Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ποιες είναι οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

(ΤΡΙΤΗ 26/1/2010)

Ποιες είναι οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Σε δημόσια διαβούλευση κατά την διάρκεια του Κοινωνικού Διαλόγου στο Ζάππειο δόθηκαν κάποιες από τις προτάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις οποίες επιχειρεί να επιτύχει την πολυπόθητη αναδιάρθρωση της ελληνικής αγροτικής πολιτικής. Ειδικότερα προτείνεται το κέρδος του χονδρέμπορου στην πώληση αγροτικών προϊόντων να μην υπερβαίνει το 30-35% και του λιανεμπόρου το 60%.
Όσον αφορά στα φυτοφάρμακα, σπόρους και λιπάσματα προτείνεται η τιμή στην ελληνική αγορά να είναι ίση με το μέσο όρο των χωρών της Νότιας Ευρώπης. Προτείνεται επίσης μητρώο για τους εμπόρους αγροτικών προϊόντων, ισοζύγιο για τα βασικά αγροτικά προϊόντα και υποχρεωτική εξόφληση του παραγωγού σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών από την πώληση του προϊόντος.
Συγκεκριμένα, στα κείμενα που δόθηκαν για διαβούλευση, προτείνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

ΥπΑΑΤ: Θέλουμε να εξορθολογίσουμε το σύστημα και δεν ποντάρουμε στην κούραση αλλά στην υπευθυνότητα των αγροτών

ΤΡΙΤΗ 26-1-2010
Στο κλείσιμο της διημερίδας για τον Κοινωνικό Διάλογο που είχε οργανωθεί από το ΥπΑΑΤ στο Ζάππειο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε τις «Απαντήσεις και προτάσεις» προς τους αγρότες. Κατ’ αρχήν όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις (π.χ. ΕΛΓΑ, ΟΓΑ κ.λ.π.) θα έχουν ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τον Ιούνιο αρχίζοντας από τον Μάρτιο με τον ΕΛΓΑ.
Οι βασικές πολιτικές για πολλά θέματα θεσμικού χαρακτήρα αφενός εκφράζουν το ποια πολιτική θα ακολουθηθεί αφετέρου «εμπλουτίστηκαν» οι απαντήσεις βασισμένες στα αιτήματα των αγροτών, που ζητούν λύσεις για χρονίζοντα προβλήματα του αγροτικού τομέα και οι οποίοι διαμαρτύρονται εδώ και 12 ημέρες με το κλείσιμο του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.
Για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, για το 2009, διευκρινίζεται ότι δεν μπορούν να καταβληθούν εθνικές ενισχύσεις με βάση τις τιμές των προϊόντων, διότι αντιτίθεται στην κοινοτική νομοθεσία. Όσο για την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση. Για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θα υπάρξει διαφορετικός τρόπος υπολογισμού.(ΠΗΓΗ)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 26-1-2010

Το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου από την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010 θα βρίσκεται στην νέα διεύθυνση Γ. Ολυμπίου 10 – 1ος όροφος
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα –Παρασκευή: 09.00 μέχρι 14.30 και 18.00 – 20.30
Σάββατο: 09.00 μέχρι 14.30
Τηλεφωνικό κέντρο: 23510 46680 FAX: 2351046687

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ


ΤΡΙΤΗ 26-1-2010
                
Μακεδονικός Ν. Εφέσου - Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ 73-67


