Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

«Αντάρτικο» Ράπανου για τη ρύθμιση των χρεών επιχειρήσεων - Διαφωνεί με διατάξεις του νομοσχεδίου ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-12-2009
Σοβαρές επιφυλάξεις εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά. Μιλώντας στη Βουλή, σημείωσε ότι δεν είναι αντίθετος επί της αρχής με τους στόχους του νομοσχεδίου, αλλά εκτίμησε ότι πολλές από τις διατάξεις είναι πιθανό να δυσχεράνουν, αντί να αναθερμάνουν την αγορά.
Πρόσθεσε ότι είναι ανεφάρμοστες στην πράξη και μη συμβατές με τις διεθνείς πρακτικές και πιστωτικούς κανόνες. Προειδοποίησε ότι η ρύθμιση τόσων χιλιάδων χρεών, σε τόση μεγάλη κλίμακα, θα δημιουργήσει προβλήματα στη ρευστότητα των τραπεζών, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στη ρευστότητα της αγοράς, ενώ θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους του χρήματος. Η ρύθμιση προάγει μία κουλτούρα που δεν επιβραβεύει τη συνέπεια, σημείωσε ο πρόεδρος της Εθνικής.

Στην Κοπεγχάγη ο Γ. Παπανδρέου

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-12-2009

"Σε μια δύσκολη στιγμή διαπραγματεύσεων στην Κοπεγχάγη, θέλουμε η Σοσιαλιστική Διεθνής να παίξει καταλυτικό ρόλο, γιατί γεφυρώνουμε τις παραδοσιακές ομάδες που βρίσκονται στον ΟΗΕ, καθώς στους κόλπους μας έχουμε μέλη και από τις αναπτυσσόμενες και από τις φτωχότερες και από τις ανεπτυγμένες χώρες, που συμφωνούμε σε μια κοινή πορεία και γι' αυτό ακριβώς μπορούμε να δημιουργήσουμε την απαραίτητη εμπιστοσύνη που λείπει αυτές τις μέρες, μεταξύ των κρατών - μελών που βρίσκονται στην Κοπεγχάγη γι' αυτό το μεγάλο θέμα της κλιματικής αλλαγής", δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Δανίας για την Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι σοσιαλιστές έχουν καταθέσει προτάσεις για θέματα, όπως "η βιοποικιλότητα, η διατροφική ασφάλεια, η ανισότητα και η φτώχεια, η χρηματοδότηση όλων αυτών των προσπαθειών για την ...

Διαβεβαιώσεις Παπακωνσταντίνου για έλλειμμα στο 8,7%

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-12-2009

"Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε χρειάζεται για να θέσει το δημόσιο έλλειμμα υπό έλεγχο και να ξεκινήσει τη μακρά διαδικασία αποκατάστασης της αξιοπιστίας της στις διεθνείς αγορές", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Financial Times, ενώ έκανε λόγο για "επιθετική μείωση του ελλείμματος στο 8,7%".
Ο ίδιος τόνισε ότι "το ελληνικό σχέδιο μείωσης του ελλείμματος είναι πιο επιθετικό από αυτό της Ιρλανδίας", αποδεχόμενος ότι " τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν έχουν ακόμα πείσει τις αγορές ή τους οίκους αξιολόγησης". Πρόσθεσε ότι "υπάρχει χρόνος μέχρι το Μάρτιο", οπότε η κυβέρνηση θα χρειαστεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, "προκειμένου να πειστούν όλοι ότι τα μέτρα θα είναι επιτυχή".
Υπογράμμισε ότι "η αποκατάσταση της αξιοπιστίας παίρνει......

