Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Η ΜΠΑΤΕΖΗ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΧΑΤΖΑΡΑ - ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ... ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Δελτία Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &  ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπόθεση χρηματισμού υπαλλήλου
του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων



Σε συνέχεια καταγγελίας ιδιώτη, την επ’ αυτοφώρω σύλληψη της κτηνιάτρου Ανθής Χαρτερού του Σταύρου, υπαλλήλου Σταθμού Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου Πέπλου, από τις Αστυνομικές Αρχές και την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης που καταδίκασε την εν λόγω υπάλληλο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, με απόφασή της  παρέπεμψε την υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου για να δικαστεί για τα ακόλουθα πειθαρχικά παραπτώματα:
 1-Της αποδοχής χρηματικού ανταλλάγματος για το χειρισμό υπόθεσης κατά την άσκηση των καθηκόντων της, κατ’ εξακολούθηση
     2-Της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους
    3-Της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός και εκτός της Υπηρεσίας
 Τα ανωτέρω παραπτώματα μπορούν να επισύρουν την ποινή της οριστικής παύσης σε βάρος της υπαλλήλου.
 Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού επεβλήθη στην υπάλληλο το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων της, μέτρο ιδιαίτερα επιβαρυντικό που επιβάλλεται για πρώτη φορά σε υπάλληλο του Υπ.Α.Α.Τ και προβλέπεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα στις εξαιρετικές περιπτώσεις όπου διακυβεύεται το συμφέρον της Υπηρεσίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - Καταχειροκροτήθηκε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού από το κοινό της Πιερίας



         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       
 Κονταριώτισσα, 15/12/2009
Καταχειροκροτήθηκε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού από το κοινό της Πιερίας
•    Τον καλύτερο τους εαυτό έδωσαν η ορχήστρα νέων του Δήμου Δίου και οι 4 τραγουδιστές υπό τη Διεύθυνση του Νίκου Πατρή
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του “Mediterranean Village Hotel”  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ εκδήλωση-αφιέρωμα στον σύγχρονο Έλληνα συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο.
Το θερμό ακροατήριο, οι σπάνιες φωνές των τραγουδιστών, ο έξοχος μαέστρος, η βραβευμένη ορχήστρα του Δήμου Δίου και φυσικά, ο Χρήστος Νικολόπουλος στο μπουζούκι, ήταν τα συστατικά της επιτυχημένης μουσικής βραδιάς.
Ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος υποδέχθηκε τον Χρήστο Νικολόπουλο χειροκροτώντας, όπως και όλη η αίθουσα, ενώ ο ίδιος υποκλίθηκε, ως γνήσιος μαέστρος στην ορχήστρα και κατόπιν στον κόσμο, που όρθιος τον επευφημούσε. Ένα ορχηστρικό κομμάτι για το καλωσόρισμα και αμέσως μετά ο Δήμαρχος Δίου στο βήμα για να υποδεχθεί με λόγια ζεστά εκ μέρους όλων των δημοτών του Δήμου Δίου, τον μεγάλο Έλληνα Συνθέτη.
«Χαιρόμαστε που είστε εδώ μαζί μας», είπε ο κ. Παπαχρήστος, «και είναι αξιοθαύμαστο πως, παρότι πέρασαν 45 δημιουργικά χρόνια, εμπνέεται ακόμη τη νέα γενιά, σε αντίδραση της άποψης που τείνει να εδραιωθεί ότι οι νέοι είναι αδιάφοροι και δεν ασχολούνται με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Τρανή απόδειξη, η νεολαία του Δήμου μας που σπουδάζει μουσική και τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκη, Μάνο Λοΐζο, Μίμη Πλέσσα, Χρήστο Νικολόπουλο και άλλους σπουδαίους μουσικούς δημιουργούς».
Ο ίδιος ο Χρήστος Νικολόπουλος ευχαρίστησε για την υποδοχή και την τιμή, όπως είπε, που του επιφυλάχτηκε να «παίξει» με τόσα νέα ταλέντα. Ερμηνεύτηκαν γνωστές επιτυχίες του συνθέτη όπως: «βήμα-βήμα», «το ποδήλατο», «της καληνύχτας τα φιλιά», «αγριολούλουδο», «με τα φώτα νυσταγμένα», «ζήλεια μου», «παίξε Χρήστο επειγόντως», «υπάρχω», «δεν υπάρχουν άγγελοι», «κάτω απ' το πουκάμισο μου», «ψίθυροι καρδιάς» κ.α.
Η εκδήλωση έκλεισε με το πολυπληθές κοινό να καταχειροκροτεί τους μουσικούς, το μαέστρο κ. Νίκο Πατρή, τους ερμηνευτές Στέλλα Παπαναστάση, Φιλιώ Σέρβου, Αλέξη Ηλιάδη, Γιώργο Κίτσα και φυσικά τον Χρήστο Νικολόπουλο

