Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Δημοσκοπήσεις MRB, Marc, Alco ,public issue, για τις Κυριακάτικες εφημερίδες

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-11-2009





 









http://kafeneio-gr.blogspot.com//


ΑΛΛΟΣ ΑΕΡΑΣ ΠΝΕΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΙΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ



ΣΑΒΒΑΤΟ 14-11-2009

Ενας διαφορετικός αέρας πνέει φέτος στα τμήματα υποδομής και στην ομάδα νέων του Πιερικού.Παρά του ότι είναι αρχή ακόμη, κοινή ομολογία όλων είναι ότι η σημερινή διοίκηση δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό και προσδοκά με τον ανάλογο προγραμμαιτσμό και τα επομενα τέσσερα χρόνια, να μπορέσουμε να καμαρώσουμε παιδιά βγαλμένα απο τα σπλάχνα της ομάδος να μεσουρανούν στο ποδόσφαιρο και να πλαισιώσουν ποδοσφιαρικά την επαγγελματική ομάδα του Πιερικού μας.
- Να ξεκινήσω απο την ομάδα νέων του Πιερικού, που αρχίζει να ξεχωρίζει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β Εθνικής, είναι αήττητη επι 8 αγώνες.Τώρα φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς, ο προγραμματιμσος με τις μεταγραφές στην ομάδα, η σκληρή αλλά άκρως επαγγελματική προτεοιμασία του καλοκαιριού με μία καλογυμνασμένη ομάδα απο τον γυμναστή Σταύρο Ζουγκουρίδη, μία ομάδα με προσανατολισμό στο  γήπεδο, στημένη σωστα στον αγωνιστικό χώρο.Σε όλα τα παιγνίδια φαίνεται ηο δουλειά που γίνεται απο τον προπονητή Κώστα Μυστακίδη.
- Στά υπόλοιπα τμήματα: 
- Στο παιδικό γεννιέται μία καινούργια ομάδα με προπονητή τον Στέφανο Τερζόπουλο, ομάδα που φιλοδοξεί να στλεχώσει στο μέλλον την ομάδα νέων του Πιερικού.Ενα τμήμα με 27 περίπου παιδιά.
- Στο προπαιδικό δέ έχουν συγκεντρωθεί τα μεγαλύτερα ταλέντα.Υπάρχουν δύο ομάδες, η Α με προπονητή τον Γιάννη τον Μυστακίδη.Ομάδα που διαθέτει 22 παιδιά με πλεύσιο ταλέντο, υλικό που θα το ζήλευαν ομάδες μεγάλες ΠΑΕ.Η ομάδα αυτή είναι ομάδα μοντέλο.Τόχει δείξει έως τώρα στον αγωνιστικό χώρο.Η Β ομάδα που προπονεί ο Μπάμπης Πείδης, ομάδα υπο προσπαθεί να σταθεί σοτ ίδιο επίπεδο με την Α ομάδα.Και οι δύο αυτές ομάδες συνεχώς αγωνίζονται σοτ πρωτάθλημα της ΕΠΣΠ, αλλά και με φιλικούς αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο.
- Στα ΤΖΟΥΝΙΟΡ υπάρχουν δύο ομάδες με προπονητές τους Βαγγέλη Τσιαμπέρα και Αγγελο Κούτο.Γίνεται σοβαρή δουλειά και προετοιμάζουν τα παιδιά, για τα μεγαλύτερα τμήματα.
- Στα ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ ο Βλάντο Κόιτσ προπονεί δύο τμήματα, με παιδάκια που προσπαθούν να μάθουν το ποδόσφαιρο απο αυτή την μικρή ευαίσθητη ηλικία.
- Στα τμήματα ΜΙΝΙΤΖΟΥΝΙΟΡΣ ο Κώστας Κραγιόπουλος προπονεί μία πλειάδα μικρών που χαίρονται το παιγνίδι και κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα σε ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Ετσι λειτουργεί ο φετινός Πιερικός και μέχρις στιγμής ο απολογισμός είναι κα΄τι παραπάνω απο θετικός.Βέβαι η προσπάθεια δέν σταμαά εδώ.Χρειάζονται λύσεις στο γηπεδικό και πρέπει σε αυτό να συμβάλλει και ο Δήμος Κατερίνης, ελπίζουμε σύντομα..