Στο ανδρικό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας
● Μετά από μία κακή εμφάνιση και ένα σκληρό παιγνίδι, η ομάδα του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ ηττήθηκε, δίκαια, από το Μακεδονικό Ν. Εφέσου με 73-67. Οι γηπεδούχοι κατέβηκαν αποφασισμένοι για τη νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές απουσίες βασικών παικτών.
Στα 10λεπτα: 17-18, 35-30, 54-52, 73-67.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Δροσινός και Πουλικίδης.
Οι συνθέσεις:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν. ΕΦΕΣΟΥ (Σαραπτσής):  Σιαπάκας 10, Τσιαρδής 2, Μπατζάκης 8, Ευαγγελόπουλος 11, Τσιρέκας 3, Βαρβούτης 17, Καλιαγκούσης 14, Ντούβας 6, Κυριτσόπουλος 2.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ(Κασσομενάκης): Ταμουρίδης 17, Χαρακλιάς 1, Σφήκας 3, Παυλίδης 2,  Σακελλαρίου 19, Ζορμπάς  9, Τεγούλιας 11,  Μωυσίδης, Ζήσκας 6, Νούρης. Αργυρόπουλος.
*
Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ - Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 53 - 75
Στο γυναικείο πρωτάθλημα
● Πραγματοποιώντας πάλι μια πολύ καλή εμφάνιση,  η γυναικεία ομάδα του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ κατάφερε να προσπελάσει  και το εμπόδιο της ομάδας της Αριδαίας,  φιγουράροντας  έτσι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μόνη και αήττητη. Με τον αγώνα αυτό ολοκληρώθηκε ο α΄ γύρος του πρωταθλήματος και δόθηκε, με τον καλύτερο  τρόπο, η ευκαιρία να αγωνιστούν όλες οι παίκτριες που απαρτίζουν την ομάδα. Επίσης,  φάνηκε ότι η ομάδα αυτή  στηρίζεται στο ομαδικό πνεύμα, στην εμπειρία  των μεγαλύτερων σε ηλικία παικτριών,  αλλά και στο ταλέντο των μικρότερων.
Στα 10λεπτα: 2-15, 5-14, 21-25,17-20
Άριστη η διαιτησία των κ.κ. Αρβανίτη και Καπουρτίδη .      
Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Σιάγας):Φωτίου Κ., Ευταξιάδου Ι.19, Βάσκου Μ. 5, Σαπουντζή Α. 16, Φωτίου Ε., Παπαγεωργίου Κ., Προίκου Ε. 13, Παπαγεωργίου Μ. 
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ(Μηλιάτης): Μουστακίδου Α. 8, Κουζώνη Β. 1, Μυστρίδου Ο. 6, Ζουγκουρίδου Δ. 29(2), Ευσταθίου Ζ. 11, Λάππα Ξ. 8, Σιώκου Μ. 6, Καρασαββίδου Β. 2, Λαμπριανίδου Α. 4, Καραβέργου Ε.
*
Αναγέννηση Λιτοχώρου - Πιερικός Αρχέλαος 56 - 71
Στο εφηβικό πρωτάθλημα
● Νίκη και στο εφηβικό τμήμα του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος, όπου νίκησε στο Λιτόχωρο την Αναγέννηση με 71-56.
Στα 10λεπτα: 14-18, 22-36, 38-57, 56-71.
Οι συνθέσεις:
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ: Κλιγγόπουλος 3, Γραμματόσης 2, Κουκιώτης 14, Κεράζης 7, Γιόβανος 20, Μαλλιάρας 10.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: Καρόζας 9, Καραγιώργος 6, Γρηγοριάδης 13, Ράλλης 8, Πιπερίδης 6, Ουσταμπασίδης 18, Λάλλας 7, Τσιμήτρης 4.
                                                                                   *
Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Φίλιππος Βεροίας 50-35
Στο πρωτάθλημα κορασίδων
● Τέλος, νικήτριες αναδείχθηκαν και οι κορασίδες του Πιερικού Αρχελάου που κέρδισαν με 50-35 τη φιλοξενούμενη ομάδα του Φιλίππου Βεροίας με 50-35.
Στα 10λεπτα: 20-8, 30-16, 39-24, 50- 35.
Οι συνθέσεις:
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: Χελιδώνη Μαρ. 19, Χαραλαμπίδου Μ. 2, Ρούστα Παρασκευή 2, Τζήκα Άννα 4, Αλεξανδρίδου Γ. 2, Φερό Σ. 3, Κοϊμτζόγλου Αν. 5, Λαμπριανίδου Ευτ. 6, Κυραϊλίδου Δ. 4, Μητσάκου Δ. 3.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Διαλεκτοπούλου Χ. 7, Σαρηγιαννίδου Σ. 10, Παρχαρίδη Ζ. 15, Μανωλοπούλου Χ. 3.
● Τέλος, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 στο Πνευματικό Πολιτιστικό  Κέντρο του Δήμου Κρύας Βρύσης  (Ελευθερίου Βενιζέλου- Δίπλα στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Σωτήρος) και ώρα 19:00,΄ θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.
Κατά την  διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης, εκτός από την κοπή της βασιλόπιτας, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση και στον τέως διαιτητή καλαθοσφαίρισης κ. Σιδέρη Βουλτσίδη  για το ήθος και πολυετή προσφορά του στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση.

http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

Λέτε να ξαναδούμε την δραχμούλα έστω και για λίγο..?

