Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

TSIPRAS-NAYTIKOMOYSEIO
Αρκετή ώρα κράτησε η επίσκεψη του προέδρου τη Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο πεδίο βολής Λιτοχώρου.
Περισσότερο από δυο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε αμέσως μετά στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Λιτοχώρου, με ....

Ενισχύονται οι βασικές υποδομές


ENISXYONTAI_OI_BASIKES_1
Σε τρία βασικά ζητήματα επικεντρώθηκε ο δήμαρχος Ελαφίνας, κατά το χθεσινό απολογισμό του για το 2008. Τα οικονομικά του Δήμου, η άρδευση και η ύδρευση, ήταν τα ζητήματα που κυριάρχησαν, πραγματοποιώντας αναλυτική ενημέρωση. Ο Πασχάλης Κατσάρας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η υλοποίηση του προγραμματισμού που τέθηκε πριν επτά χρόνια, προχωράει σε ικανοποιητικά επίπεδα, αφού υπάρχει σαφής βελτίωση στον τομέα των έργων υποδομής.

Αναφερόμενος στον οικονομικό τομέα, επεσήμανε ότι όπως και τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε πλεόνασμα (περίπου 360 χιλιάδες ευρώ), το οποίο όπως είπε είναι απαραίτητο για να μπορεί να καλύπτει ο δήμος κάποιες έκτακτες ανάγκες. «Πάντα προνοούμε να υπάρχει περίσσευμα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως παράδειγμα αυτές που προέκυψαν με τις ....

Ασφάλεια, με σεβασμό στον πολίτη


BOYGIAS


Στην ανάγκη της ανασυγκρότησης της Ελληνικής Αστυνομίας και του επανασχεδιασμού της τακτικής της για την εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη, αναφέρθηκε με δηλώσεις του από την Κατερίνη, ο υφυπουργός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

«Ο φόβος τρώει τα σωθικά της κοινωνίας και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με κάθε τρόπο», σχολίασε ο κ. Βούγιας, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική την ασφάλεια του πολίτη, αφού πάνω σ’ αυτήν, όπως είπε, χτίζεται η καθημερινότητά του, η ζωή και το δικαίωμα στη δουλειά.
Ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο αστυνομικό, αλλά πολιτικό και κοινωνικό και αυτό προκύπτει από τις καθημερινές.....

Να μπει τέλος στη «ζούγκλα» των εργασιακών σχέσεων


Στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για τις 3 Δεκεμβρίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με κύριο αίτημα την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη θεσμοθέτηση ενιαίας μόνιμης και σταθερής εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, συμμετέχει ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας.
«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μπει ένα τέλος στη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων και καλούμε την ηγεσία της ΚΕΔΚΕ να αναθεωρήσει τις απόψεις της για τις σχέσεις εργασίας στους ΟΤΑ», δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Διονύσιος Πουρλιώτης.
Ο ίδιος εκτιμά ως «κατ’ αρχήν θετική» τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για  αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ωστόσο καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του απέναντι στις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004, καθώς και απέναντι στις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Υπέρ καπνοπαραγωγών



AMOIRIDHS
Σε επικοινωνία του βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Αμοιρίδη με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για μεταφορά του 50% από τον πυλώνα 1 στον πυλώνα 2 της ενίσχυσης του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών της Πιερίας, η αρμόδια Υπουργός κ. Μπατζελή δεσμεύτηκε ότι σε δεκαπέντε ημέρες θα υπάρξει  σχηματοποιημένο κείμενο δράσεων, προκειμένου να συμψηφιστεί ή να μετριαστεί η απώλεια του 50%.
Αυτό, σύμφωνα με τον βουλευτή, πιθανόν να σημαίνει ότι θα υπάρξουν περικοπές έργων από τις Αυτοδιοικήσεις ή το Κράτος και η μεταφορά των συγκεκριμένων εσόδων να πάει σε δράση ενίσχυσης της οικονομικής θέσης των καπνοπαραγωγών.
Ο κ. Αμοιρίδης ζήτησε να υπάρξει η συναίνεση όλων των κοινωνικών εταίρων σε αυτό το σχέδιο διαβούλευσης. Τόνισε δε ότι, αν δεν υπάρξει μέριμνα, πολλές οικογένειες θα οδηγηθούν στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση. «Ο νομός Πιερίας», είπε, «θα έχει απώλειες εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή».

