Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Όλα τα γκολ της SuperLeague - 20η αγωνιστική - ΒΙΝΤΕΟ


ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2010
20η αγωνιστική
Ηρακλής - Καβάλα 1-0
Πας Γιάννινα - Λάρισα 2-0

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-0

Λεβαδειακός - Αστ. Τρίπολης 1-0
 
Πανθρακικός - Εργοτέλης 3-2
Skoda Ξάνθη - Άρης 2-1

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-1

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 0-0

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010
Β’ Εθνική Κατηγορία
19η αγωνιστική
ΟΑΚΑ Κατερίνης
Πιερικός-Ηλιούπολη
Διαιτητής: Παπανδριόπουλος Α ΕΠΣ Πειραιά
Βοηθοί: Σγάντσος Γ ΕΠΣ Πειραιά, Γρεβένης Α ΕΠΣ Χαλκιδικής
4ος διαιτητής: Φωτιάδης Φ ΕΠΣ Καστοριάς
Κίτρινες: Κωνσταντινίδης, Γιαζιτζόγλου, Κοντέων, Μαρτίνεζ, Παστός, Ρέγιες-Κρητικός, Δημήτρης, Ρουσάκης, Νικολόπουλος, Τακίδης.
Λίγος ο κόσμος στο γήπεδο, όχι πάνω από 1000 άτομα, παρά τις καλές καιριές συνθήκες.
Με 17 παίκτες στην αποστολή ο Πιερικός μιας και δεν εκδόθηκαν τα δελτία των νεοαποκτηθέντων Πλάτανου και Λαζαρίδη.
Με κόντρα τον άνεμο αγωνίζεται ο Πιερικός στο α’ ημίχρονο.
Το «φιλμ» του αγώνα:
  • 3’ Μέσα από τη μικρή περιοχή ο Κοντέων έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τακίδη.
  • 5’ Κίτρινη κάρτα για τον Κωνσταντινίδη.
  • 9’ Κίτρινη στον Κρητικό.
  • 13’ Από πολύ μακριά ο Πέντα προσπάθησε να αιφνιδιάσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Τακίδη, αλλά ο τερματοφύλακας της Ηλιούπολης μπλόκαρε τη μπάλα.
  • 21’ Κίτρινη στον Δημήτρη.
  • 22’ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέντα, Ο Γκουγκουλιάς ......

ΝΕΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ- ΝΕΟΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 1-0. ΑΓΧΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2010  ( http://sportliga24.blogspot.com)
ΑΓΧΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ 1-0.ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΥΛΑΥΛΆΚΟΥ (ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ) ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ.
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ  ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΕ 1-0 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ.ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΕΡΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΣΕΧΟΛΑΡΙ ΣΤΟ 12 ΛΕΠΤΟ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΤΡΑ ΦΑΟΥΛ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ  ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΟΚΑΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΕΡΜΑΤΟΣ.
ΜΕ ΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΙΛΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 42 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΠΕΡΝΑΝ ΣΤΗΝ 2 ΘΕΣΗ.

Ημερίδα για τις «ψηφιακές πόλεις»

xionidis_2
Σ. Χιονίδης: «Οι δυνατότητες των νέων τεχνολογιών πρέπει να παρέχονται στους πολίτες»
Τις «Ψηφιακές πόλεις Κεντρικής Ελλάδας», μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κατερίνης, υποδέχθηκε ο Δήμος Ιωαννιτών, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για τις οπτικές ίνες στο δημαρχείο.   

Η ημερίδα είχε θέμα «Παροχή ψηφιακών υπηρεσιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση» διοργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών και συμμετείχαν φορείς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ημερίδα περιλάμβανε παρουσίαση των δράσεων και έργων της αναπτυξιακής εταιρείας Ο.Τ.Α. «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδος Α.Ε.» στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι .....

Γιορτή των Γραμμάτων του Δήμου Κατερίνης

GIORTH_GRAMMATON_1
Η καθιερωμένη «Γιορτή των Γραμμάτων» του Δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο Συνεδριακό Κέντρο. Η εκδήλωση, η οποία παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, επικεντρώθηκε στην απονομή επαίνων στους πρωτεύσαντες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Κατερίνης, σε όλους όσοι διακρίθηκαν στους καλλιτεχνικούς, αθλητικούς και μαθητικούς αγώνες κατά την περσινή σχολική περίοδο.