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ::::

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ::::

ΔΕΚΤΗ ΗΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΟΒΛΙΑ


ΤΡΙΤΗ 15-12-2009



Παραιτήθηκε για λόγους αρχής ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας. Αφορμή για την παραίτηση στάθηκε η διαρροή εγγράφων σύμφωνα με τα οποία είχαν γίνει διευκολύνσεις προς τρίτα πρόσωπα από τον υφυπουργό.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Ρόβλιας υπέβαλε την παραίτησή του, «για να μη δημιουργηθεί καμία σκιά πελατειακών σχέσεων στην κυβέρνηση». Πρόσθεσε ότι η παραίτηση έγινε δεκτή.
«Ο υφυπουργός εσωτερικών», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής, «διευκρίνισε ότι υπήρξε πρόβλημα στο πώς παρουσιαστηκαν τα στοιχεία και ότι δεν διακινήθηκαν από το γραφείο του».

δείτε το ρεπορτάζ στο παρακάτω βίντεο!!!

Πώς είδε ο ξένος τύπος τις εξαγγελίες Παπανδρέου

ΤΡΙΤΗ 15-12-2009

Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και στη "σκληρή" προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, όπως αυτή οριοθετήθηκε στη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο, αναφέρονται όλα σχεδόν τα ξένα μέσα.
Δείτε μερικά:

FINANCIAL TIMES
Tough test for Papandreou as crisis grows
"Σκληρό τεστ για τον Παπανδρέου, καθώς η κρίση μεγαλώνει "


CHANNEL 4....

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !...

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Όταν τον Σεπτέμβρη του 2008, στη ΔΕΘ, πρωτοπαρουσίασε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα και την Οικονομία του 21ου αιώνα, ο λαός διείδε την έξοδο από την περιπέτειά του κι έδειξε την εμπιστοσύνη του. ‘ Ηταν τότε που το κίνημα πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις…
Η αναλυτικότερη αναφορά στα ζητήματα της ανάπτυξης και στον «άλλο» δρόμο για το ξεπέρασμα της κρίσης, πάλι από το βήμα της ΔΕΘ το 2009, κλείδωσε τις διεργασίες στο εκλογικό σώμα κι οδήγησε στην περιφανή νίκη, με 10 μονάδες διαφορά. ΄Ηταν τότε που κατέρρευσε η νεοδεξιά κι ο άχρηστος εκφραστής της…
Οι χρόνιοι εκμεταλλευτές του ελληνικού λαού και τα παπαγαλάκια τους στην πολιτική και τα ΜΜΕ, μίλησαν για προεκλογικές υποσχέσεις, παραπλάνησης των ψηφοφόρων, ανέφικτες, οι οποίες θα εγκαταλειφθούν μετεκλογικά. Δυο μήνες τώρα το παραμύθι των «σκληρών μέτρων», με πάγωμα των μισθών, με μείωση συντάξεων και με αύξηση ορίων ηλικίας, βομβάρδιζε την κοινή γνώμη κι εμφανίζονταν ως σίγουρο…

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑΣΣΟΥ κ, ΡΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ



ΤΡΙΤΗ 15-12-2009
Δέν παίζονται ορισμένοι Δημοτικοί άρχοντες.Εχουν τόσο θράσος, που τη δική τους παγαποντιά και πολιτικάντικη μικροπολιτική στάση απέναντι σε δημότες τους, θέλουν να τη περιβάλλουν με μανδύα νομιμότητας, απαιτώντας απο υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου να παρανομούν.Και ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος της Θάσσου κ ΡΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ για να μήν αναγκαστεί να κλείσει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΛΌΓΩ ΠΑΡΑΒΆΣΕΩΝ, και σύμφωνα με τα όσα επιτάσσει ο νόμος, "πιέζει¨" με απειλές την υπάλληο της υγειονομικής υπηρεσίας Διονυσία Κουμορτζή, με τρόπο απαράδεκτο για δημοτικό άρχοντα και εκπαιδευτικό. Επειδή η υπάλληλος, εφόσον καλείται να  ελέγξει θέλει να κάνει καλά τη δουλειά της, προχωρεί στα όσα απο το νόμο προβλέπονται, τα οποία δέν αρέσουν στον αντιδήμαρχο.Και για να μήν αναγκαστεί ο αντιδήμαρχος να παραβεί το νόμο,αφού υπάρχουν οι εκθέσεις της υγειονομικής υπηρεσίας και είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει, έχει αρχίσει μία "ύπουλη  διαδικασία" απειλών κατά της υπαλλήλου, κάνοντας τη ζωή και εργασία εντός του Δήμου, αφόρητη.Ολα αυτά αποδεικνύονται με πλειάδα εγγράφων που έχουμε στα χέρια μας (αριθ πρωτο 24454/9-12-2009, αριθ πρωτο24469/9-12-2009, αριθ πρωτοκ 24334/8-12-2009).
Αν δέν αλλάξει τακτική ο αντιδήμαρχος θα επανέλθουμε.
Οι συντάκτες του ΚΡΑΧΤΗ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ 15 12 2009

