Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΝΕΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ - Πρωτάθλημα Νέων Β’ Εθνικής - ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΣΤΗΝ ΒΡΟΝΤΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-1-2010
Στο πανέμορφο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ θα αγωνιστούν αύριο το πρωί στις 11.00. ΟΙ ΝΈΟΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ με την ομάδα της Κέρκυρας.
Η πορεία της ομάδας του Κώστα Μυστακίδη, εγγυάται οτι θα γίνει ένα πολύ καλό παιγνίδι, γιαυτό πρέπει οι φίλαθλοι της Πιερίας και ιδιάιτερα οι φίλαθλοι του Δήμου Δίου να δώσουν δυναμικο παρόν. Οι φίλαθλοι του ΣΟΠ και οι ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟΙ πρέπει και αυτοί να δώσουν βροντερό παρόν να συμπαρασταθούν στην ομάδα των Νέων, αφού ώς γνωστό η μεγάλη μας ομάδα αγωνίζεται την Δευτέρα ώς 18.00 στο Α ΔΑΚ.
Στη φωτογραφία ο προπονητής της Νέων Κ.Μυστακίδης




ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ:



http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΜΑΡΤΙΝΕΖ, ΠΕΝΤΑ ΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΘΑΝΟ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-1-2010
Δίχως τους Ντιέγκο Μαρτίνεζ και Μαρσέλο Πέντα καταστρώνει τα πλάνα του εν όψει του δευτεριάτικου παιχνιδιού με την Κέρκυρα ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο Κορυδαλλιώτης τεχνικός δε μπορεί να υπολογίζει στη συμμετοχή των δυο Αργεντινών καθώς έχουν δηλωθεί να εκτίσουν την ποινή που έχουν λόγω καρτών στο ματς με τους "Φαίακες". Οπωσδήποτε οι απουσίες των δυο "λάτιν" παικτών του Πιερικού είναι σημαντικές, όμως στην ομάδα υπάρχουν λύσεις για να καλυφθούν τα κενά κόντρα στους πρωτοπόρους του πίνακα, Κερκυραίους. Το ευχάριστο για τον Πιερικό είναι πως η ψυχολογία, μετά την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι στα ύψη και άπαντες δείχνουν πεισμωμένοι να φτάσουν στο "τρίποντο" τη Δευτέρα που θα τους βάλει για τα καλά στο "κόλπο" της ανόδου.
Χαλαρό πρόγραμμα και σήμερα.
Χωρίς ιδιαίτερη πίεση γυμνάστηκαν και σήμερα οι "μελανόλευκοι" για να μπορέσουν να αποκατασταθούν ύστερα από τον αγώνα της Τετάρτης με τους "πρασίνους". Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, τα σπριντάκια και το "κορόιδο", οι βασικοί του κυπέλλλου αποχώρησαν, ενώ οι υπόλοιποι έπαιξαν για λίγο δίτερμα υπό το βλέμμα του τεχνικού τιμ. Ξεχωριστά προπονήθηκαν οι τρεις που δεν υπολογίζονται, Καλλιμάνης, Μανουσαρίδης και Σουλίδης.
Ερωτηματικά για Θάνο.
Ο Τάσος Θάνος εξέτισε την ποινή του στον αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, ένα μικροπρόβλημα όμως στους κοιλιακούς που τον ταλαιπωρεί θέτει εν αμφιβόλω τη συμμετοχή του στην δευτεριάτικη "μάχη". Ασφαλέστερα συμπεράσματα για την κατάσταση του επιθετικού του Πιερικού θα βγουν στην αυριανή προπόνηση που θα αρχίσει στις 11 το πρωί.
Δύσκολα για Ντεμπελέ.
Μπορεί ο Γκαρά Ντεμπελέ να επέστρεψε στις υποχρεώσεις του με τον Πιερικό εχθές, όμως η παρατεταμένη και χωρίς άδεια απουσία του από τις προπονήσεις των "μελανολεύκων" (έλειπε αναίτια από τις 28 Δεκεμβρίου) έχει βαρύνει πάρα πολύ το κλίμα για τον Γάλλο φορ και δεν αποκλείεται σύντομα να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της Κατερίνης. Εξελίξεις αναμένονται μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα. Πάντως, μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα "Ντεμπελέ", ο νεαρός επιθετικός θα γυμνάζεται κανονικά με τους συμπαίκτες του.
Εμπλοκή με Ρέγιες, στην Ισπανία ο Σάντσες.
Δεν έχει ακόμη φτάσει η μπλε κάρτα του Ρέγιες, με αποτέλεσμα ο Ισπανός χαφ να μην υπολογίζεται προς το παρόν για τον επόμενο αγώνα από τον Σούλη Παπαδόπουλο. Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το θέμα θα λήξει αίσια για τον Πιερικό και μέχρι τη Δευτέρα ο παίκτης θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κανονικά με τη φανέλα της ομάδας της Κατερίνης.
Όσον αφορά στον Σάντσες που δοκιμάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις προπονήσεις του Πιερικού, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια εξέλιξη. Ο παίκτης βρίσκεται στην πατρίδα του, την Ισπανία και περιμένει την τελική απόφαση της πλευράς του Πιερικού.
(από katerinisport)
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/   

