Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

«Βόμβες» και «μαϊμούδες» στο τραπέζι μας - Τέσσερις σοβαρές υποθέσεις απάτης και παραπλάνησης του καταναλωτή από ισάριθμες μεγάλες εταιρείες εντόπισαν ελεγκτές του ΕΦΕΤ - Τα ορυκτέλαια και τα περιττώματα, οι «βρωμιές» χωρίς σύνορα και ο πέλεκυς του 1 εκατ. ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20-12-2009

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ διατροφικό σκάνδαλοαποκάλυψαν οι έλεγχοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Τέσσερις μεγάλες εταιρείες διακινούσαν αδίστακτα στην αγορά μολυσμένα τρόφιμα και προϊόντα-«μαϊμού». Σουσάμι με περιττώματα ζώων ο ένας επιχειρηματίας, προμηθευτής ένα σωρό μεγάλων εταιρειών παραγωγής τροφίμων. Ηλιέλαιο με ολίγη από ορυκτέλαιο ο άλλος, ιδιοκτήτης σουπερμάρκετ
από αυτά που υποτίθεται ότι είχαν αποσύρει από τον Μάιο του 2008 τις ένοχες παρτίδες. Ενας ακόμη- επίσης ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας- «φύλαγε» τρόφιμα σε επικίνδυνες για την υγεία του καταναλωτή συνθήκες. Και οι «βρωμιές» δεν σταματούν στα σύνορα. Η τέταρτη εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές της χώρας, έστελνε στις αγορές του εξωτερικού κάθε είδους γαλακτοκομικά προϊόντα- «μαϊμού», τα οποία μάλιστα πουλούσε
ακριβά ως δήθεν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Λευκό τυρί για φέτα, επιδόρπια για γιαούρτη, γάλα σκόνη για φρέσκο. Οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων
(ΕΦΕΤ) δεν πίστευαν στα μάτια τους με όσα είδαν στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες παραγωγής τροφίμων ή διάθεσης πρώτων υλών. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης και παραπλάνησης του καταναλωτή που έχει χειριστεί ο Φορέας τα τελευταία χρόνια, ορισμένες και με ποινικές προεκτάσεις. Ο πέλεκυς από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή για τις τρεις σοβαρότερες υποθέσεις αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως
βαρύς- ο ΕΦΕΤ τιμώρησε ήδη την τέταρτη με πρόστιμο που έφθασε στα 60.000 ευρώ. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, τα πρόστιμα θα είναι από τα υψηλότερα που έχουν ποτέ επιβληθεί σε εταιρείες τροφίμων - σε μία από αυτές μπορεί να φθάσει και στο 1 εκατ. ευρώ. Και αυτή είναι μόνον η αρχή του νήματος, καθώς τη σκυτάλη για ορισμένες από τις υποθέσεις έχουν αναλάβει επιπλέον οι «Ράμπο» της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ).
«Ρώσικη ρουλέτα» σε βάρος της δημόσιας υγείας συνεχίζουν να παίζουν μεγάλες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εταιρείας στην Κεντρική Ελλάδα η οποία απασχολεί τις αρμόδιες Αρχές ήδη από τις αρχές του 2008. Τότε στις εγκαταστάσεις της βρέθηκαν δεκάδες τόνοι ....

Γ. Παπανδρέου: «Προϋπολογισμός για δίκαιη διέξοδο από την κρίση» «Το 2010 είναι το έτος των μεγάλων ανατροπών»



ΚΥΡΙΑΚΗ 20-12-2009
Να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την υπερψήφιση του προϋπολογισμού κάλεσε ο πρωθυπουργός του βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να δράσει «εδώ και τώρα» για να συγκρουστεί με τις χρόνιες ασθένειες της Ελλάδας που προκάλεσαν την κρίση.
«Με αυτόν τον προϋπολογισμό τιμούμε την εμπιστοσύνη που μας έδωσαν οι πολίτες. Για να δώσουμε δίκαιη διέξοδο από την κρίση», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου και επεσήμανε μια σειρά από προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ -όπως η αύξηση των πόρων για Παιδεία, Υγεία και δημόσιες επενδύσεις- που υλοποιούνται με τον προϋπολογισμό του 2010....