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

 http://ksipnistere.blogspot.com


του Παναγιώτη Κοντσε.. Κατερίνη

"Κάποτε, μια χώρα με αδύναμη οικονομία, για να αποφύγει το χρόνιο πληθωρισμό, αποφάσισε να υιοθετήσει ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα του πλανήτη. Ο πληθωρισμός μειώθηκε κατακόρυφα μέσα σε λίγα χρόνια, τα χαμηλά επιτόκια τροφοδότησαν την κατανάλωση, τα εισαγόμενα προϊόντα έγιναν φτηνά και η ψευδαίσθηση της καλοπέρασης εδραιώθηκε στους πολίτες της...
Η οικονομία όμως έπασχε από χρόνια και..
....βαθιά προβλήματα, και τίποτα δεν γινόταν προς την κατεύθυνση της λύσης τους. Η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος βασίλευαν, ενώ ο δανεισμός του κράτους, λόγω της σταθερής ισοτιμίας του νομίσματος, γινόταν όλο και πιο φτηνός και η κυβέρνηση της χώρας κατέφευγε όλο και πιο συχνά σ' αυτόν για να καλύψει τις ανεπάρκειες της οικονομίας.
Έτσι τα ελλείμματα μεγάλωναν, το χρέος αυξανόταν και η κυβέρνηση το εξυπηρετούσε με περισσότερο χρέος. Ταυτόχρονα, το νόμισμα λόγω της σταθερής ισοτιμίας δεν μπορούσε να υποτιμηθεί, ενώ την περίοδο εκείνη γινόταν όλο και ισχυρότερο, με αποτέλεσμα τα προϊόντα της να γίνονται πιο ακριβά στο εξωτερικό, η οικονομία λιγότερο ανταγωνιστική και οι ξένες επενδύσεις πιο σπάνιες. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, οι ανταγωνιστικές της χώρες γίνονταν συνεχώς φτηνότερες μέσω της υποτίμησης των δικών τους νομισμάτων και τα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια στράφηκαν εκεί.
Έτσι, η χώρα δανειζόταν χωρίς να παράγει αρκετά και ζούσε αμέριμνα πέρα από τις δυνατότητές της, μέχρι που κάποια στιγμή οι δανειστές της άρχισαν να απαιτούν περισσότερες εξασφαλίσεις με τη μορφή υψηλότερων τόκων, για να συνεχίσουν να τη δανείζουν. Αυτό δημιούργησε ένα φαύλο κύκλο: το υπέρογκο χρέος έκανε ακριβό το δανεισμό και ο ακριβός δανεισμός αύξανε κι άλλο το χρέος.
Κάποτε έγινε το αναμενόμενο: Η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε αδυναμία εξόφλησης του χρέους της προς τους δανειστές της, δηλαδή πτώχευση.
Ο δανεισμός σταμάτησε, η σύνδεση της ισοτιμίας έπαψε, με αποτέλεσμα μια τεράστια υποτίμηση του παλιού νομίσματος (που επανήλθε), η οποία οδήγησε την οικονομία σε κατάρρευση: οι εισαγωγές έγιναν πανάκριβες και χιλιάδες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν. Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού πέρασε στην ανεργία, μισθοί, συντάξεις και παροχές μειώθηκαν δραματικά και αποταμιεύσεις εξανεμίστηκαν.
Όπως είναι φυσικό, οι ξένοι δανειστές που έχασαν τα λεφτά τους επέβαλαν μέσω των διεθνών οργανισμών επαχθή μέτρα ανασυγκρότησης της οικονομίας, κάτι που η κυβέρνηση μιας πτωχευμένης χώρας ήταν φυσικά υποχρεωμένη να δεχτεί.
Βίαιες ταραχές ξέσπασαν και τα τραύματα της οικονομίας δεν επουλώθηκαν ποτέ.
(Πρόκειται για την Αργεντινή, η οποία κήρυξε πτώχευση το 2001. Το αργεντίνικο πέσο είχε συνδεθεί με το δολάριο δέκα χρόνια νωρίτερα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλες χώρες, κυβερνήσεις και οικονομικές καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.)"

Και επαφές Αντώναρου-Χριστοφοράκου Τηλεφωνική επικοινωνία αλλά και πιθανόν συνάντηση είχε ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος με τον Μ. Χριστοφοράκο τον Ιούλιο του 2004

ΤΡΙΤΗ 26-1-2010

Αποκαλύψεις για επαφές και «γαλάζιων» στελεχών με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες πριν από τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο που ταλανίζει την πολιτική ζωή της χώρας.

 Μετά την ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή αποκαλύπτεται πως και ο Ευ. Αντώναρος είχε επαφές με τον ισχυρό άνδρα της Siemens
Μετά την ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή αποκαλύπτεται πως και ο Ευ. Αντώναρος είχε επαφές με τον ισχυρό άνδρα της Siemens
Υστερα από την ευχαριστήρια επιστολή που είχε αποστείλει στον κ. Χριστοφοράκο το 2004 ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, χθες αποκαλύφθηκε ότι και ο κ. Β. Αντώναρος είχε επαφές με τον πρώην επικεφαλής της «Siemens Ελλάς», τις οποίες ο ίδιος ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος τις χαρακτηρίζει αμιγώς «κοινωνικές».
Και επαφές Αντώναρου-Χριστοφοράκου
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες (εφημερίδα «Ελευθεροτυπία») στη σελίδα του ημερολογίου του κ. Χριστοφοράκου, με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2004, γράφεται τηλεφωνική κλήση από τον κ. Αντώναρο. Δύο ημέρες μετά, στις 8 Ιουλίου 2004 δηλαδή, και πάλι υπάρχει .....

Αρχή εξεταστικών με το Βατοπέδι Σύμφωνα όλα τα κόμματα στη συγκρότησή της σε μία συζήτηση όπου κυριάρχησαν οι χαμηλοί τόνοι

ΤΡΙΤΗ 26-1-2010
Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Με συμφωνία και των πέντε κομμάτων, δρομολογήθηκαν χθες στη Βουλή οι διαδικασίες μιας ακόμη προσπάθειας διερεύνησης, μέσω Εξεταστικής Επιτροπής, της σκανδαλώδους υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου. Από τις τοποθετήσεις των στελεχών όλων των κομμάτων διαφάνηκε (και χθες) ότι ανάλογη θετική υποδοχή θα επιφυλάξουν και στις υπόλοιπες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που θέλουν τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για: τα «μαύρα ταμεία» της Siemens –συζητείται αύριο–, τα δομημένα ομόλογα, την εξαγορά της εταιρείας «Γερμανός» και το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.
Τοποθέτηση Παμπούκη
«Το μήνυμα πρέπει να είναι συνολικό: «ναι» στην αποκάλυψη. Οι .....

