Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Εν μέσω πυρών της αντιπολίτευσης υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις γονικές παροχές Πέρασε από την Ολομέλεια

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010 (ΝΕΑ)
Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τις γονικές παροχές και την φορολόγηση των τσιγάρων και των ποτών.
Το νομοσχέδιο συνάντησε την αντίθεση της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα -εκ του γεγονότος ότι προανήγγειλε την φορολόγηση των γονικών παροχών, με συνέπεια να υπάρξουν μαζικές μεταβιβάσεις- όπως επίσης και για φορολογική επιδρομή με θύμα τη μεσαία τάξη.
«Η φορολογική πολιτική δεν γίνεται με δόσεις, δεν προαναγγέλλεται, δεν ανακοινώνεται, γιατί είναι πολύ λογικό ότι ο κάθε πολίτης θα αντιδράσει άμεσα» σχολίασε ο Θ. Καράογλου, εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, που ζήτησε μάλιστα και ονομαστική ψηφοφορία για το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά τις γονικές παροχές.
Δεύτερο σημείο κριτικής, υπήρξε η διαφορά που .....

Γ. Παπανδρέου: Ζήτημα ευνομίας η μεταναστευτική πολιτική

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010

Θετική ψήφο έδωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες

Γ. Παπανδρέου: Ζήτημα ευνομίας η μεταναστευτική πολιτική

Δημιουργείται ανεξάρτητη υπηρεσία για το πολιτικό άσυλο και νέα κέντρα υποδοχής
Την εδραίωση της ευνομίας και την παραγωγική συνύπαρξη Ελλήνων και μεταναστών έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου ως στόχους της μεταναστευτικής πολιτικής, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες.
 



Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, αλλά και την επιτήρηση των συνόρων για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης λαθρομετανάστευσης. Στο επίκεντρο της συνάντησης Παπανδρέου - Γκουτιέρες βρέθηκαν η σωστή διαχείριση των αιτημάτων των πολιτικών προσφύγων, η τήρηση των συνόρων και η καλύτερη συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία, την Ε.Ε. και τα γειτονικά κράτη .
Όπως ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου η ομαλή ένταξη των νόμιμων μεταναστών είναι το βασικό μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας για το άσυλο και στη δημιουργία νέων κέντρων υποδοχής μεταναστών. "Η Ελλάδα, -είπε ο πρωθυπουργός, εδραιώνει το αίσθημα της ευνομίας". Ο Αντόνιο Γκουτιέρες χαρακτήρισε σημαντικές αλλαγές τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το άσυλο και τη μετανάστευση.(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Mέσα στην Θάλασσα το νέο γήπεδο της Μπαρτσελόνα...με 150.000 θέσεις , ενώ εμείς φαίνεται ότι ειμαστε 100 χρόνια πίσω....

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010
Τελικα πρεπει να ζουμε και 100 χρονια πισω (ποδοσφαιρικα)...Στην Ελλαδα ο ΠΑΟ εχει τραβηξει τα πανδεινα για να φτιαξει νεο γηπεδο στο Βοτανικο (ακομα δεν εχει κατασκευαστει...) η ΑΕΚ και συγκεκριμενα ο πρωην προεδρος της Φιλιππου γκρεμισε την Φιλαδελφεια χωρις να μπορει να χτισει νεο γηπεδο και εχει καταδικασει την ΑΕΚ να ψαχνει απεγνωσμενα λυση...Αντιθετα στην Ισπανια, η Barcelona κατασκευαζει νεο σταδιο χωρητικοτητας 150.000 φιλαθλων στην θαλασσα!!! Φυσικο ηταν αυτο αφου τα εισιτηρια διαρκειας ειναι 80.000 και βαλε!Το σταδιο ειναι ενα Καταλανικό έργο του αρχιτέκτονα Emili Vidal.Η εσωτερική διακόσμηση του νέου γηπέδου της Barca θα ειναι κυματιστη και με δύο διαφορετικά επίπεδα κατασκευης, ένα 90,000 θέσεων και ενα αλλο 60,000 θέσεων!()

1,2 ΕΚ ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ!!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 20.1.10



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
http://fimotro.blogspot.com/2010/01/12.html
ΕΤΣΙ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Κάπως έτσι αποφάσιζε ο Κώστας Μαρκόπουλος και κάπως έτσι έδινε εντολές στον τότε πρόεδρο του ΕΟΤ να μοιράζει δεξιά και αριστερά το κρατικό χρήμα για εκδηλώσεις προβολής πόλεως της Ελλάδας στο εξωτερικό. Στην πρώτη περίπτωση (κλικ) έχει δώσει με απευθείας ανάθεση 668.780 ευρώ(!) σε... παντελώς άγνωστη εταιρείας προβολής. Στη δεύτερη περίπτωση περίπτωση (πατήστε κλικ) έδωσε άλλα 580.720 ευρώ(!) και πάλι με απευθείας ανάθεση σε άλλη μια άγνωστη εταιρεία διαφήμισης. Η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος επί Μαρκόπουλου δεν είχε προηγούμενο. Θα τι ψάξουμε τις εταιρείες. Και θα ψάξουμε και τι έργο έχουν κάνει για να πάρουν τόσο μεγάλα ποσά. Προσέξτε τις ημερομηνίες. Είναι πριν από 5 μήνες!

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 



Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
LYMPERHS_1



Το ωφέλιμον μετά του τερπνού συνδύασε ο ναύαρχος ε.α Χρήστος Λυμπέρης, που βρέθηκε στην Πιερία καλεσμένος ομιλητής της Σχολής Γονέων και με την ευκαιρία έκανε και μια βόλτα στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο και (λογικό) επισκέφθηκε και στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου.
Όπου, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία τον ξενάγησε ο ....

Σε θέση μάχης και τα Πιερικά τρακτέρ

agrotes
 
Παρατάσσονται σε 13η Εθνική Οδό και κόμβο του Αιγινίου «με αναμμένες μηχανές» οι αγρότες του νομού μας
Θέση σε κομβικά σημεία της ΠΑΘΕ και της παλαιάς Εθνικής Οδού παίρνουν σήμερα οι αγρότες της Πιερίας, προβάλλοντας μια σειρά αιτήματα και παλεύοντας για «κεκτημένα», που περικόπηκαν από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως δήλωσε στην «Π», ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέτρος Παπανικολάου.

