Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΥΑΘ - Επι τω εργω ο Κώστας Καμάκας


ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2009
Μετά τηναναγκαστική αποχώρηση του πρώην Προέδρου της ΔΕΥΑΘ Δικηγόρου και καθηγητή - Δημητρίου Ζακαλκά, αφού υπήρχε κώλυμμα, λόγω της ιδιότητός του ώς δικηγόρου, αφού η ΔΕΥΑΘ είναι ανώνυμη εταιρεία και υπάρχει σχετικό κώλυμμα προβλεπόμενο απο τον Κώδικα Δικηγόρων,


O πρόεδρος της εταιρείας οικονομολόγος-εφοριακός Κωνσταντίνος Καμάκας.
  Πρόεδρος της εταιρείας ορίστηκε ο δικός μας Κατερινιώτης οικονομολόγος-εφοριακός Κωνσταντίνος Καμάκας , που στις πρώτες του δηλώσεις ...εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία με τους εργαζομένους είναι ο κύριος παράγοντας για την ανάπτυξη της ΕΥΑΘ. 
Ο Κώστα Καμάκας έχει αναλάβει ήδη υπηρεσία και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. 

Κόμμα με τον Καρατζαφέρη ετοιμάζει η Ντόρα!



Κόμμα με τον Καρατζαφέρη, τον Αρη Σπηλιωτόπουλο,τον Βαγγέλη Μειμαράκη, τον Βύρωνα Πολύδωρα και τους υπόλοιπους λοχαγούς της ετοιμάζει η Ντόρα.
Τις τελευταίες μέρες ο αρχηγός του ΛΑΟΣ συνομιλεί τακτικά τόσο με τον Επίτιμο, οσο και με την κα Μπακογιάννη.
Οπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε κοντά στη δημιουργία ενος νέου κόμματος της Δεξιάς. Ο Καρατζαφέρης που βλέπει τον Σαμαρά να του αδειάζει το μαγαζί, τα βρήκε με τη Ντόρα και ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη κεντροδεξιά!
Στο μεταξύ ο Τάσος Τέλλογλου, πετάχθηκε πριν λίγες μέρες στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι και μοίρασε στα στελέχη της εταιρείας το "αποκαλυπτικό" βιβλίο του.(ΠΗΓΗ)

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - «Στων αγγέλων τα μπουζούκια»


Nikolopoulos_Xristos_1
Μια ξεχωριστή συναυλία, με πρωταγωνιστή τον δημιουργικό σύγχρονο Έλληνα συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο, που εδώ και 41 χρόνια προσφέρει τον καλύτερό του εαυτό στο Ελληνικό τραγούδι, διοργανώνει ο δήμος Δίου ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Mediterranean Village Hotel» στην Παραλία Κατερίνης.

PROSKLISIΟ Χρήστος Νικολόπουλος, που έχει σφραγίσει το λαϊκό τραγούδι με τις επιτυχίες του «Υπάρχω», «Αγριολούλουδο», «Στων αγγέλων τα μπουζούκια», «Ζήλεια μου», «Της καληνύχτας τα φιλιά», «Μία είναι η ουσία», «Νταλίκες», «Έκανες το λάθος», «Κάτσε καλά», «Νύχτα στάσου», «Αγάπησέ με» κ.ά., παρουσιάζει ζωντανά, σ’ αυτή τη συναυλία τις επιτυχίες του.
Τον Χ. Νικολόπουλο πλαισιώνουν η Ορχήστρα Νέων του δήμου Δίου και τέσσερις τραγουδιστές/τριες: η Στέλλα Παπαναστάση, γ Φιλιώ Σέρβου, ο Αλέξης Ηλιάδης και ο Γιώργος Κίτσας, υπό τη Διεύθυνση του Νίκου Πατρή.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μιλώντας για την εκδήλωση, ο δήμαρχος Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος δήλωσε:
«Η ανάδειξη και η έμπρακτη στήριξη όλων των μορφών πολιτιστικής έκφρασης αποτελούν έναν από τους βασικούς στόχους μας. Στο δήμο μας ο πολιτισμός δεν είναι  προνόμιο των λίγων και εκλεκτών αλλά δικαίωμα κάθε δημότη. Απέχοντας από την λογική των αποκλεισμών, διοργανώνουμε και φέτος το χειμώνα σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτών, δημιουργώντας ένα πολιτιστικό πρόγραμμα για όλους τους δημότες μας καθώς, ο πολιτισμός ανήκει σε όλους και μπορεί να φτάσει παντού».

