Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 5 1 2010

ΤΡΙΤΗ 5-1-2010

http://kraxtis-gr.blogspot.com/
ΚΡΑΧΤΗΣ

Πώς απαντούν οι επαγγελματίες, σε περίοδο αναδουλειάς, στην ερώτηση "πώς πάει η δουλειά?"

ΤΡΙΤΗ 5 -1-2010


Φούρναρης:  ψίχουλα
Μανάβης: κολοκύθια
Αγρότης: ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι  
Ανθοπώλης: μαρασμός
Υφασματέμπορος:πανί με πανί
Ψαράς:ούτε  λέπι
Φαρμακοποιός:με το σταγονόμετρο
Ηλεκτρολόγος:δεν βλέπω  φως
Υδραυλικός:μούφα η δουλειά
Mηχανικός αυτοκινήτων: στο  ρελαντί
Εμπορος χαλιών:Χάλια  
Κομμωτής:τρίχες
Ψιλικατζής:ψιλοπράγματα
Νεκροθάφτης:ψόφια  πράγματα
Tυπογράφος: ούτε φύλλο
Ο απέναντι νεκροθάφτης:μεγάλη  νέκρα
Βοθρατζής:σκατά
Ναυτικός: πιάσαμε πάτο
Στρατιωτικός: βήμα  σημειωτόν
Τσατσά:πουτσες
Πόρνη:αραχνιάσαμε
Χρηματιστής: δεκάρα  τσακιστή
Πρωθυπουργός:Παραλάβαμε  χάος
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Για το Πρωτάθλημα Νέων Β’ Εθνικής

ΤΡΙΤΗ 5 -1-2010


Άνετη νίκη των Νέων του Πιερικού στο γήπεδο της Βροντούς
Πιερικός - Ρόδος 4 – 1
Πολύ καλοί οι Νέοι του Πιερικού επικράτησαν δίκαια και άνετα της αντίστοιχης ομάδας της Ρόδου με 4-1 τέρματα.
Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Βροντούς και οι Νέοι του Πιερικού κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό και με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου είχαν εξασφαλίσει την επικράτηση αφού ήδη είχαν προηγηθεί με 3-0 τέρματα.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Νέους μας να σημειώνουν άλλο ένα γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο και τους φιλοξενούμενος στο 81’ να μειώνουν σε 4-1.


Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ..

Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Κατηγορίας

ΤΡΙΤΗ 5-1-2010
Ποδαρικό με νίκη στο 2010
Πιερικός – Ρόδος 1-0
Το γκολ ο Γκουγκουλιάς




Ιδανικό ξεκίνημα για τον Πιερικό με τον ερχομό του νέου χρόνου κυρίως γιατί πήρε τους τρεις βαθμούς που δικαιούνταν σύμφωνα με την αγωνιστική του παρουσία.
Στο χθεσινό παιχνίδι ο Πιερικός δεν είχε την πάρα πολύ καλή απόδοση των εντός έδρας παιχνιδιών στα οποία όμως δεν είχε την τύχη και τη χαρά να πανηγυρίσει στο τέλος την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Πιερικός ενώ ήταν καλύτερος από την αντίπαλό του δεν δημιούργησε φάσεις εκτός από δύο περιπτώσεις για να πετύχει γκολ. Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε....

Αλλαγές στις αντινομαρχίες Πιερίας


Τον ορισμό δυο νέων αντινομαρχών και την παράταση της θητείας των δυο εκ των τεσσάρων παλαιών ανακοίνωσε χθες ο νομάρχης Πιερίας.
Οι δυο νέοι αντινομάρχες, που ορίσθηκαν χθες με απόφαση του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, είναι ο Αθανάσιος Φωτίου και ο Δημήτριος Χριστογιάννης, αμφότεροι με πείρα από παλαιότερη θητεία τους σε ανάλογες θέσεις.
Ο κ. Φωτίου αναλαμβάνει την προεδρία της 2ης Νομαρχιακής Επιτροπής, επί θεμάτων Οικονομικού, Διοίκησης, Απασχόλησης και Υποστήριξης του Πολίτη (στη θέση του μέχρι πρότινος αντινομάρχη Χαράλαμπου Μπρουσκέλη), ενώ ο κ. Χριστογιάννης την προεδρία της 4ης Νομαρχιακής Επιτροπής, επί .....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 5 Ιανουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A_2
10 άτομα έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση στο Πακιστάν…
Όχι για να μη λένε κάποιοι ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στα Τέμπη. Συμβαίνουν και στο… Πακιστάν!

