Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ο νέος νόμος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο - Όλες οι αλλαγές με ερωτήσεις και απαντήσεις

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Μέσω ΑΣΕΠ όλες οι διαδικασίες - Καταργούνται οι συβάσεις για διοικητικό προσωπικό, «πέφτουν» τα μόρια εμπειρίας, «ανεβαίνουν» τα μόρια σπουδών
Το σύνολο των προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα και στους Φορείς που εποπτεύει περνά στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γ. Ραγκούσης. Το σχέδιο νόμου προβλέπει τον περιορισμό των μορίων της εργασιακής εμπειρίας και την αύξηση των μορίων που αντιστοιχούν σε τίτλους σπουδών, ενώ βάζει τέλος στις συμβάσεις έργου για θέσεις διοικητικού προσωπικού και γραμματειακής υποστήριξης.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ακόμη και σε θέσεις για τις οποίες δύναται να συναφθεί σύμβαση έργου, τον έλεγχο θα έχει το ΑΣΕΠ. Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή κατάργηση των συμβάσεων έργου -τις οποίες χαρακτήρισε ψευδεπίγραφες ο Γιάννης Ραγκούσης- με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε όλος το εύρος του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, Τράπεζες με ....... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΘΡΟ....

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Νέα Δημοκρατία Επίθεση Ντόρας κατά Σαμαρά-Αβραμόπουλου

 Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009
Με αιχμές κατά των αντιπάλων της, Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλο, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Περιστέρι
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Νέα Δημοκρατία, καθώς, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της «συμμαχίας» Σαμαρά-Αβραμόπουλου, η Ντόρα Μπακογιάννη πέρασε στην αντεπίθεση, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του αντιπάλου της.
Μιλώντας στο Περιστέρι, η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο για πολιτικό δίλημμα, στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας όμως παράλληλα τον πολιτικό βίο των δύο αντιπάλων της στη διεκδίκηση της προεδρίας.
«Το δίλημμα είναι πολιτικό και είναι το εξής: από την .....

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Π ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη, απο την επίσκεψή του στην Κατερίνη.. Δείτε το βίντεο..


Oταν τον απέρριπταν... τον Χατζηγιάννη

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009


Βρισκόμαστε γύρω στα τέλη του 1994. Το Ραδιοφωνικό ίδρυμα της Κύπρου (Ρ.Ι.Κ.) προκηρύσσει διαγωνισμό για την εκπροσώπηση της Κύπρου στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 1995. Είναι τότε που ο Λεωνίδας Μαλένης, ένας από τους πιο καταξιωμένους στιχουργούς και ποιητές του νησιού (έγραψε μεταξύ άλλων τους στίχους στο «Χρυσοπράσινο Φύλλο» του Μίκη Θοεδωράκη), προσεγγίζει δύο νέα παιδιά ώστε να διαγωνιστούν μαζί, οι τρεις τους, στο διαγωνισμό που θα ακολουθούσε.


 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τα «ροζ» τηλέφωνα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Ρεπορτάζ: Κ. Σαρικάς
Φέσια χιλιάδων ευρώ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για «ροζ» τηλέφωνα καταγγέλλουν συνδικαλιστές. Μόνο σε διάστημα 9 μηνών όπως υποστηρίζουν, το υπουργείο χρεώθηκε περισσότερα από 90.000 ευρώ για λογαριασμούς 66 κινητών τηλεφώνων. Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση έφερε στο φως η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στο οποίο όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές, κανένας δεν γνώριζε ποιος κατείχε υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο και .....

Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΝΔ


ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009



Παλιά "συνεταιράκια" , υπάλληλοι στο "παλιομάγαζο"  της ΝΔ, η Ντόρα και Αντώνης.
Αφού  το αφεντικό τους ξεπούλησε την πραμάτεια και έδιωξε τους πελάτες, έβαλε λουκέτο στο μαγαζί..
Τώρα ήλθε η ώρα να αποδείξουν ποιός απο τους δυό μπορεί να το λειτουργήσει καλύτερα και να είναι το αφεντικό του. 