Οι αγρότες της Πιερίας, ακολουθώντας το παράδειγμα και των υπολοίπων αγροτών της χώρας οι οποίοι έχουν παρατάξει ήδη τα τρακτέρ τους στους δρόμους, ζητούν την άμεση επίλυση οχτώ θεμάτων τα οποία θεωρούν ζωτικής σημασίας για το μέλλον τους.
Σε δύο σημεία του νομού αναμένεται να παραταχθούν τα τρακτέρ, το ένα είναι ο κόμβος του Αιγινίου από αγρότες της βόρειας Πιερίας και το δεύτερο σημείο στο 9ο χιλιόμετρο της 13ης Εθνικής Οδού, στο ύψος της διασταύρωσης για Λόφο.
Όπως ανέφερε ο Πέτρος Παπανικολάου, πρόθεση των αγροτών δεν ...

Νέοι αγώνες δρόμου για να τεθεί σε λειτουργία


AGONES_1
Τη συνδρομή της νέας περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε χθες ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου Βιολογικού Καθαρισμού Ν. Πιερίας Κωνσταντίνος Γιάντσιος, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα και να τεθεί σε λειτουργία η πολύπαθη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, που παραμένει σε αχρηστία εδώ και χρόνια.
Ο Πρόεδρος, συνοδευόμενος από τεχνικούς συμβούλους και πανεπιστημιακούς του Α.Π.Θ που έχουν αναλάβει να μελετήσουν τα πώς και τα γιατί παραμένει ανενεργή η Μονάδα, ενημέρωσε λεπτομερώς την κ. Λιονή για τα προβλήματα του έργου και για τις προσπάθειες του Συνδέσμου να βρεθούν λύσεις, καταθέτοντας πλήρη φάκελο όλων των επίσημων στοιχείων που υπάρχουν.
AGONES_2Ζήτησε τη συνδρομή της περιφέρειας για να προχωρήσουν οι τεχνικές της υπηρεσίες σε έλεγχο των ελλείψεων που παρουσιάζει το έργο, καθώς και για τη εξασφάλιση του απαραίτητου για να τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα κονδυλίου, το οποίο ο Σύνδεσμος υπολόγισε ότι είναι της τάξης των 800.000 ευρώ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου, η περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για το πρώτο, την τεχνική βοήθεια, ενώ ανέλαβε να ζητήσει και από όλους του εμπλεκόμενους φορείς (δήμους Αν. Ολύμπου και Λιτοχώρου, Νομαρχία και υπηρεσίες του δημοσίου) να δραστηριοποιηθούν για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη λειτουργίας του Βιολογικού.
Σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή του, μια μέρα πριν ....

Μέτρα, για να διασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού στην αγορά

Τη δρομολόγηση συγκεκριμένων μέτρων για τη λειτουργία των αλλοδαπών καταστημάτων στη χώρα μας με ίσους όρους ανταγωνισμού, ζητά από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η Βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου.
Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με αποδέκτη την υπουργό Λούκα Κατσέλη, η κ. Μίχου αναφέρεται στις επιπτώσεις της ραγδαίας αύξησης των κινέζικων, κυρίως, καταστημάτων στον επιχειρηματικό κλάδο της Πιερίας.
MIXOYΤο πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:
«Η λειτουργία των αλλοδαπών καταστημάτων στο νομό Πιερίας, η οποία έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, έχει προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στην τοπική επιχειρηματικότητα, λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Με τη λειτουργία των αλλοδαπών καταστημάτων παρατηρείται μια ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα, κυρίως των κινέζικων, που έχουν κατακλύσει τις τοπικές αγορές και είναι αμφίβολο κατά πόσο και εάν υπόκεινται στην ίδια φορολόγηση με τις ελληνικές επιχειρήσεις. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχεται ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι κινεζικές επιχειρήσεις πωλούν επίσης μικροέπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, λόγω της.....

Να αλλάξει η αντίληψη της κοινωνίας για τον ένστολο εργαζόμενο

POASY
Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και αρμόδιο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Δένδια, είχε χθες αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών των αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και των αξιωματικών της αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τις θέσεις των Ομοσπονδιών, αναφορικά με την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων του κλάδου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των αστυνομικών ενημέρωσαν τον κ. Δένδια για τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, για το θεσμικό του ρόλο και τις προσπάθειες που καταβάλει για την αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας σε όλη τη χώρα, πράγματα που όπως και ο ίδιος ο πρώην υπουργός τόνισε, είναι συνυφασμένα.
Εκ μέρους του κ. Δένδια, εκφράστηκε η επιθυμία να υπάρχει διαρκής ενημέρωση και στενή συνεργασία, με στόχο την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων των Ομοσπονδιών και του αγώνα που διεξάγουν, για να αισθάνεται ασφαλής, τόσο ο Έλληνας Αστυνομικός, όσο και κάθε συμπολίτης που ζει και εργάζεται στη χώρα.
Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει η αντίληψη της κοινωνίας για τον ένστολο εργαζόμενο, ώστε να διασφαλίζεται στην καθημερινή του δράση, χωρίς να απαξιώνεται και να αποτελεί αντικείμενο άδικης κριτικής, ενώ οι ευθύνες βαρύνουν πρωτίστως άλλους.
Ως αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών αστυνομικών ότι παρακολουθεί όλα τα πρότυπα των Αστυνομιών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στο εξωτερικό και σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μια νέα πολιτική πρόταση για τη δημόσια ασφάλεια.
Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του διότι εμφανίζεται ακόμα στη χώρα μας το φαινόμενο της πολιτικής βίας, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό έχει εξαλειφθεί.(
Πολιτεία) 

Πληγές που δεν αναλύονται δε θεραπεύονται

PLHGES_1
Ξεκίνησαν προχθές, Δευτέρα, οι διαλέξεις της Σχολής Γονέων-Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης για το δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2009-2010, με πρώτο ομιλητή τον Ναύαρχο ε.α. και πρώην Α.Γ.Ε.ΕΘ.Α Χρήστο Λυμπέρη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Χειρισμοί κρίσεων-Ίμια 14 χρόνια μετά…»
Ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα και ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, το οποίο παρακολούθησε τη διάλεξη με μεγάλη προσοχή και τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Την πατρίδα την υπηρετούμε είτε μιλώντας είτε ενίοτε σιωπώντας. Η χώρα μας ζει σε μια κρίσιμη περίοδο πολλά χρόνια τώρα. Ζούμε χωρίς ταυτότητα. Η ταυτότητά μας είναι η αγάπη για την πατρίδα και ο πολιτισμός και πρέπει να πολιτευτούμε άξια σύμφωνα με τις αξίες μας και τις παραδόσεις μας. Χρειάζεται να δούμε, λοιπόν, τι κάναμε, πώς πολιτευτήκαμε ως τώρα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις…
Στην περίπτωση των Ιμίων αλλά και σε άλλες κρίσεις δεν....

