Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΠΕΛΕΚΑΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 24-11-2009

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

[Το Πνεύμα της παρακμής και πώς η «αριστερή» διανόηση έγινε Το «πνεύμα» της Νέας Εποχής]


ΤΡΙΤΗ 24-11-2009 
Θύμιος Παπανικολάου
ΡΕΣΑΛΤΟ.


Ένα από τα πιο κτυπητά χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι ότι οι «οργανικοί διανοούμενοι» του καπιταλισμού στη σημερινή φάση της παγκοσμιοποίησης και του χρηματιστηριακού «διεθνισμού» είναι πρώην αριστεροί, καλλιτέχνες και γενικά πνευματικοί άνθρωποι. Φυσικά όλοι αυτοί συνεχίζουν να λένε ότι είναι αριστεροί παρά το γεγονός ότι αποτελούν την ιδεολογική αστυνομία του συστήματος, τους ακριβοπληρωμένους καθεστωτικούς λακέδες.
          Πού οφείλεται, πώς εξηγείται και τι νόημα έχει αυτή η πλήρης ενσωμάτωση και μετάλλαξη της «αριστερής» διανόησης η οποία αποτελεί σήμερα τον ιδεολογικό τρομοκράτη της Νέας Τάξης, το άλλοθι και..... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ...


Μην απαγορεύετε τελείως το αλκοόλ στους νέους!


ΤΡΙΤΗ 24-11-2009
Η ολοκληρωτική απαγόρευση του αλκοόλ στους εφήβους έχει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα καθώς αυξάνει την τάση για κατανάλωση οινοπνεύματος, αναφέρει έκθεση της Γερμανικής Ψυχιατρικής, Ψυχοσωματικής και Ψυχοθεραπευτικής Ένωσης για Παιδιά και Νέους (BJKPP).Μόλις ένα παιδί προσεγγίσει την ηλικία των 14 χρόνων πρέπει να του επιτρέπεται κατά διαστήματα να δοκιμάζει αλκοόλ, υποστηρίζει η ένωση. Ωστόσο είναι σημαντικό για τους γονείς να ορίσουν σαφείς ....

2χρονος βοήθησε τη μαμά του να γεννήσει το μικρό του αδερφό!

ΤΡΙΤΗ 24-11-2009
 Ο Jeremiha Taylor έκανε κάτι που κανείς άλλος δίχρονος δεν έχει κάνει: βοήθησε τη μαμά του να γεννήσει το μικρό του αδερφό. Η Bobbye Favazza είχε προγραμματίσει να γεννήσει με καισαρική τομή στις 6 Δεκεμβρίου. Υπολόγισε όμως χωρίς… το μωρό.
Οι πόνοι έπιασαν τη Favazza την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που ήταν στο σπίτι μόνη με το δίχρονο γιο της. Η γυναίκα κάλεσε ασθενοφόρο, όμως ο χρόνος που χρειαζόταν για να φτάσει, ήταν μεγάλος. Έτσι, η Favazza γέννησε στο σπίτι της και ο μόνος που θα μπορούσε να τη βοηθήσει ήταν ο μικρός Jeremiha.
Η μητέρα ζήτησε από το μικρό αγόρι να της φέρει πετσέτες και να κρατάει το μωρό όσο αυτό θα «έβγαινε».
Έτσι και έγινε. Όταν έφτασαν στο σπίτι οι τραυματιοφορείς, το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν, ήταν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο.

Πρόταση για γεωπάρκο στο δρυμό Βίκου - Αώου.

Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2009 
Την ένταξή του στον κατάλογο της Ουνέσκο διεκδικούν οι φορείς της περιοχής με βάση μελέτη του ΙΓΜΕ Ηπείρου.
Μάχη με το χρόνο για να ενταχθεί ο Εθνικός Δρυμός Βίκου – Αώου στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ με τα μνημεία της φύσης που ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά, δίνουν οι φορείς της περιοχής, που ξεκινώντας από την σχετική έκθεση – μελέτη του ΙΓΜΕ Ηπείρου, έχουν στα χέρια τους μία πρόταση, που μπορεί να αποτελέσει μία κορυφαία αναπτυξιακή παράμετρο για την Ήπειρο τις επόμενες δεκαετίες.
Η πρόταση που βρίσκεται σε αρχικό ακόμη στάδιο, αποτελεί όμως μία εμπεριστατωμένη και πλήρη πρόταση, αναφέρεται στην ίδρυση ενός γεωπάρκου στην περιοχή, που ορίζεται εντός του Εθνικού Δρυμού. Εκτός από τη μοναδική πανίδα της περιοχής με τα ενδιαιτήματα αυτής να αποτελούν μοναδικές περιπτώσεις στην ελληνική επικράτεια, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου – Αώου περιλαμβάνει...