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΙ - Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΤΟΝ ΣΦΚ - Δυο παλιοι φιλοι


ΣΑΒΒΑΤΟ 16-1-2010

Καλοκαιράκι!Στην ταβέρνα οτυ Λευτέρη και η παρέα μεγάλη.Καλαιτζή και Κουτσής, στο σσσσ...Τί λένε οι παλιοί φίλοι; Τί άλλο για τις ποδοσφαιρικές εξελίξεις.Αυτά το καλοκαίρι.Τώρα το χειμώνα; Τί θα λένε; μάλλον για δικαίωση των προσπαθειών της νέας Διοίκησης του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ και για το μέλλον της επαγγελματικής ομάδος....Αλλα ο Λευτέρης εκεί ,στην καταγραφή.. τα αυτιά του ανοικτά....δέν του ξεφεύγει τιποτε...
http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια το Σάββατο 16 Ιανουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

a_1
«Μια κακή κυβέρνηση, είναι καλύτερη από την ακυβερνησία», είχε πει κάποτε ο Μητσοτάκης. Δεν ξέρω αν δικαιώθηκε, αλλά αν κάποιος αναλογιστεί τι μπορεί να επακολουθήσει από την «ακυβερνησία» που έχει προκύψει στο Δήμο Παραλίας, είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσει με τον επίτιμο.
Είναι πολύ πιθανόν, στο τέλος του μήνα, ο Δήμος να μην πληρώσει ούτε τους υπαλλήλους του, επειδή δεν θα έχει προϋπολογισμό…
Επί της ουσίας αποφεύγω να εκφράσω άποψη για το εάν είναι «ρεαλιστικός» ή «φωτοτυπία» προηγούμενων ετών, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι προηγούμενοι διασφάλιζαν αν μη τι άλλο την πληρωμή των δημοτικών υπαλλήλων!
Μπορεί η παροιμία να λέει πως όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται (και αναφέρομαι στο δήμαρχο), αλλά στην προκειμένη περίπτωση ισχύει και ένα άλλο γνωστό γνωμικό. «Μαλώνουν τα βόδια και την πληρώνουν τα βατράχια»

KOSTOS_DIODION
Έκατσε και μέτρησε η γυναίκα τη σούμα από τα αντίτιμα που καταθέτει στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς και …λάλησε.
Κι έστειλε γράμμα και γραφή:......

Ξεκινούν και πάλι οι διαλέξεις της Σχολής Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης "Χειρισμοί Κρίσεων - Ίμια 14 χρόνια μετά..."