Ληστεία, απαγωγή και απόπειρα βιασμού

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010

44χρονη βρέθηκε εγκαταλειμμένη σε ορεινή περιοχή της Πιερίας
Μια 44χρονη, που βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από συνοριοφύλακες σε ορεινή περιοχή της Πιερίας, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι άγνωστοι δράστες τη μετέφεραν και την  εγκατέλειψαν εκεί, αφού λήστεψαν το σούπερ-μάρκετ, στα Καλύβια Πέλλας, όπου εργάζονταν.
Ακόμη, είπε στους αστυνομικούς ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής ένας εκ των δύο δραστών προσπάθησε ανεπιτυχώς να τη βιάσει.
Ενδελεχή έρευνα για την υπόθεση διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2020-01-2010.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Και οι αγροτες της Πιεριας στα μπλοκα

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010

Και οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας στα μπλόκα...

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ; ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010


Σε συνομιλίες και διάλογο κάλεσε ο Καρχιμάκης του αγρότες,στην εκπομπή του Καμπουράκη σήμερα, αλλά οι αγρότες των μπλόκων, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπαν μέσω τηλεοράσεως ότι δέν ενδιαφέρονται για διάλογο αλλά για το "ένα δίς" που θα κοστίσουν τα αιτήματα.Ετσι ψυχρά ο εκπρόσωπος των αγροτών, μας είπε ότι δέν κάνουν πίσω, δέν ενδιαφέρονται για διάλογο, γιατί τόσα χρόνια ο διάλογος δέν οδήγησε πουθενά", ξεχνώντας βέβαια ότι η κοινωνία βλέπει τις κινητοόιήσεις με πολύ επιφυλακτικότητα, μάλιστα που αυτές οικινητοποιήσεις γίνονται εκατό μέρες απο τη διακυβέρνση της νέας κυβέρνησης και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.Βέβαια οι αγρότες έχουν συσωρευμένα προβλήματα, αλλά είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας λένε μέσω τηλεοράσεως ότι δέν ενδιαφέρονται για διάλογ, αλλά μόνο για το ένα δίς ΕΥΡΩ...Ετσι προκαλείται η ελληνική κοινωνία και τα χρόνια δίκαι αιτήματά τους, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.Αδικούν οι ίδιοι τον εαυτό τους και απαξιώνουν τα όποια δίκαι αιτήματά τους...
Σύσκεψη για το θεμα το μεσημέρι απο την κυβέρνηση...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

ΤΙ ΓΚΟΛ ΕΙΔΕ Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ!!!!

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010
Αν Ελληνας διαιτητής τολμούσε και κατοκύρωνε τέτοιο γκόλ, ακόμη θα έτρεχε νασ κρυφτεί.. αλλά στη Γερμανία είναι διαφορετικά... Δείτε το:

Οι πρωϊνές εκπομπές για τα μπλόκα των αγροτών

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010

Έμφραγμα στις εθνικές οδούς. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους...

Αεροπορικό εισιτήριο σκύλου αξίας 2.000 λιρών

ΤΡΙΤΗ 19/01/2010

 Το κουτάβι ράτσας bulldog, που έκανε δώρο η Victoria στον David Beckham τα περασμένα Χριστούγεννα, και ζούσε μέχρι τώρα στο Λονδίνο, έστειλαν στο Λος Άντζελες- όπου μένει η οικογένεια- με ειδική υπηρεσία.
Ο Beckham χρησιμοποίησε την εταιρία για να έχει το κατοικίδιο του τις κάποιες παραπάνω ανέσεις, καθώς το ταξίδι ήταν μεγάλο.
Η PetAir, στην τιμή των 2.000 λιρών, συμπεριλαμβάνει το αεροπορικό εισιτήριο, θέση με κρεβάτι, γενικές εξετάσεις πριν το ταξίδι, φαγητό, καθώς και παρακολούθηση από κτηνιάτρους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Πηγή από το περιβάλλον της οικογένεια Beckham αναφέρει ότι το σκυλί θα έχει μια πραγματικά πολυτελή ζωή, καθώς η πολυτέλεια είναι ένα χαρακτηριστικό που τους διακρίνει.(nooz.gr)

Διάλογος χωρίς λεφτά απέναντι στα μπλόκα Ντόμινο οι αποκλεισμοί των εθνικών οδών από τους αγρότες - αύριο βγαίνουν τα τρακτέρ σε Λάρισα και Μαγνησία

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010 (ΝΕΑ)
Πρώτο απολογισμό των κινητοποιήσεων κάνουν σήμερα σε σύσκεψη στη Βέροια οι αγρότες, οι οποίοι μετέχουν στο συντονιστικό όργανο των δεκαεννέα νομών και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στις εθνικές οδούς από την περασμένη Παρασκευή.
Τα μπλόκα παραμένουν τόσο στους οδικούς άξονες όσο και στους συνοριακούς σταθμούς της χώρας, ενώ αύριο έχουν εξαγγείλει έξοδο των τρακτέρ τους και οι αγρότες της Λάρισας και της Μαγνησίας.
Ο εφιάλτης στη μετακίνηση από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη δεν έχει προηγούμενο, αφού ήδη για να φθάσει κανείς στη Λαμία πρέπει να ταξιδεύει πάνω από έξι ώρες και από χθες, λόγω του μπλόκου στη Νίκαια Λάρισας, απαιτείται περίπου μισή ώρα επιπλέον για τη διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα το ταξίδι να διαρκεί τουλάχιστον δώδεκα με δεκατρείς ώρες.
Αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε βαθμό που να αντιμετωπίζεται τουλάχιστον με σκεπτικισμό η εκτίμηση που διατύπωναν χθες κυβερνητικοί παράγοντες ότι «οι κινητοποιήσεις σύντομα θα εκφυλιστούν» και έδιναν έναν ορίζοντα μερικών ημερών για το τέλος τους. Διαμηνύει πάντως σε όλους τους τόνους πως «λεφτά δεν υπάρχουν» παρά μόνο τα οφειλόμενα ως υπόλοιπο των ενισχύσεων.
Στο μεταξύ, εισαγγελική παρέμβαση για «προληπτικούς λόγους» έκανε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου, αναφορικά με ......

