Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-11-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2027-11-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ Η ΝΤΟΡΑ!! - ΒΙΝΤΕΟ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-11-2009
Απιστευτη η Ντόρα.Για τις σχέσεις του Μητρσοτακέικου με τον Χριστοφοράκου την ρώτησαν και αυτή, το γύρισε στο καλαματιανό, περί εξεταστικών επιτροπώ, περί νόμου για ευθύνη υπουργών, αποφεύγοντας να πεί για την νταμπακιέρα και τις σχέσεις με τον Χριστοφοράκο, σχέσεις που τις αποκάλεσε κλινωνικές..
Απολαύστε την:

Λήψη μέτρων κατά του Diabrotica virgifera


LHPSH_METRONΕπιβλαβές για τις καλλιέργειες αραβοσίτου έντομο, εντοπίστηκε σε αγρό στο Βαρυκό Λιτοχώρου

Από τη Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  Πιερίας ανακοινώνεται στους  παραγωγούς του νομού ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος των εθνικών επισκοπήσεων για τον εντοπισμό διαφόρων παθογόνων οργανισμών καραντίνας στη χώρα μας και ύστερα από έρευνες που διενήργησε σε επιλεγμένους αγρούς, εντόπισε το επιβλαβές για το καλαμπόκι έντομο καραντίνας Diabrotica Virgifera σε ένα αγρό στη θέση Ποτόκι Βαρυκού του Δήμου Λιτοχώρου.

Μετά τη διαπίστωση της παρουσίας του ανωτέρω ....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

MIXOY
Την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Μαρία Μίχου επισκέφτηκαν τα μέλη του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου, για να τη ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού από τα πιο σημαντικά προβλήματα είναι οι παράνομες μυδοκαλλιέργειες της περιοχής της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργεί, ένας πολύ μεγάλος αριθμός μυδοτροφείων (ξεπερνά τα 500) παράνομα, αφού δεν διαθέτουν άδειες λειτουργίας, εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, αλλά ούτε και μισθωτήρια συμβόλαια του χώρου που καλλιεργούν.
Η παραγωγή τους ξεπερνά τους 30.000 τόνους και διοχετεύεται στην αγορά χωρίς τους απαραίτητους, νόμιμους ελέγχους, προκαλώντας ....

Εκλογή προέδρου στη Ν.Δ.: Μια γυναίκα… δύο άνδρες!


Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης, διεκδικούν τη ψήφο του Νεοδημοκράτη για την ηγεσία του κόμματος, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τη Νέα Δημοκρατία και τα μέλη της.
Μέχρι και οι τελευταίες λεπτομέρειες έχουν διευθετηθεί για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής όπου τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τον ή την διάδοχο του Κώστα Καραμανλή στην προεδρία του κόμματος.
Οι εφορευτικές επιτροπές έχουν οριστεί και όλα είναι έτοιμα για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, ανέφερε στην «Π», ο πρόεδρος τ....

ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2009
Με τον Σαμαρά ο Αντώνης Καρπούζας.. 











Δείτε τη συνέντευξη: 
 
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ το Πρωτάθλημα της Αρσης Βαρών.

ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2009
Μεγάλο αθλητικό γεγονός στο Λϊτόχωρο το Σαββατοκύριακο το  Πρωτάθλημα της Αρσης Βαρών.
Ακούστε τί είπε σε συνέντευξή του,ο πρόεδρος της άρσης βαρών,  Ολυμπιονίκης Πύρος Δήμας..











Δείτε το βίντεο:

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/

Στα πλαίσια των Αικατερινείων ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ

 ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2009

Τη Δευτέρα το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο

Η ιστορική ομάδα της Πιερίας ιδρύθηκε στις 11 Απριλίου του 1961 από τη συγχώνευση των ομάδων Μέγας Αλέξανδρος και Όλυμπος.
Παράλληλα, θα τιμηθούν και οι άσσοι του Πιερικού, οι οποίοι όσο ήταν μέλη της Κατερινιώτικης ομάδας κλήθηκαν και αγωνίστηκαν στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.
Βραδιά τιμής στον Πιερικό διοργανώνεται στο πλαίσιο των Αικατερινείων, την προσεχή Δευτέρα 30/11 και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης που επιμελείται ο Πολιτιστικός Οργανισμός, θα ζωντανέψουν μνήμες
http://www.aikaterineia.gr/2009/aikaterineia2009-programm/23.jpgαπό το καμάρι και το καύχημα της αθλητικής Πιερίας, ενώ θα τιμηθούν οι ...