GIORTH_GRAMMATON_2Επιπλέον, διακρίσεις δόθηκαν στους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους με υψηλή θέση (1η-2η-3η), στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε πολλά στην εκπαιδευτική κοινότητα, οφείλουμε πολλά στους μαθητές, που είναι το μέλλον μας. Με τις υψηλές επιδόσεις τους «οι άριστοι των αρίστων» δίνουν αχτίδες χαράς και αισιοδοξίας για το αύριο της ......

Τα πιο δημοφιλή βίντεο της εβδομάδας στο YouTube

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2010
 
Δείτε τα πιο δημοφιλή βίντεο της εβδομάδας στο YouTube, σύμφωνα με τα hits της ιστοσελίδας. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η αποτυχημένη προσπάθεια παρκαρίσματος μίας κυρίας. Ακολουθεί το παράξενο παιχνίδι μιας γάτας καθώς και το αιφνιδιαστικό φτάρνισμα ενός μικρού πάντα.
 
Πάρ’ το αλλιώς
Η αλήθεια είναι ότι λέγονται πολλά για τις γυναίκες οδηγούς. Σε καμία περίπτωση όμως, η οδήγηση δεν θα μπορούσε να κριθεί από το φύλο του οδηγού. Η κυρία που ακολουθεί στο επόμενο βίντεο, έκανε πολλές προσπάθειες για να παρκάρει σε μία, κατά τα άλλα, εύκολη θέση. Ευτυχώς, η αγανακτισμένη κίνηση ενός άλλου οδηγού να παρκάρει το αυτοκίνητο της, έδωσε τη λύση! 

Γάτα σε απόγνωση
Δύσκολα θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος τι συμβαίνει στη γάτα που ακολουθεί στο επόμενο βίντεο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν δεν καταλάβει, θα γελάσει πολύ...

Αψου
Η μαμά-πάντα, καθισμένη δίπλα στο μικρό της, απολαμβάνει την ησυχία της. Ξαφνικά το φτέρνισμα του συμπαθέστατου παιδιού της, είναι ικανό όχι μόνο να την τρομάξει αλλά να την «τραντάξει» ολόκληρη.

Η πρόκληση

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της ελληνικής οικονομίας είναι πρόβλημα της ευρωζώνης. Ας δηλώνουν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν έχουμε ανάγκη κανέναν και θα ρυθμίσουμε μόνοι τα του οίκου μας.
Ας είναι η Ελλάδα μόλις το 3% της ευρωζώνης. Οι ελληνικές ρυθμίσεις πρέπει να ακολουθήσουν ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Οποιο και αν είναι το ποσοστό μας στην ευρωζώνη, η τύχη των χωρών της είναι κοινή. Η
σύγχρονη πολιτική και οικονομική ορολογία αναφέρεται στο ντόμινο. Η Πορτογαλία και η Ισπανία είναι στη λίστα αναμονής. Και άλλες χώρες.
Ο ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» έδειξε τον κίνδυνο ενός υπερβολικού και απότομου σφιξίματος του ελλείμματος που θα έριχνε την Ελλάδα σε .....

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ "Με τον κ. Βενιζέλο είμαστε φίλοι" Ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα ήδη κατέρρευσε και τονίζει ότι πρέπει να εξοικονομήσει 4,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2010

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010
Οι ευδαιμονικές και «μπαταχτσίδικες» λογικές στο Δημόσιο πρέπει να πάρουν τέλος, δηλώνει ο κ. Α. Λοβέρδος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο
«Βήμα της Κυριακής». Ο υπουργός Εργασίας ομολογεί ότι οι αριθμοί τον έχουν πείσει βιαίως για το έκτακτο της κατάστασης. «Η υποχρέωσή μου είναι να εξοικονομηθούν όχι μόνο 2 αλλά 4,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2010! Αντιλαμβάνεστε γιατί
σας μιλάω;» ρωτά. Ο κ. Λοβέρδος αφήνει και μια αιχμή προς το Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας ότι ο ίδιος έχει κάνει τις προτάσεις του για τους διοικητές των Ταμείων και των Οργανισμών και αναμένει τις τελικές αποφάσεις.
- Εχετε δηλώσει ότι δεν υπάρχει σάλιο στα ασφαλιστικά ταμεία, ότι οι άνεργοι θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο. Ορισμένοι συνάδελφοί σας στην κυβέρνηση διαπιστώνουν μιαν υπερβολή στη στάση σας και λένε ότι ενδεχομένως δείχνει τις πτυχές μιας στρατηγικής από την πλευρά σας. Τελικώς ποιος είναι ο στόχος σας, κύριε υπουργέ; «Οι πολίτες πρέπει να είναι απολύτως ενήμεροι για την κατάσταση των Ταμείων, για την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο ΟΑΕΔ κ.λπ. Μόνο οι ενημερωμένοι πολίτες μπορούν να συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος, να μας στηρίξουν στον.....