Βημα...τίζοντας ( 19/01/2010 )

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010 (Ο.Β)




Μήνυση κατά της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και αναφορά στον Συνήγορο του πολίτη υπέβαλε ο πρόεδρος του Τοπικού  Συμβουλίου Νέου Παντελεήμονα Γιώργος Κωτούλας για τα διόδια και την καταβολή του αντιτίμου την ώρα που η εθνική οδός είναι κλειστή…
Αυτό που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πόρισμα που θα βγει από το Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με το εάν μπορεί ή όχι η εταιρία να ανεβάζει  ή κατεβάζει τη μπάρα στα διόδια όποτε θέλει..
Στη  φωτογραφία με τον δικηγόρο Μανόλη Παπά που κατέθεσε τη μήνυση χθες το πρωί…



Αναγκαία τομή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και δεσμεύθηκε για τη στήριξη του με τους αναγκαίους πόρους και ένα οργανωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο…
Το συνέδριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Νίκο Κακλαμάνη, ο οποίος, ανέφερε πως οι αιρετοί κατά τα 2/3 τους......

Ανακοίνωση - Πρόγραμμα ιεράς Πανηγύρεως 2010 στη Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου:
5.00-8.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός
Σάββατο 23 Ιανουαρίου:
5.00-9.00 π.μ.: Ακολουθίες του Μεσονυκτικού και του Όρθρου
9.00 π.μ.: Έναρξη Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας λειτουργίας
5.00-7.00 μ.μ.: Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής του Αγίου Διονυσίου-Κτιτορικό μνημόσυνο.
Η παρουσία σας στις λατρευτικές εκδηλώσεις θα μας χαροποιήσει και θα λαμπρύνει την Ιερά Πανήγυρη

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΕΛΟΣ Ο ΖΙΚΟ

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010


"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Αρτούρ ντούνες Κοΐμπρα (Ζίκο) και τους βοηθούς του Εντουάρντο Αντούνες Κοΐμπρα και Μορασί Βασκονσέλος Σαντ' Αννα. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς με βοηθό τον Ανδρέα Νινιάδη."
Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση ο ΟΣΦΠ διέκοψε τη συνεργασία της με τον ΖΊΚΟ και προπονητής νααλαμβάνει σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίας ο Πάντοβιτς με συνεργάτη τον Νινιάδη.Ο Πάντοβιτς θα καθίσει στον πάγκο στο επόμενο παιγνίδι του Ολυμπιακού.
http://athlitikipierias.blogspot.com/


Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Κατηγορίας - Εχθρικός και προκλητικός ο διαιτητής κ. Μήτσιος Πιερικός – Κέρκυρα 1-2

