ηλεκτρονικό κόσκινο τις φορολογικές δηλώσεις των τεσσάρων αυτών.....

Μενεγάκη: Οι σχέσεις που δεν είναι αληθινές, πεθαίνουν - ΒΙΝΤΕΟ


ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010

Τα υπονοούμενα της Ελένης και η αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου από το σπίτι...
 

Πρεμιέρα για Εξεταστικές Βατοπαιδίου-Siemens

vouli_ktirio08Αρχίζουν στη Βουλή οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπαίδι, και μία ημέρα αργότερα εκείνες της Εξεταστικής για την υπόθεση Siemens. Εξάλλου, το απόγευμα της Δευτέρας θα διεξαχθεί και προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφάνεια, που ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Το πρόγραμμα των Εξεταστικών
Αγώνα δρόμου έξι εβδομάδων ξεκινούν από αύριο οι δύο πρώτες Εξεταστικές Επιτροπές στη Βουλή. Οι υποθέσεις Βατοπεδίου και Siemens θα μπουν στο μικροσκόπιο 38 βουλευτών, με τη δεύτερη να συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Πρώτη ξεκινά η Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπαίδι το μεσημέρι της Δευτέρας, και θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Μία ημέρα αργότερα, αρχίζει η αντίστοιχη επιτροπή για τη Siemens, με....

Ανακαλούνται 100.000 οχήματα Peugeot και Citroen

exodos-pasxaΜετά την Toyota που ανακαλεί εκατομμύρια οχήματα εξαιτίας ενός προβλήματος στο πεντάλ του γκαζιού, και η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA ανακοίνωσε την ανάκληση τουλάχιστον 100.000 αυτοκινήτων, Peugeot 107 και Citroen C1. Πρόκειται για μοντέλα που παρήχθησαν ανάμεσα στο Φεβρουάριο του 2005 και τον Αύγουστο του 2009, στο εργοστάσιο του Κολίν στην Τσεχία, στο οποίο είχαν παραχθεί τα αυτοκίνητα της Toyota. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, τα οχήματα ανακαλούνται εξαιτίας προβλήματος στο πεντάλ γκαζιού.
Οι δύο ασπίδες της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας συναρμολογούνται στις γραμμές συναρμολόγησης της Toyota, η οποία παράγει στο Κολίν το μικρό Aygo. Το μοντέλο αυτό είναι ένα από τα οκτώ τα οποία η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να ανακαλέσει στην Ευρώπη για ένα ελάττωμα στο πεντάλ του γκαζιού.
Σχεδόν το σύνολο των εξαρτημάτων των τριών μοντέλων ειναι τα ίδια, κάτι που εξηγεί γιατί η PSA είναι αναγκασμένη να ανακαλέσει επίσης τα αυτοκίνητα.
Στο πλαίσιο αυτό, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα "εξετάσει τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες με την Toyota τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί αυτή η εκστρατεία ανάκλησης".Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας νεκρός, δύο αγνοούμενοι

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
Νεκρός εντοπίστηκε ένας από τους τρεις ψαράδες, οι οποίοι αγνοούνται από χθες το βράδυ στον Αργολικό κόλπο κοντά στο Ναύπλιο.
Οι έρευνες του λιμενικού συνεχίζονται σε θάλασσα και στεριά με την ελπίδα οι άλλοι δύο να είναι ζωντανοί. Η βάρκα στην οποία επέβαιναν οι τρεις άνδρες βρέθηκε αναποδογυρισμένη.
Στις έρευνες συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ιδιωτικό σκάφος, ενώ ομάδες διάσωσης ερευνούν στη στεριά.

ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010

                               Videos                                   

                  


                 Ένας πανέξυπνος οδηγός - Αστέρι ο δικός μας.. δείτε τον.. απολαύστε τον!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
                                                    

