Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Εξόρμηση για έσοδα

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009
Εξόρμηση για έσοδα
Μετά τους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου στο στόχαστρο των ελεγκτών της Εφορίας τίθενται 1.600 νυχτερινά κέντρα, εκατοντάδες ιδιωτικά πάρκινγκ και εταιρείες παραγωγής διαφήμισης.
Από τα 1.600 νυχτερινά κέντρα που θα ελεγχθούν, τα 831 δηλώνουν σε ετήσια βάση ζημίες, ενώ 361 δηλώνουν καθαρά έσοδα ως 15.000 ευρώ και 311 από 15.000 ευρώ ως 80.000 ευρώ.
Καθαρά έσοδα άνω των 80.000 ευρώ δηλώνουν μόλις 97 κέντρα διασκέδασης.
Σε ό,τι αφορά τα πάρκινγκ, το 70% των ιδιοκτητών δηλώνει ως 12.000 ευρώ, ενώ το σύνολο, σχεδόν, των εταιρειών παραγωγής διαφήμισης δηλώνει στην Εφορία ως 10.500 ευρώ.
Εν τω μεταξύ, μέσα στις επόμενες ξεκινά η αναδιοργάνωση των εφοριών, των τελωνείων, αλλά κυρίως των ελεγκτικών μηχανισμών, όπως είναι η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και τα περιφερειακά ελεγκτικά κέντρα.
Επικεφαλής της προσπάθειας θα είναι ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ.Γεωργακόπουλος, ο οποίος την Τρίτη ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ως γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν καταφέρουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες να συλλάβουν το 50% της φοροδιαφυγής, τότε μόνο τα έσοδα από ΦΠΑ θα αυξηθούν κατά 10 δισ. ευρώ περίπου.
Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τις μεγάλες επιχειρήσεις και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλους τους κλάδους και τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Το νού σας "σύντροφοι" της κυβέρνησης

ΤΕΤΑΡΤΗ 2-12-2009



http://www.opengov.gr/home/wp-content/themes/opengovCentral/images/header1.jpg
Με πλάγιο,"αφορμή"-στικο και συντεταγμένο τρόπο, γίνεται προσπάθεια υποτίμησης και εξευτελισμού του τρόπου επιλογής προσώπων που θα στελεχώσουν καίραιες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, μέσω των "βιογραφικών". Ευκαιρία για να "κουτουπώσουν" και να θάψουν αυτή τη βαθειά δημοκρατική και πρωτόγνωρη διαδικασία, η περίπτωση του κ.Κουτούπη. 

(του Δημ.Καλαιτζή)  Ακραία περίπτωση, αλλά υπαρκτή, που ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει την επιλογή του συγκεκριμένου κυρίου.Πλήν όμως έγινε δεκτό απο όλες τις πλευρές, ότι απο την κυβέρνηση γνώριζαν τις κομματικές του πεποιθήσεις, αλλά αυτό δέν αποτέλεσε εμπόδιο να τον επιλέξουν, εφόσον έκριναν ότι έχει τα "προσόντα".Και αυτή είναι η ουσία του όλου εγχειρήματος.Μπορεί αυτή η διαδικασία να καθυστερεί λίγο, όμως κάθε καινούργιο, διαφορετικό και βαθειά δημοκρατικό, ίσως να αποτελεί "εμπόδιο" στις ορέξεις εκείνων, που έχοντας κολλητό έναν υπουργό τον ακολουθούσαν σε όποιο υπουργείο και άν πήγαινε αυτός, ωσάν να μήν υπήρχαν άλλοι ικανοί.Αυτό είχε καταντήσει "εθιμικώς κρατούν" και παλαιότερα, αλλά ιδιαίτερα με την απελθούσα κυβέρνηση, που έκανε "μάγκες και πλούσια" πολλά goldenboys.
Βέβαια, κάθε τί καινούργιο, θέλει και τις δοκιμές του, αλλά και τον χρόνο του.
Ομως διαφωνώ ριζικά με τον μηδενισμό που προσπάθησαν ορισμένοι του "βαθύ" ΠΑΣΟΚ (και να με πιστέψετε το ξέρω καλά) να επιβάλλουν, για αυτη τη διαδικασία.
Καλά το ξεκίνησε ο πρωθυπουργός και παρά τα προβλήματα, πρέπει να συνεχίσει και να επιμείνει,-τώρα που είναι νωπή η εντολή του λαού- και να περάσει όλες τις αλλαγές στη δομή,την οργάνωση,το ήθος, το ύφος και τη λειτουργία του κράτους, που επι σειρά ετών έχει αποδείξει σε όλους μας πόσο αναξιόπιστο, πόσο διαβρωμένο και πόσο "φτωχό" είναι .
Πρέπει να θεσμοθετηθούν γρήγορα νόμοι, που θα πειθαναγκάσουν όλους εμάς του δύσπιστους,να λειτουργήσουμε σε ένα κράτος διαφάνειας και αξιοκρατίας.Γιατί απο ότι φαίνεται, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δούμε το "καινούργιο" και "διαφορετικο" να μας γίνεται βίωμα και νοοτροπία.
Ισως "ξένησε" σε πολλούς το νέο υπουργικό συμβούλιο με τη δομή του, το ύφος του, αλλά και τα πρόσωπα και η εμφάνισή τους, όμως μόνο θετικά αποκομίσαμε απο αυτή την νέα λειτουργία της κυβέρνησης.Ετσι πιστεύω ότι και οι άλλες "διαφορετικές" λειτουργίες του κράτους, θα περάσουν χρόνο σύν το χρόνο στη συνείδηση του λαού μας, ώς θετική εξέλιξη και η νέα δομή του κράτους ίσως μας γίνει "βιωματική" και συνήθης.
Βέβαια περιπτώσεις σάν του κ Κουτούπη, ίσως υπάρξουν και άλλες, αλλά αυτό δέν μπορεί να γίνει τροχοπέδη στη λειτουργία αυτής της νέας διαδικασίας επιλογής στελεχών.Απλά, επειδή οι θέσεις είναι κυβερνητικές, πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί αλλιώς οι υποτιθέμενοι φύλακες του ΠΑΣΟΚ θα βρούν την ευκαιρία να απαξιώσουν κάθε τί που θα είναι αξιοκρατικό και δέν θα περνά, απο την έγκριση των κομματικών κρατούντων.Για αυτό το νού Σας σύντροφοι...

Φιλικό παιγνίδι μεταξύ των ομάδων ΝΕΩΝ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και της μικτής ΝΕΩΝ της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2-12-2009
Φιλικό παιγνίδι μεταξύ των ομάδων ΝΕΩΝ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και της μικτής ΝΕΩΝ της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, έγινε το απόγευμα στις 15.30 στο Ενωσιακό γήπεδο.Οι δύο ομάδες προετοιμάστηκαν, η μέν ΝΕΟΙ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ για το παιγνίδι του Σαββάτου με τον Αγροτικό Αστέρα, παιγνίδι που θα γίνει το Σάββατο στις 11.00 στο γήπεδο της Νέας Καισάρειας, η δέ μικτή ΝΕΩΝ της ΕΠΣΠ για το παιγνίδι της ερχόμενης Τετάρτης στην Καρδίτσα.Το παιγνίδι έληξε με 2-1 υπέρ της ομάδος της ΕΠΣΠ.Σημειωτέον ότι αρκετοί παίτες της ΝΕΩΝ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ αγωνίστηκαν και με την ομάδα της ΕΠΣΠ αφού αποτελούν μέλη της.
Οι δύο προποηντές της ΝΕΩΝ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ Κώστας Μυστακίδης και ο προπονητης της ΕΠΣΠ Γιώργος Μαυρομουστακίδης, έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση των παικτών τους
Φωτογραφικό υλικό απο το σημερινό φιλικό παιγνίδι: Στέφανος Παπανικολάου, τερματοφύλακας την μικτής. Κώστας Μυστακίδης, Γιώργος Μαυρομουστακίδης  και στιγμιότυπα απο το παιγνίδι!!!


ΤΩΡΑ - ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΡΑΤΑ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2-12-2009

Τώρα άγνωστος κρατάει ομήρους στη Γερμανική Σχολή στη Θεσσαλονίκη.Ισχυρίζεται ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.Αναμένονται εξελίξεις.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ - Συνέντευξη στον Ρ/Σ "ΘΕΜΑ 989"

02 Δεκ 2009

 
Στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:

Κατεβάστε από εδώ το ηχητικό (http://xinidis.blogspot.com/)
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

«Ελάτε να ρίξουμε την κυβέρνηση»!


«Ελάτε να ρίξουμε την κυβέρνηση»!

ΤΕΤΑΡΤΗ 2-12-2009

Να... ρίξουν απο κοινού την κυβέρνηση, πρότεινε στη ΝΔ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης! Συγκεκριμένα πρότεινε συνεργασία, με στόχο να στηθούν εκ νέου κάλπες το Μάρτιο, με αφορμή την προεδρική εκλογή.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να υπάρξει κοινή δράση με το ΛΑΟΣ, λέγοντας: «Ελάτε να κάνουμε εκλογές το Μάρτιο».

Βέβαια διευκρίνησε ότι μπορεί να μην υπάρξει ουσιαστική ανατροπή του αποτελέσματος του Οκτωβρίου, ωστόσο μπορεί η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τις 10 μονάδες να μειωθεί σε 1 έως 2.
«Ας μην αφήσουμε τον Γ.Παπανδρέου να αλωνίζει με 160 βουλευτές» δήλωσε.

Σταράτα & Ποιμενικά" του Γιάννη Τσιμπονίδη ( 01/12/2009 )

ΤΕΤΑΡΤΗ 2-12-2009


Αιτία πολέμου οι δηλώσεις Κατερίνας Μπατζελή
Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και με... προκαταβολή τα δικαιώματα των αγροτών μας;
Τις προθέσεις της για το πότε θα δοθούν οι Κοινοτικές επιδοτήσεις που δικαιούνται οι αγρότες της χώρας μας ξεκαθάρισε στην τελευταία Γ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή και τα νέα δεν είναι ιδιαίτερα καλά, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε.
Η Υπουργός απέκλεισε λοιπόν, την πληρωμή των αγροτών, μέσω της γνωστής και συνήθους  ταμειακής διευκόλυνσης απ΄ την ΑΤΕ και ανέφερε ότι «θα πληρωθεί άμεσα η προκαταβολή για  εκείνες τις περιοχές στις οποίες το ΟΣΔΕ(η ψηφιοποίηση και ο έλεγχος) έχουν ολοκληρωθεί στο 100%».
Με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Κατερίνα Μπατζελή έκανε ....

Πιο σκληρή επιτήρηση της Ελληνικής οικονομίας ( 02/12/2009 )


ΤΕΤΑΡΤΗ 2-12-2009   
Επικυρώνεται η κοινοτική οδηγία

Τετραετή παράταση για επαναφορά του ελλείμματος κάτω του 3% ζητεί η Κομισιόν
Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, καθώς και επιπλέον περικοπές κρατικών δαπανών, παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνταντίνου, στις συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup/Ecofin, σήμερα στις Βρυξέλλες, στις 1-2 Δεκεμβρίου, όπου θα επικυρωθεί η απόφαση για πιο σκληρή επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.
 O Γ. Παπακωνσταντίνου

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα τονίσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση, όπως η ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, και σε διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.



Η Κομισιόν

Η Κομισιόν εκτιμά ότι ίσως τα έσοδα του 2010 διαμορφωθούν υψηλότερα από τον επίσημο στόχο (καθώς όπως έχει πει και ο ....

«ΣΚΙΑΖΕΙ» ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Α. ΚΟΥΤΟΥΠΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τον «κουτούπωσε» το Facebook

ΤΕΤΑΡΤΗ 2-12-2009

Τον διόρισαν προχθές το βράδυ ειδικό γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών και μόλις χθες ανακάλυψαν ότι ο Ανδρέας Κουτούπης το βράδυ των εκλογών είχε εκφραστεί μέσω του Διαδικτύου, όπως αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση, «με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση, την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης».
Ανδρέας Κουτούπης: Ανακλήθηκε ο διορισμός του, γιατί στο Διαδίκτυο είχε εκφραστεί «με χυδαίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση» Ανδρέας Κουτούπης: Ανακλήθηκε ο διορισμός του, γιατί στο Διαδίκτυο είχε εκφραστεί «με χυδαίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση» Ο διορισμός του αργά το βράδυ ανακλήθηκε άρον άρον. Στο παρελθόν ήταν υποψήφιος στο Οικονομικό Επιμελητήριο με τη Ν.Δ.
Στο μέγαρο Μαξιμου ήταν βαρύ το κλίμα χθες το βράδυ, αφού η υπόθεση σκιάζει τη διαδικασία επιλογής των γενικών και ειδικών γραμματέων μέσω των βιογραφικών. Επίσης, γιατί παρά τον έλεγχο που υποτίθεται ότι γίνεται για τους υποψήφιους πριν ανακοινωθεί ο διορισμός τους και ο οποίος προβάλλεται από την κυβέρνηση και ως ένας από τους λόγους της καθυστέρησης, ξέφυγε μια τόσο σοβαρή περίπτωση. Ο αποπεμφθείς φέρεται να έχει ...

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΓΑΙΔΟΥΡΟΣΥΖΗΤΗΣΗ


ΤΕΤΑΡΤΗ 2-12-2009





Ακούστε γαιδουροσυζήτηση.. πώς γίνεται η αναπαραγωγή κλπ.Βρέ Οικονομέα και Καμπουράκη δέν έχετε με τί άλλο να σχοληθείτε; ήμαρτον!!!



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΙΚ,ΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2009 - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ - ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 -12-2009

A2_01-12
 

Πολλά φάουλ και  παραλείψεις κατα την εκδήλωση τιμής του Πιερικου στα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ απο τους διοργανωτές του Δήμου.Αν δέν κάνω λάθος για τον Πιερικό δέν ήταν η εκδήλωση; Πέραν απο την Ιστορία και τα αγαπημένα μας πρόσωπα του παρελθό΄ντος, ο Πιερικός έχει και παρόν και μέλλον και εκπροσπωπείται απο "ανθρώπους" σήμερα που αγωνίζονται για το καλό του.Αυτοί και απο πλευράς Ερασιτέχνη και απο πλευράς ΠΑΕ αγνοήθηκαν, γιατί; Ενα ερώτημα υποβάλλουμε! Δείτε τί γράφεται σήμερα στον τοπικό τύπο!

(Στην στήλη ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ:
Με την εκδήλωση στην ιστορία του Πιερικού ολοκληρώθηκαν τα Αικατερίνεια 2009 και πάμε για άλλα.
Μια εκδήλωση που ξύπνησε μνήμες σε όσους παραβρέθηκαν στο ....

Πιερικός - Χθεσινές δηλώσεις του προπονητή του Πιερικού κ. Σούλη Παπαδόπουλου

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

«Πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα»
Λίγο πριν από τη χθεσινή προπόνηση με την οποία άρχισε η εβδομαδιαία προετοιμασία των ποδοσφαιριστών για το παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα που θα γίνει την Κυριακή στην Κατερίνη, ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος μας δήλωσε.
«Ήταν μια νίκη που μας έδωσε τρεις βαθμούς, όπως όλες οι νίκες έτσι και αυτή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που έκαναν μεγάλη προσπάθεια και ειδικά μετά το άτυχο αποτέλεσμα που είχαμε με τον ΟΦΗ, δείξαμε ότι σαν ομάδα έχουμε χαρακτήρα. Εκείνο όμως που κυρίως μας ενδιαφέρει είναι κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε, κάτι που είπα από την πρώτη στιγμή που επέστρεψα στον Πιερικό.
Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, να συνεχίζει να μας στηρίζει και τον ευχαριστούμε γιατί κάνουμε μεγάλη προσπάθεια.
Ακόμα ευχαριστούμε και τη Διοίκηση γιατί είναι πάντα κοντά μας και μας βοηθάει επιλύοντας και το πιο μικρό μας πρόβλημα.
Ενδεικτικό της συμπαράστασης της Διοίκησης της ΠΑΕ Πιερικός είναι και το πριμ των 10.000 ευρώ στους παίκτες για τη νίκη μας στη Ρόδο και την ευχαριστούμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει. Και μεγαλύτερη σημασία έχει η κίνηση αυτή της ...

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου



PAPAGEORGIOYΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Την παρέμβασή του στον ΕΛΓΑ και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να τους αποδοθούν κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις για την ακαρπία στην παραγωγή της φράουλας του 2009, ζήτησαν από τον βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάση Παπαγεωργίου φραουλοπαραγωγοί του νομού.
Σε συνάντηση που είχαν μαζί του τον ενημέρωσαν ότι η παραγωγή της φράουλας στην Πιερία ήταν ιδιαίτερα μειωμένη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και πως, σε αυτοψία που έγινε από συνεργεία του ΕΛΓΑ, η ζημία που διαπιστώθηκε, καταγράφτηκε και πιστοποιήθηκε, έφτασε το 80%.
Οι φραουλοπαραγωγοί προσδοκούσαν ότι, λόγω της μεγάλης ζημιάς, ο ΕΛΓΑ, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, θα ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009
Καλό μας χειμώνα επιτέλους. Και καλό μήνα που δεν προκάναμε χθες να πούμε λόγω των εκλογών.
Μπήκαμε στον πιο γλυκό, στον πιο τρυφερό και στον πιο χαρούμενο μήνα του χρόνου-αν εξαιρέσουμε τον Αύγουστο που πάει όλη η Ελλάδα διακοπές- το μήνα των Χριστουγέννων.
Ας ελπίσουμε ότι θα απαλύνουμε λίγο και την επικαιρότητα με το χριστουγεννιάτικο χρώμα και άρωμα.
Εμείς τουλάχιστον αυτή την πρόθεση έχουμε. Όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν το βηματισμό μας, ας μας απαλλάξουν από τη γκρίνια τους τουλάχιστον.
Εντάξει, εκλογές ήταν, κάποιοι είναι πικραμένοι, κάποιοι ////

Άνοιξε ο δρόμος για ελληνικές διεκδικήσεις περιουσιών στην Κωνσταντινούπολη

ANOIKSE_O_DROMOS_1
Μετά την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων
H «υπόθεση Πιστικά» τώρα θα γίνει και ταινία σε ελληνοτουρκική κινηματογραφική συμπαραγωγή
Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ο δικηγόρος  Κατερίνης Δημήτρης Γκελντής το διάστημα 22-27 Νοεμβρίου, καθώς η θετική έκβαση της υπόθεσης Φωκά, άνοιξε το δρόμο για διεκδικήσεις και άλλων δικαιούχων αποζημιώσεων από την Τουρκία, με αποτέλεσμα να ετοιμάζει, μαζί με τον Τούρκο συνάδελφό του Οκάν Χεμσινλίογλου, το πρώτο κύμα δικαστικών διεκδικήσεων κατά της Τουρκίας.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του εκεί δεν ...

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009
Τι έγινε ρε παιδιά μ’εκείνη τη λίστα στήριξης της Ντόρας; Ισχύει ή όχι;
***
Εγώ λέω ναι, γιατί υπήρξαν γενναίοι. Μερικοί το’παιξαν ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Άνεμος).
***
Να συγχαρώ τις εταιρίες δημοσκοπήσεων που έδιναν ντέρμπι. Ιδιαίτερα αυτές που έδιναν προβάδισμα Ντόρας. Ρε τα λαμόγια.
***
Καλά ξεκίνησε ο Αντώνης αλλά εκείνη τη συνέντευξη στα ...

Δημοτική πλέον η πλατεία Δημοκρατίας Έναντι 4,25 εκ. ευρώ


DHMOTIKH_1
Την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ και υπέργειου πάρκου αναψυχής με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, προκρίνει μελέτη που είχε εκπονήσει πέρσι, για λογαριασμό του δήμου Κατερίνης, η Πιερική Αναπτυξιακή
«Ιστορική για το μέλλον της Κατερίνης», χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κατερίνης την προχθεσινή ημέρα, κατά την οποία υπογράφτηκαν τα συμβόλαια αγοράς της πλατείας Δημοκρατίας (πλατείας Ευκαρπίδη), ενός οικοπέδου 12 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτήτες του οποίου ήταν συνολικά 17 συνκληρονόμοι-ιδιοκτήτες.
Η τελευταία φάση της μακρόχρονης διαδικασίας αγοράς του οικοπέδου από τον δήμο Κατερίνης έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κατερίνης, όπου παρέστησαν δημοτικοί σύμβουλοι, ο νομικός σύμβουλος του δήμου, η διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών, υπηρεσιακοί παράγοντες, όλοι οι ιδιοκτήτες και η δικηγόρος τους.
Τα συμβόλαια, υπεγράφησαν από τις δύο πλευρές και ο .....

Σκληρή επιτήρηση

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009
Κρίσιμο τεστ στο Ecofin για τον προϋπολογισμό του 2010
Σκληρή
επιτήρηση
Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, καθώς και επιπλέον περικοπές κρατικών δαπανών, παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνταντίνου, στις συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup/Ecofin, στις Βρυξέλλες, στις 1-2 Δεκεμβρίου, όπου θα επικυρωθεί η απόφαση για πιο σκληρή επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα τονίσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση, όπως η ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, και σε διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Η Κομισιόν εκτιμά ότι ίσως τα έσοδα του 2010 διαμορφωθούν υψηλότερα από τον επίσημο στόχο (καθώς όπως έχει πει και ο υπουργός Οικονομικών είναι υποεκτιμημένα), ενώ για τη μείωση του υψηλού ελλείμματος κατανοεί ότι χρειάζονται αρκετά χρόνια.
Η κυβέρνηση αναζητεί τριετή-τετραετή προθεσμία για την επαναφορά του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ και δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές, οι οποίες θα αποτυπωθούν στο.....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2-12-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2002-12-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)