Στα χέρια ο Πώρος - Ψωμόπουλος με τον Γιώργο της Καλομοίρας

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Στα χέρια πιάστηκαν ο Σπύρος Πώρος και ο Χρήστος Ψωμόπουλος (από τη μία) με τον αγαπημένο της Καλομοίρας, Γιώργο Μπούσαλη (από την άλλη).
Όλα συνέβησαν χτες το βράδυ, στο party γενεθλίων του make up artist των επωνύμων Δημήτρη Γιαννέτο στο Villa Mercedes, όπου ήταν καλεσμένοι οι τρεις άντρες με τις παρέες τους αλλά και πολλοί άλλοι celebrities.
Η παρέα του Γιώργου Μπούσαλη καθόταν και απολάμβανε την όμορφη βραδιά ενώ σε ένα από τα διπλανά τραπέζια καθόταν ο Χρήστος Ψωμόπουλος με την Τζούλια Αλεξανδράτου. Πιο δίπλα βρισκόταν και ο Σπύρος Πώρος με την δική του παρέα.
Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Γιώργος της Καλομοίρας και ο Σπύρος Πώρος είναι στα μαχαίρια εδώ και πολύ καιρό. Η κόντρα ανάμεσα στους δυο άντρες είχε ξεκίνησε στο παρελθόν, όταν ο φωτογράφος είχε κάνει πρόταση στην Καλομοίρα για μια φωτογράφιση στο Μπρούκλιν. Η τραγουδίστρια είχε δεχτεί με χαρά την πρόταση, και κατέφθασε στην φωτογράφιση συνοδευόμενη από τον αγαπημένο της. Ο Γιώργος Μπούσαλης όμως, όπως είχε ακουστεί από τον Σπύρο Πώρο, ήταν ιδιαίτερα παρεμβατικός στη δουλειά του φωτογράφου με αποτέλεσμα να δυσκολεύει πολύ ολόκληρη την διαδικασία της φωτογράφισης.
Τότε ο Σπύρος Πώρος είχε ζητήσει από τον αγαπημένο της Καλομοίρας να αποχωρίσει για να μπορέσει ο ίδιος να κάνει την δουλειά του, ενώ αργότερα κατηγορούσε ανοιχτά τον Γιώργο Μπούσαλη και μάλιστα είχε δηλώσει ότι θα κινηθεί και δικαστικά εναντίον του.
Χτες το βράδυ λοιπόν ο Σπύρος Πώρος με τον Γιώργο Μπούσαλη βρέθηκα πρόσωπο με πρόσωπο και ο καυγάς δεν άργησε να ξεσπάσει.
Οι δυο άντρες πιάστηκαν στα χέρια, ενώ αμέσως παρενέβη ο Χρήστος Ψωμόπουλος ο οποίος είναι κολλητός φίλος με τον Σπύρο Πώρο.
Ο επιχειρηματίας έπιασε τον αγαπημένο της Καλομοίρας από το λαιμό και ξεκίνησε ένας καυγάς άνευ προηγουμένου στον οποίο ενεπλάκη το μισό μαγαζί.
Αναγκαστικά επενέβησαν οι άνθρωποι του μαγαζιού για να τους χωρίσουν. Επρόκειτο για έναν απίστευτο καυγά, ο οποίος άφησε άφωνους όλους τους θαμώνες του μαγαζιού.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16 12 20096

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-12-2009

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Πιερικός

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009
Ματαιώθηκε λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου ο αγώνας
Ακαδημία Πλαταμώνα – Πιερικός

Η βροχή που έπεφτε από τη νύχτα της Δευτέρας μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τρίτης κατέστησε το γήπεδο των Ν. Πόρων ακατάλληλο και έτσι ο αγώνας Ακαδημίας Πλαταμώνα – Πιερικού ματαιώθηκε.

Δεν προπονήθηκε χθες ο Πιερικός
Ακατάλληλα όμως ήταν και τα βοηθητικά γήπεδα του Σταδίου και έτσι αν και είχε προγραμματιστεί να γίνει προπόνηση των παικτών που δεν έπαιξαν στον αγώνα πρωταθλήματος με την Καλαμάτα ματαιώθηκε και αυτή.
Οι ποδοσφαιριστές πάντως πήγαν στα αποδυτήρια του Σταδίου και εκεί πληροφορήθηκαν τη ματαίωση και του φιλικού αγώνα και της προπόνησης.
Σήμερα πάντως θα προπονηθούν όλοι μαζί προετοιμαζόμενοι για το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό.

Παρελθόν για τον Πιερικό ο Δημήτρης Κοτταράς
Στάσιμο το θέμα με τον Γκαρά Ντεμπελέ