ΤΡΙΤΗ 15-12-2009


ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ

ΤΡΙΤΗ 15-12-2009


Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενωτικός,συναινετικός, προφητικός.Δηλώνει ότι πρέπει να στηριχτεί η νέας κυβέρνηση στα οικονομικά μέτρα.Χαρακτήρισε την ομιλία του Παπανδρέου πολύ καλή.Ζητάει απο το ΠΑΣΟΚ να βάλει χ με σφουγγάρι στο παρελθόν της προηγούμενης κυβέρνησης, να ζητήσει συναίνεση με αυτό το πρίσμα κοιτώντας το μέλλον.ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ


ΤΡΙΤΗ 15-12-2009



Απαιχτος ο πρώην του ΟΠΑΠ.Ο κύριος Χατζηεμμανουήλ, ούτε πολύ ούτε λίγο, ο Ελληνικός λαός πρέπει να οτυ χρωστάει και χάρη για το έργο που παρήγαγε, στη θητεία του στον ΟΠΑΠ.Απέρριψε τον χαρακτηρισμό goldenboy, τάβαλε με τους blogers και μίλησε για ανεύθυνα και ανώνυμα δημοσιεύματα.Μόνο που ξέχασε πώς άν δέν υπήραχαν τα blog προεκλογικά θα ήταν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με πλάγιο και αντιδεοντολογικό τρόπο.Ετσι ναί άν τον αφήναμε ήσυχο τα blog θα ήταν καλά για τον κύριο Χατζηεμμανουήλ...

Στο τελωνείο Ευζώνων παραμένουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι - ΑΚΟΥΣΤΕ

ΤΡΙΤΗ 15-12-2009

http://www.athina984.gr/files/imagecache/thumbnail-1/files/news-images/030409ktinotrofoisydagma.jpg
Στο τελωνείο Ευζώνων με τα τρακτέρ τους παραμένουν οι περίπου 50 γεωργοί και κτηνοτρόφοι χωρίς όμως να προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία του. Η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 13ΧΡΟΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ «Πόσο πονούσα που η μαμά με έδινε σε άνδρες»

ΤΡΙΤΗ 15-12-2009
«Είμαι χαρούμενη γιατί η Ειρήνη (σ.σ.: η μαμά) είναι στη φυλακή», έλεγε η 13χρονη Μαρία στις  πρώτες συζητήσεις που είχε με την παιδοψυχίατρο
«ΠΟΣΟ πονούσα που η μαμά μού φορούσε τακούνια, με πήγαινε στην Ομόνοια και με έδινε στους άνδρες. Είμαι χαρούμενη γιατί η Ειρήνη (σ.σ.: η μαμά) είναι στη φυλακή», έλεγε η 13χρονη Μαρία στις πρώτες συζητήσεις που είχε με την παιδοψυχίατρο που την παρακολουθούσε, επιχειρώντας να περιγράψει τις σκηνές της κακοποίησής της.
«Η Μαρία ανέλαβε τον κίνδυνο να τα πει όλα μόνη της», είπε η κ. Παρσένια Παπανικολάου, παιδοψυχίατρος- ψυχαναλύτρια στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καταθέτοντας στη δίκη για την αποκαλούμενη «υπόθεση παιδεραστίας στο Ίλιον». Η μάρτυρας, στηριζόμενη στις συναντήσεις και τις επαφές που είχε με τα παιδιά αυτής της ιστορίας, σκιαγράφησε τα πορτρέτα των ανήλικων πρωταγωνιστών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε πολύ μικρή ηλικία.
«Η μικρή, που την επισκέφθηκα στο σχολείο της, διαπίστωσα ότι κάνει τεράστιες προσπάθειες για να διαγράψει το παρελθόν, αλλά δεν μπορεί μόνη της. Ο αδερφός της, τον οποίο έδερνε ο κατηγορούμενος σύντροφος της μητέρας της, παρουσιάζει μεγάλη επιθετικότητα, τρέχει διαρκώς πέρα- δώθε σαν να μη μπορεί να ακουμπήσει πουθενά», είπε η κ. Παπανικολάου, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το αγόρι να παρουσιάσει παραβατική συμπεριφορά στην εφηβεία του.
Σε ό,τι αφορά τα παιδιά της οικογένειας, που η κατηγορούμενη για μαστροπεία μητέρα «φιλοξενούσε» στο σπίτι της, η παιδοψυχίατρος επεσήμανε ότι απαιτείται ειδική παρακολούθηση σε όλα τα επίπεδα. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή της κατάθεσής της, σύμφωνα με την οποία, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, το αγόρι της δεύτερης οικογένειας φάνηκε ότι γνώρισε για πρώτη φορά φροντίδα στη ζωή του όταν μπήκε στη μονάδα τεχνητού νεφρού από τους ανθρώπους του νοσοκομείου!
Η κ. Παπανικολάου, απευθυνόμενη στους δικαστές, επεσήμανε την ανάγκη για τη λειτουργία ενός δικτύου προστασίας κακοποιημένων παιδιών, λέγοντας ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ξενώνα υποδοχής των κακοποημένων παιδιών. Στην ιστορία αυτών των παιδιών φάνηκε περίτρανα η απουσία τέτοιων δομών. Αν δεν ενδιαφερθεί κάποιος γι΄ αυτά τα παιδιά, η πορεία τους θα είναι φθίνουσα...».