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2010
 
 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-12010









Η κοπή της πίτας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ανατολικού Ολύμπου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Αφροδίτη" στη Λεπτοκαρυά. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, ο γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννης Μαλτζάρης και ο γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ανατολικού Ολύμπου Δημήτρης Μυλωνέρος.
Στην εκδήλωση διακρίναμε μεταξύ άλλων τον αντιδήμαρχο Ανατολικού Ολύμπου Κώστα Γιάντσιο, τον πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλία Τσιτλακίδη, την επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης δήμου Λιτοχώρου Διονυσία Τσίρου, το δημοτικό σύμβουλο Λιτοχώρου Γιώργο Φαρμάκη, τον επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης Ανατολικού Ολύμπου Δημήτρη Μυλωνέρο, τον Στέργιο Φαρμάκη, τον γραμματέα της Τ.Ο Λιτοχώρου Στέργιο Καρτσιώτη, τον Χρήστο Κρανιώτη, τον Νίκο Μακρή, τον Νίκο Κωτούλα, τον κ. Κατέλα. τον κ. Σαμαρά, τον δημοσιογράφο Αποστόλη Λέινα, τον εκδότη της εφημερίδας "ΑΡΓΩ" Γιάννη Μυρωτή και τον εκδότη της εφημερίδας "Φωνή του Ανατολικού Ολύμπου" κ. Νούλα, ο οποίος βρήκε και το τυχερό φλουρί της πίτας.
)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΩ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2010
http://4.bp.blogspot.com/_n-9Es0TwbLE/S2RBOMBdnZI/AAAAAAAABWs/8NBPBuH3pLc/s1600/selida%2B01.jpg

Ποιους καίει η νέα φοροκλίμακα 85 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ - ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΙΣΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

«ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» εντός των ημερών η νέα φορολογική κλίμακα. Η κυβέρνηση φέρεται να έχει καταλήξει στις οριστικές αποφάσεις όσον αφορά το ποιοι θα κληθούν να σηκώσουν τα πρόσθετα βάρη.
 
Πρόκειται γι' αυτούς που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ -περίπου 85.000 Ελληνες- οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο που θα φτάνει έως και τις 2.400 ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η επιβάρυνση για όσους δεν θα προσκομίσουν αποδείξεις. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θεσπίζονται και τα «τεκμήρια ελέγχου». Φορολογούμενοι που δεν θα κατορθώνουν να δικαιολογούν τον τρόπο ζωής τους, θα καλούνται από την εφορία για εξονυχιστικό έλεγχο.
Η νέα φορολογική κλίμακα - το κεντρικότερο στοιχείο του νέου φορολογικού νόμου- αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Θα προηγηθεί σειρά συσκέψεων (η πρώτη είχε προγραμματιστεί για χθες Σάββατο) με στόχο την οριστικοποίηση των κλιμακίων αλλά και τη μέτρηση των δημοσιονομικών επιπτώσεων. Πάντως, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε ένα μοντέλο το οποίο θα ικανοποιεί τις δύο βασικές πολιτικές επιδιώξεις:

Το παρασκήνιο του χωρισμού της χρονιάς - ΒΙΝΤΕΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2010
Δείτε στο βίντεο τις αντιδράσεις του Γιάννη Λάτσιου και της Ελένης Μενεγάκη. Ακόμα τι λένε όσοι τους γνωρίζουν...