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - "Ο Αλογοσκούφης ήταν παντοδύναμος"

ΤΡΙΤΗ 26-1-2010


Συνέντευξη στον Μιχάλη Πολυδώρου (nooz.gr)

Δεν μασάει τα λόγια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή στην οικονομία. Μιλάει μάλιστα για δημοσιονομικό εκτροχιασμό, επισημαίνοντας με νόημα ότι ο Γιώργος Αλογοσκούφης ήταν παντοδύναμος.
Σε συνέντευξή του στο nooz.gr, o βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Περιβάλλοντος, σχολιάζει τις 100 πρώτες ημέρες ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις 60 πρώτες ημέρες Σαμαρά, σημειώνοντας ότι χρειάζoνται αναδιοργάνωση του κόμματος και προγραμματικές θέσεις.  "Οφείλουμε" τονίζει "πρώτα από όλα να αναμετρηθούμε με τον κακό μας εαυτό".
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει επίσης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας, αντιμετωπίζει καταρχήν θετικά τον "Καλλικράτη", ενώ για το εκλογικό νόμο και την προτίμησή του στο λεγόμενο "γερμανικό μοντέλο" τονίζει οτι είναι "ευκαιρία για τη ΝΔ να κάνει πράξη την σύνθεση ιδεών"
Αναλυτικά η συνέντευξη:

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ - ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ 26-1-2010
Στα λασπόνερα ζούν οι τσιγγάνοι του ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ..δείτε το βίντεο ρεπορτάζ..

ΚΤΕΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

ΤΡΙΤΗ 16-1-2010
Διαμαρτυρία του ΚΤΕΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ για τους δρόμους.. δείτε το βίντεο ρεπορτάζ..

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΜΙΑ ΖΩΗ - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ

http://www.safafc.com/safa/images/referee.gif 

ΤΡΙΤΗ 26-1-2010
Κάποτε το έτος 1979, κάποιοι νέοι σε ηλικία διαιτητές, ίσα ίσα που συμπλήρωναν τα χρόνια για να οναμαστούν διαιτήτές, όπως ο Δημήτρης Καλαιτζής, ο Γιώργος ο Σύρπης, Νίκος Παπαδόπουλος κ.αλ παρακουλούθησαν τη σχολή Διατητών Ποδοσφαίρου Κεντροδυτικής  Μακεδονίας, με έδρα την Βέροια και ονομάστηκαν δαιτητές ποδοσφαίρου.Ετσι ξεκίνησαν δειλά δειλά την διατητική τους καριέρα, αγωνιζόμενοι στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στην οποία συμμετείχαν και ομάδες της Πιερίας.
Αυτοί λοιπόν οι νέοι διαιτητές, μαζί με τους παλιότερους που υπήρχαν ήδη όπως ο Νίκος Αθανασιάδης,ο Μπάμπης Ζαπουνίδης, ο Θανάσης Βασιλειάδης, ο Βάνιας Κορωνίδης, κ.α μαζευτήκαμε και αποφασίστηκε η ανάληψη προσπάθειας, για την ίδρυση στο Νομό μας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων και Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου. Οι Παράγοντες των ποδοσφαιρικών ομάδων δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Χρήματα και χώροι δεν υπήρχαν, ούτε για τα πρώτα έξοδα.Τελικά βρέθηκε ένα χώρος.
Ως πρώτος χώρος λειτουργίας της άτυπης επιτροπής, χρησιμοποιήθηκε αίθουσα της Δημόσιας Τεχνικής Σχολής Κατερίνης, ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων της οποίας Τάκης Δημητρίου ευγενώς παραχώρησε τότε στο νεοσύστατο Σύνδεσμο Ποδοσφαίρου Νομού Πιερίας.Ετσι λειτούργησε τότε ο Σύνδεσμος.Μετά απο προσπάθεια πολλών, ο Σύνδεσμος απέκτησε και ιδιόκτητα γραφεία και εντευκτήριο.Σε όλη τη διαδορμή του ο ΣΔΠ Ν. Πιερίας έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες, με πολλούς διαιτητές στα εθνικά πρωταθλήματα.Ηταν η αιτία να ανέβη το Πιερικό ποδόσφαιρο.Αφού πλέον είχαμε και ΕΠΣ με δικό μας πρωτάθλημα και δέν συμμετείχαμε πιά σε κλινό πρωτάθλημα με τη Βέροια, με τα γωνσ΄τα σοτυς παλιότερους αποτελέσματα.Σήμερα βέβαια η διατησία έχασε το αυτοδιοίκητο, διοικείται απο παράγοντες ποδοσφαίρου και όχι απο διατητές και υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν σε αυτή την εξέλιξη, αλλά πιά θεωρείται δεδομένη εδώ και πολλά χρόνια.Ετσι όταν ένα παλιός διαιτητής μιλά σήμερα για Σύνδεσμο Διαιτητών, αναφέρεται στα παλιά τα καλά τα χρόνια της διατησίας, τότε που παρά τις ίντριγκες πολλές φορές,μ υπήρχε και μία κοιωνικότητα και σχέση μεταξύ των διατητών, σε βαθμό τέτοιο που φιλίε εκείνης τηςε εποχής, να κρατούν σήμερα και να είναι στεριωμένες σε γερά θεμέλια.Τώρα άλλαξαν τα πραγματα...