Ο επίμονος Γιώργος

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-11-2009


Ο επίμονος Γιώργος συνεχίζει σιγά - σιγά να αποδεικνύει σε όλους μας, όσους έντονα τον αμφισβητήσαμε, ότι έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης, διαφορετικη πολιτική κουλτούρα και απόψεις μακράν μπροστά της συνηθισμένης πολιτικής νοοτροπίας.Αποδιεκνύει καθημερινά ότι είναι βαθειά δημοκρατικός, με απόψεις που ίσως για πολλούς απο εμάς να λέγαμε ή και να λέμε ότι "δέν γίνεται αυτά να εφαρμοστούν, δέν θα μπορέσει ή δέν θα τον αφήσουν, είτε εκείνοι του βαθύ ΠΑΣΟΚ είτε άλλα συμφέροντα".
Ομως επιμένει: 
-Επιμένει στην οριστική ρήξη με καθεστωτικές δομές της μονόπλευρης, σαρθής ,διεφθαρένης κρατικής μηχανής.
-Επιμένει και επιδιώκει, με όποιο κόστος, στο δυσκολοεφάρμοστο σύστημα στελέχωσης των οργανισμών με στελέχη που δίνουν το παρόν με την δική τους αίτηση, με τα όποια προσόντα διαθέτουν.Εστω και άν κατά το ήμισυ πετύχει αυτό το εγχείρημα (έτσι δείχνουν τα πράγματα) θα είναι μεγάλο κέρδος για την δημοκρατία μας.
-Επιμένει και θέλει (γιατί αυτές είναι οι πεποιθήσεις και οι αρχές του) να μπεί η στελέχωση ολόκληρου τυο δημόσιου τομέα,κάτω απο την ομπρέλα του ΑΣΕΠ, χωρίς καμμία παρέμβαση απο κανένα και εναντι οποιουδήποτε.
-Ακόμη και τώρα και ενώ η αξιωματική  αντιπολίτευση τολμά να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση για την οικονομία, το αντιπαρέρχεται, δέν ασχολείτια με το παρελθόν και κοιτάζει μπροστά το μέλλον, με την αγωνία και την προσπάθεια απο την πρώτη ημέρα, να αποκτήσει η Ελλάδα την χαμένη της αξιοπιστία, μέσα στους κόλπους της Ευρώπης αλλά και σε όλους του διεθνείς οργανισμούς..
-Ταξίδεψε μέσα σε ένα μήνα,συναντήθηκε με πολλούς, συμμετείχε σε φόρουμ, υπέβαλλε προτάσεις στην ΕΕ για θέματα που δέν τολμούσε κανείς να τα αγγίξει, και μάλιστα έγιναν θέματα επεξεργασίας στην ΕΕ.
-Προσπαθεί να βάλει μπορσ΄τα το τραίνο της Ελλάδος και να το οδηγήσει.. σε άλλους οραματικούς δρόμους..
-Απέδειξε στην πρώτη του στην ώρα του πρωθυπουργού, ότι δέν έχει κανένα κόμπλεξ να αποδεχτεί επικοδομητικές προτάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης και να συμφωνήσει στην μελλοντική εφαρμογή τους..
-Ενώ το ποσοστό που έλαβε στις πρόσφατες  εκλογές ήταν ανέλπιστα μεγάλο, προσπαθεί να συμφωνήσει με τα κόμματα της ευρύτερης δημοκρατικής αριστεράς και έχει "ανοικτά αυτιά" να ακούσει και να διαβουλευτεί.(εξάλλου εκείνος εισήγαγε την ορολογία αυτή στην σύγχρονη λεκτική αντζέντα των κομμάτων).
-Χωρίς κομπασμούς και φαυλότητα, προσπαθεί να περάσει στον ελληνικό λαό, την ανοικτή διαβούλευση, το ανοικτό Υπουργικό Συμβούλιο, την πλήρη διαφάνεια για όλους και σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.
-Βέβαια ένας τέτοιος δρόμος δέν είναι στρωμμένος με ροδοπέταλλα, αλλά έχει τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια .
- Η οικονομία είναι εκείνη που δένει τα χέρια της άμεσης αποτελεσματικότητας, όμως άν η πορεία είναι σταθερή, με πιξίδα πάντα τις ριζικές αλλαγές, προς το συμφέρον της πλατιάς λαικής μάζας , ο λαός θα κάνει υπομονή.. αρκεί ναμήν υπάρξουν πισωγυρισματα στις βασικες αρχές και θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα που πασχολούν το λαό μας.
-Ετισ ίσως ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες, αλλά πρέπει να επιμείνει.... και όπως λέει και ο λαός μας πρέπει να συνεχίσει το "σπάσιμο πολλών αυγών", ακόμη και άν είναι πράσινων..  και να συνεχίσει να ακούει και να αφουγκράζεται το λαό, που παιτεί και θέλει να ανεβάσει ρυθμούς ο Γιώργος, αλλά να επιμείνει σταθερά, ξανά και ξανά...