ΣΑΒΒΑΤΟ 16.01.2010

Από τον Ναύαρχο ε.α. και επίτιμο Α.Γ.Ε.Ε.Θ.Α. κ. Χρήστο Λυμπέρη
O Ναύαρχος ε.α. και επίτιμος Α.Γ.Ε.Ε.Θ.Α. κ. Χρήστος Λυμπέρης θα είναι ο πρώτος ομιλητής για την φετινή χρονιά στην Σχολή Γονέων - ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η Εκδήλωση θα γίνει όπως πάντα στις 19:00 στο Συνεδριακό κέντρο (ΕΚΑΒΗ) της πόλης μας. Ο κ. Λυμπέρης θα αναπτύξει το θέμα: Χειριμοί Κρίσεων, Εθνικοί Κανόνες Εμπλοκής Ε.Κ.Ε. και θα αναφερθεί στα γεγονότα των Ιμίων 14 χρονιά μετά...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
O Ναύαρχος ε.α. και επίτιμος Α.Γ.Ε.Ε.Θ.Α. κ. Χρήστος Λυμπέρης γεννήθηκε το έτος 1935 στην Άσκρη Θηβών. Φοίτησε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (1952 - 1956) και ονομάστηκε Σημαιοφόρος το 1956. Υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία ως Αξιωματικός, Κυβερνήτης, Διοικητής ομάδων πλοίων, Αρχιεπιστολέας Στόλου και Αρχηγός Στόλου. Διετέλεσε Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και Ναυτικής Εκπαίδευσης. Σταδιοδρόμησε στο Π.Ν. μέχρι το 1989 οπότε αποστρατεύτηκε.
Η συμμετοχή του στο κίνημα του Ναυτικού ως κυβερνήτης του Αντιτορπιλικού "ΠΑΝΘΗΡ" το 1973, οδήγησε στην φυλάκιση και στην απόταξή του. Επανήλθε με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, τον Ιούλιο του 1974.
Υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις του Γ.Ε.Ν. και του ΝΑΤΟ ως Ναυτικός Ακόλουθος στην Ουάσιγκτον. Το 1993 επανήλθε στην ενεργό υπηρεσία ως Αρχηγός Γ.Ε.Ε.Θ.Α. όπου και παρέμεινε έως και τον Φεβρουάριο του 1996. Έχει αποφοιτήσει από την Ναυτική Σχολή Πολέμου και έχει σπουδάσει Οικονομία στην ΑΒΣΠ.
Είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Καταγά και έχει 2 γιούς, μάχιμους Αξιωματικούς και Κυβερνήτες Πολεμικών Πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.
Έχει γράψει τα κάτωθι βιβλία:
* Ελληνική Αμυντική Στρατηγική (1993).
* Εθνική Στρατηγική και Χειρισμός Κρίσεων (1997).
* Πορεία σε ταραγμένες Θάλασσες (1999).
* Πλοία και Μοναστήρια (2007) (Π.Α)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
  

Περιμένουμε, με ενδιαφέρον

Μπροστά σε μια ακόμη σοβαρή διαβούλευση θα βρεθούμε την επόμενη περίοδο, καθώς, αφού ξεμπερδέψει η κυβέρνηση με τον «Καλλικράτη», θα ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων και το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ήδη, όμως, οι προθέσεις της και τα προσχέδιά της για την υιοθέτηση του λεγόμενου γερμανικού μοντέλου, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και προβληματισμούς, τόσο στις πολιτικές συλλογικότητες, στα κόμματα δηλαδή, όσο και στις πολιτικές μονάδες, στους βουλευτές.
Κι αυτό γιατί προβλέπεται να έρθουν «τα πάνω κάτω» στις εκλογικές περιφέρειες (διαιρέσεις μεγάλων περιφερειών, μονοεδρικές), αλλά και στον τρόπο εκλογής των βουλευτών, όπου οι μισοί θα γλυτώσουν από το άγχος (θα εκλέγονται με λίστα) κι οι άλλοι μισοί θα ιδροκοπούν για τους σταυρούς προτίμησης.
Η «Π», απευθύνθηκε στα γραφεία των εκπροσώπων του νομού στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ζητώντας να μας στείλουν γραπτώς κάποια πρώτα σχόλιά τους.
Ανταποκρίθηκαν δυο.
Θ. Παπαγεωργίου:
Για την ουσία … όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο
PAPAGEORGIOY«Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου προσωπικά έχει δεσμευθεί για μια σειρά μέτρων που θα αποκαθιστούν την διαφάνεια στο δημόσιο βίο και θα οδηγήσουν στην ανάκτηση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και στην απεμπλοκή των πολιτικών από εξαρτήσεις και δεσμεύσεις», λέει ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου, τονίζοντας ότι ένα από τα μέτρα αυτά είναι και η αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Ο ίδιος θεωρεί ότι το υπάρχον εκλογικό σύστημα («ιδιαίτερα στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, όπως αυτή της Β’ Αθηνών», όπως υπογραμμίζει), δεν εκφράζει αυθεντικά τη λαϊκή βούληση, ενώ δημιουργεί στρεβλώσεις, παράγοντας φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής. «Η εκλογή ενός βουλευτή σε μια μεγάλη περιφέρεια τον......

