Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

"Το πρόβλημα με τα Τέμπη υπάρχει χρόνια"

«Καθε χρονο ολο και κατι γινεται στα Τεμπη και γινεται παντα εκτροπη απο τα χωρια μας στα παραλια της Λαρισας.Ποτε ατυχημα,ποτε οι αγροτες κλεινουν με τα τρακτερ τα Τεμπη.
Αποτελεσμα να διαλυθει η ασφαλτος απο τα βαρια φορτηγα και κανεις δεν την επιδιορθωσε μετα,ιδιως στο σημειο απο την Παλιουρια μεχρι και το Κοκκινο Νερο…
Ιδιαιτερα κοντα στο Κοκκινο Νερο ο δρομος ειναι ολο λακουβες απο τις περισυνες κινητοποιησεις των αγροτων οπου και παλι ολη η κυκλοφορια γινοταν απο το Κοκκινο Νερο.
Αλλα το μεγα σκανδαλο ειναι αλλου.
Ενω καθε χρονο αυτη η παρακαμψη Τεμπων (μεσω Κοκκινου Νερου) σωζει την Ελλαδα απο το να κοπει στα δυο,οι Φωστηρες του ΥΠΕΧΩΔΕ με τον τεως υπουργο κ Σουφλια,δεν προεβλεψαν κομβο προς τα παραλια της Λαρισας στην καινουρια ΠΑΘΕ,προκειμενου να εξυπηρετειται η κινηση σε περιπτωση προβληματος στα Τεμπη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σας παρακαλω αναρτηστε το γιατι αν ξανασυμβει σε κανα δυο χρονια(οταν θα ειναι ετοιμες οι συραγγες και κλειστη με φραχτη η ΠΑΘΕ),δεν θα υπαρχει η παρακαμπτηριος που σημερα εσωσε το κοψιμο της Ελλαδας στα δυο,γιατι ετσι απλα δεν υπαρχει στη μελετη Κομβος για τα Παραλια Λαρισας!!!!!!(ΠΗΓΗ)
Αναγνωστης,κατοικος Κοκκινου Νερου»

Μην πληρώνετε τα διόδια όσοι πάτε προς τα Τέμπη


Πως να το πιστέψουν οι Ιταλοί ότι έχασαν τον διευθυντή μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας επειδή έγιναν κατολισθήσεις στα Τέμπη που τον καταπλάκωσαν; Σε ποια χώρα θα πλήρωνε ο πολίτης τα διόδια για να πάει προς τα Τέμπη όταν κινδυνεύει η ζωή του; Και τώρα τα κλείνουν επ’αόριστον λες και είμαστε στην Ζουαζιλάνδη.
Όχι μην πληρώνετε τα διόδια προς τα Τέμπη και όσοι κάνετε την παράκαμψη. Είναι ιδιωτικές εταιρείες και αν θέλουν θα πάρουν μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας. Κανένα άλλοι στοιχείο. Ότι άλλο αν θέλουν θα το βρούνε από εκεί. Θα σας βάλουν να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση και αυτό είναι όλο. Δεν μπορούν όμως να κάνουν τίποτα γιατί τα ακριβά διόδια τα πληρώνεις όταν οι δρόμοι δεν είναι επικίνδυνοι.

Όταν σε πάνε από παράκαμψη γιατί να πληρώσεις; (ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2009

Η Ευαγγελία Πανωλή - Χασιώτη, 26 ετών, μητέρα 2 παιδιών, πάσχει απο λευχαιμία, οξείας μορφής και έχει άμμεση ανάγκη απο αιμοπετάλια.Η Ευαγγελία έχει ομάδα 0+ (ΜΗΔΕΝ ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ).
Η πάσχουσα είναι απο την Βροντού Πιερίας.Βοηθήστε όλοι, να σώσουμε την Ευαγγελία.
Μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο, να ανΑφέρετε το όνομα της κοπέλλας, για να βρεθούν αιμοπετάλια.Στους blogers στηρίζουμε πολλά.Ευχαρισοτύμε εκ των πορτέρων για τη βοήθεια..
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