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ «Το παγόβουνο είναι μπροστά μας»

«Οι εξεταστικές δεν είναι ό,τι καλύτερο για το πολιτικό κλίμα και για τη χώρα, αλλά έπρεπε να απαντήσουμε στο αίτημα των πολιτών για απόδοση ευθυνών». Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σημειώνει επίσης ότι «για τις υποθέσεις της Siemens και του Χρηματιστηρίου πρέπει να ριχτεί άπλετο φως κι ας ματώσουμε».
**Στόχος της στο μέτωπο της Παιδείας είναι ένα σχολείο που θα θέτει «πρώτα τον μαθητή», θα του παρέχει ουσιαστική γνώση και θα τον απαλλάσσει από ταλαιπωρίες και περιττά έξοδα. Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.
* Δικαιολογείται ο αιφνιδιασμός της κυβέρνησης στο αγροτικό; Το υποτιμήσατε...
- Ποτέ δεν υποτιμήσαμε τους αγρότες. Τους τιμήσαμε και μας τίμησαν επανειλημμένα. Και βέβαια δεν υπάρχει αιφνιδιασμός, όταν γνωρίζουμε για το «χρονικό μιας προαναγγελθείσας ετήσιας κινητοποίησης». Είναι όμως δεδομένο ότι η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση δε ....

Aγριο παρασκήνιο

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2010

H αθόρυβη κατάρτιση εκ μέρους της Γερμανίας και της Γαλλίας σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα κυριαρχεί στα παρασκήνια της ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά και στον διεθνή Τύπο. Κανείς δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του τις διαψεύσεις του Βερολίνου και του Παρισιού, όταν η γαλλική εφημερίδα «Μοντ» αποκάλυψε ότι τα κράτη της ζώνης του ευρώ ετοιμάζονται να βοηθήσουν την Ελλάδα. Το γεγονός άλλωστε ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», η διοχέτευση της είδησης έγινε από το γαλλικό προεδρικό περιβάλλον, αποδεικνύει την αξιοπιστία της πληροφορίας.

Aγριο παρασκήνιο
Την Παρασκευή, άλλωστε, στο Νταβός μεταφέρθηκε από πολιτικά πρόσωπα συμμετέχοντα στη διάσκεψη, σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια, ότι κερδίζει έδαφος η ιδέα του ευρωομολόγου. Δηλαδή, επανήλθε η συζήτηση για χαρτοφυλάκιο δανεισμού των χωρών της ευρωζώνης που έχουν σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα.
Είναι γεγονός πάντως ότι η κατάρτιση ενός τέτοιου σχεδίου συναντά ισχυρότατες αντιδράσεις τόσο από ορισμένα κράτη - μέλη της ΕΕ (κάποια μάλιστα δεν ανήκουν στην ευρωζώνη, όπως π.χ. η Σουηδία) όσο και από κυβερνητικούς κύκλους ηγετικών χωρών.
Στη Γερμανία ειδικά η ......

Ο Πάγκαλος στο τραπέζι του Καραμανλή - ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ σημείωμα

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ - ΒΗΜΑ | 

ΕΝΑ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ σημείωμα για τη στρατηγική του Βατοπαιδίουκληρονόμησεο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μαζί με τα έπιπλα του Μεγάρου Μαξίμου που μεταφέρθηκαν στην οδό Ζαλοκώστα! Ο κ. Θ. Πάγκαλος (στη φωτογραφία) μετακόμισε το περασμένο Σαββατοκύριακο από το κακοσυντηρημένο και δαπανηρό νεοκλασικό της οδού Φιλελλήνωνστον φρεσκοβαμμένο έκτο όροφο του υπουργείου Εξωτερικών στην οδό Ζαλοκώστα. Στο γραφείο του έχει τοποθετηθεί ένα τραπέζι συσκέψεων που μοιάζει σαν να έγινε παραγγελία για εκείνον. Τέσσερις ξυλόγλυπτοι αμφορείς, αντί για πόδια, στηρίζουν τον όγκο του τραπεζιού. Στις γωνίες ισάριθμα τελώνια βγάζουν αυθάδικα τη γλώσσα στον επισκέπτη που θα χαμηλώσει το βλέμμα για να παρατηρήσει τα σκαλίσματα. Η επιλογή αυτή θα ταίριαζε γάντι στον παλαιό Πάγκαλο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησηςόμως, όπως βεβαιώνουν οι υπουργοί που συμμετέχουν στις συσκέψεις στις οποίες προεδρεύει, έχει χάσει το παροιμιώδες δηκτικό χιούμορ του. Το συγκεκριμένο τραπέζι είναι αντίκα. Το βρήκαν οι συνεργάτες του στην αποθήκη της Βουλής και αποτελούσε κομμάτι της επίπλωσης στο γραφείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σίγουρα πάνω του γράφτηκε Ιστορία. Και όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να γράφεται. Ο κ. Πάγκαλος ανέλαβε με εντολή του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να παρακολουθεί την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ). Αυτό σημαίνει ότι συγκεντρώνει τα κρίσιμα στοιχεία απ΄ όλα τα υπουργεία και τα ενοποιεί, ότι δίνει πολιτικές κατευθύνσεις στους υπουργούς σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό και ότι ενημερώνεται για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Θα περίμενε κανείς ότι στο κατόπι του κ.......

ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ

http://f.imagehost.org/0185/Psixaris.jpg 

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 
Του ΣΤΑΥΡ.ΨΥΧΑΡΗ-ΒΗΜΑ| 

Το 1963 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τότε αρχηγός της ΕΡΕ και επί μία οκταετία πρωθυπουργός, έχασε τις εκλογές. Οι παλαιότεροι ενθυμούνται την άμεση αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματός του και την πολιτική: ανεχώρησε ινκόγκνιτο για το Παρίσι- οι θέσεις στο αεροπλάνο είχαν κλεισθεί στο όνομα του επί του Τύπου συμβούλου του (Κ. Τριανταφυλλίδης, δημοσιογράφος).

Η αποχώρηση αυτή του Κ. Καραμανλή (ο οποίος «έφυγε με ψευδώνυμο» για να επιστρέψει πανηγυρικά δέκα χρόνια αργότερα με την πτώση της απριλιανής δικτατορίας) είχε ποικίλες ερμηνείες. Η επικρατέστερη ήταν ότι ο Καραμανλής ήθελε να αποφύγει την ανοιχτή σύγκρουση με τα ανάκτορα. Ο ίδιος σε μια εξομολογητική συνομιλία του, όταν πια είχε αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, είπε ότι «έφυγα διότι αν έμενα θα με ξέσκιζαν σαν τσακάλια, οι ίδιοι οι βουλευτές μου!..». Ο ιστορικός του μέλλοντος θα αξιολογήσει και θα ερμηνεύσει όλα όσα έχει πει ο αείμνηστος πρόεδρος. Το βέβαιον είναι ότι οι σκληρότεροι επικριτές ενός ηττημένου πρωθυπουργού είναι πάντοτε πολιτικοί... του κόμματός του!
Παρακολουθούντες τα λεγόμενα (και την εύγλωττη σιωπή ορισμένων) στη Βουλή τις τελευταίες ημέρες μπορεί κανείς να δικαιολογήσει τη ρήση του Καραμανλή για «τα τσακάλια». Κατά σύμπτωση είναι ο συνώνυμος ανιψιός του που δέχεται τα «φίλια» πυρά!
Ακάλυπτο άφησαν τον τέως πρωθυπουργό οι άλλοι βουλευτές «του» με ελάχιστες εξαιρέσεις. Στον κατάλογο «πληρωμών» της Siemens ασφαλώς υπάρχουν ονόματα πολιτικών. Και κανείς δεν πιστεύει ότι ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος πήρε δώρα από την πολυεθνική που λάδωνε τη... μισή Ελλάδα. Εν τούτοις το έστειλε το γράμμα.
Δεν υπάρχει, τουλάχιστον επί του παρόντος, συνταγή για την προστασία των πολιτικών σε ανάλογες περιστάσεις. Απλώς υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Καραμανλής Α΄, κατά την αφήγηση στενότατου συνεργάτη του, υπουργού του από τη δεκαετία του 1950 ως το τέλος, συνήθιζε να επιτίθεται φραστικά σε μεγαλοεπιχειρηματίες της εποχής την επομένη της ημέρας που εκείνοι κατέθεταν τον οβολό τους στα κομματικά γραφεία!! Ο «τύραννος» είχε μυαλό. Η Ελλάδα έχει το πρόβλημα.
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ «Είχαν εντολή να με σκοτώσουν» - «Ανοιξαν ομαδόν πυρ εναντίον μου, σημαδεύοντας στο ψαχνό»

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2010

Απόπειρα δολοφονίας του από την αστυνομία καταγγέλλει ο Βασ. Παλαιοκώστας. Με επιστολή-χείμαρρο που μας έστειλε, δίνει τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν τον περασμένο Απρίλιο στο Αλεποχώρι, όπου (περίπου δύο μήνες μετά τη δεύτερη εντυπωσιακή απόδρασή του με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού) ήρθε αντιμέτωπος με πάνοπλους αστυνομικούς.
Τμήμα της επιστολής του Βασίλη Παλαιοκώστα στην οποία φαίνεται ο γραφικός χαρακτήρας, η αρχική (αν)ορθογραφία, το υστερόγραφο-προτροπή, η υπογραφή και το δαχτυλικό αποτύπωμά του.