Συνέντευξη με τον Κάρολο Δαρβίνο!



Δημοσίευση: 24-11-2009 11:45 από Ομάδα TVXS







Στις 24 Νοεμβρίου 1859, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το έργο του Κάρολου Δαρβίνου «Η Καταγωγή των Ειδών», που θεμελίωσε την εξελικτική βιολογία και που, κατά πολλούς, άλλαξε τον κόσμο. Εκατόν πενήντα χρόνια μετά την δημοσίευσή του, το έργο του Δαρβίνου εξακολουθεί να προκαλεί τριβές και συζητήσεις. Διαβάστε τη συνέντευξη του σπουδαίου επιστήμονα που συνέθεσε το περιοδικό New Scientist, μέσα από την τεράστια προσωπική αλληλογραφία του.

Το περιοδικό New Scientist, μελετώντας την τεράστια προσωπική αλληλογραφία του Κάρολου Δαρβίνου, που βρίσκεται στο Darwin Correspondence Project Νέο παράθυροστο διαδίκτυο, συνέθεσε την ακόλουθη συνέντευξη με τον πατέρα της εξελικτικής βιολογίας.

Ερώτηση
: Πώς ήταν.....

WiFi Hotspot στη Μηχανιώνα

Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2009 09:50
wifi.jpgΟ Δήμος Μηχανιώνας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του σημείου ασύρματης πρόσβασης στο Ιντερνέτ (Wi-Fi HotSpot). Η εμβέλεια της κεραίας (ακτίνας 300 μέτρων) περικλείει χώρους υψηλής επισκεψιμότητας (ολόκληρο το εμπορικό κέντρο, τους χώρους εστίασης και διασκέδασης της παραλιακής ζώνης και την πλατεία Παναγίας Φανερωμένης...).  
Η εγκατάσταση του εξοπλισμού έχει ολοκληρωθεί αλλά δυσκολίες διασύνδεσης καθυστερούν την διάθεση του στο κοινό.
Η πρόσβαση είναι δωρεάν για όλους και είναι διαθέσιμη για 30 λεπτά με την χρήση ενός κωδικού που δίνεται από το σύστημα με την έναρξη της πλοήγησης στο Ιντερνετ.
Μεγαλύτερη χρονική διάρκεια σύνδεσης 180 λεπτών είναι επίσης διαθέσιμη με εγγραφή του χρήστη στο σύστημα. Η εγγραφή είναι απλή και γίνεται μία φορά με την συμπλήρωση ονοματεπώνυμου, όνομα-χρήστη και κωδικού-πρόσβασης που επιλέγει ο χρήστης.

Οι πρώτες «ασυμφωνίες» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 24-11-2009 - από Ομάδα TVXS




Ένταση και αμηχανία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ βλέπει ο σημερινός Τύπος, με αφορμή δηλώσεις υπουργών και υψηλόβαθμων στελεχών, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση. Να διαφωνούν φαίνονται οι Πάγκαλος-Παπακωνσταντίνου για το πάγωμα μισθών και τις συντάξεις, μπέρδεμα έχει προκύψει για τη βάση του «δέκα» μεταξύ Διαμαντοπούλου - Πεταλωτή, ενώ δυσαρέσκεια έχει αρχίσει να προκαλεί η καθυστέρηση στην «αποκέντρωση» των αρμοδιοτήτων.
Διαφωνία Πάγκαλου - Παπακωνσταντίνου για οικονομία
Οι πρώτες «γκρίνιες» φαίνεται πως έχουν ξεσπάσει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο, να ασκεί κριτική στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το μέτρο που αφορά το πάγωμα μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Μega ο κ.Πάγκαλος σχολίασε ότι ...

100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA

ΤΡΙΤΗ 24-11-2009


Μιά πρωτοφανή "πατέντα" συνδρομητικής τηλεόρασης, έστησαν....τρία άτομα, με "έδρα" την Αγία Παρασκευή.
Μέσω περιφερειακών καταστημάτων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών "ψάρευαν" πελάτες που ήθελαν να έχουν το συνδρομητικό κανάλι NOVA. Πουλούσαν λοιπόν προς 300 ευρώ στους ενδιαφερόμενους έναν αποκωδικοποιητή που προμηθεύονταν από την Κορέα. Ο αποκωδικοποιητής συνδεόταν με γραμμή υπολογιστή μέσω συσκευής ethernet και "έσπαγε" τους κωδικούς του συνδρομητικού καναλιού. Έτσι οι πελάτες δεν είχαν ούτε δορυφορικό πιάτο, ούτε πλήρωναν μηνιαία συνδρομή.
Το κύκλωμα αυτό κατάφερε να αποκτήσει πελατεία 100.000 Ελλήνων, που "απολάμβαναν" έτσι τις υπηρεσίες της NOVA.
Τα μέλη του κυκλωματος συνελήφθησαν χθες το βράδυ, μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό την εποπτεία του επικεφαλής του τμήματος, Μ.Σφακιανάκη.
Η NOVA υποστηρίζει ότι μόνο τη διετία 2008-2009 έχασε από τους μαϊμού αποκωδικοποιητές 31.500.000 ευρώ, ενώ η αστυνομία εκτιμά πως το κύκλωμα λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.
Κατά τόν νόμο, θα πρέπει να διωχθούν και οι πελάτες του κυκλώματος, ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες- κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΩΜΜΑ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ

ΤΡΙΤΗ 24-11-2009
Οι γιατροί διέγνωσαν οριστική βλάβη εγκεφάλου και ότι δέν έχει πείγνωση του τί γίνεται γύρω του,όμως τους διέψευσε.. Δείτε το απίστευτο βίντεο ρεπορτάζ:
 

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΤΡΙΤΗ 24-11-2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΟΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9Κ/2008 (ΘΕΣΕΙΣ ΤΕ)
Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 9Κ/2008 (ΦΕΚ 575/03.11.2008, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορούν την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 273 θέσεων τακτικού προσωπικού της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος.  Τα αποτελέσματα έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ
Ο πίνακας διοριστέων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΤΡΙΤΗ 24-11-2009
Δείτε στους πίνακες τί θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας, ανάλογα με τα κυβικά και τη χρονολογία.
ΠΙΝΑΚΑΣ 01: Τα παλιότερα, ανάλογα με τον κυβισμό και το ποσό...


ΠΙΝΑΚΑΣ 02:
Εδώ δείτε τί τέλη ηκυκλοφορίας θα πληρώσουν τα πιό καινούργια αυτοκίνητα..

Εμβόλιο για τη ΝΔ βρέθηκε;

ΤΡΙΤΗ 24-11-2009
<!--3η-->
  • Μεταξύ των προεκλογικών... οραμάτων και της μετεκλογικής (αδυσώπητης) πραγματικότητας ταλαντεύεται η κυβέρνηση, η οποία καλείται να βρει ενιαία γραμμή για την αντιμετώπιση όλων των μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που της «κληροδότησε» η γαλάζια διακυβέρνηση
  • Με αφορμή τις «πολεμικές ιαχές» του ΚΚΕ, που μπλόκαρε χθες τον διάλογο για το ασφαλιστικό, επανήλθαν στο προσκήνιο οι διαφορετικές αντιλήψεις που επικρατούν στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για άλλα εξίσου σημαντικά, όπως η οικονομική πολιτική, η στελέχωση της δημόσιας διοίκησης κ.ά.
  • Ενδεικτικές είναι οι βολές που εξαπέλυσε χθες ο ....

«Θάλαμος αερίων» σε Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα Οι εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων στην Πτολεμαΐδα έφτασαν το Σαββατοκύριακο σε επίπεδα έως και υπερτριπλάσια των ανώτατων ορίων

«Θάλαμος αερίων» σε Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα

ΤΡΙΤΗ 24-11-2009

Του Δημήτρη Διαμαντίδη
Σε «θάλαμο αερίων» μετατράπηκε τις τελευταίες ημέρες η περιοχή της Πτολεμαΐδας, εξαιτίας των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ την ίδια στιγμή μελέτη αποκαλύπτει πως και το κέντρο της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας των αέριων ρύπων.

Ειδικότερα οι εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων στην Πτολεμαΐδα έφτασαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε επίπεδα έως και υπερτριπλάσια των ανώτατων επιτρεπτών ορίων. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε οδήγησε το νομάρχη Κοζάνης Γ. Δακή να προσφύγει στη διοίκηση της ΔΕΗ και στον εισαγγελέα, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την προστασία των πολιτών.
Εφιάλτης
«Η κατάσταση είναι εφιαλτική. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από ένα τεράστιο γκρίζο νέφος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», επισημαίνει ο κ. Δακής, ο οποίος ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ τη διακοπή ....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΕΘΝΟΣ

ΤΡΙΤΗ 24-11-2009
24/11/2009 
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

"καλύτερα Παπάγος παρά με τον Πλαστήρα"