Βγήκαν ώς "ντελάληδες"  λοιπόν, οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ και προσκαλούν "πελάτες" να γεμίσουν το μαγαζάκι της ΝΔ και να το κάνουν πρώτο στη γειτονιά  και στην πατρίδα όλη..
Τους "περί του κέντρου" καλεί η Ντόρα, τους "παλιούς" και "κλασικούς" "πελάτες " αναζητά ο Αντώνης.. γιατί έτσι πιστεύουν και οι δυό ότι θα στήσουν μεγάάάάλο μαζαγί!!!!!!!, ανταγωνιστικό και γωνιακό.
Βέβαια.. "το μαγαζάκι" όπως και να το στήσεις θα πρέπει να έχει την πραμάτεια του για να πουλήσει για χρόνια πολλά....Αμα το στήσεις με "μπαγιάτικα " υλικά, όσους και άν καλέσεις στα εγκαίνιά του, χιλιάδες και άν είναι, θα "αγοράσουν μία και δεύτερη δέν θάχει.", όταν μάλιστα στο ίδιο μαγαζάκι με τον προηγούμενο "αφέντη" έχουν πληρώσει ακριβά τα "τόσα κουμπαριά"...
Μήν "χολοσκάτε" νέοι "αφέντες" πόσοι και ποιοί θα ΄ναι στα "εγκαίνια", μα την πραμάτεια σας, ετοιμάστε.. νάναι μεγάλη και φθηνειά, νάχει για όλα τα "βαλάντια".Αν η πραμάτεια είναι για  "λίγους", λίγη θα είναι και η δουλειά, και πάντα η λίγη η δουλειά..κλείνει όλα τα μαγαζιά. Γι αυτό μήν τρώγεστε μωρέ άν θάναι απο τη "μέση" ή απο την "δεξιά" την όχθη. Αλλο πρέπει νάχετε στο νού μπροστά...Μπορείτε να μας πείτε.. τί θά έχετε να μας δώκετε; Θάχει για να φάμε, εμείς που συνήθως πιό πολύ πεινάμε; ή θα ξεπουλήσετε σε κείνους που τα έχουν;Θάχετε "εμπόρευμα" φτηνό και καλό ή θάχετε φανταχτερό για κείνους που τα έχουν;Πείτε μας και μήν νομίζετε πώς δέν θυμόμαστε.. 

Πρίν ένα μήνα το "αφεντικό" Σας  ξεπούλησε.. γιατί το μαγαζάκι ήταν άδειο.. το άδεισαν τα "τρωκτικά" γιατί  το αφεντικό "κοιμότανε" νωρίς και δέν είχε φύλακα καλό..
Τώρα στο ίδιο μαγαζί καλείτε όλους μας ναρθούμε για να πάρουμε, τί; την πραμάτεια την παλιά;
Να υπογράψουμε και τα κιτάπια σας..ναρθούμε ναί! Τί άλλαξε σ αυτό, μόνο το  αφεντικό; Τί θα πουλάει πιά.. τα απομεινάρια τα παλιά;
Ντορούλα και Αντώνη.. το μαγαζί θέλει.... να αλλάξει ριζικά.. και πρώτα απ όλα να πετάξει την πραμάτεια την παλιά.. και δέν έχει σημασία πιά καμιά, άν θα "αγοράσουμε", οι πελάτες οι παλιοί.. ή πελάτες απ άλλη γειτονιά...
Αν θέλετε νάμαστε πολλοί να μας το πείτε καθαρά..Το μαγαζί θάχει  πραμάτεια για όλους μας; ή  ακριβή για λίγους πόχουνε πολλά..να μας το πείτε τώρα με λόγια παστρικά!! αλλιώς θα μπούμε μία φορά άν το χωρέσει και αυτό η καρδιά...

ΤΟ ΤΡΙΟ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗ ΝΔ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?m=1033780&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=450&h=

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Ο Δ. Ζακαλκάς νέος πρόεδρος στο προσωρινό δ.σ της ΕΥΑΘ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11/2009 


 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ και καθορίστηκαν οι ιδιότητες των μελών του, στο πλαίσιο της προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στις 6.11.09, στην οποία ορίστηκαν 9 μέλη.
Η σύνθεση του Δ.Σ.:
1.Δημήτριος Ζακαλκάς του Μιχαήλ, Κύμινα Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος.
2.Χρήστος Κουτράκης του Νικολάου, Δ/νων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.
3.Απόστολος Τσολάκης του Γρηγορίου, Αντιπρόεδρος, εκτελεστικό.....