€2,5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις, το έλλειμμα στο 8,7% Στο τραπέζι, ΑΤΕ, ΤΤ και ΕΥΑΘ

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 09

Έσοδα της τάξης των €2,5 δισ. προσδοκά ο υπουργός Οικονομικών από τις αποκρατικοποιήσεις εντός του 2010. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων πρέπει να κινηθεί γρήγορα από αρχές του έτους, με στόχο να ανασάνεουν τα κρατικά ταμεία και να πειστεί η ΕΕ για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Σύνφμωνα με τον υπουργό στο πακέτο των αποκρατικοποιήσεων εκτός από ΔΕΚΟ συμπεριλαμβάνονται και τράπεζες.
Παράλληλα ο Γ. Παπακωνσνταντίνου επεσήμανε ότι υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ότι το έλλειμμα μπορεί να μειωθεί έως το 8,7% έναντι αρχικών προβλέψεων για 9,1% το 2010.
Η ανακοίνωση για μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος ακολουθεί την υποβάθιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την S&P.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το Δημόσιο σκοπεύει να πουλήσει μέσω placement πακέτο της ΕΥΑΘ της τάξης του 10%, ώστε να μη χάσει τον έλεγχο της εταιρίας.
Παράλληλα εξετάζεται το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας και η πιθανότητα συγχώνευσής της με το ΤΤ ή η πώληση μεγάλου πακέτου.
Ανάλογες είναι οι σκέψεις και οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο αποτελεί φιλέτο και βρίσκεται και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση.

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

 

Θανατηφόρο τροχαίο - ΒΙΝΤΕΟ - Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2009

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που έγινε την Πέμπτη το βράδυ στις 23.45, στο 480ο χλμ. της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, όταν ο 30χρονος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος του.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΕΜΠΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2009


Δείτε το ρεπορτάζ για το ατύχημα με τις κατολισθήσεις - τη διακοπή κυκλοφορίας στα Τέμπη και τις κάρτες για τις νές διαδρομές των οδηγών λόγω της διακοπης της κυκλοφορίας απο τα Τέμπη.Δείτε και επιλέξτε πιά απο τις διαδρομές της παράκαμψης θα επιλέξετε:






ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Η συμφωνία για το κλίμα αποτελεί παγκόσμια πρόκληση, τονίζει ο Γ.Παπανδρέου Επιτακτική η λήψη αποφάσεων



ΠΑΡΑΣΚΕΥΤΗ 18-12-2009
«Η ανθρωπότητα ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει σοβαρότερη ή δυσκολότερη πρόκληση. Και η Διάσκεψη αυτή της Κοπεγχάγης δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Δεν είναι μικρό πράγμα να συμφωνήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη στιγμή αυτή, παρατηρούμε την παγκόσμια διακυβέρνηση εν τη γενέσει της. Θα πρέπει, ωστόσο, να συμφωνήσουμε σε μια υποχρέωση, για την πραγμάτωση της οποίας θα είμαστε δεσμευμένοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του, την Πέμπτη, στη Μεικτή Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου, στην Διάσκεψη του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη για την Κλιματική Αλλαγή.
Αναφερόμενος ειδικά στο τι θα μπορούσε να συνεισφέρει η.....

Κατάληψη στη Νομαρχία Σερρών - Σε κατάληψη του Νομαρχιακού Μεγάρου Σερρών προχώρησαν το πρωί συμβασιούχοι των stage

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2009

Σε κατάληψη του Νομαρχιακού Μεγάρου Σερρών προχώρησαν το πρωί συμβασιούχοι των stage, εμποδίζοντας, από τις 7.30 το πρωί, την είσοδο του προσωπικού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσων πολιτών προσπαθούν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες της.

