Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Υποβολή αιτήσεων - δηλώσεων των υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση από 1 έως 22 Φεβρουαρίου.

Υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης Αίτησης – Δήλωσης είναι : ........

Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)

Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ

Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των....

ΠΑΣΕΓΕΣ: Ανίκανη η ηγεσία της ΕΑΣΚ!

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010
alt
«Είναι ανίκανοι και αυτή είναι η πιο επιεικής έκφραση που μπορώ να χρησιμοποιήσω»! Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας για τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας. Η ΠΑΣΕΓΕΣ «άδειασε» την ΕΑΣΚ και πήρε πίσω την ευθύνη ψηφιοποίησης του ελαιοκομικού μητρώου, αναλαμβάνοντας να το τελειώσει κεντρικά με τα στελέχη της στην Αθήνα το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, δηλαδή μέσα σε 12 ημέρες!
Η ηγεσία της ΕΑΣΚ κρύβεται...
Την ίδια ώρα, και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να ζητήσουμε διευκρινιστικές δηλώσεις από τον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΚ, κανείς από την Ένωση δεν έχει βγει δημοσίως μετά τη σύσκεψη με την Κατερίνα Μπατζελή να δηλώσει τι μέλλει γενέσθαι και η ηγεσία της έχει αρκεστεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Α. Γκερέκου η οποία ισχυρίστηκε πως η Υπουργός Γεωργίας έδωσε υπόσχεση ότι θα στείλει στην Κέρκυρα στελέχη του Υπουργείου για να ολοκληρώσουν την ψηφιοποίηση. Κάτι που, σύμφωνα με την αρμόδια για το έργο ΠΑΣΕΓΕΣ, δεν ισχύει αφού ανέλαβε η τριτοβάθμια οργάνωση το έργο αυτό!
«Αποβολή» ΕΑΣΚ από το έργο της ψηφιοποίησης
Ο επικεφαλής της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής αγροτικής οργάνωσης, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον πρόεδρο της ΕΑΣΚ Γιώργο Μάνδηλα και το Δ.Σ. της Ένωσης, υποστηρίζοντας ότι παρά τις αντίθετες οδηγίες της ΠΑΣΕΓΕΣ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, θέλησαν να ακολουθήσουν δικό τους σύστημα για την ψηφιοποίηση του ελαιοκομικού μητρώου για δικούς τους λόγους, με αποτέλεσμα μήνες μετά να μην έχουν ολοκληρώσει παρά το 18% της εργασίας. Οι δηλώσεις έγιναν σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ Κέρκυρας και το συντάκτη του ......

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΦΛΑΣ! ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ;

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010

Η βάφλα είναι ένα προιόν που καταναλώνεται πάρα πολύ στις μέρες μας!  Πολλές οικογένειες μαζεύονται τις Κυριακές σε καφετέριες και εστιατόρια απλά για να απολαύσουν νόστιμες βάφλες. Αλήθεια όμως ποιά είναι η ιστορία της;
Η ιστορία ξεκινά τα αρχαία χρόνια όταν οι έλληνες μαγείρευαν επίπεδα κέικ ψήνοντάς τα ανάμεσα σε δύο καυτές μεταλλικές πλάκες.  Αυτή η μέθοδος συνεχίστηκε σε όλο το μεσαίωνα.
Το 1200 ένας Έλληνας βιοτέχνης σφυρηλατώντας μεταλλικά πιάτα ανακάλυψε το χαρακτηριστικό σχήμα των κηρήθρων.
Το 1620 Άγγλοι προσκυνητές που ζούσαν στην Ολλανδία, μεταναστεύουν με το ξύλινο καράβι (mayflower) στην Αμερική μεταφέροντας μαζί τους το Ολλανδικό wafel από το οποίο ξεκίνησαν οι γνωστές μας βάφλες.
Το 1700 τα πάρτι βάφλας καθιερώνονται ως μια δημοφιλής μορφή οικογενειακής ψυχαγωγίας.
Το 1789 ο Thomas Jefferson (3ος πρόεδρος της Αμερικής) επέστρεψε από τη Γαλλία με μια μηχανή ψησίματος βάφλας, δηλαδή ένα ταψάκι που έδινε μορφή και τραγανότητα στην βάφλα.
Το 1911 δημιουργείται η πρώτη ηλεκτρική μηχανή βάφλας.
Το 1955 ανοίγει το πρώτο εστιατόριο βάφλας, σε ένα προάστιο της Ατλάντας.  Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 1300 ίδια εστιατόρια.
Το 1960 ο Maurice Vermersch παρουσιάζει στη διεθνή έκθεση στο Βέλγιο, την "Βάφλα των Βρυξελλών", μια συνταγή βάφλας της συζύγου του.  Για πρώτη φορά η βάφλα παρουσιάζεται διακοσμημένη με κρέμα και φράουλες.
Το 1964 η ίδια συνταγή παρουσιάζεται στην παγκόσμια έκθεση της Νέας Υόρκης και αλλάζει το όνομά της σε "Βελγική Βάφλα".
Και ενώ μπορεί εμείς οι Έλληνες να δώσαμε την ιδέα στους δημιουργούς της βάφλας, η βάφλα γίνεται και Ελληνική πάρα πολύ πρόσφατα, μόλις το 2002 όταν μία Ελληνική εταιρία κατασκευάζει μια Ελληνική πρωτοποριακή επαγγελματική μηχανή ψησίματος βάφλας.
Τελικά η πρώτη Ελληνική συνταγή βάφλας κυκλοφορεί το 2003! (ΠΗΓΗ)