ΠΑΟ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4-0 - "Τρία στα τρία" με... τεσσάρα! (video)


ΚΥΡΙΑΚΗ 20-12-2009
Σισέ, Κατσουράνης και Λέτο πανηγυρίζουν το γκολ του Γάλλου
Ο Νίκος Νιόπλιας είχε θέσει σαν κοντινό στόχο το «τρία στα τρία» στα πρώτα του παιχνίδια, κάτι που επιτευχθεί με εντυπωσιακό τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Μετά τις νίκες με Ηρακλή και Ντιναμό Βουκουρεστίου, ήρθε μία ακόμα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, τον οποίο οι «πράσινοι» συνέτριψαν με 4-0. Ο Σισέ πέτυχε δύο γκολ και από ένα οι Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος.
Ο Νίκος Νιόπλιας στο δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος στον πάγκο του «τριφυλλιού» πραγματοποίησε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης με την Ντιναμό Βουκουρεστίου, όμως έμεινε πιστός στο 4-3-3.




Ο Σεϊταρίδης ξεκίνησε στο δεξιό άκρο της άμυνας και έτσι ο Βύντρα πήγε στόπερ πλάι στον Καντέ ενώ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έμεινε στον πάγκο, προφανώς για λόγους ξεκούρασης και στα χαφ αγωνίστηκαν οι Κατσουράνης, Σιμάο και Καραγκούνης. Λέτο και Σαλπιγγίδης επέστρεψαν αριστερά και δεξιά στο αρχικό σχήμα και πλαισίωσαν τον Σισέ, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη, ο υπηρεσιακός τεχνικός του ΠΑΣ, Θύμιος Γεωργούλης επέλεξε ένα αμυντικογενές σχήμα με ενισχυμένο κέντρο (Ντάσιος, Μπουχάν, Ανδράλας, Μιχαλόπουλος) ενώ έβαλε ως μοναδικό προωθημένο από την αρχή τον Σαϊτιώτη, με τον Τζάνη να αγωνίζεται αρκετά κοντά του, όταν οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν μπροστά.
Απείλησε πρώτος ο ΠΑΣ... 

Μάλιστα οι δύο τελευταίο ήταν οι πρωταγωνιστές της πρώτης ευκαιρίες στο ματς, που ήταν μάλιστα και τεράστια!
Στο 10ο λεπτό, ο Σαϊτιώτης ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι ενώ στην επαναφορά ο Τζάνης σούταρε αμαρκάριστος αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια. Η απάντηση του "τριφυλλιού" ήρθε δέκα λεπτά μετά, όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Λέτο, μόνος προ κενής εστίας κατάφερε μέσα από τη μικρή περιοχή να πλασάρει άουτ.
Στο 27ο, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Κατσουράνης βρήκε τη μπάλα με το στήθος και την έστειλε στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Ελευθερόπουλου. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ακόμη μία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν η κεφαλιά του Σισέ στο 39ο έφυγε δίπλα από το δοκάρι.
Πριν τους βαρύνει το... άγχος
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Νιόπλιας έριξε στη μάχη τον Νίνη αντί του Σεϊταρίδη, γυρνώντας τον Κατσουράνη στόπερ πλάι στον Καντέ και πριν το άγχος αρχίσει να κυριεύει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ο Σιμάο κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Ανδράλα και ο Σισέ με εύστοχη εκτέλεση στο 50' έδωσε συνέχεια στην... ερωτική του σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.
Λίγο αργότερα (54'), ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Νίκη έξω από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ, ενώ ο ΠΑΣ παραλίγο να φτάσει στην ισοφάριση στο 60', όταν ο Σισέ, σε προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα. Στο 61' ο Σαλπιγγίδης έβγαλε τον Βύντρα απέναντι στον Ελευθερόπουλο, αλλά ο διεθνής αμυντικός έχασε το κοντρόλ και μαζί τη μεγάλη ευκαιρία.
Ο Γεωργούλης ρίσκαρε στη συνέχεια, βάζοντας επιθετικογενείς παίκτες όμως αυτό έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Παναθηναϊκού να βρουν πολλούς ανοιχτούς χώρους και να μετατρέψουν σε πραγματικό... πάρτι το υπόλοιπο της αναμέτρησης.
"Ερωτας" με τα δίχτυα
Στο 75ο λεπτό, ο Σισέ ξαναχτύπησε πετυχαίνοντας το 13ο φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα, κλειδώνοντας παράλληλα την υπόθεση νίκη και βάζοντας τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για κάτι καλό.
Ο Γάλλος έγινε κάτοχος της μπάλας στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ελευθερόπουλο. Πέντε λεπτά αργότερα (80'), μετά από κόρνερ του Νίνη και μία πρώτη κεφαλιά του Κατσουράνη, ο Βύντρα με νέα κεφαλιά από κοντά έκανε το 3-0 για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 89' ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος μπήκε κυριολεκτικά με τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ του Σαλπιγγίδη.
Χριστούγεννα στην κορυφή...
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2009, πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και περιμένει στραβοπάτημα του αιώνιου αντιπάλου του την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έτσι ώστε να πάρει το άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και να κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή!
Ο Νίκος Νιόπλιας μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι από την αποτελεσματικότητα και την μαχητικότητα των ποδοσφαιριστών και το «τρία στα τρία», το οποίο ο ίδιος τους ζήτησε.
Αξίζει να αναφερθεί ότι και στα τρία παιχνίδια που έδωσαν οι «πράσινοι» με Νιόπλια και Βαζέχα στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός σκόραρε όλα του τα γκολ στο δεύτερο μέρος!
Τέλος δύο λόγια τον ΠΑΣ που παρουσιάστηκε αξιόμαχος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε ευκαιρίες και δημιούργησε προβλήματα στον Τζόρβα και τους αμυντικούς του «τριφυλλιού» όμως στο τελευταίο 15λεπτο κατέρρευσε και γνώρισε μια βαριά ήττα. Σίγουρα για εκείνον το 2010 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.