Η ΠΑΕ Πιερικός Ζήτησε τη λύση των συμβολαίων με Κοτταρά και Ντεμπελέ Θ’ ακολουθήσουν και άλλες

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο ρόστερ του Πιερικού και βέβαια δεν αφορούν μόνο τους Ντεμπελέ και Κοτταρά από τους οποίους ζητήθηκε να λύσουν τα συμβόλαιά τους αλλά και άλλους.
Οι προσεχείς ημέρες θα είναι καθοριστικές και για άλλους για την παραμονή τους στο έμψυχο δυναμικό της ΠΑΕ Πιερικός.
Ήδη η ΠΑΕ Πιερικός ζήτησε από τον Κοτταρά και τον Ντεμπελέ να λύσουν τα συμβόλαιά τους, έγινε μάλιστα και η πρώτη επαφή και σ’ αυτό συναινεί και ο προπονητής κ. Σούλης Παπαδόπουλος. (το είχε προαναγγείλει εξάλλου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη)
Ο γάλλος Γκαρά Ντεμπελέ το βράδυ του Σαββάτου, ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, υπέπεσε σε νέο πειθαρχικό παράπτωμα που δεν είναι ούτε το πρώτο αλλά ούτε και το δεύτερο που σημαίνει ότι είναι υπότροπος και πλέον η Διοίκηση τον κάλεσε για να λύσει το συμβόλαιό του αλλά αρνήθηκε.
Θα πρέπει στο σημείο αυτό να πούμε ότι η πρόταση για λύση του συμβολαίου τόσο για τον Κοτταρά όσο και για τον Γκαρά Ντεμπελέ γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή του Πιερικού κ. Σούλη Παπαδόπουλου.
Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος με ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009
Εορταστικό ωράριο από σήμερα. Εορταστική η ατμόσφαιρα όμως ακόμη δεν είναι στην αγορά, αφού δεν είναι και καθόλου εορταστική η διάθεση των καταναλωτών.
Θα κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, διότι η επικαιρότητα θέλει σώνει και καλά να μας τρομάξει με τη γρίπη και τα εμβόλια και τις ειδήσεις που στρέφονται γύρω από αυτά.
Δεν είναι όπως η γρίπη των πτηνών, λένε τώρα οι επιστήμονες. Ωραία ....μόλις ξεμπερδευτείτε κι εσείς μας ενημερώνετε παρακαλώ πολύ.
Τι να κάνουμε κι εμείς οι απλοί και ταπεινοί που παρακολουθούμε με αγωνία τα δελτία ειδήσεων και τις κάθε φύσης εκπομπές που .....