Η επιστολή βόμβα του Ν.Μαστοράκη στον Μ.Κυριακού

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ Η 2Η ΣΕΛΙΔΑ


Eπιστολή βόμβα στον Μίνωα Κυριακού έστειλε ο Νίκος Μαστοράκης με αφορμή τα 20 χρόνια του ΑΝΤ1 και την παντελή απουσία του ονόματος του από την γιορτή του σταθμού.
Ο Μαστοράκης λέει απίστευτα πράγματα στην επιστολή που μόνο αν την διαβάσει κανείς θα καταλάβει το μέγεθος και την διάσταση όσων αναφέρει.
Και το χειρότερο είναι ότι έχει δίκιο σε όλα!

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ







Στηρίζει τους αγρότες, διαφωνεί με τα μπλόκα ο Αντ. Σαμαράς

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010

Την ξεκάθαρη στήριξή του στα αιτήματα των αγροτών αλλά παράλληλα και τη διαφωνία του στις πρακτικές κλεισίματος δρόμων εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τη ΠΑΣΕΓΕΣ και τη ΣΥΔΑΣΕ.

Όπως υπογράμμισε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κασαπίδης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στο πλευρό των αγροτών αλλά αντιτίθεται σε κινητοποιήσεις που ταλαιπωρούν τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα αποφάσεις ενώ χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών.
Αναφερόμενος στην αυξημένη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο Γ. Κασαπίδης τόνισε: "Δεν θα υποδείξουμε σε κανένα ποια μορφή διαμαρτυρίας θα επιλέξει".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας τάχθηκε ενάντια στο κλείσιμο των δρόμων. Όπως είπε, "είμαστε αρνητικοί σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις". Αντίθετα, τάχθηκε υπέρ της ψηφιοποίησης ώστε, όπως δήλωσε, να μη χαθεί ούτε μια επιδότηση.
Το προεδρείο της ΣΥΔΑΣΕ χαρακτήρισε πρώτη προτεραιότητα του Αντώνη Σαμαρά την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις και με άλλους φορείς του αγροτικού τομέα.(http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=123148) 

Παντιέρα Ντόρα...ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΣΑΦΗ ΑΝΤΙΣΑΜΑΡΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010

