Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΝΕΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΥΛΑΥΛΑΚΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-1-2010
Στις 11.30 αύριο (Κυριακή) το πρωί στο γήπεδο του Μυλαυλάκου (Ατρομήτου), η ομάδα Νέων του Πιερικού, δίνει αγώνα για το πρωτάθλημα Νέων της Β Εθνικής, με αντίπαλο την ομάδα της Ηλιούπολης.
Η ομάδα νέων του Πιερικού που έχει καταπλήξει στο φετινό πρωτάθλημα, θέλει την στήριξη των φιλάθλων και πρέπει φίλαθλοι του Πιερικού, να βρεθούν το πρωί στο γήπεδο του Ατρομήτου να συμπαρασταθούν στην ομάδα μας.Η ομάδα Νέων του Πιερικού είνα μία νεανική ομάδα με παιδιά που έχουν πολύ ταλέντο και είναι το μέλλον του Πιερικού.
Για το αυριανό παιγνίδι ο προπονητής της ομάδος Κώστας Μυστιακίδης,δέν αντιμετωπίζει κανένα άλλο πρόβλημα, εκτός της απουσίας του Ντόση και του Κόιτσ.Επανέρχεται όμως ο Κώστα Μίγκος που θα βοηθήσει και αυτός την ομάδα.Σήμερα οι παίτες δέν προπονήθκαν, είχαν ρεπό.Χθές η προπόνηση περιλάμβανε τακτική και δίτερμα.

Εκλεβαν καλώδια από υποσταθμούς της ΔΕΗ Οι δράστες είχαν αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα χάλκινων καλωδίων, τα οποία πωλούσαν σε μάντρες σιδηρικών αντί 3 ευρώ το κιλό

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-1-2010
Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία  κύκλωμα που έκλεβε καλώδια από εγκαταστάσεις της ΔΕΗ προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην επιχείρηση, αλλά και σε σπίτια.
Ειδικότερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα δύο άτομα 32 και 34 ετών στην περιοχή της Καλλιθέας.Οι δύο άνδρες, ελληνικής υπηκοότητας, έπεσαν στα χεέρια της αστυνομίας μετά από κλοπή σε υποσταθμό της ΔΕΗ και όπως διαπιστώθηκε, από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου μαζί με άλλα άγνωστα άτομα είχαν συστήσει συμμορία, που διέπραττε κλοπές από εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν 45 κλοπές καλωδίων από υποσταθμούς της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, το Παλαιό Φάληρο, τη Νέα Σμύρνη, το Νέο Κόσμο, το Μοσχάτο, την Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα.
Οι δράστες είχαν αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα .....

Χοιρινό αντί...βιάγκρα προτείνει η πρόεδρος της Αργεντινής

XOIROSΗ πρόεδρος της Αργεντινής πρότεινε το...χοιρινό ως εναλλακτική λύση του Βιάγκρα, εξηγώντας ότι πέρασε ένα...έντονο σαββατοκύριακο με το σύζυγό της έχοντας προηγουμένως κάνει μπάρμπεκιου με χοιρινό. "Μόλις μου είπαν κάτι που δεν γνώριζα, ότι η κατανάλωση χοιρινού βελτιώνει την ερωτική ζωή...θα έλεγα ότι είναι πολύ προτιμότερο να φας χοιρινό στη σχάρα από το να πάρεις Βιάγκρα", είπε η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες στους επικεφαλής της βιομηχανίας χοιροτρόφων.

Η πρόεδρος είπε ότι έφαγε πρόσφατα χοιρινό και ότι "τα πράγματα πήγαν πολύ καλά εκείνο το σαββατοκύριακο, οπότε θα μπορούσε να αληθεύει".
Η Αργεντινή είναι η πρώτη χώρα σε κατά κεφαλήν εισόδημα στην κατανάλωση βοδινού στον κόσμο, αλλά η κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει το χοιρινό ως εναλλακτικό είδος κρέατος τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας της ανόδου της τιμής του βοδινού. "Μία δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα, οπότε ας προσπαθήσουμε", είπε η πρόεδρος σε τηλεοπτική της ομιλία.