  • Μελανό σημείο της αποψινής αναμέτρησης, η ένταση που δημιουργήθηκε στο ημίχρονο, όταν οι οπαδοί του "τριφυλλιού" ανέβηκαν στο πάνω διάζωμα και προσπάθησαν να κινηθούν απειλητικά εναντίον των οπαδών του ΠΑΣ. Η παρέμβαση του προέδρου του "τριφυλλιού", Νικόλα Πατέρα που πήγε αμέσως στο σημείο της... έντασης ηρέμησε τα πνεύματα και όλα σταμάτησαν εκεί.
    Η εξέλιξη του αγώνα
    1 Το παιχνίδι ξεκίνησε
    7 Πρώτο σουτ στον αγώνα, το έκανε ο Βύντρα από πλάγια θέση δεξιά μέσα στην περιοχή και έδιωξε ο Ελευθερόπουλος
    10 Προσωπική ενέργεια του Σαϊτιώτη, που σούταρε δυνατά με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα, που στη συνέχεια απομάκρυνε με τα πόδια το σουτ του Τζάνη. Τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους
    14 Διαγώνιο σουτ του Σισέ από πλάγια θέση δεξιά, άουτ
    20 Προσωπική ενέργεια του Σαλπιγγίδη, που σέντραρε παράλληλα από δεξιά, δίνοντας ένα έτοιμο γκολ στον Λέτο, που πλάσαρε άσχημα προ κενής εστίας, στέλνοντας την μπάλα άουτ και χάνοντας την ευκαιρία της χρονιάς!
    23 Φάουλ του Καραγκούνη, ο Κατσουράνης βρήκε την μπάλα με το σώμα όμως εκείνη κύλησε� βασανιστικά προς το δεξί δοκάρι σε μια τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό
    26 Σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ανάποδο ψαλίδι του Σισέ, η μπάλα πάνω από το δοκάρι
    32 Σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Ελευθερόπουλος
    38 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Γεωργιάδη για φάουλ στον Καραγκούνη
    40 Σέντρα του Καραγκούνη από δεξιά, γυριστή κεφαλιά του Σισέ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι
    43 Νέα σέντρα του Καραγκούνη από δεξιά, νέα κεφαλιά του Σισέ, μπλόκαρε αυτή τη φορά χωρίς πρόβλημα ο Ελευθερόπουλος
    44 Σουτ του Μιχαλόπουλου με το αριστερό έξω από την περιοχή, άουτ
    45 Σουτ του Σαλπιγγίδη από πλάγια θέση δεξιά, μπλόκαρε ο Ελευθερόπουλος