ΤΡΙΤΗ 24-11-2009


Πραγματική απορία στην ευρύτερη αριστερά προκαλεί, ο τρόπος με τον οποίο το ΚΚΕ προσπαθεί να αποκλείσει το διάλογο για τα ακανθώδες ζητήματα που απασχολούν οτν Ελληνικό λαό.
Απορία προκαλεί η "επαναστατική - "τραμπούκικη" αντίδραση.Το σύνθημα «Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Κυβέρνηση- πλουτοκρατία- ΝΔ κήρυξαν πόλεμο στο Ασφαλιστικό, στους μισθούς, στο εργασιακό, παντού» που δεσπόζει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ στην οδό Θεμιστοκλέους περικλείει την τακτική που θα ακολουθήσει ο Περισσός και το ..«Με πόλεμο απαντάμε στον πόλεμο» αποδεικνύει την πολιτική  γραμμή που χάραξε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα για το Ασφαλιστικό.
Βέβαια σε όλα αυτά έπρε να υπάρχει και η "επαναστατική" αντίδραση και έτσι το ΠΑΜΕ ανέλαβε δράση.Μόνο που αυτή η δράση κάνει σαφές και στον πιό δύσπιστο, ότι το "κόκκινο" πανί για το ΚΚΕ, δέν ήταν ποτέ και δέν έιναι η ΝΔ, αλλά το ΠΑΣΟΚ.Μάλιστα τώρα που αυτό γίνεται 50 μέρες μετά τις εκλογές, έπεσαν παντελώς οι μάσκες.
Δέν μπορεί επι 5,5 χρόνια να μήν κουνιέται φύλλο και τώρα αμέσως (όρα λιμάνι Πειραιά και ασφαλιστικό) να υπάρχει αυτή η αντίδραση.Κανείς δέν λεέι ότι δέν πρέπει να υποστηρίξει το κίνημα τα δικαιώματα των εργαζομένων, μόνο που γίνεται "επιμελώς" με δόλια πρόθεση και μάλιστα με άρνηση συμμετοχής στον διάλογο, που αποτελεί τον πιό "προκλητικό" και "ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΌ" τρόπο.
Απο χτές η "αριστερά" αρχίζει να μαθαίνει νέους τρόπους συνδικαλισμού.. Απο χτές η ευρύτερη αριστερά πρέπει να συνηδιετοποιήσει ότι "τζάμπα" οραματίζεται σύγκλιση στο μέλλον και συναίνεση και συνεργασία στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον λαό, τζάμπα ελπίζει στη μελλοντική συνεργασία των "δημοκρατικών δυνάμεων".
Γιατί δέν πιστεύω ότι το ΚΚΕ σήμερα μπορεί να παινεύεται για τη δημοκρατική του λειτουργία,έτσι που πολιτεύονται, με κόμπλεξ υπαρξιακό, προσβάλλοντας τους δημοκρατικούς αγώνες γενεών και γενεών, επαναφέροντας με τον πιό αίσχιστο τρόπο στην πράξη το "τί Πλαστήρας τί Παπάγος ή μάλλον πηγαίνοτας ακόμη παραπέρα..  "καλύτερα Παπαγος παρά με τον Πλαστήρα".
Ξυπνήστε γιατί θα μείνουν μαζί σας, μόνον "τα επαγγελματικά σας στελέχη και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές Σας.
Σταμτήστε να μας δείχνεται με τα έργα Σας, τον διακαή πόθο σας "καλύτερα Παπάγος παρά με τον Πλαστήρα" και ο νοών νοείτο...
ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΑΛΤΗΣ

Κρατούμενος πήρε όπλο από την... τουαλέτα και απέδρασε




ΤΡΙΤΗ 24-11-2009  
  Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τη σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας

Δεν έκρυβε την ενόχλησή του χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το περιστατικό της απόδρασης ενός 32χρονου από την Αλβανία χθες το πρωί μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας μπροστά στα μάτια αστυνομικών, χρησιμοποιώντας μάλιστα όπλο που συνεργός του είχε κρύψει μέσα στην τουαλέτα της συγκεκριμένης υπηρεσίας χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς. Πάντως ως αργά χθες οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του αλλοδαπού παρέμεναν άκαρπες. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μία αστυνόμος Β΄, αναπληρώτρια του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θήβας, και δύο αστυφύλακες, εκ των οποίων ο ένας εκτελούσε καθήκοντααξιωματικού υπηρεσίας, ενώ ο άλλος ήταν μέλος πληρώματος περιπολικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αστυφύλακες είχαν αναλάβει να προσέχουν τον κρατούμενο όσο βρισκόταν εκτός κρατητηρίου. Ο 32χρονος επρόκειτο να μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 13 ετών για κλοπές. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το όπλο που χρησιμοποίησε για τη διαφυγή του ο 32χρονος δεν εξακριβώθηκε αν ήταν πραγματικό ή εικονικό.