Ούτε τα Χριστούγεννα (δυστυχώς) δεν μπόρεσαν να ισορροπήσουν την αγορά, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, ο τζίρος ήταν κάτω έως και 30% σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον φέτος, όσοι έκαναν μια βόλτα στο κέντρο της Κατερίνης τις ημέρες των γιορτών, όπου υποτίθεται γίνονται και ....

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δίνουν Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 5 νομούς

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010
Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία και Πιερία μια περιφέρεια;
Υπέρ-περιφέρεια η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική
Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία και Πιερία θα αποτελέσουν τη μελλοντική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός τους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, που εξελίσσονται σε υπερ-περιφέρεια.

Ουσιαστικά η προτεινόμενη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό στη χώρα (814.000 κατ.), μετά την Αττική (2.809.000 κατ.) και τη Θεσσαλονίκη (880.000 κατ.).
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ (1/1) το τελικό σχέδιο στο οποίο έχει καταλήξει η επιστημονική επιτροπή που σύστησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, προβλέπει 14 αντί για 13 περιφέρειες, καθώς και δραστική μείωση των «καποδιστριακών» δήμων, σε αριθμό που να μην υπερβαίνει τους 380 σε όλη τη χώρα.
Οι σημερινές νομαρχίες αναμένεται να λειτουργήσουν ως Περιφερειακά Διαμερίσματα, με επικεφαλής .....

Στην πεντάδα των πιο φτωχών παραμένουν οι Πιεριείς

Στην πέμπτη θέση της κατάταξης, όσο αφορά τα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα των κατοίκων των 52 νομών της χώρας, βρίσκονται οι Πιεριείς, μετρώντας όμως από … τον πάτο προς τα πάνω.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, του υπουργείου Oικονομικών, σχετικά με τα εισοδήματα των δηλώσεων του 2008 που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι Πιεριείς φορολογούμενοι κατατάσσονται, μαζί με τους φορολογούμενους της Kαστοριάς, των Σερρών της Πέλλας και της Λακωνίας, στην πεντάδα των πλέον φτωχών κατοίκων της χώρας.
Οι πιο πλούσιοι φορολογούμενοι βάσει του μέσου δηλωθέντος εισοδήματος κατοικούν στην Aθήνα, αφού 1.575.379 οικογένειες δήλωσαν μέσο ετήσιο εισόδημα 20.754 ευρώ, οι έσχατοι των εσχάτων είναι οι 45.570 φορολογούμενοι Λάκωνες, που δήλωσαν μέσο ετήσιο εισόδημα 11.777 ευρώ, ενώ οι Πιεριείς φορολογούμενοι, 63.442 τον αριθμό, έρχονται πέμπτοι από το τέλος, με δηλωθέν μέσο ετήσιο εισόδημα 12.419 ευρώ.

pinakas_PLOYSIOI_KAI_FTOXOI

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, οι Πιεριείς εμφανίζονται πλουσιότεροι κατά 882 ευρώ, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αφού ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010
Καλή μας χρονιά και χρόνια πολλά. Και καλά μυαλά να προσθέσω, διότι η χρονιά είναι και εκλογική (βλέπε δημοτικές εκλογές) και καποδιστριακή (βλέπε συνενώσεις) και άκρως κρίσιμη (βλέπε οικονομία).
Χρειαζόμαστε λοιπόν καλά μυαλά για να αντέξουμε, να υπομείνουμε, να προσπεράσουμε, να αντιπαρέλθουμε, να υπερβούμε εαυτούς και προβλήματα.
Η χρονιά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεκινήσει με γκρίνιες και έτσι θα μεταφέρουμε μόνον όσα δεν μας έβγαλαν εκτός εαυτού τις ημέρες που προηγήθηκαν. Ήταν πολλά βέβαια αλλά θα έχουμε έναν .....