Αλλά για να μάθουν οι νέοι συνάδελφοι και να θυμούνται οι πλαιότεροι και για την ιστορία και μόνο αναφέρομαι στα  ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών, όπως είναι γραμμένα στο Καταστατικό:


1) Βασιλειάδης Αθανάσιος
2) Κορωνίδης Ιωάννης
3) Μοσχοτέλιας Δημήτριος
4) Παλτατζής Κων/νος
5) Παπαγιαννούλης Γεώργιος
6) Γιάνναρος Δημήτριος
7) Πολύζος Θωμάς
8) Ζαπουνίδης Χαράλαμπος
9) Μαραντίδης Κυριάκος
10) Βασιλειάδης Μιχαήλ
11) Παναγιωτίδης Νικόλαος
12) Αθανασιάδης Νικόλαος
13) Βεργιώτης Ηλίας
14) Διούδης Δημήτριος
15) Καλαϊτζής Δημήτριος
16) Κήπου Θωμάς
17) Νικολάου Γεώργιος
18) Παπαδόπουλος Αναστάσιος
19) Παπαδόπουλος Νικόλαος
20) Πόδας Ιωάννης
21) Πουλικίδης Νικόλαος
22) Στύλος Δημήτριος
23) Σύρπης Γεώργιος
24) Κατσαντώνης Βασίλειος
25) Πατσεάδης Μενέλαος
26) Μπέης Νικόλαος
(το παρόν άρθρο -συνταχθηκε απο τον Δημήτρη Καλαιτζή,ιδρυτικό μέλος του ΣΔΠ Ν.Πιερίας)
http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΤΡΙΤΗ 26-1-2010
Πρωτοσέλιδο 26.1.2010
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
   

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 26 1 2010

ΤΡΙΤΗ 26-1-2010

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

Πιερικός - Ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος, προπονητής του Πιερικού «Πρέπει να βελτιωθούμε και στα παιχνίδια της έδρας μας»

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πριν από τη χθεσινή προπόνηση ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε στους παίκτες αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Σ’ ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την κατακύρωση ενός 100% άκυρου γκολ (οφ-σάιντ) που υποχρεώθηκαν να κατακυρώσουν διαιτητής και πρώτος βοηθός μετά από την πίεση παραγόντων του πάγκου και ποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού με τη δυναμική συνδρομή ατόμων που κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Ο προπονητής του Πιερικού απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του για την καλή και πάλι εκτός έδρας εμφάνισή τους και κυρίως για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνανε σ’ ένα γήπεδο που είχε μετατραπεί σε καμίνι.
Πιο συγκεκριμένα ο προπονητής του Πιερικού αναφερόμενος στο ισόπαλο με 1-1 παιχνίδι, σε χθεσινές νέες δηλώσεις του μας είπε:
«Σας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί σ’ ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι είμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας και θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη.
Δεν στεκόμαστε στο γκολ που δεχτήκαμε, γκολ που ήταν οφ-σάιντ και δεν μέτρησε αλλά στη συνέχεια λόγω της πίεσης που δέχτηκαν διαιτητής και βοηθός και από τους ανθρώπους του πάγκου, τον κόσμο αλλά και κάποιων άλλων προσώπων που δεν ξέρουμε πως βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Στο δεύτερο ημίχρονο είμασταν πολύ καλύτεροι, κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, δημιουργήσαμε τέσσερις -  πέντε ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε το γκολ και έτσι μείναμε στην ισοπαλία.
Το αποτέλεσμα σίγουρα είναι θετικό αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια γιατί εκτός έδρας αποδείξαμε ότι είμαστε πολύ δυνατοί. Διαπιστώθηκε ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα στα παιχνίδια της έδρας μας και θα κοιτάξουμε να το βελτιώσουμε, και γιατί όχι να τα εξαλείψουμε στο δεύτερο γύρο.
Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά γιατί παρά τις πολλές απουσίες πήγαμε καλά και αυτό δείχνει ότι οι παίκτες που είναι στον πάγκο είναι πολύ ανταγωνιστικοί».
Β.Κ.: «Έχουμε κάτι καινούργιο στο θέμα των μεταγραφών;»
Σούλης Παπαδόπουλος: «Είδαμε ότι οι τέσσερις μεταγραφές που κάναμε μέχρι στιγμής, Κοντέων, Γουμάγιας, που μπήκαν στην ομάδα με τον τελευταίο στο ντεμπούτο του να είναι πάρα πολύ καλός, ενώ και ο Κοντέων σε όσα έπαιξε ήταν πάρα πολύ καλός. Περιμένουμε τον Ρέγιες και τον Κωνσταντινίδη να είναι έτοιμοι σ’ όλους τους τομείς για να μπουν στην ομάδα και αυτοί.
Οι μεταγραφές που κάναμε δείχνουν ότι βγαίνουν και μας βοηθούς άμεσα, είναι δηλαδή μεταγραφές ουσίας και όχι ενθουσιασμού. Αν θα προχωρήσουμε σε κάποια νέα μεταγραφή θα πρέπει και πάλι να βοηθήσει άμεσα. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι έχουμε και τα νέα παιδιά τα οποία πρέπει να προσέξουμε. Στο προχθεσινό παιχνίδι είχαμε στον πάγκο τρία νέα παιδιά τον Τσιτλακίδη, τον Τόσκα και τον Κόιτς που είναι από την ομάδα Νέων και θα προωθηθούν κα άλλοι».
Η χθεσινή προπόνηση
Απών από τη χθεσινή προπόνηση ο Τασίδης που επέστρεψε από το Αγρίνιο ελαφρά τραυματίας και δεν προπονήθηκε για προληπτικούς λόγους.
Η προπόνηση άρχισε με το ζέσταμα με την συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ.
Το γκρουπ των παικτών που έπαιξε στο Αγρίνιο ακολούθησε ξεχωριστό πρόγραμμα αποκατάστασης και αποχώρησε ενώ οι υπόλοιποι μετά το ζέσταμα έκαναν λίγες ταχύτητες και στη συνέχεια πήγαν στην αίθουσα βαρών του Σταδίου όπου έκαναν διάφορες ασκήσεις.
Επέστρεψαν στο γήπεδο, έκαναν κάποιες ασκήσεις με τη μπάλα, αποθεραπεία και αποχώρησαν.
Σήμερα όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν ρεπό.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/  