(Πολιτεια )
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Superleague - Τα γκολ της αγωνιστικής - βίντεο

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2009



ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ Superleague
σε βιντεο εδω!!




ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2009


kostasfilippos@yahoo.gr
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΝΕΚΔΟΤΟ - Η ΧΗΡΑ ΚΑΙΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2009


Ένας τύπος παίρνει κάθε πρωί το  λεωφορείο να πάει στη δουλειά του.
Κάθε μέρα βλέπει μέσα μια  χήρα, μαυροφορούσα και χαμηλοβλεπούσα. Τη βλέπει  μία, τη βλέπει δύο και στο τέλος  αρχίζει να τη γουστάρει. Της την  πέφτει λοιπόν στην αρχή με το μαλακό και όσο
 αυτή δεν ενδίδει τόσο ποιο  φορτικός γίνεται. Εν  πάση περιπτώσει, η δεν πέφτει με τίποτα κι ο τύπος πάει να σκάσει.
 Κάποια μέρα ο εισπράκτορας, ο οποίος έχει καταλάβει την όλη φάση, φωνάζει  τον τύπο και του
 λέει:
  - "Κοίτα να δεις, βλέπω ότι  γουστάρεις τη χήρα. Κι επειδή  συμβαίνει να τη γνωρίζω και ξέρω την ιστορία της θα σε βοηθήσω. Λοιπόν, το κλειδί στην  περίπτωση της χήρας είναι ότι  είναι κολλημένη με τον μακαρίτη, δεν μπορεί να ξεπεράσει τον θάνατό του. Κάθε μέρα, προς το βραδάκι, πηγαίνει
 στο νεκροταφείο και  κλαίει πάνω από το μνήμα. Αυτή ακριβώς την αδυναμία της πρέπει να εκμεταλλευθείς. Η συμβουλή μου, λοιπόν, είναι η εξής: πήγαινε λίγο νωρίτερα και κρύψου πίσω από τον τάφο κι όταν  έρθει η χήρα εμφανίσου ξαφνικά μπροστά της και πες ότι είσαι άγγελος Κυρίου και  ότι μπορείς να την φέρεις σε  επαφή με τον άντρα της. Όπως θα είναι ψιλοσκοτεινά δεν θα καταλάβει τίποτα. Πιάστην στο ψηστήρι και θα γίνει η φάση".
 Πράγματι, έτσι και έγινε. Ο τύπος  κρύβεται πίσω από τον τάφο και  μόλις έρχεται η χήρα κι αρχίζει το κλάμα πετάγεται ξαφνικά μπροστά της και της λέει:
 - "Είμαι άγγελος Κυρίου, μπορώ να σε φέρω σε επαφή με τον άντρα σου".
 Η χήρα τα παίζει στην αρχή αλλά γρήγορα συνέρχεται και τον ρωτάει:
 - "Αλήθεια μπορείς;"
 - "Ναι", λέει ο τύπος, "αλλά πρώτα πρέπει να έρθουμε σε ερωτική επαφή..."
 - "Αποκλείεται", λέει η χήρα.
 "Τι είναι αυτά που μου λες;
Χήρα γυναίκα είμαι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό που λες!"
 - "Κοίτα", επανέρχεται ο τύπος, "αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναβρεθείς με τον άντρα σου.
 Αν δεν σ?αρέσει χάνεις την ευκαιρία".
 Τι να κάνει η χήρα! Με τα πολλά ψήνεται και αποφασίζει να του κάτσει. Του λέει όμως:
 - "Κοίταξε να δεις, δέχομαι, αλλά μόνο από πίσω. Το μπροστά το έχω αφιερώσει στον άντρα μου".
Συμφωνεί ο τύπος, αρχίζει και στο τελείωμα πάνω τον πιάνουν τύψεις.
- "Ξέρεις κάτι", της λέει, "ψέματα σου είπα. Τι άγγελος Κυρίου και βλακείες. Ο τύπος από το λεωφορείο είμαι που σου την πέφτει κάθε  μέρα".
 -Και η χήρα:
 - "Εντάξει μωρέ, δεν τρέχει τίποτα. Κι εγώ δεν είμαι η χήρα. Ο εισπράκτορας είμαι!"
kostasfilippos@yahoo.gr
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΟΒΛΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12- 2009