Να μη γίνουν οι σχολικοί χοροί ευκαιρίες για επιτήδειους



«Εδώ και χρόνια παρουσιάζονται κάποιοι μαθητές που, σε συνεργασία με κέντρα διασκέδασης, οργανώνουν χορούς έξω από κάθε διαδικασία και θεσμό και χωρίς αξιόπιστο οικονομικό απολογισμό των εκδηλώσεων. Είναι φανερό ότι κάτω από αυτές τις περιστάσεις δημιουργείται το έδαφος για οικονομικές συναλλαγές κάποιων επιτήδειων με τα κέντρα διασκέδασης σε βάρος της πλειοψηφίας των μαθητών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων των σχολείων του δήμου Κατερίνης, απευθύνοντας έκκληση προς μαθητές, γονείς και δημόσιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να αποτρέψουν τη συνέχιση αυτού του φαινομένου.
Το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων καλεί τους μαθητές να αντιταχθούν σε τέτοιες πρακτικές, να προστατέψουν την αξιοπρέπεια τους, να οργανώνουν τους χορούς μέσα από τα Μαθητικά Συμβούλια, να ελέγχουν το οικονομικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης, να απευθύνονται για καλύτερη προσφορά σε περισσότερα του ενός κέντρου, να ζητούν, αν το κρίνουν απαραίτητο, τη βοήθεια των συλλόγων γονέων και των καθηγητών τους και να καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια συναλλαγής.
Έκκληση να καταγγέλλουν κάθε περίπτωση συναλλαγής και να βοηθήσουν, αν τους ζητηθεί από τους μαθητές, στην οργάνωση του σχολικού χορού, απευθύνει και προς τους Συλλόγους Γονέων, ενώ καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες (Εφορία, Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης
Ν. Πιερίας, Πυροσβεστική, Υγειονομικό κ.α.) να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία της μαθητικής νεολαίας, καθώς και την αξιοπιστία του οικονομικού απολογισμού των εκδηλώσεων.
 

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009
Έτοιμη η σκιώδης κυβέρνηση της Ν.Δ. Το μέλλον και η ελπίδα του τόπου. Και ωχ αμάν, αμάν.
***
Ευχαριστώ, Αντώνη, δεν θα πάρω τίποτε είπε η Ντόρα. Κακώς. Και ο Σαμαράς από το Πολιτισμού αναρριχήθηκε.
***
Ν.Δ. σε κρίση. Και απ’ο,τι φαίνεται ο Αντώνης δεν μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσεις. Δεν υποβαθμίζεται έτσι το 40%
***
Μάλλον εξωθούν τη Ντόρα για ηρωική έξοδο. Θέλουν να κάνουν τη Ν.Δ. ένα μεγάλο ΛΑ.Ο.Σ.
***
Και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Αν η Ν.Δ. δεν είχε...

Με αποφάσεις του νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου - Διακοπή λειτουργίας σχολείων λόγω της νέας γρίπης

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Πιερίας ανακοινώνεται ότι με αποφάσεις του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, διακόπτεται προληπτικά η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων και τμημάτων του Νομού Πιερίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης Α(Η1Ν1).

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

 Η διακοπή της λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης, για επτά ημέρες, από 12-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Σφενδάμης, για επτά ημέρες, από 15-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του  Δημοτικού Σχολείου  Σφενδάμης, για επτά ημέρες, από 15-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του  ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς, για επτά ημέρες, από        15-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς, για επτά ημέρες,        από 15-12-2009.
Η διακοπή της λειτουργίας του Γ2 Τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου για επτά ημέρες, από 15-12-2009.

Δίκαιες Ανατροπές

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009
Νέα εθνική κοινωνική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας ζητά ο Γ. Παπανδρέου
Δίκαιες
Ανατροπές
Μέσα σε τρεις μήνες θα πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που δεν ελήφθησαν για δεκαετίες ολόκληρες τόνισε ο πρωθυπουργός
Τετραετές πλάνο για τη μείωση του ελλείμματος και την τιθάσευση του χρέους, αλλά και, ευρύτερα, για τη ριζική ανασυγκρότηση της χώρας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κηρύσσοντας την έναρξη του εθνικού κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος θα έχει ορίζοντα τριών μηνών. Στις άμεσες αλλαγές περιλαμβάνονται ευρύτατες περικοπές στις δαπάνες του Δημοσίου και φορολογικό μαχαίρι στα bonus των τραπεζικών στελεχών. Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι τα ασθενέστερα στρώματα και η μεσαία τάξη θα προστατευθούν.
Ο κ. Παπανδρέου από το Ζάππειο Μέγαρο ζήτησε εθνική προσπάθεια, από όλους, για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι μέσα σε τρεις μήνες η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει αποφάσεις που δεν ελήφθησαν για δεκαετίες ολόκληρες.
Ο πρωθυπουργός έδωσε χρονοδιάγραμμα στον εθνικό διάλογο, τονίζοντας ότι τέλος Φεβρουαρίου ξεκινά η εφαρμογή των αποφάσεων που θα προκύψουν.
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Έχουμε τις ....