Παράξενη σιωπή για μια τέτοιας έκτασης ήττα. Ούτε κουβέντα για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις αιτίες του Γνώμη Γιατί απέτυχε η Νέα Δημοκρατία;


 ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Νοεμβρίου 2009

 Του ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΜΑ

Πέρασαν 40 ημέρες από τις εκλογές, το γαλάζιο δράμα εκτυλίσσεται με ανατροπές επί σκηνής, ρόλοι εναλλάσσονται, γενναίοι λόγοι εκφωνούνται, μανιφέστα συντάσσονται, μάχες ομηρικές δίδονται κάθε βράδυ στις 8, αλλά για ένα θέμα, ούτε κουβέντα. Για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις αιτίες του, τσιμουδιά.

Παράξενη σιωπή για μια τέτοιας έκτασης ήττα. Η Νέα Δημοκρατία- ας το υπενθυμίσουμε- συγκέντρωσε στις εκλογές αυτές το χαμηλότερο ποσοστό ψήφων στην ιστορία της συντηρητικής παράταξης από τον πόλεμο και ύστερα. Και υποχρεώθηκε, για δεύτερη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης, αυτήν τη φορά μάλιστα χωρίς τη δικαιολογία της εσωτερικής αμφισβήτησης και ρήξης που υπήρχε το 1993, να εγκαταλείψει πρόωρα και άδοξα την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας- ευθύνη έναντι της οποίας απεδείχθη εντελώς ανεπαρκής.
Κι όμως, ούτε λέξη γι΄ αυτά. Και όποιες συζητήσεις γίνονται, κινούνται ...

«Είμαι υπηρέτης των υπουργών» Ο Χάρης Παμπούκης είναι ο άνθρωπος του Γιώργου Παπανδρέου


Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009
Από τους γνωστότερους δικηγόρους της Αθήνας, στήριξε τον Γιώργο στα «πέτρινα χρόνια» και ο Πρωθυπουργός τού ανέθετε τις «δύσκολες αποστολές»




Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την κυβέρνησή του, στις 7 Οκτωβρίου, δύο ήταν τα πρόσωπα που συζητήθηκαν περισσότερο απ΄ όλους. Η Τίνα Μπιρμπίλη και ο Χάρης Παμπούκης.
Η πρώτη για το στυλ της και για την αντικομφορμιστική εικόνα που έβγαζε προς τα έξω, και ο δεύτερος γιατί κανείς δ εν τον ήξερε. Για την ακρίβεια, κανείς «εκτός των τειχών». Το «ποιος είναι αυτός ο Χάρης Παμπούκης», και μάλιστα «δίπλα στον Γιώργο», μπορεί να αποτέλεσε για ημέρες αγαπημένο θέμα συζήτησης στις ανά την επικράτεια παρέες, αλλά όχι για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Γιατί ο Χάρης Παμπούκης δεν ήταν ένα άγνωστο πρόσωπο για την κλειστή κοινωνία της Αθήνας. Καθηγητής του Ιδιωτικού και του Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Αθήνας, με σπουδές στο Παρίσι και διεθνή αναγνώριση, ο κ. Παμπούκης πριν ασχοληθεί με την πολιτική ήταν ένας από τους γνωστότερους δικηγόρους της πόλης, επικεφαλής μιας εκ των ισχυρότερων δικηγορικών εταιρειών μαζί με τον καθηγητή και πρώην υπουργό Σπ. Φλογαΐτη.
Στο υπουργείο Εξωτερικών. Η Αθήνα τον γνώριζε ως «φίλο» του Γιώργου και για μια περίοδο στενό συνεργάτη του - ήταν την .....

Το "ακανθώδες μονοπάτι" της Ντόρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-11-2009


Το "ακανθώδες μονοπάτι" η Ντόρα ξεκίνησε να το διαβαίνει απο παλαιά.Με την αμφισβήτηση των περισσοτέρων "δελφίνων και λοχαγών" που έβλεπαν με θετικό μάτι την μετα Κώστα Καραμανλή.Ηξεραν , έβλεπαν, την οργάνωση, την αποδοχή και στήριξη της Ντόρας απο την πλειονότητα των ΜΜΕ εδώ και αρκετά χρόνια.Περίμεναν καρτερικά την δική τους "ώρα". Ηλθε όμως ο Κώστας Καραμανλής και την τοποθέτηση δίπλα του στο νευραλγικό Υπουργίεο των Εξωτερικών.Ετσι αμέσως η δημοτικότητά της αλλά και οι "μετοχές" της ανέβηκαν και έγινε το ΝΟ 2 στη ΝΔ.
Ομως σιγά σιγά επανήλθε στο προσκήνιο ,ο αποστασιοποιημένος και μέχρι τότε παροπλησμένος Αντώνης Σαμαράς με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Και άρχισαν τα πρώτα δημοσιεύματα .ότι .....

ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ - Για το Πρωτάθλημα Νέων Β’ Εθνικής Κατηγορίας

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009


Αύριο στις 10:30 π.μ. στο γήπεδο Τραχώνων Αθήνας
Εθνικός Αστέρας – Πιερικός
Με τη σημερινή πρωινή προπόνηση ολοκληρώνεται η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών της ομάδας Νέων του Πιερικού για το αυριανό παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα Νέων του Εθνικού Αστέρα.
Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο Τραχώνων Αθήνας αύριο Κυριακή και θ’ αρχίσει στις 10:30 το πρωί. Οι Νέοι του Πιερικού βρίσκονται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στόχος τους στο αυριανό παιχνίδι είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών για να παραμείνουν στη 2η θέση αλλά και να μειώσουν τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό.
Ο προπονητής των Νέων κ. Κώστας Μυστακίδης για το αυριανό παιχνίδι παίρνει μαζί του τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές:
Τσιντώτα, Αλεξίου (οι δύο τερματοφύλακες), Πανανό, Κωτσιόπουλος, Κραγιόπουλο, Καραγιάννη, Μετενίδη, Τσικαδέρη, Μπαρέκα, Μίγγο, Μάρκογλου, Σεχολάρι, Κόιτς, Τσανάκα, Σκούρτι, Καμπερίδη, Πουτσίκη, Ντόση, Μυστακίδη και Παναγιωτίδη.
Η αποστολή θ’ αναχωρήσει σήμερα στις δύο το μεσημέρι οδικώς για την Αθήνα.

ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009



 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την Κυριακή 15 Νοέμβριου στις 13.00 στο Συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ θα γίνει η ομιλία του υποψήφιου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά .

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κατερίνη τροποποιήθηκε λόγο του θανάτου της μητέρας του Κ. Καραμανλή, Αλίκης Καραμανλή.

Στη Σκιά του Ολύμπου με τον Δημήτρη Π. Κεραηλίδη

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009


Αμοιρίδης - Χιονίδης - πρώην τρίτος και κατά λάθος Βουλευτής - Κωνσταντόπουλος - Παπαστεργίου και γύρω γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο .Λούθηρος. Και μετά ξύπνησα.. Χα χα χα
*        Τι μου λες ρε συ Βαγγλέλη, ότι στην πόλη και στα στενά της πνέει άλλος αέρας; Πως γίνεται αυτό και εγώ δεν το κατάλαβα;
*        Ότι όλοι γουστάρουν με .χίλια Σάββα Χιονίδη; Πως γίνεται αυτό;
*        Τι κι ότι γουστάρουν άλλο τόσο και τον Γιάννη Αμοιρίδη;
*        Πως; Πάψε ρε θα τρελαθώ μ αυτά που μου λες.
*        Ως τι τον γουστάρουν, ως Δήμαρχο, ως Βουλευτή ή ως .επόμενο Δήμαρχο;
*        ΤΙ ΕΣΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ - ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΝΕΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΟΣ ΑΕΡΑΣ ΚΙ ΕΓΩ ΑΡΧΙΣΑ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΛΕΧΤΗΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ «ΑΛΑΜΠΟΥΡΝΕΖΙΚΑ» ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ;
*        Τι εννοείς ρε Βαγγέλη πως, ώρες ώρες δεν ....

Τα παράπονα στο Σύστημα


1_TA_PARAPONA_STO_SYSTHMAΥπόθεση του «Συστήματος», είπε ο δήμαρχος Κατερίνης, είναι η ανακύκλωση, με απόφαση των κυβερνήσεων και της Βουλής. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε το Σύστημα και όλες τις λεπτομέρειες της λειτουργίας του.
Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.) ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2001 από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις που, είτε διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά, είτε κατασκευάζουν διάφορες συσκευασίες.
Στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας συμμετέχει κατά 35% και η ΚΕΔΚΕ, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

metohoi
Η Ε.Ε.Α.Α., «ανταποκρινόμενη στις διατάξεις του.....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

 
Την Κυριακή τελικά θα επισκεφθεί την Πιερία και ειδικότερα την Κατερίνη ο Αντώνης Σαμαράς και όχι σήμερα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Η παρουσία του στην κηδεία της Αλίκης Καραμανλή ο λόγος.
Είμαστε ακόμη στη δίνει της γαλάζιας προεκλογικής περιόδου. Κάποιοι θεωρούν σκοπό της ζωής τους την διαδικασία και μάλλον σωστά πράττουν, αν η ζωή τους είναι τόσο μα τόσο ανούσια.
Για μας τους υπολοίπους υπάρχουν σοβαρότερα και σημαντικότερα θέματα, χωρίς να υποτιμούμε μια διαδικασία που έχει άμεσο αντίκτυπο στην πολιτική ζωή του τόπου.
Δεν θα τρελαθούμε κιόλας.
Η εμπειρία πάντως είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Και όσοι .....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Σαββατο 14 -11-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2014-11-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)