Brad και Angelina: Κοινή εμφάνιση... ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
Την πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση, έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, πραγματοποίησαν το Σάββατο ο Brad Pitt,(46 ετών), και η Angelina Jolie, (34 ετών), κατά τη διάρκεια της ετήσιας απονομής βραβείων σκηνοθεσίας, "Directors Guild of America", τα οποία θεωρούνται προάγγελος των νικητών στα βραβεία Oscar.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το διασημότερο ίσως ζευγάρι ηθοποιών της δεκαετίας, δημοσιοποιούσαν ασταμάτητα κωδικοποιημένα μηνύματα άρνησης για το τέλος της σχέσης τους.  Οι φήμες ξεκίνησαν έπειτα από μια φαινομενικά έγκυρη δημοσιογραφική πληροφορία ότι το ζευγάρι επισκέφθηκε γνωστό δικηγόρο διαζυγίων στο Λος Άντζελες, για να συζητήσουν το μοίρασμα της κοινής περιουσίας τους και τη γονική ευθύνη για τα έξι παιδιά τους. Άλλες «καλά πληροφορημένες» πηγές αιτιολόγησαν τη συνάντηση με τον δικηγόρο προκειμένου να συζητηθεί υποθετικά το ενδεχόμενο της "επόμενης μέρας", στην περίπτωση που το χειρότερο για αυτούς σενάριο γινόταν αληθινό.
Πάντως, στο «παρασκήνιο» της μιντιακής ενασχόλησης με τη δημόσια εμφάνιση τους, το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στα βραβεία DGA κέρδισε η Kathryn Bigelow, για τη δραματική της ταινία "The Hurt Locker", με θέμα την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το βραβείο απονέμεται σε γυναίκα. 
.

ΒΙΝΤΕΟ - ΕΛΑΣ - ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010
Δείτε μία μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ και θαυμάστε αποτελσματικότητα!!!!!


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 1 2 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-2-2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

KTELΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
«Πράσινο φως» για τη διέλευση των ΚΤΕΛ από τη συντομότερη παράκαμψη των Τεμπών
ΚΤΕΛ ίσον δύναμη.
Μετά τις διαμαρτυρίες των ΚΤΕΛατζήδων, η κυβέρνηση αποφάσισε την ελεγχόμενη διέλευσή τους από τον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας, ο οποίος χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή μόνο για τα μικρά οχήματα.
Το πρόγραμμα, το οποίο είναι πιλοτικό, θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο Τρίτη και στο τέλος της εβδομάδας θα επανεξετασθεί προκειμένου να γίνουν διορθώσεις, εάν χρειαστεί.

Δυο (Παπαγεωργίου, Μίχου) εκ των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν στη συνέλευση της Τ.Ο των Πιερίων, που ‘χε θέμα τον «Καλλικράτη».
Απών ήταν και ο γραμματέας της Ν.Ε Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, που εκπροσωπήθηκε από την αντ’ αυτού του, την αναπληρώτρια γραμματέα.
Προφανώς οι απόντες θα είχαν λόγους, άσχετους με το γεγονός ότι η Τ.Ο Πιερίων έσουρε τα εξ αμάξης στα στελέχη που προωθούν σενάριο δημιουργίας Καλλικρατικού δήμου με Πέτρα, Πιέρια, Ελαφίνα και Κολινδρό.
Η κουβέντα πάντως που έγινε ήταν, όπως μας είπαν, «χαμηλών τόνων», επικεντρώθηκε στα θεσμικά του Καλλικράτη και δεν θίχτηκε το χωροταξικό (που άναψε τη φωτιά) παρά ακροθιγώς. Ειπώθηκε δηλαδή ότι οι νέοι δήμοι που θα δημιουργηθούν πρέπει να είναι μεγάλοι για να είναι βιώσιμοι.
Τόσο μεγάλοι, που μπορεί η Πιερία να συνενωθεί σε έναν και μόνο δήμο, αφού έτσι κι αλλιώς ολόκληρος ο νομός δεν είναι σήμερα βιώσιμος, όπως είπε παλιός γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της περιοχής.

Μιλώντας σε ημερίδα του ΤΕΕ με θέμα «Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι-Πρόσφατες Εξελίξεις και Προοπτικές», ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης,
προανήγγειλε την ενεργοποίηση των ιδιωτικών κεφαλαίων με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ και στον σιδηρόδρομο.
«Η αυτονομία των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων, το άνοιγμα της αγοράς, ο υγιής ανταγωνισμός και η οικονομική εξυγίανση, είναι βασικοί πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής», είπε.
Τέτοιος «πυλώνας» ήταν και οι παραχωρήσεις των εθνικών οδών στους ιδιώτες και το είδαμε το χαΐρι του. Μας έκλεισε και τους δρόμους και τα σπίτια.
Άμα δώσουν σε παραχωρησιούχους και τα τρένα, μπορούμε πλέον να μεταναστεύσουμε σ άλλη γη σ’ άλλα μέρη
Δεν καταλαβαίνω γιατί ΚΑΙ η σημερινή κυβέρνηση επιμένει να ανοίξει το σιδηρόδρομο στην αγορά, αντί να κλείσει μέσα όλους εκείνους τους κρατικοδίαιτους χουβαρντάδες που διοικούσαν τον ΟΣΕ και δαπάνησαν (λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε έργα που δεν ολοκληρώθηκαν.