Η αναμενόμενη λύση της συνεργασίας του Πιερικού με τον τερματοφύλακα Δημήτρη Κοτταρά είναι πλέον γεγονός. Χθες αργά το απόγευμα το συμβόλαιο που υπήρχε λύθηκε συναινετικά και πλέον ο Κοτταράς δεν ανήκει στη δύναμη της ΠΑΕ Πιερικός.
Σε ότι αφορά τώρα το θέμα του Γκαρά Ντεμπελέ δεν έχουμε καμία εξέλιξη,
Η συζήτηση για τη λύση της συνεργασίας του έγινε και μετά τις εννιά το βράδυ της Δευτέρας χωρίς αποτέλεσμα.
Πάντως ο έγχρωμος ποδοσφαιριστής ζήτησε προθεσμία δύο ημερών για ν’ απαντήσει σίγουρα με υπόδειξη του μάνατζέρ του.
Στο μεταξύ συζήτηση για λύση της συνεργασίας έκανε η ΠΑΕ Πιερικός και με άλλους ποδοσφαιριστές για τους οποίους γράφτηκε σε κάποιες αθλητικές ιστοσελίδες ότι βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.
Εξελίξεις και στο θέμα των υπολοίπων τεσσάρων – πέντε θα έχουμε τις προσεχείς ημέρες. 

Άσπρες μέρες για το Χιονοδρομικό

ASPERES_MERES_1
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Δεκέμβριος 2009  


Σειρά εκδηλώσεων για τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και φιλοξενία αθλημάτων στο χιόνι προγραμματίζει η Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου, το οποίο αποδείχθηκε έτοιμο να αντιμετωπίσει το πρώτο μαζικό κύμα επισκεπτών του προηγούμενου Σαββατοκύριακου

Ιδανικά ξεκίνησε η χειμερινή περίοδος για το χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι, αφού ο καιρός φέτος φάνηκε (επιτέλους)  «γενναιόδωρος» προσφέροντας τις κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Οι πρόσφατες χιονοπτώσεις, ήταν η αιτία να ανοίξει το Χιονοδρομικό Κέντρο νωρίτερα από τις άλλες χρονιές, αφού το χιόνι που έπεσε στην περιοχή, ήταν από 80 έως 120 πόντους.

ASPERES_MERES_2Οι «άσπρες μέρες», φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, αφού την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει και η τελευταία πίστα, έτοιμη να υποδεχθεί τους λάτρεις του αθλήματος.
Ικανοποιημένος από το καλό ξεκίνημα, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου, Φώτης Δρούγκας, ο οποίος επεσήμανε ότι τα καιρικά φαινόμενα δεν αιφνιδίασαν την περιοχή και κάθε άλλο παρά δημιούργησαν προβλήματα. «Ήμασταν απόλυτα έτοιμοι», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι από νωρίς είχε γίνει φροντίδα για τον καθαρισμό των πιστών, ενώ καμιά στιγμή δεν έκλεισε......

Απάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη "… δεν έχει εγγειοβελτιωτικό χαρακτήρα»!"

DEN_EXEI_EGGEIOBELTIOTIKO


Η οριστική μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Δίου, που είχε κατατεθεί προς την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ προς ένταξη στο μέτρο 125Α του προγράμματος ΠΑΑ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», δεν προτάθηκε τελικά να ενταχθεί, γιατί η υπηρεσία έκρινε ότι δεν έχει εγγειοβελτιωτικό χαρακτήρα.
Τα παραπάνω τονίζει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, λίγο μετά την επίσκεψή της στους πληγέντες από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου δήμους Πέτρας και Δίου της Πιερίας.
Όσο αφορά τις αποζημιώσεις, η υπουργός διαβεβαιώνει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων των καλυπτόμενων από τον ΕΛΓΑ ζημιών που προξενήθηκαν από τις υπερβολικές βροχοπτώσεις-πλημμύρες σε διάφορες καλλιέργειες των δήμων Δήμου και Πέτρας και πως οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς το συντομότερο δυνατό.
Για τις μη καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές, που προκλήθηκαν όμως ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009
Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα να μπούμε επιτέλους στο κλίμα των γιορτών. Χιόνια στο καμπαναριό κι όχι μόνο.
Στο κλίμα των Χριστουγέννων μόνον η ορεινή Πιερία προς το παρόν.
Η ορεινή Πιερία έχει τόση ομορφιά και χρώματα όλες τις εποχές του χρόνου που όσες φορές κι αν την επισκεφθείς έχεις την αίσθηση πως πας για πρώτη φορά και ότι οι εικόνες που βλέπεις είναι καινούριες.
Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου ντύθηκε στα καλά του και υποδέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες το διήμερο που μας πέρασε, ενώ και η φύση έβαλε τα λευκά της, υποδεχόμενη, εορταστικά όλους τους φίλους του βουνού.
Ένα πραγματικό στολίδι τα Πιέρια και αυτή την εποχή του χρόνου και παρακαλώ πολύ οι επενδύσεις που έγιναν ήδη στην περιοχή την καθιστούν σε μαστ χειμερινό προορισμό πλέον.
Με πληρότητα τα περισσότερα καταλύματα για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Το χρώμα το έβαλε η ίδια η φύση. Οι άνθρωποι ....