"Το μόνο ασφαλές εμβόλιο είναι αυτό που δεν χρησιμοποιείται ποτέ "
James R. Shannon,τέως διευθυντής αμερικανικού εθνικού συμβουλίου υγείας.
"Tα παιδιά που εμβολιάζονται για γρίπη έχουν 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσηλευτούν για γρίπη"
Οι θάνατοι (κυρίως παιδιών) σε Αφρική και Ασία είναι μόνον από ελονοσία 3000 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Γιατί αυτό δεν αποτελεί καν είδηση ενώ "η πανδημία" με τα ελάχιατα θύματα μονοπωλεί τα ΜΜΕ, κινητοποιεί παγκόσμιους οργανισμούς και κυβερνήσεις;
1. Κηρύσσεται πανδημία, κινητοποιούνται κυβερνήσεις, ξοδεύονται εκατομμύρια για τη γρίπη των χοίρων με 145 θύματα λιγότερα απ΄ αυτά που προκαλούν κάθε χρόνο οι κεραυνοί (1170 θύματα το χρόνο) και αμελητέα μπροστά στα θύματα της εποχιακής γρίπης που ανέρχονται σε 250.000 έως 500. 000. Time Magazine June 11, 2009 ενώ τo 98% των νοσούντων αναρρώνει χωρίς καμμιά θεραπεία.
.
2. Σε Γαλλία, Αγγλία, Αμερική Readying Americans for Dangerous, Mandatory Vaccinations -(και έπονται.....) μεθοδεύεται υποχρεωτικός εμβολιασμός (με κυρώσεις για όποιον επιμείνει να αυτοδιαχειριζεται το σώμα του), ενώ είναι γνωστό ότι :
.
(α) Τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά.Το παραδέχεται τηλεφωνικά ακόμη και ο παρασκευαστής (http://www.youtube.com/watch?v=az5aAwr4ugE)
.
(β) Τα εμβόλια είναι επικίνδυνα Το 1918-19, κατά τη διάρκεια της ισπανικής γρίπης των πτηνών, μόνον οι .....

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2009

O...κατασκευασμένος ιος των χοίρων που φθάνει πλέον με ελάχιστους θανάτους αλλά πολλά κρούσματα μέσω του τρόμου των ΜΜΕ σε όλα τα σπίτια κάνει αναγκαίο το φάρμακο tamiflu. Και ενώ υπάρχουν και άλλα αντιικα φάρμακα που αντιμετωπίζουν την νόσο μόνο αυτό έχει βγει παγκοσμίως ως το φάρμακο στο οποίο ο ιος είναι ευαίσθητος. Η ROCHE κάνει τρελές πωλήσεις και από πίσω βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Το «γεράκι του Πενταγώνου», ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ! Και γιατί; Διότι είναι μεγαλομέτοχος της εταιρίας βιοτεχνολογίας «Gilead Science», η....
οποία έχει τα δικαιώματα του περιζήτητου φαρμάκου tamiflou (ταμιφλού) - παίρνει από την ελβετική «Roche» («Ρος») το 10% των πωλήσεων - του μόνου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της νόσου στους ανθρώπους.
Το Tamiflu είναι ένα φάρμακο που περιέχει τη δραστική ουσία οσελταμιβίρη.
Κάποτε αυτό πήγε να γίνει με την νόσο των πουλερικών όταν και πάλι αναστατώθηκε όλος ο πλανήτης αλλά το tamiflu δεν έκανε καλή δουλειά. Τώρα όμως ο ιος είναι στα μέτρα του φαρμάκου. Το φάρμακο έγινε για τον ιό ή ο ιός για τον φάρμακο;
kostasfilippos@yahoo.gr
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ 3 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:AFTER 40...

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2009
ΔΕΙΤΕ ΤΑ 3 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:



 


kostasfilippos@yahoo.gr
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2009

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13-121-2009


kostasfilippos@yahoo.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας - Όαση ο Πέντα για τον Πιερικό Πιερικός – Καλαμάτα 1-1 Απόλυτα δίκαιη ισοπαλία