KOMPOSTOPOIHSH
«Οικιακή Κομποστοποίηση» στη Χράνη Πιερίας
Μετά την εξόρμηση στη λαϊκή αγορά με τις βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες και τη δράση της πάνινης τσάντας στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, η Ομάδας Εθελοντικής Δράση Πιερίας προχώρησε σε ανάλογη δράση και στη Χράνη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κοινωνικού και Μορφωτικού Σωματείου Χράνης Το Αθάνατο», ενώ στην παρουσίαση της δράσης (ΔΙΝΩ ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΟΥ) συμμετείχαν εκτός από τα μέλη του Σωματείου, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Χράνης, μαθητές αλλά και κάτοικοι του οικισμού.
Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας παρουσίασαν απλούς τρόπους κατασκευής κάδων κομπόστ και όλοι μαζί πέταξαν υπολείμματα λαχανικών, φρούτων και άλλων οργανικών στον κάδο κομποστοποίησης που έφτιαξαν με 4 ξύλινες παλέτες για να χρησιμοποιηθεί τελικά από τη γειτονιά μπροστά από το κτήριο του συλλόγου στον οικισμό Χράνης.
Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκόμενων. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι οι προτάσεις εναλλακτικής ολοκληρωμένης διαχείρισης με πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση είναι η μόνη βιώσιμη απάντηση στο εκρηκτικό πρόβλημα των απορριμμάτων.
Μετά από πρόσκληση των μελών της ΕΟΔνΠ, παρόμοιες εκδηλώσεις με αντικείμενο την Ανακύκλωση και την Οικιακή Κομποστοποίηση θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες σε κοινοτικά διαμερίσματα των Δήμων Κορινού και Πύδνας.

A_1
AA_1«Τιμώ πάντοτε τους εκπαιδευτικούς, επειδή πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί για τα παιδιά, είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι μετά τους γονείς», ανέφερε η Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία τιμήθηκε από το Δήμο Δίου, ανήμερα της Εορτής των Τριών Ιεραρχών.
Παραμονή της γιορτής, ο δήμαρχος Δίου παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της κ. Ρουγγέρη, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στον πολιτισμό και στο παιδικό θέατρο.
Εντυπωσιασμένη δήλωσε η κ. Ρουγγέρη από τη φιλοξενία, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τον Γρ. Παπαχρήστο.
«Έχω εντυπωσιαστεί από το δήμαρχο Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον οποίο μόλις τώρα έχω γνωρίσει. Γυρίζω, λόγω θεάτρου, όλη την Ελλάδα και βλέπω ότι σπάνια βρίσκεις τέτοιον δήμαρχο», είπε χαρακτηριστικά.
Η Κάρμεν Ρουγγέρη, πρότεινε συνεργασία μεταξύ της παιδικής σκηνής του Δήμου Δίου και της Λυρικής Παιδικής Σκηνής, ώστε το επόμενο καλοκαίρι να παρουσιαστεί μια παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου με θέμα τον Όλυμπο ή την Οδύσσεια.

A_2
Μια ζωή στην ίδια τάξη, θεωρία μα και πράξη…

A_3
Ήρθε, είδε, έκοψε την πίτα και έφυγε η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη.
Βέβαια μοίρασε και ευχές, αλλά πέραν τούτου ουδέν…
Α! Επίσης είπε ότι η Κυβέρνηση χτίζει μια «άλλη Ελλάδα», αλλά δεν μας διευκρίνισε αν στη νέα Ελλάδα θα υπάρχουν διόδια, τόσα όσα είδε και η ίδια η υφυπουργός ερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη…

«Οι θέσεις των αγροτών δε γίνονται κατανοητές από κανέναν», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος προφανώς ένα χρόνο τις κατανοούσε πλήρως…
Αυτό που έχει σημασία στις δηλώσεις του κ. Καστανίδη, είναι ότι μιλάει για «ακατανόητες» θέσεις και όχι για ζημιές που επιφέρουν οι κινητοποιήσεις τους σε άλλες κοινωνικές τάξεις.

Κολοβακτηριοειδή στο νερό του σχολείου!

deyakat
Δειγματοληπτικό έλεγχο του νερού που πίνουν ζήτησαν οι κάτοικοι της Χράνης από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας, για να διαπιστωθεί τελικά πως το νερό μάλλον δεν ήταν άμοιρο ευθυνών για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δυο δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποίησε το Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας, στις 2 του περασμένου Δεκέμβρη και στις 13 του Γενάρη,
στην παροχή νερού του Δημοτικού Σχολείου της Χράνης βρέθηκαν κωλοβακτηριοειδή.
«Από μικροβιολογικής πλευράς τα δείγματα πόσιμου νερού τόσο της γεώτρησης, όσο και του εσωτερικού δικτύου εκπληρώνουν τους .....