Τμήμα της επιστολής του Βασίλη Παλαιοκώστα στην οποία φαίνεται ο γραφικός χαρακτήρας, η αρχική (αν)ορθογραφία, το υστερόγραφο-προτροπή, η υπογραφή και το δαχτυλικό αποτύπωμά του. «Υπάρχει σχέδιο φυσικής μου εξόντωσης από την ΕΛ.ΑΣ.» υποστηρίζει, επιμένοντας πως «δεν είναι βαριά οπλισμένος και πως ουδέποτε έχει στρέψει όπλο σε άνθρωπο».
Είναι η πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια παρανομίας και κυνηγητού που ο διεθνώς διάσημος, κυρίως εξαιτίας των αποδράσεών του, Βασ. Παλαιοκώστας εκφράζεται δημόσια για όσα του καταμαρτυρούν, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στις αστυνομικές μεθόδους, τη στάση των δημοσιογράφων και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ......

Ακυρες οι πωλήσεις των ακινήτων απ' το Βατοπέδι

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2010

Από τον Ιούνιο του 2009 η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με γνωμοδότηση χαρακτήριζε άκυρες όλες τις πράξεις με τις οποίες η Μονή Βατοπεδίου παραχώρησε τα επίμαχα ακίνητα που πήρε από τις ανταλλαγές.
 
Με την ίδια απόφαση χαρακτήριζε «αυθαίρετη» την κατοχή τους από τρίτους και παρότρυνε ευθέως το Δημόσιο να επιχειρήσει την ανάκτηση των ακινήτων με την έκδοση σχετικών πρωτοκόλλων.
Και όμως, επί τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έκανε καμία νομική κίνηση για να πάρει πίσω τα ακίνητα-φιλέτα που είχαν πωληθεί από τη μονή. Με κύριο θέμα το ολυμπιακό ακίνητο, που σύμφωνα με τη δικογραφία του Βατοπεδίου αγοράσθηκε από ιδιώτες έναντι του ποσού των 50 εκατ. ευρώ!
Ο τότε υπουργός Οικονομίας την ενεργοποίησε μια εργάσιμη ημέρα πριν από τις εκλογές, στις 2 Οκτωβρίου 2009.
Η «Κ.Ε.» αποκαλύπτει σήμερα σημεία της απόφασης-γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία μνημονεύθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες...

Το πρωί αστυνόμος το βράδυ χορεύτρια

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2010
Είχε ανεβάσει φωτογραφίες της στο ίντερνετ, με σκισμένα καλσόν και σέξι εσώρουχα. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα...

Super League - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 30 10 2010



ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2010

Παπάζογλου ο λυτρωτής

superleague_opap01"Χρυσή" αλλαγή αποδείχτηκε ο Θανάσης Παπάζογλου για τον Φερνάντο Σάντος καθώς εφτά λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι και δύο πριν το φινάλε πέτυχε το τέρμα της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ατρόμητου (1-0) για την 20η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την άμυνα του Ατρόμητου. Στο 13ο λεπτό, ο Αναστασάκος βγήκε απέναντι από τον Χαλκιά, όμως το σουτ του ήταν αδύναμο και δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Σάντος πίεσε, αλλά οι προσπάθειες της ήταν σπασμωδικές και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα.
Στο δεύτερο μέρος ο Σάντος "ανακάτεψε την τράπουλα". Έριξε στον αγώνα τους Μουσλίμοβιτς και Κουτσιανικούλη, θέλοντας να ενισχύσει την επίθεση, με αποτέλεσμα να ενταθεί η πίεση στα καρέ της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Η άμυνα, όμως, των φιλοξενούμενων έδειχνε να αντέχει στην πίεση του "δικεφάλου", ο οποίος όσο περνούσαν τα λεπτά έσφιγγε τη "πολιορκία" στην περιοχή του Μιχαηλίδη.
Η αγωνία μεγάλωνε στις εξέδρες της Τούμπας και τελικά ήρθε η λύτρωση στα τελευταία λεπτά. Ο Παπάζογλου, η "χρυσή αλλαγή" του Φερνάντο Σάντος, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 88ο λεπτό. Τότε ο Βιεϊρίνια έδωσε ωραία πάσα στον Μουσλίμοβιτς, που έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Παπάζογλου και κατέληξε στα δίχτυα του Μιχαηλίδη 1-0.
Κίτρινες: Μελισσάς, Σαρμιέντο, Κριστιάνο, Καλαντζής, Ολιβέιρα
Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής (81' Παπάζογλου), Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο, Σορλέν (65' Κουτσιανικούλης), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο (46' Μουσλίμοβιτς).
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος 68' Τάτος), Μελισσάς, Περόνε, Μπρίτο (80' Σφακιανάκης), Νάστος, Σαρμιέντο, Καλαντζής (86' Αποστολόπουλος), Ολιβέιρα.