Τοποθέτηση του Παντελή στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής (24-11-09)


26/11/2009
ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2009



ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κύριε Υπουργέ, να σας ευχαριστήσω για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας δώσατε, εκ των οποίων η μία και σημαντικότερη είναι ότι στις προθέσεις σας είναι να ακολουθήσετε «επιθετική» πολιτική, πράγμα που σημαίνει ότι εκτιμάτε, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, ότι μπορείτε θέματα που υπάρχουν, να επανατοποθετηθούν. Αλλιώς, θα είχαμε στασιμότητα, δεν θα ήταν «επιθετική» η πολιτική σας. Συμφωνώ απόλυτα. Η δική μας θέση, η απόλυτη θέση της Ελλάδας, μπορεί να μην έχει ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά, πράγματι, οι διεθνείς εξελίξεις νομίζω ότι επιτρέπουν να γίνουν ελιγμοί που πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσαν να γίνουν. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, π.χ. στο Κυπριακό, ότι είναι εφικτή η επανατοποθέτηση του προβλήματος. Εμείς από που ξεκινάμε ; Εμείς ξεκινάμε από την θετική απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Σημαίνει ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο από αυτό. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι επιλεγμένες πληροφορίες που από επιλεγμένες πηγές διοχετεύονται σε επιλεγμένα μέσα, ότι ....

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2009
Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Τα λεφτά του ελέφαντα


ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2009
Ο Τembo έχει προκαλέσει δέοςβλέπετε πως τον κοιτά η τουρίστρια. Όχι μόνο με τον όγκό του. Είναι άξιος εκπρόσωπος της τουριστικής βιομηχανίας της Νότιας Αφρικής. Η οποία παρεμπιπτόντως έχει κινητοποιηθεί εν όψει Μουντιάλ το καλοκαίρι του 2010. Ελπίζουν δε οι τουριστικοί πράκτορες ότι θα καταφέρουν να «πουλήσουν» τη χώρα ως ιδανικό προορισμό και μετά τη λήξη της ποδοσφαιρικής γιορτής, γιατί το 2009 τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ένα θα σας πούμε: 70% των κρατήσεων που είχαν γίνει για σαφάρι ακυρώθηκαν. Ο Τembo και οι φίλοι του λοιπόν μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Άλλωστε οι ελέφαντες παραμένουν ιδιαίτερα πλάσματα και συνεχίζουν να εξάπτουν τη φαντασία των ανθρώπων. Πάρτε παράδειγμα τον Ζοζέ Σαραμάγκου, δέκα χρόνια μετά το Νόμπελ έγραψε το «Ταξίδι του Ελέφαντα», όπου πρωταγωνιστής ήταν ο Σολομών, ένας ελέφαντας που ταξίδευε στην Ευρώπη του 16ου αιώνα.

Σήμερα Πέμπτη ο Ραδιομαραθώνιος βοήθειας στην μικρή Μαρία.

ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2009
ΠΗΓΗ 


Greek News

PM Papandreou at SI's council meeting








Πηγή: Express.gr  26/11/09


   Prime Minister, ruling PASOK party leader and Socialist International (SI) President George Papandreou, speaking on Tuesday after the two-day sessions of the SI's Council in the Dominican Republic, stressed that the Socialist International's assessment is that the crisis currently being experienced by mankind is not a simple economic crisis, it is also an ecological and energy crisis, even one of democratic institutions.
    Papandreou said that "for these reasons it is not enough for one to wait passively until the present crisis is over and for things to return to their previous state." He added that reforms and big changes must be promoted for a different course in global developments.


    He further pointed out that the Socialist International "is a pioneer in promoting these changes in the economy and democratic institutions, both at local and international level. A substantive redistribution of income on the planet must be supported and one must proceed with a different growth model and a new relation between humanity and the environment."
    In all these matters, he added, "the Socialist International is in the front line and....