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΕΠΣΠ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ


ΤΡΙΤΗ 26-1-2010
Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ Π.Α.Ε.
Πλατεία Ελευθερίας 1 Κατερίνη
Τηλ: 23510 47850-1-2
Φάξ: 23510 47853
E-mail: pierikos@otenet.gr
Τ.Κ. 60100
www.pierikos.gr
           


ΠΡΟΣ ΔΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ της ΕΠΣ Πιερίας, για ηθικούς λόγους, δεδομένου ότι θεωρώ ότι η ΕΠΣ δεν έχει στηρίξει ηθικά, ως όφειλε, την προσπάθεια που κάνει η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ να ανεβάσει το επίπεδο συνολικά του πιερικού ποδοσφαίρου και βέβαια και της ιστορικής ομάδας του Πιερικού. Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ καταβάλλει μία μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να σέβονται εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου την ιστορική ομάδα που λέγεται Πιερικός. Δυστυχώς η ΕΠΣ Πιερίας, κατ’ εμέ, δεν έχει δείξει δείγματα συμπαράστασης στη μεγάλη και δύσκολη αυτή προσπάθεια.
Για το λόγο αυτό θέτω την παραίτησή μου.
Με τιμή,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/  

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας - Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αιτή

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010



Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας ανακοινώνεται ότι η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, θέλοντας να συμβάλει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα του σεισμού της Αϊτής, καλεί τους πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας, να καταθέτουν τη συνδρομή τους στους κάτωθι αναγραφόμενους λογαριασμούς.
Συγκεκριμένα, οι λογαριασμοί είναι:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 169/480023-04
ALPHA BANK: 115 002002 022472 (διαδικασία ΚΟ3)
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 017 04 00593488
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-045921-741
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 66360008
EUROBANK: 0026.0102.13.0200612226 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010


Υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων των υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010, από 1 έως 22 Φεβρουαρίου

Από τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ  ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους Λύκειο, τη  σχετική Αίτηση-Δήλωση από  1  έως 22 Φεβρουαρίου 2010.
Υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης  Αίτησης – Δήλωσης είναι :
Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) (χωρίς άλλα δικαιολογητικά)
Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν  να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ(δικαιολογητικά: Απολυτήριο ΓΕΛ και πρωτότυπη Βεβαίωση πρόσβασης)
Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)  που επιθυμούν  να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.(Δικαιολογητικά : Βεβαίωση πρόσβασης πρωτότυπη)
Δ) οι μαθητές  της τελευταίας τάξης  Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) - ομάδας Β΄.  (Χωρίς άλλα δικαιολογητικά)
Ε) οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου  ΕΠΑΛ που επιθυμούν  να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) (Δικαιολογητικά : Αντίγραφο Απολυτηρίου και Πρωτότυπη Βεβαίωση πρόσβασης.
Προμήθεια εντύπων αιτήσεων: 1.) Από το διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας : www.ypepth.gr     2.) Από τα Λύκεια και 3.) Από τη  Νομαρχία.          
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ως άνω υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ –ΟΜΑΔΑ Β’ (μαθητές και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 22  Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.
Τονίζεται ότι για κανένα λόγο δεν γίνεται δεκτή Αίτηση - Δήλωση εκπρόθεσμη ούτε διόρθωση αυτής που υποβλήθηκε εντός της προθεσμίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