Και σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Πιερίας Συνεχίζεται ο μαραθώνιος ενημέρωσης πολιτών "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ"

Σαββατο 16.01.2010

Παρά τον δύσκολο καιρό που  έχει σήμερα η πόλη μας, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας συνεχίζει ακμαία τον μαραθώνιο ενημέρωσης τον πολιτών "Δεν πληρώνουμε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας
Τα μέλη της ομάδας δράσης  μοιράΖουν απο σήμερα το πρωί, από τις 11:00  άλλα 2.000 αυτοκόλλητα με το σήμα της δράσης και πληροφορίες για τις πιθανές επιπτώσεις από την άρνηση πληρωμής των διοδίων.
Ο μαραθώνιος ενημέρωσης των πολιτών συνεχίζεται και αυτό το Σάββατο με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Πιερίας, το οποίο έχει διαθέσει το ενημερωτικό υλικό της δράσης.
Μετά τη λήξη της δράσης, στις 12:00 η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων θα συνεδριάσει με στόχο το συντονισμό των ενεργειών των αμέσως επόμενων ημερών.

Επικίνδυνο παιχνίδι εντυπώσεων

EPIKINDYNO_PAIXNIDI_1
Η αντιπολίτευση κέρδισε την (ανούσια) μάχη των εντυπώσεων, ο δήμαρχος πλήρωσε την «αλαζονεία της πλειοψηφίας» των προηγούμενων ετών, και το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι από Δευτέρα ο Δήμος δεν θα μπορεί να προμηθευτεί ούτε πετρέλαιο!
Παρά τις δραματικές εκκλήσεις του δημάρχου Παραλίας να εγκρίνει το σώμα τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2010, αυτός απορρίφθηκε αφού τρεις σύμβουλοι που μέχρι πρότινος άνηκαν στον συνδυασμό του, μαζί με τις ψήφους της αντιπολίτευσης τον απέρριψαν. Μόλις 6 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, ενώ 9 καταψήφισαν.
EPIKINDYNO_PAIXNIDI_2Στην εισήγησή του ο δήμαρχος ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός κατατέθηκε ύστερα από πρόσκληση που απεύθυνε στους επικεφαλής για από κοινού κατάρτιση και στην οποία ανταποκρίθηκε μόνο κ. Αλμπάνης.
Ο κ. Κεραμιδιώτης, τόνισε ότι έχουν καθοριστεί οι προτεραιότητες για τα έργα που πρέπει και μπορούν να γίνουν κατά το τελευταίο έτος της θητείας του, σημειώνοντας ότι πολύ πιθανόν να είναι και το τελευταίο για το Δήμο Παραλίας, τουλάχιστον με τη μορφή που έχει σήμερα.
Την αντίθεσή του με τον προϋπολογισμό εξέφρασε.......

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΕΠΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-1-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/epta%2016-01-2010.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΛΑΛΟΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-1-2010
Πρωτοσέλιδο 16.1.2010

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-1-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2016-01-2010.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/