Ο Ευ. Μεϊμαράκης στο πλευρό της Ντ. Μπακογιάννη

26/11/09

ΛIΓA 24ωρα πριν τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στη Ν.Δ., Ευ. Μεϊμαράκης δήλωσε την υποστήριξή του στην Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε βολές για την εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Ν.Δ. και διερωτήθηκε: «Γιατί η Ν.Δ. χρειάζεται δύο μήνες να εκλέξει αρχηγό, την ώρα που η χώρα χρειάζεται μόλις 23 μέρες για να βγάλει πρωθυπουργό;».
Εν τω μεταξύ η μάχη των τριών υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλά κρατεί. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει την τελευταία προεκλογική ομιλία της αύριο το βράδυ στην Πλατεία Κοτζιά, μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο, ενώ σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, στο Ζάππειο, θα μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς. Την ίδια ημέρα ο Π. Ψωμιάδης θα περιοδεύει στις Σέρρες.
Οι επιτελείς του κόμματος εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι το εγχείρημα της εκλογής προέδρου από τη βάση θα στεφθεί με επιτυχία και η συμμετοχή των οπαδών της Ν.Δ. θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα. Και για τον λόγο αυτό αυξήθηκαν τα εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα σε 1.600 από 1.540, που είχε αρχικώς αποφασισθεί.
Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει exit poll στην όλη διαδικασία, επειδή οι εταιρίες δημοσκοπήσεων εξέφρασαν την άποψη ότι θα ήταν παρακινδυνευμένο το εγχείρημα. Η, δε, ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος για τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. θα γίνει με την παραδοσιακή μέθοδο.

Η κυβέρνηση «αδειάζει» τον διοικητή για να «αλλάξει» το κλίμα - «ΘΕΣΜΙΚΗ» Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ * ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ. * ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ

Πεμπτη 26 Νοεμβριου 2009
Την ώρα που οι κερδοσκόποι αλωνίζουν, η κυβέρνηση παίρνει σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του κεντρικού Ελληνα τραπεζίτη στη Βουλή περί κινδύνου νέας υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας, στέλνοντάς του το μήνυμα ότι η ίδια αποφασίζει για την πορεία της και δίνει το σήμα στις διεθνείς αγορές.
Ουσιαστικά χθες παρατηρήθηκε μια τακτική «ζεστού-κρύου», σχετικά με τη στήριξη ή μη από πλευράς κυβέρνησης του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του κ. Προβόπουλου για νέους κινδύνους υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας. Αυτή η τακτική δεν είναι ....

Ελλάδα: Αλλαγές στην ΕΕΤΤ προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων




26/11/2009
Την εκλογή των μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων από το Προεδρείο της Βουλής, και όχι από τον αρμόδιο υπουργό, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.
Ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει τον εποπτικό και ρυθμιστικό ρόλο της ΕΕΤΤ με την ανάδειξή της ως ανεξάρτητης αρχής, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συγχώνευσής της με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα, δήλωσε ότι καταργούνται έξι επιτροπές στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, των οπτικών ινών και των logistics. Στη θέση τους θα συσταθεί ομάδα ειδικών τεχνικών και νομικών, η οποία θα προτείνει τις διαδικασίες πρόσληψης συμβούλου για την εκπόνηση τεχνοοικονομικής μελέτης σχετικά με τον επανασχεδιασμό συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.(lawnet) 

(ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com))





ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ 26 11 2009

ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2009

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Αιμοδοσία την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2009



Φίλες και φίλοι

Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Φίλων παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα "Κοινωνική Αλληλεγγύη" βρίσκεται η ενίσχυση της τράπεζας αίματος που δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το 1998 στο Νοσοκομείο της πόλης μας για παιδιά με καρκίνο.

Ο σύλλογος "Κοινωνική Αλληλεγγύη" για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των παιδιών αυτών διοργανώνει αιμοληψία την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 με στόχο την ανεύρεση νέων εθελοντών αιμοδοτριών & αιμοδοτών. Η αιμοληψία θα γίνει τις ώρες 09:00 - 13:30 και 18:00- 21:00 στο τμήμα αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.
Την προσπάθεια αυτή στηρίζει και συνδιοργανώνει ...