Κάθε χρόνο ίδια μπλόκα - Γράφει η Έφη Μαυροπούλου

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010


Κάθε χρόνο από το 1994 μέχρι σήμερα τέτοια περίοδο οι αγρότες είναι πιστοί στο ραντεβού τους με το κλείσιμο των δρόμων. Φέτος βέβαια τους στέρησαν τα Τέμπη αφού είχαν κλείσει νωρίτερα λόγω κατολίσθησης.
Αδιαφορώντας για τη κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, αδιαφορώντας για τα τεράστια ποσά, που έχει ήδη χάσει η Χώρας μας από τη μείωση των εξαγωγών, αδιαφορώντας για την αγωγή με την οποία απειλεί η Βουλγαρία τη Χώρα μας ζητώντας ως αποζημίωση 10 εκατ. ευρώ, αδιαφορώντας για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια, που παίζονται εις βάρος των καταναλωτών, κλείνουν τους δρόμους με μόνο στόχο το συμφέρον τους, δηλαδή την οικονομική τους ενίσχυση.
Είναι όμως αυτό το συμφέρον τους; Είναι η για άλλη μια φορά  οικονομική ενίσχυση ή τουλάχιστον μόνο αυτή, που θα λύσει τα προβλήματά τους;
Σε μια χώρα κατεξοχήν αγροτική όπως η Ελλάδα, η αγροτική της πολιτική στηρίζονταν μόνο σε παροχές χωρίς χάραξη πολιτικής, όπως για παράδειγμα καταπολέμηση των μεσαζόντων. Αυτή όμως, η διαχρονική στάση δε συνιστά το φάρμακο είναι απλώς το παυσίπονο. 
Άρα, η πρώτη και κύρια ευθύνη βαρύνει την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.
Ωστόσο, και οι ίδιοι οι αγρότες φρόντισαν να διογκώσουν τα προβλήματά τους. Δε κατάφεραν να ισχυροποιήσουν τους συνεταιρισμούς τους. Αντίθετα, επέτρεψαν σε ορισμένους αγροτοσυνδικαλιστές να διαλύσουν τους συνεταιρισμούς και τώρα βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι στον ανταγωνισμό της ελεύθερης αγοράς και στη δραματική μείωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους. Έτσι, σήμερα καταλήξαμε στο εξής παράδοξο: Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα να τρώμε λεμόνια Τουρκίας, σταφύλια Ισπανίας, ντομάτες Βελγίου.
Και βέβαια πάντα οι αγροτικές κινητοποιήσεις αποτελούσαν εύκολη ψηφοθηρική λεία. Πέρυσι το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση στέκονταν στο πλευρό των αγροτών, ενώ φέτος ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μερεμέτια. Είναι η πρώτη φορά που όλα σχεδόν τα κόμματα καταδικάζουν τις φετινές κινητοποιήσεις με εξαίρεση το Κ.Κ.Ε. Η κα. Παπαρήγα δήλωσε στη Βουλή: «Αν δε κλείσουν οι δρόμοι θα κλείσουν σπίτια» για να λάβει την απάντηση του κ. Καρατζαφέρη: «Επειδή, κλείνουν οι δρόμοι θα κλείσουν σπίτια».   
Δίκαια πολλά από τα αιτήματα των αγροτών. Δίκαιος και ο ισχυρισμός τους ότι προεκλογικά ο Παπανδρέου του έταξε ένα δις. ευρώ. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν και να απαιτήσουν από την πολιτική ηγεσία λύσεις μακροπρόθεσμες και σταθερές, που δε θα στηρίζονται μόνο σε πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη.
 Έχω το αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικώ το δίκιο μου. Αλλά να ζητώ ευθύνες από το κράτος στρεφόμενος κατά όλης της κοινωνίας το μόνο που καταφέρνω είναι να χάσω τελικά το δίκιο μου.(ΤΟΠΙΚΗ).effiemavropoulou@hotmail.com
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
    

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010
Λευκό …Σαββατοκύριακο μεν αλλά δεν το ευχαριστηθήκαμε. Έτσι λοιπόν η ΕΜΥ μας ενημερώνει ότι θα έχουμε και νέα χιονόπτωση και πολικές θερμοκρασίες την Τετάρτη στην Πιερία.
Θα τη δούμε την άσπρη μέρα πού θα πάει;
Εμείς βέβαια το Σαββατοκύριακο είδαμε στα «λευκά» την καλή συνάδελφο Γιάννα Δερμίση που παντρεύτηκε τον εκλεκτό της Κώστα Σαπούνογλου και βάφτισαν την Φανούλα τους….Ευχόμαστε να ζήσουν.
Εξ ου και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.
Πάμε και στην επικαιρότητα που εκτός από πίτες και χοροεσπερίδες (τι λέξη κι αυτή) είχε και προβλήματα φυσικά.
Οι αγρότες στους δρόμους, οι πολίτες στους δρόμους για τα διόδια και έπεται συνέχεια.
Μπορεί η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Κυριακής στα διόδια της Λεπτοκαριάς το πρωί της Κυριακής λόγω του ψύχους να μην είχε την αναμενόμενη ή προσδοκώμενη συμμετοχή αλλά ήταν δυναμική.
Και η Κατερίνη ανακύκλωσε ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές το Σάββατο το πρωί παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Sky και του δήμου Κατερίνης και έστειλε 8 τόνους ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές ….