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010











Ένας θαυμάσιος Πιερικός έκανε την πρωτοπόρο της Β’ Εθνικής να ψάχνεται.
Σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο ο Πιερικός ήταν σαφώς ανώτερος της Κέρκυρας, που κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα.
Πέτυχε ένα γκολ, είχε ένα δοκάρι και πολλές άλλες ευκαιρίες για να κλειδώσει το παιχνίδι όμως τελικά έφυγε στ’ αποδυτήρια με το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πιερικός δεν είχε αντίπαλο μόνο την πολύ καλή Κέρκυρα αλλά και το διαιτητή του αγώνα κ. Μήτσιο από την Ήπειρο που το πρώτο υπέρ του Πιερικού σφύριγμα το έδωσε αφού η Κέρκυρα πήρε το προβάδισμα στο σκορ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 85ο λεπτό ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε μία κίτρινη κάρτα στους παίκτες της Κέρκυρας ενώ φόρτωσε τους παίκτες του Πιερικού. Καείς δεν αμφισβήτησε την Κέρκυρα.
Μπορεί όμως να μας πει κανείς αν οι παίκτες αυτοί αντιμετώπιζαν την εχθρική διαιτησία του κ. Μήτσιου αν θα  έφταναν στη νίκη;
Οι παίκτες του Πιερικού νίκησαν τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές όχι όμως και την προκλητική και εχθρική διαιτησία του κ. Μήτσιου.
«Κρατάει χρόνια αυτή ο κολόνια» κύριοι της Διοίκησης του Πιερικού.
Κάτι πρέπει να γίνει. Αυτό δεν πάει άλλο.
Μετά τη λήξη του παιχνιδιού οι αγανακτισμένοι φίλαθλοι αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της Λίγκας Β’ Εθνικής και πρόεδρο της Κέρκυρας κ. Καλογιάννη, τον προπονητή της Κέρκυρας κ. Τενέ και το διαιτητή του αγώνα κ. Μήτσιο και έμειναν έξω από τα αποδυτήρια για μια περίπου ώρα.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ
Στο 1’ μετά από σουτ του Λαμπρόπουλου η μπάλα βρήκε το χέρι παίκτη του Πιερικού μαζί με άλλους παίκτες της Κέρκυρας και οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτυ.
Στο 4’ πολύ δυνατό συρτό σουτ του Τσίγκα, η μπάλα πέρασε κάτω από πολλά πόδια αλλά ο Καρακούτσης μπλόκαρε.
Στο 5’ μετά από κόντρα του Παντελιάδη, η μπάλα φτάνει στην άμυνα της Κέρκυρας, ο Ολγκίν έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αποστολίδης μπλόκαρε.
Στο 8’ δυνατό διαγώνιο σουτ του Μακρή μπλόκαρε ο Αποστολίδης.
Στο 14’ ο Παντελιάδης τροφοδοτεί τον Γιαζιτζόγλου, αυτός έφυγε γρήγορα και γύρισε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε από την άλλη πλευρά της περιοχής στον Χατζηζήση που έπιασε πολύ δυνατό σουτ πάνω στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Κέρκυρας, αυτή αναπήδησε στο έδαφος και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί. Στη φάση αυτή ο Ολγκίν προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά αλλά ο Βενέτης τον κράτησε με τα χέρια και δεν τον άφησε να σηκωθεί. Ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα.
Στο 19’ ο Πιερικός ανοίγει το σκορ. Ο Γιαζιτζόγλου από αριστερά έβγαλε σέντρα στην άμυνα της Κέρκυρας, ο Βενέτης απέκρουσε με κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Θάνο που έξω από την περιοχή έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ, κάρφωσε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα της Κέρκυρας και έγραψε το 1-0.
Στο 65’ ο Γιανιτσανάκης με κάθετη πάσα έβγαλε τον Λορέντζο μόνο με τον τερματοφύλακα, αυτός σούταρε, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και ο επερχόμενος Μπερνς με νέο σουτ έγραψε το 1-1. Οι παίκτες του Πιερικού διαμαρτυρήθηκαν ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.
Στο 75’ σουτ του Φλαβίνιο μπλόκαρε ο Καρακούτσης,
Στο 76’ ο Κοντοδήμος κερδίζει τη μπάλα κάνοντας φάουλ στον Ολγκίν, ο διαιτητής δεν το δίνει και με βαθιά πάσα βγάζει τον Μπερνς σε ευνοϊκή θέση που βγήκε γρήγορα, πλάσαρε και έκανε το 1-2.
Στο 83’ σουτ του Γιαντιτσανάκη έφυγε μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 80’ μετά από σέντρα – φάουλ του Γιαζιτζόγλου, ο Ρέγιες κέρδισε την κεφαλιά, Κωνσταντινίδης και Μακρής έτρεξαν να προλάβουν αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 93’ μετά από σέντρα πάσα του Παντελιάδη ο Γκουγκουλιάς βγήκε μόνος μέσα στην περιοχή καταδιωκόμενος από τον Βενέτη που φάνηκε να τον κρατά και ο Γκουγκουλιάς να μην μπορεί να γίνει κάτοχος της μπάλας αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε τίποτα.
Οι συνθέσεις
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης (81' Ρέγες), Γιαζιτζόγλου, Μακρής, Κοντέων, Παντελιάδης, Φρέντερικς, Θάνος (69' Κωνσταντινίδης), Ολγκίν (74' Γκουγκουλιάς).
Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Ιωάννου (59' Γιαννιτσανάκης), Βενέτης, Κοντοδήμος, Φλαβίνιο (82' Μακρυδημήτρης), Μπερνς, Λαμπρόπουλος (46' Ρεπερνέ), Παρασκευαίδης, Τσίγκας, Νακαράτο, Λουρένσο.
Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή αντίκρισαν από τον Πιερικό οι Κοντέων, Χατζηζήσης, Κωνσταντινίδης, Παντελιάδης και Εξουζίδης και από την Κέρκυρα, όλες όμως μετά το 85’, οι Μακρυδημήτρης, Αποστολίδης και Νακαράτο.
Οι δηλώσεις των δύο προπονητών
Μπάμπης Τενές, προπονητής Κέρκυρας
«Έγινε ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι και υπήρχε μεγάλο πάθος και από τις δύο ομάδες. Θέλαμε τη νίκη γιατί θέλαμε να κλείσουμε τον γύρο όπως ακριβώς πήγαμε μέχρι τώρα και από την ομάδα του Πιερικού μια μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει να μπει στα πλέι οφ. Πιστεύω ότι η ομάδα μου στάθηκε πάρα πολύ καλά, είχε πολύ καλή κυκλοφορία και φάσεις που θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι ακόμα πιο εύκολα. Ο Πιερικός ήταν πάρα πολύ καλός στο ξεκίνημα και μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με μεγάλο πλεονέκτημα στα στημένα και εκεί μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Εμείς προσπαθήσαμε βάζοντας τη μπάλα κάτω να μπούμε στη αντίπαλη περιοχή. Πετύχαμε δύο καθαρότατα γκολ, έγιναν δύο περιπτώσεις πέναλτυ, μία υπέρ μας και μία υπέρ του Πιερικού για τις οποίες όμως δεν έχω άποψη γιατί ήμουν μακριά. Αν τα δείξει η τηλεόραση θα δούμε αν έχουμε δίκιο. Κλείνουμε τον πρώτο γύρο με 40 βαθμούς που είναι μια σημαντική συγκομιδή βαθμών και τώρα μας περιμένει ένα μεγάλο ντέρμπι τη Δευτέρα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Και εκεί πρέπει να είμαστε σοβαροί. Εύχομαι στο φίλο τον Σούλη και στον Πιερικό να πετύχει τους στόχους τους. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν και τη μεγάλη νίκη που κατάφεραν να πάρουν απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα».
Σούλης Παπαδόπουλος, προπονητής Πιερικού
«Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα της Κέρκυρας γιατί για μένα έχει ανέβει ήδη στην Σούπερ Λιγκ γιατί πιστεύω ότι έχει καλό προπονητή και καλή ομάδα αλλά έχει και όλα τα άλλα που χρειάζεται μια ομάδα Β’ Εθνικής για ν’ ανέβει. Όσο για το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο είμασταν πάρα πολύ καλοί, καλύτεροι από την Κέρκυρα και θα έπρεπε να προηγηθούμε με δύο και με τρία γκολ και για μένα η φάση με τον Ολγκίν είναι καθαρό πέναλτυ και έπρεπε να δοθεί. Όπως και αυτό με το Γκουγκουλιά στις καθυστερήσεις. Για μένα όμως δεν έχει σημασία αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο διαιτητής έκανε ότι έπρεπε να κάνει για να κερδίσει η Κέρκυρα. Έτσι είναι η Β’ Εθνική, το είπα και προχθές μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όταν μου έκαναν τις ερωτήσεις πως ο Πιερικός δεν είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία. Τι να κάνουμε αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα μπορεί να με καλέσουν γι’ αυτά που λέω αλλά τι να κάνουμε. Ο ίδιος διαιτητής με είχε παίξει εμένα με το Αιγάλεω και το 2-0 το έκανε 2-2 χωρίς να θέλω να μειώσω καθόλου τον κ. Τενέ γιατί πιστεύω πως είναι και καλός και αξιόλογος προπονητής. Μακάρι να τα είχα και εγώ αυτά. Εμείς τώρα θα παλέψουμε για να ξεφύγουμε από την κάτω ζώνη. Είναι κρίμα όμως για τον Πιερικό και για τους παίκτες αλλά και για τον προπονητή αλλά και για τον κόσμο και για τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο που έχει τέτοια αντιμετώπιση από τη διαιτησία».(ΤΟΠΙΚΗ)
http://athlitikipierias.blogspot.com/

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010
Θέλω τώρα τον Καλλικράτη. Δεν θέλω εκπτώσεις. Φέρτε μου τον Καλλικράτη να Καλλικρατήσωωωωωω!!!!!
Ο νέος διοικητικός χάρτης της χώρας επί τάπητος στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που άρχισε χθες το πρωί στην Αθήνα με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον πλέον η θέση των αιρετών.
Πάντως μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνενώσεις με την Κατερίνη ουκ ολίγα δημοτικά διαμερίσματα.
Θα σας έχω νεότερα πολύ –πολύ σύντομα.
Διότι, το ρεπορτάζ τρέχει και στο τέλος θα μας πουν ότι η Πιερία θα γίνει ένας δήμος και πάει και τελείωσε.
Εκεί οδεύει το πράγμα.
Έχω κι άλλα νέα όμως. Αγροτικές κινητοποιήσεις. Πάνω ....