Καλές διακοπές!



Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Πιερίας ανακοινώνεται ότι με αποφάσεις του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης Α(Η1Ν1), διακόπτεται προληπτικά η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων και τμημάτων του Νομού Πιερίας:
-του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης, για επτά ημέρες, από 16-12-2009.
-του Δημοτικού Σχολείου Ανδρομάχης, για επτά ημέρες, από 16-12-2009.
-του 16ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, για επτά ημέρες, από 16-12-2009.
-του ΣΤ3 Τμήματος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, για επτά ημέρες, από 16-12-2009.
-του Γ2 Τμήματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, για επτά ημέρες, από 16-12-2009.
Η προληπτική διακοπή λειτουργίας των παραπάνω σχολείων και σχολικών τμημάτων φαίνεται πως εξασφάλισε μια επιπλέον βδομάδα στις χειμωνιάτικες διακοπές των μαθητών,
αφού έτσι κι αλλιώς προπαραμονή των Χριστουγέννων τα σχολεία κλείνουν για τις γιορτές. 

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009
Πήραμε την πρώτη γεύση μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση.
***
Κι έσπευσαν όλοι οι ειδήμονες να κάνουν την κριτική τους. Κι είδαμε ως συνήθως δεξιούς ψάλτες, αριστερούς ψάλτες και τους αιώνιους παρατρεχάμενους στο καθήκον.
***
Το γνωστό μοτίβο της αντιπολίτευσης, κινδυνολογία, υπονόμευση και μικροπολιτική στην ημερήσια διάταξη.
***
Και όλα τα παράδοξα στη φόρα. Περιμένουμε λέει να κάνει πρόταση ....

ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - Ο κόμπος φτάνει στο χτένι



O_KOMPOS_FTANEI_1
Μπλόκο στα διόδια Λεπτοκαρυάς στις 20 Δεκεμβρίου, μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης κατά των διοδίων και στο νέο σταθμό Αιγινίου στις 21 Δεκεμβρίου, ημέρα έναρξης της λειτουργίας του
Δυναμώνει και πληθαίνει το μέτωπο κατά των διοδίων στο Αιγίνιο, αφού όλο και περισσότεροι φορείς της Πιερίας, εκφράζουν τη διάθεση να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και ενόψει της λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.
Η Επιτροπή Αγώνα, συνεδρίασε για πρώτη φορά το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου και στη διευρυμένη συνεδρίασή της συμμετείχε ο Νομάρχης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, δήμαρχοι της βόρειας Πιερίας, εκπρόσωποι κομμάτων, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ, καθώς και πλήθος άλλων παραγόντων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.
Από τη σύσκεψη απουσίαζαν οι τέσσερις βουλευτές του νομού, ενώ μόνο ο Κώστας Κουκοδήμος με επιστολή του εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγώνες της Επιτροπής, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση της.
Πανελλαδικό μέτωπο κατά των διοδίων
Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από τις 20 Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύδνας, Δημήτρης Βασιλειάδης, έχει συγκροτηθεί κοινό μέτωπο με τα Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα και άλλων περιοχών της χώρας, με σκοπό την από κοινού δράση .....

"Μερική" συναίνεση

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009
Τα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς ανέλυσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
"Μερική"
συναίνεση
Τα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο βίο ανέλυσε χθες ο πρωθυπουργός στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τις δικές τους προτάσεις κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
«Εθνική υπόθεση» χαρακτήρισε ο Κάρολος Παπούλιας τη μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τους πολιτικούς αρχηγούς και επισήμανε πως «μοιραζόμαστε μαζί με την κοινωνία τους προβληματισμούς της για την ανάγκη εμπέδωσης των εννοιών της κοινωνικής ευθύνης και του δημοκρατικού ελέγχου».
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των προτάσεών του έγινε αποδεκτό από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και αυτό παρά τις ιδεολογικές διαφορές.
Τόνισε ότι το θέμα της διαφθοράς είχε τεθεί από το .....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

TETARTH 16-12-2009
 http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2016-12-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)