"Η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ψωμιάδη" του Γιάννη Κορομήλη ( 26/11/2009 )


ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2009





Ο Νομάρχης επιμένει. Θα μείνει, λέει, μέχρι το τέλος. Μέχρι την Κυριακή δηλαδή. Και όπως όλα δείχνουν θα πάρει έναν αριθμό ψήφων μικρότερο από 13%. Με πιθανότερο αποτέλεσμα να γίνει και δεύτερος γύρος εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου. Που δεν θα γινόταν ασφαλώς, αν οι υποψήφιοι ήταν δύο, Σαμαράς και Μπακογιάννη. Γεγονός που σημαίνει και περισσότερα έξοδα για τη Ν.Δ. και άσκοπη ταλαιπωρία των ψηφοφόρων και παράταση της εκκρεμότητας και για μια ακόμα εβδομάδα ουσιαστικής απουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον πολιτικό στίβο.

Όλα αυτά ασφαλώς τα ξέρει ο κ. Ψωμιάδης. Παρά ταύτα επιμένει. Ανακηρύσσοντας μάλιστα εαυτόν προστάτη του κόμματος και φύλακα της ενότητάς του. Πώς άραγε οδηγήθηκε σε αυτό «δεν είναι λαγός κανενός/μιάς. Που θα πει δεν το κάνει με σκοπό να βοηθήσει έμμεσα ...

Όλοι ήξεραν το ύψος των ελλειμμάτων

( 26/11/2009 )



Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε προειδοποιήσει για "διψήφιο ποσοστό"

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν "κάλυψε" τον κ. Γ. Προβόπουλο σε αντίθεση με τον Υπουργό Οικονομικών

Αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης


Την ενόχληση της κυβέρνησης για τις δηλώσεις Προβόπουλου σχετικά με το ύψος του ελλείμματος μετέφερε στους πολιτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.


«Ακούγαμε εκτιμήσεις, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το μεγάλο εύρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού» σημείωσε, για να διευκρινίσει ότι ....

Κύπελλο ΕΠΣ Πιερίας: Πέρασαν οι τέσσερις


PERASAN_OI_4
Στην ημιτελική φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας πέρασαν, ΑΕ Ποντίων, Δίας, Καρίτσα και Λόφος.
Η ΑΕ Ποντίων νίκησε στο Αιγίνιο τον τοπικό Αιγινιακό, ενώ Ο Δίας στην παράταση επιβλήθηκε του Βατανιακου οποίος έπαιξε με πολλές αλλαγές στην σύνθεση του, με 1-0.
Η ΑΕ Καρίτσας εύκολα νίκησε με 4-0 την Δρυάνιστα, ενώ το παιχνίδι στο Λιτόχωρο μετά από το 0-0 του κανονικού αγώνα και της ημίωρης παράτασης κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι όπου ο φιλοξενούμενος Λόφος πιο εύστοχος πέρασε με 3-0.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

PRASINH_DIADROMH

Χθεσινή φωτογραφία από την «πράσινη διαδρομή» του Πέλεκα!
Κι όσοι δεν τη βλέπετε, έχετε σίγουρα αχρωματοψία.
Ή, σας βολεύει να μην τη δείτε, για να ασκήσετε κακόπιστη κριτική στη διοίκηση του δήμου, που καταξοδεύεται ένα χρόνο τώρα, σε έρευνες και ...

Όλη η πόλη μια ποδηλατική διαδρομή


PODHLATIKH_DIADROMH_1
Περισσότεροι από 200 ποδηλάτες διέσχισαν χθες τους δρόμους της Κατερίνης, διεκδικώντας το δικό τους ζωτικό χώρο σε μια πόλη που δείχνει να είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων.
PODHLATIKH_DIADROMH_2Νέοι, γέροι και παιδιά, μαμάδες και μπαμπάδες πήραν τα ποδήλατά τους, έβαλαν τα κράνη τους, φόρτωσαν τα πιτσιρίκια τους στη σχάρα (στα ειδικά παιδικά καθίσματα) και έκαναν, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, μαζικά αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους της πόλης.
Η ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας, με σύμμαχο τη χθεσινή λιακάδα, ξεκίνησε το μεσημέρι
από την πλατεία Δημαρχείου, διέσχισε τα Ευαγγελικά και τα Καταφυγιώτικα κι έκανε μια μεγάλη στάση στον Πέλεκα, όπου τους υποδέχτηκαν μέλη της Ομάδας «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα», με νερά, καραμέλες και κέικ και περισσό πείσμα και επιμονή στο αίτημά τους να γίνει ....