Φόρος και για τα ταμεία

( ΤΡΙΤΗ 19/01/2010 )


Τον ονομάζουν "κουμπαρά των ασφαλισμένων"




στην αναζήτηση των αναγκαίων πρόσθετων πόρων για τη βιωσιμότητα των Ταμείων.
Ύψος και πηγές
Προς το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί το ύψος της εισφοράς ούτε οι πηγές από τις οποίες θα προέλθουν τα έσοδα.
Εξετάζεται, μεταξύ άλλων, να επιβληθεί στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων, στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, στις συμβάσεις μεγάλων έργων, στα κέρδη από τυχερά παιχνίδια, στα καζίνο, ίσως και στις τράπεζες.
Σε κάθε περίπτωση, αποκλείεται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επιβαρύνει τη γενική φορολογία.
 
Ο  Γ. Πεταλωτής
Το σενάριο για την επιβολή φόρου ......

Η ώρα του Καλλικράτη

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010
 Υπέρ του «Καλλικράτη», αλλά με επαρκείς πόρους, τάσσεται η ΚΕΔΚΕ
Η ώρα
του Καλλικράτη
Οι δήμοι από 1.054  θα συρρικνωθούν στους 370
Η αυτοκατάργηση των περισσότερων αιρετών, αφού οι δήμοι από 1.054 θα συρρικνωθούν στους 370, ο χωροταξικός σχεδιασμός των νέων δήμων και, κυρίως, οι οικονομικοί πόροι ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, με τον πρόεδρό της Νικήτα Κακλαμάνη να διαχωρίζει τη θέση του από αυτή της Ρηγίλλης και του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως η Αυτοδιοίκηση σαφώς επιθυμεί μια διοικητική μεταρρύθμιση, όμως διεκδικεί και τα οφειλόμενα από την κεντρική διοίκηση. Αναφορικά με το χωροταξικό θέμα, δηλαδή τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η συνένωση των δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δεν έδωσε απαντήσεις, αφού μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει καθοριστεί, αλλά διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της αποκλειστικά αυτοδιοικητικά κριτήρια και όχι κομματικά.
Αναφορικά με τους οικονομικούς πόρους, διαχρονικό αίτημα της Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος είπε πως για τη βιωσιμότητα του νέου θεσμού είναι αναγκαία η σύνδεσή του με τη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά χωρίς την επιβάρυνση των πολιτών. Επίσης, ζήτησε την καταβολή από το κράτος όλων των πόρων προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ώστε να μην μετακυληθούν τα χρέη στο νέο θεσμό.
Ο κ. Κακλαμάνης έκανε αναφορά και στο πρόγραμμα για ....

ΕΠΣΠ - Α , Β ,Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΤΡΙΤΗ 10-1-2010 (ΤΟΠΙΚΗ)


http://athlitikipierias.blogspot.com/

Νεκρός ο αγνουμενος στο Ρέθυμνο

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010



Νεκρός βρέθηκε ο 40 χρονος αγνοούμενος σε ποτάμι στο Ρέθυμνο.Υπενθυμίζουμε ότι μαζί του ήταν ο ανηψιός του που κατάφερε να σωθεί αφού βγήκε απο το αυτοκινητο..

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΤΕΣ ΤΗς ΠΙΕΡΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010

Συνεδρίασαν χθες το βράδυ  οι εκπρόσωπο των αγροτικών οργανώσεων ΟΑΣΠ και ΟΔΑΣΠ Σστα γραφεία της ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ και αποφάσισαν να ξεικινήσει και στο νομο μας κινητοποιηση αγροτών, με μπλόκα στο Αιγίνο και τον Λόφο Πιερίας στη διαστάυρωση με το Μοσχοχώρι.
Εν αναμονή λοιπόν ....

ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ;

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010

Σε συνομιλίες και διάλογο κάλεσε ο Καρχιμάκης του αγρότες,στην εκπομπή του Καμπουράκη σήμερα, αλλά οι αγρότες των μπλόκων, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπαν μέσω τηλεοράσεως ότι δέν ενδιαφέρονται για διάλογο αλλά για το "ένα δίς" που θα κοστίσουν τα αιτήματα.Ετσι ψυχρά ο εκπρόσωπος των αγροτών, μας είπε ότι δέν κάνουν πίσω, δέν ενδιαφέρονται για διάλογο, γιατί τόσα χρόνια ο διάλογος δέν οδήγησε πουθενά", ξεχνώντας βέβαια ότι η κοινωνία βλέπει τις κινητοόιήσεις με πολύ επιφυλακτικότητα, μάλιστα που αυτές οικινητοποιήσεις γίνονται εκατό μέρες απο τη διακυβέρνση της νέας κυβέρνησης και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.Βέβαια οι αγρότες έχουν συσωρευμένα προβλήματα, αλλά είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας λένε μέσω τηλεοράσεως ότι δέν ενδιαφέρονται για διάλογ, αλλά μόνο για το ένα δίς ΕΥΡΩ...Ετσι προκαλείται η ελληνική κοινωνία και τα χρόνια δίκαι αιτήματά τους, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.Αδικούν οι ίδιοι τον εαυτό τους και απαξιώνουν τα όποια δίκαι αιτήμτά τους...
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

Γ.Κασαπίδης: Στηρίζουμε τους αγρότες αλλά διαφωνούμε με το κλείσιμο των δρόμων.