Η ολική επαναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη, μετά την ήττα της στην προεδρική κούρσα και ένα δίμηνο πολιτικής αποχής και φυσικής απουσίας, μαζεύει σύννεφα πάνω από τη «νέα Ν.Δ.» υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Διπλό ήταν το χτύπημα με το «καλημέρα» σας. «Καμία ενόχληση» ήταν η αντίδραση της Ρηγίλλης αλλά είναι σε κατάσταση αναμονής.
Η Ντόρα Μπακογιάννη στο βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ «Δεν σχολιάζω τις δηλώσεις άλλων», απάντησε η πρώην υπουργός στη Θεσσαλονίκη όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τη φράση του προέδρου του κόμματος «θα τη θέλαμε δίπλα μας». Δεν ανταποκρίθηκε στο χέρι συμπόρευσης που της έτεινε ο Α. Σαμαράς· το κλίμα ψύχους συνεχίζει να χαρακτηρίζει τις σχέσεις τους.
Στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ έδωσε το πολιτικό στίγμα της προσωπικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει. Σε αντίθεση με τον Α. Σαμαρά, στήριξε το γενικό πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για τον «Καλλικράτη». Αναφορικά με το μεταναστευτικό, άφησε αιχμές σε βάρος του προέδρου της Ν.Δ. για «πλειοδοσία» και ψηφοθηρία με το βλέμμα στραμμένο στις δεξαμενές Καρατζαφέρη. «Σκοπός δεν μπορεί να είναι πώς θα υφαρπάξουμε τις ψήφους είτε των μεταναστών είτε όσων στέκονται επιφυλακτικοί και αμήχανοι απέναντι σ' αυτό το φαινόμενο», είπε.
Το Σάββατο θα ζητήσει τον λόγο στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Συμβούλιο της Ευρώπης και με την επιστροφή της θα παρουσιάσει «ολοκληρωμένη πρόταση για το μεταναστευτικό», όπως είπαν στην «Ε» συνεργάτες της.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι:
**Είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την αυτόνομη πολιτική της παρουσία, με κριτική διάθεση ιδιαίτερα στα θέματα για τα οποία έχει πάρει θέση από καιρό. Τα περί «κομματικής πειθαρχίας» που επιχειρεί εμμέσως ο πρόεδρος της Ν.Δ. να επιβάλει στο κόμμα, είτε για το μεταναστευτικό είτε εναντίον του γερμανικού συστήματος που εκείνη υποστηρίζει, δεν την αγγίζουν.
**Θα επιμείνει στην κεντρώα γραμμή, την οποία είχε σημαία της και στην προεδρική κούρσα. «Η συγκεκριμένη τάση υπάρχει μέσα στο κόμμα, εκφράστηκε με ένα 40% που πήρε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και εκείνη οφείλει να εξασφαλίσει την εκπροσώπησή του στις αποφάσεις του κόμματος», είπε στην «Ε» συνεργάτης της. «Δεν μπορεί η Ν.Δ. να σύρεται από τον Καρατζαφέρη».
Αμηχανία
Η Ρηγίλλης επισήμως υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε ενόχληση» από την κινητικότητα με τον συγκεκριμένο πολιτικό χαρακτήρα της Ντόρας Μπακογιάννη. Είναι εμφανές όμως ότι βρίσκεται σε θέση αμηχανίας και αναμονής. Το ερώτημα «πού θα το πάει η Ντόρα» απασχολεί το στενό επιτελείο του Α. Σαμαρά και περιμένουν τα επόμενα βήματά της.
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ. δεν έκρυβαν, πάντως, τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που επέλεξε να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο η πρώην υπουργός. «Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε το πλαίσιο των σχέσεων που θα ήθελε με την Ντόρα Μπακογιάννη», είπε στην «Ε» βουλευτής εκ των στενών συνεργατών. «Είναι πρόσκληση φιλίας και συμπόρευσης. Αν εκείνη επιλέξει αντί για δίπλα στη Ν.Δ. να βρεθεί απέναντι, θα κριθεί».
Δημοσίως έπεσαν μόνο κάποιες προειδοποιητικές βολές. «Οταν ψηφίζει 800.000 κόσμος και αποφασίζει κάτι, η διαδικασία είναι πολύ μεγάλη και μόνο ο κόσμος, όταν θα έρθει η ώρα, μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά», δήλωσε ο εκ των «σαμαρικών» Γιάννης Μανώλης.korai@enet.gr 
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 


Στην απόφαση για την υπόθεση Οραμς αναφέρεται σήμερα ο Τ/κ Τύπος

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010

 
Το σύνολο του τ/κ Τύπου αναφέρεται σήμερα στην απόφαση του αγγλικού Εφετείου στην υπόθεση Οραμς.