Κύριο αίτημά τους είναι η πρόσληψη και η μονιμοποίηση τους.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ 18 12 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2009

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Σύσκεψη με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πιερίας για το κτιριακό πρόβλημα Ζητούν το παλιό Νοσοκομείο να αποδοθεί στη Β/θμια Εκπ/ση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2009
Οι σχολικές υποδομές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο μαθητικό πληθυσμό

Επί τάπητος τέθηκε προχθές το απόγευμα το ζήτημα της σχολικής στέγης του Νομού σε σύσκεψη που συγκλήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πιερίας. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γ. Παπαστεργίου, ο Δ/ντης της Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού κ. Ι. Τσιμερίκας, η προϊσταμένη
του γραφείου Φυς Αγωγής κα Μαυροπούλου, εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Κ. Κουκοδήμου, Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
Αξιοσημείωτη παρόλα αυτά είναι η απουσία των εκπροσώπων των Δήμων, αν και προσκλήθηκαν όλοι, αφού ο μόνος Δήμος που συμμετείχε ήταν ο Δήμος Δίου με την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Τσιμήτρη.
Η σύσκεψη άνοιξε με την τοποθέτηση δύο μαθητριών, οι οποίες ανέπτυξαν τις σκέψεις τους για το πώς οι ίδιοι οι μαθητές θέλουν το σχολείο τους. Η Χριστίνα Σιαμάγκα από το 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης έκανε λόγο για .....

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ ΟΠΛΟΙΟΥ ΤΟΥ ΑΧ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2009


ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Αϊ-Βασίλης δύτης



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2009

Ναι, έρχονται Χριστούγεννα. Αν δεν ήταν κάποιος πολιτικώς ορθός θα μπορούσε να πει: «Δεν λέω, οι γιορτές είναι απολαυστικές. Όσο μεγαλώνεις όμως αυτό ισχύει μόνο και μόνο επειδή παίρνεις άδεια. Αφήστε δε που συνεπάγονται και αισθητικές παράπλευρες απώλειες. Με πιο τρανταχτή το ότι υπάρχουν σε κάθε γωνιά Άγιοι Βασίληδες, κάθε μεγέθους και παντός καιρού. Ξεφυτρώνουν ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη. Μέχρι και τους δύτες έντυσαν στα κόκκινα στο ενυδρείο Siam Οcean World στην Μπανγκόκ προκειμένου να φωτογραφίζονται οι τουρίστες. Όμως αυτά τα Χριστούγεννα ακόμη και τα πιτσιρίκια προτιμούν να δουν ένα καρτούν να τους τραγουδά παρά τον “χοντρό κύριο με τα κόκκινα”. Ίσως και κάποιοι μεγάλοι να θέλουν τραγουδήσουν: “Θα ΄μαι καλό παιδί, θα είμαι και γουρλής αρκεί ΑϊΒασίλης να μη μου ντυθείς”».(ΝΕΑ)

CHRISTINA AGUILERA & ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ - ΣΑΝ ΔΥΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟ

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Μήν μου πείτε πώς δέν είναι ίδιες σάν μία σταγόνα νερό; ότι δέν είναι δίδυμες; δείτε και ποιές είναι!! 

 CHRISTINA AGUILERA & ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ


ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΔΙΟΔΙΑ - ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Image 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2009
Την αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων της στα διόδια Λεπτοκαρυάς και Αιγινίου, την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα, αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων, λόγω του τραγικού συμβάντος που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου στα Τέμπη.
Η Επιτροπή Αγώνα, εκφράζει τα συλλυπητήρια της, στην οικογένεια του άτυχου Διευθυντή του Έργου, αλλά και προς την Εταιρία για την απώλεια ενός συνεργάτη της.