Συστράτευση για "δίκαιες ανατροπές" ζήτησε ο πρωθυπουργός

ΤΡΙΤΗ 15-12- 2009


Την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για "σημαντικές" και "δίκαιες ανατροπές" στη χώρα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας ενώπιον των κοινωνικών φορέων στο Ζάππειο Μέγαρο και κηρύσσοντας ουσιαστικά την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου.
"Σας κάλεσα για να ξεκινήσουμε και να προχωρήσουμε μαζί και άμεσα σε μία νέα εθνική κοινωνική συμφωνία. Μία συμφωνία για να σώσουμε τον τόπο μας, αλλά και μαζί να ξεκινήσουμε μία διαρκή σχέση διάλογου και συμμετοχής" δήλωσε ο πρωθυπουργός.
"Σας ζητώ να συστρατευθούμε για να πετύχουμε μεγάλες ανατροπές. Θα πάρουμε αποφάσεις και άμεσα. Θα μπορούσαμε αυτές τις αποφάσεις να τις απλώναμε σε όλη την τετραετία, αλλά δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια" πρόσθεσε. "Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις που δεν  πήραμε δεκαετίες ολόκληρες" υπογράμμισε.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαφθορά, χαρακτηρίζοντας "εχθρό" την πελατειακή συγκρότηση του κράτους. Προς αυτή την κατεύθυνση τόνισε ότι τερματίζονται οι συμβάσεις έργου καθώς και ότι δεν θα υπάρξουν άλλα "Βατοπέδια".
Ανακοίνωσε την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο οποίος θα δώσει τη ....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

SXOLEIA_1
Το 3ο Λύκειο Κατερίνης λειτουργεί με 35 μαθητές ανά τμήμα, στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο θα προστεθούν κι άλλα κοντέινερ, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής είναι στριμωγμένο σε ελάχιστα τετραγωνικά, με ακατάλληλες αίθουσες…
Η ΕΠΑΣ Κατερίνης διαθέτει εργαστήρια μικρά, πρόχειρα και χωρίς εξαερισμότο ΕΠΑ.Λ Αιγινίου έχει μακρόχρονη διαδρομή, αλλά δεν έχει κατάλληλο και επαρκές κτίριο για να εξυπηρετήσει έστω και στοιχειωδώς τις ανάγκες του μαθητικού δυναμικού του (από την Πιερία και τη Ημαθία) ….
και δε διαθέτει εργαστήρι για την ειδικότητα Αμαξωμάτων (που διαθέτει),
SXOLEIA_2Το νέο κτίριο του Λυκείου Λεπτοκαρυάς έπαθε ήδη συμφόρηση, το κτίριο του Λυκείου της Κονταριώτισσας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να ανεγείρεται…
Αυτά και άλλα πολλά έχει καταγράψει εδώ και δυο χρόνια  η ΕΛΜΕ Πιερίας και αύριο θα τα (ξανα)συζητήσει με αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς και προφανώς από τους πρώτους θα πάρει (πάλι) δεσμεύσεις, οι δεύτεροι....

Θετικό το πρώτο τεστ



THETIKO_TO_1o_TEST
Ικανοποιημένος δήλωσε από την κινητοποίηση των υπηρεσιών της Νομαρχίας, αλλά και από τη μέχρι τώρα συνεργασία με τους άλλους φορείς, ο Νομάρχης Πιερίας, όσον αφορά τον αποχιονισμό περιοχών του νομού μας. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν το περασμένο Σαββατοκύριακό και ήταν μιας πρώτης τάξεως τεστ για να τσεκαριστεί η αντίδραση του μηχανισμού της Νομαρχίας. Όπου χρειάστηκε η επέμβαση μηχανημάτων της Νομαρχίας, όπως στο Ελατοχώρι, οι δρόμοι έμειναν ανοιχτοί και το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτούργησε χωρίς προβλήματα.
«Όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζητήματα που είχαν να κάνουν με τον αποχιονισμό, εξασφαλίζοντας την επικοινωνία σε όλους τους Δήμους με τα δημοτικά τους διαμερίσματα και με....

ΠΑΣΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 15-12-2009


Στις 10/12/2009 συνεδρίασε η νεοεκλεγείσα (26/11/2009) Ε.Γ. της ΠΑΣΚ-ΔΥ Ν. Πιερίας με θέμα: ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ  
Στην συνεδρίαση αποφασίστηκαν, μετά από συζήτηση και αφού προηγήθηκε εισήγηση τον Γραμματέα της Ε.Γ. ΠΑΣΚ-Δ.Υ. Ν. Πιερίας τα παρακάτω:
1. Έγινε χρέωση των μελών της Ε.Γ. των Τοπικών Οργανώσεων ΠΑΣΚ στους χώρους Δουλειάς στο Δημόσιο Τομέα. Η κατανομή έχει ως εξής:
1) Σταμπούρλος Παναγιώτης-Νομαρχία,
2) Ιωαννίδης Βασίλης-Δάσκαλους και καθηγητές,
3) Φυρινίδης Λάζος-Νοσοκομείο Κατερίνης,
4) , Σκούμπας Δημήτρης-Εφορία,
5)Μισιτσάκης Αθανάσιος ΨΙΜΠΟ,
6) Θώδη Ελένη Νοσοκομείο και
7) Παπακώστας Στέφανος-ΟΤΑ.
Τα μέλη της Ε.Γ. που έχουν χρεωθεί, μετά από την απόφαση της Ε.Γ., τους χώρους δουλειάς, έχουν την ευθύνη του συντονισμού και προγραμματισμού της δράσης των Τοπικών ΠΑΣΚ, σε πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο καθώς και για την συνδικαλιστική τους δράση.
2. Να ξεκινήσει η ανασυγκρότηση των Τοπικών ΠΑΣΚ-Δ.Υ. μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και να εκλεγούν νέες Γραμματείες όπου έχουν λήξει η θητεία τους (όταν έχουν υπερβεί τα 3 χρόνια) και όπου έχουν προσωρινές Γραμματείες.  Η διαδικασία αυτή πρέπει να υλοποιηθεί έως 30/1/2010.
3. Να πραγματοποιηθεί έως 14/3/2010 ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (Συνέλευση  Νομού) των μελών των Τοπικών Οργανώσεων της ΠΑΣΚ-Δ.Υ. του Νομού στα πλαίσια της προκήρυξης του Συνέδριο της ΠΑΣΚ-Δ.Υ. που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του ΜΑΡΤΙΟΥ 2010.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ. ΠΑΣΚ-Δ.Υ. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΜΠΟΥΡΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αναβολή μέχρι νεωτέρας



Την αναβολή του θέματος για τις διεκδικήσεις που εγείρει η Μητρόπολη σε σχέση με τις εγκαταστάσεις του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Η απόφαση για αναβολή ελήφθη, με το σκεπτικό ότι πέραν της επιστολής δεν προσκομίζεται κανένα άλλο στοιχείο που να περιγράφει με σαφήνεια αυτές τις διεκδικήσεις. Παρόντα στη συνεδρίαση και μέλη της Επιτροπής Αγώνα, τα οποία διευκρίνισαν ότι οι χάρτες που ζήτησε ο Δήμαρχος, όπου θα περιγράφονται με ακρίβεια οι χώροι που διεκδικεί, δεν έχουν περιέλθει ακόμη στη κατοχή τους, παρότι ζητήθηκαν από τη Διοίκηση του ΨΝΠΟ.
Παρόλα αυτά η επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Αγώνα, Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, προς το δήμαρχο και τους δημοτικούς Πέτρας διευκρίνιζει εν πολλοίς το εύρος των «διεκδικήσεων», που σε μερικά σημεία, εμφανίζει κάποιες ασάφειες, οι οποίες ελπίζει ο Δήμος ότι θα πάψουν να υφίστανται με την κατάθεση των τοπογραφικών σχεδίων.
Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε για το εύρος των διεκδικήσεων ...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 15-12-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2015-12-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Κρίτων Αρσένης: Οι πετρελαϊκές εταιρίες οφείλουν να σταματήσουν την εκμετάλλευση της πετρελαιοφόρου άμμου


ΤΡΙΤΗ 15-12-2009

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη
Ευρωβουλευτή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 14 Δεκεμβρίου 2009

Κοινή παρέμβαση με δέκα ακόμη μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  


