Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΟΦΕΛΕΙΤΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του NewsIt



17.11.2009 



Δεν φαίνεται να ωφελείται η Ντόρα Μπακογιάννη από την δήλωση στήριξης που έκανε στο πρόσωπό της...
ο 'Αρης Σπηλιωτόπουλος. Η διαφορά με τον Αντώνη Σαμαρά, μειώνεται αλλά όχι πολύ. Δεν ανατρέπει δηλαδή αισθητά το προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά.
Η διαφορά των δυο μονομάχων είναι στις 5,6 μονάδες για τον πρώτο γύρο, ενώ αισθητή είναι και η άνοδος του ποσοστού του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :
Στο ερώτημα :
Ποιός θα θέλατε να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, όσοι θα ψηφίσουν απάντησαν :
ΣΑΜΑΡΑΣ : 43,9%
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 38,3%
ΨΩΜΙΑΔΗΣ : 13,6%
Στο ερώτημα :
Ποιός θα θέλατε να εκλεγεί πρόεδρος της ...

Διαρρήκτης σφήνωσε στα κάγκελα και πέθανε


Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009
Τραγικό τέλος επεφύλασσε η μοίρα για έναν 24χρόνο διαρρήκτη στο Κιάτο Κορίνθου όταν εγκλωβίστηκε και πέθανε από ασφυξία στην προσπάθειά του να εισέλθει σε εργοστάσιο της περιοχής.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο 24χρόνος που ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών στις 23.00 χθες το βράδυ και όταν σιγουρεύτηκε ότι το εργοστάσιο επεξεργασίας αλουμινίου στο Κιάτο, δεν βρισκόταν σε λειτουργία μπήκε στο προαύλιο, έσπασε τον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου και προσπάθησε να μπει μέσα από ένα μικρό άνοιγμα των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων.
Εκεί όμως εγκλωβίστηκε στα κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ασφυξία παρά τις προσπάθειές του να απελευθερωθεί. Τον άτυχο νεαρό βρήκαν νεκρό λίγες ώρες αργότερα, υπάλληλοι του εργοστασίου που ετοιμάζονταν να πιάσουν δουλειά οι οποίοι και αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία....

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία


ΤΡΙΤΗ 17-11-2009
Με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, την οποία κρατούν μέλη τού ΔΣ της ΕΦΕΕ, επικεφαλής και με το σύνθημα "Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή" άρχισε νωρίς το απόγευμα η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, με την οποία ολοκληρώνονται οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της 36ης επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Ακολουθούν ο Σύνδεσμος Εξορισθέντων-Φυλακισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, και οι φοιτητικοί συλλογοι με επικεφαλής το ......

"ΒΡΕ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ" -Την παρέμβαση της κυβέρνησης ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ «Κόβει» την δωρεάν διέλευση αναπήρων ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

ΤΡΙΤΗ 17-11-2009
Την ανυπακοή της στην αυθαίρετη, όπως την αποκαλεί, απόφαση της Ιδιωτικής Εταιρείας Αιγαίου να προβεί στη διακοπή του μέτρου της δωρεάν διέλευσης των επιβατικών αναπηρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Ζητά παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών Γ. Παπακωνσταντίνου και Δ. Ρέππα για την επίλυση του θέματος.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μέτρου για την εξαίρεση των επιβατικών αυτοκινήτων, που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία από την καταβολή τέλους στα διόδια, ενός μέτρου που αποσκοπεί στην ελάφρυνση της ήδη βεβαρημένης οικονομικής κατάστασης των ατόμων με αναπηρία, η ιδιωτική ....

Βόλος,Αναζητείται 29χρονος για τη δολοφονία της φίλης του

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009



Τον 29χρόνο φίλο αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές στο Βόλο, για τη δολοφονία 32χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η άτυχη γυναίκα στραγγαλίστηκε μέσα στο σπίτι της στη συνοικία Καραγάτς.
Οπως προέκυψε από την προανάκριση, η 32χρονη δέχτηκε την επίσκεψη του 29χρονου γύρω στις 11 το βράδυ της Δευτέρας και λίγο αργότερα ακούστηκαν φωνές. Φιλικό της πρόσωπο που ανησύχησε επισκέφτηκε το σπίτι και μόλις χτύπησε το κουδούνι, βγήκε ο 29χρονος και εξαφανίστηκε τρέχοντας.
Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη, μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων του και τον εντοπισμό της κατοικίας του, συνεχίζονται ενώ φωτογραφία του και στοιχεία της ταυτότητάς του έχουν κοινοποιηθεί και σε όμορους νομούς καθώς εικάζεται ότι διέφυγε από τη Μαγνησία....

Κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Ιωάννη Σακελλάκου Έρευνα για τις καταγγελίες Βγενόπουλου

ΤΡΙΤΗ 17-11-2009

Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα για μη πολιτικά πρόσωπα διέταξε ο εισαγγελέας Ιωάννης Σακελλάκος για τις καταγγελίες Βγενόπουλου σχετικά με τις άγονες γραμμές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων και για όλα. Ξεκίνησε από τον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές και έφτασε ως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρατικό πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών. Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επανήλθε στο ζήτημα του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η προσφορά της Olympic air απορρίφθηκε επειδή έθεσε όρο συνδυαστικής αποδοχής των προσφορών της, παραβιάζοντας τους κανόνες της διαγωνιστικής διαδικασίας ..

Στη Σκιά του Ολύμπου με τον Δημήτρη Π. Κεραηλίδη

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Με μια σφαίρα σκοτώνεις έναν εχθρό με μια Α-ΝΟΗΤΗ ψήφο ή με την αποχή σκοτώνεις το μέλλον της επόμενης γενιάς
* Δε μου λες ΡΕ ΣΥ Γεωργία μου, τι πιστεύεις ότι από τα δύο είναι σωστότερο;
* Το ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ Ή το ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΟΥ;
* Και μη βιαστείς ωραία μου κυρία να μου απαντήσεις και να μου πεις, ότι μαθαίνεις από τα λάθη σου γιατί δεν τα επαναλαμβάνεις, γιατί θα σου πω πως λες ΨΕΜΑΤΑ!
* ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΣΕΣ ΛΑΘΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΒΟΤΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΕΚΑΝΕΣ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΞΑΝΑΕΚΑΝΕΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΑΣ .Μ@ΜΣΕ!
* Κι επειδή δεν γουστάρω να λέω μπούρδες θα σου δώσω «ντζούρα» από ένα γράμμα που είχα λάβει από μια 14χρονη μαθήτρια.
* Μου έγραφε λοιπόν η Χριστίνα Σια.. Τότε.
Ευτυχώς μια έρευνα των Πανεπιστημίων ΜΙΤ και LEYDEN της Ολλανδίας αποδεικνύουν ότι μαθαίνουμε από τις επιτυχίες μας καλύτερα ,παρά ....

Θανατηφόρο τροχαίο στο ύψος της Γρίτσας




Ένας 26χρονος έχασε τη ζωή του χθες το πρωί σε τροχαίο στην εθνική οδό, στο ύψος της Γρίτσας Λιτοχώρου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος συγκρούστηκε με νταλίκα (στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα) με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο ίδιος, ενώ ο 24χρονος συνεπιβάτης του τραυματίστηκε βαριά και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Ο 51χρονος οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, ενώ προανάκριση-έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας...

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

 
Η Πιερία τίμησε μετά τη Ντόρα και τον Σαμαρά. Και ορθώς. Άλλωστε τι γαλάζιος νομός θα ήμασταν.
***
Και ήταν όλοι εκεί. Άλλοι πρώτο τραπέζι πίστα άλλοι στα βορεινά άλλοι στο δημοτικό κήπο.
***
Και τι είπε ο Αντώνης; Ώρα ν’ανοίξουν οι πόρτες της Ν.Δ. Εγώ δε λέγω υμίν, ώρα να κλείσουν τις πόρτες για να μη μας φύγουν κι άλλοι.
***
Μονιμοποίηση των stage ζήτησε ο ....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 17 Νοεμβρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
POLYTEXNEIO

Τα καλύτερα λόγια από όλους σήμερα, για τα παιδιά με τα μακριά μαλλιά, που τότε τα ’λεγαν «αλήτες».
… Μια Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη του ’73, στο προαύλιο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο, χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν με συνθήματα «Κάτω η χούντα», «Ψωμί, Παιδεία Ελευθερία».