Αδύναμη η περιφέρεια... Απο τον Δημήτρη Παπαχρήστο


ΣΑΒΒΑΤΟ 30-1-2010 

v4.ethnos.gr

Ο Καποδίστριας, ο Θησέας και ο Καλλικράτης έδωσαν τα ονόματά τους συμβολικά για να οργανωθούν οι δήμοι και οι κοινότητες και προπαντός το κυρίαρχο κράτος καλύτερα. Δηλαδή πιο συγκεντρωτικά. Από 1.034 που είναι σήμερα κατ’ εντολήν του «Καποδίστρια» και χωρίς να έχει γίνει κανένας απολογισμός για τα αποτελέσματα που επέφερε θετικά και αρνητικά αυτός ο εκσυγχρονισμός, θα γίνουν κι άλλες συγχωνεύσεις - συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων κατ’ εντολήν του «Καλλικράτη», αυτή τη φορά χωρίς να ερωτηθούν οι δημότες, που σημαίνει αναγκαστικά, γιατί κάποιοι σχεδιάζουν βάσει της οικονομικής παραμέτρου κι όχι της αυτοδιοικητικής, πολιτισμικής και κοινωνικής παράδοσης της χώρας μας, που δεν είναι χώρος απλώς γεωγραφικός, αλλά η ζώσα μνήμη και η ιστορία μας.

 Ο Θησέας ξεχάστηκε ανοικτά της Νάξου και η......

Σταθερότητα και αντιδράσεις - Από τον Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 30-1-2010

Σιγά σιγά θα αρχίσουν να εμφανίζονται μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις με αφορμή τα οικονομικά και τη μείωση του βιοτικού επιπέδου, σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Ηταν και είναι αναμενόμενο. Μόνο όσοι βρίσκονται σε  «διαρκή πολιτική ευφορία» δεν το «περιμένουν» ή «αιφνιδιάζονται». Οι αγροτικές κινητοποιήσεις (δίκαιες ή άδικες) ήταν η αρχή. Αρχές Φεβρουαρίου οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες θα διευρυνθούν. Εφοριακοί, τελωνειακοί, ΑΔΕΔΥ κ.λπ. «μπαίνουν στον χορό». Μια κοινωνική αναταραχή, όχι μικρής έκτασης, είναι πολύ πιθανή. Ηδη ένα τμήμα της Αριστεράς κινείται δραστήρια στη συγκρότηση ενός «μετώπου κατά του Συμφώνου Σταθερότητας». Ανεξαρτήτως, όμως, αυτού μια δραστική μείωση του βιοτικού επιπέδου ενός μεγάλου τμήματος -και όχι πλουσίων- του λαού θα ‘ταν παράξενο να μην προκαλέσει αντιδράσεις. Η διεύρυνση της ύφεσης και της ανεργίας θα ‘χει ανάλογες κοινωνικές επιπτώσεις. Η κυβέρνηση εκτός από τη «διόρθωση» των αρρυθμιών της, της οργανωτικής σύγχυσης των καθυστερήσεων και της άσφαιρης και επικίνδυνης πολυλογίας της πρέπει άμεσα να δει, να μελετήσει και να οργανώσει τις πολιτικές προϋποθέσεις που .....

Και δόκιμος αστυφύλακας σε διαθεσιμότητα, για κατοχή ναρκωτικών

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-1-2010

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε πρωτοετής δόκιμος Αστυφύλακας, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος εισήχθη στη Σχολή Αστυφυλάκων τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο δόκιμος στα δικαιολογητικά που υπέβαλλε για την είσοδο του στη Σχολή Αστυφυλάκων, κατέθεσε ψευδή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διώκεται και δεν εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ποινική δίωξη για κατοχή ναρκωτικών, από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παράλληλα διατάχθηκε  και Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.(enet.gr)

Επίθεση Σαμαρά εναντίον της κυβέρνησης

SAMARAS_MΣε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελεύθερος», ο πρόεδρος της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι φούσκωσε το έλλειμα για πολιτικούς λόγους. Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση για σπασμωδικές κινήσεις και πως δεν έχει σχέδιο για να βγάλει την χώρα από την κρίση. 'Η εκτόξευση των σπρεντ δεν αντανακλά μόνο τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Αντανακλά πρωτίστως, πλέον, τους κακούς τους πολύ κακούς χειρισμούς που έκανε η νέα κυβέρνηση τους τελευταίους τρεις μήνες' τονίζει ο κ. Σαμαράς.
Μεγάλες χαρακτηρίζει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του ίδιου του Γ. Παπανδρέου στο αγροτικό.
'Εγώ που βρίσκομαι απέναντί του τώρα δεν πήγα στα ....

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για προκλητικές πόζες Εντοπίστηκε προφίλ της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες της σε άσεμνες στάσεις

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-1-2010 (ΕΘΝΟΣ)
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας μία γυναίκα Αστυνόμος Β’, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της.

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ύστερα από έρευνα, ότι η αστυνόμος διατηρούσε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο (my space), προσωπικό λογαριασμό με ψευδώνυμο και ελεύθερη πρόσβαση, όπου δημοσίευε φωτογραφίες της σε ιδιαίτερα προκλητικές στάσεις και περιβολή μέσα σε καταστήματα διασκέδασης, που δεν ταιριάζουν, κατά την αστυνομία, με την ιδιότητά της.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΕΥΧΕΣ, ΓΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Παμπούκης x 8 στα ημερολόγια Χριστοφοράκου

Αλλοι τον βλέπουν ως τον σύγχρονο Αντώνη Λιβάνη και άλλοι ως τον Θόδωρο Ρουσόπουλο του Γιώργου Παπανδρέου. Πρόκειται για τον Χάρη Παμπούκη, τον υπουργό Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ, καθηγητή της Νομικής, επιφανή δικηγόρο και πρόσωπο με ειδικό βάρος στις αποφάσεις που λαμβάνει ο Γ. Παπανδρέου.
Αποσπάσματα από τα περίφημα ημερολόγια Χριστοφοράκου. Το όνομα Παμπούκης έχει την τιμητική του 
Αποσπάσματα από τα περίφημα ημερολόγια Χριστοφοράκου. Το όνομα Παμπούκης έχει την τιμητική του Ο κ. Χάρης Παμπούκης συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επαφές του Μιχάλη Χριστοφοράκου κατά το 2004 και το 2005, δίχως να είναι εμφανές ότι έχει επαγγελματική σχέση με τη Siemens. Στο ημερολόγιο του Mr. Siemens καταγράφονται πολλές συναντήσεις, συσκέψεις στο νομικό του γραφείο, τηλεγραφήματα κοινωνικού περιεχομένου, γεύματα κ.ά.
Και στο βάθος C4Ι
Η «Ε» έχει εντοπίσει οκτώ τουλάχιστον «εγγραφές» αυτών των ....

Διαψεύδει δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" ο υπ. Επικρατείας

pampoukis_65Για δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων που δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας κατά την κρίσιμη περίοδο διερεύνησης υποθέσεων από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", το Σάββατο, που τον εμφανίζει να είχε σχέσεις με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο.


 .....

Δέσμη μέτρων για τους αγρότες - Ανακοίνωσε χθες η υπουργός Γεωργίας - Συλλαλητήριο της ΠΑΣΕΥ - Ανακοίνωση Κ.Κ.Ε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-1-2010

Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος ανακοίνωσε από την Κομοτηνή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, στη διάρκεια ημερίδας με θέμα για «το μέλλον των επιδοτήσεων και η πρόκληση των αγορών».
Το οικονομικό «πακέτο» περιλαμβάνει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, «πάγωμα» των ενήμερων δανείων και αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ. Παράλληλα, το ΤΕΜΠΜΕ επεκτείνεται στον αγροτικό τομέα και διοχετεύεται σε αυτόν 1 δισ. ευρώ από τα 28 δισ. ευρώ που είχαν δοθεί για τις τράπεζες.

Τα μέτρα
Συγκεκριμένα, η κα Μπατζελή ανακοίνωσε:

Στην Κατερίνη τη Δευτέρα η Γ. Γρ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μ. Λιονή

Στην Κατερίνη τη Δευτέρα η Γ. Γρ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μ. Λιονή
Επί τάπητος τα έργα
Επίσκεψη στο Νομό Πιερίας, στο πλαίσιο του προγράμματος συναντήσεων με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού όλων των Νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.
Η κ. Λιονή θα είναι επικεφαλής κλιμακίου της Περιφέρειας και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), που θα ενημερώσουν τους αυτοδιοικητικούς φορείς για τα κοινοτικά προγράμματα, τις δυνατότητες ένταξης, χρηματοδότησης και κατασκευής έργων και την αναδιάρθρωση με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης.
Η κ. Λιονή θα επισκεφτεί τη Νομαρχία Πιερίας στις 10 το πρωί και ακολούθως θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των ΟΤΑ του Νομού και της ΤΕΔΚ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης.

Επίσκεψη στο Νομό Πιερίας, στο πλαίσιο του προγράμματος συναντήσεων με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού όλων των Νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.
Η κ. Λιονή θα είναι επικεφαλής κλιμακίου της Περιφέρειας και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), που θα ενημερώσουν τους αυτοδιοικητικούς φορείς για τα κοινοτικά προγράμματα, τις δυνατότητες ένταξης, χρηματοδότησης και κατασκευής έργων και την αναδιάρθρωση με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης.
Η κ. Λιονή θα επισκεφτεί τη Νομαρχία Πιερίας στις 10 το πρωί και ακολούθως θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των ΟΤΑ του Νομού και της ΤΕΔΚ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-1-2010
Πρωτοσέλιδο 30.1.2010
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν διαπραγματεύονται όνομα και έδρα

dionnn
Μέτωπο των ιστορικών δήμων Δίου, Βεργίνας και Πέλλας, ενόψει διοικητικής μεταρρύθμισης
Δεν διαπραγματεύονται
όνομα και έδρα
Δίον, Βεργίνα και Πέλλα λένε «ναι» σε οποιαδήποτε διεύρυνση των ορίων τους, αλλά δεν διαπραγματεύονται το όνομα και την έδρα τους, όπως ανέφεραν οι δήμαρχοι των τριών ιστορικών δήμων σε συνάντησή τους.
Ενιαίο μέτωπο συγκροτούν οι τρεις πιο ιστορικοί δήμοι της Μακεδονίας, ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθείται. Οι δήμαρχοι Βεργίνας, Πέλλας και Δίου, συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (για να συζητήσουν την από κοινού αδελφοποίησή τους με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου) και αναφέρθηκαν και οι τρεις στο ενδεχόμενο οι δήμοι τους να «χάσουν» τη σημερινή ταυτότητά τους, το όνομα και την έδρα τους.
Οι κύριοι Ν. Παπαποστόλου, Απ. Τσαλταφερίδης και Γρ. Παπαχρήστος, συμφώνησαν ότι ο Καλλικράτης θα φέρει κάτι νέο στην διοικητική δομή της χώρας, διευκρινίζοντας πάντως ότι οι ιστορικοί δήμοι της Ελλάδας, που στο σύνολό τους είναι μόλις 7, θα πρέπει να διατηρήσουν τα κύρια χαρακτηριστικά τους, όπως την έδρα και βέβαια την ονομασία τους.
«Οι τρεις δήμοι φέρουν τα ιστορικά ονόματα των πόλεων Δίου, Βεργίνας και Πέλλας, κάποιες πόλεις από αυτές είναι και έδρες των δήμων. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί με τις μεγάλες συνενώσεις», σχολίασε ο δήμαρχος Δίου, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτάσεις που κατέθεσαν οι ιστορικοί δήμοι κατά το πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, με την οποία ζητείται να ληφθούν σοβαρά ενόψει των συνενώσεων. «Αυτό σημαίνει ότι οι δήμοι μας ή θα παραμείνουν ως έχουν, είτε στους νέους δήμους που θα προκύψουν να υπάρχει το όνομα των ιστορικών αυτών πόλεων, γιατί όχι τα ονόματα των ιστορικών πόλεων να μην είναι και έδρες των νέων δήμων» είπε ο δήμαρχος Δίου, σημειώνοντας ότι τη συγκεκριμένη πρόταση οφείλουν να τη λάβουν σοβαρά όσοι σχεδιάζουν τον Καλλικράτη, για ιστορικούς και εθνικούς λόγους.
Ο κ. Παπαχρήστος, ανέφερε ότι η ΚΕΔΚΕ λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις προτάσεις των ιστορικών δήμων, τονίζοντας ότι το ίδιο οφείλει να πράξη και η ελληνική πολιτεία, βλέποντας την τύχη των ιστορικών δήμων με σοβαρότητα και σεβασμό. «Αυτό το θέμα το θίγουμε για μια ακόμη φορά και πρέπει να στείλουμε αυτή την απόφασή μας στους καθ’ ύλην αρμόδιους, επειδή αυτό το διάστημα επεξεργάζονται το νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης της χώρας», κατέληξε ο δήμαρχος Δίου.
Αδιανόητο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο το να μη διατηρήσουν οι τη σημερινή τους μορφή, είτε ακόμη κι αν διευρυνθούν οι ιστορικοί δήμοι, ο δήμαρχος Βεργίνας Νίκος Παπαποστόλου. «Είναι ανάγκη να εκδώσουμε και ένα κοινό ψήφισμα εμείς οι δήμαρχοι Δίου, Βεργίνας και Πέλλας, με το οποίο θα ζητάμε οι δήμοι μας να παραμείνουν ως ιστορικοί δήμοι», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως θα είναι καταστροφικό η νέα διοικητική μεταρρύθμιση να καταργήσει «την ιστορία και τον πολιτισμό μας.»
Ο δήμαρχος της Βεργίνας σημείωσε ότι είναι αναγκαίο η νέα διοικητική μεταρρύθμιση να γίνει πέρα από κομματικές σκοπιμότητες, πέρα από κομματικούς συνειρμούς και συσχετισμούς.
«Αν γίνει μια μεταρρύθμιση με γνώμονα το πώς μας βγαίνουν τα «κουκιά» και το ποιοι θα είναι δήμαρχοι, θα καταλήξει σε παταγώδη αποτυχία. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα το πληρώσουν οι κοινωνίες μας, θα το πληρώσει όλη η Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Παπαποστόλου.
Την εκτίμηση ότι κάτι διαφορετικό θα προκύψει για την χώρα, μέσα από το σχέδιο Καλλικράτης έκανε ο δήμαρχος Πέλλας Απόστολος Τσαλταφερίδης, σημειώνοντας πάντως ότι το Δίον η Βεργίνα και η Πέλλα, βρίσκονται πάνω σε ένα «ιστορικό τρίγωνο» και ως εκ τούτου έχουν μια ιστορική ιδιαιτερότητα, «θα πρέπει η κυβέρνηση να τους δει με ένα διαφορετικό μάτι, κάτω από άλλη οπτική γωνία και να βάλει, τα κριτήρια που ανέφεραν οι δήμαρχοι Δίου και Βεργίνας».
Β.Ζ.
Μέτωπο των ιστορικών δήμων Δίου, Βεργίνας και Πέλλας, ενόψει διοικητικής μεταρρύθμισης. Δίον, Βεργίνα και Πέλλα λένε «ναι» σε οποιαδήποτε διεύρυνση των ορίων τους, αλλά δεν διαπραγματεύονται το όνομα και την έδρα τους, όπως ανέφεραν οι δήμαρχοι των τριών ιστορικών δήμων σε συνάντησή τους.
Ενιαίο μέτωπο συγκροτούν οι τρεις πιο ιστορικοί δήμοι της Μακεδονίας, ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθείται. Οι δήμαρχοι Βεργίνας, Πέλλας και Δίου, συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (για να συζητήσουν την από κοινού αδελφοποίησή τους με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου) και αναφέρθηκαν και οι τρεις στο ενδεχόμενο οι δήμοι τους να «χάσουν» τη σημερινή ταυτότητά τους, το όνομα και την έδρα τους.
Οι κύριοι Ν. Παπαποστόλου, Απ. Τσαλταφερίδης και .......