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010
«Ως Νέα Δημοκρατία, στηρίζουμε τον αγώνα και τα αιτήματα των αγροτών. Διαφωνούμε, όμως, με το κλείσιμο των δρόμων και τη λογική της πρόκλησης προβλημάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες της χώρας», δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Νομού Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης.
«Περιμένουμε τις αποφάσεις της....... κυβέρνησης για να κάνουμε παρατηρήσεις και να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις για το καλό του αγροτικού κόσμου και της χώρας», πρόσθεσε επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι «με τις μέχρι σήμερα γενικολογίες και τα ευχολόγια, όχι μόνον δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά χάνουμε και πολύτιμο χρόνο».
Ο κ. Γ. Κασαπίδης υπογράμμισε στη δήλωσή του ότι «οι Έλληνες αγρότες στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, ένιωσαν την αμέριστη υποστήριξη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τόσο με θεσμικά, όσο και με οικονομικά μέτρα.
Σήμερα, όμως, η αγωνία τους είναι μεγαλύτερη, όχι μόνο γιατί δεν νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον τους στο επάγγελμα, αλλά και γιατί δεν βλέπουν να υπάρχει σχέδιο διαχείρισης της παρούσης κρίσης από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Συμπαραστεκόμενοι στους αγώνες των Ελλήνων αγροτών και συμμεριζόμενοι τα προβλήματά τους, καλούμε το ΠΑΣΟΚ να πάψει να αντιπολιτεύεται τη Νέα Δημοκρατία και να λειτουργήσει ως κυβέρνηση, καταθέτοντας στον ελληνικό λαό, τους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας, το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και το κυβερνητικό του πρόγραμμα για τον αγροτικό τομέα», ανέφερε.(ΠΗΓΗ)

Ο ΣΤΑΥΛΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010


Η Κόπρος του Αυγεία ήταν η κοπριά που είχε συγκεντρωθεί στους τεράστιους στάβλους του βασιλιά της Ήλιδος Αυγεία με τις 3.000 βόδια, οι οποίοι δεν είχαν καθαρισθεί επί πολλά (αναφέρεται και 30) χρόνια. Το καθάρισμα αυτών των στάβλων από όλη την κοπριά μέσα σε μία μόνο ημέρα ήταν ο πέμπτος άθλος του Ηρακλή.
Ο "Σταυλάρχης του Αυγεία" δέν αποτελεί τίτλο καμμίας Ελληνικής εφημερίδος κανενός ελληνικου ειδησιεογραφικού site.Αλλά αποτελεί "Τίτλο Γερμανικής οικονομικής εφημερίδας".
Ετσι παρομοιάζει τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που μάχεται στην ΕΕ, για να μπορέσει να πείσει τους Ευρωπαίους, περί της ανακγαιότητος του Προγράμματος σταθερότητος της Ελλάδος.
Είναι για την εφημερίδα ο ΣΤΑΥΛΑΡΧΗΣ του Αυγεία, ή άν θέλετε ο Ηρακλής της μυθολογίας, που προσπαθεί να κάνει τον άθλο του, να καθαρίσει τον "κόπρο".
Ως "κόπρος" του Αυγεία της μυθολογίας μας, η Γερμανική εφημερίδα, παρουσιάζει την οικονομική κατάσταση ,που άφησε "στον σταύλο" που λέγεται Ελλάδα ο Αλογοσκούφης και η παρέα του.
Βέβαια άν ψάξει κανείς βαθύτερα, πίσω απο τις αγριάδες της ΕΕ, υπάρχει και συνευθύνη, άν αναλογιστεί κανείς, ότι ο τρόπος υπολογισμού του ελλείματος του Αλογοσκούφη, ίσως αποτελούσε συμφωνία Καραμανλή Μπαρόζο, για να πετύχει η πρώην Κυβέρνηση, να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να φορτώσει ευθύνες δικές της σε πλάτες άλλων.
Τώρα, ώς άλλος Ηρακλής, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, προσπαθεί να παρουσίασει, ένα καθαρό 'σταύλο",απαλλαγμένο απο τον "κόπρο".Σύμφωνα με τα χθεσινά δείγματα, στην ΕΕ, η πρώτη "φωτογραφία" του "σταύλου" που παρουσίασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,δείχνει να πείθει του Ευρωπαίους, ότι ο "σταύλος", ψιλοκαθάρισε και ότι δέν θα επιτρέψουμε ξανά την δημιουργία "κόπρου", γιατί άν ο άθλος τώρα γίνει, θάναι δύσκολο να ξανασυμβεί, εξάλλου και η ΕΕ δέν θα επιτρέψει ξανά να μετατρέψουμε την Ελλάδα, " κόπρο" του Αυγεία, γιατί η δυσοωσμία και η "μυρωδιά" θα επηρεάσει και την ίδια την Ευρώπη.(ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΙΤΖΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010
Πρωτοσέλιδο 19.1.2010
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/  

Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ

Κατερίνη, 19 Ιανουαρίου 2010

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ

Αναγέννηση Λιτοχώρου – Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ 60-67