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου στην Πέλλα

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009


Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 42χρονου αγνοούμενου στην Αριδαία της Πέλλας, από δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των τοπικών αστυνομικών αρχών, αλλά και ομάδες των κατοίκων της περιοχής.
Ο 42χρονος αγνοείται από την Κυριακή το πρωί, όταν το όχημα, που οδηγούσε η σύζυγός του και στο οποίο επέβαινε και η 17χρονη κόρη του, προσπάθησε να διασχίσει τον ποταμό «Μπέλιτσα», με συνέπεια να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Τόσο η μητέρα όσο και η κόρη κατόρθωσαν να βγουν στην όχθη του ποταμού.(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Η ατζέντα της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις και εκδηλώσεις της ημέρας
Στις 09:30 Συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη με τον Συνήγορο του Πολίτη (Αθήνα/Χ. Μέξη 5)
Στις 09:30 Συνάντηση υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου με Πρυτάνεις (Αθήνα/Υπουργείο Παιδείας)
Στις 10 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και πορεία.
Στις 11:00 Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ( Αθήνα/Βουλή)
Στις 11:30 Διημερίδα ΙΕΝΕ "Ενέργεια και Ανάπτυξη 2009" (Αθήνα/Ευγενίδειo Ιδρυμα)
Στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα συλλαλητήριο της Επιτροπής Αγώνα Διαμεσολαβούντων ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
Στις 13:00 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού (Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο)
Στις 14:00 Συνάντηση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα με τον Κύπριο ΥΠΕΞ Μάρκο Κυπριανού (Αθήνα/ΥΠΕΞ)......

Κλείνουν τα σχολεία αφού δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής!

  11.11.2009 | Newist
Αδειάζουν οι σχολικές τάξεις από τη γρίπη... Φωτό Eurokinissi

Τα σχολεία βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο ενώ όπως αποκαλύπτει το Newist τα περισσότερα σχολεία και σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν έχουν ούτε νερό!

Χωρίς τις φωνές των μαθητών θα μείνουν από σήμερα και άλλα σχολεία σε όλη τη χώρα. Τα κρούσματα της νέας και εποχικής γρίπης αυξάνονται καθημερινά ενώ συνολικά έχουν κλείσει 70 σχολεία και τμήματα σε όλη τη χώρα.
Από σήμερα λοιπόν και για τις επόμενες επτά ημέρες κλειστά θα .....

Αρχίζει η "Ωρα του Πρωθυπουργού"

11.11.2009 | www.newsit.gr
Την ερχόμενη Παρασκευή η "Ωρα του Πρωθυπουργού".ΦΩΤΟ EUROKINISSI


Την «παρθενική» του εμφάνιση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» αναμένεται να κάνει την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Πρωθυπουργός λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα την περασμένη Παρασκευή κι έστειλε μήνυμα στους… ενδιαφερόμενους ότι απ’ αυτή την .....

Στους δρόμους οι συμβασιούχοι, ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει το σ/ν για τις προσλήψεις Για μια θέση στο Δημόσιο

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, το Υπουργικό Συμβούλιο για το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις προσλήψεις στο Δημόσιο.
Αντιδρώντας, συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου πραγματοποιούν πορεία από το Πεδίον του Αρεως προς το Σύνταγμα.
Την Πέμπτη συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων με Stage.(ΝΕΑ)

Λιτότητα διαρκείας - Στενεύει ο κλοίος των Βρυξελλών



ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009



Τα... ακούσαμε για έλλειμμα και αναξιοπιστία στοιχείων

Να λάβει επειγόντως μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων καλεί το Ecofin την ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρεται στο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου.


http://www.olympio-bima.gr/images/mainimage/Big

"Άμεσα μέτρα"


Συγκεκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται ότι «το Ecofin καλωσορίζει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να λάβει μέτρα άμεσα και με σοβαρότητα για την αποκατάσταση του προβλήματος, ενώ θεωρεί επίσης ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, για την ανεξαρτητοποίηση της ΕΣΥΕ, βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση».

Παράλληλα, το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ζητεί από την Κομισιόν να ετοιμάσει αναφορά μέχρι το τέλος του 2009 και να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων που παρέχει η Ελλάδα.