Η «Κίπρις» στην προμετωπίδα της γράφει «Η απόφαση είναι πολιτική», όπως δήλωσε στην εφημερίδα η Λίντα Οραμς. Η κ. Οραμς πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να καταστρέψει την ζωή τους. Είπε επίσης ότι περίμεναν μια τέτοια απόφαση και ότι τώρα θα συναντηθεί με τους δικηγόρους της για να δουν αν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε.

Ο κ. Οραμς είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έλθει στο νησί και θα συναντηθεί με αρμοδίους, υπογραμμίζοντας ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για αναχαιτίσουν την υλοποίηση της απόφασης. Αναφερόμενη στο σύζυγό της είπε ότι είναι απογοητευμένος.

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του .....

Διακόπηκε για την Παρασκευή η δίκη για τον Αλέξη Μετά από αίτημα από την πλευρά του κατηγορουμένου

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010 (ΠΗΓΗ)
Στιγμιότυπο από την έναρξη της δίκης στο ΜΟΔ Άμφισσας
Όπως αναμενόταν, η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, άρχισε για να διακοπεί.  Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου Επαμεινώνδα Κορκονέα, ζήτησε τη διακοπή της δίκης με το αιτιολογικό ότι ο συνήγορος του βασικού κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, βρίσκεται στη Μυτιλήνη, όπου εκδικάζεται η δίκη για τη δολοφονία του Ζάμιτ Ντουζόν.
Η δίκη ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 9 σήμερα Τετάρτη τοπρωί, αλλά αμέσως ετέθη το θέμα διακοπής. με το οποίο συμφώνησε και ο εισαγγελέας της έδρας, που πρότεινε η δίκη να συνεχιστεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.
Το δικαστήριο μετά από ιλιγόλεπτη διάσκεψη αποφάσισε τη διακοπή της δίκης και τη συνέχισή της μεθαύριο Παρασκευή 22 Ιανουαρίου. Στο δικαστήριο δεν παρέστη η μητέρα του Αλέξη, όπως είχε προαναγγείλει από χθες ευρισκόμενη στο πλευρό της άρρωστης μητέρας της που νοσηλεύεται στην  Αθήνα.
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 


Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τααλού

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010
Είμαστε πανέτοιμοι για τις αγροτικές μας κινητοποιήσεις αλλά είναι έτοιμος και ο καιρός …να δοκιμάσει τις αντοχές όλων. Αγροτών και πολιτών. Χιονιάς και παγετός προ των θυρών και όποιος αντέξει.
Εκείνοι που αντέχουν είναι οι υπουργοί τελικά. Διαχρονικά. Φωνάζει ο κόσμος, διαμαρτύρεται, εκνευρίζεται, κλείνει δρόμους απεργεί…αυτοί είναι στην καρα-κοσμάρα τους.
Διάλογος και διαβουλευση….είναι οι λέξεις που παίζουν πολύ το τελευταίο διάστημα.
Και κοιτάξτε τι βρήκα ψάχνοντας διαβάζοντας Πάουλο Φρέιρε και  «Η αγωγή του καταπιεζόμενου».
Γράφει «….Και μια που ο διάλογος είναι η συνάντηση όπου ....