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου: «Να τελειώσει επιτέλους το έργο της υπογειοποίησης στο Σιδ. Σταθμό»


th papageorgiouΟ Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες κατοίκων, επαγγελματιών και φορέων του Σιδ. Σταθμού και του Δήμου Παραλίας για την καθυστέρηση της παράδοσης του έργου της υπογειοποίησης της οδού Λ. Ιασονίδη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, η οποία έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα σε όλους, αναζήτησε τους υπεύθυνους του έργου, την επιβλέπουσα υπηρεσία (ΕΡΓΟΣΕ) και ενημέρωσε το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου, προς κάθε αρμόδιο και εμπλεκόμενο στην κατασκευή και επίβλεψη του έργου, είναι απαράδεκτο, σε ένα μεγάλο πράγματι έργο όπως αυτό της ανακαίνισης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης και της υπογειοποίησης της οδού Λ. Ιασονίδη, να .....

Νικηφόρο πέρασμα του ΟΦΗ από την Κατερίνη

ΚΥΡΙΑΚΗ 22-11-2009

Σκόραρε ο Μανούσος για τον ΟΦΗ Ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πιερικό, του οποίου επιβλήθηκε 2-1, βελτιώνοντας αισθητά τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα. Τα γκολ της ομάδας του Νίκου Γκουλή πέτυχαν οι Οργανίστα και Μανούσος, ενώ για τους Κατερινιώτες είχε ισοφαρίσει ο Μακρής. Παράπονα από τη διαιτησία έχει ο Πιερικός.
Το ματς ήταν αμφίρροπο και οι δύο αντίπαλοι αναζήτησαν τη νίκη, όμως οι Κρητικοί ήταν αυτοί που την πανηγύρισαν μιας και ήταν περισσότερο ουσιαστικοί σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους. Οι παίκτες του Νίκου Γκουλή άνοιξαν το σκορ στο 26' με σουτ του Οργανίστα εκτός περιοχής και μετά από πάσα του Βλόνταρτσικ.
Ωστόσο, δέκα λεπτά αργότερα, o Μακρής με σουτ έφερε το ματς στα ίσα και ενώ στο 35' ο Βλόνταρτσικ είχε οριζόντιο δοκάρι.
Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αλλά το συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου διατήρησε την υπεροχή, χωρίς όμως να την αξιοποιήσει. Οι γηπεδούχοι, πάντως, ζήτησαν πέναλτι στο 66' όταν μετά από σέντρα του Πέντα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πίτσου, όμως ο διαιτητής είχε αντίθεση άποψη.
Τελικά, το ματς κρίθηκε στο 82' όταν ο Κοκκινάκης επιχείρησε σέντρα και από κοντά ο Μανούσος με σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα, Καρακούτση.
Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, ενώ η λήξη του αγώνα προκάλεσε ένταση και είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε μέχρι και αντιπαράθεση των δύο προπονητών.
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Καλλιμάνης, Εξουζίδης, Φρέντερικς (87' Λαναρής), Παντελιάδης, Μακρής, Τασίδης, Μαρτίνες, Ντεμπελέ (57' Ολγκίν), Θάνος (74' Γκουγκουλιάς), Πέντα.
ΟΦΗ (Νίκος Γκουλής): Βεζυρίδης, Πετράς, Οργκανίστα, Αγρίτης (89' Καρακατσάνης), Πίτσος, Κοκκινάκης, Νατσούρας, Βλόνταρτσικ, Ζορμπάς (61' Μανούσος), Μπερτίν, Κωνσταντινίδης. (21/11 16:51)...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΟΣΦΠ ( 2- 2) :Εμφραγμα στο 90' (video)


ΚΥΡΙΑΚΗ 22-11-2009


Σκόνταψε στα Γιάννινα ο Ολυμπιακός..
Εκπληκτική ανατροπή πέτυχε ο ΠΑΣ κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ο οποίος στο 80' βρέθηκε να προηγείται με 2-0, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο πλήρωσε τη χαλαρότητα, μην αντέχοντας στην πίεση των Ιωαννίνων που κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 90' με τον Μπακαγιόκο. Οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν ένα βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αν νικήσει την Κυριακή τον Αστέρα Τρίπολης θα πάει στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με 4 βαθμούς διαφορά.
Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ με τον Στολτίδη μόλις στο τρίτο λεπτό, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο ΠΑΣ στη συνέχεια ....