Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Η ΦΙΛΙΑ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2009
του Δημ.Καλαιτζή    



Τις περισσότερες φορές, όλοι μας λειτουργούμε κάτω απο την πίεση των συναισθημάτων μας και αποφασίζουμε και έτσι.
Τα συναισθήματα του ανθρώπου είναι μέρος της εξωτερίκευσης του εσωτερικού μας γίγνεσθαι.Ετσι εκδηλώνουμε την αγάπη,τη χαρά, τη λύπη,την φιλία.
Είναι συνυφασμένο και άρρηκτα δεμένο με την   υπαρξιακή μας, κοινωνική, καθημερινή λειτουργία και   συμπεριφορά.
Αυτό βέβαια είναι συνάρτηση της κοινωνικής συμπεριφοράς και δράσης, αλλά και στοιχείο του κάθε ιδιαίτερου αναθρώπινου χαρακτήρα.
Είμαστε οι άνθρωποι όντα που πολλές φορές υποτάσσουμε "τα δήθεν και τα πρέπει", τη λογική και την επιθυμία μας στο "πράττειν" ,στην ψυχολογική ροή και επιβολή των συναισθημάτων μας, που επιτάσσουν ......

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ "Πλήρωσα την επιπολαιότητά μου" ,«Στόλιζε» την κυβέρνηση μέσω του facebook ο νεαρός οικονομολόγος κ. Αν. Κουτούπης (ένθετη φωτογραφία) την ώρα που προθυμοποιούνταν να την υπηρετήσει ως ειδικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Συνέντευξη στον Κ. ΧΑΤΖΙΔΗ

Αν σας πω ότι δεν είχα επιφυλάξεις, θα ήμουν ψεύτης. Είχα πολλές επιφυλάξεις, δεν πίστευα ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν ένα στέλεχος της ΝΔ, όπως είμαι εγώ. Οταν όμως δέχθηκα το πρώτο τηλεφώνημα από το γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου και βρέθηκα να συνομιλώ μαζί του, η άποψή μου άλλαξε άρδην 

Ο 35χρονος οικονομολόγος με τη συντομότερη θητεία σε κυβερνητική θέση στη Δημόσια Διοίκηση εξηγεί πώς το facebook γκρέμισε όσα έχτιζε ολόκληρη ζωή, ζητεί «συγγνώμη» από τον υπουργό και δηλώνει ότι δεν θα συμμετείχε πάλι σε διαδικασία επιλογής 

ΠΕΡΑΝ πάσης αμφιβολίας υπήρξε το «πρόσωπο της εβδομάδας». Ο χαρακτηρισμός αφορά τον κ. Ανδρέα Κουτούπη, τον 35χρονο οικονομολόγο ο οποίος ......

Η μυστική συμφωνία Καραμανλή-Σαμαρά Ολα τα παρασκήνια της εκλογής αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία

Κυριακη 6 Δεκεμβριου 2009

Πώς και γιατί ο «καραμανλικός μηχανισμός» στήριξε την υποψηφιότητα του μεσσήνιου πολιτικού συμβάλλοντας καθοριστικά στη νίκη του

Το big deal Καραμανλή-Σαμαρά

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=13116808&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=390&h=Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να εκμυστηρεύθηκε την παραμονή της εκλογής ότι και ο ίδιος θα ψήφιζε τον μετέπειτα νέο πρόεδρο

 ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ δώδεκα μήνες γράφτηκαν αμέτρητα σενάρια για το πώς ο κ. Κ. Καραμανλής θα έδινε- μυστικά ή φανερά- το δαχτυλίδι του διαδόχου του στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Οπως αποδείχθηκε στις 55 ημέρες που διήρκεσε η μάχη της
διαδοχής του στη ΝΔ, το δαχτυλίδι δόθηκε τελικώς στον κ. Αντ. Σαμαρά. Μαζί του συντάχθηκαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σχεδόν όλοι όσοι εργάζονταν τα προηγούμενα πέντε χρόνια στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σχεδόν όλα τα στελέχη που θα μπορούσε να επηρεάσει ο πρώην πρωθυπουργός. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τις οποίες διαδίδουν
πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν, ο κ. Καραμανλήςεκμυστηρεύθηκε την παραμονή της εκλογής σε φιλική του παρέα ότι και ο ίδιος θα ψήφιζε τον κ. Σαμαρά, εκτιμώντας πως μπορεί να συσπειρώσειευκολότερα τους οπαδούς που απογοητεύθηκαν από τον ίδιο και... μετανάστευσαν σε άλλα κόμματα.
Oπως προκύπτει από τα εκλογικά αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής, ο καθοριστικός παράγοντας που χάρισε στο κ. Σαμαρά αυτόν τον θρίαμβο ήταν η στήριξή του από την καραμανλική πτέρυγα, η οποία τον βοήθησε να υπερκαλύψει το χαμένο έδαφος που προκαλούσαν οι ελλείψεις του στον εκλογικό μηχανισμό. Οπως αποδεικνύεται, βουλευτές που επισήμως παρέμειναν ουδέτεροι σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες βοήθησαν υπογείως τον κ. Σαμαρά να εκλεγεί, εξουδετερώνοντας το προβάδισμα το οποίο είχε τις πρώτες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας η κυρία Μπακογιάννη.
Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας
Η πρώτη ένδειξη ότι το σύστημα «Καραμανλή» βρίσκεται πιο ......

Κατάληψη στο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης

ΚΥΡΙΑΚΗ 6- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Έναν από τους κεντρικότερους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης, το «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους, κατέλαβε ομάδα αντιεξουσιαστών.
Όπως υποστηρίζουν, στόχος τους είναι να μετατρέψουν τον κινηματογράφο σε επίκεντρο των εκδηλώσεων για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με προβολές ταινιών και συζητήσεις για τις ταραχές του περσινού Δεκεμβρίου.
(ΝΕΑ)
 ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Έως την 31η Δεκεμβρίου η προμήθεια του σήματος για τα τέλη κυκλοφορίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 .    
teli_kykloforiasΈως την 31η Δεκεμβρίου 2009 θα πρέπει οι κάτοχοι των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών να προμηθευθούν από τις τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ το ειδικό σήμα για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010.
Μετά από αυτή την προθεσμία, τα σήματα θα διατίθενται αποκλειστικά από τις Εφορίες. Παράλληλα, τα σήματα θα διατίθενται από τις Εφορίες σε όλες τις περιπτώσεις που δεν λαμβάνεται ειδοποιητήριο από τον κάτοχο του οχήματος ή το έχει απωλέσει ή λαμβάνει ειδοποιητήριο αλλά είναι λανθασμένος ο αριθμός κυκλοφορίας ή τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας ή αναγράφεται λανθασμένος ΑΦΜ ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.
Επίσης, από τις Εφορίες θα διατίθεται το σήμα όταν η αγορά Ι.Χ. έγινε μετά την 1η Οκτωβρίου 2009 και δεν είναι τεχνικά δυνατό να αποσταλεί ειδοποιητήριο στον νέο κάτοχο.
Οι τράπεζες από τις οποιές διατίθενται τα σήματα είναι: Εθνική, Αlpha, Πειραιώς, Αγροτική, Εμπορική, Eurobank, Citibank, Marfin, Κύπρου, Γενική, Millenium, Attica, Aspis, Probank, Proton, FBB, Ελληνική, Πανελλήνια, Παγκρήτια και οι Συνεταιριστικές Αχαΐας, Δράμας, Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηπείρου, Καρδίτσας, Πελοποννήσου, Λαμίας, Λέσβου-Λήμνου, Πιερίας, Σερρών και Χανίων.

Ένα τραγούδι... ...για την εξέγερσή μας και τον Αλέξη‏

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
"Είναι ο παράδεισος μακρυά... γι' αυτούς που από μακρυά κοιτάνε"
 

(πηγη)
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανησυχία για τις «ιερές» διεκδικήσεις στην Πέτρα



Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους του Δήμου Πέτρας η συγκρότηση «Επιτροπής Αγώνα για την επιστροφή της Ι. Μ. Πέτρας Ολύμπου στη Μητρόπολη». Παρά το ότι στην πρώτη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής γίνεται λόγος μόνο για επιστροφή της πρώην Μονής στη Μητρόπολη, εντούτοις, ανοιχτό αφήνεται το ενδεχόμενο και για τη διεκδίκηση εκτάσεων πέριξ της Μονής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο Πέτρας, αφού όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες υπάρχει μια σχετική αναστάτωση, από αγρότες της περιοχής.
Ερωτηθείς σχετικώς ο δήμαρχος Πέτρας, ήταν σαφής. «Το Ναό της Παναγίας, καθώς και τα κελιά του παλαιού Μοναστηριού τα δικαιούται η Μητρόπολη. Να τα πάρει και μακάρι να τα αναδείξει, ώστε να ενισχυθεί ο θρησκευτικός τουρισμός», είπε ο κ. Παπαδημητρίου.
Ο δήμαρχος Πέτρας πάντως, ήταν ξεκάθαρος, όσον αφορά τυχόν περαιτέρω διεκδικήσεις της Μητρόπολης, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του. «Κάτω τα χέρια από τα κτήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά, δίνοντας και το στίγμα των προθέσεών του, που όπως εκτίμησε εκφράζει το σύνολο των συναδέλφων του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Θωμάς Παπαδημητρίου, εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την ενόχλησή του, για το ότι ανακινείται ένα θέμα που αφορά και τον Δήμο, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ενημέρωση του Συμβουλίου ή του ίδιου. «Δεν μπορούν να αποφασίζουν κάποιοι για μας, χωρίς εμάς», υποστήριξε ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος τη Δευτέρα το πρωί, θα έχει συνάντηση με μέλη της Επιτροπής Αγώνα για να συζητήσει μαζί τους το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος θα υποστηρίξει κάθε αίτημά τους για επιστροφή των κτισμάτων της πρώην Μονής στη Μητρόπολη, «αλλά μέχρι εκεί».(Πολιτεία/Β.Ζ.)


Δήμος Κατερίνης: Ένας φτωχός μεγαλοκτηματίας!

Έχει μια αμύθητης αξίας ακίνητη περιουσία παρά θιν’ αλός, στην Ολυμπιακή Ακτή, αλλά, κοντά τρεις δεκαετίες τώρα, δεν του «βγαίνουν» τα σχέδια αξιοποίησής της.

«Το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει σήμερα ο δήμος μας είναι τα περίπου 2.200 στρέμματα γης στην Ολυμπιακή Ακτή…Τα τελευταία χρόνια ακούμε για προγράμματα αξιοποίησης, για μελέτες, θεματικά πάρκα και άλλα σχέδια που ακούγονται ευχάριστα, από έργο όμως, τίποτε. Αποτέλεσμα, ο δήμος να μην έχει κερδίσει τίποτε απολύτως από μια τόσο μεγάλη περιουσία εδώ και δεκαετίες», έλεγε προεκλογικά, φθινόπωρο του 2006, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Και δεν είχε καθόλου, μα καθόλου άδικο. Η ιστορία της αξιοποίησης της αμύθητης δημοτικής ακίνητης περιουσίας στην Ολυμπιακή μετρά κοντά τρεις δεκαετίες ανεπιτυχών προσπαθειών, από τουλάχιστον τέσσερεις δημάρχους.

Πριν από 27 ολόκληρα χρόνια, Αύγουστο του 1982, στην εκπνοή της δεύτερης Olimpiaki_Aktiθητείας του, ο τότε δήμαρχος Σίμος Χαραλαμπίδης(1975-1986) δήλωνε σε συνέντευξή του:
«Κατορθώσαμε να περάσει στην κυριότητα του δήμου η Ολυμπιακή Ακτή. Το δημοτικό αυτό περιουσιακό στοιχείο καθιστά το δήμο μας τον πλουσιότερο όλης της χώρας από άποψη ακίνητης περιουσίας.
«Ήδη» διαβεβαίωνε, «έχει γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη για τη αξιοποίηση του. Θα γίνει κατ’ αρχάς δημοπράτηση των οικοπέδων, απ’ όπου .....

Συγκρατημένα αισιόδοξοι

ΚΥΡΙΑΚΗ 6-12-2009
Κανείς δεν προκρίθηκε αλλά ούτε και αποκλείστηκε ποτέ από έναν όμιλο έπειτα από την κλήρωση και τη δημιουργία του γκρουπ. Αυτή είναι μια διαπίστωση που ισχύει διαχρονικά και έτσι αντιμετωπίζουν άπαντες στις τάξεις της Εθνικής ομάδας την κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Η «γαλανόλευκη» κληρώθηκαν στον δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ με αντιπάλους τις Αργεντινή, Δημοκρατίας της Κορέας και Νιγηρία.
Αποστολή στο Κέιπ Τάουν: Σωτήρης Μήλιος
Το ελληνικό συγκρότημα θα κάνει πρεμιέρα απέναντι στους ....