Πρωταγωνιστής ο Σίσιτς στη νίκη του ΠΑΣ

superleague_opap01Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίρνε Σίσιτς που πέτυχε και τα δύο τέρματα ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με 2-0 την Λάρισα για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά την τιμωρία της έδρας του ΠΑΣ για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Άρη.
Στο 34' δημιουργήθηκε η πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Τότε ο Μιχαλόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, εντός της μικρής περιοχής και αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε απελπιστικά άουτ, σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ της αναμέτρησης.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μεγάλωσαν την πίεση στην άμυνα της θεσσαλικής ομάδας και αυτή απέδωσε στο 55ο λεπτό. Τότε, η σέντρα του Ντάσιου από τα αριστερά, βρήκε στο δεύτερο δοκάρι μόνο του τον Σίσιτς ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Βιέρα και άνοιξε το σκορ 1-0.
Στο 52' προσπάθησε να απαντήσει η ΑΕΛ, με τον Μπλάζεκ να βγαίνει μόνος απέναντι στο Σικαλιά μετά από τακουνάκι του Μετίν, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έδιωξε το δυνατό συρτό σουτ του Τσέχου σε κόρνερ.
Αυτό που δεν κατάφερε η Λάρισα, το πέτυχε ο ΠΑΣ και πάλι με τον Σίσιτς. Στο 66ο λεπτό, λάθος βολέ του Βιέρα πάνω στον Τζάννη, ο οποίος με το κεφάλι θα βρει το Σίσιτς, που μπήκε μόνος από αριστερά στην περιοχή και με δεξί πλασέ πέτυχε το 2-0.
Κίτρινες: Τζάννης, Κυριακίδης, Σίσιτς, Φλάβιο, Ντιμπαλά.
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Σκαρντουέλι, Κώτσιος, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Μενδρινός, Μιχαλόπουλος, Σίσιτς (83' Ανδράλας), Σαϊτιώτης (85' Μπακαγιόκο), Τζάννης (67' Ντιμπαλά).
Λάρισα: (Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κυριακίδης (60' Ραντοσάβλιεβιτς), Μελίσσης,Φλάβιο, Βελάσκο, Σκάτσελ, Ιγκλέσιας (73' Πούρι), Μετίν, Μπλάζεκ, Ζέσους (82' Τουάμα).

Νίκη-ανάσα για τον Ηρακλή

superleague_opap01Ανέπνευσε βαθμολογικά ο Ηρακλής που νίκησε με 1-0 την Καβάλα για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Στο ντεμπούτο του Μπουμπένκο στη τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο "Γηραιός" πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, χάρη στο γκολ του Ιάκομπ στο 17ο λεπτό της συνάντησης. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ηρακλής μπήκε δυνατά και άρχισε να πιέζει την άμυνα των φιλοξενούμενων σε μια προσπάθεια να αιφνιδιάσει. Στο 17' ο Ιάκομπ κέρδισε την κεφαλιά ανάμεσα από τους αμυντικούς της Καβάλας, μετά από σέντρα του Μάρα, ανοίγοντας το σκορ για τον Ηρακλή 1-0.
Το γκολ αυτό αφύπνισε την Καβάλα, η οποία στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση για να διεκδικήσει την ισοφάριση.
Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, οι παίκτες της Καβάλας προσπάθησαν να αντιδράσουν. Είχαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς της εστία του Ηρακλή.
Κίτρινες: Ντιέ, Μιλάνο, Ντουγκλάο, Σμόλαρεκ, Κονέ
Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)
Ηρακλής (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Φερνάντες, Μάρτος, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Ηλιάδης, Λέκι, Μιλάνο (46' Παπαστεριανός), Επστάιν, Γιάντσης (73' Κονέ), Μάρα, Ιάκομπ.
Καβάλα (Βαγγέλης Γούτης): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Φερέιρα, Ψωμάς, Ντιέ (46' Ντομπρασίνοβιτς), Σιόντης (65' Ιωάννου), Ονουάτσι, Λάκης (46' Ρινκόν), Σμόλαρεκ, Σόσιν.(ΠΗΓΗ ΕΡΤ)