Καλύτερο, δεν γίνεται;

 ΤΡΙΤΗ 24-11-2009


Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Πειράζει να υπάρχει και κάποιος που ...δεν βολεύεται; Που επιμένει να ζητάει κάτι περισσότερο όταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα κυριαρχείται από το πνεύμα «ε, κάτι είναι και αυτό»;

Πάρτε για παράδειγμα την μείωση δαπανών της Εθνικής Αντιπροσωπείας, κατά 1,5%, που αποφάσισε ο νέος πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Χαιρετίσθηκε ως ένα θετικό βήμα ανταπόκρισης του κοινοβουλίου στις επιταγές της οικονομικής συγκυρίας. Τονίσθηκε ιδιαιτέρως ότι είναι η πρώτη φορά από την μεταπολίτευση, που η Βουλή μειώνει τις δαπάνες της.
Στην πραγματικότητα αν η νέα εξουσία θέλει να....

Σε «πόλεμο» καλεί η κυρία Παπαρήγα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ | Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009  
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε χθες τους εργαζομένους να κηρύξουν πόλεμο στα νέα μέτρα της κυβέρνησης (ΡΗΑSΜΑ/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
Το σύνθημα «Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Κυβέρνηση- πλουτοκρατία- ΝΔ κήρυξαν πόλεμο στο Ασφαλιστικό, στους μισθούς, στο εργασιακό, παντού» που δεσπόζει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ στην οδό Θεμιστοκλέους περικλείει την τακτική που θα ακολουθήσει ο Περισσός.
Με φόντο το πανό αυτό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία.....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚ ΑΝΤΙΛ

ΤΡΙΤΗ 24-11-2009
Πρωτοσέλιδο 24.11.2009
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΣΟΠ-ΘΥΡΑ 5: "ΟΧΙ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ 5"

trith 24-11-2009
Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της ΠΑΕ Πιερικός να αλλάξει η θύρα που φιλοξενούνται οι οργανωμένοι οπαδοί των αντιπάλων ομάδων, εξέδωσε ο ΣΟΠ-ΘΥΡΑ 5. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

<< ΟΧΙ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ 5 >>

Ο Σύνδεσμος Οπαδών Πιερικού ΘΥΡΑ 5 εκφράζει την αντίθεσή του, στο να συνυπάρχουν στην ιστορική ΘΥΡΑ 5 του Πιερικού οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι, διότι είναι φύση αδύνατον να μην δημιουργηθούν επεισόδια που οι οργανωμένοι της ΘΥΡΑΣ 5 ποτέ δεν δημιούργησαν και πάντα προστατεύουν την ομάδα και την έδρα μας από κάθε είδους τιμωρία.

΄΄ Η ΘΥΡΑ 5 ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΄΄

Με τιμή
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του
Σ.Ο.Π. ΘΥΡΑ 5
 http://katerinisport.blogspot.com/

Oποιος και να βγει, πλέον δεν με ενδιαφέρει ούτε Ντόρα, ούτε Σαμαράς, ούτε Ψωμιάδης



ΤΡΙΤΗ 24-11-2009 
 

- Ντόρα δεν θα ψήφιζα με τίποτα γιατί απλά δεν μου κάνουν οι μηχανισμοί,
- Ψωμιάδη δεν θα ψήφιζα γιατί οι εκλογές γίνονται για την προεδρεία της ΝΔ και ο άνθρωπος μπορεί να είναι συνεπής, μπορεί να χαρακτηριστεί αγωνιστής, αλλά ταιριάζει περισσότερο στο Ελλάδα έχεις ταλέντο.
- Eίχα καταλήξει πως θα ψηφίσω Σαμαρά και ως ένα σημείο το θεωρούσα χρέος μου μήπως και αλλάξει τίποτα σε αυτό το κόμμα, στο κόμμα που υποστηρίζω εδώ και χρόνια.
Αλλά από την μέρα που φάνηκε πως το πράγμα γυρνάει και πως ο Αντώνης μπορεί να κερδίσει κάποιοι καβάλησαν το καλάμι ξαμολυθήκαν κάτι τύποι όπως

ο Τράγκας και ο Παπαγιάννης(βλέπε fimotro),που αφήνουν σε κάθε ευκαιρία αιχμές και πληροφορίες πως με το που θα αναλάβει ο Σαμαράς θα ξεκινήσουν εκκαθαρίσεις, πως αν αναλάβει θα αρχίσει να καθαρίζει αυτούς που δεν τον στήριξαν (βλέπε Κακλαμάνης και όσους δημάρχους και στελέχη δεν είναι "δικοί" του και είναι με την Ντόρα και τον Ψωμιάδη) και μαζί με αυτούς έσκασαν μύτη και κάτι άλλοι τραγικοί γκρούεζες που πάντα εμφανίζονται με τις κομματικές κουκούλες -κάθε φορά σε άλλο στρατόπεδο- ως άλλοι καταδότες να δείχνουν με το δάχτυλο ποιός δεν υποστήριξε τον "δικό" τους υποψήφιο και να προσδοκούν να στήσουν νέους μηχανισμούς αντικαθιστώντας τους παλιούς.Με λίγα λόγια "ερχόμαστε για να διώξουμε τους άλλους" και όχι "ερχόμαστε για να ενώσουμε"
Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις κανενός υποψηφίου αλλά με έχουν απογοητεύσει πλήρως οι περί αυτών και βλέπω πως δεν μαζεύονται αντιθέτως μέρα την μέρα γίνονται και πιο προκλητικοί και εκτός ελέγχου .

Δυστυχώς πίστεψα πως θα αλλάξει κάτι αλλά μάλλον δεν θα αλλάξει τίποτα όπως τρωγόμασταν έτσι θα συνεχίσουμε και το χειρότερο είναι πως για αυτό δεν φταίει και δεν έφταιγε ποτέ η βάση και τις περισσότερες φορές ούτε και αυτοί που βρίσκονται στην ηγεσία τα προβλήματα τα δημιουργούν οι "τριγύρω", αυτοί που περιμένουν πως και πως να κερδίσουν από την ΝΔ και όχι να βοηθήσουν την παράταξη όποιος και να βγει, πλέον δεν με ενδιαφέρει.
Oύτε Ντόρα, ούτε Σαμαράς, ούτε Ψωμιάδης
Oταν θα τελειώσετε με αυτό το πολύ κουραστικό παιχνίδι σας αν θυμηθείτε, ρίξτε και καμμιά ματιά στον κόσμο γιατί αλλιώς οι μόνοι που θα χαίρονται θα είναι οι γεμάτοι ιδιοτέλεια "τριγύρω" και χαμένοι θα είστε και εσείς και εμείς και κυρίως η πατρίδα μας.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 24 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
MICOY-OAEE
Με τη βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου συναντήθηκαν τα μέλη του  Διοικητικού  Συμβουλίου των Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας.
Ο πρόεδρος κ. Κουτσής και τα μέλη ενημέρωσαν αναλυτικά την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για όλες τις ενέργειές στις οποίες έχουν προχωρήσει και ζήτησαν την στήριξή της για την ταχύτερη επαναφορά τους στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ.
Από την πλευρά της η κ. Μίχου τόνισε πως η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στην Πιερία αποδείχθηκε πως απέτυχε, καθώς αδικεί τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ στο νομό, προσθέτοντας περισσότερα προβλήματα παρά λύνοντας κάποια, καθώς τους στέρησε  σημαντικές παροχές και τους επιβάρυνε με επιπλέον έξοδα.
«Στόχος είναι», δήλωσε η βουλευτής, «η...

Τα παράπονα στο … Συνήγορο του Δημότη




Έτοιμη να παραδώσει στον υπουργό Εσωτερικών την τελική της πρόταση για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση είναι η Επιστημονική Επιτροπή. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Επιτροπή έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών της τις εργασίες της, ενώ η κυβέρνηση προτίθεται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση πρώτα το θεσμικό μέρος των αλλαγών και μετά το χωροταξικό σχεδιασμό των νέων δήμων.
Το πρώτο κείμενο-σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους, αναμένεται να τεθεί προς διαβούλευση μέχρι το τέλος του μήνα.
Η Επιστημονική Επιτροπή βασίστηκε στη μελέτη που είχε εκπονήσει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λογαριασμό της της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ, στην οποία όμως έχουν ενσωματωθεί αρκετές τροποποιήσεις και διορθώσεις.
Αφετηρία της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης είναι οι συνενώσεις των 1.034 δήμων της χώρας σε περίπου 350 και ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, που βασίζεται στην αρχή ενός συλλογικού ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009
O Χιούη (βλέπε Σαμαράς), ο Λιούη (βλέπε Ψωμιάδης), ο Ντιούη (τι μένει;;;; βλέπε Ντόρα)…..
Μπορεί φαινομενικά να τα πήγαιναν πολύ καλά αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και τα τρία «παπάκια» άρχισαν να κάνουν όλα μαζί «πα, πα, πα» για να δουν ποιο παπί φωνάζει πιο δυνατά και να το κάνουν αρχηγό.
Και αφού ξελαρυγγιάστηκαν για έναν περίπου μήνα τώρα άρχισαν το ξεπουπούλιασμα.
Και μετά μου λέτε ενότητα. Ποιος θα τη διαφυλάξει εκτός από τη βάση την ενότητα, όταν τέλειωσε εδώ και καιρό ο «κλεφτοπόλεμος» και πέρασαν όλοι στην επίθεση;
Δεν ξέρω πόσο αισιόδοξοι είναι από τη φύση τους οι ....