Στο ανδρικό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας
● Με τη συμμετοχή αθλητών και από τις ομάδες των παίδων και των εφήβων η θυγατρική Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ νίκησε στο Λιτόχωρο την Αναγέννηση με 67-60. Κύριο χαρακτηριστικό του παιγνιδιού ήταν η πολύ καλή παρουσία και των δύο ομάδων. 
Στα 10λεπτα: 12-25, 25-39, 42-51, 60-67.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ντόκας και Μελανίδης.
Οι συνθέσεις: 
 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ (Καλαϊτζής): Γραμματόσης 16, Βέττας 14, Βαμβάκος, Γουλάρας 2,
Κωστίδης 7, Φαρμάκης 10, Σινανίδης, Αρχοντής 10, Πρεβεζιάνος 1.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ (Κασσομενάκης): Χερβαντίδης, Ταμουρίδης 23, Αναγνώστου, Σφήκας 15, Κολαξίδης 5, Ζορμπάς 4, Παυλίδης 4, Ζήσκας, Νούρης, Ντινόπουλος  16, Παπαβραμίδης.
*
ΑΟΚ Έδεσσας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 61-70
Στο γυναικείο πρωτάθλημα
● Ακόμη μια ομάδα, αυτή της ΕΔΕΣΣΑΣ υπέκυψε στην ανωτερότητα της ομάδας του Πιερικού Αρχελάου και ηττήθηκε μέσα στην έδρα της.  Η ομάδα της Κατερίνης πραγματοποιώντας  πολύ καλή εμφάνιση  πέρασε  και από την Έδεσσα και στρέφει τώρα την προσοχή της στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Αριδαία στην Κατερίνη. Χωρίς να υπάρχει κάποια αθλήτρια που να υστέρησε στην απόδοσή της,  η  Ζουγκουρίδου  μαζί με την  Καρασαββίδου, εκτελεστικά και οι Ευσταθίου με τη Μουστακίδου αμυντικά, οδήγησαν την ομάδα   στη νίκη
Στα 10λεπτα: 16-21, 29-38, 43-53, 61-70.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ντόγκας και Αρβανίτης.
Οι συνθέσεις:
ΑΟΚ ΕΔΕΣΣΑΣ (Μίλτσης): Γατσούλη 2, Σάλα 10, Παπαδοπούλου 6, Κράλλη 25(3), Ελευθεριάδου  3, Μπόσκου 8, Κέκη 3 , Τριψιάνη 4, Πετλή, Σημάδη.
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Μηλιάτης): Μουστακίδου 10, Λάππα 6, Μυστρίδου Ο. 2, Ζουγκουρίδου 24(4), Ευσταθίου 12, Κουζώνη, Σιώκου 2, Καρασαββίδου 14, Λαμπριανίδου Α., Καραβέργου, Ελευθεριάδου.  
*
Βατανιακός Σάρισσα – Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ 33-81
Στο εφηβικό πρωτάθλημα
●  Μια εύκολη νίκη για την εφηβική ομάδα της Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ. Νίκησε με 81-33 τον Βατανιακό Σάρισσα και τερμάτισε στην πρώτη θέση στον όμιλό της. Έτσι, περιμένει την τελική φάση για την ανάδειξη πρωταθλητή έφηβων στην ΕΚΑΣΚΕΜ.
Στα 10λεπτα: 11-30, 15-46, 28-59, 33-81.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ταρενίδης Κ. και Παπαδόπουλος Π.
Οι συνθέσεις:
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΣΑΡΙΣΣΑ (Χοτοκουρίδης): Βαφείδης 16, Μυρώδης 3, Κουτσικανιδης 6, Καραφουλίδης 8, Κουμαΐτης, Μπούσιος, Σολομωνίδης.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ (Κασσομενάκης): Χερβαντίδης 2, Ταμουρίδης 10, Αναγνώστου 6, Σφήκας 6, Χαρακλιάς 6, Σακελλαρίου 13, Ζορμπάς, Παυλίδης 12, Ζήσκας 10, Νούρης 8, Τεγούλιας 4, Παπαβραμιδης 4.
*
Φ.Ο. Αριδαίας - Πιερικός Αρχέλαος 47-51
Στο πρωτάθλημα νεανίδων
● Για το πρωτάθλημα νεανίδων ο Πιερικός Αρχέλαος νίκησε με 51-47 στην Αριδαία το Φιλαθλητικό Όμιλο με 51-47.
Οι συνθέσεις:
Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Σιάγας): Σαπουντζή 13(1), Ευταξιάδου 10(2), Φωτίου 4, Προίκου 10(1), Κιατίπη 2, Φωτίου, Παπαγεωργίου.
Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Μυρωτή): Μουστακίδου 11(1), Λάππα 5, Καρασαββίδου 21(1), Λαμπριανίδου 8, Σιώκου 6, Ηρακλείδου, Καραβέργου, Γρηγοροπούλου, Τουμπουλίδου, Χελιδώνη, Γρηγοριάδου.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δηλώσεις Γαλάνη και Μητσάκη
«Η επιτυχία μιας ομάδας στηρίζεται στο να έχει επιμονή στη δουλειά της - Μια νίκη είναι σημαντική είτε έρχεται με καλή απόδοση, είτε με μέτρια»
Μετά τη νίκη του Πιερικού Αρχελάου στην Κατερίνη επί του Κεραυνού Αιγίου, ο προπονητής της κατερινιώτικης ομάδας Δημήτρης Γαλάνης και ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Μητσάκης, δήλωσαν:
Δημήτρης Γαλάνης: «Το Αίγιο λόγω κάποιων τραυματισμών εμφανίστηκε με οκτώ παίκτες στο γήπεδο. Εμείς έπρεπε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση γιατί οι συγκεκριμένοι παίκτες ήταν πολύ μαχητικοί. Βάλαμε να παίξουν όλα τα παιδιά και κατά διαστήματα στο α' ημίχρονο, αλλά και στα μέσα του δευτέρου και τρίτου δεκαλέπτου, προσφέραμε και θέαμα. Τώρα ξεκινάει άλλος κύκλος παιχνιδιών. Όταν είσαι ψηλά πρέπει να το διαχειριστείς σωστά και θα πρέπει να έχεις συνέπεια. Ο κόσμος ήταν και πάλι δίπλα μας. Όταν είμαστε πρώτοι, πρέπει να φροντίζουμε να είμαστε πρώτοι σε όλα. Μετά από ένα πάρα πολύ μεγάλο διάστημα είναι η πρώτη χρονιά για την ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό κι αυτό είναι κάτι που η ομάδα το βιώνει τώρα, είτε σαν διοίκηση, είτε σαν παίκτες, είτε σαν παράγοντες, είτε σαν φίλαθλοι. Ο κόσμος δεν πρέπει να νομίζει ότι ο αγώνας για τη δικαίωση θα είναι εύκολος. Πρέπει να έχει υπομονή, να έχει ανοχή και να υποστηρίζει την ομάδα και στα δύσκολα. Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής έχει αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα εξαιτίας των δυνατών εδρών, καθώς και του γεγονότος ότι πολλοί παίκτες τώρα μαθαίνουν να παίζουν σε υψηλό επίπεδο κι έτσι η απόδοσή τους έχει σκαμπανεβάσματα. Η επιτυχία μιας ομάδας στηρίζεται στο να έχει επιμονή στη δουλειά της».
Γιάννης Μητσάκης: «Μια νίκη είναι σημαντική είτε έρχεται με καλή απόδοση, είτε με μέτρια. Σημασία έχει ότι κερδίζουμε, παραμένουμε πρώτοι κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να έχουμε τις άλλες ομάδες σε διαφορά και να πετύχουμε τους στόχους μας στο τέλος. Είμαστε μια καινούρια ομάδα. Όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε και καλύτεροι μέσα από την προπόνηση. Ο κόσμος είναι καλό να έρχεται, έτσι όπως κάνει μέχρι τώρα. Θέλουμε να μας υποστηρίζει, να βρίσκεται κοντά στην ομάδα, να βλέπουμε κι εμείς ότι δεν παίζουμε σε άδειο γήπεδο, για να μας δώσει την απαραίτητη ώθηση σε μια κακή μας εμφάνιση. Ο επόμενος αντίπαλός μας, η ΑΕΚ Άργους, άρχισε καλά, όμως έχει μια κοιλιά με δυο ήττες μετά τις γιορτές. Στόχος μας είναι η νίκη και σε αυτό τον αγώνα».
ΦΩΤΟ:
1. Ο Δημήτρης Γαλάνης.

 
2. Ο Γιάννης Μητσάκης.