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η παρουσία της ομάδας των νέων του Πιερικού στο πρωτάθλημα νέων της Β’ εθνικής κατηγορίας, μόνο θετικά μηνύματα στέλνει διαρκώς στην Κατερίνη και σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται και αγωνιά για το ποδόσφαιρο και  για τον Πιερικό.  Η διοίκηση του ερασιτέχνη με όραμα, υπομονή και σοβαρή δουλειά κατάφερε να εντάξει στα τμήματα υποδομής ένα ικανοποιητικό και αξιόλογο αριθμό αθλητών.
Σε όλα τα τμήματα η προσπάθεια όλων όσων ασχολούνται με τον ερασιτέχνη είναι αξιομνημόνευτη. Άξια αναφοράς είναι και στήριξη της ΠΑΕ Πιερικός, όπως και του Δήμου Κατερίνης.
Τα αποτελέσματα της δουλειάς είναι πλέον ορατά καθώς οι πρώτοι καρποί από τη «σπορά» και την «καλλιέργεια» ταλέντων, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Ήδη από την ομάδα των νέων κάποιοι ποδοσφαιριστές μετέχουν τακτικά στις αποστολές του Πιερικού αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια της καριέρας τους.
Αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας, για φυτώριο, για γηγενείς ποδοσφαιριστές, για ανάδειξη ταλέντων που αργότερα θα στελεχώνουν τον βασικό κορμό της ομάδας και θα αγαπούν τη φανέλα, η χρονική συγκυρία είναι η καταλληλότερη. Τώρα που έγινε ένα ουσιαστικό βήμα προς τα εμπρός δεν θα πρέπει να οπισθοχωρήσουμε οποιοδήποτε κώλυμα κι αν παρουσιαστεί στο δύσκολο αλλά σημαντικό εγχείρημα. Αξιοποιώντας τους νέους παίκτες κοιτάζουμε μπροστά. Μαθαίνοντας από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος, Ερασιτέχνης και ΠΑΕ, πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά για να επιτύχουν τους στόχους τους.
Οι φίλαθλοι οφείλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια στηρίζοντας και χειροκροτώντας τους αυριανούς αστέρες του ποδοσφαιρικού τμήματος, παρακάμπτοντας εγωισμούς και σεβόμενοι τα χρονικά περιθώρια που απαιτούνται για να δείξουν τα νέα παιδιά τις ικανότητες τους.
Η υπομονή και η επιμονή, η ενότητα και συσπείρωση, η οργάνωση και η μεθοδικότητα, η πολύ δουλειά και τα ελάχιστα λόγια, πρέπει να είναι οι αρχές που θα χαρακτηρίζουν την προσπάθεια, ώστε τα ταλέντα, που σίγουρα υπάρχουν, να μη μείνουν στάσιμα. Η σταδιακή προώθηση των νέων στην επαγγελματική ομάδα πρέπει να αποτελεί το μεγάλο στόχο. Το κέρδος θα είναι ανεκτίμητο για όλη την κοινωνία της Κατερίνης, για τον αθλητισμό και πάνω απ’ όλα για τον Πιερικό.
Καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όσους μοχθούν, σε όσους αγαπούν τον Πιερικό.(ΤΟΠΙΚΗ) - Γιάννης Τσαπουρνιώτης.

Συνάντηση με την Περιφερειάρχη έχει σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιολογικού Καθαρισμού ΟΤΑ Ν. Πιερίας Κ. Γιάντσιος: "Άλλο είναι το λιοντάρι να βρυχάται και άλλο να δεσμεύεται με υπογραφή"


ΤΕΤΑΡΤΗ 20.01.2010 (Π.Α)

 Με σκληρή γλώσσα απαντά με επιστολή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιολογικού Καθαρισμού ΟΤΑ Νότιας Πιερίας και Αντιδήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου κ. Κωνσταντίνος Γιάντσιος, ενώ σήμερα αναμένεται να έχει συνάντηση με την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο ίδιος επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι ο Βιολογικός δεν μπορεί να λειτουργήσει με 50.000 ευρώ, κατηγορώντας όσους ισχυρίζονται κάτι τέτοιο για "πολιτική αβουλία" και "λεονταρισμούς"

Η Επιστολή
Εμείς απαντούμε με βάση των αδιάσειστων στοιχείων που .....

Τα σχολεία της …φυγής! Διαρροή μαθητών και στην Πιερία καταγράφει έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής πολιτικής της ΓΣΕΕ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010