Αυτοψία στο 31ο χιλιόμετρο της 13ης εθνικής οδού


13h_odos_1
Όταν οι περιστάσεις είναι ζόρικες και οι ανάγκες φτάνουν στο «αμήν» η κρατική μηχανή αναγκάζεται φαίνεται να πάρει μπρος. Πέντε μόλις μέρες μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε (παραμονή Χριστουγέννων) στη Νομαρχία Πιερίας, παρουσία της νέας περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, καταφθάνουν, σήμερα το πρωί, στο νομό, ο προϊστάμενος της ΔΕΣΕ και ειδικός τεχνικός σύμβουλος της κ. Λιονή (και πρώην προϊστάμενος της ΔΕΣΕ) για να δουν από κοντά ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία της 13ης εθνικής οδού και να δρομολογήσουν άμεσες παρεμβάσεις.

Για την επίσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων ενημερώθηκε χθες ο δήμαρχος Πέτρας Θ.Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε ....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010
Αυτός ο Αη Βασίλης δεν ήταν σαν τους άλλους. Όχι μόνο ήρθε με άδειες τσάντες αλλά μας έβαλε και χέρι. Και φυσικά δεν ήταν από την Καισαρεία αλλά από  Βρυξέλλες μεριά.
***
Τι κι αν ο Γιώργος το’παιξε Αη Βασίλης και περιμέναμε δώρα πολλά! Το παγκόσμιο σωματείο των Αη Βασίληδων είχε λάβει την απόφαση. Τέλος τα χουβαρνταλίκια.
***
Ήταν κάτι σαν τιμωρία για τον Αη Βασίλη της ..........

Πρωτοφανής πτώση


PTOSH_1
Πρωτοφανής ήταν η πτώση του τζίρου, σε σχέση με την περσινή περίοδο των Χριστουγέννων, για τις εμπορικές επιχειρήσεις της Κατερίνης. Τα μόνα καταστήματα που «επιβίωσαν», ήταν εκείνα των παιδικών παιχνιδιών, ενώ πλέον ο εμπορικός κόσμος εναποθέτει τις όποιες ελπίδες του για έστω μερική ανάκαμψη της αγοράς στις εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιανουαρίου.
«Αν εξαιρέσουμε δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα και άλλες δύο πριν την Πρωτοχρονιά, όπου υπήρχε μια ικανοποιητική κίνηση, από εκεί και πέρα ο τζίρος το Δεκέμβριο, σημείωσε πρωτοφανή πτώση σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι», δήλωσε στην «Π», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης. Ο Κώστας Ρέχας εκτίμησε ότι η μείωση του τζίρου έφτασε (αν δεν ξεπέρασε κιόλας) το 30%.
PTOSH_2
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, επιβεβαίωσε την αίσθηση που λίγο πολύ όλοι είχαμε για την κίνηση των καταστημάτων κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δηλώνοντας ότι ο μήνας που κλείνει το έτος «αλλά και οι μέρες όπου οι επιχειρήσεις παραδοσιακά έχουν δυνατά ταμεία», ήταν πολύ άσχημος με αποτέλεσμα να κλείσει πτωτικά στο σύνολό της όλη η χρονιά του 2009. «Δυστυχώς η χρονιά έκλεισε σημειώνοντας σημαντική πτώση σε σχέση με πέρυσι», είπε χαρακτηριστικά.
Η άσχημη εικόνα, σύμφωνα με τον κ. ....

Ταμειακές παντού!

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010
Όλες οι αποδείξεις αγορών θα μετράνε από φέτος
Ταμειακές
παντού!
Όλες οι αποδείξεις αγορών, εκτός από αυτές που αφορούν πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και αγορές καταναλωτικών ειδών που λειτουργούν ως τεκμήρια, όπως είναι η αγορά ΙΧ αυτοκινήτων, θα υπολογίζονται από φέτος, σύμφωνα με όσα ανέφεραν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Ταμειακές μηχανές σε όλες σχεδόν τις επαγγελματικές ομάδες. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η διασύνδεση του συνολικού ποσού των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο θα προκύψει από τη διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Επίσης, από την ίδια διαβούλευση θα προκύψει και η απόφαση για το πώς οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις αποδείξεις αυτές στην Εφορία και εάν θα πρέπει να συμπληρώνουν ειδικό έντυπο στο οποίο θα αναγράφουν το ΑΦΜ του εμπόρου, τον αριθμό της απόδειξης, την ημερομηνία έκδοσης και το ποσό που κατέβαλαν, προκειμένου στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να προχωρούν στις διασταυρώσεις.
Πρόθεση, πάντως, του οικονομικού επιτελείου είναι ....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 5-1-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2005-01-2010.jpg
http://kraxtis-gr.blogspot.com/