Επίσης, δεσμεύθηκε επίσης να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα θέσει καμία προθεσμία πριν τις αρχές του 2010 για τη μείωση κάτω από το....

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009



Στο κάλεσμα της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ και συγκεκριμένα του μεγαλομετόχου και Αντιπροέδρου κ. Δημήτρη Ελευθεριάδη, για ανοιχτή συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα,

ανταποκρίθηκαν οι αθλητικοί συντάκτες των ΜΜΕ της Πιερίας, που συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 09 Νοεμβρίου 2009 με εκπροσώπους της διοίκησης της ΠΑΕ και του ποδοσφαιρικού τμήματος σε κεντρικό καφέ της Κατερίνης.
Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητηθούν μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στην ομάδα και κυρίως να γνωστοποιήσει η διοίκηση στους εκπροσώπους του Τύπου τα άμεσα σχέδιά της για την ομάδα αλλά και τις αναπροσαρμογές που γίνονται στην ΠΑΕ για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία της.
Από την πλευρά τους οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στους τρόπους προβολής και πληροφόρησης του φίλαθλου κόσμου για όλα όσα αφορούν στην ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, με αφορμή και την αναδιοργάνωση του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας.
Όλοι συμφώνησαν ότι τέτοιες συναντήσεις λειτουργούν προς...

Τι, ποιός, πού, πότε και γιατί;


1._TI_POIOS_POY
Συμβατική υποχρέωση της παραχωρησιούχου εταιρείας οι πλήρεις κόμβοι Αιγινίου και Κορινού, λέει ο βουλευτής Πιερίας Γ. Αμοιρίδης, ένα χρόνο μετά τη δέσμευση Σουφλιά ότι οι ημικόμβοι της σύμβασης παραχώρησης θα γίνουν πλήρεις,αλλά με χρέωση του δημοσίου
Ανατέθηκε η κατασκευή τους στην «ΑΙΓΑΙΟ» μας διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ΕΓΝΑΤΙΑ - «Είναι υπό συζήτηση», μας απάντησε η «ΑΙΓΑΙΟ»

Έναρξη των εργασιών του παραχωρησιούχου, μέσα στους επόμενους μήνες, για την κατασκευή ολοκληρωμένων κόμβων σε Αιγίνιο και Κορινό, εξήγγειλε πρόσφατα, ενώπιον του υφυπουργού Υποδομών Γ. Μαγκριώτη (σε σύσκεψη στη Νομαρχία Πιερίας) ο εκπρόσωπος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε, της εταιρείας του δημοσίου που επιβλέπει την εφαρμογή των όρων της σύμβασης παραχώρησης της εθνικής οδού.
«Αληθεύει ότι σας έχει ανατεθεί να κατασκευάσετε πλήρεις κόμβους στο Αιγίνιο και τον Κορινό και ότι ξεκινάτε σύντομα;», ρωτήσαμε την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε. σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της.
«Είναι υπό συζήτηση», μας απάντησε!
«Μα», επιμείναμε, «ο εκπρόσωπος της ΕΓΝΑΤΙΑ μας διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμες μέχρι και οι αδειοδοτήσεις»!
«Τι να σας πω … δώστε μου δέκα λεπτά να το δω και θα σας τηλεφωνήσω», μας είπε. Και μετά…

Ευρεία σύσκεψη με στόχο τα κινέζικα καταστήματα


1_KINEZIKA
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 21 Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες της χώρας

Είκοσι Εμποροβιομηχανικά και Βιοτεχνικά Επιμελητήρια της χώρας, μεταξύ αυτών και των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Επιμελητήριου Πιερίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του αθέμιτου, όπως λένε, ανταγωνισμού, που προκαλεί η λειτουργία των αλλοδαπών, κυρίως των κινέζικων, καταστημάτων, τα οποία έχουν κατακλύσει τις τοπικές αγορές με τα φθηνά προϊόντα τους.

Σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της ερχόμενης ....