Καθόλου θετικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τα στοιχεία από Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ και είναι σε γνώση του υπουργείου Παιδείας, για την σχολική διαρροή στη χώρα μας
Οι περιοχές της χώρας που εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά αδικαιολόγητης διακοπής της φοίτησης των μαθητών του γυμνασίου, είναι η Ροδόπη με 7,7%, το Ηράκλειο Κρήτης με 7,6%, η Λευκάδα, 7,1%, η Ξάνθη, 7% η Κέρκυρα, 5,9%, το Λασίθι, 5,5% η Ηλεία και τα Δωδεκάνησα 5,2% και ο Πειραιάς με 5%. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο το 7,7% της Ροδόπης και το 7% της Ξάνθης αντιστοιχεί σε 503 μαθητές γυμνασίου.
Δύο είναι τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στις περιοχές αυτές: Χαμηλός δείκτης ευημερίας και ανάπτυξης (Δυτική Αττική, Ροδόπη, Ξάνθη) αλλά και υψηλή τουριστική ανάπτυξη που έχουμε σε νησιωτικές περιοχές της χώρας όπως είναι η Κέρκυρα, η Λευκάδα, το Ηράκλειο, το Λασίθι και τα Δωδεκάνησα.
Στους μαθητές γυμνασίου που απορρίπτονται στη λήξη του σχολικού έτους ο νομός Ξάνθης είναι στην πρώτη θέση με 19% και ακολουθούν η Λακωνία, η Αρτα, η Κοζάνη, η Λευκάδα, η Πιερία, η Ευρυτανία, τα Χανιά, η Καστοριά και η Ηλεία. Σχετικά με την  κατηγορία: Μαθητές γυμνασίου που προάγονται σχεδόν οριακά με βαθμολογία 10 έως 12. Η Δράμα, η Κέρκυρα, η Βοιωτία, ο Εβρος, η Κοζάνη, η Αιτωλοακαρνανία, η Μεσσηνία, η Κορινθία είναι στις πρώτες δέκα θέσεις μαζί όμως με την Ανατολική Αττική (στην πέμπτη θέση) και την Αθήνα (στη δέκατη θέση).
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία
* Το ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας 12 έως 14 χρόνων δεν κ....

Γενναία” μέτρα μείωσης του ελλείματος, ζητά η ΕΕ και μας δίνει περιθώριο έξι μηνών Στο επίκεντρο τα στατιστικά στοιχεία. Αποδεκτό ΠΣΑ της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά...

" (ΤΕΤΑΡΤΗ  20/01/2010 )


Αποδεκτό έκανε το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) το τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τονίζοντας πως θα χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις, σε ό,τι κυρίως αφορά την εξειδίκευση των μέτρων μείωσης του ελλείμματος το 2011 και το 2012.
Ο Φινλανδός Υπουργός Οικονομικών, σημείωσε: «Χρειάζεται να αξιολογήσουμε εάν τα μέτρα είναι ουσιαστικά. Χρειαζόμαστε στατιστικά στοιχεία που να μπορούμε να εμπιστευθούμε και πραγματικά μέτρα για την εξυγίανση του προϋπολογισμού. Κανένας άλλος δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα παρά μόνο η ίδια τον εαυτό της. Δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένουν εξωτερική βοήθεια».

 
Ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον σχέδια ή φιλοδοξίες αλλά πράξεις και αποφάσεις. Η κατάσταση με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι.....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010
Πρωτοσέλιδο 20.1.2010
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

Ανοικτά μέτωπα

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010
Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για το αγροτικό και το συντονισμό της κυβέρνησης
Ανοικτά
μέτωπα
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και την ενίσχυση των μπλόκων αποφάσισαν οι αγρότες στη μαραθώνια σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου τους, χθες. Επίσης, αποφάσισαν πως δεν θα λάβουν μέρος στο διάλογο που καλεί η κυβέρνηση, τον οποίο χαρακτηρίζουν ανεπαρκή.
Το συντονιστικό όργανο των αγροτών αποφάσισε επίσης τη δημιουργία τεσσάρων ακόμη νέων μπλόκων στα Τέμπη, τον Τύρναβο, τον Πλατύκαμπο και τη Λάρισα. Την Τετάρτη θα ληφθεί απόφαση για το κλείσιμο ή όχι των διοδίων των Μαλγάρων, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Η κάθοδος των αγροτών της Θεσσαλίας στον κόμβο Πλατυκάμπου και στην Μελούνα, μεταξύ Λάρισας και Ελασσόνας, οι οποίες αποτελούν τις παρακαμπτήριες οδούς προς Θεσσαλονίκη μετά το κλείσιμο των Τεμπών, αποτελεί κρίσιμη καμπή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Την Τρίτη οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας έστησαν μπλόκα στο τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, στο τελωνείο Προμαχώνα στις Σέρρες, Δοϊράνης και Ευζώνων στο Κιλκίς, αλλά και του δρόμου που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλοπηγής στη Φλώρινα, μη επιτρέποντας τη διέλευση φορτηγών, κυρίως από τις γειτονικές χώρες προς την Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, απέστειλε.....