Στηρίζουν Ντόρα


Επιστολή στήριξης της υποψηφιότητάς της για την προεδρία της Ν.Δ έστειλαν στη Ντόρα Μπακογιάννη 40 συνδικαλιστές της εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, φίλοι του τέως υπουργού Παιδείας  Άρη Σπηλιωτόπουλου. Μεταξύ αυτών και ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Δάφκος, η πρόεδρος του Συλλόγου των δασκάλων στην Πιερία Φρειδερίκη Βάσσου και το μέλος της ΔΑΚΕ Κατερίνης Σοφία Παζάρα.

DAFKOSΣτην επιστολή τους προς την υποψήφια Πρόεδρο της ΝΔ, οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου (το οποίο χαρακτηρίζουν «συντριπτική ήττα») έστειλε στη Νέα Δημοκρατία ένα ηχηρό και σαφές μήνυμα για αλλαγή της οργανωτικής λειτουργίας και της πολιτικής νοοτροπίας της παράταξης.
«Είναι ώρα», σημειώνουν, «να επαναπροσδιορίσουμε τον προγραμματικό μας λόγο και να καταθέσουμε προτάσεις ανασυγκρότησης της παράταξης», σε πολιτικό, ιδεολογικό, λειτουργικό και οργανωτικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ν,.Δ τονίζουν, οφείλει και πρέπει να παρουσιάσει στους πολίτες ένα νέο διοικητικό μοντέλο αναδιανομής των ευθυνών και των υποχρεώσεων σε ατομικό επίπεδο, ένα νέο σχήμα δράσης, που θα ξεκινά από την περιφέρεια και θα καταλήγει στο κέντρο, ένα σύγχρονο κόμμα που θα συνθέτει και θα αξιοποιεί όλες του τις δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και χωρίς προσωπικές διαδρομές, που θα δίνει λόγο και ....

Στη Σκιά του Ολύμπου με τον Δημήτρη Π. Κεραηλίδη

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009
ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΝ ΡΕ ΑΜΟΙΡΙΔΑΚΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΦΥΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ...ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ....ΠΑΡΑΦΥΣΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΝ!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ
*         Στα τέλη του Οκτώβρη και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβερνήσεως του Γεωργίου Β΄ Παπανδρέου, άκου να δεις ρε Λού τι «ψάρεψα» από το imerisiatispierias.gr
*         Αγόρευση του Γιάννη Αμοιρίδη βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας.
*         Απόσπασμα ομιλίας του.
"Δεν έγινε ούτε ένα περιφερειακό συμβούλιο! Ένας περιφερειάρχης, τον οποίο δεν τον είδαμε ποτέ πεντέμισι χρόνια. Δεν έγινε δημοκρατικός προγραμματισμός. Πώς θα περπατήσει αυτή η περιφέρεια; Ποιος ορθολογισμός έργων θα γίνει σε επίπεδο νομαρχιακό, σε επίπεδο περιφέρειας;"
*         Πως ρε συ Λού τον λένε τον έτσι που ήταν Περιφερειάρχης και καλά;
*         Μήπως είναι εκείνος που ήταν κάπως και ....

Θ. Παπαγεωργίου: Να σταματήσει άμεσα η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας



PAPAGEORGIOY_SYNTAKSIOYXOI_1
Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Σωματείων των Συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέδρο και τον Υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, επιστολή με την οποία ζητά να σταματήσει άμεσα η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας έναντι των όλων των άλλων συνταξιούχων του ίδιου ταμείου.
Στην επιστολή του, ο βουλευτής του νομού επισημαίνει:
«Οι συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε. της Πιερίας βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα και αντιμετωπίζονται άνισα σε σχέση με όλους τους άλλους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε. στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό προέκυψε μετά την πιλοτική εφαρμογή-μόνο για τους συνταξιούχους Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας-αλλαγής του φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Ι.Κ.Α. στην ....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009
Έτσι είναι η ζωή, όλα ξεχνιούνται κι αλίμονο σ’αυτόν που τον τρώει το μαύρο το σκοτάδι.
***
Κουράγιο και θα ξεχαστεί και η ΠΟΛ.ΑΝ και το Κ.Ε.Π. και το κόμμα Νεοφιλελευθέρων.
***
Εδώ ξεχάστηκε το μένος της Δαμανάκη κατά Ανδρέα στην περίοδο του Ειδικού Δικαστηρίου! Και σειρά τώρα του Ανδρουλάκη.
***
Ευτυχώς που δεν μας προέκυψαν Μάνος και ....

Ποδηλατοπορεία «Πέλεκας τούρ»!



Ο ΣΕΟ Κατερίνης, οι Φίλοι του Περιβάλλοντος, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, η Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία του Πέλεκα, η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ, ο ΑΜΟ Εξοχής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας και η «Ακαδημία 92», ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και οργανώνουν, ανήμερα της γιορτής της πολιούχου της Κατερίνης, μια μεγάλη ποδηλατοπορεία, διεκδικώντας μια πόλη ανθρώπινη κι όχι μια πόλη του αυτοκινήτου.