Η αγροτική ζωή από τη νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα


H_AGROTIKH_ZOH_1ΠΕΜΠΤΗ 26 Νοέμβριος 2009
Το έργο θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου των Παλιαμπέλων και της γύρω περιοχής, στην αύξηση της επισκεψιμότητας του, αλλά και στην προστασία του
Προγραμματική σύμβαση με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, πρόκειται να υπογράψει ο Δήμος Κολινδρού, με σκοπό τη δημιουργία πολυδιάστατου αρχαιολογικού χώρου στα Παλιάμπελα.  Η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη, ύστερα από τη σχετική πρόταση του Δήμου και τη θετική εισήγηση των υπηρεσιών της Ν.Α. Πιερίας. Η προγραμματική σύμβαση, όπως αναφέρθηκε κρίθηκε απαραίτητη για την υποβολή της σχετικής πρότασης στο ΠΕΠ, αφού ο Δήμος Κολινδρού, δε.....

O Κρίτων Αρσένης για την Κλιματική Αλλαγή

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009
O Κρίτων Αρσένης κατοχυρώνει την προστασία των δασών ως ασπίδα απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή


Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τροπολογίες του Κρίτωνα Αρσένη που κατοχυρώνουν τη σημασία των φυσικών οικοσυστημάτων και των φυσικών δασών στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και ζητούν την χρηματοδότηση των διεθνών προσπαθειών για τον τερματισμό της παγκόσμιας αποδάσωσης και την αύξηση των δασών. Με τις τροπολογίες αυτές το Κοινοβούλιο παίρνει για πρώτη φορά θέση ....

Έργο τέχνης στέγη για τον πολιτισμό

ERGO_TEXNHS_1


80 χρόνια από τη δημιουργία του Δήμου Κατερίνης και ανήμερα της γιορτής της πολιούχου, εγκαινιάστηκε το αναστηλωμένο πρώην οίκημα Τσαλόπουλου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως στέγη πολιτισμού
Για την αγορά του νεοκλασικού οικήματος, πλήρωσαν από το υστέρημά τους οι Κατερινιώτες και ως εκ τούτου, δικαιωματικά τους ανήκει
Μετά από πολλά χρόνια, για πρώτη φορά χθες, ανήμερα της εορτής της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, οι Κατερινιώτες πέρασαν και επισήμως το κατώφλι του διατηρητέου κτιρίου, πρώην οικίας Τσαλόπουλου, το ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009
Ημέρα γιορτής και ημέρα χαράς για την Κατερίνη που έβαλε τα καλά της κυριολεκτικά και γιόρτασε τα ονομαστήριά της με τιμές.
Ημέρα γιορτής για το δήμο της Κατερίνης που είχε την ευτυχία να εγκαινιάσει επιτέλους και το Τσαλοπούλειο.
Δεν ξέρω αν «βαφτίστηκε» για να το λέμε με τη νέα του ονομασία αλλά το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα στολίδι στο κέντρο της πόλης που μπορεί να καταστεί σημείο αναφοράς.
Η μέρα της γιορτής ήταν με πολύ-πολύ ......

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2026-11-2009.jpg

ΚΡΑΧΤΗΣ

(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Σε θέση μάχης

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009
Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων προέδρων στη Ν.Δ.
Σε θέση
μάχης
Με τις κεντρικές συγκεντρώσεις κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνεχίζονται οι δηλώσεις στήριξης στελεχών προς τους υποψηφίους.
«Σε λίγες μέρες θα απαντήσουμε όλοι σε μερικά καθαρά διλήμματα για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας. Θα παραμείνουμε ένα μεγάλο, ανοιχτό και δυνατό κόμμα ή θα γίνουμε ένα μικρό και αναχρονιστικό κόμμα που δεν θα μπορεί να κερδίσει εκλογές; Θα επιβραβεύσουμε τη συνέπεια ή τον καιροσκοπισμό; Θα αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ και το σύστημα ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης να αλωνίζουν ή θα δείξουμε τη δύναμη της μεγάλης μας παράταξης;» τόνισε η υποψήφια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χθες σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, την Παρασκευή θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.
Κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε τη δέσμευση .....