Ο ΣΤΑΥΛΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010

Η Κόπρος του Αυγεία ήταν η κοπριά που είχε συγκεντρωθεί στους τεράστιους στάβλους του βασιλιά της Ήλιδος Αυγεία με τις 3.000 βόδια, οι οποίοι δεν είχαν καθαρισθεί επί πολλά (αναφέρεται και 30) χρόνια. Το καθάρισμα αυτών των στάβλων από όλη την κοπριά μέσα σε μία μόνο ημέρα ήταν ο πέμπτος άθλος του Ηρακλή.
Ο "Σταυλάρχης του Αυγεία" δέν αποτελεί τίτλο καμμίας Ελληνικής εφημερίδος κανενός ελληνικου ειδησιεογραφικού site.Αλλά αποτελεί "Τίτλο Γερμανικής οικονομικής εφημερίδας".
Ετσι παρομοιάζει τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που μάχεται στην ΕΕ, για να μπορέσει να πείσει τους Ευρωπαίους, περί της ανακγαιότητος του Προγράμματος σταθερότητος της Ελλάδος.
Είναι για την εφημερίδα ο ΣΤΑΥΛΑΡΧΗΣ του Αυγεία, ή άν θέλετε ο Ηρακλής της μυθολογίας, που προσπαθεί να κάνει τον άθλο του, να καθαρίσει τον "κόπρο".
Ως "κόπρος" του Αυγεία της μυθολογίας μας, η Γερμανική εφημερίδα, παρουσιάζει την οικονομική κατάσταση ,που άφησε "στον σταύλο" που λέγεται Ελλάδα ο Αλογοσκούφης και η παρέα του.
Βέβαια άν ψάξει κανείς βαθύτερα, πίσω απο τις αγριάδες της ΕΕ, υπάρχει και συνευθύνη, άν αναλογιστεί κανείς, ότι ο τρόπος υπολογισμού του ελλείματος του Αλογοσκούφη, ίσως αποτελούσε συμφωνία Καραμανλή Μπαρόζο, για να πετύχει η πρώην Κυβέρνηση, να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να φορτώσει ευθύνες δικές της σε πλάτες άλλων.
Τώρα, ώς άλλος Ηρακλής, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, προσπαθεί να παρουσίασει, ένα καθαρό 'σταύλο",απαλλαγμένο απο τον "κόπρο".Σύμφωνα με τα χθεσινά δείγματα, στην ΕΕ, η πρώτη "φωτογραφία" του "σταύλου" που παρουσίασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,δείχνει να πείθει του Ευρωπαίους, ότι ο "σταύλος", ψιλοκαθάρισε και ότι δέν θα επιτρέψουμε ξανά την δημιουργία "κόπρου", γιατί άν ο άθλος τώρα γίνει, θάναι δύσκολο να ξανασυμβεί, εξάλλου και η ΕΕ δέν θα επιτρέψει ξανά να μετατρέψουμε την Ελλάδα, " κόπρο" του Αυγεία, γιατί η δυσοωσμία και η "μυρωδιά" θα επηρεάσει και την ίδια την Ευρώπη.(ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΙΤΖΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΟΠΩΣ Ο π. Αντώνιος ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ!

Εισαγωγικά και  πριν σας παραδώσουμε στην ζεστή και ανθρώπινη πλευρά των  καθάριων και χωρίς φτιασίδωμα λόγων του πατρός Αντωνίου Παπανικολάου, ενός νεαρού κληρικού που από το 1998 τον παρακολουθώ λόγω του ρεπορτάζ, μέσα από τις σπάνιες συνεντεύξεις και παρουσίες του στα Media τα οποία και αποφεύγει -και πολύ καλά κάνει- με πιο γνωστή την συνέντευξη στον
Σταύρο Θεοδωράκη ΣΤΑ ΝΕΑ(τον Σεπτέμβριο του 2008) στην οποία μιλά  με λόγια καρδιάς όπως ο σκληρός αλλά πύρινος λόγος του Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτου προς τον Αρχ. Αμερικής κ. Δημήτριο όταν πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της απάντησης του Αρχ. Αμερικής προς τον Θείο των 12χρονων παιδιών από την Κινσάσα,  
Επιστολή και παρέμβαση  που επίσης συγκλόνισε και άγγιξε τις καρδιές των ανθρώπων (πιστών και μη) διότι - και ορθώς- κρίνει τον Επίσκοπον Εις Τύπον και Εικόνα Χριστού για αντιμετώπιση του όλου ζητήματος,  ασχέτως όλων των λοιπών άλλων  παράπλευρων θεμάτων που στην συνέχεια ανέκυψαν μέσα από την δημοσιογραφική  έρευνα και το ρεπορτάζ για αυτή την συγκλονιστική υπόθεση που έμελλε να καταδείξει  πολλά για τα εσώτερα της Ελληνικής Κοινότητας και της Ιέρας Αρχ. Αμερικής  στις ΗΠΑ... .......