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2009

Μπορεί η Καλαμάτα να ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και με γκολ που αμφισβητείται γιατί ο σκόρερ Ετέροβιτς ήταν σε θέση οφ-σαϊντ, ο βαθμός όμως που πήρε είναι δίκαιος γιατί σε αρκετά χρονικά διαστήματα 30-45 και 45-70 ήταν καλύτερη και είχε ευκαιρίες για γκολ (στα δοκάρια).
Ο Πιερικός μπήκε στο παιχνίδι πολύ δυνατά και προηγήθηκε στο σκορ πολύ νωρίς. Το γκολ αυτό αντί να αυξήσει την αγωνιστικότητα των παικτών προοδευτικά έπεφτε και στο τελευταίο τέταρτο η Καλαμάτα ισορρόπησε.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Καλαμάτα ήταν καλύτερη και επί είκοσι πέντε λεπτά πίεζε, δημιούργησε ευκαιρίες (τα δοκάρια) όχι όμως και το γκολ που θα μπορούσε και δίκαια μάλιστα να πετύχει.
Η συνέχεια όμως ανήκει στον Πιερικό  που με τη σειρά του δημιούργησε ευκαιρίες για να διασφαλίσει τη νίκη του, είχε και δοκάρι, αλλά δεν το πέτυχε με αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις και αφού προηγήθηκε αδράνεια αμυντικών δέχτηκε την ισοφάριση με γκολ οφ σαϊντ.
Τα δύο συνεχόμενα αποτελέσματα στα διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια δεν επέτρεψαν στον Πιερικό να ανέβει βαθμολογικά.

Οι σπουδαιότερες φάσεις  τα γκολ και τα δοκάρια
Στο 8΄ ο Φρέντερικς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τρεις παίκτες της Καλαμάτας Ψυχογιόπουλο-Κωνσταντόπουλο και Σκαρλάτο αλλά ο διαιτητής υπέδειξε παίζετε.
Στο 10΄ ο Παντελιάδης έβγαλε από αριστερά έξοχη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Καλαμάτας και έδωσε την ευκαιρία στον Ολγκίν με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 1-0.
Στο 17΄ πολύ δυνατό σουτ του Φρέντερικς έφυγε μόλις ....

Πρωτάθλημα Νέων Β΄ Εθνικής Κατηγορίας - Δύσκολα αλλά δίκαια τη νίκη Πιερικός – Καλαμάτα 1-0

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
 
Πολύ δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι Νέοι του Πιερικού στον αγώνα τους με τους Νέους της Καλαμάτας και στα πρώτα 30 λεπτά  ήταν σαφώς καλύτεροι και δημιούργησαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες.
Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και απείλησαν μία φορά άμεσα την εστία του Πιερικού.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Νέοι  του Πιερικού πίεσαν από το πρώτο λεπτό, είχαν πριν από το γκολ ένα δοκάρι  μετά το γκολ δύο φορές  κοντά σ’ ένα δεύτερο γκολ.
Ήταν μια δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη και αυτό γιατί η ομάδα της Καλαμάτας στάθηκε πολύ καλά και σε ορισμένα χρονικά διαστήματα ήταν καλύτερη.
Οι σπουδαιότερες φάσεις και το γκολ
Στο 9΄ ο Τσικαδέρης έβγαλε από δεξιά την ωραία σέντρα βρήκε το Ντόση, ο τελευταίος έστρωσε τη μπάλα και έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ πάνω από τη συμβολή δεξιάς καθέτου και οριζοντίου δοκού.
Στο 24΄ ο Καραγκούνης από δεξιά γύρισε τη  μπάλα  στην καρδιά της άμυνας της Καλαμάτας ο Ντόσης δεν υπολόγισε καλά, έκανε άσχημο κοντρόλ και δε μπόρεσε να πιάσει καλό σουτ χάνοντας μια καλή ευκαιρία.
Στο 35΄ ο Κοστρένι  με ωραία ενέργεια  μπήκε στην περιοχή και μόνος με τον τερ/κα Τσιντώτα σούταρε αλλά ο τερ/κας του Πιερικού με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.
Στο 63΄ πολύ ωραίο σουτ από χτύπημα φάουλ  του Κόϊτς αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Καλαμάτας.
Στο 68΄ ο Μπαρέκας έβγαλε την ωραία σέντρα, ο Μάρκογλου ....

Α' ΕΠΣ Πιερίας - Όλυμπος Βροντούς - Απάντηση σε επιστολή

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Αγαπητέ κ. Βάνια Κορωνίδη  προς αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωσης του φίλαθλου κοινού και απαντώντας στην επιστολή που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, τα μέλη του Δ.Σ και ο πρόεδρος του Ολύμπου Βροντούς κ. Πανωλής Γεώργιος σας ενημερώνουμε σχετικά με την επιστολή των τριών πρώην προέδρων του Ολύμπου Βροντούς.
Ο Κεραυνός Ολύμπου Βροντούς υπάρχει εδώ και είκοσι χρόνια, παράλληλα δε ο ένας από τους τρεις προέδρους του Ολύμπου Βροντούς διετέλεσε  αντιπρόεδρος του Κεραυνού.