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010
Γιώργο, είπες ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Σε πιστεύω. Το είπες και καθάρισες. Κι ας τον Αραμπατζή στην τρέλα του.
***
Έλα όμως που το ίδιο λέει και η αγορά. Δεν υπάρχουν χρήματα αλλά δεν καθαρίζει.
***
Δυστυχώς Γιώργο μου δεν υπάρχει χρήμα ούτε για ΙΚΑ ούτε για ΤΕΒΕ ούτε για μισθούς και δυστυχώς φάγαμε και το ΦΠΑ.
***
Το θέμα είναι Γιώργο μου, όταν εσύ δεν πληρώνεις το πολύ-πολύ να σου κλείσουν πέντε δρόμους και  κάνεις οικονομία και στα καύσιμα.
***
Όταν όμως δεν πληρώνει ο εμποράκος και ο μικροβιοτέχνης τον .....

Από δάνειο ...σε δάνειο

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010
Οι προσφορές για την κοινοπρακτική έκδοση του νέου 5ετές ομολόγου της Ελλάδας ανήλθαν στα 25 δισ. ευρώ
Από δάνειο
...σε δάνειο!
Η Ελλάδα απέδειξε ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης καθώς οι προσφορές για την κοινοπρακτική έκδοση του νέου 5ετές ομολόγου της ανήλθαν στα 25 δισ. ευρώ, τόνισε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Σπύρος Παπανικολάου. «Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να αντλήσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για το 2010 χωρίς πρόβλημα», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικά στο Reuters ο κ. Παπανικολάου.
«Αναμένω ότι θα υπάρξει σημαντική υποχώρηση των spread μετά από την επιτυχημένη έκδοση του πενταετούς ομολόγου», πρόσθεσε ο κ. Παπανικολάου. «Τα επίπεδα των spreads των ελληνικών ομολόγων είναι αδικαιολόγητα υψηλά» πρόσθεσε.
Η τιμολόγηση του νέου 5ετές ομολόγου διαμορφώθηκε σε mid swap συν 350 μονάδες βάσης, ή απόδοση 6,22% περίπου.
Το spread του 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε 6 μονάδες βάσης τη Δευτέρα, έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, στις 305 μονάδες βάσης.
Η κυβέρνηση, που σκοπεύει να αντλήσει 53-54 δισ. ευρώ φέτος, πληρώνει μέχρι σήμερα ακριβά το δανεισμό της εν μέσω ανησυχιών για ....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 26 Ιανουαρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
BENZINOPOLES
 Τα πήραν … στο κρανίο οι βενζινοπώλες με τους πελάτες τους που ζητούν επίμονα απόδειξη για το γέμισμα του ρεζερβουάρ τους και ζητούν να επέμβει το Υπουργείο Οικονομικών και να διευκρινίσει ότι, με το ισχύον καθεστώς, όχι μόνον δεν επιβάλλεται, αλλά δεν επιτρέπεται η έκδοση αποδείξεων για τις λιανικές πωλήσεις βενζίνης από τα πρατήρια.
«Τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή την έναρξη του διαλόγου για το φορολογικό αλλά και τις επανειλημμένες συστάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προς τους πολίτες να συλλέγουν αποδείξεις για τις αγορές που πραγματοποιούν, έχει δημιουργηθεί σύγχυση στους καταναλωτές και προβλήματα στις επιχειρήσεις μας», λέει η Ομοσπονδία τους, σε επιστολή προς τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς «πολλοί πελάτες ζητούν από τους πρατηριούχους αποδείξεις λιανικής για τη βενζίνη που αγοράζουν, θεωρώντας ότι το ποσό που πληρώνουν θα εκπέσει από το φορολογητέο τους εισόδημα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προστριβές, αφού οι καταναλωτές θεωρούν ότι οι πρατηριούχοι δεν εκδίδουν αποδείξεις επειδή θέλουν να.....

Σήμα κινδύνου


SHMA_1
 
Η κυβέρνηση αποφεύγει να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες, υποστήριξε η Ηρώ Διώτη, κατηγορώντας Πα.Σο.Κ. και Ν.Δ για «άτυπη συναίνεση» στην υποβάθμιση του προβλήματος από το κλείσιμο των Τεμπών
Για την ανάληψη πρωτοβουλιών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν οι επιχειρήσεις της νότιας Πιερίας από το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών, διαβεβαίωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, η οποία επισκέφθηκε χθες το πρωί τον Πλαταμώνα. Η κ. Διώτη, ήταν επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, το οποίο συναντήθηκε με φορείς και επαγγελματίες της περιοχής.
Από την πλευρά τους οι φορείς της Πιερίας περιέγραψαν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις τους, μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, προτάσσοντας ως μοναδική  λύση, την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό.

SHMA_2Στη συνάντηση, εκτός από φορείς της περιοχής, παρόν ήταν ο δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πιερίας Γ. Μπούρος.
Οι επαγγελματίες της περιοχής, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, υποστηρίζοντας ότι οι απολύσεις εργαζομένων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, αφού ο Πλαταμώνας έχει ερημώσει στην κυριολεξία.
«Δεν λειτουργεί καμιά επιχείρηση πλέον στον Πλαταμώνα, εργαζόμενοι απολύονται και επιχειρήσεις κλείνουν», είπε ο δήμαρχος Αν. Ολύμπου Διονύσης Αρωνιάδης, ζητώντας από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει ....