Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΡΙΤΗ 12-1-2010
Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/  

Για τον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟ - Η Θύρα 5 σε συνεργασία με το club Μελλανόλευκοι ( 12/01/2010 )

τριτη 12-12010




Σύνδεσμος Οπαδών Πιερικού

Αναχώρηση λεωφορείων για ΟΑΚΑ ενημερώνουμε ότι τα λεωφορεία για τον αγώνα κυπέλου Παναθηναϊκός – Πιερκός θα αναχωρήσουν για Αθήνα την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 8.00 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας.
Παρακαλούνται όλοι που εγγράφτηκαν για την εκδρομή να είναι εγκαίρως στον τόπο αναχώρησης.
Θύρα προσέλευσης φιλοξενούμενων στο ΟΑΚΑ Θύρα 20.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 000, Τηλ. 23510 34 714, Φαξ: 23510 34 174 info@otoposmou.gr, ιστοχώρος: http://www.otoposmou.gr
ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ
Αύριο, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2009, στις 19:00
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ;
Σήμερα στις 13:00, στο Δημαρχείο του Ανατολικού Ολύμπου Πιερίας, στη Λεπτοκαρυά, η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων αποφάσισε ομόφωνα την επί αορίστου χρόνου
κατάληψη του σταθμού διοδίων στη Λεπτοκαρυά.
Η Επιτροπή, με τη στήριξη της Νομαρχίας, όλων των Δήμων και των φορέων του Νομού Πιερίας, καλεί τους πολίτες να συγκεντρωθούν αύριο,
Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010, στις 19:00 με τα οχήματά τους
στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς από όπου θα ξεκινήσει το κομβόι διαμαρτυρίας με στόχο το σταθμό διοδίων.
Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας αποφάσισαν να κατεβάσουν μεγάλα οχήματα, τα οποία θα τοποθετήσουν από αύριο και για αόριστο χρόνο στις εισόδους του σταθμού, με στόχο να εμποδίσουν τη λειτουργία του.  Η κινητοποίηση διαρκείας που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες δεν θα γίνει αιτία διακοπής της συγκοινωνίας, αφού τα οχήματα θα μπορούν να διέρχονται κανονικά από μία λωρίδα, προς κάθε κατεύθυνση, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή.
Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της να στηρίξουν με την ενεργή συμμετοχή τους τον αγώνα της Πιερίας. Και αυτός ο σταθμός δεν πρέπει να λειτουργήσει!.
Η Πιερία βρίσκεται σε δραματική κατάσταση. Ο νομός έχει αποκοπεί από την υπόλοιπη Ελλάδα.
ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ
...και η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε." επαναλειτουργεί το σταθμό διοδίων και αφαιρεί τις κάρτες ελευθέρας διέλευσης από του ντόπιους κατοίκους.
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/  

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010
Και το όνομα αυτού Καλλικράτης. Άντε να μας ζήσει και καλά ξεμπερδέματα.
***
Οι σοφοί είναι πάντα σοφοί είτε ανήκουν στη Ν.Δ. είτε στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι λοιπόν κι ο Ραγκούσης στα βήματα που χάραξε ο Προκόπης φέρνει τα πάνω –κάτω με τον Καλλικράτη.
***
Η Πιερία λοιπόν για μια ακόμη φορά ανυπόληπτη πολιτεία μπαίνει στο χειρουργείο και καρατομείται. Τρεις δήμοι και σ’οποιον αρέσει. Κι αυτά που ξέρατε παλιοπασόκια να τα ξεχάσετε.
***
Θέτω βέβαια υπόψη του νοήμονος κοινού ότι η Ξάνθη από τους υφιστάμενους 7 δήμους τους πάει σε 4, η Δράμα από 8 σε 3 και άλλα πολλά περίεργα.
***
Δεν έχω βέβαια κανένα λόγο να υποστηρίζω ότι πρέπει να’χουμε 4-5 ή 6 δήμους αλλά θα πρέπει στη βάση μιας τίμιας συζήτησης να βγει ένα σχήμα με ορθολογισμό κι όχι να επιβάλλεται από ανάγκες της συγκυρίας.
***
Διαφαίνεται μια τάση των περιφερειακών δήμων να συγχωνευτούν με το δήμο Κατερίνης λες κι εδώ είναι ο παράδεισος. Με συγχωρείτε αλλά πρόκειται για ένα πρωτόγονο επαρχιωτισμό. Ωραία, πάμε όλοι πλατεία για καφέ.
***
Κάποιος μάλιστα παράγοντας μου είπε με στόμφο. Τι να κάνουμε εμείς στο βουνό. Να μείνουμε τσομπαναραίοι;
***
Θα θυμίσω ότι κάποτε κάνοντας αναφορά σε κάποιες υποβαθμισμένες περιοχές λέγαμε περιπαιχτικά: «Α, ρε κατακαημένη Αράχωβα!». Ε, λοιπόν σ’αυτήν την κατακαημένη Αράχωβα σήμερα ντρέπεσαι να πας.
***
Σε μια περιοχή όπου μπορείς να πουλήσεις Όλυμπο και Πιέρια και να αναπτυχθείς με προγράμματα αγροτουρισμού είναι αστείο να ζητάς περαιτέρω αστικοποίηση.
***
Πιθανόν οι αιρετοί να’χουν κάποιους λόγους προσωπικούς και να ενεργούν ανάλογα, οι πολίτες όμως των περιφερειακών δήμων ας σταθμίσουν κάποια πράγματα. Οι υπηρεσίες και το κόστος των υπηρεσιών ενός περιφερειακού δήμου είναι δυσανάλογα με το κόστος στην πόλη.
***
Οι συνενώσεις ασφαλώς θα πρέπει να γίνουν με κριτήρια αναπτυξιακά έχοντας υπόψη τα ομοιογενή χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, τον καταμερισμό εργασίας και παραγωγής.
***
Σε απάντηση όσων μικρών δήμων λένε….τι να κάνουμε να ενώσουμε τις φτώχειες μας, αντιτείνουμε το …ελάτε να μεγαλώσουμε τα χρέη μας.
***
Η μείωση των δήμων από 13 σε 3 θα έχει πολλές παρενέργειες και θα ήταν φρόνιμο με το διάλογο που ανοίγει να στηριχθεί η πρόταση για 4-5 δήμους. 
(ΤΟΠΙΚΗ) 
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/  

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ 12-1-2010
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης  
www.pierikos-archelaos.gr    e-mail: information@pierikosbc.gr
Γραφείο Τύπου  Πληροφορίες: Δημήτρης Σφήκας, Τηλ: 6978 495134                           
Δημοτικού Σταδίου 9, 60100 Κατερίνη. Τηλ - fax.: 23510 32153                                   
Κατερίνη, 11 Ιανουαρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δηλώσεις Ροδοστόγλου και Τσουκ
«Η χρονιά για μας ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - Πιστεύαμε στη νίκη»
Μετά στη σημαντική νίκη του Πιερικού Αρχελάου στη Θεσσαλονίκη επί της Αναγέννησης Φλόγας, χάρη στην οποία η κατερινιώτικη ομάδα είναι μόνη της στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ εθνικής κατηγορίας, οι καλαθοσφαιριστές Γιάννης Ροδοστόγλου και Νεμάνια Τσουκ, δήλωσαν τα εξής:
Γιάννης Ροδοστόγλου:
«Η χρονιά για μας ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παίξαμε ένα εκτός έδρας παιγνίδι που δεν θα το έλεγα εύκολο, άσχετα αν η Αναγέννηση Φλόγα βρίσκεται στο τέλος του βαθμολογικού πίνακα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, παίξαμε καλό μπάσκετ και πήραμε τη νίκη. Συνεχίζουμε».
Νεμάνια Τσουκ:
«Σίγουρα ένα δύσκολο ματς. Ήταν πάλι ένα πολύ σημαντικό παιγνίδι γιατί η Αναγέννηση Φλόγα είναι καλή ομάδα και αυτό το απέδειξε και μάλιστα χωρίς δύο σημαντικούς παίκτες. Το σημαντικό είναι ότι εμείς καταφέραμε και κερδίσαμε και αυτό γιατί παίξαμε σοβαρά και πιστεύαμε στη νίκη».
    
ΦΩΤΟ:
1. Ο Γιάννης Ροδοστόγλου.



2. Ο Νεμάνια Τσουκ.


http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

Μπάσκετ Γ' Εθνική: Αιγινιακός - Αετός Κιλκίς 73-86 // Μελανή εμφάνιση ( 11/01/2010 )

ΤΡΙΤΗ 12-1-2010



Σκιά του εαυτού τους ήταν χθες οι παίκτες του Αιγινιακού και έχασαν με τον βαρύ 86-73 από τον Αετό Κιλκίς ύστερα από μια κακή εμφάνιση.
Οι απουσίες και οι τραυματισμοί παικτών δεν αποτελούν δικαιολογία για την χθεσινή ήττα του Αιγινιακού και οι παίκτες του έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο για την εμφάνισή τους απέναντι στον Αετό Κιλκίς.
Το βάρος της φανέλας της ομάδας του Αιγινιακού είναι μεγάλο και τεράστια η ευθύνη τους με την εικόνα που έδωσαν προς τα έξω στο χθεσινό παιχνίδι.
Ο Παπουλίδης δεν έπαιξε, ο Παπαδόπουλος Κ. έπαιξε τραυματίας ενώ και ο Μιχαηλίδης ήταν άρρωστος.
Σίγουρα το χθεσινό παιχνίδι πρέπει να αφυπνίσει τους παίκτες του Αιγινιακού που φάνηκαν κατώτεροι του αναμενομένου απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκονταν στην ίδια βαθμολογική θέση με την ομάδα της Βόρειας Πιερίας.

http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 12 Ιανουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A_2
 
Μέλημα της Κυβέρνησης είναι να ενταχθούν και πάλι στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ, υποστήριξαν οι βουλευτές Πιερίας του Πα.Σο.Κ., κατά την ετήσια εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ στο νομό μας.
Ο Κουκοδήμος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της επανόδου των συνταξιούχων στο ΙΚΑ αλλά όπως σημείωσε «θα περιμένει να προωθηθεί αυτή η διαδικασία, ώστε το ζήτημα να μη μείνει στα λόγια.»
Αυτός που «τάραξε τα νερά» (και τα νεύρα των βουλευτών) ήταν ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, ο οποίος εκφράστηκε με βαριές κουβέντες εναντίον των βουλευτών (της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης), ενώ από τις βολές του δεν γλίτωσαν ούτε οι συνάδελφοί του στο ΔΣ της Ομοσπονδίας για τους οποίους είπε ότι οι μισοί είναι υπέρ του να παραμείνουν οι Συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ στο ΙΚΑ και.....

Με τη δύναμη του έργου

ME_THN_DYNAMH
 
Στο μέχρι σήμερα έργο της διοίκησης, αλλά και στους στόχους που έχει θέσει για το 2010, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, Ηλ. Χατζηχριστοδοούλου

«Έχουμε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε το 2010», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, στο περιθώριο του καθιερωμένου γεύματος που παρέθεσε στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, εξέφρασε την πρόθεση να είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Πιερίας, στις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη, διευκρινίζοντας ότι το πρόγραμμα της επόμενης 4ετίας θα παρουσιαστεί στα μέλη του ΕΒΕ το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ευχήθηκε το 2010 να είναι ένα έτος με λιγότερες δυσκολίες για τις παραγωγικές τάξεις από εκείνο το προηγούμενο, παρότι όπως είπε τα Επιμελητήρια θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια ....

Ξυπόλητοι στ’ αγκάθια…

KSYPOLHTOI_1
Ξυπόλητοι στ’ αγκάθια αφέθηκαν να βαδίζουν οι φορείς της Πιερίας που, από την παραχώρηση της εθνικής οδού σε ιδιώτες, δεν έχουν δει, μέχρι στιγμής, τίποτε καλό.  Χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση και στήριξη από την πολιτεία, προσπαθούν να αναγνώσουν τη σύμβαση παραχώρησης, τις συμπληρωματικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς το κράτος με την εταιρεία και τα ψιλά γράμματα που υπάρχουν σ’ αυτές.

Χθες το πρωί, στη συνάντηση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου με τον Νομάρχη, τέθηκαν και πάλι μια σειρά ζητήματα, που αφορούν την ανεξέλεγκτη δράση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» και το πλήρες σκοτάδι στην ενημέρωση που (δεν) διοχετεύεται από την πολιτεία προς τους θεσμικούς φορείς και πολίτες του νομού.
Όπως:
KSYPOLHTOI_2- η ανεπιτυχής (παρά τη επιμονή της) προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα να μάθει αν η εταιρεία είχε οικοδομική άδεια (όπως απαιτείται από κάθε Έλληνα πολίτη) για την ανέγερση του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.
-η (δηλωμένη) άγνοια του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Διαχείρισης του υδροβιότοπου του Δέλτα Αξιού-Αλιάκμονα-Λουδία, για τις οικοδομικές παρεμβάσεις που έκανε η εταιρεία μέσα στα όρια του Εθνικού Πάρκου, για τις οποίες ο Φορέας θα έπρεπε να γνωμοδοτήσει.
-η παράκαμψη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, όσο αφορά παρεμβάσεις της εταιρείας σε τμήμα του δρόμου στον Πλαταμώνα, που .....

Η κατάληψη έληξε ο αγώνας συνεχίζεται


Kinitopoihsh
 



Μετά τη ματαίωση της έναρξης λειτουργίας του σταθμού Αιγινίου, στόχος να μην επαναλειτουργήσουν τα διόδια Λεπτοκαρυάς, έως ότου ανοίξει ο δρόμος των Τεμπών
Το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού παίζει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» με τους Πιεριείς, ενώ η πολιτεία παριστά τον Πόντιο Πιλάτο.
Η εταιρεία, αφού κοινοποίησε την περασμένη Παρασκευή ότι από χθες θα έθετε σε λειτουργία το νέο σταθμό διοδίων του Αιγινίου, το βράδυ της Κυριακής, ενώπιον των εκατοντάδων διαμαρτυρόμενων Πιεριέων που έστησαν μπλόκο στο σταθμό, ανακοίνωσε ότι δεν θα λειτουργήσει τελικά ο σταθμός για τις επόμενες τουλάχιστον μέρες. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, προετοιμάζονται ωστόσο για νέες κινητοποιήσεις, εξαγριωμένοι από τη συμπεριφορά της εταιρείας, αλλά και της πολιτείας, που τους αφήνει έρμαιο στα παιχνίδια της «Αιγαίο».

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες που η εταιρεία ...

Σημαντικές επαφές με πολιτικούς και παραγωγικούς φορείς

4

Επέστρεψε από τη Σμύρνη ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος ήταν απεσταλμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ομιλητής για τις προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Ο κ. Παπαστεργίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας και στις προϋποθέσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, καθώς είναι ο βασικός εισηγητής της Επιτροπής των Περιφερειών για την ένταξη της Τουρκίας, της FYROM και της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην ομιλία του επεσήμανε ότι θα πρέπει να διευθετηθούν σημαντικά ζητήματα προτού επιτευχθεί ο κοινός στόχος, τα οποία θα αναφερθούν αναλυτικά στην προσεχή του εισήγηση προς τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «είναι βέβαιο ότι μια μεταρρυθμισμένη Τουρκία η .....

Πάρτε πίσω τις απολύσεις



sindikato

Με κεντρικό σύνθημα «Πάρτε πίσω τις απολύσεις, στον ταξικό αγώνα βρίσκονται οι λύσεις» το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία» και η τοπική γραμματεία του Π.Α.ΜΕ Πιερίας προχώρησαν, την περασμένη Παρασκευή, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Super Market του «Αρβανιτίδη» στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στις απολύσεις που έκανε η επιχείρηση παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία» κάλεσε τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω από τις διεκδικήσεις τους, να αγωνιστούν για το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες φιλοεργοδοτικές-φιλοκυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που εκπροσωπούνται από δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» και να οργανωθούν στο ταξικό συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων και να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ...

Ο αγώνας συνεχίζεται

AGONAS_SYNEXIZETAI_1
 


Στόχος να μην επαναλειτουργήσουν τα διόδια Λεπτοκαρυάς, έως ότου ανοίξει ο δρόμος των Τεμπών
Σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ανατολικού Ολύμπου
Το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού παίζει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» με τους Πιεριείς, ενώ η πολιτεία δείχνει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.
Η εταιρεία, αφού κοινοποίησε την περασμένη Παρασκευή ότι από χθες θα έθετε σε λειτουργία το νέο σταθμό διοδίων του Αιγινίου, το βράδυ της Κυριακής, ενώπιον των εκατοντάδων διαμαρτυρόμενων Πιεριέων που έστησαν μπλόκο στο σταθμό, ανακοίνωσε ότι δεν θα λειτουργήσει για τις επόμενες τουλάχιστον μέρες. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, προετοιμάζονται ωστόσο για νέες κινητοποιήσεις, εξαγριωμένοι από τη συμπεριφορά της εταιρείας, αλλά και της πολιτείας, που τους αφήνει έρμαιο στα παιχνίδια της «Αιγαίο».
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες που η εταιρεία εξαγγέλλει την έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, οδηγώντας τους Πιερείς (που τον χαρακτηρίζουν ταφόπλακα της οικονομίας του νομού), σε κινητοποίηση.
«Προφανώς θέλει να μας κουράσει, με τα ‘ανοίγουμε, δεν ανοίγουμε’», είπε χαρακτηριστικά χθες ο......

Το ΕΚΑΒ είναι για τα έκτακτα περιστατικά - Και όχι για να μεταφέρει ασθενείς του Νοσοκομείου


ekab
Μέχρι τον Εισαγγελέα έφθασαν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Πιερίας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η, «κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας» όπως αναφέρουν, απόφαση του Νοσοκομείου Κατερίνης να εξυπηρετεί μόνο μερικά από τα περιστατικά που το αφορούν, φορτώνοντας στο ΕΚΑΒ δευτερογενείς, μη επείγουσες μεταφορές.

Σε ανοιχτή του επιστολή, το Σωματείο των εργαζομένων, αναφέρει: 
«Θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να ενημερώσουμε τους πολίτες της Πιερίας ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 του ν. 1579/1985 συστάθηκε Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)», το οποίο υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Σκοπός του ΕΚΑΒ είναι ο συντονισμός της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες και η μεταφορά των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσίας υγείας.
Επίσης, τονίζουμε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και με επιμέρους υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, το ΕΚΑΒ έχει .....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 12-12-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2012-01-2010.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/