Τα αγροτικά προβλήματα αναζητούν λύσεις και όχι καλές προθέσεις

(ΤΕΤΑΡΤΗ 20/1/2010 )

Τα αγροτικά προβλήματα αναζητούν λύσεις και όχι καλές προθέσεις
Κρίσιμη σύσκεψη γίνεται την Τρίτη (19/1/2010), στο Μέγαρο Μαξίμου, από το άτυπο όργανο που δημιουργήθηκε για τον συντονισμό των ενεργειών του κυβερνητικού μηχανισμού και της Ιπποκράτους, με τη συμμετοχή των κ.κ. Θ. Πάγκαλου, Χ. Παμπούκη, Γ. Πεταλωτή, Φ. Πετσάλνικου, Σ. Ξυνίδη, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων της ατζέντας είναι και το αγροτικό. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι προς το παρόν βρίσκεται ενώπιον μια «ήπιας» κινητοποίησης, μολονότι παρακολουθεί με προβληματισμό την ενίσχυση των μπλόκων που ξεκίνησε από χθες, και μάλιστα με τη συμμετοχή «πράσινων» τρακτέρ.
Το λάθος που κάνουν τα τελευταία χρόνια οι «γαλάζιες» και «πράσινες» ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι ότι, με επικοινωνιακά παιχνίδια προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους Έλληνες (και όχι τους αγρότες) ότι οι αγρότες παίρνουν πολλά εκατομμύρια και δεν έχουν κανένα λόγο να διαμαρτύρονται κάθε χρόνο βγαίνοντας στους δρόμους.
Ας δούμε όμως τι εισέπραξαν οι αγρότες. Όλοι συμφωνούν ότι έχουμε μια μεγάλη πτώση τιμών παραγωγού σε όλα σχεδόν τα προϊόντα. Οι παραγωγοί πήραν το 50% των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης, δηλαδή των χρημάτων που νόμιμα δικαιούνται και δεν είναι χρήματα του ελληνικού λαού. Μάλιστα για να εισπράξουν την ενιαία ενίσχυση υποχρεώθηκαν - αν και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. δεν συμβαίνει - να καταβάλουν χρήματα από την τσέπη τους για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. 

Το επίδομα της κοινωνικής αλληλεγγύης ακόμα δεν το έχουν εισπράξει αν και οι υπόλοιπες ομάδες εργαζομένων το εισέπραξαν. Ακόμη δεν έχει .......

Αντικρουόμενες οι αντιδράσεις των παραγωγικών φορέων, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/1/2010

Αντικρουόμενες οι αντιδράσεις των παραγωγικών φορέων, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
«Άκαιρη και άτοπη» χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τη μορφή διεκδικήσεων που επιλέγουν για μια ακόμη φορά οι αγρότες. Μάλιστα οι Έλληνες εξαγωγείς, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, αναφέρουν ότι «οι πρακτικές ομηρίας άλλων κλάδων και πολιτών για την εκβιαστική επίτευξη μεμονωμένων αιτημάτων πρέπει επιτέλους να σταματήσει».
Ειδικότερα στην ανοιχτή επιστολή τους στα συναρμόδια Υπουργεία, τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους και τους αγροτικούς φορείς τα μέλη του ΣΕΒΕ αναφέρουν: «Φωνή αγωνίας και αγανάκτησης εκφράζουν οι Έλληνες εξαγωγείς με αφορμή τη νέα επιδείνωση της κρίσης για τις .....