PELEKAS_TOUR«Όλοι εμείς», λέει η συντονιστική επιτροπή των φορέων, «έχουμε ένα όνειρο: πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι και παιδιά να έχουν το χώρο τους, κι οι δρόμοι κι οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης μας να αποτελούν τόπους επαφής όλων των δημοτών και όχι τείχη που δημιουργούν στεγανά και απομονώνουν τον άνθρωπο».
Και καλούν όλους τους Κατερινιώτες να πάρουν το ποδήλατό τους και να συναντηθούν αύριο Τετάρτη, στις 12.00 το πρωί, στην πλατεία Δημαρχείου.
Οι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν από κει προς την οδό Εθνικής Αντίστασης, θα διασχίσουν τα Ευαγγελικά, θα περάσουν από το Νοσοκομείο, θα κατηφορίσουν προς τα Καταφυγιώτικα, για να φθάσουν στον Πέλεκα, στην περιβόητη «πράσινη διαδρομή». Από κει θα κατευθυνθούν, μέσω του Βατάν, προς την οδό Τερζοπούλου, για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στόχος της ποδηλατοπορείας είναι να αναδειχθούν διαδρομές στην πόλη που μπορούν και πρέπει να φιλοξενούν ποδηλατόδρομους, όπως οι δρόμοι που οδηγούν και συνδέουν Δημόσια και Δημοτικά κτίρια, χώρους αθλητισμού, εκπαίδευσης και αναψυχής.
«Δεν θέλουμε την κατάργηση του αυτοκινήτου», λένε οι διοργανωτές. «Θέλουμε τον περιορισμό του, γιατί τότε μπορεί να εμφανιστεί και ο ποδηλάτης, η παρουσία του οποίου είναι ένα αλάνθαστο κριτήριο ποιότητας για το αστικό περιβάλλον».
Γι’ αυτό και ζητούν συντήρηση και σηματοδότηση του υπάρχοντος ποδηλατόδρομου, μελέτη και κατασκευή και άλλων ποδηλατόδρομων (μέσα στην πόλη αλλά και προς τα κοντινά χωριά) με συγκεκριμένο προγραμματισμό και χρονοδιάγραμμα και κατασκευή ειδικών χώρων στάθμευσης για ποδήλατα.
Στο διεκδικητικό πλαίσιο της αυριανής ποδηλατοπορείας υπάρχει ειδική αναφορά στον Πέλεκα και στην ανάπλασή του, με τέτοιο όμως τρόπο που δεν θα τον συνδέι με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων (όπως ο περιμετρικός δρόμος που κατασκευάζει η διοίκηση του δήμου), αλλά με τη δημιουργία ποδηλατόδρομων και χώρων αναψυχής.

Χαράτσι στα ακίνητα

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009
Με στόχο να κλείσουν οι "μαύρες τρύπες" 
Χαράτσι
στα ακίνητα
Στην ακίνητη περιουσία έστρεψε και η νέα κυβέρνηση τους φοροεισπρακτικούς της μηχανισμούς για να μπαλώσει τρύπες στα άδεια Κρατικά ταμεία. Τους τελευταίους 12 μήνες οι έχοντες ακίνητα πλήρωσαν Ενιαίο Τέλος για το 2008 και σε λίγες μέρες θα πληρώσουν και το ΕΤΑΚ του 2009. Για ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ έρχεται μάλιστα και η έκτακτη εισφορά και την επόμενη χρονιά ο νέος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Έκτακτη εισφορά μέχρι και 25% επιπλέον του ποσού που θα πληρώσουν για ΕΤΑΚ, αναλογεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας από 400.000 έως 600.000 ευρώ, για ακίνητα από 600.001 ευρώ έως 1 εκατομμύριο ευρώ η επιπλέον επιβάρυνση φθάνει μέχρι 133% και για περιουσία που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, ο επιπλέον φόρος αγγίζει και το 585%. Η αιφνίδια επιβολή έκτακτης εισφοράς σε περιουσίες άνω των 400.000 ευρώ, αλλά και ορισμένα κενά στο σχετικό νομοσχέδιο άναψαν «φωτιές». Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν πάντως  ότι το αφορολόγητο της έκτακτης εισφοράς για ένα ζευγάρι είναι 800.000 ευρώ. Από το υπουργείο αναφέρουν ακόμη, ότι η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται στην αντικειμενική αξία ακινήτων εντός σχεδίου πόλης. Θα πρέπει πάντως να εκδοθούν και σχετικές εγκύκλιοι, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 24-11-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2024-11-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)