Σε διάστημα περίπου ενός μήνα 10 κρούσματα νέας γρίπης στην Πιερία

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009 


* Το τελευταίο κρούσμα εντοπίστηκε σε μια 16χρονη
* Η κοπέλα νοσηλεύεται κατ’ οίκον λόγω έλλειψης μονάδας εντατικής θεραπείας στο παλιό νοσοκομείο

Δέκα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης μετρά επίσημα και μέχρι στιγμής η Πιερία μετά την εμφάνιση της νόσου. Συγκεκριμένα, πριν από έναν περίπου μήνα καταγράφτηκαν αρχικά 5 – 6 περιστατικά, πρόκειται για δυο παιδάκια και δυο τρεις ενήλικους, ενώ τέσσερα περιστατικά καταγράφτηκαν στη συνέχεια.

Μια 16χρονη, θύμα της νέας γρίπης

Το τελευταίο κρούσμα εντοπίστηκε σε ένα κορίτσι 16 ετών το οποίο, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης κ. Δ. Παπαδημόπουλου, «για άλλους λόγους εισήχθη στη χειρουργική, εκρίθη όμως από τα κλινικά κριτήρια και τις ενδείξεις που είχαν οι γιατροί μας ότι θα έπρεπε να της ...

ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - 2011... και βλέπουμε!


1._NOSOKOMEIO-AMOIRIDHS
«Ταχύτητα, υπευθυνότητα, χρηματοδότηση» είναι τα ζητούμενα για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, κατά τον βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Αμοιρίδη. Φαίνεται όμως πως τα τρία ζητούμενα έχουν πρόβλημα … συγχρονισμού, έτσι, η πλήρης λειτουργία του νέου Νοσοκομείου παραπέμπεται στο έτος 2011.

2._NOSOKOMEIO-AMOIRIDHSΌχι την επόμενη αλλά τη μεθεπόμενη χρονιά εκτιμά ότι θα λειτουργήσει πλήρως το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος χθες, σε επιτόπια επίσκεψή του, ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον εκπρόσωπο της ΔΕΠΑΝΟΜ, τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας και τον Διοικητή του Νοσοκομείου για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.
Κι αυτό γιατί, μπορεί ....

Τα Μ.Μ.Ε υπεράνω όλων των εξουσιών


1._MME
«Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα: 4η ή 1η εξουσία;», ήταν το θέμα της διάλεξης της Σχολής Γονέων-Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την περασμένη Δευτέρα, με ομιλητή τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντάρα.

4_MMEΟ καλεσμένος της Σχολής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όταν η δημοσιογραφία άρχισε ν’ αποδίδει καρπούς στη Μ. Βρετανία πριν ενάμισι αιώνα περίπου, διαπιστώθηκε, ότι ο τύπος ασκεί μεγάλη επίδραση στους πολίτες που απευθύνεται. Από τότε προέκυψε και το ερώτημα, αν ο τύπος και γενικά όλα τα μαζικά μέσα ενημέρωσης θα λέγαμε σήμερα, είναι 4η ή 1η εξουσία. Στο....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

 
Ναι και οι …εκπλήξεις…. Και όσοι έβαζαν χέρια-πόδια στην πυρά ότι ο Αβραμό θα πάει με την Ντόρα, μάλλον ήπιαν το πικρό ποτήρι χθες το μεσημέρι.
Τους έκοψε και την όρεξη τους ανθρώπους μεσημεριάτικα. Βγήκαν together χαμογελαστοί και κουστουμαρισμένοι…και ανάκατα πάλι η τράπουλα.
Τρέχουν και δεν φτάνουν στα επιτελεία των υποψηφίων αυτές τις μέρες. Πλησιάζοντας η ώρα της κάλπης, ακόμη και τα εύκολα φαντάζουν πολύ-πολύ δύσκολα.
Η μεγάλη ανατροπή στις δημοσκοπήσεις φάνηκε από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, άσχετο αν επιχειρήθηκε και ολίγον να διασκεδασθούν οι εντυπώσεις.
Πάμε όμως στα δικά μας και ας περιμένουμε να ...