Ο  Κρίτων Αρσένης με δέκα ακόμη Ευρωβουλευτές, αντιπροσωπεύοντας τρεις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επτά χώρες, καλεί σήμερα τους επικεφαλής τεσσάρων Ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιρειών να σταματήσουν την εξόρυξη και παραγωγή πετρελαίου από πετρελαιοφόρο άμμο στον Καναδά, μία διαδικασία η οποία προκαλεί 2 με 3 φορές περισσότερη ρύπανση από την συμβατική παραγωγή πετρελαίου.
Οι 11 ευρωβουλευτές έστειλαν σήμερα ανοιχτή επιστολή στους Διευθύνοντες Συμβούλους και τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιριών Shell, BP, Statoil και Total, οι οποίες έχουν ενεργό συμμετοχή στην εξαιρετικά ρυπογόνα εξορυκτική δραστηριότητα στην Αλμπέρτα του Καναδά. Καλούν τους επικεφαλής των επιχειρήσεων να αναλογιστούν το μέλλον του πλανήτη και να στραφούν από τα ορυκτά καύσιμα προς καθαρές πηγές ενέργειας.
Η Σάτου Χάση (Πράσινοι, Φινλανδία) δήλωσε:
Τη στιγμή που αμέτρητοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο εκφράζουν την ανησυχία τους για την κλιματική αλλαγή και χιλιάδες διαπραγματευτές έχουν συγκεντρωθεί στην Κοπεγχάγη στην μεγαλύτερη προσπάθεια που έγινε ποτέ για να αποτρέψουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, η εξόρυξη πετρελαίου από αμμόλιθο αποτελεί προκλητικό παράδειγμα ανευθυνότητας. Οι διαπραγματευτές της Κοπεγχάγης δεν μπορούν να σώσουν το κλίμα μόνοι τους – όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στο κομμάτι που μας αναλογεί».
O Κρίτων Αρσένης (Σοσιαλιστές, Ελλάδα), δήλωσε:
 «Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία από την εξόρυξη πετρελαίου από πετρελαιοφόρο άμμο είναι τεράστιες. Η διαδικασία, εκτός του ότι απαιτεί 2 με 3 φορές περισσότερη ενέργεια από τη συμβατική παραγωγή πετρελαίου, προκαλεί σοβαρότατη μόλυνση του αέρα και του νερού, καταστρέφει τις ζωές των ιθαγενών και παράγει τοξικά απόβλητα. Είναι σαφές πως οι ενεργειακές εταιρίες οφείλουν να κινηθούν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Να επικεντρωθούν, δηλαδή στις καθαρές πηγές ενέργειας οι οποίες κάθε χρόνο ξεπερνούν τα προηγούμενα ρεκόρ μεγέθυνσης, ακόμα στις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης».
Ο Γκερμπεν Γιαν Γκερμπραντι (Αριστερά, Ολλανδία) συνέχισε:
«Πρόσθετο πρόβλημα της εξόρυξη πετρελαίου από άμμο είναι οι ακραίες επιπτώσεις στο τοπικό και περιφερειακό περιβάλλον, με όρους καταστροφής των δασών και απώλειας βιοποικιλότητας. Αν οι απώλειες σε δάση και διάφορες μορφές ζωής συνυπολογίζονταν στο κόστος της εξόρυξης –κάτι το οποίο και θα έπρεπε να γίνεται!- δεν θα ήταν οικονομικά εφικτό  να συνεχιστεί αυτή η δραστηριότητα».
(πετρελαιοφόρος αμμόλιθος- tar sand) Ιζηματογενές πέτρωμα που περιέχει bitumen, ένα μίγμα υδρογονανθράκων σε μορφή πίσσας που μπορεί να γίνει οικονομική εκμετάλλευσή του υπό ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες.

ΜΑΓΕΨΕ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ


ΤΡΙΤΗ 15-12-2009

Απίθανη.Μεγάλη βραδυά αυτή που παρακολουθήσαμε, με τη συναυλία προς τιμή του Χρήστου Νικολόπουλου απο την ορχήστρα νέων του Δήμου Δίου.Η συναυλία έγινε στις καινούργιες εγκαταστάσεις του Μediteranien στην Παραλία.Μαγευτική βραδυά, με την παρουσία του σεμνού μεγάλου δημιουργού, που έμεινε έκθαμβος απο την ορχήστρα και τους τραγουδιστές.Ο Χρήστος Νικολόπουλος που συνόδευσε την ορχήστρα στο μεγαλύτερό της πρόγραμμα.Ακούσαμε εξέχαστες επιτυχίες, του χθές και του σήμερα, τραγούδια που ερμήνευσε ο εξάχαστος Στέλλιος Καζαντζίδης με τη φωνή του Γιώργου Κίτσα.Ο Αλέξης Ηλιάδης, η Φιλιώ Σέβου, η Στέλλα Παπαναστάση, έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους και έκαναν τον μεγάλο συνθέτη να τους ακούει με μεγάλο προσοχή και θαυμασμό.Η μικροί της ορχήστρας, απόλαυσαν τον μεγάλο συνθέτη, το μεγάλο είδωλό τους.Ολοι αυτοί κάτω απο την καθοδήγηση του μαέστρου 
Νίκου Πατρή δημιούργησαν μία ορχήστρα που θα την ζήλευαν πολλές επαγγελματικές ορχήστρες.
Ο κόσμος πολύς, κατάμεστη η αίθουσα.Αρτια οργάνωση σε ένα περιβάλλον πανέμορφο.Ολα αυτά δημιούργησαν μία μαγευτική βραδυά που απολάυσαμε το βράδυ.Τώρα περιμένουμε την επόμενη συναυλία της ορχήστρας.

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)