Έκλεισαν τα Τέμπη





EKLEISAN_TA_TEMPH_1
Η «απαρχαιωμένη» 13η Εθνική Οδός συνδέει την Ελλάδα
Οι κατολισθήσεις βράχων (ή «μικρών και μεγάλων λίθων», όπως αναφέρει η Αιγαίο ΑΕ), τα ξημερώματα της Πέμπτης στο ύψος των Τεμπών, έγινε η αιτία να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή. Η διέλευση πλέον και για όσο χρειαστεί από και προς την Αθήνα, γίνεται κυρίως μέσω της (απαρχαιωμένης) 13ης Εθνικής Οδού.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι κατολισθήσεις στην περιοχή έγιναν εντονότερες το βράδυ της Τετάρτης και κορυφώθηκαν, με τραγικά αποτελέσματα το πρωί της Πέμπτης. Από το βράδυ της Τετάρτης η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στην κοιλάδα των Τεμπών με σκοπό συνεργεία της Εταιρίας να εκτελέσουν εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και  επισκευής που απαιτούνται για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.
EKLEISAN_TA_TEMPH_2Το πρωί της Πέμπτης, στο σημείο των κατολισθήσεων, έφτασε μαζί με συνεργάτες του και ο άτυχος 62χρονος Διευθυντής του Έργου. Οι «σποραδικές πτώσεις» έγιναν εντονότερες και «χωρίς καμία ένδειξη», σύμφωνα με την Αιγαίο, προκλήθηκε «κατολίσθηση μικρών και μεγάλων λίθων» με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί ο Διευθυντής του Έργου και να βρει ακαριαίο θάνατο. Τυχεροί στάθηκαν οι άλλοι δύο συνεργάτες του, οι  οποίοι κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως.
Η ταλαιπωρία για τους οδηγούς αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον και σήμερα, αφού στο σημείο όπου έκλεισε η Εθνική Οδός δεν υπάρχει παράλληλο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα η κίνηση να προωθείται κυρίως στο δίκτυο της παλαιάς Εθνικής Οδού, όπου το οδόστρωμα  είναι από κακό έως και επικίνδυνο σε κάποια σημεία του,  ενώ σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής εναλλακτική διαδρομή.
Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου προς την Επαρχιακή Οδό Συκουρίου–Λάρισας και στη συνέχεια μέσω της ΠΕΟ Λάρισας-Θεσσαλονίκης έως τον Α.Κ. Γυρτώνης, όπου συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό  Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-Ελασσόνας-Αγίου Δημητρίου-Κατερίνης και εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκη.
Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία Οδό)-Κοζάνη και έως τον Α.Κ. Γυρτώνης, όπου συνεχίζουν μέσω της ΠΕΟ Λάρισας-Θεσσαλονίκης προς την επαρχιακή οδό Συκουρίου-Λάρισας και εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.(Πολιτεία/Β.Ζ.)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

PAME
Λίγοι αλλά … λέοντες οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, που χθες το πρωί ξεσήκωσαν το κέντρο της Κατερίνης με την απεργιακή τους συγκέντρωση και την πορεία στον πεζόδρομο.
Η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ (μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ΚΚΕ και ΓΣΕΕ για την απεργία) έκαναν κι ένα πέρασμα από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης φωνάζοντας το σύνθημα «ΓΣΕΕ εργατών κι όχι των εργοδοτών» και, σε παραλλαγή, «ΓΣΕΕ εργατών κι όχι απεργοσπαστών».
Ως γνωστό το ΠΑΜΕ είχε από πριν καταγγείλει ότι «ο εργοδοτικός και δικομματικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν πρόκειται να αντιδράσει, αλλά θα βάλει και πλάτη να περάσουν τα αντιεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της Ε.Ε»και γι’ αυτό κήρυξε τη χθεσινή (πανελλαδική) απεργία. Για να οργανώσει την ταξική αντεπίθεση.
Αλλά, δεν ακολούθησαν και πολλοί.

Δυστυχώς δεν έχουμε ιδία αντίληψη για το τι διημείφθη στη συνάντηση που είχαν ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης και ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών χθες τοπρωί.
Και μπερδευτήκαμε.
Διότι, στην ανακοίνωση που μας έστειλε το γραφείο του βουλευτή, λίγο μετά το μεσημέρι το «συμβάν» διατυπώνεται ως εξής:
«Τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών για .....

71,5 εκ. ευρώ ο Προϋπολογισμός του 2010


715_ekat._eyro_1
«Συνέχεια της συστηματικής δουλειάς της διοίκησης» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2010 ο δήμαρχος Κατερίνης. «Ανεφάρμοστο και συντηρητικό» τον βρήκε η αντιπολίτευση. Τελικά, ως είθισται, υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και καταψηφίστηκε από τους συμβούλους της μειοψηφίας.
Αυξημένος κατά 10 εκ. σε σχέση με αυτόν του 2009, είναι ο προϋπολογισμός του δήμου ......