Η φιλοσοφία του Κεραυνού ήταν να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και όχι τον πρωταθλητισμό δίνοντας την ευκαιρία  σε πολλούς νέους να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και κατά περιόδους τροφοδότησε με τους καλύτερους του παίκτες, την ομάδα του  Ολύμπου, η οποία τα τελευταία χρόνια απαρτιζόταν κυρίως από παίκτες προερχόμενους από μεταγραφές.
Την τελευταία πενταετία το συμβούλιο του Κεραυνο΄λυ διοικητικά πλαισιώθηκε με καινούρια άτομα και αξιόλογους προπονητές δίνοντας έμφαση στα τμήματα υποδομής. Συνέπεια όλων αυτών ήταν η ομάδα να ανεβεί στην Α΄  ερασιτεχνική κατηγορία και αρκετοί από τους νέους να έχουν αξιοζήλευτη πορεία παρά το νεαρό της ηλικίας τους.
Αντίθετα στη φιλοσοφία της διοίκησης του Ολύμπου  ήταν η απαξίωση των παιδικών τμημάτων και η επάνδρωση της ομάδας με μισθοφόρους.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η παρακμή της ομάδας του Ολύμπου  και η προσπάθεια διάλυσης της ομάδας του Κεραυνού εμπλουτίζοντας στη συνέχεια την ομάδα του Ολύμπου με ποδοσφαιριστές. Αποκορύφωμα των προσπαθειών αυτών ήταν μέχρι και πλαστογραφία δελτίων του Κεραυνού η οποία αποτράπηκε την τελευταία στιγμή.
Επειδή όμως ζούμε σε μια κοινωνία και επιθυμούμε το καλύτερο γι’ αυτή, μετά από παραίνεση του Δημάρχου  κ. Παπαχρήστου Γρηγόρη, οι δύο πρόεδροι ο κ. Πανωλής Γεώργιος του Κεραυνού και ο κ. Καλαϊτζής Νικόλαος του Ολύμπου επέλεξαν το δρόμο της συνεργασίας  και συμφώνησαν σε συνένωση στις 28 Αυγούστου 2008 με συμφωνία να ανταλλάξουν το αξίωμα του προέδρου στο Δ.Σ
Παράλληλα μέσα σε μία ημέρα ενισχύσαμε την ομάδα του Ολύμπου με δώδεκα παίκτες (και άλλους δέκα νεαρούς τη φετινή χρονιά) του Κεραυνού αποδυναμώνοντας τον Κεραυνό ο οποίος θα λειτουργούσε ως φυτώριο για την ομάδα του Ολύμπου διατηρώντας παράλληλα τα τμήματα υποδομής.
Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η άνοδος του Ολύμπου στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία και η πτώση του Κεραυνού στη Γ΄ κατηγορία.
Ερχόμενοι τον Αύγουστο του 2009 στο τυπικό μέρος της συμφωνίας ο κ. Καλαϊτζής δεν αναλάμβανε την προεδρία (παρά τις παραινέσεις των μελών του Δ.Σ) αξιώνοντας την αλλαγή των μελών του Δ.Σ καθώς και έμμεσα  την διάλυση του Κεραυνού. Έτσι η σύνθεση του Δ.Σ παρέμεινε όπως ήταν.
Παράλληλα άρχισε ένας συκοφαντικός πόλεμος εντυπώσεων και η δημιουργία ενός αρνητικού κλίματος υπονομεύοντας την ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Θα θέλαμε όμως να αναφέρουμε ότι ο κ. Ν. Καλαϊτζής και ο κ. Ν. Παπανικολάου είναι μέλη του Δ.Σ ακόμη και σήμερα.
Έτσι απλά, αντί για κροκοδείλια δάκρυα, αυτόκλητους σωτήρες, απαξιώτικες εκφράσεις προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές (μάρτυρες την περασμένη Κυριακή οι φίλαθλοι στο γήπεδο της Βροντούς) και ανούσια δημοσιεύματα, καλό θα ήταν οι τρεις πρώην πρόεδροι να κάνουν και την αυτοκριτική τους.
ΥΓ. Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το καταστατικό, δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να αναλάβουν τις τύχες του Ολύμπου.
Ψηφίζοντας νέα διοίκηση δίνουμε την ευκαιρία σε όλους να ασχοληθούν με τον ιστορικό Όλυμπο Βοηθώντας να βρει το δρόμο του……
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ
Πανωλής Γεώργιος
Λιόλιος Νικόλαος
Νίκου Αθανάσιος
Παχυγιαννάκης Εμμανουήλ
Σπανός Γιάννης

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο


MIXOY
Ζητήματα της επικαιρότητας, την πολιτική της κυβέρνησης στους διάφορους τομείς, αλλά και τοπικά θέματα, συζήτησε η νέα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Μαρία Μίχου με τους δημοσιογράφους, σε χαλαρό όμως και φιλικό κλίμα, αφού η συζήτηση διεξήχθη μεταξύ τυρού και αχλαδίου, σε γεύμα που τους παρέθεσε το μεσημέρι του Σαββάτου σε γνωστό (για τα γκουρμέ φαγητά του) μαγαζί της Κατερίνης.  
Μιλώντας για νέα κυβέρνηση τόνισε ότι κάνει μια ουσιαστική προσπάθεια για την Ελλάδα αλλά και για τον τόπο μας. «Ανοίξαμε πολλά θέματα, για την παιδεία, την υγεία, την οικονομία, το ασφαλιστικό», είπε, «θέματα τα οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να τα δούμε πάλι από την αρχή. Γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά και εμείς ότι υπάρχουν προβλήματα. Δουλεύουμε σοβαρά και υπεύθυνα. Θέλουμε να μας κρίνετε εκ του αποτελέσματος, θεωρώ όμως ότι τα βήματα γίνονται υπεύθυνα με ειλικρίνεια και σοβαρότητα».
Αναφερόμενη στα τοπικά ζητήματα εξέφρασε την εκτίμηση ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από όλους τους βουλευτές για να λυθούν προβλήματα τα οποία χρονίζουν.
Επίσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ένστασης που κατέθεσε ο συνυποψήφιός της στις εκλογές Ηλίας Τσιτλακίδης, αναφορικά με την καταμέτρηση των ψήφων.
«Το αποτέλεσμα», είπε, «τόσο από τη Νομαρχία, όσο και από το Πρωτοδικείο ήταν αυτό που με ανέδειξε  βουλευτή Πιερίας. Φυσικά είχε....

Ανασκόπηση Γεγονότων - Τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας που μας πέρασε

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Διαδήλωση με συνθήματα κατά «πάντων»
Η πορεία έγινε υπό τη διακριτική παρουσία ένστολων αστυνομικών καθώς και αστυνομικών της Ασφάλειας

Με αφορμή την πρώτη επέτειο θανάτου του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Αθήνα, εκατό και πλέον νεαροί μαθητές , διαδήλωσαν στην κεντρική λεωφόρο της Κατερίνης (Ειρήνης, Χατζόγλου και 28ης Οκτωβρίου) καθώς και στην οδό 19ης Μαΐου.
Οι μαθητές κρατούσαν πανό ή πλακάτ και φώναζαν συνθήματα κυρίως εναντίον της αστυνομίας και των αστυνομικών.
Για παν …ενδεχόμενο, μπροστά και πίσω από την πορεία των νεαρών υπήρχαν ένστολοι αστυνομικοί (πεζοί, σε οχήματα ή μοτοσικλέτες) ενώ γύρω – γύρω υπήρχαν και αστυνομικοί της ασφάλειας, που καθοδηγούνταν από αξιωματικούς του επιτελείου της Α.Δ.Π., της υποδιεύθυνσης ασφάλειας και της τροχαίας Κατερίνης.

Παραδόθηκε το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Κατερίνης
Όλα για το περιβάλλον!
Ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, η επέκταση του ΧΥΤΑ Κατερίνης, παραδόθηκε από το δήμο Κατερίνης στη ΔΕΥΑ Κατερίνης, σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας του.
Ο δήμαρχος Κατερίνης έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο που κύριο στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων της πρωτεύουσας, καθώς και την πρωτοπορία του δήμου σε ο,τι αφορά την έγκαιρη ολοκλήρωσή του σε αντίθεση με τις Σέρρες και τα Γιαννιτσά που καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και δημιούργησαν ουκ ολίγα προβλήματα.
Το μεγάλο στοίχημα για το δήμο είναι όπως είπε ο ...