Στην Κατερίνη σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης


PSOMIADHS
Επαφές με κομματικά στελέχη και φίλους θα πραγματοποιήσει σήμερα στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Σύμφωνα με το «σφιχτό» πρόγραμμα που ανακοίνωσε το γραφείο του υποψηφίου, το πρωί, στις 10.00 θα συναντηθεί με στελέχη της Ν.Δ στα γραφεία της ΝΟΔΕ στην Κατερίνη, ενώ μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιήσει βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο για να χαιρετήσει από κοντά μέλη και φίλους του κόμματος.
Πριν από όλα αυτά, στις 9.30, όπως μας πληροφόρησαν, θα επισκεφθεί τον Νομάρχη Πιερίας στο γραφείο του στο Διοικητήριο.
Στις 12.00 το μεσημέρι ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ θα βρίσκεται ήδη στη Βέροια, όπου έχει προγραμματίσει συνάντηση με στελέχη και φίλους της εκεί ΝΟΔΕ, ενώ δυο ώρες αργότερα θα επισκεφθεί τη Νάουσα.
Το πρόγραμμα της περιοδείας του περιλαμβάνει για το απόγευμα επισκέψεις και επαφές στη Σκύδρα, την Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά τα λεγόμενα του κ. Ψωμιάδη, ο λόγος για τον οποίο διεκδικεί την προεδρία είναι για να εκφράσει τον προδομένο λαό της Νέας Δημοκρατίας.

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

 
Ύψιστο μέλημα της Ν.Δ. Πώς θα επανακτήσουμε την εξουσία. Για τη μπιέλα που χτύπησε το κράτος άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε.
***
20 εκ. ευρώ οι λογαριασμοί τηλεφώνων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί σωτηρίου διακυβέρνησης Χατζηγάκη. Και πολλά-πολλά ροζ τηλέφωνα. Αγρότης, μόνος ψάχνει…
***
Μας κυνηγάνε και από φέσια του υπουργείου Τουρισμού σε Ευρώπη και Αμερική. Ζήσε το φέσι σου στην Ελλάδα.
***
Μπιέλα και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ούτε ζάρια να’παιζαν. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Κι έχουν το θράσος και μιλάνε για σύντομη παρένθεση ΠΑΣΟΚ. Ουαι Γραμματείς, Φαρισαίοι και κουμπάροι.
***
Κάντε βρε πρώτα κριτική για τα λάθη σας, πηγαίνετε σε .....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
NOSOKOMEIO
Έτσι που το είδα μέσα το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, αν δεν προβλεφθούν προσλήψεις για ειδικό προσωπικό πού να καθοδηγεί τον κόσμο κατά πού να πάει, τις βλέπω τις γιαγιάδες να χάνονται από όροφο σε όροφο από πόρτα σε πόρτα, από αίθουσα αναμονής σε αίθουσα αναμονής.
Με την καλή έννοια το λέμε, γιατί είναι πράγματι τεράστιο και χλιδάτο και με το καλό να αρχίσει να λειτουργεί, να σταματήσει εκείνο το αίσχος του στριμόκωλου και του τριτοκοσμικού που αντιμετωπίζουμε στο ....

Αυστηρές συστάσεις

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009
Στη λήψη αναγκαίων μέτρων επιμένει το Ecofin για την αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων
Αυστηρές
συστάσεις
Την υπαγωγή της Ελλάδας σε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης ανακοινώνουν σήμερα οι Βρυξέλλες, κλιμακώνοντας τις πιέσεις τους για δημοσιονομική προσαρμογή. Σήμερα επίσης ξεκινά στη Βουλή η προκαταρκτική συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού, στον απόηχο των δεσμεύσεων του Γ. Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες για μείωση του ελλείμματος, διαρθρωτικές αλλαγές και αξιόπιστα στοιχεία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει την απόφασή της για υπαγωγή της Ελλάδας στα όσα προβλέπει το άρθρο 104, παράγραφος 8, της Συνθήκης του Μάαστριχ για τις χώρες με υπερβολικά ελλείμματα, που αποτελεί τον προθάλαμο για την υπαγωγή της στο ακόμη αυστηρότερο καθεστώς της παραγράφου 9.
Στο άρθρο 104, παράγραφος 8, αναφέρεται ότι αν το Συμβούλιο διαπιστώσει ότι δεν υπήρξε αποτελεσματική δράση για την εφαρμογή των συστάσεων μείωσης του ελλείμματος, εντός καθορισμένου χρονικού διαστήματος, τότε μπορεί να τις ανακοινώσει δημοσίως.
Μετά, (παράγραφος 9) το Συμβούλιο μπορεί να .....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

TETARTH 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2011-11-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/