Εκείνη, την ίδια μέρα, η Πιερία υποδέχεται τον υφυπουργό, περιφερειακό διοικητή Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της χούντας, Θεόδωρο Σαράντη. Στην πλατεία της Κατερίνης, ο δήμαρχος της πόλης, οι δήμαρχοι Λιτοχώρου, Κολινδρού και Αιγινίου, προϊστάμενοι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, πλήθος λαού, μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων της πόλης, τον καλωσορίζουν και τον επευφημούν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου. Ο υφυπουργός μεταφέρει στο πλήθος «τον χαιρετισμόν του Πρωθυπουργού κ. Μαρκεζίνη και την διαβεβαίωσίν του ότι θα προχωρήσει εις το έργον που ανέλαβε δια να φέρει εις πέρας την αποστολήν του». Πρώτη επιδίωξη της χούντας, είπε, ήταν να λάβει «προστατευτικά μέτρα δια τους αγρότας και τα προϊόντα των». Δεύτερη, «να εισέλθη η χώρα εις την πολιτικήν ομαλότηταν», με .....

Στα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου Βροντούς - Έλαμψαν τα αστέρια του ένδοξου παρελθόντος του Ελληνικού Ποδοσφαίρου Παλαίμαχοι Πιερικού – Επίλεκτοι Π.Σ.Α.Π. 1-7

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009



Ο ομάδα του Π.Σ.Α.Π. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) με αρκετά από τα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου αλλά και τα λαμπερά αστέρια Μανωλάς, Σαραβάκος, Τσιάρτας, Μπατίστα και ο δικός μας Λάκης Παπαϊωάννου έδωσαν μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη νότα στον αγώνα Παλαιμάχων Πιερικού – Επίλεκτων Π.Σ.Α.Π. που έγινε για την ενίσχυση της οικογένειας του αδικοχαμένου πολίτη του Δήμου Δίου που έχασε τη ζωή του στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμο Δίου.
Οι κερκίδες του Σταδίου ήταν γεμάτες από κόσμο που ήρθε για τα εγκαίνια του Σταδίου και του ποδοσφαιρικού αγώνα που ακολούθησε.
Την όλη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ή διά εκπροσώπων τους, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νομού μας και οι θρησκευτικές αρχές του Δήμου Δίου.
Οι επίλεκτοι του Π.Σ.Α.Π. πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα και ικανοποίησαν απόλυτα με την εμφάνισή τους, τους φιλάθλους.
Οι Παλαίμαχοι του Πιερικού προσπάθησαν για το....

Στο δρόμο του Νοέμβρη


POLYTEXNEIO_1
36 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73, πολιτικά κόμματα και πολιτικές νεολαίες, πολιτικοί, συνδικάτα και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στην Πιερία, στα καθιερωμένα μηνύματά τους, αποτίουν φόρο τιμής και ερμηνεύουν το νόημα της επετείου.
Το Πολυτεχνείο μας οδηγεί πάντα
POLYTEXNEIO_2«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η εξέγερση της νεολαίας της Ελλάδας, απέδειξε ότι δεν υπάρχουν ‘χαμένοι’ κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες. Απέδειξε ότι το αίτημα για ελευθερία και δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη και συμμετοχή, είναι πιο ισχυρό από τη βία και την καταστολή», αναφέρει στο μήνυμά της η Ν.Ε Πιερίας του ΠΑΣΟΚ.
«Απέναντι στην επικράτηση μιας βίας χωρίς όρια, απέναντι στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την επιβολή μιας ......

"Ένεση" στη αγορά

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009
Η κυβέρνηση προωθεί μέτρα για την τόνωση της αγοράς και την ενίσχυση των μικρομεσαίων
"Ένεση"
στην αγορά
Ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, ύψους 65 εκατ ευρώ, προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο αναθέρμανσης της αγοράς, ανακοίνωσε την Δευτέρα η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, στη συνάντησή της με το προεδρείο της ΕΣΕΕ. Την Τετάρτη, η κα Κατσέλη θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τον τρόπο διάθεσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες θα προωθηθούν και τα νομοσχέδια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.
Η υπουργός σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση ανάφερε ότι πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με δύο άξονες προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα για την αναθέρμανση της οικονομίας και τις δράσεις, τα μέτρα, τις πρωτοβουλίες που πρέπει να προωθηθούν για να διατηρηθούν οι τιμές σε χαμηλά επίπεδα και να δοθεί ανάσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού ....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 17-11-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2017-11-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)