Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

«Η ειλικρίνεια Παπανδρέου εκτιμήθηκε δεόντως»




Ως θετικά για τη χώρα και την ελληνική οικονομία αποτιμά η κυβέρνηση τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες ο πρωθυπουργός ανέδειξε στις Βρυξέλλες το ελληνικό πρόβλημα
Στον απόηχο των δηλώσεων του πρωθυπουργού, Γιώργου Α.Παπανδρέου, κυβερνητικοί παράγοντες τόνιζαν χθες ότι ο πρόεδρος της κυβερνήσεως αποσαφήνισε στους εταίρους μας ότι είναι φορέας μιας άλλης πολιτικής, η οποία αποσκοπεί στη μόνιμη αντιμετώπιση των στρεβλώσεων της ελληνικής οικονομίας και του κράτους, καθώς και τη συστημικής διαφθοράς.
«Αυτή η προσέγγισή του επιδοκιμάσθηκε από τους άλλους ηγέτες», σημείωναν οι ίδιοι παράγοντες και επεσήμαναν ότι ο πρωθυπουργός ανέδειξε το ελληνικό πρόβλημα, το οποίο συνθέτουν: Σπατάλη στην οικονομία, ανομία στην κοινωνία, διαφθορά στο κράτος, ανυπαρξία στην παραγωγή, αναξιοπιστία στις διεθνείς αγορές, ενώ δεν έκρυψε ότι αυτό το μείγμα καθιστά τη χώρα έρμαιο του κάθε κερδοσκόπου, υπονομεύει το δικαίωμα της να ορίζει την τύχη της, υποσκάπτει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.


Συνέντευξη Τύπου πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες.
«Η ειλικρίνεια του πρωθυπουργού εκτιμήθηκε δεόντως», τόνιζαν χθες στην Αθήνα και σημείωναν πως ο κ. Παπανδρέου έστειλε σαφή μηνύματα και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.
Όπως εξηγούσαν, ο πρωθυπουργός έδειξε την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπισθεί ριζικά, από την κυβέρνησή του, το δομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, που δεν είναι άλλο από αυτό της αντιμετώπισης του ελληνικού κράτους-Λεβιάθαν.
Το μήνυμα Παπανδρέου προς το εσωτερικό είναι ότι την πολιτική τη χαράσσει και την αποφασίζει η κυβέρνησή του και ο ίδιος και όχι τα «δελτία των 8» και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, σημείωναν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
«Το σχέδιό μας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Κι αν χρειαστεί να πάρουμε και επιπρόσθετα μέτρα προς την κατεύθυνση υλοποίησής τους θα το κάνουμε», τονίζουν και απορρίπτουν ως «σενάρια φαντασίας» όσα λέγονται και γράφονται για «επώδυνα και σκληρά μέτρα».
Το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός την ερχόμενη εβδομάδα- στην εκδήλωση της Δευτέρας με όλους τους κοινωνικούς εταίρους στο Ζάππειο Μέγαρο, αλλά και την επομένη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια-θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, με τις οποίες θα επιδιώξει την αναμόρφωση της οικονομίας, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την πάταξη της φοροδιαφυγής-εισφοροδιαφυγής, τη μείωση του ελλείμματος και τον περιορισμό του δημοσίου χρέους.ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Μ,ΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12-12-2009


ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ - ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ - ΒΙΝΤΕΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12-12-2009
ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ::

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο νομάρχης Πιερίας - Κλείνουν και πάλι σχολεία στην Πιερία λόγω της νέας γρίπης

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Πιερίας ανακοινώνεται ότι με αποφάσεις του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου, διακόπτεται προληπτικά η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων και τμημάτων του Νομού Πιερίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νέας γρίπης Α(Η1Ν1).
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
* Η διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Σπυρίδωνα, για επτά ημέρες, από 11-12-2009.
* Η διακοπή της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου  Αγ. Σπυρίδωνα, για επτά ημέρες, από 11-12-2009.
* Η διακοπή της λειτουργίας του 1ου Νηπιαγωγείου  Βροντούς, για επτά ημέρες, από 11-12-2009.
* Η διακοπή της λειτουργίας του 2ου Νηπιαγωγείου  Βροντούς, για επτά ημέρες, από 11-12-2009.
* Η διακοπή της λειτουργίας του 2ου Νηπιαγωγείου  Λιτοχώρου, για επτά ημέρες, από 11-12-2009.
* Η διακοπή της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Ν. Εφέσου, για επτά ημέρες, από 11-12-2009.
* Η διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πόρων, για επτά ημέρες, από 12-12-2009.
* Η διακοπή της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Ν. Πόρων, για επτά ημέρες, από 12-12-2009.
* Η διακοπή λειτουργίας των Α και ΣΤ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Σβορώνου, για επτά ημέρες, από 12-12-2009.
* Η διακοπή λειτουργίας του Α2 Τμήματος  του Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, για επτά ημέρες, από 12-12-2009.
* Η διακοπή λειτουργίας του Α3 Τμήματος του Λυκείου Λεπτοκαρυάς, για επτά ημέρες, από 12-12-2009.
* Η διακοπή λειτουργίας των Τμημάτων ΓΤ –ΓΥ του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης , για επτά ημέρες, από 12-12-2009.
* Η διακοπή λειτουργίας των Τμημάτων Α & ΣΤ1  του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης , για επτά ημέρες, από 12-12-2009.
 

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009
Ας το ρίξουμε στο σκι…λέω εγώ, μιας και κυριολεκτικά τη φετινή χρονιά για να δούμε άσπρη μέρα θα πρέπει να χιονίσει πολύ. Μα πάρα πολύ. Περισσότερο από ποτέ….
Το Σαββατοκύριακο θα μπούμε και σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, με κλίμα και άρωμα των γιορτών, αφού άρχισαν ήδη οι συνάξεις, οι συναθροίσεις σε εορταστικό κλίμα.
Θα ζήσουμε πολύ όμορφες, μελωδικές νύχτες με το Χορωδιακό Φεστιβάλ που κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Κατερίνη μας κάνει την πιο γλυκιά εισαγωγή στο κλίμα των Χριστουγέννων.
Πάμε τώρα και στην επικαιρότητα.
Όλο προβλήματα έχουμε στο κλείσιμο του 2009 στην..............

Επώδυνες αλλαγές

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009
Προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
Επώδυνες αλλαγές
Την εφαρμογή «επώδυνων αλλαγών» το συντομότερο δυνατόν προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι εισοδηματικού χαρακτήρα και δεν θα αφορούν «τον κοσμάκη και τη φτωχολογιά», αλλά «αυτούς που πρέπει να πονέσουν». Ακόμη, μίλησε για πανικόβλητες αναλύσεις, στις οποίες γίνεται λόγος για μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση ούτε σχεδίασε, ούτε πρόκειται να πάρει.
«Ακούω και διαβάζω για άμεσα μέτρα που θα πάρουμε. Πρόκειται για φλυαρίες. Ούτε έχουμε σχέδια για παρόμοια μέτρα και ούτε θα πάρουμε. Οι αλλαγές θα πονέσουν αυτούς που πρέπει να πονέσουν. Δεν θα πειράξουν τους μικρούς και τους μεσαίους», είπε ο κ. Παπανδρέου.
Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός πως το πρόβλημα ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βρήκε η κυβέρνηση μόλις ανέλαβε, η πολιτική της δεν αλλάζει, αλλά αντίθετα επιβεβαιώνεται η ορθότητα των επιλογών της.
«Οι πολιτικές που έπρεπε να αναπτυχθούν σε βάθος διετίας ή τετραετίας θα πρέπει να γίνουν πιο σύντομα» δήλωσε, παραπέμποντας στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και θέτοντας ως πρώτο στόχο τη στροφή της οικονομίας σε μια νέα, αναπτυξιακή πορεία.
Σχολίασε ότι η χώρα βγήκε ενισχυμένη από τη ....