  • Στο ημίχρονο του αγώνα του αγώνα, δημιουργήθηκε ένταση καθώς αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού ανέβηκαν στο πάνω διάζωμα και έφτασαν πολύ κοντά στο σημείο που βρίσκονται οι οπαδοί του ΠΑΣ
    46 ΑΛΛΑΓΗΟ Μενδρινός στη θέση του Μπουχάν
    46 ΑΛΛΑΓΗΟ Νίνης στη θέση του Σεϊταρίδη
    48 Φάουλ του Λέτο, ο Ανδράλας φάνηκε να κρατάει τον Σιμάο μέσα στην περιοχή και ο Χαραλαμπίδης έδωσε πέναλτι
    49 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ανδράλα για τη φάση του πέναλτι
    49 1-0 ΓΚΟΟΟΛO Σισέ νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Ελευθερόπουλο και άνοιξε το σκορ
    55 Πλασαριστό σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι
    56 Ο Βύντρα γύρισε προς τα πίσω την μπάλα με το κεφάλι, ο Σαϊτιώτης μπήκε στη φάση όμως ο Τζόρβας τον πρόλαβε ενώ στη συνέχεια ο επιθετικός του ΠΑΣ έκανε φάουλ στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού
    57 ΑΛΛΑΓΗΟ Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Λέτο
    59 Φάουλ του Μενδρινού από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Σισέ και πέρασε πάνω από το δοκάρι
    64 Ο Σαλπιγγίδης πέρασε για τον Βύντρα, που έκανε κάθετη κίνηση προς την περιοχή όμως ο Ελευθερόπουλος πρόλαβε, βγήκε και έδιωξε την μπάλα
    65 ΑΛΛΑΓΗΟ Κοντογουλίδης στη θέση του Ανδράλα
    72 ΑΛΛΑΓΗΚάρτα στον Βάντερσον για μαρκάρισμα από πίσω στον Σαλπιγγίδη
    73 ΑΛΛΑΓΗΟ Ντιμπαλά στη θέση του Γεωργιάδη
    74 Σέντρα σουτ του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Ελευθερόπουλος έδιωξε με το δεξί χέρι προ του Χριστοδουλόπουλου
    76 2-0 ΓΚΟΟΟΛΣέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απομάκρυνε προσωρινά, η μπάλα έφτασε στον Σισέ, που απέφυγε τον Κούσα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του ΠΑΣ
    80 ΑΛΛΑΓΗO Zιλμπέρτο Σίλβα στη θέση του Σισέ
    81 3-0 ΓΚΟΟΟΛKόρνερ του Νίνη, ο Κατσουράνης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βύντρα με μια δεύτερη κοντινή από πλάγια θέση αριστερά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα
    84 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Σιμάο για καθυστέρηση
    87 Σέντρα του Μιχαλόπουλου από αριστερά, κεφαλιά του Κοντογουλίδη από το ύψος της μικρής περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Τζόρβας
    88 Αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό, ο Νίνης τροφοδότησε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, εκείνος σούταρε πλασαριστά από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι
    89 4-0 ΓΚΟΟΟΛΟ Χριστοδουλόπουλος έβγαλε κάθετη για τον Σαλπιγγίδη, εκείνος του έδωσε ξανά την μπάλα την κατάλληλη στιγμή και ο νεαρός επιθετικός απλά την έστειλε στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας
    Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
    Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
    Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σεϊταρίδης (46' Νίνης), Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο (57' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ (80' Ζιλμπέρτο Σίλβα)
    ΠΑΣ Γιάννενα (Θύμιος Γεωργούλης): Ελευθερόπουλος, Γεωργιάδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Βάντερσον, Ντάσιος, Μπουχάν (46' Μενδρινός), Ανδράλας (65' Κοντογουλίδης), Μιχαλόπουλος, Τζάνης, Σαϊτιώτης
    (NOVASPORTS.GR)






  • ΚΡΑΧΤΗΣ
    (http://kraxtis-gr.blogspot.com)
  • ΕΓΩ ΜΑΓΚΑΣ ΦΑΙΝΟΜΟΥΝΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΥΡΙΑΚΗ 20-12-2009


    ΚΡΑΧΤΗΣ
    (http://kraxtis-gr.blogspot.com)