Όλα του Καποδίστρια δύσκολα …



PIERIA2…αφού οι «νύφες», σε περίπτωση που στην Πιερία οι δήμοι θα ‘ναι τρεις, δεν έχουν (από χέρι) σε κανέναν το 50% συν 1

«Αν δεν εφαρμοστεί ο Καποδίστριας ΙΙ στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα είμαι σίγουρα εκ νέου υποψήφιος», δήλωσε την Παρασκευή ο δήμαρχος Λιτοχώρου Σ. Τσιφοδήμος. Αν όμως εφαρμοστεί, «δεν μπορώ να πω τίποτε», είπε, «γιατί τότε θα είναι άλλες οι συνθήκες (ειδικά αν είναι μόνο τρεις οι δήμοι στο νομό) και η απόφαση θα εξαρτηθεί από άλλους, πολλούς παράγοντες».
Εννοούσε βέβαια κατ’ αρχήν τον παράγοντα κόμμα, που όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί να κοσκινίσει πολύ τους υποψήφιους που θα επιλέξει, αν θέλει να κερδίσει τους νέους διευρυμένους δήμους.

Η αλήθεια είναι πως η νέα διοικητική μεταρρύθμιση θα δημιουργήσει εξαιρετικούς πονοκεφάλους στα κόμματα, καθώς τα κουκιά είναι μετρημένα (και μάλιστα πρόσφατα, στις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη του 2009) κι απ’ ότι φαίνεται λειψά, τουλάχιστον για να δώσουν εύκολες νίκες, με δεδομένη την κατάργηση του πλαφόν του 42% που ίσχυε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.
Τι λένε τα κουκιά;
Αν τελικά τα όρια των νέων δήμων διαμορφωθούν με βάση τις ....

Flash στα Γεγονότα με την Κατερίνα Τσαλού

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009
Και χιόνια στο καμπαναριό και χιόνια στο χιονοδρομικό κι είναι και το κρύο τσουχτερό και το Σαββατοκύριακο λατρεμένο, όταν δεν χρειάζεται να τρέχεις δεξιά κι αριστερά.
Όταν όμως έχεις την ευκαιρία έστω και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να βρεθείς σε πολιτικο-δημοσιογραφικές συνάξεις, τότε περνάς ακόμη καλύτερα, διότι συνδυάζεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Και αυτό το τριήμερο είχαμε την ευκαιρία δυο φορές να τα πούμε τόσο μεταξύ μας όσο και με πολιτικούς εκπροσώπους της Πιερίας.
Ο Θανάσης Λιακόπουλος το βράδυ της Παρασκευής υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους με πλατύ χαμόγελο σε οικογενειακή ταβέρνα στο κέντρο της Κατερίνης.
Η συζήτηση περιστράφηκε φυσικά στα του δήμου και των ....

Η πολιτική βούληση …επέστρεψε

POLITIKH_BOYLHSH_1


Η έλλειψη πολιτικής βούλησης, αποδείχθηκε η σοβαρότερη αιτία για τη μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού νότιας Πιερίας, καθώς και για τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης. Την εγγύηση δανείου προς τη ΔΕΥΑΝΟ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ βουλευτές και νομάρχης, δεσμεύτηκαν για σειρά πρωτοβουλιών, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα…
Συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα του Σαββάτου το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικού Ολύμπου μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις που σημειώθηκαν όσον αφορά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος της περιοχής και τη μη λειτουργία του βιολογικού της νότιας Πιερίας. Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου, ο Νομάρχης Πιερίας και ο Δήμαρχος Λιτοχώρου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο παρά τις αντεγκλήσεις που σημειώθηκαν μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας, αποφάσισε τελικά, αν οι χρηματοδοτήσεις δεν εξασφαλιστούν από εθνικούς πόρους, να εγγυηθεί τη δανειοδότηση της ΔΕΥΑΝΟ, αφού οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές και η χώρα μας κινδυνεύει να κληθεί να επιστρέψει το σύνολο των χρημάτων που δαπανήθηκαν για το αποχετευτικό σύστημα της περιοχής και το βιολογικό καθαρισμό.
Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη και αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τη διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής.
«Η Διαχειριστικής Αρχή έχει μεγάλα παράπονα» είπε ο ....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009
Χριστουγεννιάτικος μποναμάς. Κατέφθασαν τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτή τη χρονιά όμως δεν ήταν όπως τις άλλες. Ήταν πράσινα τέλη. Όχι φυσικά, γιατί τα εισπράττει ο Γιώργος αλλά ήταν πράσινα-οικολογικά, το τελευταίο δώρο της κυβέρνησης Καραμανλή.
***
Ο λατρεμένος μας Σουφλιάς φρόντισε λίγο πριν φύγει να μας εμπεδώσει συνείδηση οικολογική. Ο κόσμος καίγεται, ο πλανήτης πεθαίνει κι εσείς ρε αφιλότιμοι κυκλοφορείτε με ΙΧ πενταετίας και δεκαετίας;
***
Το ΠΑΣΟΚ βέβαια δεν μπήκε στον κόπο να αλλάξει το ....

Κύριε πρωθυπουργέ, σταματήστε τον

ANOIXTH_SYNEDRIASH
Με καλεσμένους φορείς και θεσμικούς παράγοντες του νομού συνεδριάζει σήμερα το βράδυ στις 8.30, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, η Επιτροπή Αγώνα κατά του νέου σταθμού των διοδίων στο Αιγίνιο.
Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι και η επικύρωση μιας επιστολής που απευθύνεται στον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Στο σχέδιο της επιστολής που ετοίμασε η Επιτροπή Αγώνα, σημειώνεται πως ο νέος σταθμός (τον οποίο η εταιρεία ΑΙΓΑΙΟ ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία τις επόμενες μέρες) συνιστά καταστρατήγηση του συνταγματικού δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών, αφού δεν υπάρχουν στην περιοχή εναλλακτικές λύσεις για τη μετακίνηση των κατοίκων για τις καθημερινές βιοποριστικές τους ανάγκες, αλλά της οικονομικής ελευθερίας και ισονομίας των κατοίκων της Πιερίας, καθώς η προσπέλαση του νομού θα γίνεται μέσω τεσσάρων σταθμών διοδίων.
Επιπλέον γίνεται λόγος και για τις οικολογικές ζημιές, στον υγροβιότοπο του δέλτα των ποταμών Αλιάκμονα-Λουδία-Αξιού, που έχει κηρυχθεί Εθνικό Πάρκο, στα όρια του οποίου έχει κατασκευαστεί ο νέος σταθμός διοδίων Αιγινίου. 
Η Επιτροπή Αγώνα ζητά να προσυπογράψουν την επιστολή όσο γίνεται περισσότεροι φορείς και θεσμικοί εκπρόσωποι της Πιερίας, προκειμένου να γίνει πιο πιεστικό το αίτημα προς τον πρωθυπουργό να σταματήσει την έναρξη λειτουργίας του σταθμού και να ξεκινήσει τις διαδικασίες τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης, έτσι που να μη περιλαμβάνεται ο νέος σταθμός.
Παράλληλα με την αποστολή της επιστολής η Επιτροπή Αγώνα θα ζητήσει σήμερα τη συνδρομή των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του νομού στην κλιμάκωση του δικαστικού αγώνα εναντίον της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» καθώς και στην οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.

Ήπια προσαρμογή

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009
Απορρίπτει ο Γιώργος Παπανδρέου ιρλανδικού τύπου μέτρα για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση 
Ήπια
προσαρμογή
Παρά τις πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας, ο πρωθυπουργός απορρίπτει τις λύσεις «ιρλανδικού τύπου» για την έξοδο από την κρίση και επιμένει στην εφαρμογή ενός ήπιου «ελληνικού μοντέλου» στην οικονομία, βασισμένου στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ιδίου. Τη Δευτέρα ο κ. Γ.Παπανδρέου καλεί σε εθνικό διάλογο τους κοινωνικούς εταίρους ώστε να πετύχει την κοινωνική ειρήνη που είναι απαραίτητη προκείμενου να καρποφορήσουν τα μέτρα που προωθεί.
Το στίγμα των προθέσεων του αναμένεται να το κάνει πιο συγκεκριμένο στην ομιλία του το απόγευμα της Δευτέρας σε ειδική εκδήλωση της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής στο Ζάππειο, κηρύσσοντας την έναρξη του διαλόγου.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο διάλογος αφορά «την πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία και συγκεκριμένα, την οικονομία, το παραγωγικό μοντέλο, την αξιοπιστία της λειτουργίας του κράτους, την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων μας και πάνω απ’ όλα τη ζωή, την καθημερινότητα και την προοπτική των Ελλήνων».
Την Τρίτη, εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου συναντάται με τους πολιτικούς αρχηγούς, υπό την προεδρία του κ. Κ.Παπούλια, όπου θα επιδιώξει να.....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2014-12-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)