Επένδυση στη γνώση

ependysh_1
 
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε το ΕΒΕ Πιερίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο περιθώριο των εγκαινίων της Επιμελητηριακής Σχολής στην Κατερίνη
Σε δικό της χώρο στεγάζεται πλέον η Επιμελητηριακή Σχολή του ΕΒΕ Πιερίας. Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της, ενώ υπογράφτηκε και μνημόνιο συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η νέα Επιμελητηριακή Σχολή, διαθέτει δικές της εγκαταστάσεις, αφού για τον σκοπό αυτό ανακαινίστηκαν τα παλιά γραφεί του ΕΒΕ Πιερίας, επί της οδού Γ. Ολυμπίου στην Κατερίνη.
ependysh_2Στην τελετή των εγκαινίων, εκτός από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΕ, παραβρέθηκε η βουλευτής του Πα.Σο.Κ. Μαρία Μίχου, ο δήμαρχος Κατερίνης, ο αντινομάρχης Πιερίας Δ. Χριστογιάννης, ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του νομού μας.
Την ικανοποίησή του για την ίδρυση της Επιμελητηριακής Σχολής, αλλά και της λειτουργίας της σε δικό της χώρο εξέφρασε ο....

Θεοδώρα Τζάκρη: Η οικονομική κρίση να γίνει ευκαιρία

1
«Η οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει και μια ευκαιρία για την Ελλάδα», εκτίμησε από την Κατερίνη η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη, η οποία το απόγευμα της Παρασκευής παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του Τομέα Γυναικών της Ν.Ε. Πιερίας του Πα.Σο.Κ.

2Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε όλοι νοοτροπίες και αντιλήψεις, ανέφερε στο σύντομό της χαιρετισμό η Θεοδώρα Τζάκρη, επισημαίνοντας πως βασικός στόχος της πολιτικής που ακολουθεί το Πα.Σο.Κ., είναι να προστατέψει τα αδύναμα και ευπαθή οικονομικά στρώματα της κοινωνίας μας.
«Έχουμε αναλάβει δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό να ανορθώσουμε την οικονομία μας και αυτό το κάνουμε μέσα από ένα ....

Διόδια stop

diodia_1Το αίτημα της αναστολής της λειτουργίας όλων των σταθμών διοδίων στον οδικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα Τέμπη, προώθησαν το Σάββατο, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, οι διαμαρτυρόμενοι Πιεριείς, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου, οι Επιτροπές «Ακρίβεια, ανεργία στοπ» Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας και το ΚΤΕΛ Πιερίας.
Το πρωί του Σαββάτου, υπεραστικό λεωφορείο (διατέθηκε δωρεάν από το ΚΤΕΛ του νομού) μετέφερε τους Πιεριείς διαδηλωτές στην καρδιά της Θεσσαλονίκης  Θεσσαλονίκη (στο άγαλμα του Βενιζέλου), όπου στήθηκε περίπτερο ενημέρωσης.
diodia_2Οι οργανωτές της κινητοποίησης έκαναν τους διερχόμενους κοινωνούς της δεινής οικονομικής κατάστασης της Πιερίας που προκάλεσε το κλείσιμο των Τεμπών, της επερχόμενης απαξίωσης του νομού από το πλήθος των σταθμών διοδίων και της δράσης «Δεν πληρώνουμε».
Οι διαδηλωτές ζήτησαν να ανασταλεί η λειτουργία όλων των σταθμών διοδίων στον οδικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, έως ότου αποκατασταθεί η κανονική κυκλοφορία στην εθνική οδό μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, να καταλογιστούν  ευθύνες στην εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» και να επωμιστεί η ίδια το κόστος αποκατάστασης του δρόμου των Τεμπών.
Να μετατραπεί ο σταθμός διοδίων του Αιγινίου σε κέντρο πληροφόρησης των οδηγών
Τη μετατροπή του νέου σταθμού Αιγινίου σε κέντρο όχι είσπραξης διοδίων αλλά πληροφόρησης των οδηγών που θα εισέρχονται στο νομό, πρότεινε η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, ανακοινώνοντας μάλιστα την πρόθεσή της να οργανώσει και να ενισχύσει τη λειτουργία του με εθελόντριες και εθελοντές κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.