Κλείνει και για τα αυτοκίνητα ο Προμαχώνας Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 Ιανουαρίου 2010
Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες, εκφράζοντας πλέον εννιά αιτήματα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μάλιστα, οι αγρότες από το μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών αποφάσισαν να μην επιτρέπουν ούτε τη διέλευση των  αυτοκινήτων από και προς το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
Αναλυτικότερα, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, εκφράζοντας παράλληλα εννέα κοινά αιτήματα αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από είκοσι μπλόκα, οι οποίοι συμμετείχαν το Σάββατο στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αγκιστρο Σερρών, κοντά στον Προμαχώνα, με πρωτοβουλία των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών.
Αντίστοιχα, την παραμονή τους στα μπλόκα είχαν αποφασίσει νωρίτερα οι εκπρόσωποι 14 μπλόκων του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.
Στο μπλόκο του Προμαχώνα, μέχρι πρότινος η διέλευση για τα αυτοκίνητα οχήματα και τα λεωφορεία ήταν ελεύθερη. Ήδη από το πρωί της Κυριακής, που παραμένει κλειστός ο συνοριακός σταθμός, έχουν σχηματιστεί .....

Σαν σημερα

Σαν σημερα
Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010
 

Ανατ.: 07.42 Δύση: 17.41 - Σελήνη 16 ημερών
Κυριακή του Ασώτου, Κύρου και Ιωάννου των αναργύρων
 

1504 -  η Γαλλία παραχωρεί το βασίλειο της Νάπολης στην Αραγονία.
 
1971 -  για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια, τηλεφωνική γραμμή ενώνει το Ανατολικό με το Δυτικό Βερολίνο.
 
1983 -  απορρίπτεται η πρόταση του Αμερικανού Προέδρου, Ρόναλντ Ρέιγκαν, να συναντηθεί με τον Σοβιετικό Πρόεδρο, Γιούρι Αντρόποφ, για την πυραυλική συνθήκη.
 
1985 - ολοκληρώνονται στο Ζάππειο οι εργασίες της Διάσκεψης για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό,  στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι της Αργεντινής και της Τανζανίας, οι πρωθυπουργοί της Σουηδίας, της Ινδίας και της Ελλάδας, καθώς και άλλες προσωπικότητες.
 
2000 - 131 άνθρωποι σκοτώνονται όταν αεροσκάφος συντρίβεται στις ακτές του Μαλιμπού, στην Καλιφόρνια.(ΕΡΤ)

Σχέδιο εθνικής ανάταξης

PapandreoudavosΚρίσιμο τεστ της ελληνικής Οικονομίας την ερχόμενη Τετάρτη οπότε αναμένεται η γνωμοδότηση από το κολλέγιο επιτρόπων της Kομισιόν για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης. Οι κρίσιμες παρατηρήσεις της Kομισιόν αφορούν τις δεσμεύσεις του προγράμματος σταθερότητας. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός , τονίζοντας ότι πέρασε ένα θετικό μήνυμα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας. Με συνεντεύξεις του σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο κ. Παπανδρέου κατέστησε σαφές ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στα μέτρα που απαιτούνται για την εξυγίανση της οικονομίας και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν αναμένει οικονομική βοήθεια και δεν έχει ζητήσει κανένα σχέδιο διάσωσης. "Αστείο, είναι ότι θα βρεθούμε εκτός ευρωζώνης", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο Associated Press, ενώ στο CNN δήλωσε ότι "δεν χρειαζόμαστε στήριξη και δεν θα ζητήσουμε στήριξη".
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος ......