Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΟΔΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010


"Δεν πληρώνουμε" Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11:30 στη Θεσσαλονίκη
στην Πλατεία Αριστοτέλους στο άγαλμα Ελ. Βενιζέλου
Η μετάβαση θα γίνει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ που στηρίζει τη δράση μας
Φίλες και φίλοι,
Μετά από πρόταση της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας και της επιτροπής «Ακρίβεια - Διόδια STOP» από τη Θεσσαλονίκη, ο Μαραθώνιος ενημέρωσης των πολιτών για τα διόδια «Δεν πληρώνουμε» και η διανομή της κάρτας στους διερχόμενους οδηγούς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, αυτό το Σάββατο 30.01.2010 δεν θα πραγματοποιηθεί, επειδή η ομάδα μας  θα μεταφέρει τη δράση της στη Θεσσαλονίκη.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων, το ΚΤΕΛ Πιερίας και  οι επιτροπές «Ακρίβεια - Διόδια STOP» Θεσσαλονίκης, οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίων των διοδίων το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11:30 στην Πλατεία Αριστοτέλους Θεσ/νίκης, άγαλμα Ελ. Βενιζέλου
Παρακαλώ, διαδώστε το!
Τη δράση του Σαββάτου στηρίζει το ΚΤΕΛ Πιερίας και αναλαμβάνει την μεταφορά των πολιτών του Νομού μας στη Θεσσαλονίκη.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 10:30 από το σταθμό των ΚΤΕΛ Κατερίνης και στις 11:00 από το Δημαρχείο στο Μακρύγιαλο
Φίλες και φίλοι,
Μετά τις χθεσινές, άκρως προκλητικές δηλώσεις του τέως Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Μπαλτά στη ΔΙΟΝ τηλεόραση, ο οποίος για μια ακόμη φορά προσπάθησε να υποβαθμίσει τη νοημοσύνη των Πιεριαίων, διαπιστώνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού σε βάρος του συγκροτημένου αγώνα μας.
Οι δράσεις μας και η πανελλαδική συμμετοχή των πολιτών άρχισαν να τους ανησυχούν! Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες της να είναι και πάλι εκεί! Αναχώρηση στις 10:30 από τα ΚΤΕΛ Κατερίνης.
Η ΕΟΔνΠ ανέλαβε να στήσει συναρμολογούμενο κιόσκι στην Πλατεία Αριστοτέλους. Να έχετε όλοι τα μπλουζάκια της δράσης «Δεν πληρώνουμε»
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ Π.Α.Ε.
Πλατεία Ελευθερίας 1 Κατερίνη
Τηλ: 23510 47850-1-2
Φάξ: 23510 47853
E-mail: pierikos@otenet.gr
Τ.Κ. 60100
www.pierikos.gr 
Κατερίνη:  29/ 01 / 2010
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
Σύμβόλαιο συνεργασίας με την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ υπέγραψε ο ποδοσφαιριστής Κώστας Λαζαρίδης, μέχρι τις 30-6-2013. Προηγούμενες ομαδες του παίκτη ήταν ο Απόλλων Καλαμαριάς  (Α’ Εθνική, 2005-2009) και η Κοζάνη(2009). Είναι γεννημένος στις 16-6-1989 και αγωνίζεται ως μέσος. 
ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2012 ΑΝΑΝΕΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ
Για ακόμη δύο χρόνια παίκτης του Πιερικού θα είναι ο ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Γιαζιτζόγλου ο οποίος υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τις 30-06-2012.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΛΑΓΑΡΑ -ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Δείτε στο βίντεο τί αποφάσισαν πρίν απο λίγο στα Μάλγαρα οι αγρότες:

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Επιμελητηριακής Σχολής (παλαιά γραφεία Επιμελητηρίου) την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11:30,Επί της οδού Γ. Ολυμπίου 1 (4ος Όροφος).
Στο πλαίσιο της τελετής, θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ηλίας Κουσκουβέλης.
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Έκλεισαν ξανά τον Προμαχώνα οι αγρότες και έστειλαν αντιπροσωπεία στα Μάλγαρα

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

http://troktiko.blogspot.com

Στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης έχουν μεταβεί σήμερα τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών, που ανήκουν στους Αδέσμευτους Αγροτικούς Συλλόγους και...
συμμετέχουν στο μπλόκο του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα Σερρών.
Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής, Στέργιο Λίτο, κατά τη σημερινή «προκαταρκτική», όπως τη χαρακτήρισε, συνάντηση με τους εκπροσώπους άλλων μπλόκων από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, οι αγρότες θα διαμορφώσουν το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους.
Πρόσθεσε, όμως, πως και αύριο Σάββατο, θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών, που θα πραγματοποιηθεί στο Άγγιστρο Σερρών και κατά την οποία θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Τα αιτήματα τους, σύμφωνα με τον κ. Λίτο, θα σταλούν στην υπουργό Κατερίνα Μπατζελή.
Εξάλλου, γύρω στο μεσημέρι, οι παραγωγοί έκλεισαν ξανά την οδική διέλευση στον Προμαχώνα, η οποία είχε παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Κλειστή παραμένει από χθες το απόγευμα και η Εγνατία οδός, στο ύψος του κόμβου των Κερδυλλίων, ενώ ανοιχτή είναι η παλιά εθνική Σερρών - Καβάλας. Μέχρι αυτήν την ώρα, ανοιχτή παραμένει και η εθνική Σερρών - Θεσσαλονίκης. 

Μείωση 9% του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο το Νοέμβριο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Μείωση 9% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη καυσίμων το Νοέμβριο 2009, σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2008, έναντι μείωσης 0,3%, που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2008 προς το 2007.
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το Νοέμβριο 2009 ο δείκτης κύκλου εργασιών αυξήθηκε μόνο στα καταστήματα με φαρμακευτικά - καλλυντικά είδη (5,8%) και μειώθηκε σε όλες τις άλλες κατηγορίες καταστημάτων. Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στα καταστήματα καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων (21,2%), στα καταστήματα με βιβλία - χαρτικά - λοιπά είδη (15,6%) και στα πολυκαταστήματα (14,5%).
Ο δείκτης όγκου στο λιανικό εμπόριο -κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές- συμπεριλαμβανομένου του δείκτη καυσίμων, μειώθηκε κατά 10,9% το Νοέμβριο 2009 σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2008 έναντι μείωσης 2,6% που είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2008 προς το 2007.
Σύμφωνα επίσης με την ΕΣΥΕ, ο δείκτης όγκου αυξήθηκε το Νοέμβριο 2009 μόνο στα καταστήματα με φαρμακευτικά - καλλυντικά είδη (4,3%) και μειώθηκε σε όλες τις άλλες κατηγορίες καταστημάτων. Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στα καταστήματα με καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (31%), στα καταστήματα με βιβλία - χαρτικά - λοιπά είδη (17,7%) και στα πολυκαταστήματα (15,4%).enet.gr

ΝΤΑΒΟΣ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΘΑΠΑΤΕΡΟ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ «ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΦΗΜΩΝ» ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Πλάτη με πλάτη μέσα σε αρένα κερδοσκόπων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Μέτωπο Ελλάδας - Ισπανίας κατά κερδοσκόπων με τους Παπανδρέου και Θαπατέρο να μιλούν χθες από το Νταβός για επιθέσεις και κερδοσκοπικά παιχνίδια που δέχονται το ευρώ και οι οικονομίες των χωρών τους, τα οποία έχουν αποτέλεσμα -όπως είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός- την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού.
«Για επίθεση στην ευρωζώνη» πίσω από τα δημοσιεύματα για Ελλάδα και Ισπανία μίλησαν οι δύο πρωθυπουργοί 

«Για επίθεση στην ευρωζώνη» πίσω από τα δημοσιεύματα για Ελλάδα και Ισπανία μίλησαν οι δύο πρωθυπουργοί Οι δύο πρωθυπουργοί μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζαν Ζαν-Κλοντ Τρισέ συμμετείχαν σε συζήτηση στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ. Νωρίτερα οι Παπανδρέου και Θαπατέρο είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση, στην οποία ο Ισπανός είπε ότι γνωρίζει πως η Ελλάδα δέχεται επιθέσεις από τον διεθνή Τύπο και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της χώρας του.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.......

Φάρσα για βόμβα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο υπουργείο Αγροτικης Ανάπτυξης και Τροφίμων οδήγησε την αστυνομία σε εκκένωση του κτιρίου, αλλά μετά από εξονυχιστικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.
Να σημειωθεί ότι για τις 7.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή με τους εκπροσώπους του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των αγροτών.(enet.gr)

Στη Θράκη η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή: «Η κυβέρνηση θέλει τους αγρότες ενεργούς πολίτες»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Ως στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέδειξε η Κατερίνα Μπατζελή το έλλειμμα αξιοπιστίας που έχουν οι αγρότες για τις κυβερνήσεις και την έγνοια της Πολιτείας για τα προβλήματά τους, μιλώντας σε ημερίδα για το βαμβάκι και τον καπνό στην Κομοτηνή.
 
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει τους αγρότες να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, να έχουν καλό εισόδημα και πάνω απ΄όλα να είναι ενεργοί πολίτες.
Στη συνέχεια η κ. Μπατζελή θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτικών φορέων και συντονιστικών οργάνων αγροτών του Νομού Ροδόπης.(enet.gr)

Παράταση στην υποβολή ΑΠΔ δίνει το ΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Παράταση ως τις 3 Φεβρουαρίου έδωσε σήμερα το ΙΚΑ στην προθεσμία υποβολής όλων των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ).
 

Η παράταση δόθηκε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος που παρατηρήθηκε στο δικτυακό τόπο του ασφαλιστικού φορέα. Εξάλλου, είχαν παρατηρηθεί και καθυστερήσεις στη διαδικασία υποβολής των ΑΠΔ. 

SOS ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ Ξέφραγο «αμπέλι» τα προσωπικά μας δεδομένα

Εξυπνα συστήματα βιντεοεπιτήρησης με αναγνώριση συμπεριφοράς, συστήματα αυτόματης ταυτοποίησης κατόχων οχημάτων, δημιουργίας προφίλ και αυτόματης κατάταξης των ατόμων σε υπόπτους ή μη είναι τα νέα επικίνδυνα εργαλεία που καθιστούν τους Ευρωπαίους πολίτες «όμηρους» στα χέρια των διωκτικών αρχών.
Οπως επισήμανε η δικηγόρος, ελεγκτής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ζωή Καρδασιάδου, δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας, ιδίως στον τομέα της αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας, παρά μόνον κατακερματισμένες και υποβαθμισμένου επιπέδου διατάξεις, που δεν παρέχουν ασφάλεια στην επεξεργασία και διακίνηση των ευαίσθητων στοιχείων, γι' αυτό και είναι επιτακτική η ανάγκη επανεξέτασης του θεσμικού πλαισίου.
Κάνοντας τον απολογισμό της δεκάχρονης εφαρμογής της νομοθεσίας, με αφορμή τη χθεσινή ευρωπαϊκή ημέρα προστασίας προσωπικών δεδομένων, ο πρόεδρος της Αρχής Χρ. Γεραρής ανέφερε ότι στη χώρα μας οι παραβιάσεις προκαλούνται συνήθως από ....

Αγγελία... για παππού και γιαγιά


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Οτι ένα παιδί έχει ανάγκη του μπαμπά και της μαμάς το ήξερα,αλλά ότι πρέπει να έχει και παππού και γιαγιά, δέν το γνώριζα διαβάστε παρακάτω στο άρθρο:
Ζητά παππού και γιαγιά για τα παιδιά της! Με αγγελία στην τοπική εφημερίδα της περιοχής «Κάρολαϊν Σπρινγκς» (Caroline Springs) της Μελβούρνης, η Φιόνα Σουάν ζητά παππού και γιαγιά για τα τρία της παιδιά, ηλικίας τριάμισι, δύο και ενάμισι χρόνων.   
Στην αγγελία η κ. Σουάν αναφέρει ότι οι υποψήφιοι που θα αποφασίσουν να κάνουν αίτηση για τη θέση, δεν είναι απαραίτητο να έχουν προϋπηρεσία και εννοείται ότι ....

Το video της Angelina Jolie για τη μητέρα της


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Με αφορμή τα τρία χρόνια που πέρασαν από το θάνατο της μητέρας της Angelina Jolie, Marcheline Bertrand, η δημοφιλής ηθοποιός “ανέβασε” στο διαδίκτυο ένα βίντεο αφιερωμένο σε εκείνη.
Το βίντεο γυρίστηκε το 1981 και δείχνει την Jolie σε ηλικία 6 ετών να παίζει με τη μητέρα της και τον αδερφό της στη Χαβάη.  Στο τέλος του κλιπ τα δύο αδέρφια γράφουν: “Θα μας λείψεις μαμά, Angelina και James”.
Η Marcheline Bertrand απεβίωσε μετά από μάχη που είχε δώσει με τον καρκίνο, στις 27 Ιανουαρίου του 2007, σε ηλικία 57 ετών.(nooz.gr) 


Συνάντηση Α.Σαμαρά με το προεδρείο της ΕΣΕΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29/01/2010

Με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου συναντήθηκε στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε πως έγινε εποικοδομητική συζήτηση με αναφορά σε όλα τα θέματα της αγοράς όπως τη ρευστότητα, τη μείωση της κατανάλωσης, το ασφαλιστικό, το φορολογικό.
Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι πρόκειται για μεγάλα θέματα που δεν κλείνουν εύκολα και τόνισε πως ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ να στηρίξει τη χώρα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και να υπάρξει και καθοδήγηση της κυβέρνησης εκεί που πρέπει. Είπε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς κατέγραψε τις θέσεις της ΕΣΕΕ, ότι ήταν γνώστης πολλών θεμάτων και ότι έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το φορολογικό. (nooz.gr)
 

«Αναπαράσταση» με σενάριο 8,5 Ρίχτερ στην Κρήτη!

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/01/2010

Κύματα ύψους 10 μέτρων χτυπούν τα Χανιά, η πόλη πλημμυρίζει σε λίγα λεπτά και σε μισή ώρα τα κύματα φθάνουν στο Ηράκλειο με ύψος 3,5 μέτρων. Τσουνάμι! Θα μπορούσε να είναι χολυγουντιανό σενάριο, αλλά είναι σενάριο επιστημονικής εργασίας βασισμένο σε ιστορικά στοιχεία. Πριν από 1645 χρόνια, το 365 μχ, σεισμός 8,5 Ρίχτερ προκαλεί τσουνάμι και καταστρέφει τη μισή Κρήτη.
Την «αναπαράσταση» του καταστροφικού φαινομένου θα επιχειρήσουν επιστήμονες με τη μέθοδο της προσομοίωσης, ώστε να διαπιστωθούν οι αντοχές του νησιού, αλλά και η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, των σωστικών συνεργείων και των κατοίκων.
Σύμφωνα με το σενάριο στο πλαίσιο του προγράμματος ....

Αυτοκτονία είχαμε πριν από λίγο στην Κατερίνη

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Κρεμασμένος βρέθηκε ηλικιωμένος μέσα στο σπίτι του
Μέχρι στιγμής άγνωστες οι αιτίες που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη 

ΠΙΕΡΙΑ - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ - ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ - ΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ - "ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" το νέο σχέδιο "δομικής και νέας οργάνωσης του χάρτη της Ελλάδας ", ναί μέν έχει την πλήρη αποδοχή (και πώς θα μπορούσε να μήν είχε) όλων σχεδών των Δημάρχων ανά την Ελλάδα.Αυτό έδειξε το πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ., αλλά!!!!!!!
Στην Πιερία, τα νέα τρέχουν με φοβερούς ρυθμούς.Εξάλλου μένει και λιγος χρόνος.Βέβαια ακόμη δέν έχει ξεκαθαριστεί, άν οι Δήμοι στην Πιερία, θα είναι τρείς, τέσσειρις ή και παραπάνω.
Παρά τις αντικειμενικές εκκρεμμότητες, πολλοί μνηστήρες δημαρχιακών θώκων, σάν των "φρονίμων τα παιδιά, πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν".
Ηδη αρκετοί "νύν"  Δήμαρχοι, αλλά και "νύν" επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμων και όχι μόνο, έχουν δηλώσει στα ΜΜΕ τις προθέσεις τους, προσπαθώντας να "προκαταλλάβουν" κάποιες περί του αντιθέτου "κινήσεις".
Πρόωρα; Ισως. Πάντως όλα κινούνται σε σκακιέρα, με τους επιθυμούντες να ρισκάρουν ανάλογες κινήσεις, που θα τους δώσουν το προβάδισμα υποψηφιότητας.
Βέβαια υπάρχουν και παλιοί "νύν" που "θεωρούν εαυτούς πετυχημένους" και έτσι πιστεύουν ότι έχουν προβάδισμα και δικαιούνται της στήριξης των δημοτών τους.Ονόματα να μήν λέμε, γιατί υπάρχουν αρκετοί.
Απο την άλλη υπάρχει και "νέο αίμα".Πολλοί "δραστηριοποιημένοι" στις τοπικές κοινωνίες, θέλοντας να βάλλουν τη δική τους σφραγίδα στο νέο που δημιουργείται, συναντιώνται, προγραμματίζουν,"συμπαρατάσσονται", με βλέμμα στη δημιουργία κάτι "νέου" , ελπιδοφόρου, με φρέσκα πρόσωπα, άφθαρτα, με προσωπικότητα και όλα εκείνα τα στοιχεία που τους κάνουν αποδεκτούς στις τοπικές κοινωνίες.
Τέτοιες κινήσεις πληροφορούμαστε ότι γίνονται πολλές και μάλιστα σε αρκετούς σημερινούς Δήμους.
Βέβαια οι παλιοί προσπαθούν, αυξάνοντας την μέσω των ΜΜΕ προβολή τους, να "κρατήσουν τα κεκτημένα", γιατί κάποιοι πραγματικά πιστεύουν ότι είναι "αναντικατάστατοι".
Ομως, το ρεύμα των αλλαγών σε πρόσωπα σε όλα στην Ελλάδα, στις τοπικές κοινωνίες,είναι μεγάλο, επίκαιρο και θεωρείται απο μεγάλη μερίδα του κόσμου ώς επιτακτική ανάγκη.
Αυτό είναι γνωστό και το αντιλαμβάνονται "οι νέοι" που θέλουν να ηγηθούν σε καινούργια "σχήματα" στους νέους Δήμους που θα δημιουργηθούν.
Πιστεύουν ότι δέν θάναι και αυτοί "απο μηχανής θεοί" που θα σώσουν τον τόπο τους, αλλά ονειρεύονται να προσφέρουν, έχουν όρεξη και μεράκι και προσπαθούν να αντισταθούν στην "ριζωμένη"¨παλιομοδίτικη και ξεπερασμένη νοοτροπία "θέοσταλτων" παραγόντων των τοποικών κοινωνιών, που πιστεύουν ότι είναι "θεόσταλτοι" και "μοναδικοί" .
Οι βεβαιότατες πληροφορίες μου λένε ότι κυοφορούνται "νέοι σχηματισμοί", με μεγάλη γεωγραφική ανάπτυξη, σε αρκετούς σημερινούς Δήμους, με το βλέμμα και το προγραμματισμό "πιθανής" "δημιουργίας συγκεκριμένων Δήμων".Ετσι καποιοι (παλιοί) έχουν χάσει τον ύπνο τους και προσπαθούν, με κινήσεις "ανατρεπτικές" ,να δεσμεύσουν πρόσωπα, να συγκρατήσουν "χώρο" και καταστάσεις, με βλέμμα πάντα στην επανεκλογή τους στα νέα δεδομένα.
Βέβαια θα μου ήταν εύκολο να "ονοματίσω" απο τώρα, ποιοί και πού ετοιμάζονται.Είναι μία πραγματικότητα, μήν αμφιβάλλεται γι αυτό, γιατί και οι "νέοι" σάν "των φρονίμων τα παιδιά πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν"
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Θέλουμε κι άλλους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.01.2010 | ΠΗΓΗ

Τα ποτάμια όλης της χώρας αντιμετωπίζουν προβλήματα
Ο κ.Καρτάλης, Γενικός Επιθεωρητής παραδέχτηκε την έλλειψη στελέχωσης
Ο Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος δήλωσε ότι απαιτείται στελέχωση της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, καθώς το δυναμικό των τριάντα επιθεωρητών δεν επαρκεί. Παράλληλα επεσήμανε ότι απαιτείται νομοθετική θωράκιση της Υπηρεσίας, ώστε να είναι δυνατή η επιβολή, και όχι μόνο η εισήγηση, ποινών, καθώς και η άμεση δυνατότητα ανάκλησης αδειών για μονάδες, που ρυπαίνουν. Αναφορικά μόνο στο Βέλγιο, μια χώρα μικρότερη από τη δική μας, υπάρχουν 400 Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.
Οι Επιθεωρητές που στελεχώνουν την Ε.Υ.Ε.Π., μπορούν να .....

Eλένη Γερασιμίδου: Τι τρέχει με την υγεία της;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.01.2010
 
Στο νοσοκομείο βρέθηκε η γλυκιά ηθοποιός εξαιτίας μιας φλεγμονής στους πνεύμονες. Η Ελένη Γερασιμίδου μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο του νοσοκομείου «Μεταξά», όπου διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν κάτι επικίνδυνο και η ίδια είναι πλέον υγιής.
Η συγκεκριμένη περιπέτεια της υγείας της έτυχε την ημέρα των γενεθλίων της. Η ίδια μίλησε σχετικά με το πρόβλημά της και είπε: «Δεν ήταν τίποτα, αλλά θα μπορούσε και να είναι. Εντόπισαν μια σκιά στον πνεύμονα και χειρουργήθηκα. Ευτυχώς δεν υπάρχει καρκίνος. Το μαχαίρι βέβαια δεν το γλίτωσα. Αναγκάστηκα να μιλήσω, επειδή ο κόσμος πηγαίνει στο θέατρο και νομίζει ότι θα με δει»
Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά! (ΠΗΓΗ)

Θα τους κόψει...την πίτα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.01.2010 |ΠΗΓΗ

Ο Σωκράτης Κόκκαλης θα περάσει τα μηνύματα του στους παίκτες το μεσημέρι στου Ρέντη, όπου το κλίμα δεν θα θυμίζει σε τίποτα εκείνο των προηγούμενων ετών.
Αυτή τη φορά, η εκδήλωση του Ολυμπιακού για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας δεν αναμένεται με ενδιαφέρον απλά για το ποιος θα “πετύχει” το φλουρί. Ο πρόεδρος των “ερυθρολεύκων” θα μιλήσει στους παίκτες και θα δώσει το στίγμα της ανασυγκρότησης, αφού προηγουμένως εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ενδέχεται να κάνει δηλώσεις και στους δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση.
Στα υπόλοιπα θέματα του Ολυμπιακού, ενδιαφέρον για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη έχει προκύψει από την Λίβερπουλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου. “Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και δεν θα βιαστούμε αν δεν βρούμε τον κατάλληλο παίκτη”, δήλωσε ο προπονητής των “κόκκινων”, Ράφα Μπενίτεθ.
Σε τρείς αλλαγές στην πρώτη ενδεκάδα προσανατολίζεται ο Μπάντοβιτς για τον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ντάτολο, Ντούντου και Νταρμπισίρ αναμένεται να πάρουν τις θέσεις των Στολτίδη, Όσκαρ και Ντιόγο.

Πα-τέρας απέκτησε 4 παιδιά με την κόρη του

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.01.2010 | ΠΗΓΗ
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Επί 30 χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του ο 60χρονος που παραδέχθηκε ότι ξεκίνησε να τη βιάζει από τα 13 της χρόνια.
Το ένα από τα τέσσερα παιδιά που απέκτησε από την κόρη του ο 60χρονος πέθανε στη γέννα, τα υπόλοιπα υποφέρουν από διανοητικά προβλήματα.
Ο 60χρονος δικάζεται αυτές τις μέρες στη Μελβούρνη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δράστης κακοποίησε για πρώτη φορά την κόρη του στις αρχές της δεκαετίας του '70 όταν αυτή ήταν μόλις 13 ετών.
Έκτοτε και έως το 2005, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, την κακοποιούσε σεξουαλικά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. 
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Οι 30αρες θέλουν περισσότερο...σεξ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.01.2010 | ΠΗΓΗ

Τι είναι αυτό που θέλεις; Σεξ!
Σεξ, περισσότερο σεξ! Αυτό ζητούν οι περισσότερες γυναίκες μεταξύ 30 και 40 ετών, στην Αυστραλία. Δεν το λέμε εμείς αλλά μια νέα έρευνα με αντικείμενο την σεξουαλική ζωή ζευγαριών, είτε παντρεμένων είτε εκείνων που συμβιώνουν.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το 85% των γυναικών δηλώνει ότι θέλει περισσότερο "ενδιαφέρον σεξ" και αν δεν το βρει προτιμά να περνά χρόνο με τις φιλενάδες.
Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως οι γυναίκες αυτής της ηλικίας ζητούν να "γυρίσουν" δέκα χρόνια πίσω, όταν ήταν μεταξύ 20 και 30 χρόνων που, όπως λένε, το 60% έκανε έρωτα σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα ενώ τώρα οι σεξουαλικές τους δραστηριότητες έχουν "αραιώσει".
Σε αντίθεση με τις γυναίκες, μόνο το 21% των ανδρών, ηλικίας 30 έως 40 ετών, δήλωσε πως θέλει περισσότερο σεξ.
Το 21% των γυναικών δήλωσε επίσης πως θέλει να διαρκεί περισσότερο η ερωτική πράξη. Το αντίθετο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόλις 7%.
Τέλος από την ίδια έρευνα προκύπτει πως το 44% των ανδρών άνω των 50 ετών έχουν απατήσει τη σύντροφό τους σε αντίθεση με τις γυναίκες που εμφανίζονται πιο πιστές.

Πάνω από τις 2.000 μονάδες ενισχύεται το Χρηματιστήριο την Παρασκευή - Ανοδος στην αγορά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στις εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία και τα σενάρια για «ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης».Στις 11:05 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 1,25% στις 2.010,66 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 28 εκατ. ευρώ.

Στον κόμβο του Λιτοχώρου συγκεντρώθηκαν αγρότες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Παρέταξαν τα τρακτέρ τους χωρίς να κλείνουν δρόμους Στον κόμβο του Βαρικού παρέταξαν τα τρακτέρ τους  αγρότες από το Λιτοχώρο οι οποίοι διεκδικούν την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, διανέμοντας παράλληλα φυλλάδια με τα αιτήματα τους.

Σεβόμενοι, όπως δήλωσαν, τις άλλες τάξεις της Πιερίας καθώς και τους διερχόμενους οδηγούς, δεν παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Διαχρονικά τα αιτήματα
Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Λιτοχώρου, Κώστας ....

"Η Κίνα είναι μια μεγάλη χώρα" του Γιάννη Κορομήλη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
«Η Κίνα είναι μια μεγάλη χώρα – έλεγε ο Μάο Τσε Τουγκ πριν τη μεγάλη Πορεία - Όταν ο ήλιος ανατέλλει στη δύση δύει στην ανατολή. Κάπου θα βρεθεί ένα κομμάτι της και για μας».
 Η Κίνα είναι όντως μια μεγάλη χώρα. Πρώτη στον κόσμο σε πληθυσμό (1,5 δις περίπου) κι απ’ τις πρώτες ως οικονομική δύναμη. Και στις χειρότερες μέρες της παγκόσμιας κρίσης η ανάπτυξή της ήταν (και παραμένει) πολύ υψηλή. Οι ΗΠΑ χρωστούν στην Κίνα πάνω από ένα τρις δολάρια!
Η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη. Και μόνο για να πληρώσει φέτος τα χρέη της, θα πρέπει να δανειστεί περί τα 55 δις ευρώ. Προχθές μόλις δανείστηκε οκτώ δις. Το προηγούμενο μήνα είχε δανεισθεί άλλα δύο. Τα τελευταία οκτώ δις με εξαιρετικά υψηλό επιτόκιο (6,2%) τη στιγμή που η Γερμανία μπορεί να δανεισθεί με 3% περίπου. Και 6,2 % σημαίνει μόνο για τόκους 500 περίπου εκατ. ευρώ το χρόνο.
Πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα. Με νέο δανεισμό; Και μετά άλλον; Όλα όμως έχουν όρια. Και δεν γίνεται να αποφύγουμε την χρεοκοπία αν το επιτόκιο διατηρηθεί σε τόσο υψηλά επίπεδα.
Ή και να ανεβεί ακόμη περισσότερο. Ήδη χθες (λόγω φημών) ανέβηκε....

Παρασκηνιακες διαβουλέυσεις για αποχώρηση των τρακτέρ από τους δρόμους

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
* Τα μπλόκα παραμένουν* Κρίσιμη η σημερινή ευρεία σύσκεψη υπό την Κ. Μπατζελή
Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, με την κινητοποίηση των κομματικών μηχανισμών, βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, σε μία προσπάθεια να αποκλιμακωθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις.
Ευρεία σύσκεψηΗ εικόνα στα μέτωπα διαφοροποιείται. Εκπρόσωποι των παραγωγών από Πλατύκαμπο και Τύρναβο θα συμμετάσχουν την Παρασκευή σε σύσκεψη των 12 μπλόκων της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Πρόσκληση να συμμετάσχουν έχει απευθυνθεί και στους αγρότες του μπλόκου του Προμαχώνα.
Στις 5 χθες το απόγευμα  μέλη της συντονιστικής επιτροπής των παραγωγών του νομού Γρεβενών είχαν συνάντηση, στην Αθήνα, με την υπουργό Αγροτικής
Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, στην οποία και έθεσαν τα αιτήματά τους.
Nέο ραντεβού προγραμματίστηκε για το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ της υπουργού και Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου.
Οι αγρότες σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι από τις απαντήσεις που λάβουν την Παρασκευή εξαρτάται η αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Στις γενικές συνελεύσεις, που ήδη έχουν γίνει, οι .....

Νέα διακοπή στη δίκη Κορκονέα Το δικαστήριο είχε αδυναμία να συνεχίσει τη διαδικασία την Παρασκευή, λόγω ανυπέρβλητου κολλήματος της εισαγγελέα έδρας κ. Βασιλικής Βλάχου

Νέα διακοπή στη δίκη Κορκονέα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010

Διακόπηκε για τις 3 Φεβρουαρίου από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας για λίγες ημέρες η δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για το φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Το δικαστήριο είχε αδυναμία να συνεχίσει τη διαδικασία την Παρασκευή, λόγω ανυπέρβλητου κολλήματος της εισαγγελέα έδρας κ. Βασιλικής Βλάχου.
Οπως έγινε γνωστό, ο σύζυγος της κ. Βλάχου έφυγε από ....

Στο Σύνταγμα κατασκηνώνουν οι stagiers

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.01.2010 
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR
Στους δρόμους και πάλι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα stage.
Οι άνεργοι στα προγράμματα αυτά έχουν μαζευτεί έξω από το μετρό στο Σύνταγμα απέναντι από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Έχουν στήσει τέσσερις σκηνές και λένε πως θα ξεχειμωνιάσουν εκεί αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
“Σήμερα μας πετάνε στο δρόμο. Και εμένα αλλά και πολλές οικογένειες με παιδιά”, δήλωσε στο Newsit.gr ο Γιάννης Κολτσίδας εκπρόσωπος του συντονιστικού .....

Οι κρυφές ζωές των παντρεμένων αντρών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Οι παντρεμένοι άντρες λένε μικρά ή μεγάλα ψέματα στις γυναίκες τους για το σεξ και την οικονομική τους κατάσταση, ενώ, σύμφωνα με έρευνες, έξι στους 10 έχουν τουλάχιστον μία εξωσυζυγική σεξουαλική εμπειρία ή παράνομη σχέση.
Πολλά από τα ψέματα κρίνονται ως «αθώα» και θεωρούνται απαραίτητα από τους άντρες για να αποφύγουν γκρίνια και παντός είδους τιμωρία από τις συζύγους τους.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Times», με απόψεις παντρεμένων αντρών για το γάμο τους, πολλοί θεωρούν σημαντικότερο τον τρόπο που λένε ένα ψέμα στη γυναίκα τους και όχι το γεγονός ότι ψεύδονται.
«Το να λες όλη την αλήθεια στη γυναίκα σου δεν είναι ρεαλιστικό ούτε επιθυμητό», λέει ο Στιβ Γουίτσετ, ψυχολόγος και σύμβουλος γάμων. «Το ψέμα είναι η στρατηγική που έχουν εφεύρει οι άντρες για να αποφύγουν τον πόνο και την τιμωρία».
Η Σούζι Γκόντσον, ειδική σε θέματα σεξ, ....

Αλλαγές για τη Δικαιοσύνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Δεξιά, ο υφυπουργός Απ. Κατσιφάρας

Στόχος είναι να ενισχυθεί η ανεξαρτησία. Βελτιώνεται το σύστημα επιλογής της ηγεσίας, με διαμεσολάβηση της Βουλής. Αυξάνονται τα προσόντα για προαγωγές. Επανέρχεται το αυτοδιοίκητο στα μεγάλα δικαστήρια και στις Εισαγγελίες

Σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις προωθεί η κυβέρνηση με στόχο να ενισχύσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, καθώς βελτιώνει το σύστημα επιλογής της ηγεσίας της με τη διαμεσολάβηση της Βουλής, αυξάνει τα προσόντα των υποψηφίων προς προαγωγή, ενώ επαναφέρει το αυτοδιοίκητο στα μεγάλα δικαστήρια και Εισαγγελίες, με εκλογή (αντί για διορισμό) των προϊσταμένων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης,.....

Η Ελλάδα αποκλείεται να γύγει από την ευρωζώνη, τονίζει ο Χ.Αλμούνια Διαψεύδει τα σενάρια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
«Δεν υπάρχει πιθανότητα» η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη, τόνισε την Παρασκεύη από το Νταβός ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, αναφερόμενος στα κινδυνολογικά σενάρια περί «εξόδου» της Ελλάδας από τη ζώνη λόγω του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων.(ΝΕΑ) 

Ανάβουν φωτιές οι προτάσεις για το άσυλο Η υπουργός Παιδείας ζητεί να οριστούν ποιοι ακριβώς χώροι καλύπτονται από το πανεπιστημιακό άσυλο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010

Προ των ευθυνών τους θέτει τις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ το υπουργείο Παιδείας όσον αφορά στο θέμα του ασύλου και της περιφρούρησης της περιουσίας των ιδρυμάτων, προκαλώντας ήδη τις αντιδράσεις κεντρικών πανεπιστημίων (ΕΜΠ, Αθήνας κ.ά.).


Επιστολή σε όλους τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ έστειλε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας τους να λάβουν πρωτοβουλία για να θωρακιστεί το πανεπιστημιακό άσυλο
Επιστολή σε όλους τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ έστειλε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας τους να λάβουν πρωτοβουλία για να θωρακιστεί το πανεπιστημιακό άσυλο
Χτες η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου έστειλε επιστολή σε όλους τους πρυτάνεις και προέδρους ΤΕΙ, ζητώντας να λάβουν πρωτοβουλίες, προκειμένου να θωρακιστεί ο θεσμός του πανεπιστημιακού ασύλου.
Τους καλεί να ορίσουν επακριβώς ποιοι χώροι καλύπτονται από .....

Πωλούσαν αρχαία για 1,4 εκατ. €

Ενα από τα αντικείμενα που είχαν προς πώληση οι αρχαιοκάπηλοι
Ενα από τα αντικείμενα που είχαν προς πώληση οι αρχαιοκάπηλοι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010

Ενα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ επεδίωκαν να εισπράξουν τρεις αρχαιοκάπηλοι, από την πώληση του αρχαιολογικού θησαυρού που είχαν στην κατοχή τους.
Επεσαν όμως σε παγίδα που τους έστησε το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, όταν προσπάθησαν να πουλήσουν τα αρχαία ευρήματα σε αστυνομικό που εμφανίστηκε ως «υποψήφιος αγοραστής».

Τα προς πώληση αρχαία αντικείμενα ήταν: Μια μαρμάρινη αττική επιτύμβια στήλη, εγχάρακτη με παραστάσεις, διαστάσεων 39Χ28 εκατοστά, του 4ου-5ου π.Χ. αιώνα, ένα χάλκινο άλογο μικρών διαστάσεων ανατολίτικης προέλευσης και μια ένθρονη χάλκινη μορφή επίσης ανατολίτικης προέλευσης.(ΕΘΝΟΣ)

«Θύελλα» για το σκάνδαλο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010

Ερευνάται αν στοιχειοθετείται κακούργημα απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Εντονες αντιδράσεις αλλά και πλήθος ερωτηματικών για την προκλητική φορολογική... διευκόλυνση των 5,5 δισ. ευρώ της Ακρόπολις

Θύελλα αντιδράσεων, έρευνα εισαγγελέα και σωρεία ερωτηματικών έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ενός νέου «γαλάζιου» σκανδάλου με την προκλητική φορολογική -διευκόλυνση προς τη χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις», από την οποία -σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου- τον Απρίλιο του 2008 διαγράφηκαν χρέη 5,5 δισ. ευρώ. «Θύελλα» για το σκάνδαλο

Οι δύο βασικές... μαύρες τρύπες της υπόθεσης αφορούν αφενός στο γιατί στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2008 αναφέρεται το ποσό των 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως διαγραφέν και όχι ως μη εισπραχθέν, από τη στιγμή που η ΝΔ υποστηρίζει ότι η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια μετά την προσφυγή της εταιρείας, αλλά και γιατί δεν έχει εισπραχθεί μέχρι σήμερα (δύο χρόνια μετά) το βεβαιωθέν ποσό από τη διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων, το οποίο αντιπροσωπεύει .....

Έκθεση κόλαφος για παρανομίες στο ΕΣΥ

nosokomeio_ggenimatasΣημαντικά στοιχεία καταγράφονται στην ετήσια έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, για το έτος 2008, που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης. Στην έκθεση αναφέρονται παράνομες δοσοληψίες, δωροδοκίες γιατρών που εργάζονται στο ΕΣΥ, ψεύτικες γνωματεύσεις, παράνομες συνταγογραφήσεις, παραπομπή καρδιοχειρουργικών περιστατικών από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικά κέντρα.
Επίσης λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων από γιατρούς του ΕΣΥ (με το δικό τους "πελατολόγιο") μέσα σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, καθώς και παρανομίες στον τομέα των προμηθειών των νοσοκομείων. Σημειώνεται μάλιστα ότι σε σύνολο 90 υποθέσεων στις οποίες έγινε διερεύνηση, οι εννέα παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ σε άλλες 11 επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις.Πηγή:ΝΕΤ 105,8

Ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ δεκαετίας του 70 - βίντεο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
Ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ την Κυριακή..Ας θυμηθούμε ανάλογα ντέρμπι της δεκαετίας του 70 στο βίντεο:

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΕΠΣΠ - ΔΙΑΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-1-2010
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:   18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ                                                  Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ                                                              ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  ΣΑΒΒΑΤΟ  30-1-2010 
ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣΓΗΠΕΔΟΩΡΑΔΙΑΙΤΗΤΗΣΒΟΗΘΟΣ Α΄ΒΟΗΘΟΣ Β΄
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΙΕΡΙΩΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥΡΗΤΙΝΗΣ15:00ΙΣΑΡΗΣΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΑΚ.ΑΓΙΑΝΝΗ«»ΤΟΛΙΟΣΣΒΑΡΝΑΣΚΥΦΟΣ
ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝΔΙΓΕΝΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝΠΑΡΑΛΙΑΣ«»ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣΑΒΡΑΜΙΔΗΣΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ25η ΜΑΡΤΙΟΥΚΟΛΙΝΔΡΟΥ«»ΝΤΑΜΠΩΣΗΣ  ΙΤΣΑΡΤΣΑΜΠΑΛΙΔΗΣΚΟΝΤΕΛΙΔΟΥ
ΕΛΠΙΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣΧΡΑΝΗΣ«»ΝΤΟΥΡΑΚΟΓΛΟΥΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣΚ. ΜΗΛΙΑ«»ΛΑΦΑΤΖΗΣΚΑΡΑΙΣΑΡΙΔΗΣΓΑΡΟΦΛΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΑΡΩΝΑ«»ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ  ΙΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥΚΑΛΛΙΘΕΑΣ«»ΚΑΤΑΝΑΣΛΕΦΑΣΠΕΤΡΟΥ
Α.Ε. ΤΟΞΟΥΠΡΟΟΔΟΣ Π. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥΕΞΟΧΗΣ«»ΚΑΡΙΨΙΑΔΗΣΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΗΣΟΡΦΕΑΣ ΦΩΤΕΙΝΩΝΛΟΦΟΥ«»ΓΙΑΜΟΥΖΗΣΦΙΡΙΝΙΔΗΣΜΠΛΕΤΣΙΟΥ
Α.Ε. ΚΑΡΙΤΣΑΣΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣΚΑΡΙΤΣΑΣ«»ΚΑΖΑΣΠΑΤΣΑΣΤΟΥΛΚΕΡΙΔΗΣ
 ....